Nevím, jestli jste už zaznamenali, tým ifauny začal uplatňovat údajně interní nařízení, že na webu i fauny není možné nabízet v inzerci hlodavce ke zkrmení a ani jiná zvířata na zabití. Po dotazu na inzerování králíků a drůbeže na porážku v příslušných rubrikách mi bylo sděleno, že i tyto inzeráty jsou v podstatě nežádoucí a budou také odstraňovány. Chovu terarijních zvířat a s tím spojeným chovem krmných hlodavců se věnuji 30 let. Na ifauně jsem leta nabízel svou případnou nadprodukci dalším chovatelům. Nyní ale nastává nová doba, vše se mění, zlepšuje. Nejsem si jistý jestli je to správná cesta, drobní hlodavci, myši, potkani atd se vždy používali ke krmení nejen terarijních zvířat ale i ke krmení dravců malých šelem a podobně. V rámci humánního přístupu k těmto zvířatům se tedy zakáže inzerce. Jen tak dál. Za nějakou dobu se zakáže chov hlodavců úplně a tak se bude postupovat až se chovatelství jako takové podaří vymýtit z mysli celé populace. Pro mne je nepochopitelné, že se jedná o interní rozhodnutí redakce ifauny. Díky za Vaše názory k tématu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.251
Vzbouříme se a vrátíme zpět co nám patří
Zdravím. Situaci bych neviděl tak černě. I pokud by se Vaše informace ukázaly jako pravdivé, Češi jsou snad stále světovou špičkou v ignoraci a obcházení nesmyslných nařízení. Takže podle mě by to pak možná chtělo jen krapet více vynalézavosti, ale nějaká cesta se nakonec najde .
Možná i bude stačit, když inzerující nebude výslově uvádět, že inzerovaná zvířata jsou určena k porážce či zkrmení...
Dobrý den,
dovolím si stručně vysvětlit situaci:
Původní majitelé iFauny se v polovině letošního roku rozhodli společnost prodat a noví vlastníci si přejí trochu odlišné směřování webu. Dlouhodobí uživatelé iFauny jistě pamatují pravidelně vznikající třenice mezi chovateli králíků "na maso" a "na mazlíka", podobně jako "potkanů na mazla" a "potkanů pro hady". V souvislosti se změnou vedení se iFauna přiklání k "pet" směru, tedy budeme umožňovat pouze inzerci zvířat pro radost a ne k jatečním nebo krmným účelům.
Děkujeme za pochopení, i když chápeme, že ne všem bude nové uspořádání vyhovovat.
Zdraví
Šárka Štíchová
manažer webu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.119
iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
Původní majitelé iFauny se v polovině letošního roku rozhodli společnost prodat a noví vlastníci si přejí trochu odlišné směřování webu. Dlouhodobí uživatelé iFauny jistě pamatují pravidelně vznikající třenice mezi chovateli králíků "na maso" a "na mazlíka", podobně jako "potkanů na mazla" a "potkanů pro hady". V souvislosti se změnou vedení se iFauna přiklání k "pet" směru, tedy budeme umožňovat pouze inzerci zvířat pro radost a ne k jatečním nebo krmným účelům.
Děkujeme za pochopení, i když chápeme, že ne všem bude nové uspořádání vyhovovat.
Zdraví
Šárka Štíchová
manažer webu
Tímto jste vyhnali a vyženete víc lidí než získáte. Až to dojde, bude pozdě.
Mám dotaz na majitele webu který takto rozhodl. Kde jinde mají chovatelé dravců, hadů, krokodýlů, varanů apod nyní shánět potravu pro své svěřence?
Prosím o logickou odpověď. Vy jste byli nejlepší. Právě jste nahráli konkurenci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám dotaz na majitele webu který takto rozhodl. Kde jinde mají chovatelé dravců, hadů, krokodýlů, varanů apod nyní shánět potravu pro své svěřence?
Prosím o logickou odpověď. Vy jste byli nejlepší. Právě jste nahráli konkurenci.
Výjimečně s vámi souhlasím. Hyperkorektnost za každou cenu.

iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
Zdraví
Šárka Štíchová
manažer webu
Trochu tomu nerozumím. K pet zvířatům, aspoň u nás, patří i hadi nebo ještěři. A ti vesměs nejsou vegetariáni.
Respektuji vaše rozhodnutí, ale zákaz inzerce týkající se prodeje zvířat na zkrmení (pro lidi i zvířata), mi přijde poněkud pokrytecký.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
iFauna.cz se stala součástí společnosti Pet Media Group Pravidla se tedy postupně nastavují tak, aby byla shodná či podobná na všech webech vlastněných touto společností.
Specifik iFauny jsme si vědomi a tlumočíme je na poradách vedení, aby je bylo možné brát v potaz.
Děkujeme za pochopení.
Šárka Štíchová,
manažer webu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.119
iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
iFauna.cz se stala součástí společnosti Pet Media Group Pravidla se tedy postupně nastavují tak, aby byla shodná či podobná na všech webech vlastněných touto společností.
Specifik iFauny jsme si vědomi a tlumočíme je na poradách vedení, aby je bylo možné brát v potaz.
Děkujeme za pochopení.
Šárka Štíchová,
manažer webu
Takže na potřeby a názory uživatelů se kašle zvysoka. Děkuji a na potřeby zvířat už tuplem. Opět nezodpovězen dotaz. Kde tedy máme shánět krmení pro své svěřence dle vedení? Nebo máme zrušit několik odvětví chovu kvůli pofiderní korektnosti která je jen skryté pokrytectví? Vedení co toto prosazuje asi nebudou vše vegetariáni.
na ifauně jsem mnoho let, jednalo se o můj nejoblíbenější portál se zvířaty, prodával jsem zde, kupoval zvířata, krmný hmyz i hlodavce, pravdou je že toto co jste teď udělali je krok dozadu, kterému nerozumím, respektive nerozumím mentalitě majitelů, živočichové živící se masem pochopitelně potřebují tuto stravu k životu, je to přirozený koloběh i v přírodě. nebo se má hadům vysvětlit že ifauna jim nakazuje jíst salát protože je to v rozporu s pet mazlíčky? tomu se musím smát, je to vtipné a zřejmě o chovatelství moc nevědí když se zaprodají k takovýmto krokům. nedá se nic dělat a myši pro hady si budu muset kupovat v konkurenčních serverech. je to škoda že něco tak známého a oblíbeného jako je ifauna, jde kvůli tomuto kroku k ústupu. tolik let to byl prvotřídní server s inzercí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.154

iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
Děkujeme za pochopení.
Šárka Štíchová,
manažer webu
Takže 4 roky stará společnost převálcuje mnohaletý úspěšný server. Je to smutné. Asi se nedozvíme, proč se tak stalo.
iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
Děkujeme za pochopení.
Šárka Štíchová,
manažer webu
V tomto případě nemá smysl kategorie skotu a prasat v inzerci, pet prasátka se budou prodávat jako "exotičtí savci"
Smutné, jak někteří lidé podporují tuto přecitlivělou dobu. Z fóra pro všeobecné lidové chovatele se stane fórum (alespoň to tak zatím vypadá) pro takové ty moderní "ťuťuňuňu" rádoby chovatele, kterým jde jen o jejich miminka a ňufánky. Pro ty, kteří se snaží hady krmit kuřecími prsy, chameleony ovocem a masožravé savce luštěninami a zeleninou.. a hlavně, aby se to dalo mazlit a nestalo se to dílkem potravního řetězce..
Souhlasím s některými ostatními názory - tohle je obrovský krok zpět a nejen iFauna, ale její dlouhodobí uživatelé to rozhodně pocítí, ne v dobrém smyslu.
Je mi teď upřímně líto lidí, kteří roky inzerovali nebo sháněli potravu pro své chovance zde, protože o své osvědčené místo právě přišli.
Hodně štěstí, bude ho tu po "revoluci" třeba.

Alkonost
napsal(a):
V tomto případě nemá smysl kategorie skotu a prasat v inzerci, pet prasátka se budou prodávat jako "exotičtí savci"
Zapomněl(a) jste na sekci drůbeže. Ta se taky stane zbytečnou.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
na ifauně jsem mnoho let, jednalo se o můj nejoblíbenější portál se zvířaty, prodával jsem zde, kupoval zvířata, krmný hmyz i hlodavce, pravdou je že toto co jste teď udělali je krok dozadu, kterému nerozumím, respektive nerozumím mentalitě majitelů, živočichové živící se masem pochopitelně potřebují tuto stravu k životu, je to přirozený koloběh i v přírodě. nebo se má hadům vysvětlit že ifauna jim nakazuje jíst salát protože je to v rozporu s pet mazlíčky? tomu se musím smát, je to vtipné a zřejmě o chovatelství moc nevědí když se zaprodají k takovýmto krokům. nedá se nic dělat a myši pro hady si budu muset kupovat v konkurenčních serverech. je to škoda že něco tak známého a oblíbeného jako je ifauna, jde kvůli tomuto kroku k ústupu. tolik let to byl prvotřídní server s inzercí.
Je to krok, který začne dávat smysl ve chvíli, kdy si uvědomíme, že moderní a vlivní svazáci se správnými názory na všechno se zaměří na chovatele a zakážou "v zájmu všeobecného dobra" chovat všechno s výjimkou několika málo jednoznačně určených druhů.

