Bajazin

XXX.XXX.231.50
Letos jsme uvedli na trh nový podpůrný pudr na kvasinkovou infekci u zvířat: http://www.bajazin.cz/e-shop/
Mým cílem bylo vytvořit cenově dostupnou variantu pudru, který se prodává po celém světě.
zvědavá

XXX.XXX.89.52
Pudr do uší? To bych si asi netroufla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A slozeni?
zvědavá
napsal(a):
Pudr do uší? To bych si asi netroufla.
Pudrů do uší se prodává plno, jsou na bázi mastku, není problém.
Zadavatelko: nevidím složení vašeho pudru. U toho vámi předloženého ve světě používaného(prvního v pořadí) je látka ioloform, což je nedohledatelná látka. Jestli je tohle látka, zabraňující kvasinkám, pak by mne zajímalo, čím jste ji tedy nahradili?
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka
napsal(a):
Byla jste rychlejší Mastek, zinek, borová voda a...?
lesnížínka
napsal(a):
Pudrů do uší se prodává plno, jsou na bázi mastku, není problém.
Zadavatelko: nevidím složení vašeho pudru. U toho vámi předloženého ve světě používaného(prvního v pořadí) je látka ioloform, což je nedohledatelná látka. Jestli je tohle látka, zabraňující kvasinkám, pak by mne zajímalo, čím jste ji tedy nahradili?
Nevím, který je ten nejprodávanější pudr. Nemohla by ta látka být iodoform? Jak to myslíte, že je to nedohledatelná látka?
tapina
napsal(a):
Nevím, který je ten nejprodávanější pudr. Nemohla by ta látka být iodoform? Jak to myslíte, že je to nedohledatelná látka?
Tak jsem to našla, Ioloform je patentovaný polymer, bude to dělat asi tu lepivost ušního pudru. K dohledání přesného složení to asi nebude, má to patent, ale nebude to nic, co by se vstřebávalo nebo tak něco.
tapina
napsal(a):
Tak jsem to našla, Ioloform je patentovaný polymer, bude to dělat asi tu lepivost ušního pudru. K dohledání přesného složení to asi nebude, má to patent, ale nebude to nic, co by se vstřebávalo nebo tak něco.
Jéé, to jste dobrá Já to zadávala všude možně, i jsem zkoušela měnit písmenka, jestli to není nakonec Loloform třeba...a pořád mi to vyhazovalo, že to neexistuje. No pravda, nejsem v hledání až tak zběhlá Takže tím pádem jsou ty účinné látky ještě mnohem jednodušší..
lesnížínka
napsal(a):
Jéé, to jste dobrá Já to zadávala všude možně, i jsem zkoušela měnit písmenka, jestli to není nakonec Loloform třeba...a pořád mi to vyhazovalo, že to neexistuje. No pravda, nejsem v hledání až tak zběhlá Takže tím pádem jsou ty účinné látky ještě mnohem jednodušší..
Jo, mě to taky zaujalo, zvlášť ty účely, na co všechno se to používá (vesměs různé adhezivní povrchy v průmyslu, tisky, antikorozní povrchy) a taky že držitelem patentu je firma, kterou znám hlavně ze svého oboru. Psí ušní pudry ale nezmiňují Celkem vtipné
Přesto, mohl by to být i ten Iodoform, což by jistě bylo levnější a bylo by možné udělat kopii něčeho drahého a vyhlášeného přípravou "magistraliter".
http://dailymed.nlm.nih.gov/dailymed/drugInfo.cfm?setid=bb1ce9d8-bd98-43e9-a773-2ba991f07e59.
Ano, v lékárně by Vám to mohli namíchat. Problém je akorát s jódem, který nemají v každé lékárně.
Taky jsem ale chtěla, aby byl tenhle pudr dostupný pro všechny lidi, co nemájí peníze na ušní kapky a emulze za drahé peníze. Beru do dočasky vyrozené feny, které většinou nikdy neměly čištěné uši. Tam je opravdu potřeba zlikvidovat kvasinky důkladně. Veterináři navrhují vyčištění v narkóze - což nedáváme ani finančně, ani zdravotně. (Vakuové čištění tomu myslím říkala vetka).
Koukám, že píšete Ioloform. Správně je Jodoform, anebo resublimovaný jód v čisté formě.
Je to v podstatě to, co desinfikuje i v Betadině, jenže tam se používá jodovaný povidon (Iodpovidon), což je chemická látka organického typu. Jodoform je čistá anorgána, která mně je osobně bližší, jako syntetika. Jodoform se používá v pudru v Anglii a tento pudr se používal jako desinfekce už za první světové války pro lidi.
Olga Amálka Oliver
napsal(a):
Koukám, že píšete Ioloform. Správně je Jodoform, anebo resublimovaný jód v čisté formě.
Je to v podstatě to, co desinfikuje i v Betadině, jenže tam se používá jodovaný povidon (Iodpovidon), což je chemická látka organického typu. Jodoform je čistá anorgána, která mně je osobně bližší, jako syntetika. Jodoform se používá v pudru v Anglii a tento pudr se používal jako desinfekce už za první světové války pro lidi.
Nechte si to namíchat podle toho receptu, co píšu výše. Když to necháte připravit ve větším množství, bude cena na jednotku velmi velmi malá. Lékárny si účtují za práci. Bez ohledu na množství suroviny. Cena surovin je nízká. Jodoform je organická sloučenina.
Cena bude samozřejmě malá, není tam naučtováno spousta věcí, které já jako výrobce musím financovat - etikety, dopravu materiálu, poplatek za udělení licence, tvorba webovek a eshopu atd. atd. I já zamýšlím cenu časem " stabilizovat" tak, aby se na výrobku vydělalo, ale byl co nejlevnější v rámci možností.
Ovšem není to jednoduché, vždyť už jen prodejci si účtují 30% z ceny za prodej, k tomu 3% cca na podporu útulkáčů. Takže mám strach, abych to v začátcích nepřepískla.
Nechat si to na míchat v lékárně mi doporučila i paní z Anglie. Ale sama vím, že ne každý je ochoten jít touhle cestou, zvláště když jde o něco neprověřeného v okolí. A taky ne každá lékárna má k dispozici čistý jód.
Olga Amálka Oliver
napsal(a):
Cena bude samozřejmě malá, není tam naučtováno spousta věcí, které já jako výrobce musím financovat - etikety, dopravu materiálu, poplatek za udělení licence, tvorba webovek a eshopu atd. atd. I já zamýšlím cenu časem " stabilizovat" tak, aby se na výrobku vydělalo, ale byl co nejlevnější v rámci možností.
Ovšem není to jednoduché, vždyť už jen prodejci si účtují 30% z ceny za prodej, k tomu 3% cca na podporu útulkáčů. Takže mám strach, abych to v začátcích nepřepískla.
Nechat si to na míchat v lékárně mi doporučila i paní z Anglie. Ale sama vím, že ne každý je ochoten jít touhle cestou, zvláště když jde o něco neprověřeného v okolí. A taky ne každá lékárna má k dispozici čistý jód.
Nepotřebujete čistý jód, ale jodoform. Postup je jednoduchý. Potřebujete spíš najít lékárnu, kde připravují a jsou ochotní. Objednávají normálně přes distributory, nejde o to, mají nemají. Takže pokud by vám toho neměli míchat jen pro vás nějaé pidi množství a abytek jim zůstal, samozřejmě se jim to nevyplatí. Nebo byste se musela zaručit nějakým pravidelným odběrem. Lékárenské obaly jsou taky levné. Etiketa, nejlíp originál.
Podle mě je docela na hraně něco takového prodávat. Samozřejmě, pokud byste to prodala např. k tomu konkrétnímu útulkáčkovi, nebo to měla pro svou potřebu, nebo firemní potřebu, je to něco jiného. Možná i v tom ta lékárna může vidět problém. Jsou instituce, kterě v tom uvidí problém a to vám říkám naprosto s jistotou.
Chápu Váš dobrý úmysl, ale abyte si nenaběhla...
Chápu. Ale snad to bude v pořádku, když to schválil státní veterinární ústav. Kdyby byl problém, tak výrobu prostě nechám být. Není to pro mne něco, co by mne živilo. Důvodem proč začít s výrobou byly skvělé ohlasy v zahraničí a moje nemohoucnost při zbavování se kvasinek tím, co mi nabídli veterináři v minulosti.
Tenkrát mi jeden veterinář řekl doslova: " někteří lidi mají výhrady proti tomu, sypat psovi prášek do ucha, ale mám ověřeno, že to zabírá" Už jsem byla tak unavena z neúspěchů, že jsem řekla, že to klidně zkusíme. No a měli jsme půl roku pokoj. Vzhledem k tomu, že moje fenka byla těžký alergik, nedalo se předpokládat, že se kvasinky nebudou vracet. Pro mne už ale bylo výhrou i to, že jsem ji nemusela trápit denně tím, že se jí budu šťourat v uších tamponem a kapat jí tam kde co, ještě když to nemělo žádný kloudný efekt, kromě toho, že mne to stálo hrozných peněz.
Olga Amálka Oliver
napsal(a):
Chápu. Ale snad to bude v pořádku, když to schválil státní veterinární ústav. Kdyby byl problém, tak výrobu prostě nechám být. Není to pro mne něco, co by mne živilo. Důvodem proč začít s výrobou byly skvělé ohlasy v zahraničí a moje nemohoucnost při zbavování se kvasinek tím, co mi nabídli veterináři v minulosti.
Tenkrát mi jeden veterinář řekl doslova: " někteří lidi mají výhrady proti tomu, sypat psovi prášek do ucha, ale mám ověřeno, že to zabírá" Už jsem byla tak unavena z neúspěchů, že jsem řekla, že to klidně zkusíme. No a měli jsme půl roku pokoj. Vzhledem k tomu, že moje fenka byla těžký alergik, nedalo se předpokládat, že se kvasinky nebudou vracet. Pro mne už ale bylo výhrou i to, že jsem ji nemusela trápit denně tím, že se jí budu šťourat v uších tamponem a kapat jí tam kde co, ještě když to nemělo žádný kloudný efekt, kromě toho, že mne to stálo hrozných peněz.
100% věřìm, že to funguje. Určitě i chválihodný nápad, podělit se o to. No bohužel český stát a jeho instituce to by bylo na dlouho...
U pŕípravků s jodem je určitá kontroverze, to tu nebudu rozebírat, nicméně na kvasinky a některé další není nic lepšího, to je fakt.
Moc Vám držím palce a koupím.
Pudr včera dorazil, musím velmi pochválit zdařilý obal a podrobné, praktické instrukce, jak pudr použít.
Co mě taky překvapilo (z toho důvodu, že jodoform taky, i když jinde, používám), pudr moc příjemně voní a má jen lehký žlutavý odstín, takže bude výborný i pro bílé pejsky.
Ať to pomůže hodně pejskům - uživatelům i těm, co to přispěje na pomoc.
PharmDr.

XXX.XXX.7.194
Předně - iodoform je trijodmethan, tedy organická sloučenina jódu. Tedy není to jód, jód je jód. A to je anorganický prvek.
Směs jodoformu, kyseliny borité a zinkoxidu není žádné "terno". Ale budiž, pro veterinární použití asi dostačující.
Pozor na kyselinu boritou, je dost toxická, tedy hlavně pro malé děti (aby to nenašly atd.)
Ohledně přípravy v lékárně - dnes se jodoform v humánní medicíně prakticky k ničemu nepoužívá, jedná se o obsoletní látku. Objednání u distributora farmac. surovin bude asi možné, v případě, že ano, může lékárna připravit, ale obávám se, že jen na základě veter. předpisu, neboť jodoform je separandum.
Nemůže-li objednat, pak pochopitelně nepřipraví.
PharmDr.
napsal(a):
Předně - iodoform je trijodmethan, tedy organická sloučenina jódu. Tedy není to jód, jód je jód. A to je anorganický prvek.
Směs jodoformu, kyseliny borité a zinkoxidu není žádné "terno". Ale budiž, pro veterinární použití asi dostačující.
Pozor na kyselinu boritou, je dost toxická, tedy hlavně pro malé děti (aby to nenašly atd.)
Ohledně přípravy v lékárně - dnes se jodoform v humánní medicíně prakticky k ničemu nepoužívá, jedná se o obsoletní látku. Objednání u distributora farmac. surovin bude asi možné, v případě, že ano, může lékárna připravit, ale obávám se, že jen na základě veter. předpisu, neboť jodoform je separandum.
Jodoform se stále v humánní medicíně používá. A to i u dětí. To, co mám na mysli - zejm. u dětí, prakticky jen u dětí. Ano, je to velmi velmi úzká indikace, nejedná se o magistraliter. Obsolentní. Mh. Nic lepšího není - v tomto jednom případě, který mám na mysli, ale nezmiňuji, nepatří to sem.
Kyselina boritá. Problém nejen při požití.
Prosím dejte své poznámce vyšší level a nabídněte účinnou alternativu. Nemusí to být magistraliter. Účinné složení a vhodná forma. Díky.
PharmDr.
napsal(a):
Jód, resp sloučeniny obsahující jód jsou i v dnešní době používány jako účinné desinfekční prostředky.
A používá se i v humanní medicíně. Např. Jox, Betadine... atd...
Zvažovala jsem i použití jodpovidonu, ale nakonec jsem se držela doporučené receptury, akorát jsem vynechala talek, díky tomu, že jsem ve vícero článcích četla o jeho karcinogenitě.
Zůstává otázka, co by tedy v tomto případě terno bylo.
Nechci samozřejmě tvrdit, že výrobek je absolutně dokonalý. Ale každý lék má své kontraindikace. Anebo hůř, prodává se za pětkrát větší cenu a nezabírá.
Doporučované lití octu do uší, které jsem zaznamenala na internetových diskuzích vícekrát, mi přijde drastické a mezi námi... taky není účinné.
Jde taky o to, jak dokážou běžní uživatelé zvládnout čištění a aplikaci. U mne byl problém v tom, že moje fena byla už tak vystresovaná, že vyčištění byl boj. Navíc jako strakoš měla v bílých uších tmavou pigmentaci kůže, takže nikdy jsem si nebyla jistá, jestli uši jsou vyčištěny.
Doporučení veterináře, na vyčištění v narkóze mi přišlo absolutně mimo, protože jako alergičce se jí kvasinky pravidelně vracely.
A pokud jde o toxicitu kyseliny borité, samozřejmě že výrobek by neměl, tak jako všechny ostatní léčiva a přípravky být skladován v dosahu dětí. To je koneckonců upozornění, které se vyskytuje na etiketách běžně.
a pro zajímavost, zkušenosti od zákazníků:
http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/166944fdb3nkun5sktkvx57j2i1m13?hid=166944fdb3nkun5sktkvx57j2i1m13.