Užovka nežere, ale je nezvykle tlustá

Užovka červená
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2023 13:29
Martin2206

XXX.XXX.0.45

Dobrý den chtěl bych se zeptat naše užovka nám už asi měsíc nic nesnedla a je nezvykle tlustá nevíte čím by to mohlo být? Víz foto moc děkuji za rady

20.1.2023 14:52
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Martin2206 napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat naše užovka nám už asi měsíc nic nesnedla a je nezvykle tlustá nevíte čím by to mohlo být? Víz foto moc děkuji za rady

Z fotky se pozná houby a taky nejsem veterinář, nicméně - máte tam pro jistotu box s nějakým vlhkým substrátem (vlhký rašeliník, lignocel), kdyby šlo o snůšku, aby ji zbytečně nezadržela? Ty útvary docela solidně připomínají vejce

20.1.2023 15:05
Martin2206

XXX.XXX.0.45

Dobrý den vlhké to tam nemá,ale hned to napravím děkuji za radu.Pouzivame terarijní substrát viz foto

20.1.2023 15:14
Jiří5

XXX.XXX.230.105

Pandinus napsal(a):
Z fotky se pozná houby a taky nejsem veterinář, nicméně - máte tam pro jistotu box s nějakým vlhkým substrátem (vlhký rašeliník, lignocel), kdyby šlo o snůšku, aby ji zbytečně nezadržela? Ty útvary docela solidně připomínají vejce

Stejný dojem udělala fotka i na mne. Jen ta velikost případných vajec překvapila. To vypadá jako kdyby, no nemám užovky v oku tak si to raději nechám pro sebe.

20.1.2023 16:30
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Jiří5 napsal(a):
Stejný dojem udělala fotka i na mne. Jen ta velikost případných vajec překvapila. To vypadá jako kdyby, no nemám užovky v oku tak si to raději nechám pro sebe.

No už se mi stalo, že samice nelsonky v sobě měla vizuálně vejce, zvíře bylo na rozsypání, dva dny na to úhyn a při pitvě ani jedno vajíčko. Uvnitř pouze hmota připomínající tuk, ani náznak po nějakých vaječných obalech, natož hotových vejcích. Californie zase pro změnu uměla vytvářet atypická vejce, kdy snesla 5-6 dobrých a jedno nějaké atypické. Po pár letech se jí to jedno nakonec nepovedlo snést a skončilo to operací (naštěstí pro ni to bylo včas). Nedoporučuji žádná vejce doma sám vytlačovat. A veterinář jak tu pořád opakujeme by to měl vidět pouze nějaký, co se plazům věnuje, ne že ví, jak vypadá had a v čem se od něj liší želva:-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík