Morče divoké - sháním

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2016 18:45
Jakub.99

XXX.XXX.168.83

Dobrý večer, sháním pár kousků morčat divokých Najde se tu nějaký chovatel?

9.4.2016 19:01
linduš

XXX.XXX.79.4

Taky by se mi líbili, ale opravdu nejde o mazlíky a podmínky potřebují o dost jiné, než běžné morče. a ty jim poskytnout momentálně nemůžu

9.4.2016 19:09
Jakub.99

XXX.XXX.168.83

Já vím, že se nedají ochočit, ale o to mi vůbec nejde. Prostory mám, takže by v tomhle nebyl problém, ale těžko se shánějí možná nějaká zoo?

Stydlín

9.4.2016 19:12
Stydlín

XXX.XXX.32.74

Morče divoké jen tak neseženeš, protože se nechová.. Je to zvíře divoké, tudíž by mělo zůstat v přírodě, a veř mi, že žádný prostor mu nemůže nahradit přírodu..

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2016 19:15

Pokud vím, tak kromě zoo je chovají také tady: http://www.kozi-hradek.cz/.

Stydlín

9.4.2016 19:16
Stydlín

XXX.XXX.32.74

Navíc, od čeho asi název morče domácí a pak morče divoké? Proč se tak asi jmenují..

9.4.2016 19:22

Stydlín napsal(a):
Navíc, od čeho asi název morče domácí a pak morče divoké? Proč se tak asi jmenují..

Bla bla, stydlíne.

představ si, že jsou lidi, co chovají kur bankivský, nebo muflony.

Stydlín

9.4.2016 19:26
Stydlín

XXX.XXX.32.74

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bla bla, stydlíne.

představ si, že jsou lidi, co chovají kur bankivský, nebo muflony.

Bla bla si schovej pro někoho jiného, a pokud vím, morče divoké ti jen tak někdo nedá, protože by jste ho museli vytáhnout z přirozeného prostředí. Pokud by se tak stalo, chudák morče by putovalo někam do klece, která by mu životní prostor nenahradila. Navíc není zvyklé na lidi, na jejich pach, takže by bylo ustrašené a jídlo ze zverimexu by mu asi také nevonilo.. A ty zvířata, která jste napsala ve svém příspěvku nemají v názvu vyloženě divoký!

9.4.2016 19:30

Stydlín napsal(a):
Bla bla si schovej pro někoho jiného, a pokud vím, morče divoké ti jen tak někdo nedá, protože by jste ho museli vytáhnout z přirozeného prostředí. Pokud by se tak stalo, chudák morče by putovalo někam do klece, která by mu životní prostor nenahradila. Navíc není zvyklé na lidi, na jejich pach, takže by bylo ustrašené a jídlo ze zverimexu by mu asi také nevonilo.. A ty zvířata, která jste napsala ve svém příspěvku nemají v názvu vyloženě divoký!

Ne, morče divoké se normálně chová v zajetí. samozřejmě je potřeba s ním zacházet jinak než s morčetem domácím, do pidi klece na samotku se nehodí (ale to ani to domácí ne...). Ale fakt si pro něj zadavatel nemusí jezdit někam do and, jsou prostě chovatelé exotických savců, co je mají. plus třeba výše zmíněná chovatelská stanice morčat. dle vyjádření té paní jsou méně plaší než cuyové, mimochodem.

A ta zvířata, co jsem vypsala, sice nemají ve svém názvu divoký, ale to jen proto, že kur divoký zní hodně blbě. Jedná se o divokého předka kura domácího, víme?

9.4.2016 19:32

Jinak ten přívlastek divoký fakt neznamená "neschopný chovu v zajetí", ale je to čistě rozlišení mezi divokým předkem, teda tím, který žije v přírodě, a domestikovanou formou. Stejně tak lze chovat v zajetí třeba kočku divokou. Ano, nebude spát na pelíšku a nebude papat whiskas, ale lze jí chovat jako každou jinou kočkovitou šelmu.

Stydlín

9.4.2016 19:32
Stydlín

XXX.XXX.32.74

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne, morče divoké se normálně chová v zajetí. samozřejmě je potřeba s ním zacházet jinak než s morčetem domácím, do pidi klece na samotku se nehodí (ale to ani to domácí ne...). Ale fakt si pro něj zadavatel nemusí jezdit někam do and, jsou prostě chovatelé exotických savců, co je mají. plus třeba výše zmíněná chovatelská stanice morčat. dle vyjádření té paní jsou méně plaší než cuyové, mimochodem.

A ta zvířata, co jsem vypsala, sice nemají ve svém názvu divoký, ale to jen proto, že kur divoký zní hodně blbě. Jedná se o divokého předka kura domácího, víme?

Já tedy nikoho, kdo morče divoké chová, proto autorka tohoto článku napsala, že shání, protože se m. divoké jen tak nesežene. Možná jen někdo a to pak nevím, kde ho vzal..

9.4.2016 19:35
linduš

XXX.XXX.79.4

Stydlín napsal(a):

Nevím, kde bereš, že se tohle morče strká do klecí. to přece nikdo nepsal.
nevím, jestli si uvědomuješ, že v kleci by se nejspíš brzo umlátilo k smrti.
my víme, že se musí zřídit výběhy atd..., proč asi píšu, že na to nemám vhodné podmínky!?

Stydlín

10.4.2016 19:01
Stydlín

XXX.XXX.32.74

linduš napsal(a):
Nevím, kde bereš, že se tohle morče strká do klecí. to přece nikdo nepsal.
nevím, jestli si uvědomuješ, že v kleci by se nejspíš brzo umlátilo k smrti.
my víme, že se musí zřídit výběhy atd..., proč asi píšu, že na to nemám vhodné podmínky!?

Já jsem nenapsala, že se strká do klecí, uvádím to jako špatný příklad..!

10.4.2016 20:04
linduš

XXX.XXX.79.4

Pak tedy nevím, proč se rozčiluješ, když jeden chovatel poptává odchovy jiného chovatele.
pokud na to má podmínky, může taková morčata s kldným svědomím chovat.
jednou je možná budu taky shánět

25.4.2016 12:00
holubul

XXX.XXX.62.16

Při pročítání diskuzí jsem narazila na uživatele, který chová divoká morčata ;)
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/2980045/morcata-ve-voliere#a2987614.

27.4.2016 08:08
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Zkuste se obrátit na paní Andreu Kroftovou, předsedkyni ZO morčat ČSCH, pokud vím, divoká morčata má a dokonce snad už i odchov. Minimálně bude schopná poradit, kdo by mohl mít mladé.

29.4.2016 20:05
Rpsen

XXX.XXX.222.217

Http://www.zoojihlava.cz/cz/katalog/126-morce-divoke
Zoo Jihlava prodává morčata jedno za 1000Kč.

29.4.2016 23:13
sheepdog

XXX.XXX.131.110

Rpsen napsal(a):
Http://www.zoojihlava.cz/cz/katalog/126-morce-divoke
Zoo Jihlava prodává morčata jedno za 1000Kč.

Neprodává, jen je možné tam morčata adoptovat, tedy přispět 1000 kč na jejich chov..

Přidejte reakci

Přidat smajlík