Varaxi
napsal(a):
Tak jsem napsala přímo na iFaunu. Co jsem smolila sem, mi neprošlo, protože text obsahuje nepovolené znaky. Vůbec nevím které, ale co už.
Nepovolené znaky? By mě teda taky zajímalo, které. Že by už začala švédska cenzura?

napsal(a):
Zapomněl(a) jste na sekci drůbeže. Ta se taky stane zbytečnou.
A vlastně i ovce a kozy.
bývalí majitelé musejí koukat, léta na ifauně dřeli aby jí dali nějaký směr, měla úroveň a postupně se stala nejprestižnějším serverem na zvířata, prodají to a za krátkou dobu se jejich povedené dílo začne řítit do krachu a postupně se propadat na dno. měli by si uvědomit že se jedná o CHOVATELSKÝ inzertní server se vším všudy, tedy i s krmivem, ne o ňuňánkovský server, to si holt tato sorta lidí s pet mazlíčky, která ani v některých případech neví jak se o zvíře správně starat narozdíl od CHOVATELŮ musí smířit s tím že nejsou v říši zvířat pouze vegetariáni ale i masožravci, kteří potřebují kuřata, myši a maso z jiných zvířat. je mi jasné že stát se součástí nějaké společnosti (nesmyslně smýšlející společnosti) musí nést nějaké benefity, jak to vždy chodí roly hrají převážně peníze. snad se mýlím a toto není ten případ.
Třeba bude na světě lépe . Jako jediné vhodné organismy se budou chovat ty základní autotrofní druhy. Nepotřebují přece ke svému přežití sežrat jiné, ty hodné. Škoda že si té růžové pohody neužijí lidé páč ani oni do žádoucí skupinky rozhodně nepatří.
Myslel jsem ve své naivitě že doba kdy se problém řešil tak že se zakázal, v lepším případě odsunul do zapomnění, je již za námi a ono ne. Zřejmě je zákaz jednodušší než osvěta a snaha vštípit obecnému lidu že i zvířata na nízkém stupni potravního řetězce zasluhují humánní přístup.
Mimochodem patří mezi nežádoucí inzerci i nabídka krmného hmyzu, nebo je to dostatečně odpudivá skupina zasluhující zkrmení?
Luboš Jedlinský
napsal(a):
bývalí majitelé musejí koukat, léta na ifauně dřeli aby jí dali nějaký směr, měla úroveň a postupně se stala nejprestižnějším serverem na zvířata, prodají to a za krátkou dobu se jejich povedené dílo začne řítit do krachu a postupně se propadat na dno. měli by si uvědomit že se jedná o CHOVATELSKÝ inzertní server se vším všudy, tedy i s krmivem, ne o ňuňánkovský server, to si holt tato sorta lidí s pet mazlíčky, která ani v některých případech neví jak se o zvíře správně starat narozdíl od CHOVATELŮ musí smířit s tím že nejsou v říši zvířat pouze vegetariáni ale i masožravci, kteří potřebují kuřata, myši a maso z jiných zvířat. je mi jasné že stát se součástí nějaké společnosti (nesmyslně smýšlející společnosti) musí nést nějaké benefity, jak to vždy chodí roly hrají převážně peníze. snad se mýlím a toto není ten případ.
Dobrý den, dala jsem svoji reakci/názor na "Psy" (vlákno "Koronavirus"). Myslím, že tam chodí nejvíc lidí. Uvidíme, zda se ledy pohnou. ;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.60
Krmný hmyz zůstal. Ifauna to ignoruje neb majitelů se nezepta, oni se vyjádřili a házet na to bobka že. To je nej však vono to vyšumí...

iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
Zdraví
Šárka Štíchová
manažer webu
Bylo by dobré kdyby si noví majitelé uvědomili že to oč se snaží už zavání diskriminaci! Upřednostňujete mazlíčkáře a chovatele se snažíte upozadit i když v podstatě se obě skupiny zabývají tím samým tj.zajmovym chovem. Když se na to podíváme ještě víc podrobněji tak nediskriminujete jen nás chovatele ale i ty samotné mazlíčkáře,pokud má někdo jako pet mazlika hada nemá možnost si zde na inzerci obstarat potřebné krmení a asi dost těžko toho hada přesvědčíte aby začal žrát salát protože novému vedení ifauny se nelíbí že požírá jiné zvířátka a tady se opět vracíme na začátek mého příspěvku snažíte se upřednostnit jednu skupinu lidí nad druhou a to je dle mého názoru diskriminační! S přáním krásného dne dlouholetý chovatel a návštěvník ifauny Martin Szczotka
napsal(a):
Bylo by dobré kdyby si noví majitelé uvědomili že to oč se snaží už zavání diskriminaci! Upřednostňujete mazlíčkáře a chovatele se snažíte upozadit i když v podstatě se obě skupiny zabývají tím samým tj.zajmovym chovem. Když se na to podíváme ještě víc podrobněji tak nediskriminujete jen nás chovatele ale i ty samotné mazlíčkáře,pokud má někdo jako pet mazlika hada nemá možnost si zde na inzerci obstarat potřebné krmení a asi dost těžko toho hada přesvědčíte aby začal žrát salát protože novému vedení ifauny se nelíbí že požírá jiné zvířátka a tady se opět vracíme na začátek mého příspěvku snažíte se upřednostnit jednu skupinu lidí nad druhou a to je dle mého názoru diskriminační! S přáním krásného dne dlouholetý chovatel a návštěvník ifauny Martin Szczotka
je to nelogický tah upřednostňovat mazlíčkáře před CHOVATELI, bez chovatelů by se neměli mazlíčkáři s čím mazlit. chovatel je ten odborník co chovaný druh zná, umí řešit problémy a potřeby a odměnou za to je odchov, který následně prodá někomu kdo chce zvíře jen na mazlíčka a tím pouť odchovaného zvířete končí a již dál nemá žádnou reprodukční úlohu. proč by měli být lidé co drží zvíře pro mazlení, nadřazeni nad pány CHOVATELE? nerozumím

Luboš Jedlinský
napsal(a):
je to nelogický tah upřednostňovat mazlíčkáře před CHOVATELI, bez chovatelů by se neměli mazlíčkáři s čím mazlit. chovatel je ten odborník co chovaný druh zná, umí řešit problémy a potřeby a odměnou za to je odchov, který následně prodá někomu kdo chce zvíře jen na mazlíčka a tím pouť odchovaného zvířete končí a již dál nemá žádnou reprodukční úlohu. proč by měli být lidé co drží zvíře pro mazlení, nadřazeni nad pány CHOVATELE? nerozumím
Ano,taky mi to jejich počínání nějak hlava nebere 🤔když se podíváte na Facebook jsou tam desítky skupin zaměřené právě na mazlíčkáře tudíž nechápu proč se nové vedení snaží zavádět takový koncept i tady 🤷 A jak jste správně podotkl pokud nebudou chovatele nebudou ani mazlíčkáři! To by si spousta lidí měla uvědomit

Dovolím si ještě jeden postřeh.... Ve vyjádření paní manažerky se můžeme dočíst že: Dlouhodobí uživatelé iFauny jistě pamatují pravidelně vznikající třenice mezi chovateli králíků "na maso" a "na mazlíka", podobně jako "potkanů na mazla" a "potkanů pro hady" konec citace. Za prvé toto je naprosto malicherný a naprosto nepodstatný důvod k nějaké změně pravidel v inzerci a za druhé vy si myslíte že tímto počinem ty "třenice" eliminujete? Právě že naopak !ještě tu údajnou "nevraživost" mezi chovateli a mazlíčkáři více prohloubíte!

napsal(a):
Ano,taky mi to jejich počínání nějak hlava nebere 🤔když se podíváte na Facebook jsou tam desítky skupin zaměřené právě na mazlíčkáře tudíž nechápu proč se nové vedení snaží zavádět takový koncept i tady 🤷 A jak jste správně podotkl pokud nebudou chovatele nebudou ani mazlíčkáři! To by si spousta lidí měla uvědomit
Mně teda vadí, že nám nějaká cizí, s prominutím pošahaná, švédská společnost bude nařizovat, co smíme a co nesmíme psát a inzerovat. Měla jsem za to, že to rokem 1989 skončilo.

Všechno je na prodej, když se dobře zaplatí.
Nový majitel, nová pravidla.
Ifaunu ale dělají diskutující a inzerenti, pokud odejdou jinam, primárně chovatelský web ztratí svou hodnotu a zůstane jen pro holšišky, jitky a jiné nebohé mazlíkáře a nakonec ho koupí dál někdo, kdo z něj udělá další emimino.
iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
Zdraví
Šárka Štíchová
manažer webu
Po x měsících se podívám na ifaunu a nestačím se divit. Myslím, že jakožto majitelka bývalé ChS ušlechtilých potkanů, mám k tomuto tématu také co říci.
Ifauna byla vždycky portál pro chovatele víceméně všech živočichů v lidské péči. Tedy se to týká i zvířat jatečných či krmných. A podle mého názoru by to tak i mělo zůstat.
Mám k tomu pro vážené Švédy- nové majitele české Ifauny- tyto argumenty:
Zvířata masožravá nebo všežravá zkrátka maso jíst potřebují- je to dáno biologií daného druhu. Had opravdu nebude baštit pampelišky, ani kdybychom ho prosili. I ten pejsek mazlík postelový baští granule. A co je v granulích? Masová moučka, že? A kde se asi vzala ta moučka? Vyskytla se?
Jako další argument bych viděla jednoznačně fakt, že ifauna slouží především drobnochovatelům. Ať už se jedná o pantátu na vsi, co chová králíky určené převážně k porážce, nebo se podíváme třebas na Pepíka teraristu, který má 15 terárek s hady v garáži místo Mercedesu a k tomu pár myší a potkanů, kterými hady krmí. Jakožto absolvent zemědělky s několikerým "angažmá" v posledních x letech v různých větších tržních chovech dobytka a dalšího zvířectva, mohu s klidem napsat zkušenost, že podmínky pro zvířata jatečná jsou v soukromých drobnochovech většinou /opravdu píši většinou/ mnohem příznivější co do wellfare. Už z toho důvodu si jako běžný spotřebitel raději zakoupím dobrého králíka v kuchyňské úpravě od výše zmíněného pantáty, protože vím, že králík neživořil celý svůj krátký život na 40ti centimetrech drátěné, močí zrezlé klece o vodě a nejlevnějších výkrmových granulích kdesi v hale s tisícem dalších nešťastníků. Mám radši králíka, co zná prostor, měkkou podestýlku, co si za hezkého počasí i třeba kousne trávy a zahopká ve výběhu, na slunci a čerstvém vzduchu. Jo, takovýho králíka si koupím, ten týrán nebyl. A místo modlitbičky před obědem poděkuju tomu králíkovi, že obrazně řečeno "žil pro můj život".
Dalším argumentem, proč si myslím, že by ifauna měla zůstat bez švédských změn, úzce souvisí s mou první zmínkou o mé "kariéře" chovatele potkaních mazlíčků. Nerozuměla jsem nikdy nevraživosti mezi chovateli potkanů mazlíků a chovateli potkanů krmných. Nikdy jsem se osobně nezapojovala do podobných debat, protože málokdo z těch útlocitných, co napadali hadaře, by měl hlubší povědomí o zvířatech jako takových. Oni si neuvědomují, že ta rozkošná liščátka v záchranné stanici papají třeba potkany. A že i ten had musí něco jíst. Naopak musím podotknout, že chovatel hadař nejednou zachránil celé vrhy ušlechtilých mláďat tím, že osiřelým miminečkům poskytl ihned a bez okolků náhradní maminku a sourozence. Ano, ono se občas stane, že ušlechtilá samička porodí a nejeví zájem o potomstvo nebo se nerozkojí nebo zemře po porodu. A když chovatel zoufale shání kojnou, aby svoje miminečka zachránil, obvolává chovatele, ale co když nikdo nemá zrovna čerstvou mamču s menším vrhem, co pak, že? Chovatelé hadaři ale obvykle mají nějakou maminu s holátky, kterou můžou postrádat. Nejednou chovatel ušlechtilců takto koupil kojnou a když teče do bot, tak jsme nesmírně vděční, že hadaři zde jsou.
Ono všechno má dvě tváře. Všechno. A Švédové by neměli zasahovat do toho, co se v České republice inzeruje na odborných chovatelských webech. Mně se taky nelíbí, že ve Švédsku například nesmíte pustit psa z vodítka, byť by byl sebeovladatelnější a sebeslušněji vychovaný, že prý to znamená, že se o psa nestaráte. Asi tam zapoměli, že většina plemen psů nebyla stvořena pro to, aby trávila život mezi čtyřmi zdmi a špagátkem. A osobně bych to považovala za propagaci týrání zvířat, protože nedovedu si představit, že by se chrti, ovčáci, ohaři, setři, dobrmani, teriéři, knírači... nemohli rozběhnout po louce a hrát si.
Pokud se Švédům nelíbí přirozené potřeby zvířat, nechť se zvířaty a věcmi s nimi spojenými nezabývají. Toť můj názor.
Dobrý večer všem chovatelům.
Jsem chovatelem 65 let více oborů a pamětník začátku Ifauny v podobě tištěné.
Získala si přední místo na mediálním trhu v oboru chovatelství.
Již v ČSSR bylo chovatelství nejen podporováno vládou ,ale i jedničkou snad i světovou.
Ifauna se stále praporečníkem všech českých chovatelů. Začala spojovat, informovat chovatelskou obec.
Příchodem internetu ovládla trh s informacemi v chovatelství v České republice i Slovenské republice. Každý chovatel, který v ČR žije, se vždy obracel na Ifaunu
a své odchovy svěřil její inzerci. A vždy uspěl. Ano, vzniklo několik jiných inzertních portálů se zvířaty, ale ty byly jako statisté v prostoru inzerce se zvířaty.
¨
Je velmi smutné, že noví majitelé mají vizi , která se míjí a odcizuje chovatelství.
Nelze jim to vyčítat. Je to jejich rozhodnutí, přesvědčení a majetek, který oni spravují dle svých nejlepších představ. Jako majitelé mají na to právo.
Že chovatelská obec ve své celkové podstatě z Ifauny odejde je jasné. Neprodají své odchovy.
Zůstane zlomek miláčkářů, pejskařu, kočkařů....
Ale.
Nebudeme až takovými skeptiky.
Ale ti co znají pokrytectví naší novodobé společnosti si vždy poradí. Tak jak si Čecháček uměl vždy poradit.
Jak se zmínil jeden přispívající s chlupatými kuličkami kuřátek.
Tak budou jiní s kozlíky na trkání do ři.i, králíčků na mazlení všech plemen a množství , přerostlých mnoho prasat na hraní v obýváků a je na ostatních chovatelích jatečních zvířátek jak elegantně z inzerují odchov svých chovů.
Nebude zle.
Jen to chce se přidat k pokrytecké ,vznikající novodobé
ifauně.
Asi se musí jít s dobou. Tak jak to vidíme i v současné politice naší české doby.
A vše bude zase "normální"
NEBO!
(Disidenti ?)
Si zachovat TVÁŘ a odejít z tohoto média Ifauna ,přejít k jiným inzertní portálům.
Určitě BAZOŠ uvítá masovou ,zvýšenou inzerci nejen českých chovatelů.
Je to na všech chovatelích, jak se rozhodnou prodávat své odchovy mimo "přání" NOVÉ Ifauny.
Život nekončí.
Každé zlo je pro něco dobré.
Jedeme DÁL.
Všem přátelům v chovu pěkné svátky a prodej všech odchovů neslučitelných v představách nových majitelů Ifauny přeje
RN
Dobrý den,
přináším slíbené vyjádření ke zrušení rubriky krmných hlodavců. Vážíme si vaší zpětné vazby a děkujeme za váš zájem o iFaunu.
IFauna.cz chce být především místem, kde domácí zvířata hledají nový domov. Existuje mnoho webů, které nabízejí vynikající služby a široký sortiment nejrůznějších krmiv (včetně krmných hlodavců). My se chceme zaměřit především na zájmová zvířata, konkrétně na taková, ke kterým máte osobní vztah a žijí s vámi spíše jako člen rodiny.
Budeme velice rádi, pokud zůstaneme místem, které poskytuje informace, jak správně krmit zvířata a jak o ně pečovat, neplánujeme se ale nadále věnovat inzerci krmiv.
Užší zaměření vidíme jako lepší způsob, jak nabízet vynikající služby a bezpečný prostor pro kupující i prodávající.
Hezký den,
vaše iFauna

iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
přináším slíbené vyjádření ke zrušení rubriky krmných hlodavců. Vážíme si vaší zpětné vazby a děkujeme za váš zájem o iFaunu.
IFauna.cz chce být především místem, kde domácí zvířata hledají nový domov. Existuje mnoho webů, které nabízejí vynikající služby a široký sortiment nejrůznějších krmiv (včetně krmných hlodavců). My se chceme zaměřit především na zájmová zvířata, konkrétně na taková, ke kterým máte osobní vztah a žijí s vámi spíše jako člen rodiny.
Budeme velice rádi, pokud zůstaneme místem, které poskytuje informace, jak správně krmit zvířata a jak o ně pečovat, neplánujeme se ale nadále věnovat inzerci krmiv.
Užší zaměření vidíme jako lepší způsob, jak nabízet vynikající služby a bezpečný prostor pro kupující i prodávající.
Hezký den,
vaše iFauna
Takže inzerovat drůbež nebo králíky jako jídlo pro lidi zůstává?

iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
Hezký den,
vaše iFauna
Takže konec a zvonec... Aneb jak pohřbít fungující koncept skvěloho webu 😂děkuji stávajícímu týmu za celou dobu práce a trpělivosti ale já se loučím 😉
iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
Hezký den,
vaše iFauna
Dobře, když se nebudete nyní věnovat inzerci krmiv, je tedy zakázáno inzerovat všechna krmiva? Tedy např. obilí, luštěniny, okopaniny, seno? Nebo bude zakázáno inzerovat pouze krmiva vyrobená mimo jiné i z těl zvířat např. granule pro psy, kočky, fretky, všežravé hlodavce? Já stále nerozumím, proč to zde najednou není dost "bezpečné" a dost "vynikající" pro všechny kupující a prodávající. Na hlavní stránce se honosíte, jak jste největší chovatelský portál v ČR, komunita přímo obří, zkušenosti a znalosti z vás stříkají na všechny strany, jak široký záběr působnosti máte... Něco v tom smyslu. Nezlobte se na mě, ale zdá se mi, že Švédi tento web jednoduše zabijou. Už jen proto, že renomé ifauny NENÍ jejich práce. Noví majitelé znevažují práci předchozích. Když někdo nastupuje do rozjetého vlaku a chce z něj za jízdy udělat autobus...Tomuhle opravdu nerozumím. Udělají víc škody než užitku. Omlovám se, že jsem upřímná, ale fakt mi bude skutečná ifauna chybět. Zbyde z toho jen infantilní klábosírna pro puberťačky s jorkšíry, kterak nastavit správně psí kšíry typu motýlek a jestli koupit mašličku na culíček červenou a nebo radši modrou. Konec odbornosti. Konec ifauny. Na takový web ani nemám důvod chodit koukat, natož čerpat nějaká "odborná" moudra. Je mi líto, ale zklamali jste a vlastně i vyhnali poměrně slušnou část opravdových chovatelů, kteří mají zkušenosti v tom svém a kteří byli součástí toho, co ifaunu dělalo ifaunou. Smutná labutí píseň...
Přiznám se, že poněkud tápu, v čem bude v praxi problém...? Zatím to stále chápu tak, že když v inzerátu nebude přímo natvrdo řečeno (ale třebas jen trefně pro věci znalé naznačeno), že nabídka/poptávka je primárně za účelem zkrmení, tak žádné komplikace nenastanou?
Jinak dotaz stejný jako kometa - zvěř, nabízená na "zkrmení" lidem, je tedy stále OK, či ne? Domácí hospodářská zvířata, a to i chovná, tak stejně po vyřazení z chovu automaticky končívají.
GGBOOSTER

XXX.XXX.39.155
My se chceme zaměřit především na zájmová zvířata, konkrétně na taková, ke kterým máte osobní vztah a žijí s vámi spíše jako člen rodiny.
GGBOOSTER

XXX.XXX.39.155
GGBOOSTER
napsal(a):
My se chceme zaměřit především na zájmová zvířata, konkrétně na taková, ke kterým máte osobní vztah a žijí s vámi spíše jako člen rodiny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82
Můj had je můj člen mé rodiny. On nemá právo na život? Vy mu ho upíráte. Jste inzertní server se zvířaty... Když hospodský dostane flastr za to že nenapíše hledám číšníka / servírku... Co se pooohlidnout jestli to vaše chování není stejná protizakonna diskriminace? Hmm? Navíc poškozující členy inzerenty a chovatele a samotná zvířata?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82
Tímto dodavam. X let jsem přes vás inzerovala a nakupovala. Tímto okamžikem s tím končím a přecházím na konkurenční servery. Nebudu jediná.
Ono vás to doběhne. A dobře vám tak.

Jakože žádných krmiv? Tj. ani ti bezobratlí, suché pečivo, seno, granule?
A co diskuse, diskuse o těchto tématech (krmiva, chov na maso, na vejce) zůstanou?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tímto dodavam. X let jsem přes vás inzerovala a nakupovala. Tímto okamžikem s tím končím a přecházím na konkurenční servery. Nebudu jediná.
Ono vás to doběhne. A dobře vám tak.
Dejte pak vědět, na jaký konkurenční server přecházíte. Ať se tam můžeme sejít i my ostatní.
už jako kluk jsem se těšil na tištěnou faunu až si jí půjdu koupit, později jsem tam napsal i mnoho článků, nakonec byla fauna na internetu, kupoval jsem přes ní, inzeroval a vedl s kolegy někdy i velmi zajímavé diskuse, jsem s internetovou faunou tak nějak od začátku a jak jsem výše uvedl byl to můj neioblíbenější server, nicméně s inzercí tady končím úplně, nebudu nabízet ani kupovat, ještě se párkrát vrátím v diskusi akvarijních ryb k medakám když bude potřeba, abych to tam dotáhl do konce a až bude vyřízené i toto, tím pro mě celá fauna končí. ať si zde nechovatelé radí jakou mašličku mají dát morčeti, jak dlouhé růžové vodítko na kšíry a u toho jaký culíček mu mají udělat, no zkráceně jak lépe zvíře týrat, protože tyto věci jsou pro ně přeci naprosto přirozené a takto se zvířata sama parádí i v divočině, dozvědí se zde nějaké kulinářské recepty, jak rysovi připravit zeleninový talíř a jako předkrm ovocné pyré ozdobené snítky čerstvé petrželky. no holt švédům hrabe a fauna se rozhodla že jim taky poleze do řitě, ňuňánci jsou top a jejich bohaté zkušenosti faunu vynesou do oblak na výsluní, protože mnohaleté zkušenosti kvalitních chovatelů jsou opovrženy, nebudeme krmit kuřaty a holátky a my tak zachráníme svět, všechno bude růžové, dokonalé, zvířátka budou prospívat ale už pak nebude mít kdo poradit holšišce s růžovou mašličkou proč její milovaná želviška má deformovaný krunýř, proč za sebou tahá nohy a proč je ve dvou letech dvakrát tak větší než u CHOVATELE, vždyť jí dávala spousty granulek, ovoce, salátu, každý den tolik že to nestíhala ani jíst a aby chudince nebyla zima tak jí nikdy nezimovala.
můžu poprosit o odkazy kam budete chodit? diskutovat a inzerovat? rád se tam s některými zase setkám. Luboš Jedlinský

Řazení příspěvků na fb skupinách se mi nelíbí, je to nepřehledné, často se nezobrazují všechny, a bývá tam hodně přispěvatelů. Já radši diskusní fora. Ale tak každému, co jeho jest.

Zvláštní. Odkazy na jiné weby se to tu jen hemží ve více než polovině diskuzí a nikdy to problém nebyl. Od youtube, přes eshopy až po bazoš. Nikdy vám to nevadilo.

