Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2022 20:48
Chopper555

XXX.XXX.253.231

Dobrý den chtěl bych se prosím zeptat na vaše zkušenosti s přeměnou axolotla z larvy na suchozemskou formu .Na internetu jsem se dočetl pár zásad jak toho docílit
1- larvy které chceme přeměnit by neměli být starší než cca 1 rok
2- larvy je třeba krmit hovězí štítnou žlázou( tady bych potřeboval poradit kde se taková žláza dá sehnat)
3- postupně snižujeme vodní hladinu
4- přejmenujeme jen larvy ve výborné kondici
5- hladinu vody snižujeme dostatečně pomalu aby se stíhaly přeměnit
6-pokud se ani tak nepřeměňují pokus o přeměnu samozřejmě ukončíme...
Takhle si myslím že by to mohlo jít , zapomněl jsem na něco? A kde sehnat tu žlázu ? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2022 21:04

Důvod? Víte, že násilně metamorfované zvíře trpí nejrůznějšími problémy včetně kožních plísní, že přeměnu ani nemusí přežít?

3.10.2022 09:14

Chopper555 napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se prosím zeptat na vaše zkušenosti s přeměnou axolotla z larvy na suchozemskou formu .Na internetu jsem se dočetl pár zásad jak toho docílit
1- larvy které chceme přeměnit by neměli být starší než cca 1 rok
2- larvy je třeba krmit hovězí štítnou žlázou( tady bych potřeboval poradit kde se taková žláza dá sehnat)
3- postupně snižujeme vodní hladinu
4- přejmenujeme jen larvy ve výborné kondici
5- hladinu vody snižujeme dostatečně pomalu aby se stíhaly přeměnit
6-pokud se ani tak nepřeměňují pokus o přeměnu samozřejmě ukončíme...
Takhle si myslím že by to mohlo jít , zapomněl jsem na něco? A kde sehnat tu žlázu ? Děkuji

Žláza se naštěstí sehnat nedá. Ani příslušné hormony. Věřila bych skeevemu.

3.10.2022 21:50
Chopper555

XXX.XXX.242.210

No od toho jsou tam body 3,4,5,6... A důvod je že většina axolotlů ve volné přírodě se taky přemění

3.10.2022 23:21

A tuhle informaci čerpáte odkud? Umíte nebo se chystáte napodobit podmínky vysychajícího jezera v nadmořské výšce 2000 m.n.m? To tedy klobouk dolů..

4.10.2022 09:30
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Chopper555 napsal(a):
No od toho jsou tam body 3,4,5,6... A důvod je že většina axolotlů ve volné přírodě se taky přemění

Co jsem četl a viděl dokumenty o mexických axolotlech, tak ti metamorfozou v přírodě neprocházejí. Zvířata dovedená do přeměny v péči člověka, ať už chtěně, nebo omylem bývala až na výjimky neduživá a krátkověká.

Přidejte reakci

Přidat smajlík