Topol

XXX.XXX.224.220
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s mojí Užovkou tenkoocasou, jedná se o adulta. A možná má začínající stomatitidu, tlamu má podle mě celkem v pořádku, žádné váčky kolem zubů, a tmavě hnědé skvrny u rtů nevidím, jen mě znervózňuje to, že v tlamě má 2-3 krvavé tečky, dvě na patře, a jednu na dýchací trubici, která se mu již zacelila, ta jedna z těch dvou jdou vidět na foto (viz. foto), pak má možná bělejší dásně, ale podle mě je má v pořádku.
Po zimování, které bylo ukončeno na konci února, žere, ale vždy ho musím cca 20minut vábit s potkanem, a bouchat mu ho lehce o čenich, aby si ho vzal, jí ale sám.
Ale z Tenkoocasek které mám byl vždy nejvíce vybíravý, a ještě je teď po zimování období páření, tak možná chce samici?
Jinak tlamu nikdy nemá otevřenou ani pootevřenou, takže žádný zánět průdušek atd. nemá, ani si tlamu neotvírá o stěny terária, apatický taky není, je dost aktivní.
Mám ho v teráriu ještě s druhým samcem, který žere bez problémů, takže kdyby to měl ten jeden samec, tak by to měl i ten druhý a přestal by asi žrát?
Takže se chci zeptat, jestli to je jen touha po páření, a to že hledá samičku, nebo naopak ta horší varianta, že to je začínající stomatitida?
Za veterinářem, nemám problém zajít, když mi to někdo doporučí.
Jinak jsem mu dnes výplachl pro jistotu tlamu roztokem s vitamínem C a namazal dásně a ty krvavé tečky ředěnou betadinou, ještě jsem mu vytřel dásně, a nezdá se mi že by na nich měl nějaký povlak.
Jinak po tom co jsem ho násilně držel a fotil jsem mu tlamu, a dával mu betadinu a vit. C, tak po tom co jsem ho pustil tak asi 30 sekund dýchal s otevřenou tlamou, a párkrát se o stěnu terária otřel tlamu, ale bylo to bezprostředně po tom co jsem ho pustil, tak bych řekl že jen lapal po dechu a otíral si tlamu aby si otřel ten roztok. Jinak sám od sebe nikdy neměl otevřenou tlamu, ani se nepřidal o stěny terária.
Děkuji dopředu za rady a názory.