PetrB22

XXX.XXX.3.186
Dobrý den, nikdy jsem to neviděl a jsem strašně zvědavý co to je. Běhalo to v práci po kanceláři.
cca 4 cm dlouhé tělo, vcelku rychlé - 1 metr to uběhlo za 4 vteřiny. Kolega to chtěl vyhodit z okna ale ,,kouslo,, ho to do prstu a brněla ho ruka až po zápěstí asi 20 minut (trochu panika :D ).
Bude prosím někdo vědět ?
Děkuji .
Jirka216

XXX.XXX.24.130
Dobrý den, Nevíte prosím náhodou někdo, co je to za mušku? Pro porovnání velikosti jsem přiložil párátko.
Prosím o identifikaci. Hmyz má cca 3 mm a přinesli jsme si ho s vánočním stromkem, jedličkou.
Mimo jiné i spoustu dřepčíků.
Filip123
napsal(a):
Hmyz shora i zdola.
zkuste srovnat s mšící v článku:
https://ziva.avcr.cz/files/ziva/pdf/exoticke-jehlicnany-a-nova-invazni-americka-msice.pdf
Loop

XXX.XXX.0.74
Zdravím,
neví někdo náhodou, jaký druh skákavky jsem našla? Objevila se mi dnes na stropě v paneláku. Děkuji
hmyzak

XXX.XXX.239.144
Nevěděl by prosím někdo, o jaký druh hmyzu se jedná? Velikost je přibližně 2 mm.
Předem děkuji.
Noa

XXX.XXX.27.24
Zdravím vespolek, objevil jsem už před nějakou dobou jednoho podivného miniatůrního broučka a vypadal opravdu dost zvláštně . Dokázal by ho někdo identifikovat? Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Cvrk
napsal(a):
Ploštice zákeřnice domácí.
Jsem si musela vygůglit. Mají docela vytuněné maskování, já bych v tom se svými dioptriemi nic živého ani neviděla a zametla to jako smetí.
Noa

XXX.XXX.27.24
Cvrk
napsal(a):
Ploštice zákeřnice domácí.
Díky
I.Ferd

XXX.XXX.174.224
Dobrý den,
Nevíte prosím co to může být za hmyz? Mam toho plna střešní okna. V pokoji nemam žádnou rostlinu.

I.Ferd
napsal(a):
Dobrý den,
Nevíte prosím co to může být za hmyz? Mam toho plna střešní okna. V pokoji nemam žádnou rostlinu.
Jenom tip. Lumčík?
DoktorM

XXX.XXX.14.53
Mohu požádat o pomoc při určení tohoto tesaříka. Terčino údolí na Novohradsku.
Děkuji
Loop
napsal(a):
Zdravím,
neví někdo náhodou, jaký druh skákavky jsem našla? Objevila se mi dnes na stropě v paneláku. Děkuji
Dobrý den, skákavka vypadá hezky. U nás jich je hodně, můžete zkusit ji najít zde - https://www.biolib.cz/cz/formsearch/?action=execute&string=sk%C3%A1kavka&searchgallery=1&searchtype=4
Kajik29
napsal(a):
Dekuji za info, jsem v soku, co ted s tim? Nas dum je tak čistý, kde se to tady mohlo vzít? Jedine, co me napadá, ze jsem dávala na zahradu v lete morcata, jestli přes ne, ale to asi ne... Fofo mam jen toto a trochu se obavám, ze mu je podobný ten druhy typ. A bylo by možné, ze tento druh žije běžné venku a jen se třeba zatoulal do domu? Moc dekuji
nebojte se není to šváb....je to rusec....ale to je vlastně v podstatě to samí
františek_3

XXX.XXX.145.60
Dobrý den,
věděl by někdo co je to za brouka ? objevují se nám různě v domě, velikost cca. 3mm.
děkuji
JakubK.S

XXX.XXX.232.9
Dobrý den, dnes jsem při toulkách přírodou narazil na tento podivný útvar na větvičce keře, na první pohled to vypadalo jako nějaká cizopasná houba nebo jiná rostlina ale uvnitř byli komůrky (jak pro semena) a v nich takovéhle larvy. Mohl by mi někdo prosím poradit o jaký druh hmyzu se jedná?
Předem děkuji za odpověď.
Jks

XXX.XXX.3.140
Dobrý den, během práce na zahradě jsem objevil několik zajímavých exemplářů a zajímalo by mě o jaké druhy se jedná. Předem děkuji za odpověď 😁

Přidám se, mám taky pár hmyzáků a jednu kuklu, u kterých tápu. Neví někdo?

napsal(a):
Ještě ta kukla.
Tohle je kukla lišaje, přezimují v hlíně

napsal(a):
Tohle je kukla lišaje, přezimují v hlíně
Přišlo mi to taky tak, díky za potvrzení. Co ti hmyzáci o příspěvek výše? Nepoznáte?

Čtvrté zvíře je nějaká ploštice, našich pavouků uváděl prof. Buchar už v 80. letech 700 - 800 druhů,tam se ani nesnažím, možná něco z okruhu Micromata,ale to je opravdu výstřel do tmy..
Marlena

XXX.XXX.250.44
Marlena

XXX.XXX.250.44

Cvrk
napsal(a):
Nepoužitelné fotky. Nějaký kožojed - Attagenus, asi smirnovi.
A ty moje z 10.5.? Pořád tápu 🤔

lukasaky
napsal(a):
Dobrý den, ten pavouk je, myslím, nějaký listovník a brouk na 5. fotce by mohl být cyphocleonus achates.
Díky, kouknu na to.
A mám 2 nové pavouky k určení.
matekII

XXX.XXX.196.136
Moc bych rád věděl, co je to za hmyz. Má to kusadla, asi kladélko, je to do černa a připomíná to hybrida zlatoočky. Akorát do černa (podle křídel).

matekII
napsal(a):
Moc bych rád věděl, co je to za hmyz. Má to kusadla, asi kladélko, je to do černa a připomíná to hybrida zlatoočky. Akorát do černa (podle křídel).
Koukněte na dlouhošíjky, měla by to být některá z nich, samička.
Dobrý den, určil by někdo druh nosatce nebo nosatčíka na fotce? Ať hledám, jak hledám, nemůžu se toho nikde dopátrat.
lo_pez

XXX.XXX.124.4
Pěkný den přeji,
nevěděl by někdo, co jsem to našel na zahradě?
Silné to bylo asi 1 mm (spíš méně), délku bych odhadl 80 - 100 mm. Ale moc jsem to nepřeměřoval a nenatahoval. Tedy, ne že bych to nepřepral, ale docela jsem se toho štítil. Proto i takováto ubohá fotka.
Předem děkuji za identifikaci.
L.

lo_pez
napsal(a):
Pěkný den přeji,
nevěděl by někdo, co jsem to našel na zahradě?
Silné to bylo asi 1 mm (spíš méně), délku bych odhadl 80 - 100 mm. Ale moc jsem to nepřeměřoval a nenatahoval. Tedy, ne že bych to nepřepral, ale docela jsem se toho štítil. Proto i takováto ubohá fotka.
Předem děkuji za identifikaci.
L.
Vlákno Záhadný živočich z 1.6. Myslím, že je to ono.
lo_pez

XXX.XXX.124.4
napsal(a):
Vlákno Záhadný živočich z 1.6. Myslím, že je to ono.
Ano, je to ono. Děkuji. L.
https://www.youtube.com/watch?v=_-I-XUrE-Mw
Yashin

XXX.XXX.148.151
nikca32

XXX.XXX.104.104
Dobry den, nevíte co je tohle zač? Jsou malé a kulaté a mame jich v bytě strasne moc..
Dobrý den, prosím, nevíte někdo co to je? Už se mi to objevilo, s časovým odstupem, podruhé doma. Asi to nemá rádo světlo, snaží se to někam zalézt. Děkuji Linda
Dobrý den, prosím, nevíte někdo co to je? Už se mi to objevilo, s časovým odstupem, podruhé doma. Moc děkuji. Linda
scir

XXX.XXX.229.138

Prosím, prosím, nepomohli byste nám na psech s identifikací dvou housenek?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3846730/housenka

napsal(a):
Prosím, prosím, nepomohli byste nám na psech s identifikací dvou housenek?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3846730/housenka
Prosím, prosím, taky.
Holly123456

