Stydlín
XXX.XXX.32.74
Morče divoké jen tak neseženeš, protože se nechová.. Je to zvíře divoké, tudíž by mělo zůstat v přírodě, a veř mi, že žádný prostor mu nemůže nahradit přírodu..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pokud vím, tak kromě zoo je chovají také tady: http://www.kozi-hradek.cz/.
Stydlín
XXX.XXX.32.74
Navíc, od čeho asi název morče domácí a pak morče divoké? Proč se tak asi jmenují..
Stydlín
napsal(a):
Navíc, od čeho asi název morče domácí a pak morče divoké? Proč se tak asi jmenují..
Bla bla, stydlíne.
představ si, že jsou lidi, co chovají kur bankivský, nebo muflony.
Stydlín
XXX.XXX.32.74
napsal(a):
Bla bla, stydlíne.
představ si, že jsou lidi, co chovají kur bankivský, nebo muflony.
Bla bla si schovej pro někoho jiného, a pokud vím, morče divoké ti jen tak někdo nedá, protože by jste ho museli vytáhnout z přirozeného prostředí. Pokud by se tak stalo, chudák morče by putovalo někam do klece, která by mu životní prostor nenahradila. Navíc není zvyklé na lidi, na jejich pach, takže by bylo ustrašené a jídlo ze zverimexu by mu asi také nevonilo.. A ty zvířata, která jste napsala ve svém příspěvku nemají v názvu vyloženě divoký!
Stydlín
napsal(a):
Bla bla si schovej pro někoho jiného, a pokud vím, morče divoké ti jen tak někdo nedá, protože by jste ho museli vytáhnout z přirozeného prostředí. Pokud by se tak stalo, chudák morče by putovalo někam do klece, která by mu životní prostor nenahradila. Navíc není zvyklé na lidi, na jejich pach, takže by bylo ustrašené a jídlo ze zverimexu by mu asi také nevonilo.. A ty zvířata, která jste napsala ve svém příspěvku nemají v názvu vyloženě divoký!
Ne, morče divoké se normálně chová v zajetí. samozřejmě je potřeba s ním zacházet jinak než s morčetem domácím, do pidi klece na samotku se nehodí (ale to ani to domácí ne...). Ale fakt si pro něj zadavatel nemusí jezdit někam do and, jsou prostě chovatelé exotických savců, co je mají. plus třeba výše zmíněná chovatelská stanice morčat. dle vyjádření té paní jsou méně plaší než cuyové, mimochodem.
A ta zvířata, co jsem vypsala, sice nemají ve svém názvu divoký, ale to jen proto, že kur divoký zní hodně blbě. Jedná se o divokého předka kura domácího, víme?
Jinak ten přívlastek divoký fakt neznamená "neschopný chovu v zajetí", ale je to čistě rozlišení mezi divokým předkem, teda tím, který žije v přírodě, a domestikovanou formou. Stejně tak lze chovat v zajetí třeba kočku divokou. Ano, nebude spát na pelíšku a nebude papat whiskas, ale lze jí chovat jako každou jinou kočkovitou šelmu.
Stydlín
XXX.XXX.32.74
napsal(a):
Ne, morče divoké se normálně chová v zajetí. samozřejmě je potřeba s ním zacházet jinak než s morčetem domácím, do pidi klece na samotku se nehodí (ale to ani to domácí ne...). Ale fakt si pro něj zadavatel nemusí jezdit někam do and, jsou prostě chovatelé exotických savců, co je mají. plus třeba výše zmíněná chovatelská stanice morčat. dle vyjádření té paní jsou méně plaší než cuyové, mimochodem.
A ta zvířata, co jsem vypsala, sice nemají ve svém názvu divoký, ale to jen proto, že kur divoký zní hodně blbě. Jedná se o divokého předka kura domácího, víme?
Já tedy nikoho, kdo morče divoké chová, proto autorka tohoto článku napsala, že shání, protože se m. divoké jen tak nesežene. Možná jen někdo a to pak nevím, kde ho vzal..
Stydlín
napsal(a):
Nevím, kde bereš, že se tohle morče strká do klecí. to přece nikdo nepsal.
nevím, jestli si uvědomuješ, že v kleci by se nejspíš brzo umlátilo k smrti.
my víme, že se musí zřídit výběhy atd..., proč asi píšu, že na to nemám vhodné podmínky!?
Stydlín
XXX.XXX.32.74
linduš
napsal(a):
Nevím, kde bereš, že se tohle morče strká do klecí. to přece nikdo nepsal.
nevím, jestli si uvědomuješ, že v kleci by se nejspíš brzo umlátilo k smrti.
my víme, že se musí zřídit výběhy atd..., proč asi píšu, že na to nemám vhodné podmínky!?
Já jsem nenapsala, že se strká do klecí, uvádím to jako špatný příklad..!
Při pročítání diskuzí jsem narazila na uživatele, který chová divoká morčata ;)
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/2980045/morcata-ve-voliere#a2987614.
Http://www.zoojihlava.cz/cz/katalog/126-morce-divoke
Zoo Jihlava prodává morčata jedno za 1000Kč.
Rpsen
napsal(a):
Http://www.zoojihlava.cz/cz/katalog/126-morce-divoke
Zoo Jihlava prodává morčata jedno za 1000Kč.
Neprodává, jen je možné tam morčata adoptovat, tedy přispět 1000 kč na jejich chov..