Nebezpečí obojků u koček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2016 06:49
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Brouzdám po "Hippískových" webovkách, tj. po "SOS Kočky Hodonín" a narazila jsem tam na velmi nepěkné obrázky. Jak také může obojek venkovní kočce ublížit. Nehrozí jen oběšení. V textu je napsáno:
"8.5.2016 V podvečer nám zavolal náš kamarád Milan, který krmí plaché kočky u masokombinátu​ v Hodoníně, že se tam objevila kočka, která má na krku a pod přední packou provlečený obojek a ten je zařezaný až do masa."

Varování: pokud se mi podaří obrázky nahrát, tak jsou opravdu příšerné...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2016 07:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hrůza!

1.9.2016 07:05
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Hmm, smajlík opakuji to každému. Že obojek u kočky prostě nutný není.

1.9.2016 07:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.151

Kdo jen trošku zná kočky, nikdy by jim to nedal.

1.9.2016 08:18
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

rapotacka11 napsal(a):
Kdo jen trošku zná kočky, nikdy by jim to nedal.

Přesně tak. Raději denně vybírat 10 klíšťat než obojek.

1.9.2016 16:37
joanne.s

XXX.XXX.4.84

Kočičí svět napsal(a):
Přesně tak. Raději denně vybírat 10 klíšťat než obojek.

Jsem toho názoru, že se nejednalo o obojek proti klíšťatům. Ten má bezpečnostní zámek, který při zachycení obojku povolí. http://www.spokojenypes.cz/foresto-38-obojek-pro-kocky-a-male-psy/
Sama jsem proti každému obojku u kočky, ale zajímala jsem se o to kvůli kamarádce, která to používá.

1.9.2016 16:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.181

Tento Foresto mám na čivavu.
Ne ne, nepovolí.

1.9.2016 16:58
Machyska

XXX.XXX.252.23

Proč dávat kočce obojek, není to pes .

Chudák kočka a pokud tam bývá ještě ta "skvělá" rolnička, tak to je úplně zvrácené.

Jitka88

7.9.2016 06:57
Jitka88

XXX.XXX.96.7

Naseho koucourka jsme tez ze zacatku ucili na obojek. Nj nezkuseni chovatele, kteri zachranili zivot nalezenemu kotatku.
Dostal obojek proti blecham, velmi rychle jsme pochopili, ze tohle nebyla spravna cesta. Nasli jsme nastesti obojek vyset na plote od te doby obojky nepouzivame...nechci ani domyslet co by se stalo kdyby mel pevny obojek
I tohle je bohuzel zkusenost.

7.9.2016 11:49
inkunka

XXX.XXX.33.177

My jsme používali u venkovních koček odblešovací obojek, ale co se nám Harry vrátil s obojkem přehozeným pod přední nohou, šli všechny honem pryč z krku koček. Do té doby jsem si neuvědomovala, že mohou být tak nebezpečné. Vždy jsem si myslela, že mají pojistku a ono nic. Když na to vzpomenu, jsem ráda, že se nic nestalo a obojky již nikdy!

9.9.2016 12:14
Isistera

XXX.XXX.166.131

Jsou i bezpečnostní obojky. Spona při tahu povolí. Já jim je dávám na chatě, kde normálně nebydlíme, na nich mají štítek s telefonním číslem, kdyby se ztratili. Ale nenechávám je moc dlouho bez dohledu (tak min.1x za hodinu, kdyžje nikde nevidím, tak si je přivolám) a mají ho malinko povolený, že by se z něho i vyvlíkli, kdyby náhodou spona nepovolila.

9.9.2016 13:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
Jsem toho názoru, že se nejednalo o obojek proti klíšťatům. Ten má bezpečnostní zámek, který při zachycení obojku povolí. http://www.spokojenypes.cz/foresto-38-obojek-pro-kocky-a-male-psy/
Sama jsem proti každému obojku u kočky, ale zajímala jsem se o to kvůli kamarádce, která to používá.

"Joanne", obávám se, že se mýlíte. Kukyho jsem dostala s protiklíšťatovým obojkem. Sundávala jsem to z něj desítky minut, NULOVÉ zabezpečení, žádná bezpečnostní spona, až tu bude kámoška, poprosím ji o pořízení fotek. Mrzí mě, že to mají na krku ještě Kukyho sourozenci... A to to měl ještě Kuky tak utažené, že když jsem to viděla, tak se mi fakt dělalo zle - kdyby jim utekl, ztratil se, povyrostl, tak by asi umřel na to, že by jej to postupně zadusilo . Je to z tvrdého plastu - schválně to mám ještě schované - právě kvůli vyfocení a že to sem dám. Mmch. Kuky je maličký a přesto měl pod tou hrůzou už pěkně slehlou srst.

9.9.2016 13:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
"Joanne", obávám se, že se mýlíte. Kukyho jsem dostala s protiklíšťatovým obojkem. Sundávala jsem to z něj desítky minut, NULOVÉ zabezpečení, žádná bezpečnostní spona, až tu bude kámoška, poprosím ji o pořízení fotek. Mrzí mě, že to mají na krku ještě Kukyho sourozenci... A to to měl ještě Kuky tak utažené, že když jsem to viděla, tak se mi fakt dělalo zle - kdyby jim utekl, ztratil se, povyrostl, tak by asi umřel na to, že by jej to postupně zadusilo . Je to z tvrdého plastu - schválně to mám ještě schované - právě kvůli vyfocení a že to sem dám. Mmch. Kuky je maličký a přesto měl pod tou hrůzou už pěkně slehlou srst.

Vlastně když koukám na ty příšerné fotky, které jsem vložila na začátku vlákna, tak něco podobného měl Kuky. A navíc tu někdo píšete, že máte podobnou zkušenost jako je v tom prvním příspěvku - že si kočička obojkem provlíkla i nohu. Nechci domýšlet, jak dlouho musela trpět ta čičina z toho mého úvodního příspěvku...

10.9.2016 11:42
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

fikovnice napsal(a):

Dělá se mi úplně špatně.
Já tak strašně špatně snáším zvířecí (jakékoliv) utrpení, že jsem se kdysi dala do spolku ochránců zvířat, momentálně vystupuji proti bezdůvodnému kupírování ocasů u psů... A to si představte, že jsou bl.bové - to se nedá jinak nazvat - kteří uvažují o kupírování ocásku zaživa. Říkávám: položte mi sem malíček, já vám ho fiknu, vždyť to nic není.

Přidejte reakci

Přidat smajlík