Ann.Stastna

XXX.XXX.140.110
Ahoj, chtěla bych se zeptat...
Plánujeme do práce umístit leguána.
Celý týden bych se o něj osobně starala, ale přes víkend tam nikdo není (sobota/neděle),
Vydrží ty dva dny bez jídla, nebo je to problém?
Děkuji.
Zásadnější problém vidím jinde. Až vás přejde nadšení z originálního nápadu, případně až změníte zaměstnání, nebo budete v pracovní neschopnosti, dovolené a tak podobně, co se stane?
Pořízením zvířete by majitel měl za něj převzít přímou odpovědnost. Takové to "my všichni" jsme se rozhodli je špatně. Alespoň tedy podle mého názoru. Vy všichni vymyslete jinou atrakci, bude vám všem i leguánovi lépe, sama vidíte že uhýbáte z péče a ještě legoše ani nemáte.
Zdravím.
Problém to není. Nějaký rok jsem nějakého leguána choval.
Zvířata chovám 60 let. Když se chce, všechno jde.
Bez problému mám zajištěn chov technologicky na 3 dny a čtvrtý se vracím. Vyjímku činím, pokud májí mládata. Savci. A to do 14 dní.
Pak problém již není. Pak mohu opět cestovat.
Více dní již se postará osoba znalá věci.
Chov můj z pohledu laika je docela mooc prý velký.
Pokud by jste i chtěla nějakou radu. Můžete zavolat po 20 hod. 721856405
Pěkný den.
Uznávám že selmicka mou praxi překonává téměř o deset let. Ne že by mě takový fakt nějak zviklal v názoru na věc protože z praxe vím jak péče o takové firemní maskoty dopadá. Obvykle skutečnou, fyzickou péči má na starosti ta nejslabší "tužka z penálu" pokud to tedy není zájem přímo šéfa a to není nic příjemného. Přesto vám přeji v chovu mnoho úspěchů a radosti.
Ann.Stastna

XXX.XXX.140.110
Děkuji moc za odpovědi... Jsem si plně vědoma, že leguán už není ledajaké zvíře a vím, co vše jeho chov obnáší... Sama doma chovám nějaké ty agamy/gekončíky/krajty a podobně...
Firmu vlastním, takže bych samozřejmě dohlížela na chov, ale sama tam nemohu být celý týden a tak by se o něj stejně tam někdo musel starat... I když by dostal instrukce, tak stejně váhám, aby se legošovi vážně dostalo vše potřebné...
Jako co se týče prostoru a teraria, tak tam máme prakticky neomezené možnosti, ale s tím krmením je to asi komplikovanější... Vím, že je to asi blbý dotaz a už tu asi byly, ale kolik tak toho denně sežere? Nazákladě toho se rozhodneme... Přemýšleli jsme ještě nad Agamou Kocicinskou, nebo baziliskem,ale možná tam nakonec necháme jenom nějaké faunarium bez ničeho...
Děkuji moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych nad leguánem váhal i proto, že pohyb neznámých lidí pro něj bude představovat značný stres.. a chov gekončíků, kteří proti němu nemají ' žádné požadavky', není podle mě dostatečnou průpravou pro chov tohoto náročného zvířete, ať už jde o krmení, kvalitu a intenzitu osvětlení atd
Ann.Stastna,
za těchto okolností mě nezbývá než se omluvit. Takže tímto tak činím. Víte původní dotaz ve mě evokoval představu nudící se skupinky zaměstnanců čekajících zoufale na šestnáctou hodinu a doufajících že takový leguán v prťavém terárku jim v tom čekání pomůže. Spletl jsem se, stává se. A aby se chyba neopakovala tak se účasti raději vzdám, selmicka poradí, zkušenosti a chuť na to zdá se má.
Dobrý večer.
Zkušenosti za 60 let jsou vskutku možná i na knihu.
Né patentem na rozum!
Věk a léta praxe v jakékoli činnosti jsou sice hodnotou k nezaplacení, né však dogmatem. Vše se vyvíjí a přicházejí nové poznatky. Ve všech nejen vědeckých disciplínách .
Z praxe, nejen chovatelské, ale i praxe s prací s lidmi 50 ti leté, což bylo i mou profesí, mohu pouze se zmínit.
Pokud někdo chce informaci a od zkušeného praktika, tak si jí získá. A pokud mu ji i nabízí. Jde té informací vstříc. A i v dnešní době zadara.! Nemá to chybu.
No zde je však mnoho autorů, kteří i v hluboké anonymitě působí s mnoha " zajímavými" dotazy a někteří stálí odpovídají s nimi "diskutují" i s vlastní rétorikou.
Dospěl jsem za ta léta zde k názoru, že zdejší " bavéní se" je vskutku pouze bavení se s usměvem.
Vyjimky vskutku existují. A to ti, kteří mají hluboký zájem info získat a ti zavolají diskutujicímu , který je v identitě nebo jej následně i navštíví. Iinfo je jejich. A oni pak s ním naloží, jak uznají za vhodné. Není to stranický diktát. Jediná pravda. Jinak to nelze.
Pouze sdělení z praxe človíčka, co je ochoten se podělit o letité zkušenosti.
A to z praxe potvrzuji.
Ostatní tu budou stále vést nekonečné plácání, ponižování, urážky a zvedání i palců snad až do smrti.
Všem však přeji pevné zdraví, elán ve zdejší " diskusi" ,ale zejména v životě.
A jsem přesvědčen, že zdejší stálí radilové, kteří mají elánu habakuk i s tou padesátiletou praxí , reagujicí denně na kdejaký i nesmysl se budou dmout i snad pýchou a ego své pouštět na špacír i snad před branami krematoria.
Všem čest, zdraví a úsměv přeje stálý rebel.

Selmicka - můžete mě vysvětlit smysl, význam nebo vztah vašeho příspěvku k probíranému tématu, krom toho, že jsme se dozvěděli - opět - že jste génius? A bylo by možné napsat odpověď kratší 10 - 15 vět, aby se mi vešla na display telefonu? A nezapomeňte přidat nějaké veselé smajlíky zvířat - plosím plosím

napsal(a):
Selmicka - můžete mě vysvětlit smysl, význam nebo vztah vašeho příspěvku k probíranému tématu, krom toho, že jsme se dozvěděli - opět - že jste génius? A bylo by možné napsat odpověď kratší 10 - 15 vět, aby se mi vešla na display telefonu? A nezapomeňte přidat nějaké veselé smajlíky zvířat - plosím plosím
Osobně si radši přečtu příspěvek od Jiří5 než od selmicky - ty vlastně přeskakuji.
napsal(a):
Vysvětlím. Smysl, význam nebo vztah je jasný. V příspěvku píši odpověd na dotaz. zakladatelce vlákna. Legouš 2 dny bez potravy.
ANO ,BEZ PROBLÉMU lze 2 dny nenavštívit legouše, pokud mám technolog. zajištění.
Každý i začátečník ví o čem píši. To je jasná odpověd tazatelce. Ba navíc, jí v příspěvku nabízím eventuální konzultaci po tel. jako bonus v případě jejího zájmu o info.Info, není nikdy dostatek.
Druhý příspěvek je odpovědí na sarkaistické poznámky dvou zdejších abonentů, uznávajících pouze SVOJI PRAVDU. Pohledem člověka, který pracoval s nějakou tisícovkou lidiček profesně.
Mýliti se , je lidské. A to v každém věku.
Pěkný den všem.
Ann.Stastna

XXX.XXX.140.110
napsal(a):
Já bych nad leguánem váhal i proto, že pohyb neznámých lidí pro něj bude představovat značný stres.. a chov gekončíků, kteří proti němu nemají ' žádné požadavky', není podle mě dostatečnou průpravou pro chov tohoto náročného zvířete, ať už jde o krmení, kvalitu a intenzitu osvětlení atd
Pohyb cizích lidí tam prakticky nebude... Jedná se o soukromou firmu, kde návštěvy budou pouze výjimkou a bude tam akorát asi 6 stálých zaměstnanců...
Samozřejmě chov gekončíků a jiných plazů se s Leguánem samozřejmě nedají srovnávat😅Ale co se týče prostoru a osvětlení a celkově podmínek pro něj, tak si myslím, že mu můžeme poskytnout jen to nejlepší... Hala, ve které bude případně umístěn je teprve ve výstavbě a tak mu tam bude možné zařídit vše... I prostor tam na něj máme minimálne 3x2x2 m i více... Samozřejmě ještě vše zvážíme a skonzultujeme s chovateli...
I co se týče těch víkendů, tak jsme zjistili, že se v té lokalitě nachází jeden chovatel, co doma i vlastní leguána a tak by se o něj v případě potřeby postaral... Ale jak říkám, ještě vše zvážíme... ☺️

Takže žádná recepce, kancelář nebo něco podobného? Tak to poněkud mění situaci..