Slepice přestávají snášet vajíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

vajíčko

9.9.2016 13:25
vajíčko

XXX.XXX.142.136

Dobrý den mám prosbu.Ke starším slepicím jsme přikoupili si přes 20 slepic. Krásně snášely. Měli jsme přes 20 vajíček denně. Nejdou se počet vajíček snížil tak během týdne až na 4-2 kusy za den. Slepice mají velký výběh. Mají zrní, granule dostatek vody, normální kurník, dáváme jim zbytky a skořápky. Jsou to letošní nové slepice. Poraďtě co jim chybí?

Děkuji za odpověď.

9.9.2016 16:29
kastef

XXX.XXX.138.131

Mele se to tu pořád dokola, zrním myslíte jistě pšenici, plus zbytky-po tomto krmení vám v tuto roční dobu slepice neponesou.Chce to směsku, tvaroh, prostě bílkovinu.Mě slepice nesou špičkově a mám vejce pořád -přestávky minimální.Ovšem to krmení cosi stojí...ale ty vejce mi to v pohodě zaplatí.Vyzkoušeno za mnoho let.

9.9.2016 21:32
dadu

XXX.XXX.137.189

Tak já krmím směsí šrotů (pšenice, oves, ječmen, kukuřice), k tomu našrotovaný hrách a namáčím jim to kozím mlékem + vitamíny pro rostoucí drůbež (nemám výběh), vitamíny pro nosnice a skořápky. A TAKY MI NENESOU Ale pelichaj....

12.9.2016 09:24
rocco

XXX.XXX.212.1

Jak dlouho může trvat přestávka ve snůšce tak tři týdny mám sem tam vejce jinak vše mají směs bílkoviny pšenice vitamíny zelené.

12.9.2016 22:29
začátek

XXX.XXX.4.22

Měsíc nebo i tři, taky klidně až do jara, záleží kde je problém.

13.9.2016 07:31
rocco

XXX.XXX.212.1

Měl jsem na mysli klasickou přestávku ve snůšce bez nějakých problému at zdravotních nebo špatném krmení což se doufám mě netýká.

16.9.2016 07:53
rocco

XXX.XXX.212.1

Už měsíc pořádně nenesou mají vše co je potřeba je to normální tak dlouho.

lesanka

22.11.2016 12:57
lesanka

XXX.XXX.50.49

Můžete prosím specifikovat čím krmíte?

22.11.2016 13:01
lesanka

XXX.XXX.50.49

Dobrý den

můžete blíže specifikovat čím krmíte?
děkuji

22.11.2016 14:42
inbezka

XXX.XXX.209.197

Také záleží na druhu slepic - čistokrevné vlašky mi loni na konci září vypršely, přestaly snášet a první vajíčka jsem od nich viděla někdy v březnu příštího roku. Hybridky při stejném krmení nesou a nesou, jen se někdy projeví počasí - mokro nemají rády, ale to žádné slepice. Nesvítíme jim - možná to některé slípky potřebují.

22.11.2016 22:27
skodovak

XXX.XXX.241.242

Vyzkoušel jsem mnohé, svítím a tak dále a od začátku září vlašky zkrátka nemají zájem nést a začít druhý cyklus. No, mají na to do jara potom mají smůlu, je to když to řeknu asi špatně víc než neekonomické a bez významu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2016 18:23

Pre mňa sú najväčším sklamaním moje minuloročné maransky. Mám ich 8 a 4 tohoročné aprílové. Začali preperovať ako prvé a stále nič . Sem tam vezmem vajíčko od mojeho 2- ročného mixu, plymutky vlašky a hempširky. Radosť mi robia jedine 4 tohoročné faverolky, ináč by som bola odkázaná na supermarket. Dve zdr. velsumky, jarabičia a striebrokrká sú teraz tiež skôr na okrasu A zrna každým dňom ubúda a ubúda

23.11.2016 18:27
Olánek

XXX.XXX.96.246

Přítelkyně, já již zvažuji urychlit přepeřování ručním oškubáním

23.11.2016 18:30

23.11.2016 19:06
molousek

XXX.XXX.103.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pre mňa sú najväčším sklamaním moje minuloročné maransky. Mám ich 8 a 4 tohoročné aprílové. Začali preperovať ako prvé a stále nič . Sem tam vezmem vajíčko od mojeho 2- ročného mixu, plymutky vlašky a hempširky. Radosť mi robia jedine 4 tohoročné faverolky, ináč by som bola odkázaná na supermarket. Dve zdr. velsumky, jarabičia a striebrokrká sú teraz tiež skôr na okrasu A zrna každým dňom ubúda a ubúda

Yolanda, tak v jednom příspěvku píšete, že Vám nevadí, když se vrabci a hrdličky u Vás nazobou.
A tady si stěžujete, že Vám zrna ubudá.
Když se chcete s něčím svěřit, tak si to prmyslete.
Tady si chovatelé dávají rady z vlastního chovu atd.
Nevím, proč Vám vadí, že jsem si vyrobil nášlapné krmítko.
Já třeba v krmítku pro ptáčky, za celou zimu zkrmím okolo 40 kg slunečnice.(jsem chovatel drobného ptactva)
Tak se mějte a přeji Vám, at Vám slepičky začnou brzo snášet.
Přeji dobrou noc.
Chovu zdar.

23.11.2016 20:06

Nepotrebujem si nič premýšľať . Vrabci a hrdličky mi nevadia, pretože sú súčasťou prírody a prírodu mám rada. Sliepky chovám pre úžitok, a tak keď do nich investujem, čakám, že sa mi vrátia minimálne náklady
Proti tvojmu nášlapnému krmitku nemám nič, len ma prekvapilo, že sa čuduješ, kde sa podelo tých tridsať hrdličiek. Nevieš, čo by robili na tvojom dvore, kde nemajú do čoho zobnúť ?
Tiež chovám exotov a tiež nežijú zo vzduchu

Přidejte reakci

Přidat smajlík