Žádné odkazy jsem nevložila. Pouze názvy konkurenčních webů. Což ovšem chápu, že se vám nelíbí. A odporuje to pravidlům, protože to poškozuje web ifauna.cz.

iFauna
napsal(a):
Vzhledem k pravidlům diskuze prosíme o dodržování nevkládání odkazů - berou se jako reklama.
Chápeme, že vzhledem k situaci budete chtít sdílet nápady, ale prosíme o využití soukromých zpráv.
Děkujeme za pochopení.
S pozdravem
redakce webu iFauna.cz
Prosím můžete mi odpovědět na mé dotazy, když už jsme se tu tak pěkně sešli:
Jakože žádných krmiv? Tj. ani ti bezobratlí, suché pečivo, seno, granule?
A co diskuse, diskuse o těchto tématech (krmiva, chov na maso, na vejce) zůstanou?
Děkuji mnohokráte předem

Zajímavá ovšem budou i témata o výtěžnosti, způsobu porážky atd.
Hm, asi mi nějak uniká, jak bude ta "vstřícnost" vůči zvířatům ze strany iFauny praktikována.
Takže vlastně, když napíšu do inzerátu
„Mám tu na mazlení 150ks myšek všech velikostí. Jsou sice agresivní, ale po trošce snahy půjdou naučit na mazlení i na povely. Jejich jména mohu vypsat do e-mailu zároveň s fotkou, nemají rády, když se jim říká jinak, než se jmenují.
Nemám problém s tím, když bude nový majitel chovatel masožravých zvířat, věřím, že budou myšičky v bezpečí dobrých rukou! Větší odběr znamená více radosti a zážitků!🥰“
Tak to bude vlastně v pohodě a nikdo mi to nebude potřebovat mazat, ne? 🙂

OnlyK: já myslím, že to bude naprosto v souladu s pravidly.
Myslím si, že když se dohodne nějaké šikovné ustálené slovní spojení, které bude indikovat žádoucí účel, bude to stačit.
Tj. husičky "na mazánka", myšičky "na mazánka", kozlíci "na mazánka". A tak. A že je v inzerátu zároveň hmotnost dotyčného zvířete, no tak to je pro ilustraci novým majitelům, jak budou potřebovat velkou boudičku a kurníček a odchovnu, to je jasné.

OnlyK
napsal(a):
Takže se vlastně nic nemění, jen normální chovatelé se budou muset vyjadřovat jako jelita 🤦🏻♀️
Si myslím, že normální chovatelé půjdou pryč.

Možná i normální diskutující odejdou - protože co se tady o problematice doví?
Vždyť stačí nahlédnout do sekce Články...vpravdě samá odborná témata poslední dobou
https://www.ifauna.cz/clanky
napsal(a):
Možná i normální diskutující odejdou - protože co se tady o problematice doví?
Vždyť stačí nahlédnout do sekce Články...vpravdě samá odborná témata poslední dobou
https://www.ifauna.cz/clanky
Tak to se dá jedině odkývat...viz zveřejněný o žábách.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.154
formulace bude taková
,,
Prodám kanečka, miluje drbání pod bradičkou a pořádně za ucho, má rád vycházky do lesa s pejsky a slyší na jméno Pepík. Nyní má již 132kg. Cena je 65Kč za kg čisté lásky. Po domluvě možno přivést pomazleného.
nebo Prodám husy Dorotku, Sašu a Aničku. Ideální společnice pro osamělé důchodce, jsou hodné i na děti. Pěkně napapinkané, připravené k okamžitému pomazlení, případně můžeme na požádání pomazlit.
nebo psát morzeovkou

ale smázli i moje zmínky o konkurenci

Po domluvě možno přivést pomazleného.
Aneb láska prochází žaludkem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.154
napsal(a):
ale smázli i moje zmínky o konkurenci
mě už taky
raduz
napsal(a):
Kolektiv autorů redakce ifauna. To co bylo na ifauně jedinečné, byla právě kvalita článků kterou sepisovali sami chovatelé na základě svých zkušeností. Tyhle pseudo články opsané z netu a doplněné fotkou no name z netu..to je konečná. Škoda...
Zrovna to mě napadlo, když jsem četl ten dnešní. Okopčené nesmysly, poskládané z článků z netu, podepsané jako Kolektiv (=nikdo nenese odpovědnost za zveřejněné údaje), bez možnosti posoudit s ohledem na dřívější působení autora jeho znalosti, zkušenosti a dát tak článku za pravdu nebo ho brát s rezervou. Zejména začátečník nabude z takových textů dojmu, že chov například rohatek je jednoduchý a bez obtíží, což každý, kdo je choval déle vyvrátí a opakované dotazy na chov, zdravotní problémy i přímo zde, na ifauně to potvrdí. Následně se to dorazí fotografiemi z netu???
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Měla bych sem také něco napsat.
Těch článků jsem si všimla už dávno. Kdysi jsem tu měla oblíbené autory, na jejichž články jsem se těšila každý měsíc a teď šla odbornost hodně dolů.
Když jsem tohle vlákno objevila, řekla jsem si, no tak dobře, myši na krmení nechovám, takže to se zkousne. Ale že už sem nemůžu ani vkládat videa, ani odkazy na odborné články, tak to už přestává všechno.
Tímto vzkazuji, že na husičky "na mazánka" se dívat tedy rozhodně nebudu. Krom holubů už sem víckrát nevkročím.
Takže mějte se tu dobře.
EB

Pandinus
napsal(a):
Zrovna to mě napadlo, když jsem četl ten dnešní. Okopčené nesmysly, poskládané z článků z netu, podepsané jako Kolektiv (=nikdo nenese odpovědnost za zveřejněné údaje), bez možnosti posoudit s ohledem na dřívější působení autora jeho znalosti, zkušenosti a dát tak článku za pravdu nebo ho brát s rezervou. Zejména začátečník nabude z takových textů dojmu, že chov například rohatek je jednoduchý a bez obtíží, což každý, kdo je choval déle vyvrátí a opakované dotazy na chov, zdravotní problémy i přímo zde, na ifauně to potvrdí. Následně se to dorazí fotografiemi z netu???
Hlavně, že jde o blaho těch zvířat.

Varaxi
napsal(a):
S manažerkou jsem si vyměnila pár mailů - a uvidíme. Radost nemám, ale počkám si, jak to bude vypadat.
A slibovala, že zavedou i něco nového a užitečného?
A nebo budou jen zakazovat a osekávat?
7799

XXX.XXX.243.71
Když v sekci drobní savci do vyhledávače napíšu myši, tak my vyjede přes 40 inzerátu kde se myši nabízejí a nemusím být jaderný fyzik abych pochopil, že když tam není vyloženě napsáno ke krmným účelům, že to ke krmným účelům je.
7799
napsal(a):
Když v sekci drobní savci do vyhledávače napíšu myši, tak my vyjede přes 40 inzerátu kde se myši nabízejí a nemusím být jaderný fyzik abych pochopil, že když tam není vyloženě napsáno ke krmným účelům, že to ke krmným účelům je.
Ale ano. Není nejmenší problém nařízení obejít. Zejména ti dříve narození mají bohužel v takovém počínání vynikající praxi, protože nic jiného nezbývalo. Jako příslušník této skupiny chovatelů říkám. Nenechme se, pokud je to jen trochu možné, vmanipulovat do situace ve které bude opět potřeba číst mezi řádky aby se člověk dozvěděl "pravdu". Je to nepohodlné, ponižující a pod úroveň.
Uznávám nezadatelné právo majitelů směřovat svůj produkt směrem který považují za vhodný ale chovatelský portál by měl respektovat potřeby chovatelů v celé šíři, včetně takových které se zrovna moc nehodí. Jinak přestává být portálem pro chovatele což si ifauna po těch letech opravdu nezaslouží.

