Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2021 08:11
kakiva123

XXX.XXX.164.104

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám doma 7 měsíců starou užovku červenou. Je dlouhá 60cm a váží asi 30g. Krmím mraženými myšmi velikosti medvídek (slepé, plně ochlupené holátko). Užovka je aktivní hlavně v noci. Když ji nakrmím tak zaleze do úkrytu a vylézá až v noci, ale občas se stane, že první noc po krmení nevyleze (ostatní noci už vylézá). Chci se zeptat, jestli to není tím, že je potrava příliš velká? Při pojídání mi nepřijde že by měla nějaké potíže myš sežrat, a ani potravu nevyzvrací.

Moc děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2021 19:04

kakiva123 napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám doma 7 měsíců starou užovku červenou. Je dlouhá 60cm a váží asi 30g. Krmím mraženými myšmi velikosti medvídek (slepé, plně ochlupené holátko). Užovka je aktivní hlavně v noci. Když ji nakrmím tak zaleze do úkrytu a vylézá až v noci, ale občas se stane, že první noc po krmení nevyleze (ostatní noci už vylézá). Chci se zeptat, jestli to není tím, že je potrava příliš velká? Při pojídání mi nepřijde že by měla nějaké potíže myš sežrat, a ani potravu nevyzvrací.

Moc děkuji za odpovědi.

A co takhle zavolat veterináře, jak to radíte všem ostatním?

10.2.2021 19:17
Vosy17

XXX.XXX.228.240

kakiva123 napsal(a):

Moc děkuji za odpovědi.

Třeba jí je smutno, zkuste jí tam dát tu strašilku

A teď vážně, nejsem sice expert přes užovky, ale ta Vaše (a všechny statní), po krmení evidentně spokojeně tráví.

10.2.2021 19:24
kakiva123

XXX.XXX.164.104

Moc Vám děkuji, moc mě to uklidnilo. Jste asi jediný/ná kdo mě tady bere vážně. S tou strašilkou to asi byla hloupá otázka ale jen jsem se chtěla zeptat.

10.2.2021 19:48
Michl

XXX.XXX.106.81

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co takhle zavolat veterináře, jak to radíte všem ostatním?

Kometa vy dávate ohromne bohovské rady stavím sa že ani plaza doma nemate keď nechcete poradiť tak ani nepiste

10.2.2021 19:52
kakiva123

XXX.XXX.164.104

Také to tak vidím, diskuze by měli být o tom, že si lidé navzájem pomáhají s problémy a ne že si tu všichni budou nadávat.

10.2.2021 20:44
Vosy17

XXX.XXX.78.147

Moje krajta je po nocích taky celkem aktivní, ale po krmení o ní třeba dva dny ani nevím. Předpokládám, že to tak bude mít každý had, ostatně přesně k vůli tomu se všude doporučuje hada minimálně 24 hodin po krmení nerušit

10.2.2021 20:49
kakiva123

XXX.XXX.164.104

Já si většinou užovku max. jednou za den vezmu na ruku a snažím se, aby si na mě co nejvíce zvykla ale asi tři dny po krmení ji vůbec nevyndávám z terária, aby měla klid na trávení a potravu nevyzvracela.

10.2.2021 20:57

kakiva123 napsal(a):
Také to tak vidím, diskuze by měli být o tom, že si lidé navzájem pomáhají s problémy a ne že si tu všichni budou nadávat.

Někdo vám tady nadává? Jsem si nevšimla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík