QuestD

XXX.XXX.137.206
Zdravím
Potřeboval bych poradit.
Je to asi 20 dní co mám doma mládě leguána..
Všiml jsem si že má na sobě fleky. Jsou takové hnědé skoro až do černa a nejvíce jich má na ocásku a zadních nožičkách. Přijde mi, že se to zhoršuje, a tak si říkám jestli nejde o plíseň nebo parazity.
A pak má na sobě ještě jeden flek, který je modrý a velký - ten se mu objevil teprve nedávno.
Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti?
Předem moc děkuji za odpověď.
QestD

XXX.XXX.174.109
Světlo má okolo 25 cm nad zemí takže k němu se nedostane..
Ten flek na hřbetě změnil barvu na tmavou
zkusil sem ho trochu lépe vyfotit ale je hrozně plachý a nechci ho zbytečně stresovat chytáním do ruky protože zatím nežere vůbec pravidelně a bojím se že přestane úplně.. už teď mi přídě že trochu zhubnul
Teda v takové terárku bych taky zflekatěl. Nezlobte se, ale to je šílené! Pevně doufám, že to je jen karanténní nádrž.
Jak píše pan Jiří výše, to na hřbetě je nejspíš spálenina, nebo odřenina. To ostatní prostě není dobře vidět. Nicméně plíseň to klidně být může.
Na Vašem místě bych v první řadě zvířeti poskytnul co nejlepší podmínky k životu, pořádně vybavil terárium a v maximální možné míře snížil stres (s čímž vybavení terária úzce souvisí). A začal bych aktivně hledat veterinárního odborníka na plazy ve svém okolí.
QestD

XXX.XXX.174.109
To terárko sem musel trochu předělat protože původně pro něj bylo hrozně velké a měl jsem strach aby se v něm nezranil .. tak ho zatím držím jen ve spodní části a na zem jsem mu dal raději perlan protože jsem měl strach aby nedostal parazity ze substrátu. Můžete mi prosím poradit jak terárium dovybavit aby to bylo ideální ?
předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den)
QestD

XXX.XXX.174.109