7799
napsal(a):
v první řadě tady jde o princip! Ifauna spoustu let fungovala jako web kde se scházeli především chovatele z celé ČR i zahraničí aby si vyměnili své poznatky a zkušenosti s chovem a neodmyslitelně k tomu taky patřila inzerce kde se nabízel chovný materiál,chovatelské potřeby a taky krmivo což bezesporu jsou třeba i ty myši nebo potkani ale momentálně se z ifauny noví majitelé snaží udělat další tuctový mazlíčkářsky web kterých je na internetu nespočet! I samotná ifauna má v popisu napsáno: NEJVĚTŠÍ KOMUNITA CHOVATELU V ČR a ano je rozdíl mezi chovatelem a chovatelem mazlíčka!opravdu tady nechci číst jakou barevnou stužku má dneska Alenka dát svému ťuťu ňuňu králičkovi a podobné nesmysly ! Navíc po přečtení vyjádření nového vedení ifauny při první příležitosti smažu svůj profil a s webem ifauna nadobro končím i když mě to po těch skoro patnácti letech bude mrzet
Ráda bych se zeptala zde diskutujících uživatelů, zda by měli nápad na nějakou internetovou alternativu, která je alespoň vzdáleně podobná konceptu PŮVODNÍ Ifauny. Je mi jasné, že závan konkurence tady majitelé chtít nebudou a tak prosím zde přítomné, zda by mi mohli své nápady písnout do soukromé zprávy. Jen poprosím ne Facebookové skupiny a tak. Já FB nemám, nikdy neměla a zakládat nebudu, ani kdyby mi kvér u hlavy drželi. Navíc se mi jeví to nekonečné rolování, nepřehlednost, zdlouhavé pátrání po kýžených informacích, absence kontaktů jinak než přes jejich SZ a v neposlední řadě čím dál silnější tlak na hyperkorektnost, nahlašování a udávání na základě osobních antipatií a tak dále, jako vyloženě nežádoucí pro potřeby opravdových chovatelů. Tak hledám zkrátka něco, co by mělo pro mě smysl. Jen dodám, že nemám žádná zvířata k prodeji na zkrm (ani pro zvířectvo ani pro lidi) a pochybuji, že kdy budu mít. Ifaunu jsem vnímala jako ucelený a vyvážený odborný web se vším, co k tomu patří. A taky jsem pamětníkem a inzerentem a věrným čtenářem bývalé Fauny tištěné. Ach, to byly časy :-) Já bych si přála být mezi chovateli, ne mezi nanynkami, jestli mi rozumíte. Pokud někdy v budoucnu odchovám mláďata čehokoli, byť 100% na mazlíky, tak nechci podporovat web, který potírá drobnochov hospodářských zvířat nebo těch ke krmným účelům. Chov mazlíčků a chov jakkoli užitkových zvířat je provázán jeden s druhým, vše je úzce spjato. Nechci a nebudu podporovat pokrytectví těch, kteří tohle nechtějí vidět. Moc děkuji předem za případné nápady, kam se přesunout.
P. S: Opravdu, ty nové články jsou odborné asi jako "pro ženy cé zet". Každý průměrně inteligentní žák třetího ročníku ZŠ si dovede vygůglit během minuty deset podobných povrchních článečků na deseti "lajfstajlových" magazínech. Jsem opravdu v šoku.
P. P. S: Dodnes děkuji stokrát Roklance a Lence ze Dvora- ženské od vedle "z koz" , když mi toho času mých studí na SZeŠ pomohly prostřednictvím ifauny s mou ročníkovou prací na téma chov koz s mléčnou užitkovostí a podnikatelský záměr. Bez jejich cenných informací a reálií, které mi poskytly díky svým zkušenostem a hlavně díky jejich ochotě sdílet tyto informace s nějakou "mladou pipkou, která to má do školy" , bych byla celkem mimo. Tohle už asi tady na ifauně mnoho študáků nestihne. A je mi to velice líto. Jak jde české zemědělství víceméně do kytek.
mnorris

XXX.XXX.10.134
napsal(a):
Si myslím, že normální chovatelé půjdou pryč.
A pak to to tady se znalostmi bude vypadat takhle kráva má žaludky na výrobu mléka
https://www.extra.cz/zpravy-andrej-babis-pohorel-pred-skolaky-mesic-a-slunce-jsou-planety-mleko-stoji-10-korun-perlil-8cff4
napsal(a):
Zvláštní. Odkazy na jiné weby se to tu jen hemží ve více než polovině diskuzí a nikdy to problém nebyl. Od youtube, přes eshopy až po bazoš. Nikdy vám to nevadilo.
To víš: "Nová doba, majitel vyhání hosta!" (vím, že ve filmu je to naopak) #humbdown#
Popravdě je mi z hyperkorektní doby protežující kdejaké broskvoviny a zároveň umenšující a potlačující NORMÁLNÍ věci (jako je např. potravní řetězec) totálně blivno! Do jaké že to doby jsme se to dostali...?!
OnlyK
napsal(a):
Takže vlastně, když napíšu do inzerátu
„Mám tu na mazlení 150ks myšek všech velikostí. Jsou sice agresivní, ale po trošce snahy půjdou naučit na mazlení i na povely. Jejich jména mohu vypsat do e-mailu zároveň s fotkou, nemají rády, když se jim říká jinak, než se jmenují.
Nemám problém s tím, když bude nový majitel chovatel masožravých zvířat, věřím, že budou myšičky v bezpečí dobrých rukou! Větší odběr znamená více radosti a zážitků!🥰“
Tak to bude vlastně v pohodě a nikdo mi to nebude potřebovat mazat, ne? 🙂
Možná byste mohl(a) napsat něco ve smyslu:"Hledám pro své dva hady kamarády a společníky, ideálně z řádu hlodavců! Zkušeností mám hodně; moji hadi jsou přátelští a s myšmi a potkany mají již mnohaleté zkušenosti."
fikovnice
napsal(a):
A nemůžeš aspoň naznačit jak komunikace probíhala? Proč nemáš radost? Kvůli obsahu korespondence nebo i kvůli formě? Celkem by mě to zajímalo...
Forma byla super. Nemůžu si stěžovat na přístup.
Obsah, no, to už je horší, protože prostě administrátor nemůže brojit proti majiteli, to by dlouho nefungoval jako administrátor. Má svázané ruce.
Můj pocit je ten, že nemá smysl si tu dál stěžovat na to samé - manažeři mají vesměs stejný názor jako my a majitelé si to stejně nepřečtou.
Proto čekám, co jak bude. Protože si myslím, že některá témata, ač nebudou zrovna podporována, lze tolerovat. Nebo ignorovat. Nebo jak to říct.
Varaxi
napsal(a):
Forma byla super. Nemůžu si stěžovat na přístup.
Obsah, no, to už je horší, protože prostě administrátor nemůže brojit proti majiteli, to by dlouho nefungoval jako administrátor. Má svázané ruce.
Můj pocit je ten, že nemá smysl si tu dál stěžovat na to samé - manažeři mají vesměs stejný názor jako my a majitelé si to stejně nepřečtou.
Proto čekám, co jak bude. Protože si myslím, že některá témata, ač nebudou zrovna podporována, lze tolerovat. Nebo ignorovat. Nebo jak to říct.
Jj, asi rozumím a děkuji za odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.217
Takže bojkotovat to tu a ono jim to dojde

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže bojkotovat to tu a ono jim to dojde
Co a jak chcete bojkotovat? Inzeráty, nabízející potkany i na zkrmení, zmizely. Teď jsou tam na prodej morčata a myší, bez bližší specifikace.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.217
napsal(a):
Co a jak chcete bojkotovat? Inzeráty, nabízející potkany i na zkrmení, zmizely. Teď jsou tam na prodej morčata a myší, bez bližší specifikace.
Doběhne mi tu inzerát a čau. Zvířata do budoucna bazos a jinde a burzy. Sem už ani jedno.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Doběhne mi tu inzerát a čau. Zvířata do budoucna bazos a jinde a burzy. Sem už ani jedno.
Tak nakonec, to je cílem nových majitelů. Takže v pořádku

Jiří5
napsal(a):
Díky za ranní vylepšení nálady. Potřeboval jsem to, probudil jsem se dnes mimořádně protivnej.
Ale néé. Vaše příspěvky jsou obohacující. Nejen po odborné stránce.
napsal(a):
Ale néé. Vaše příspěvky jsou obohacující. Nejen po odborné stránce.
Jenže o tom je mimochodem i další existence tohohle webu - že příspěvky Jirky i mnoha a mnoha dalších jsou napříč rubrikami v diskusích přínosné, poučné a dávají ve zkratce to, co si začátečník hledá těžce na netu i jinde v literatuře, pokud ji vůbec splaší. Lidé sem chodí proč? Kvůli inzerci a spousta lidí zde zároveň hledá odpovědi na svoje chovatelské dotazy, rady, hledají pomoc. Pokud jsem si dobře všiml, tak poradenství zde zajišťují opět lidé "z venku", kteří zde inzerují i diskutují a pomáhají tak udržet "klientelu". Naproti tomu nevím o tom, že by byli rádci nějak hodnoceni finančně, nebo měli jiné výhody (třeba lepší inzercí), jinými slovy zde odvádějí práci pro web zdarma a ve svém volném čase. Troufám si říct, že i diskutující pomáhali utvořit úspěšnost tohoto webu, což zároveň přitahuje i inzerenty s ohledem na jeho návštěvnost.