XXX.XXX.0.104
Pavitch

XXX.XXX.59.207
Dobrý den, včera se v pelechu začal prudce ošívat pes a kousat so do hřbetu. Poprvé nic a podruhé již na zemi atakoval tuto "mouchu" s červenými "skvrnami" byli nehybné. Bydlíme na vesnici, kde je dost zvěře a ve starším domu kde žije různá havěť, ale tento hmyz nedokáži určit a znepokojuje mě zjev červených existencí. Přijde mi to jako nějaký parazit, jsme všichni dost poštípaní, tak nevím zda je to skutečně od komárů které jsem našel 2 různé druhy nebo se přidává s kousáním i tato moucha. Děkuji
Video se zpracovává...
Pavitch
napsal(a):
Dobrý den, včera se v pelechu začal prudce ošívat pes a kousat so do hřbetu. Poprvé nic a podruhé již na zemi atakoval tuto "mouchu" s červenými "skvrnami" byli nehybné. Bydlíme na vesnici, kde je dost zvěře a ve starším domu kde žije různá havěť, ale tento hmyz nedokáži určit a znepokojuje mě zjev červených existencí. Přijde mi to jako nějaký parazit, jsme všichni dost poštípaní, tak nevím zda je to skutečně od komárů které jsem našel 2 různé druhy nebo se přidává s kousáním i tato moucha. Děkuji
Moucha vypadá jako obyčejná domácí. Na ní jsou roztoči rodu Poecilochirus. Nic z toho nikoho nepoštípe.
rsonya

XXX.XXX.1.228
Dobrý den, v domě po dědečkovi se objevil tento (jak říká moje maminka) "prdelatý" brouk. Prý už jich bylo spousta před dvěma roky, pak byl klid a teď zase. Nevíte prosím, co to je? I známý, který je lesák, ho nedokázal identifikovat. Děkuji.
rsonya

XXX.XXX.1.228
Super, děkuju, to opravdu vypadá jako on
zem

XXX.XXX.19.240
Zdravím, nevím co by tohle mohlo být, ale mám tušení na pisivky že se nám na chalupě přemnožily. Jsou pod linkou a také i na starším nábytku v ložnici kde je vlhko a myslím že mě i kously :-/ , prvně jsem měl strach ze štěnice. Ještě jsem viděl takovou světlejší a menší ale tu jsem nevyfotil.
Masomleyn

XXX.XXX.130.46
Dobrý den,
moc prosím o pomoc, v akvárku se mi během pár dnů objevila spousta těchhle mušek. Jsou asi 2-3mm velké a nikde nemůžu najít co je to za druh ani jak se jich zbavit, a kde se líhnou. :(
Netušim, kde se tam vzaly, ze sušeného krmení asi sotva.
Tom75

XXX.XXX.0.131
Dobrý den, na zahradě jsem v uskladněném dřevu objevil větší množsví těchto brouků velkých kolem 7-10mm.
Chtěl bych poprosit o pomoc s jeho identifikací. Nevím zda teď mohu dřevo bez obav použít ke stavbě...
Děkuji
Tom75

XXX.XXX.0.131
Díky moc :-)
KJ

XXX.XXX.238.19

KJ
napsal(a):
Prosím můžete poradit co je to za hmyz?
Děkuji.
JK
Zlatoočka?
Dobrý den. Prosím o radu, nevíte co je to za brouk, lozí to po zdi, je to cca velikosti špendlíkové hlavičky.
KaRaS666

XXX.XXX.118.144
Tohle nám velmi rychle běhalo po záchodě. Je nějaký exotický druh švába? Dík
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Giant-Dad

XXX.XXX.162.231
Dobrý den,
V obývacím pokoji už nějaký ten čas nacházíme tyto malé housenky/larvy. Neví někdo, co by to mohlo být? Máme dřevěný strop odkud semtam spadnou(nevím jestli tam žijí, nebo se jen nahoře neudrží když tam vylezou ze zdi)
předem díky za odpovědi
Giant-Dad
napsal(a):
Dobrý den,
V obývacím pokoji už nějaký ten čas nacházíme tyto malé housenky/larvy. Neví někdo, co by to mohlo být? Máme dřevěný strop odkud semtam spadnou(nevím jestli tam žijí, nebo se jen nahoře neudrží když tam vylezou ze zdi)
předem díky za odpovědi
Larvy bradavičníka (Malachius).

