Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Luckyduke

28.9.2016 17:39
Luckyduke

XXX.XXX.245.236

Dobrý den, chci se zeptat chci si pořídit vlka, mám velkou zahradu a místo pro kotec bych také měl, nejvíce bych chtěl sibiřského ale víceméně je jedno jakého vlka.. Je ale problém že mevim kde a koho ohledně koupě vlka kontaktovat nevěděli by jste o nějaké dobré radě kde začít?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2016 17:49

Na Ukrajině, to máte nejblíž, celé Vás to vyjde do 20ti tis.

28.9.2016 19:03
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Počítám, že jde o vtip, ale kdyby ne, řekla bych, chce to primárně oplotit pozemek tak, aby splňoval podmínky pro chov vlka(zvíře zapsané na seznamu CITES, myslím, že to vyžaduje povolení od veterinární správy), tj. například mít buď betonovou podezdívku nebo zapustit karisítě do země apod. Což nevím, jestli se pán do 20 t vejde.. Jinak se daj sehnat i vlčata ze ZOO.

28.9.2016 19:04

Dobrá rada kde začít... nastudovat si, co jsou druhy zvířat vyžadující zvláštní péči.

28.9.2016 19:18

jazzinka napsal(a):
Počítám, že jde o vtip, ale kdyby ne, řekla bych, chce to primárně oplotit pozemek tak, aby splňoval podmínky pro chov vlka(zvíře zapsané na seznamu CITES, myslím, že to vyžaduje povolení od veterinární správy), tj. například mít buď betonovou podezdívku nebo zapustit karisítě do země apod. Což nevím, jestli se pán do 20 t vejde.. Jinak se daj sehnat i vlčata ze ZOO.

Měla jsem na mysli pořizovací cenu + dopravu.

28.9.2016 19:21
lupus4

XXX.XXX.5.11

Luckyduke napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat chci si pořídit vlka, mám velkou zahradu a místo pro kotec bych také měl, nejvíce bych chtěl sibiřského ale víceméně je jedno jakého vlka.. Je ale problém že mevim kde a koho ohledně koupě vlka kontaktovat nevěděli by jste o nějaké dobré radě kde začít?

1) vlk NEPATŘÍ do kotce a už vůbec ne SÁM...
a jestli mu nechceš obětovat 16 let života a to XXXhodin denně bez dovolených atdatd...
a jestli si jen chceš "honit triko" tak na to zapomeň

zasvěcené info ti může dát Franta Hrach
FrantaHrach@seznam.cz

nebo i

http://mutara-vlk.webnode.cz/blog/vlci-krizenci-f1-generace-v-civilnim-chovu/.

28.9.2016 20:58
asurwic

XXX.XXX.36.3

Luckyduke napsal(a):

Pominu fakt, že ho nejspíše chcete jen jako módní doplněk do klece a budu počítat, že vážně při pořízení o něm uvažujete o parťákovi pro společný život, který jen nebude někde sedět osamocený, zoufalý a ztrápený.

Dovedete si vůbec představit, co chov vlka obnáší? Jen při fungování s divoký psem (ne vlkem, který je samozřejmě mnohem náročnější) musíte počítat s tímto:

1. kotec Vám zničí a zdrhne Vám / sám se v něm zabije / stane se v něm flegmatický, znuděný a zoufale smutný - jedna možnost horší než druhá, co?
2. myslíte, že máte velkou zahradu? - překvapení: vlk potřebuje alespoň 50 km každý den nachodit, aby měl alespoň základní přirozený pohyb + další psychické a fyzické zaměstnání = ne zahrada, ale vypadnout hezky ven
3. spíše záleží na zabezpečení zahrady, než na rozměrech = plot pevný, neprůhledný a minimálně 3,5 m vysoký
4. dokážete ho vychovat? asi těžko - kdyby ano, tak ani nepíšete takové hlouposti o kotci a podobně
5. dohled 24 hodin každý den, aby se předešlo různým nehodám = pokud nepracujete z domu, tak si budete v rodinně muset střídat směny + žádná kina, večere v restauraci, návštěvy známých a podobně
6. příšerně silný instinkt lovu = schopnost sejmout srnu či cokoliv jiného i na krátkém vodítku = neustálé poplatky myslivcům (s tím, že budete mít v okolí rozumné myslivce, se kterými se půjde domluvit, jinak se s vlkem rozlučte) - náhubek to nevyřeší - pokud mu jen jednou znemožní lov, tak si ho nasadit už příště nenechá
7. konec návštěv u Vás doma - jedná se o narušení území, která vlk moc dobře snášet nebude
8. setkání s malým neškodným uštěkaným pejskem je to doslova boj o život, protože vlk Vám buď zlikviduje agresora nebo si ublíží sám
9. mnoho psů Vám bude chtít vlka venku zabít a tak si vlk také brzy vypěstuje nesnášenlivost ke konkrétním plemenům (bull, jezevčíci a pár dalších loveckých)
10. samotného vlka venku nechat nemůžete, ven se mu s Vámi také chtít nikdy nebude a nechat ho pořád uvnitř doma nejde - toť problém, co?

Zvládnete je tohle nějak vyřešit a nebo mám v seznamu pokračovat? Z vlastní zkušenosti vím, že je to opravu očistec a pokud jenom jemu nehodláte zasvětit 15 let života, tak si ho nepořizujte.

28.9.2016 21:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Zvládnete je tohle nějak vyřešit a nebo mám v seznamu pokračovat?
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Netřeba.
Chytrej radu nepotřebuje, hlupák ji stejně nepřijme.

28.9.2016 21:15
asurwic

XXX.XXX.36.3

rapotacka11 napsal(a):
Zvládnete je tohle nějak vyřešit a nebo mám v seznamu pokračovat?
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Netřeba.
Chytrej radu nepotřebuje, hlupák ji stejně nepřijme.

Bohužel radu potřebuje - nezná prodejce.
Proč si lidé přístupem "místo pro kotec bych měl" nikdy nechtějí pořídit třeba křečka?

28.9.2016 21:31
tlapinka

XXX.XXX.204.129

Já myslím, že vlka si člověk může pořídit velice snadno, následně není ani potřeba kotec... a to je taky jediný vlk, kterého bych zadavateli doporučila... a i přála

28.9.2016 22:03
blackserigala

XXX.XXX.208.70

A co si tím, že si pořídíte vlka, jako chcete dokazovat? Podle mě ho chcete jen z frajeřiny. Abyste mohl machrovat před kamarádama. Kdo vlky miluje, nebude je chtít zavřít někam do kotce na zahradu. Kupte si raděj ČSV nebo SV když už potřebujete něco "vlčího" na zahradu.

28.9.2016 22:06

blackserigala napsal(a):
A co si tím, že si pořídíte vlka, jako chcete dokazovat? Podle mě ho chcete jen z frajeřiny. Abyste mohl machrovat před kamarádama. Kdo vlky miluje, nebude je chtít zavřít někam do kotce na zahradu. Kupte si raděj ČSV nebo SV když už potřebujete něco "vlčího" na zahradu.

Ono ani (Č)SV nejsou žádná sranda a nikomu, kdo argumentuje pouze velkou zahradou a kotcem, bych je nedoporučila.

28.9.2016 22:42
asurwic

XXX.XXX.36.3

blackserigala napsal(a):

Na zahradu s kotcem bych jako "něco vlčího" volila maximálně toto:.

28.9.2016 22:55
blackserigala

XXX.XXX.208.70

asurwic napsal(a):
Na zahradu s kotcem bych jako "něco vlčího" volila maximálně toto:.

Jo, ten bude nejlepší. A může mít třeba celou smečku.

29.9.2016 11:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To je tak blbý dotaz, že na to není snad ani rozumná odpověd Žadavateli...jste vůbec normální?

29.9.2016 11:11
asurwic

XXX.XXX.36.3

lesnížínka napsal(a):
To je tak blbý dotaz, že na to není snad ani rozumná odpověd Žadavateli...jste vůbec normální?

Souhlas. V těchto případech lituji, že tu není také tlačítko "NEkvalitní přípěvek".

29.9.2016 11:44
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Ale že s Vámi ten zadavatel komunikuje.

Zbytečně se namáháte.