Pandinus
napsal(a):
Jenže o tom je mimochodem i další existence tohohle webu - že příspěvky Jirky i mnoha a mnoha dalších jsou napříč rubrikami v diskusích přínosné, poučné a dávají ve zkratce to, co si začátečník hledá těžce na netu i jinde v literatuře, pokud ji vůbec splaší. Lidé sem chodí proč? Kvůli inzerci a spousta lidí zde zároveň hledá odpovědi na svoje chovatelské dotazy, rady, hledají pomoc. Pokud jsem si dobře všiml, tak poradenství zde zajišťují opět lidé "z venku", kteří zde inzerují i diskutují a pomáhají tak udržet "klientelu". Naproti tomu nevím o tom, že by byli rádci nějak hodnoceni finančně, nebo měli jiné výhody (třeba lepší inzercí), jinými slovy zde odvádějí práci pro web zdarma a ve svém volném čase. Troufám si říct, že i diskutující pomáhali utvořit úspěšnost tohoto webu, což zároveň přitahuje i inzerenty s ohledem na jeho návštěvnost.
👍
Ahoj1

XXX.XXX.92.26
iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
Děkujeme za pochopení.
Šárka Štíchová,
manažer webu
Pet media group.. potěš koště. RIP ifauna jako seriózní portál pro milovníky chovu různorodých zástupců fauny. Přátelé, připojte se k minutě ticha.
suicide

XXX.XXX.34.228
Je to konec!!
Tak po 20 dnech jsem zavítal na ifaunu abych viděl jak postupuje "postupné odstraňování nežádoucích" inzerátů s krmnými hlodavci. K mému překvapení stále vidím inzeráty několika stabilních prodejců a dokonce i několik nových příspěvků inzerující své přebytky. Tak tedy nevím, jestli mám také začít opět inzerovat? Myslel jsem, že pravidla se vztahují na všechny. Jsem zvědav jestli bude můj inzerát opět odstraněn.
Předem děkuji za vyjádření všech hlavně ale za reakci redakce webu iFauny.
Já bych jen rád dodal, že jakožto chovatel všeho možného, ne jen plazů, pro které se krmní hlodavci schání nejčastěji, musím konstatovat, že došlo k ohromnému zaspamování v drobných savcích kategorií myši různými krmnými hlodavci (myš, mastomyš) a když zde teď hledám něco zajímavějšího na chov, musím se prodírat hromadou těchto inzerátů. Jinak je to jako se vším, kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody, stačilo z kategorie umazat slovo krmní a už by to přeci bylo správně, korektně. Ale nebudu se zde více rozepisovat, výše již bylo řečeno dost. Možná jsou ve správě ifauny ještě lidé, kterým je tato problematika jasná a chápou ji, ale udělámeveganazčehokolivové zkrátka mají poslední slovo. Mrzí mě že k tomuto ''štěpení chovatelů'', kdy řada zvažuje odchod, dochází ve chvíli, kdy prosakují zatím neověřené informace, že se chystá takzvaný green list povolených zvířat k chovu na území EU, proti kterému se jakožto chovatelé musíme spíše semknout a porazit tuto hrozbu společně, peticemi, komentáři, emaily europoslancům atd... Tímto zároveň prosím ty z Vás, kteří plánují odchod z ifauny, aby sem alespoň čas od času zavítali, kdyby se tyto informace potvridliy jako pravdivé, abychom byli schopni se domluvit na nějakém společném postupu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.119
Jiřiafrika
napsal(a):
Já bych jen rád dodal, že jakožto chovatel všeho možného, ne jen plazů, pro které se krmní hlodavci schání nejčastěji, musím konstatovat, že došlo k ohromnému zaspamování v drobných savcích kategorií myši různými krmnými hlodavci (myš, mastomyš) a když zde teď hledám něco zajímavějšího na chov, musím se prodírat hromadou těchto inzerátů. Jinak je to jako se vším, kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody, stačilo z kategorie umazat slovo krmní a už by to přeci bylo správně, korektně. Ale nebudu se zde více rozepisovat, výše již bylo řečeno dost. Možná jsou ve správě ifauny ještě lidé, kterým je tato problematika jasná a chápou ji, ale udělámeveganazčehokolivové zkrátka mají poslední slovo. Mrzí mě že k tomuto ''štěpení chovatelů'', kdy řada zvažuje odchod, dochází ve chvíli, kdy prosakují zatím neověřené informace, že se chystá takzvaný green list povolených zvířat k chovu na území EU, proti kterému se jakožto chovatelé musíme spíše semknout a porazit tuto hrozbu společně, peticemi, komentáři, emaily europoslancům atd... Tímto zároveň prosím ty z Vás, kteří plánují odchod z ifauny, aby sem alespoň čas od času zavítali, kdyby se tyto informace potvridliy jako pravdivé, abychom byli schopni se domluvit na nějakém společném postupu.
Tak tera zver nam unie osekava po kouskach uz peknou chvilku. Holt pojede zas chov načerno. Klasika. Nebo tu ma nekdo iluze se ze treba kalifornky fakt zrusily?😁
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak tera zver nam unie osekava po kouskach uz peknou chvilku. Holt pojede zas chov načerno. Klasika. Nebo tu ma nekdo iluze se ze treba kalifornky fakt zrusily?😁
Občas nevím Leithian, oč vám vlastně jde, na čí jste straně. Jednoduše mi přijde, že často napíšete něco, co nám spíše ublíží. Ne každý je nadšený z nějakého chovu na černo a vlastně proč? Protože kdesi na Kanárech californky žerou ještěrky, ale protože patří členské zemi EU, tak je zakážou všem a všude v Evropě, přičemž u nás ani v okolních zemích žádné getuly nic nepáchají, nemnoží se a nejsou zde žádné populace?
A jak asi by se měly kalifornky během toho cca půl roku zrušit? Že je EU hodí do seznamu někdy v květnu nebo kdy to bylo a najednou se mávne kouzelným proutkem a v Evropě jeden z nejchovanějších druhů užovek (díky jednoduchosti chovu, vhodnosti pro začátečníky a na rozdíl od jiných korálovek i vhodné k "handlingu") zmizí? Nikdo nedal lidem, co je mají, žádnou možnost se na to třeba další rok dva připravit, už nepářit a nebyla žádná ochranná lhůta, z čehož by vyplynulo mít možnost zvířata předat jinam i v rámci jiných států (jako třeba v Americe, když došlo před lety na zákazy chovu některých korálovek, tak si je někteří chovatelé různých států prohodili, aby se jejich hadi dostali do dobrých rukou a přitom se dala splnit zákonná podmínka) a tak řadě lidí zůstaly odchovy, subadultní zvířata a pochopitelně chovná zvířata navíc mnohdy nesmírné ceny, kterou jim taky nikdo nevykompenzuje. Do posledního prosince lidé měli šanci držení na dožití "zlegalizovat", co bude s tou většinou, co je má doma (to se netýká jen californií) a dozví se to z nějakých zpráv? Kde asi skončí?
I když je na stránkách mžp odkazováno na možnosti umístění do některého ze zařízení určených Ministerstvem životního prostředí, žádné takové jsem zatím nenašel.
Nicméně nechci zaflákat tohle vlákno něčím, co sem nepatří, téma se týká něčeho jiného.
Ps:je přitom zvláštní, že dříve diskutované prokazatelně invazivní druhy papoušků, kteří jsou za mnohem vyšší ceny, se tam nakonec neobjevily. Dokáže mi někdo říct proč?
Pandinus
napsal(a):
Občas nevím Leithian, oč vám vlastně jde, na čí jste straně. Jednoduše mi přijde, že často napíšete něco, co nám spíše ublíží. Ne každý je nadšený z nějakého chovu na černo a vlastně proč? Protože kdesi na Kanárech californky žerou ještěrky, ale protože patří členské zemi EU, tak je zakážou všem a všude v Evropě, přičemž u nás ani v okolních zemích žádné getuly nic nepáchají, nemnoží se a nejsou zde žádné populace?
A jak asi by se měly kalifornky během toho cca půl roku zrušit? Že je EU hodí do seznamu někdy v květnu nebo kdy to bylo a najednou se mávne kouzelným proutkem a v Evropě jeden z nejchovanějších druhů užovek (díky jednoduchosti chovu, vhodnosti pro začátečníky a na rozdíl od jiných korálovek i vhodné k "handlingu") zmizí? Nikdo nedal lidem, co je mají, žádnou možnost se na to třeba další rok dva připravit, už nepářit a nebyla žádná ochranná lhůta, z čehož by vyplynulo mít možnost zvířata předat jinam i v rámci jiných států (jako třeba v Americe, když došlo před lety na zákazy chovu některých korálovek, tak si je někteří chovatelé různých států prohodili, aby se jejich hadi dostali do dobrých rukou a přitom se dala splnit zákonná podmínka) a tak řadě lidí zůstaly odchovy, subadultní zvířata a pochopitelně chovná zvířata navíc mnohdy nesmírné ceny, kterou jim taky nikdo nevykompenzuje. Do posledního prosince lidé měli šanci držení na dožití "zlegalizovat", co bude s tou většinou, co je má doma (to se netýká jen californií) a dozví se to z nějakých zpráv? Kde asi skončí?
I když je na stránkách mžp odkazováno na možnosti umístění do některého ze zařízení určených Ministerstvem životního prostředí, žádné takové jsem zatím nenašel.
Nicméně nechci zaflákat tohle vlákno něčím, co sem nepatří, téma se týká něčeho jiného.
Ps:je přitom zvláštní, že dříve diskutované prokazatelně invazivní druhy papoušků, kteří jsou za mnohem vyšší ceny, se tam nakonec neobjevily. Dokáže mi někdo říct proč?
tohle je moc pěkně napsané, když půjdeme do důsledku, připomenu kapra obecného náš nepůvodní druh ryby pocházející z Asie, jeho chov a vysazování je legální a ještě se dotuje, přitom je známo jeho velké škody v malých biotopech vůči drobným druhům ryb, kdy především jeho rytí znečišťuje vodu a přetváří habitat kam patří i ničení vegetace, v mexických jezerech zdecimoval tímto chováním endemické druhy, konkrétně jsem četl studii jaký měl vliv na alotoky a přivedl je na pokraj vyhynutí. další děsivý aspekt jsou barevné varianty našich původních ryb chovaných v jezírku, v případě úniku takové ryby do přirozeného prostředí umí zdecimovat genetickou čistotu přírodní populace a v neposlední řadě kočka domácí, když pominu jak obrovské škody dokáží páchat v naší přírodě, už jen proto že jich jsou ohromné počty, tak ničí naší původní kočku divokou, která je extrémě vzácná, kříží se s ní, je to potravní konkurent ale bohužel EU proti tomuto nezakročí a tím skutečně udělá něco pro naší přírodu, to raději zakáže dva druhy živorodek, gambusia affinis a holbrooki, ani jedna nedokáže naší zimu přežít.

