Zdravím, nevím si rady zda je toto nějaká nemoc, nebo neco přirozeného. Želvě se z ničeho nic udělali tyto červené flíčky u zadních noh. Želva je jinak zdravá přijímá potravu a žádné problémy nemá.
Předem děkuji za rady.
Jiří5
napsal(a):
Zdravím,
nic přirozeného to není. Pokud tedy nepovažujete dermatitidu za přirozenou.
Jak se jí zbavit nevím, protože příčin může být mnoho. Od znečistěné (byť přechodně) vody až po alergii na něco nového v jejím dosahu.
Děkuji za odpověď, želva je v 180l akvariu voda je průzračně čistá s výkonným filtrem, a potravu má také pestrou, tudíž jediné co mě napadá je, když čistím vodu vždy odpouštím 50l a dolevám 20l odstate vody z kohoutku a 30l odstaté vody ze studny s neutralnim Ph, i chlor je v pořádku. Může to být vodou ze studny? A mám jít na veterinu, nebo začít přidávat do vody nejake vitamíny atd. Děkuji za rady.
Co dělat? Pokud se brzo neozve někdo zkušenější tak bych šel za vetem. Želva vypadá až na ty fleky zcela v pohodě, hezky rostlá, dobře živená, evidentně jí nic zásadního nechybí. Mohu vám napsat co bych dělal já ale mnoho důvěry bych do takové rady raději nevkládal. Mám příliš chabou zkušenost pouze s T.s.e, E.o. a P.n.
Takže, vyndal bych milou želvu z vody a aplikoval tak 3x denně betadinovou mast případně kapky. Pozoroval bych zda se zarudnutí lepší, pokud ne šel bych za vetem. S tím že bude želva po dobu léčení mimo vodu si starost dělat nemusíte. Víc ze sebe nedostanu.
Jiří5
napsal(a):
Co dělat? Pokud se brzo neozve někdo zkušenější tak bych šel za vetem. Želva vypadá až na ty fleky zcela v pohodě, hezky rostlá, dobře živená, evidentně jí nic zásadního nechybí. Mohu vám napsat co bych dělal já ale mnoho důvěry bych do takové rady raději nevkládal. Mám příliš chabou zkušenost pouze s T.s.e, E.o. a P.n.
Takže, vyndal bych milou želvu z vody a aplikoval tak 3x denně betadinovou mast případně kapky. Pozoroval bych zda se zarudnutí lepší, pokud ne šel bych za vetem. S tím že bude želva po dobu léčení mimo vodu si starost dělat nemusíte. Víc ze sebe nedostanu.
Děkuji moc za rady. Vyzkouším a ještě dám vědět, jak to dopadlo. Jinak želvák je T.s.s.
Dobrý den, jak často tu vodu měníte? To, že je průzračná jak na horách neznamená, že v ní nejsou svinstva a to i přes použití filtru (přijde taky na to, co je to za filtr, jaká má média atp. i když při správném krmení těchto želv to žádný filtr moc neudýchá, aby se ve voda nekazila). Jinak dle mého názoru se nejedná o Trachemys scripta scripta, jde o nějakou Pseudemysku.