Cvrk
napsal(a):
Nymfa asi Periplaneta australasiae.
A u nich už je potvrzen výskyt na našem území, nebo je to uprchlik z chovu?

Jasné, díky
KaRaS666

XXX.XXX.118.144
Cvrk
napsal(a):
To je teplomilný šváb, to muselo někomu zdrhnout.
No spíš to vypadá na zavlečení s bromélií z nějaké skleníkové pěstírny, ale přesně už se to nezjistí :)
Giant-Dad

XXX.XXX.162.231
Vskutku to tak bude, toho brouka jsem už u nás také viděl. Děkuji. Nejspíš se k nám dostal přes topné dřevo.
Dobrý den, kolem akvaria se mi v poslední době vysktnul tento polétavý hmyz. Všimnul jsem si nějakých larev v akvariu a mám pocit, že dokonce dokáží sedět na hladině, ale možná tam jen spadly, těžko říci. Tipuji nějakého pakomára. V akvariu mám tanganiku a tak do vody nejspíš nemohu nic aplikovat. Snažím se odsávat vysavačem, ale každé ráno jsou další cca 20 kusu. Drží se kolem světla a na spodní straně krytu akvaria. Prosím poraďte jak proti nim bojovat a mám ještě dotaz, mohl jsem si je přenést s koupenými rostlinami nebo jak se do akvária dostaly? Krmím jen sušeným a zmraženým krmivem. Předem děkuji za rady.

A ryby je neloví? Jakékoliv běžné tetry atd už by to dávno vyřešily 😉
Ryby je neloví, mám tanganiku, pro které jsou ty larvy malé. Přemýšlím, že pořídím rájovce, ale pochybuji, že to vyřeší. Dnes jsem byl svědkem, jak se z larev před očima líhnou tihle pakomáři. Večer jsem zasvítil baterkou do akvaria, světlo přilákalo larvy, které se po dotknutí hladiny cca do 3s proměnily v tento polétavý hmyz. Vůbec tomu nemůžu věřit, akvária mám 25 let, ale tohle jsem nikdy nezažil. Nevím zdali jsem si to přinesl s novými rostlinami nebo zdali to přilétlo někde z venku.
V jezírku by se to dalo vyřešit olejem, který by na hladině zabránil nadechnutí larev, ale jak v akváriu? Navíc, co do vody mohu dát? Hypermangan, chlor nebo dokonce modrou skalici. Všechno to by nejspíš zahubilo ryby a je otázka, zdali by to vůbec zabralo. Další varianta je vše vylovit, proprat a doufat, že jedna jediná muška v místnosti nezůstane a opět nenaklade do nově vyčištěného akvária vajíčka. Akvarium mám v obýváku. Opravdu vůbec nevím co s tím a bohužel jsem o tom na netu nikde nic nenašel...Děkuji všem za případné nápady/rady.
Zuzka2312

XXX.XXX.68.8
Dobrý den, prosím o identifikaci hmyzu, respektive i co proti nim použít. Létají nám vedle z pole, letos tady kvete řepka. Máme jich tu miliardu, jsou podobní mouše, ale přijde mi, že koušou. Děkuji. Zuzka
Zuzka2312

XXX.XXX.68.8
Zuzka2312
napsal(a):
Dobrý den, prosím o identifikaci hmyzu, respektive i co proti nim použít. Létají nám vedle z pole, letos tady kvete řepka. Máme jich tu miliardu, jsou podobní mouše, ale přijde mi, že koušou. Děkuji. Zuzka
Ještě přidávám jednu fotku.

Zuzka2312
napsal(a):
Kam vám létají?
ZvedavyLojza

XXX.XXX.240.43
Dobrý den,
dnes ráno jsme si všimli, že na jednom jediném půllitru v polici jsou vylíhlí broučci. Když jsem se snažil vygooglit co jsou zač, tak jsem nebyl úspěšný.
Nevíte někdo co jsou zač?
Předem díky,
Michal
Martin55

XXX.XXX.36.237
Dobrý den, dnes ráno jsem našel na zdi vedle postele tento kousek. Přízemní byt. Vypadá jako kříženec klíštěte a pavouka. Velikost asi 5mm.
Nevíte, co by to mohlo být?
Předem díky,
Martin
Zdravím, mohl bych poprosit též o identifikaci hmyzu?
Foceno před dvěma týdny, západ Karlovarského kraje, velikost možná kolem 5 cm.
Děkuji :D.
Slunickodan

XXX.XXX.51.224
Dobrý den, nevíte někdo, co to je? Lezlo po zdi, nemá křídla.. děkuji.

Slunickodan
napsal(a):
Dobrý den, nevíte někdo, co to je? Lezlo po zdi, nemá křídla.. děkuji.
Nymfa kobylky?
Jana1977

XXX.XXX.108.248
Dobrý den,
poznáte prosím co to je? Délka cca 7 mm tělíčko, cca 1 cm celkem. Objevilo se mi jich doma (rodinný dům u lesa) vícero v jednom dni. Nevěnovala jsem tomu pozornost a milostivě je pustila ven, až za pár dní jich bylo opět asi 6 (z většiny ve stejné místnosti - obýváku). To už jsem zpozorněla, zda se mi tu nelíhnou. Zvenku by jich tolik nepřiletělo (mám v oknech sítě proti hmyzu). Mrkla jsem na Google. Lumčíky jsem vyloučila, ti prý parazitují na jiném hmyzu. Lekla jsem se, že to je pilořitka a vyhodila jeden starý dřevěný prádelník, protože jsem baterkou objevila na soklu dírky a jeden kus tohoto hmyzu na něm seděl (prádelník jsem si přivezla z jednoho starého neobývaného domu cca před 6 lety). Ale další den jsem opět jeden kus chytila a více pozorovala. Řekla bych, že pilořitka má souvislé tělíčko, ale tohle je oddělené - má úzký pas. Taky nevidím žádný bodáček u zadečku. Nevím, zda některý z těch prvních kusů ho měl. Okřídlený mravenec se mi taky nezdá, ten má lomená tykadla a kusadla. Zde tohle na fotkách má tykadla rovná (ty zakroucená jsou proto, že je zalezlý v ohybu kelímku). Mám ho v kelímku již od včera a ven se neprokousal.
Moc děkuji za ochotu.
Jana1977
napsal(a):
Dobrý den,
poznáte prosím co to je? Délka cca 7 mm tělíčko, cca 1 cm celkem. Objevilo se mi jich doma (rodinný dům u lesa) vícero v jednom dni. Nevěnovala jsem tomu pozornost a milostivě je pustila ven, až za pár dní jich bylo opět asi 6 (z většiny ve stejné místnosti - obýváku). To už jsem zpozorněla, zda se mi tu nelíhnou. Zvenku by jich tolik nepřiletělo (mám v oknech sítě proti hmyzu). Mrkla jsem na Google. Lumčíky jsem vyloučila, ti prý parazitují na jiném hmyzu. Lekla jsem se, že to je pilořitka a vyhodila jeden starý dřevěný prádelník, protože jsem baterkou objevila na soklu dírky a jeden kus tohoto hmyzu na něm seděl (prádelník jsem si přivezla z jednoho starého neobývaného domu cca před 6 lety). Ale další den jsem opět jeden kus chytila a více pozorovala. Řekla bych, že pilořitka má souvislé tělíčko, ale tohle je oddělené - má úzký pas. Taky nevidím žádný bodáček u zadečku. Nevím, zda některý z těch prvních kusů ho měl. Okřídlený mravenec se mi taky nezdá, ten má lomená tykadla a kusadla. Zde tohle na fotkách má tykadla rovná (ty zakroucená jsou proto, že je zalezlý v ohybu kelímku). Mám ho v kelímku již od včera a ven se neprokousal.
Moc děkuji za ochotu.
Nějaké hrabalky, larvy parazitují na pavoucích.
goldgirl

XXX.XXX.69.67
Dobrý den, prosím o pomoc s identifikací. Máme doma pišivky ale teď jsem našla takovétoho brouka, mám hrůzu ze štěnic, ale na to je moc dlouhý a úzký, nebo ne? Lépe se mi bohužel vyfotit nepodařilo. Děkuji
goldgirl

XXX.XXX.69.67

goldgirl
napsal(a):
Ještě foto, šel ke světlu na stropě, ale byl v ložnici.
Štěnice to není.
Dobrý den, prosím o identifikaci, co to je za hmyz, našli jsme ho v koupelně v hotelu v Řecku. Děkuji za odpověď.