Luboš Jedlinský
napsal(a):
tohle je moc pěkně napsané, když půjdeme do důsledku, připomenu kapra obecného náš nepůvodní druh ryby pocházející z Asie, jeho chov a vysazování je legální a ještě se dotuje, přitom je známo jeho velké škody v malých biotopech vůči drobným druhům ryb, kdy především jeho rytí znečišťuje vodu a přetváří habitat kam patří i ničení vegetace, v mexických jezerech zdecimoval tímto chováním endemické druhy, konkrétně jsem četl studii jaký měl vliv na alotoky a přivedl je na pokraj vyhynutí. další děsivý aspekt jsou barevné varianty našich původních ryb chovaných v jezírku, v případě úniku takové ryby do přirozeného prostředí umí zdecimovat genetickou čistotu přírodní populace a v neposlední řadě kočka domácí, když pominu jak obrovské škody dokáží páchat v naší přírodě, už jen proto že jich jsou ohromné počty, tak ničí naší původní kočku divokou, která je extrémě vzácná, kříží se s ní, je to potravní konkurent ale bohužel EU proti tomuto nezakročí a tím skutečně udělá něco pro naší přírodu, to raději zakáže dva druhy živorodek, gambusia affinis a holbrooki, ani jedna nedokáže naší zimu přežít.
Myslíte, že domácí kocour se opravdu tak často potká s kočkou divokou? Jenom se ptám.
napsal(a):
Myslíte, že domácí kocour se opravdu tak často potká s kočkou divokou? Jenom se ptám.
Je to bohužel problém napříč Evropou. Nedávno probíhaly někde záběry z fotopastí právě křížence kocoura, který pářil divokou kočku. Z hlediska dopadu na životní prostředí je ale tohle - z mého pohledu - detail postihující jen tu divokou kočku. To co v přírodě dokáží kočky obecně slovit, vyhubit a to přesto, že jsou krmené je problém daleko větší.
ojoj

XXX.XXX.40.198
napsal(a):
Tak stav se asi musí zjistit na základě dna analýz. Největší problém asi jsou zdivočelé domácí kočky. https://www.selmy.cz/clanky/kocky-divoke-na-moravsko-slovenskem-pomezi-ohrozuje-krizeni-s-kockou-domaci-prokazal-geneticky-vyzkum/
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-polska-akademie-ved-zaradila-kocku-mezi-invazivni-druhy-40404107

sharingan
napsal(a):
Kometo, ano. Mimimálně do té míry, že byl již zaznamenán výskyt kříženců, jak už výše psal pan Jedlinský.
To vůbec nezpochybňuji. Ale spíš bych čekala, že se zatoulá divoký kocour k domácí číče, než naopak. I když v době páření jsou asi obě pohlaví na pochodu.
Ahoj.
Tož tomu nějak zde nerozumím.
Od zákazu prodeje hlodavců na Ifauně ke křížení koček ?
V tomto vlákně. No. Kolorit běžný na diskusích ifauny.
Zpět do reality.
Skutečnost.
Inzeráty na terarijní zvířata jsou stále - prodej hlodavců. OK . Prodej hlodavců ke krmení.
Nic se nejí tak horké.
Život jde dál.

selmicka
napsal(a):
Ahoj.
Tož tomu nějak zde nerozumím.
Od zákazu prodeje hlodavců na Ifauně ke křížení koček ?
V tomto vlákně. No. Kolorit běžný na diskusích ifauny.
Zpět do reality.
Skutečnost.
Inzeráty na terarijní zvířata jsou stále - prodej hlodavců. OK . Prodej hlodavců ke krmení.
Nic se nejí tak horké.
Život jde dál.
A vadí to něčemu?
Vadí - nevadí.
Pokud bych ifaunu považoval za odborné ,chovatelské medium ( tak jak se presentuje a my staré vykopávky teraristiky jsme Faunu tak braly ) , mohu se domnívat, že zde najdu i odbornou radu ,,jako začátečník, ale i pokročilý .Neopomenu i ty starce, kteří se mohu stále učit novým trendům.
Ale to je zřídkavé, napříč všem snad diskuzím na všech vláknech ifauny.
Totální odklon od zadaného tématu.
Takže závěr k úvodu diskuse.
Zákaz prodeje na inzerci ifauny hlodavců.
Ano v krmivech.
Ale v terarijních zvířatech je prodej stále vesele a bez omezení. A to je podstatné.
Vlk se nažral a koza zůstala celá.. ?
A to je výsledek a závěr založeného vlákna.
Prodej stále pokračuje.
A je to jenom dobře. A to podstatné pro chovatele .
Aby ifauna stále byla ta nejlepší a člověk se sem rád vracel. Nech je mu 6 nebo 100 let.
Chovatele mějte se v novém roce lépe, než jak to vypadá .

selmicka
napsal(a):
Vadí - nevadí.
Pokud bych ifaunu považoval za odborné ,chovatelské medium ( tak jak se presentuje a my staré vykopávky teraristiky jsme Faunu tak braly ) , mohu se domnívat, že zde najdu i odbornou radu ,,jako začátečník, ale i pokročilý .Neopomenu i ty starce, kteří se mohu stále učit novým trendům.
Ale to je zřídkavé, napříč všem snad diskuzím na všech vláknech ifauny.
Totální odklon od zadaného tématu.
Takže závěr k úvodu diskuse.
Zákaz prodeje na inzerci ifauny hlodavců.
Ano v krmivech.
Ale v terarijních zvířatech je prodej stále vesele a bez omezení. A to je podstatné.
Vlk se nažral a koza zůstala celá.. ?
A to je výsledek a závěr založeného vlákna.
Prodej stále pokračuje.
A je to jenom dobře. A to podstatné pro chovatele .
Aby ifauna stále byla ta nejlepší a člověk se sem rád vracel. Nech je mu 6 nebo 100 let.
Chovatele mějte se v novém roce lépe, než jak to vypadá .
Ale nejdřív jsou ty rady, až pak odklon. Co tak pozoruji napříč sekcemi. A i tak to pořád může být přínosné.
Jenže dneska je málokdo ochoten číst a vyzobávat pro něj podstatné informace. Většina chce jednoduché, instantní rady. A ty u zvířat jaksi nejsou.
Můj názor.
napsal(a):
Ale nejdřív jsou ty rady, až pak odklon. Co tak pozoruji napříč sekcemi. A i tak to pořád může být přínosné.
Jenže dneska je málokdo ochoten číst a vyzobávat pro něj podstatné informace. Většina chce jednoduché, instantní rady. A ty u zvířat jaksi nejsou.
Můj názor.
Souhlasím.
Ale domnívám se, že reakce ,zejména zdejších stálých přispívajících na "jednoduché" dotazy jsou zbytečné. (Neberte to osobně. Myšleno jako celek, napříč všech vláken ifauny.)
Ti co odpoví ( myslím zdejší pardi ), mají jiný názor než můj. To je virtuální realita a demokracie.
Uznávám, že člověk se musí učit celý život a i v tom jsem se musel poučit.
Dovětek.
Pokud se někdo zde ptá na elementární info a to ještě v anonymitě, nevím, zda je dobré mu zadarmo věnovat čas, když je líný si něco o té věci "vyguglit".
Ale opět. Každého věc, komu a jak chci odpovědět.
Mějte se všichni ok.