Chameleon - kladeni neoplodnenych vajec bez pareni

Chameleon jemenský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nickytka

26.1.2022 08:57
Nickytka

XXX.XXX.218.33

Dobry den,

naše samička chameleona už podruhé nakladla vejce (behem 3 mesicu) aniz by se potkala s chameleonem na pareni.
Žije sama v terariu a presto to dela.

Vite nekdo proc?

Na netu jsem toho moc nedohledala...

Děkuji za informace.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2022 09:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nickytka napsal(a):
Dobry den,

naše samička chameleona už podruhé nakladla vejce (behem 3 mesicu) aniz by se potkala s chameleonem na pareni.
Žije sama v terariu a presto to dela.

Vite nekdo proc?

Na netu jsem toho moc nedohledala...

Děkuji za informace.

Protože příroda. Slepice (a nejen ty) taky snášejí vejce bez přítomnosti samce. Stejně tak probíhá ovulace u savčích samic (až na výjimky jako třeba kočka nebo králice).

26.1.2022 10:38
Jiří5

XXX.XXX.231.20

Nic proti vám Nickytko protože podobné dotazy se, nejen zde, neustále opakují. Zdá se tedy že školní osnovy vykazují pozoruhodné mezery. Podobný dotaz bych očekával spíš u chlapců které zajímá zcela jiná fáze rozmnožování ale u dívek, kterým se navíc fungování samičího organizmu pravidelně připomíná, mě to opravdu překvapuje. Divná doba. Hlavně že se bádá kolik je na světě pohlaví a není představa o fungování ani těch dvou nejzákladnějších. Pokud by někomu připadalo nemístné že motám do problému chlapce a dívky, tak připomínám že základní pravidla platí pro většinu žijících organizmů napříč druhy, lidi nevyjímaje.

26.1.2022 23:15
montium

XXX.XXX.164.121

Jiří5 napsal(a):
Nic proti vám Nickytko protože podobné dotazy se, nejen zde, neustále opakují. Zdá se tedy že školní osnovy vykazují pozoruhodné mezery. Podobný dotaz bych očekával spíš u chlapců které zajímá zcela jiná fáze rozmnožování ale u dívek, kterým se navíc fungování samičího organizmu pravidelně připomíná, mě to opravdu překvapuje. Divná doba. Hlavně že se bádá kolik je na světě pohlaví a není představa o fungování ani těch dvou nejzákladnějších. Pokud by někomu připadalo nemístné že motám do problému chlapce a dívky, tak připomínám že základní pravidla platí pro většinu žijících organizmů napříč druhy, lidi nevyjímaje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík