Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Xx

28.2.2021 22:03
Xx

XXX.XXX.1.63

Dobrý večer,
prosím poradí někdo, po 12hodinovém svícení mám vypnout všechny světla? Nebo nějaké svíti pořád?
Chameleon jemenský

28.2.2021 22:31
Jiří5

XXX.XXX.231.168

Dobrý večer, ano všechna světla vypnout.

Xx

1.3.2021 13:29
Xx

XXX.XXX.27.250

Děkuji Jiří, ještě jedna věc, jaký používáte substrát?Názory se dost liší,tak nevím.

1.3.2021 20:24
Jiří5

XXX.XXX.231.168

Není zač.
Když vám napíšu jaký skutečně používám substrát, tak to pravděpodobně odnesu.
Ale stejně vám to řeknu, nejprve se však pokusím o stručné zdůvodnění. Já nepatřím k lidem kteří mají pocit že na 0,5 m2 dokáží simulovat přírodu a vyhoví tak estetickým požadavkům chameleona. Nepodaří se jim to a chamík snahu navíc nijak neocení tečka. Jiná situace je u zvířat která se substrátem přicházejí denně do přímého styku, nebo když čekáte snůšky samiček chameleonů, tam je kvalita substrátu podstatná.
Podle mého je u ch.j. důležité zaměřit se na osvětlení, teplotní zóny, vlhkost, složení potravy a na kvalitu "substrátu" na kterém se chamíci pohybují což v jejich případě jsou větvičky odpovídajícího průměru a členitosti (hustotě). Každou další "důležitost" dělá chovatel víceméně pro svou potěchu a uspokojení. Ne že bych to nějak vehementně odsuzoval, zejména u terárek která slouží k reprezentaci, jen můj styl je prostě jiný. Mám raději spokojené a hezké zvíře než hezké terko. Takže z uvedených důvodů a také pro snadnou, rychlou údržbu = hygienu, používám kuchyňské papírové utěrky, přesně ty které se prodávají v ruličkách za cca do 50,- Kč nebo ještě lépe ty které ztopím manželce v kuchyni ty jsou úplně zadarmo.
Asi jsem vás moc nenadchl ale je to prostě tak. Také jsem si zažil období kdy v terku každý kámen představoval minimálně Mont Blanc když ne rovnou celé pohoří než jsem zjistil že mu nějaké ty metry na výšku a šířku prostě chybí.
Použijte obyč. písek do pískoviště ve slabé vrstvě, bude se vám dobře měnit a nebude vázat dlouhodobě vlhkost z rosení. Výkaly se nebudou lepit a budou tedy dobře odstranitelné. Vyhněte se lignocelu (kokosový substrát) rašelině, kupované zemině, kočkolitům, jemným pískům a jiným mnohdy doporučovaným specialitám. Pak budete spokojená vy i chameleon.

Xx

1.3.2021 20:44
Xx

XXX.XXX.1.63

Díky Jiří, tak jestli si že mě neděláte srandu,tak ty utěrky si mi fakt líbí.Doma jsou vždy po ruce,úklid bude rychlý a hlavně to,že je potřeba uklidit určitě neprehlednu.Pro mě dobrý nápad, který neublíží a mě pomůže.Chovate chameleony dlouho?

1.3.2021 21:07
Jiří5

XXX.XXX.231.168

Dlouho ano ale ne nějak intenzivně, takže vždy když se mě po pár letech začne "stýskat" tak přidám. Má srdcovka jsou především suché želvy ale to neznamená že někde vždy nekoulí očima pár chamíků a agam, trnorepů atd. páč mé srdce je pozoruhodně široké.
A srandu si opravdu nedělám, půvaby takového uspořádání uvidíte sama.

Xx

1.3.2021 21:16
Xx

XXX.XXX.1.63

Díky, až budu zase v koncích (a to nebude dlouho trvat,asi) doufám, že Vás tady zase někde najdu.

1.3.2021 21:22
Jiří5

XXX.XXX.231.168

Dobře, nastražím se na Xx.

7.3.2021 18:57
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Xx napsal(a):
Děkuji Jiří, ještě jedna věc, jaký používáte substrát?Názory se dost liší,tak nevím.

Papírové útěrky by šli ale také můžete dát kokosový substrát se stínkami kteří budou výkali požírat takže nebudete vůbec čistit

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2021 19:55

Insect watcher napsal(a):
Papírové útěrky by šli ale také můžete dát kokosový substrát se stínkami kteří budou výkali požírat takže nebudete vůbec čistit

Když už chcete přispívat (navíc nesprávně), pište aspoň česky a bez hrubek.

7.3.2021 23:00
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když už chcete přispívat (navíc nesprávně), pište aspoň česky a bez hrubek.

Nejsem čech čeština je můj třetí jazyk

8.3.2021 08:08

Nejsem čech čeština je můj třetí jazyk

Tak pište tím jazykem, který ovládáte. Třeba to bude lepší.

8.3.2021 08:31
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Tak pište tím jazykem, který ovládáte. Třeba to bude lepší.

Nemyslím si že tu budou všichni umět vietnamštinu a angličtinu

8.3.2021 17:39

Nemyslím si že tu budou všichni umět vietnamštinu a angličtinu

Pokud jste se u nás nenarodil(a), tak chápu, že je pro vás český jazyk poněkud obtížný.

8.3.2021 22:56
Insect watcher

XXX.XXX.174.152

Pokud jste se u nás nenarodil(a), tak chápu, že je pro vás český jazyk poněkud obtížný.

Děkuji za pochopení

Přidejte reakci

Přidat smajlík