Aleno, moc děkuji. Tu nabídku bych využila, pár semínek z dýně bych si ráda vzala. Jen malinko, na zkoušku. Snad tu taky porostou, máme to tu trochu drsnější než u vás.
Adresu vám napíšu do soukromé zprávy, žádný spěch, až se to bude hodit.
Nechcete na oplátku něco ode mě? Mám tu semínka nádherných jednoletých máků, jsou to veliké koule (červené, fialové a růžové). Nebo afrikány s droboulinkými květy asi 1,5 cm. Málo kdo je má, jsou vysoké tak 50 -60 cm. Jsou nádherné, ještě kvetou (žluté, oranžové, tmavě červené), ty miluju. Můžu dodat fotku.
Asi (ještě jsou na záhoně, nechávám je dozrát) budu mít keříkové fazolky. Mají fialové lusky, které po uvaření sice zezelenají, ale vypadají pěkně a jsou moc dobré.
Už mě nic nenapadá, spíš pěstuju trvalky a ty se hůř posílají, ale ani to by nebyl problém.
Hezké odpoledne
jako001
napsal(a):
Capice gratulujem ja màm mobil tiez necele dva mesiace a som zufaly obcas inak vsetkym prijemny vecer coze coze honzik zliezol z gauciku.
Drzoune.
Náááhodou, můj gaučík umí i plavat. Dneska zrovinka jsem to vyzkoušel.
Trochu jsem ho přifouknul vzduchem a už jsem se vznášel, vlnku po vlnce.
Tady v Barceloně je mooc krásně a ještě to vopaluje, takže jsem momentálně
Černoch na gaučíku. Má úcta.
PS: chystal jsem se nyní zajít si na maximálně tři ! kopečky zmrzliny, ale sprchlo,
tak teďka polemizuju, jestli na gaučík nazout vodní galuzky či nikolivěk...
No, co by člověk neudělal pro trochu toho zaslouženého sladkého mlsání, že?
Totiž, ta jejich místní smetanová s oříškama a bílá čokoláda a strakatájaktela
jsou vždycky na o. o. (ústní organismus).
Obleču své oblíbené tričko, "Jsem sám, rád dám", přeložené do patřičného
jazyka a už valím. Brm brm, hop hop.
Fšecky vás moc pozdravuju a některý i líbám.
Dobrý večer všem, doufám, že nemáte takovou kosu, jako mám já, přísahám bohu, kdybych nebyl tak líný tak si jdu zatopit nebo odjel za Jéňou gaučíkem , ale spraví to snad teplejší peřina. Jinak co se týče snášky, tak je víc peří než vajec a to i na váhu.
Ty nikomu nedám, ty jsou jenom moje :). To jste si asi špatně vyložil.
Co máte všichni pořád s tou zimou? Doma máme 24, pěkně teplíčko.
Venku to už není úplně ono, to je pravda.
Musím se pochlubit, že jsem dnes ještě vlezla (asi letos naposledy) do bazénu. Rozhodně nejsem otužilec, ani nejsem v Barceloně. Zjistila jsem, že voda má ještě 25 stupňů! Nádhera.
Dobrou noc a sladké sny, spinkejte jak na vlnkách
PBJK a dobré ránko... východ 10°C a po poriadnom nočnom daždi... ústrednému výboru poslušne hlásim, že prácu, ktorú som mal naplánovanú na víkend som úspešne s predstihom dokončil v sobotu večer, na 110% zemiaky sú vyorané a pod strechou v stodole, trávnik na záhrade pokosený, a atď takže zlatý odznak BSP sa hompáľa na hrudi tradičné nedeľné raňajky, s domácimi rezankami, dva taniere, mám pekne za sebou takže, už sa len porúčať na tradičný nedeľný lov medveďov Vám prajem pekný pohodový nedeľný deň salam aleijkum.
Dobré ránko, hop hop.
A pak, že vlašáci nejsou k jídlu.
http://xman.idnes.cz/extremni-gastronomie-kohouti-hrebinek-d9i-/xman-styl.aspx?c=A160921_204042_xman-styl_fro
.
Dobré ráno,
u nás to vypadá také na nádherný den. A já jsem stále doma
Dneska tu mám ale "zábavu", naložený zavařovací hrnec dýně. A protože se dýně chvíli vaří v nálevu s vínem, tak už vidím, jak to tu bude vypadat. Alkoholové výpary, všude sladce upatláno a desítky sklenic.
Honzíku, ten odkaz na kohoutí specialitu, to jsou věci. Fakt je, že jsem o tom nikdy neslyšela a ani by mě nevadilo, kdyby u toho zůstalo
javorka
napsal(a):
Co máte všichni pořád s tou zimou? Doma máme 24, pěkně teplíčko.
Venku to už není úplně ono, to je pravda.
Musím se pochlubit, že jsem dnes ještě vlezla (asi letos naposledy) do bazénu. Rozhodně nejsem otužilec, ani nejsem v Barceloně. Zjistila jsem, že voda má ještě 25 stupňů! Nádhera.
Dobrou noc a sladké sny, spinkejte jak na vlnkách
Ach jo, to ti závidím teda.Dnes už mi povolily nervy a hnala jsem do sklepa zatopit.Venku 9°C, v kuchyni 17°C.Te´d už máme v domě snesitelnější teplotu, venku stále mlha a slunce nemá šanci se ukázat, i když ho tam nahoře tušíííím.A zrovna jak to tu píšu, tak mi dává za pravdu, protože mlha se prozářila, konečně.Já dnes nakládám čalamádu, kterou ale léta používám prakticky jen do bramborového salátu a ještě se chystám naložit první várku zelí, jen pár kilo, páč mám malý a velký zelák.Takže prací vyplněná neděle, ostatně myslím jako u všech z vás .Tož a´t se daří a Honzíkovi na plovacím gaučíku obzvlášť
Zdravím a přeji hezké ráno.
Kdepak všichni jste?
Venku 8, doma 23. Sluníčko vykukuje za stromy, tak snad bude zase hezky. Slepice se uvelebily v malinách, divím se, že nejdou na slunce. Běžci šmejdí po celé zahradě, jsou neúnavní a pořád něco povídají. Včera jsme pálili hromadu větví, tak jsme si dlouho poseděli u ohníčku. Krásný večer s opékáním buřtíků.
To mi bude v zimě chybět. Zůstala tam hromada popelu, holky si jí užijí při válení.
Chtěla bych se zeptat vás, co chováte IB. Nesou vám ještě kačenky? Moje už druhý den nic. Asi to už bude pro letošek všechno, ale musím uznat, že vajíček bylo hodně. Pokusím se to spočítat.
Hezký den
Jendo pamatuj na pláži bramboru dopředu. Dva policajti u moře, jeden každý den novou děvu, druhý ani ťuk.Proboha jak to děláš, že máš každý den jinou.Jednoduše, dám si do plavek pořádnou bramboru, projdu se po pláži a musím je pomalu odhánět.Jé to je tak jednoduché to prubnu taky a samozřejmě nic.Jde tedy za kolegou, že to nezabralo, to není možné, ukaž jak stou bramborou v plavkách chodíš.No jo proboha tu bramboru si musíš dát dopředu a ne dozadu. Jinak my jsme už doma.
jako001
napsal(a):
Asi sa zacina natvrdo pracovat, aspon teda ja po dlhej dovolenke je to fuska, ale zvyk je zvyk a makat sa musi, inak pariz dnes slnecno ale ràno chladno do 10c cezden zas 25, uz màm nàdchu je tu jesen pomaly ale isto to leto bolo nejak velmi kràtkè alebo sa to zdà len mne.
Taky mě to tak připadá. Uteklo, jak voda...
Ahojte z Roudnicka, dnes byl ale krásný den viďte užili jste si dnes sluníčka ?
Trošku jsem i pracovala - do nebíčka odešlo 11 kohoutků, stále jich tam mám asi 80 Jsou ale malí.
Jinak holky mi stávkují, dnes jen 19 vajíček, z toho 9 mini a maransky přestaly snášet docela Peří ale nikde nelítá, žádná z nich není nahoře bez Jen pár předloňských vlašek přepeřuje.
začátek
napsal(a):
Jendo pamatuj na pláži bramboru dopředu. Dva policajti u moře, jeden každý den novou děvu, druhý ani ťuk.Proboha jak to děláš, že máš každý den jinou.Jednoduše, dám si do plavek pořádnou bramboru, projdu se po pláži a musím je pomalu odhánět.Jé to je tak jednoduché to prubnu taky a samozřejmě nic.Jde tedy za kolegou, že to nezabralo, to není možné, ukaž jak stou bramborou v plavkách chodíš.No jo proboha tu bramboru si musíš dát dopředu a ne dozadu. Jinak my jsme už doma.
Začátku, a safra. To je pech.
Já plafky nenosím.
Nestačilo by, že bych si tu bramboru uvázal kolem krku?
Jo, a proč dáváte té husičce sandálky? Ona neumí chodit po svých? :)
Nebo v nich má pohodlně ponožky?
Dobré ranko všem, Honzíku bramboru si můžeš dát i na krk, ale nezapomeň, že vtom případě musí být ze zlata, tak opatrně, aby tě nestáhla pod vodu .Husička musí nosit sandálky, páč by mi jinak po procházce našlapala v obýváku .Jinak na svačinku rychle vypít trochu mléka a šup do pracovního režimu.