Insect watcher
napsal(a):
Je to nějaký šváb.
Nebo rus. V každém případě nic, co bych chtěla potkat v hotelu. Ale zase lepší, než štěnice.
Ajuška

XXX.XXX.167.152
Dobrý deň,
Včera večer som našla v posteli drobné čierne tvory, majú asi 2-3mm, úzke, rýchlo sa pohybujúce, prosím poraďte mi čo by to mohlo byť…
PS: lepšie sa mi to nedalo odfotiť
Petr2275

XXX.XXX.228.241
Zdravim, netusi nekdo co by to mohlo byt? Obcas leze po stene, velikost cca. 2-3 mm. Pri pokus o odchyt "skace" nebo tropne prelitne
na stejne stene se mnoehmc casteji vyskytuje temer prusvitny tvorecek mnohem mensi velikosti (pod 1 mm) - puvodne identifikovan jako pisivka, ktera se v byte take obcas vyskytuje, ale je mozne ze jde nakonec o enco jineho a vyvojova stadia?
Aška

XXX.XXX.223.4
Dobrý den,
na chatě se nám zabydleli tito pavoučci.
Prosím o identifikaci.
Děkuji
Petr2275

XXX.XXX.60.106
Petr2275
napsal(a):
Zdravim, netusi nekdo co by to mohlo byt? Obcas leze po stene, velikost cca. 2-3 mm. Pri pokus o odchyt "skace" nebo tropne prelitne
na stejne stene se mnoehmc casteji vyskytuje temer prusvitny tvorecek mnohem mensi velikosti (pod 1 mm) - puvodne identifikovan jako pisivka, ktera se v byte take obcas vyskytuje, ale je mozne ze jde nakonec o enco jineho a vyvojova stadia?
jeste pridavam jednu fotku, kde je mu videt az do obliceje
Onizuka

XXX.XXX.145.163
Ahoj,
prosím co to je, je to malé hnědé, nebo spíš zrzavé, leze nám to po stenách jara do podzimu? Uvnitř v domě, z podlahy.
má to 6 nožiček po stěně je to pomalé, jinak to leze docela rychle, a když ho zmáčkete tak docela lupne.
Díky
Moc
Ví

XXX.XXX.41.245
Dobrý den, nenajde se někdo kdo identifikuje tyto vetřelce v domácnosti. Díky
Ví
napsal(a):
Dobrý den, nenajde se někdo kdo identifikuje tyto vetřelce v domácnosti. Díky
2,3 a 4 ploštice - zákeřnice domácí
Mates53460

XXX.XXX.81.169
Zdravím vespolek,
Neporadil byste někdo s těmito potvůrkami? Přicestovaly s námi z dovolené v Jeseníku, doma jsme jich už odlovili už kolem 20 (během psaní příspěvku jsme skóre zvýšili na 25), a manželka už vyšiluje, že to jsou určitě štěnice...
Jsou velké až 4-5 mm včetně tykadel, poměrně čilé, rozsvícené světlo v pokoji jim příliš nevadí, ale před baterkou se utíkají (nelétají, ani neskáčou) schovat.
Předem děkuji!
Mates53460
napsal(a):
Zdravím vespolek,
Neporadil byste někdo s těmito potvůrkami? Přicestovaly s námi z dovolené v Jeseníku, doma jsme jich už odlovili už kolem 20 (během psaní příspěvku jsme skóre zvýšili na 25), a manželka už vyšiluje, že to jsou určitě štěnice...
Jsou velké až 4-5 mm včetně tykadel, poměrně čilé, rozsvícené světlo v pokoji jim příliš nevadí, ale před baterkou se utíkají (nelétají, ani neskáčou) schovat.
Předem děkuji!
Podívejte se na pár posledních dotazů. Je to pořád dokola. Střevlíčci, střevlíčci, střevlíčci.
Milhaus2

XXX.XXX.10.145
Dobrý den,
přede dvěmi dny se mi doma objevili tito brouci, létají v noci, lezou po stole, kde mám rozsvíceno a ve dne je klid, nevíte, co by to mohlo být? Délka těla je cca 2,5 mm
S pozdravem a díky Mihaus
Milhaus2

XXX.XXX.10.145
Milhaus2
napsal(a):
Dobrý den,
přede dvěmi dny se mi doma objevili tito brouci, létají v noci, lezou po stole, kde mám rozsvíceno a ve dne je klid, nevíte, co by to mohlo být? Délka těla je cca 2,5 mm
S pozdravem a díky Mihaus
Jenom pro doplnění další obrazový materiál

Mates53460
napsal(a):
Zdravím vespolek,
Předem děkuji!
Ať si manželka vygůglí, jak vypadá štěnice a hned se uklidní. Je tady sezóna střevlíčků. Neškodných, či spíše užitečných.

jarat
napsal(a):
Překvapivě jsou to také střevlíčci.
Schválně, kolik takových příspěvků ještě bude?
Joshuell

XXX.XXX.56.117
Dobrý den,
Z pole mi do bazénu (se slanou vodou) leze tento hmyz. Umí jak lézt, tak skákat. Velikost je zhruba 1-2 mm. Lezou do vody a shlukuji se ve velkém, tvoří na hladině “černé ostruvky” složené z desítek až stovek těl. Tušíte prosím někdo, o jaký hmyz se jedná?
Velice děkuji.
Hellda

XXX.XXX.89.193
Neví někdo prosím co je toto za hmyz? Mnozí se nám v ložnici i po několikátém vystříkání sprejem proti lezoucímu hmyzu 😔 pardon za špatné fotky ale je to malé a nejde mi to vyfotit dobře na detail
Kaparzo

XXX.XXX.197.91
Dobry den, nevite prosim nekdo co je tohle za brouka? Behem poslednich dnu jsem jich objevil v byte asi 5.
Dobrý den.
Poradí mi prosím někdo, co je tohle za hmyz? Objevil jsem je na paletovém nábytku v ložnici, celkem hbití, velikost 2-3 mm. Omlouvám se za horší kvalitu fotek, ale jsou rychlí a techniku nemám nejlepší.
Předem děkuji za odpověď.
Tiska

XXX.XXX.237.166
Dobrý den, prosím poradíte co je to za hmyz.? Prohlédla jsem internet co se dalo ale nikde nic jsem o tomto mini hmyzu nic nenašla. Je to ještě menší než milimetr. Černé a je toho hodně po nábytku. V jednom místě kde jsem měla žrádlo pro piskomila. Zřejmě je z toho žrádla. Je toho mnoho a skoro neviditelné okem. Světlo mu nevadí a vím že to štípe, když jsem to deratizovala a měla jsem dva na ruce tak mě to štíplo. Nevím vůbec co je to zač. Je to mnohonásobně zvětšeno.
Tiska
napsal(a):
Dobrý den, prosím poradíte co je to za hmyz.? Prohlédla jsem internet co se dalo ale nikde nic jsem o tomto mini hmyzu nic nenašla. Je to ještě menší než milimetr. Černé a je toho hodně po nábytku. V jednom místě kde jsem měla žrádlo pro piskomila. Zřejmě je z toho žrádla. Je toho mnoho a skoro neviditelné okem. Světlo mu nevadí a vím že to štípe, když jsem to deratizovala a měla jsem dva na ruce tak mě to štíplo. Nevím vůbec co je to zač. Je to mnohonásobně zvětšeno.
Podívejte se na obrázky roztočů skupiny Mesostigmata a porovnejte s realitou. Z fotky toho moc poznat nejde.
BroukD153

XXX.XXX.123.187
Ahoj, nepoznáte někdo tohoto brouka, či co to je? Našel jsem je na jabloni.
BroukD153

XXX.XXX.123.187
Děkuji.