30.9.2016 10:04

Luckyduke napsal(a):

Milý Luckyduke, toto přece nemyslíte vážně, že ne? Koukněte na několik dokumentů o životě vlků a takto by jste se nemohl ani zeptat. Vlk, smečkové zvíře, pro které je vlčí rodina vším, vy by jste zavřel do kotce? To vám snad hráblo. Ani ta největší zahrada, to nespasí. On patří do hor, do lesů, je to vytrvalec náročný na velikost svého teritoria, denně ujde několik desítek km, musí mít svou smečku, společně lovit, vychovávat vlčata atd. Těch, co žijí v zoo, je mi moc líto, pro mě, moc smutný pohled, např zoo Praha, ještě horší podmínky zoo Hluboká n./Vlt. Jak, jsem to viděla, až mi vyhrkly slzy do očí. Dále už to komentovat nebudu.https://www.youtube.com/watch?v=nvvOyqxn2hY.

30.9.2016 10:08
rencamo

XXX.XXX.224.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Milý Luckyduke, toto přece nemyslíte vážně, že ne? Koukněte na několik dokumentů o životě vlků a takto by jste se nemohl ani zeptat. Vlk, smečkové zvíře, pro které je vlčí rodina vším, vy by jste zavřel do kotce? To vám snad hráblo. Ani ta největší zahrada, to nespasí. On patří do hor, do lesů, je to vytrvalec náročný na velikost svého teritoria, denně ujde několik desítek km, musí mít svou smečku, společně lovit, vychovávat vlčata atd. Těch, co žijí v zoo, je mi moc líto, pro mě, moc smutný pohled, např zoo Praha, ještě horší podmínky zoo Hluboká n./Vlt. Jak, jsem to viděla, až mi vyhrkly slzy do očí. Dále už to komentovat nebudu.https://www.youtube.com/watch?v=nvvOyqxn2hY.

Ani nový výběh v zoo Hluboká se vám nelíbí?

30.9.2016 10:18

rencamo napsal(a):
Ani nový výběh v zoo Hluboká se vám nelíbí?

Nevím, neviděla jsem ho ještě, v zoo Hluboká jsem nebyla asi 3 roky. Je větší?

30.9.2016 10:42
Iliena

XXX.XXX.70.29

Nevím, neviděla jsem ho ještě, v zoo Hluboká jsem nebyla asi 3 roky. Je větší?

Dřív je tam mívali na malém plácku za sklem a to byl opravdu hrozný pohled. Teď mají nový výběh, ideál to není ale oproti tomu kde byli je to mnohem lepší.
V Táboře je hezká malá zoo, můžou tam i psi...

30.9.2016 12:30

Iliena napsal(a):
Dřív je tam mívali na malém plácku za sklem a to byl opravdu hrozný pohled. Teď mají nový výběh, ideál to není ale oproti tomu kde byli je to mnohem lepší.
V Táboře je hezká malá zoo, můžou tam i psi...

No právě, tenkrát si je pamatuju za tím sklem, strašné. Budu se tam muset kouknout. V Táboře, kde je tam ta zoo? A i N.O. tam může?

Pitlik

30.9.2016 15:01
Pitlik

XXX.XXX.240.118

asurwic napsal(a):
Pominu fakt, že ho nejspíše chcete jen jako módní doplněk do klece a budu počítat, že vážně při pořízení o něm uvažujete o parťákovi pro společný život, který jen nebude někde sedět osamocený, zoufalý a ztrápený.

Dovedete si vůbec představit, co chov vlka obnáší? Jen při fungování s divoký psem (ne vlkem, který je samozřejmě mnohem náročnější) musíte počítat s tímto:

1. kotec Vám zničí a zdrhne Vám / sám se v něm zabije / stane se v něm flegmatický, znuděný a zoufale smutný - jedna možnost horší než druhá, co?
2. myslíte, že máte velkou zahradu? - překvapení: vlk potřebuje alespoň 50 km každý den nachodit, aby měl alespoň základní přirozený pohyb + další psychické a fyzické zaměstnání = ne zahrada, ale vypadnout hezky ven
3. spíše záleží na zabezpečení zahrady, než na rozměrech = plot pevný, neprůhledný a minimálně 3,5 m vysoký
4. dokážete ho vychovat? asi těžko - kdyby ano, tak ani nepíšete takové hlouposti o kotci a podobně
5. dohled 24 hodin každý den, aby se předešlo různým nehodám = pokud nepracujete z domu, tak si budete v rodinně muset střídat směny + žádná kina, večere v restauraci, návštěvy známých a podobně
6. příšerně silný instinkt lovu = schopnost sejmout srnu či cokoliv jiného i na krátkém vodítku = neustálé poplatky myslivcům (s tím, že budete mít v okolí rozumné myslivce, se kterými se půjde domluvit, jinak se s vlkem rozlučte) - náhubek to nevyřeší - pokud mu jen jednou znemožní lov, tak si ho nasadit už příště nenechá
7. konec návštěv u Vás doma - jedná se o narušení území, která vlk moc dobře snášet nebude
8. setkání s malým neškodným uštěkaným pejskem je to doslova boj o život, protože vlk Vám buď zlikviduje agresora nebo si ublíží sám
9. mnoho psů Vám bude chtít vlka venku zabít a tak si vlk také brzy vypěstuje nesnášenlivost ke konkrétním plemenům (bull, jezevčíci a pár dalších loveckých)
10. samotného vlka venku nechat nemůžete, ven se mu s Vámi také chtít nikdy nebude a nechat ho pořád uvnitř doma nejde - toť problém, co?

Zvládnete je tohle nějak vyřešit a nebo mám v seznamu pokračovat? Z vlastní zkušenosti vím, že je to opravu očistec a pokud jenom jemu nehodláte zasvětit 15 let života, tak si ho nepořizujte.

A co kříženec?

30.9.2016 17:30
Iliena

XXX.XXX.106.255

No právě, tenkrát si je pamatuju za tím sklem, strašné. Budu se tam muset kouknout. V Táboře, kde je tam ta zoo? A i N.O. tam může?

Na Větrově je to kousek za Táborem. Psi tam nijak omezení nejsou, my tam byli s kříženkou SBT, potkali jsme tam labradora s spoustu malých psů. Jediná podmínka, že musí být na vodítku (náhubek být nemusí).

30.9.2016 18:41

Iliena napsal(a):
Na Větrově je to kousek za Táborem. Psi tam nijak omezení nejsou, my tam byli s kříženkou SBT, potkali jsme tam labradora s spoustu malých psů. Jediná podmínka, že musí být na vodítku (náhubek být nemusí).

Jo, koukala jsem na tu zoo na internet, asi si tam uděláme výlet. V Táboře to trošku znám. Jsem sama zvědavá, co naše šmudlina bude říkat na jiná zvířata

30.9.2016 20:18
Iliena

XXX.XXX.37.7

Jo, koukala jsem na tu zoo na internet, asi si tam uděláme výlet. V Táboře to trošku znám. Jsem sama zvědavá, co naše šmudlina bude říkat na jiná zvířata

Ta naše trubka byla nadšená, dokonce chtěla přivítat lva, teda do té doby než jí chtěl "sežrat" .
Akorát když jsme tam byli v červenci, tak dělali pro vlky nový výběh, takže byli dočasně v takovém malém. Ale přišli mi veselí a zvědaví (ne jako chudáci ležáci v Hluboký) tak abyste mi pak nevynadala, kam jsem vás poslala .
Ono vůbec, když jsme byli s sebou měli psa, tak na náš všechna zvířata byla zvědavá, malá ochutnávka

1.10.2016 10:51

Iliena napsal(a):
Ta naše trubka byla nadšená, dokonce chtěla přivítat lva, teda do té doby než jí chtěl "sežrat" .
Akorát když jsme tam byli v červenci, tak dělali pro vlky nový výběh, takže byli dočasně v takovém malém. Ale přišli mi veselí a zvědaví (ne jako chudáci ležáci v Hluboký) tak abyste mi pak nevynadala, kam jsem vás poslala .
Ono vůbec, když jsme byli s sebou měli psa, tak na náš všechna zvířata byla zvědavá, malá ochutnávka

Moc hezké fotky, chystáme se příští týden na prochajdu na CHoustník, tak se asi v zoo zastavíme.

2.10.2016 10:45
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Eh... zoo Praha má špatné podmínky pro vlky? To jste tam byla naposledy kdy? Po otevření v roce 1931?

2.10.2016 12:05

Žaneta kocková napsal(a):
Eh... zoo Praha má špatné podmínky pro vlky? To jste tam byla naposledy kdy? Po otevření v roce 1931?

V Praze, asi před 3 lety. Podle mě, to mají malé, ale vím, že to jinak nejde. Není to výběh v Bayerischer wald. https://www.youtube.com/watch?v=hN8jsZECTjE Myslela jsem hlavně tu Hlubokou, tenkrát za sklem. To byl zážitek.

2.10.2016 22:22
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

V Praze, asi před 3 lety. Podle mě, to mají malé, ale vím, že to jinak nejde. Není to výběh v Bayerischer wald. https://www.youtube.com/watch?v=hN8jsZECTjE Myslela jsem hlavně tu Hlubokou, tenkrát za sklem. To byl zážitek.

Tak ono je to od určité velikosti jedno, protože stejně se velikost potřebného teritoria odvíjí od dostupnosti potravy. Ale Praha ho opravdu malý nemá, i když samozřejmě existují v jiných zoo větší výběhy. Skutečně malý výběh přecejen vypadá krapet jinak. A ti aktuální vlci, když je tam sleduju, vypadají dost spokojeně, žádné "utýrané" chudinky. :).

7.10.2016 17:18
karo2702

XXX.XXX.172.116

Ano, znám SPOUSTY nezodpovědných lidí, kteří si kupují zvířata z frajeřiny a nic o nich nevědí (a obávám se, že toto není vyjímka).
Např. v Jeseníku je pán s domácí zoo. Má tam pumu a kotě, zavřené docela malém kotci a novho tygra (cca 10 - 12 měsíců) ve výběhu 5x5m se psem. Vytahoval ho na vodítku mezi návštěvníky. Mého malého brášku málem poškrábal a on se tomu jen zasmál . Ten chlap si vůbec neuvědomuje, co má. Byli jsme tam v červenci, tak nevím, jak to tam vypadá, ale už tam v životě nevlezu.
Ale nikdo nemůžete vědět, jak velkou má pán zakradu...třeba jí má opravdu velkou. Ale i tak by měl vlk žít ve smečce.
Jinak vlk jde domestikovat jako pes, ale jeho lovecké pudy ne...je to velmi ostré zvíře. Spousta lidí v zahraničí chová vlky nebo jejich křížence jako normální psy.
Můj dědeček byl myslivec (r.1930 - 1980) a měl vlka místo psa, na hlídání baráku. Musel ho mít na dvoře, za vysokou zdí a poslouchal pouze jeho. Ale říkal, že věrnějšího "psa" nikdy neměl. Jak k němu přišel netuším, ale bylo to legální!
Jinak vlka by si měli kupovat jen lidi, co o nich opravdu něco vědí a mají s nimi zkušenosti (např ošetřovatel v zoo...).

7.10.2016 18:35
lupus4

XXX.XXX.60.255

měl vlka místo psa, na hlídání baráku. Musel ho mít na dvoře, za vysokou zdí a poslouchal pouze jeho

a teď tu o Karkulce

7.10.2016 19:40
Atheira

XXX.XXX.50.119

lupus4 napsal(a):
měl vlka místo psa, na hlídání baráku. Musel ho mít na dvoře, za vysokou zdí a poslouchal pouze jeho

a teď tu o Karkulce

Třeba měl děda ČSV a když jednou takhle vyprávěl vnoučatům, trochu si to přikrášlil, udělal z ČSV vlka, aby to víc žrala a ta to berou vážně ještě teď.

8.10.2016 14:54

Ja by som chcel ochočeného kodiaka! Nemá niekto na predaj. Prípadne vymením za manželku, dam ku nej aj svokru.dakujem za odpovede

8.10.2016 15:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

No jo, už se dočkáte .
http://www.autoweb.cz/skoda-kodiaq-objednavky-od-rijna-ceny-srovnatelne-se-superbem-a-bude-i-sportline/

Nehet jako nechet
kodiak jako kodiaq
- je to fuk.

barak3

8.10.2016 17:37
barak3

XXX.XXX.135.145

Mám doma čtyřměsíční čsv, každému kdo si chce toto plemeno pořídit, můžu poradit tohle zahrada-ne, kotec-úplná blbost, klidně ho můžete mít v bytě bude štastný, když bude ve vaší přítomnosti, ale chce to spoustu opravdu spoustu času na socializaci následně mu dát smysluplnou zábavu třeba-dogtrekking, canicros atd. A hlavně trpělivost a pevné nervy občas je třeba ledacos překousnout, ale je to skvělý hafan nebo "vlk"?

Neregistrovaný uživatel

9.10.2016 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Luckyduke napsal(a):

Rada jak si snadno a levně pořídit vlka: vem si kožené kalhoty a zajdi si na 2 hodiny do fitka. Vlk se dostaví coby dup

Přidejte reakci

Přidat smajlík