Dobré ranko hop hop hola, kde je kdo, že zavolám babičce, protože nechodíte na netík .Jinak to u nás vypadá na krásný den.
začátek
napsal(a):
Dobré ranko hop hop hola, kde je kdo, že zavolám babičce, protože nechodíte na netík .Jinak to u nás vypadá na krásný den.
Dobré.
Jsou to lenoši.
U nás je zatím takový opar, ale věřím, že až se to rozplyne...
Zatím je 10 stupňů, tak na zahradu nepospíchám, i když práce je tam plno. Když jsem ráno čistila kurník a kachník, tak bylo 6. Brrrr
Tak kávičku a snad se to venku vybere.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hezký den všem. Na Teplicku máme takové jakoby oblačno a 23 C. Ale ráno bylo mlhavé, vlezlé a chladné brrr. Začínám uklízet a zahradu a taky se musím pustit do rytí. Včera šli ušáci do králičího nebe. Z 6 zakoupených pro sebe se jich 6 vykrmilo a porazilo. Takže žádné ztráty nebyly. Sice je fakt, že jsem si chvilku hrál představou nechat si samici ale pak jsem toho radši nechal...Ono zase pak se někde doprošovat aby jí někdo nechal svým samcem připustit to mě nějak odradilo. Sice se nedivím lidi mají asi strach aby si něco nezanesli do chovu ale zase držet samce pro jednu samici no nevím..A rozšiřovat chov také nechci. Tak si asi koupím zase na jaře mladé a bude to. Jinak bylo to vesnická směska. Ze začátku černo stříbrná ale pak se někteří zbarvili do hnědo stříbrna. Poražení měli od 1,8 do 2,5 kg bez vnitřností a hlavy. Slepice se pomalu taky uklidnily a už v hnízdech takový bordel neudělaly. Ale fakt nevím co je to tenkrát popadlo... Musím také vymyslet co s dýněmi je jich docela dost. Tak hezký sváteční den všem!
Já jsem například s dýněmi vymyslel toto:
- Začátek mi psal, ať si dám do plavek bramboru (dopředu)
- inu, bramboru jsem nesehnal, ale dostal jsem darem takovou střední dýni
- a páč ty plafky, co normálně nenosím, jsou docela pevné a velké,
tak jsem si tam vetknul tu dýni a šel jsem se projít po promenádě...
- ups...
- momentálně jsem na policejní stanici v Badaloně a budu prý mít co vysvětlovat
- tak ti nevím, Karle...
Fšem Vašíkům krásný sváteční den, i tou nádherou střídaný. A vám ostatním taky.
Já - až mě tedy pustí (snad) - se chystám na večeři.
Doufám, že to zasejc nebudou nějaký potvory z moře vytažený, jako fčéra.
Koukám - na míse skoročerná rýže, čichnu si k ní, trochu se mi udělá nedobře,
odcházím, i všiml si mého počínání šéfkuchař a přiběhl ke mě a povídá,
že ta rýže je ale vážně výýborná, že je barvená krví ze sumce (majngot),
a že si to mám smíchat s tou taky výýbornou česnekovou zálifkou, co stála vedle.
Tak jsem ho teda poslechl, i když jsem se asi zbláznil, páč normálně bych nic
takovýho do tlamičky nedal, no ale musím vám napsat, že to teda byla pecka.
Ještě jsem si přidal. Ooooh. Chudáček sumec.
Ale když čtu, jak tu fšicky vraždíte králiky a kohouty a kdo ví, co ještě,
tak si připadám, že celkem i zapadám. No, dneska to vidím maximálně
na grilovanou papriku a žampyjón k tomu. A dýňovej kompot. Teda až mě pustí...
Má úcta.
Pěkný večer, tak jsem dneska konečně mohla na zahradu. Takže žádnej počítač, ale celej den venku. Ovečky mají ošetřené paznehty, orlovky mě vyděsily jak vyrostly. A všude samá vejce a dýně
Jinak jsme dneska kupovali čokoládu sousedce, co má ob zahradu barák. Zdrhnul nám včera večer kohout do vedlejší zahrady (fakt bych tomu nevěřila, že to hempšírák dokáže dostat se přes plot - prej polovinu plotu zdolal letem a druhou polovinu vynožkoval ). A chudák sousedka si myslela, že ve vedlejší zahradě jsou zloději, když ho manžel šel s čelovkou a štaflema chytat.
A jinak přidám recept na opilou dýni:
Dýni nakrájím na pruhy. Okrájím slupku a vykrojím dužninu se semínky. Pevnou část nakrájím na kostky. Dám do hrnce a zaliju nálevem: na 2 litry vody 1 hrneček octa. Aby byly kostky potopené. Nechám do druhého dne.
