Marie_j

XXX.XXX.127.185
Dobrý den,
mám ježečka starého rok a půl. Nejsem jeho první majitel, ti se o něj hodně špatně starali (měl parazity když se ke mě dostal). Už přes půl roku je v pořádku. Před měsícem mu začali vypadávat bodliny, zdálo se že je to způsobeno suchou pokožkou, tak jsem jej začala mastit oleji a také jsem přidávala častěji kalcium do vody. Vše se spravilo. Před pár týdny jsem přešla z kukuřičné podstýlky na piliny. Víc si v nich vyhraje a taky je v nich aktivnější. Jenomže znovu začal problém se suchou kůží. Oleje už nezabírají a já si nevím rady. Dočetla jsem se že nám zkusit koupele z vývaru z ovesných vloček, tak to budu teď nově zkoušel. Ale proč píšu. Potřebovala bych poradit ohledně podestýlky. Aby byla podobná pilinám (hoblinám), přemýšlela jsem že bych podestýlku úplně vynechala a udělala mu čistě záchůdek a zbytek vystlala dekami, ale on se hrozně rád hrabe ve všem.
Předem děkuji za odpovědi a rady
Marie_j

XXX.XXX.127.185
Děkuji, vyzkouším. A těch pilin jsem vyzkoušela více druhů, tak proto hledám radu.
Bodvana

XXX.XXX.133.143
Dobrý den,
máme doma ježečka, mládě, počítám 8 týdnů.
Chování v normě, jen se mi poslední dva dny zdá, jako když tahá po zemi prdelku.
Nemám žádnou fotku, kde bych to zachytila, ale vypadá to, jako kdyby u ocásku měl zduření.
Nevím co je a co není normální, ani jestli takhle to má od začátku a jen teď ho víc pozoruji ani jsem nikde nevyčetla nic podobného.
Kdybyste měl někdo radu, budu vděčná.