Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2022 20:52
Bibisa

XXX.XXX.69.77

Dobrý den,
prosím o pomoc.
Máme dva axolotly, jsou stejně staří, mají asi rok. Voda v akváriu má 20°C. Povrch kamínky asi 0,5 cm. Jeden z axolotlů jedl čím dál méně, teď už asi 6 dní nejí vůbec, hodně zhubnul, doslova se ztrácí před očima. Přes den se moc nepohybuje, v noci trochu ano, ale málo, má málo energie. Plíseň nemá. Nemohl třeba sežrat ty kamínky? Nebo je to něco jiného? Druhý axolotl je úplně v pořádku
Předem moc děkuju za odpověď.

19.8.2022 14:09
jkdk

XXX.XXX.47.43

Kamienky 5 mm na dne sú vcelku dosť hrubé, je teda možné, že nejaký z nich axolotl zožral (žerú kamienky pre lepšie trávenie) a niekde v tráviacej sústave sa následne zasekol. Radil by som vymeniť dno a postihnutého axolotla prekonzultovať s veterinárom, či je nejaká možnosť to vybrať...

31.8.2022 16:35
Bibisa

XXX.XXX.68.184

Dobrý den, moc děkuju za radu.
Nicméně axolotl začal po pár dnech, co jsem psala dotaz zase jíst. Teď už jí normálně a začal pomalu i trochu přibírat. Už se i normálně pohybuje a na všechno reaguje a je aktivní. Objevil se však jiný problém, takže to kamínkama asi nebylo. Docela mu opadaly keříky na žábrech a celkově se zkrátily (jedna strana trochu víc než druhá) a přijde mi, že jsou i trochu nateklé, ale nevím. Plíseň na nich, ale není. Dále mu natekly oči, jedno trochu víc, má pod ním jakoby takovou podlitinu. A nemůže dovřít pusu, má ji pořád pootevřenou, musím ho krmit mrňavými kousky ryby, protože větší do pusy nedá. A když žvýká a já se mu koukám do pusy tak tam pořádně nevidim, má totiž nateklé celé horní patro. No takže jsme ho zkoušeli koupat ve slaném nálevu a poté co jsme ho dali zpátky do akvária, tak z něho lezly takové malé bílé cancourky nevím čeho. A mám pocit, že se mu po koupeli keříky na jedné straně trošičku zlepšily. Myslíte, že by mohl mít něco v hlavě? Nějaká infekce? Nebo nedejbože nádor? Opět prosím o radu.

31.8.2022 18:15
Bibisa

XXX.XXX.68.184

Posílám i fotografie

Přidejte reakci

Přidat smajlík