Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2022 19:25
kakiva123

XXX.XXX.14.87

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám doma skoro 2 roky starou užovku červenou. Na začátku zimy přestal žrát a nežral asi měsíc. Zavolali jsme chovateli, od kterého užovku máme a ten nám řekl, ať ho zkusíme třeba na měsíc zazimovat, že hadi si to občas takhle vyžádají. Užovku jsem zazimovala a když dozimoval, tak se asi dvakrát najedl. Poté se zakalil (v období svleku nekrmím) po svleku se jednou najedl a potom asi tři týdny nic. Po třech týdnech si dal myš a týden na to se znovu zakalil. Teď se svlékl a opět nechce žrát. Chovatel říkal, že na jaře občas samci nejedí, kvůli pářícímu období. My samce máme takže to může být možná tím a chci se zeptat, jak dlouho bude žrát takhle málo a nepravidelně? Nepřijde mi že by nějak ztrácel na váze a hlavně se občas nají takže jsem to neřešila jako nějaký akutní případ. Krmili jsme mrtvou potravou ale tu si přestal od začátku zimy brát, minule se mi najedl jen když byla uplná tma a teď už nejí ani tak. Krmím ho v boxu protože v teráriu má hodně malých skulinek, kam by myš mohla zalézt a hodně těžko by se odtamtud vyndavala. Napadlo mě, jestli není problém v tom, že chce třeba jíst v tom teráriu? Jinak v teráriu na výhřevném místě má okolo 30ti stupňů a na chladném má asi 23. Terárium moc nevlhčím, protože tam má hodně rostlin, jen v období svleku. Tlamu má čistou a je zdravý. Jak říkám, váhu neztrácí tak to zatím tak velký problém není.
Děkuji za všechny odpovědi.

10.3.2022 11:54
kakiva123

XXX.XXX.14.87

Prosím pomozte, budu vám moc vděčná. Já jen jestli to není na veterináře, jestli s tím někdo nemá zkušenosti.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2022 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

Dokud nehubne nemelo by to byt problém. Nevim co zral driv ale jestli mrtve zkuste zive a mensi nez dostaval bezne. Krajni pripad nouze je nakoupit medvídky (osrstena slepa mysata) a par mu jich nasypat do mensi krabicky a jjeho zavrit pres noc s nima (samozrejme otvory na vzduch) vetsinou to hada dokaze vyburcovat.

14.3.2022 20:51
kakiva123

XXX.XXX.14.87

A myslíte, že je tato myš v poměru k hadovi ok a nebo je to moc velké? Omlouvám se za špatnou kvalitu ale fotila jsem to ještě na starý mobil. Fotografie byla focená ještě předtím než začal takhle blbnout. Jen bych chtěla dodat, že jako menší měl problémy s loupáním kůže na přechodu mezi tělem a břichem a to jsme zjistili, že je nedostatkem vitamínů. Teď jak moc nejí tak se mu děje něco podobného. Kůže se mu loupe ale v takových flíčkách a má to na těle nikoliv u břicha. Šupiny, ze kterých se oloupala kůže jsou hrubé a některé i pomačkané, barvu mají stejnou jako ostatní. Napadlo mě, jestli to nemůže být třeba počátek plísně a jestli nejí třeba kvůli tomu. Napadlo mě, že bych ho vzala k veterináři, aby ho celkově zkontroloval a třeba bychom se dozvěděli důvod proč nežere. Ale tím že nehubne, si myslím že by to mohlo být klidně tím pářícím obdobím a v tom případě ho nemá cenu tahat na veterinu.

Moc vám děkuji za všechny odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík