Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám doma 7 měsíců starou užovku červenou. Je dlouhá 60cm a váží asi 30g. Krmím mraženými myšmi velikosti medvídek (slepé, plně ochlupené holátko). Užovka je aktivní hlavně v noci. Když ji nakrmím tak zaleze do úkrytu a vylézá až v noci, ale občas se stane, že první noc po krmení nevyleze (ostatní noci už vylézá). Chci se zeptat, jestli to není tím, že je potrava příliš velká? Při pojídání mi nepřijde že by měla nějaké potíže myš sežrat, a ani potravu nevyzvrací.
Moc děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kakiva123
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám doma 7 měsíců starou užovku červenou. Je dlouhá 60cm a váží asi 30g. Krmím mraženými myšmi velikosti medvídek (slepé, plně ochlupené holátko). Užovka je aktivní hlavně v noci. Když ji nakrmím tak zaleze do úkrytu a vylézá až v noci, ale občas se stane, že první noc po krmení nevyleze (ostatní noci už vylézá). Chci se zeptat, jestli to není tím, že je potrava příliš velká? Při pojídání mi nepřijde že by měla nějaké potíže myš sežrat, a ani potravu nevyzvrací.
Moc děkuji za odpovědi.
A co takhle zavolat veterináře, jak to radíte všem ostatním?
kakiva123
napsal(a):
Moc děkuji za odpovědi.
Třeba jí je smutno, zkuste jí tam dát tu strašilku
A teď vážně, nejsem sice expert přes užovky, ale ta Vaše (a všechny statní), po krmení evidentně spokojeně tráví.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kakiva123
napsal(a):
Také to tak vidím, diskuze by měli být o tom, že si lidé navzájem pomáhají s problémy a ne že si tu všichni budou nadávat.
Někdo vám tady nadává? Jsem si nevšimla.