Druhý den si dám do hrnce 2 kg cukru, zaliju 1,5 litrem vody a 1 litrem bílého vína. Přidám 2 kousky skořice, a 5 hřebíčků. Postupně v nálevu svařím okapanou dýni. Svařená je, když začíná být sklovatá. Ale když je dýně hodně zralá, tak pozor, aby se nevařilo moc, aby nebyla pak hodně měkká. Z nálevu kostky vyndavám takovou tou lovičkou na špagety a dávám rovnou do sklenic.
Když už mám dýni ve sklenicích. Tak přidám do nálevu, ve kterém jsem vařila dýni šťávu ze 3 citronů a 3 lahvičky ananasové tresti. Pak naliju nálev do sklenic na kostky dýně. Zavíčkuju a vařím na 85 stupňů podle velikosti sklenic 20 nebo 25 minut.
Honzapm napsal.Já - až mě tedy pustí (snad) - se chystám na večeři.
Doufám, že to zasejc nebudou nějaký potvory z moře vytažený, jako fčéra.
Koukám - na míse skoročerná rýže, čichnu si k ní, trochu se mi udělá nedobře,
odcházím, i všiml si mého počínání šéfkuchař a přiběhl ke mě a povídá,
že ta rýže je ale vážně výýborná, že je barvená krví ze sumce (majngot),
a že si to mám smíchat s tou taky výýbornou česnekovou zálifkou, co stála vedle.
Tak jsem ho teda poslechl, i když jsem se asi zbláznil, páč normálně bych nic
takovýho do tlamičky nedal, no ale musím vám napsat, že to teda byla pecka.
Ještě jsem si přidal. Ooooh. Chudáček sumec.
Dobrý večer přátelé. Dneska jsem si naordinoval sváteční volno a hádejte jak jsem ho trávil. Správně na rybách.9 kapříků a dva cejni a jeden kapr už je v lednici. Tentokrát menší, jenom 42 cm. Podívejte na foto jak vypadala obloha ráno a večer když jsme se vracely. Prostě pohodička, žádné slepice, žádní králíci jenom voda a ryby.
Horalku, to se vám to vysedává na rybách, když veškerou práci za vás
zastane čiperka babička, že ano.
No pojďme na to upozornit narovinu a nahlas, žééé.
Tak. A jsem venku.
Páč španělská policie funguje jako ve článku v odkazu,
a páč jsem použil dočista fšechen svůj slovanský šarm a šmrnc,
už zasejc skáču přes kaluže.
No nedalo mi to a šel jsem se tak nesměle projít po městě a úplnou
náááhodou se mi do cesty připletla má oblíbená zmrzlinárna,
to jsou ale náhody, že...
Takže jsem to rovnou srovnal s jednou bílou čokoládou, jednou banánovou
a jednou strakatoujaktelou.
Oooch. Oooooooch. Ooooooooooooooooooooooooooch.
https://www.novinky.cz/ekonomika/415901-ve-spanelsku-se-rozmahaji-unosy-domu.html
Asi taky nějakej ten domek unesu. Nacpu si ho do trenýrek, ale tentokrát dozadu,
abych nebyl tak nápadnej. A bude. Má úcta.

veraboskova
napsal(a):
A jinak přidám recept na opilou dýni:
Dýni nakrájím na pruhy. Okrájím slupku a vykrojím dužninu se semínky. Pevnou část nakrájím na kostky. Dám do hrnce a zaliju nálevem: na 2 litry vody 1 hrneček octa. Aby byly kostky potopené. Nechám do druhého dne.
Druhý den si dám do hrnce 2 kg cukru, zaliju 1,5 litrem vody a 1 litrem bílého vína. Přidám 2 kousky skořice, a 5 hřebíčků. Postupně v nálevu svařím okapanou dýni. Svařená je, když začíná být sklovatá. Ale když je dýně hodně zralá, tak pozor, aby se nevařilo moc, aby nebyla pak hodně měkká. Z nálevu kostky vyndavám takovou tou lovičkou na špagety a dávám rovnou do sklenic.
Když už mám dýni ve sklenicích. Tak přidám do nálevu, ve kterém jsem vařila dýni šťávu ze 3 citronů a 3 lahvičky ananasové tresti. Pak naliju nálev do sklenic na kostky dýně. Zavíčkuju a vařím na 85 stupňů podle velikosti sklenic 20 nebo 25 minut.
To zní zajímavě, moc děkuji!
Ahojte z Roudnicka tak jsme měli zase jeden krásný den, viďte
Včera, ač byl svátek, jsem měla dost napilno. Čistila jsem volieru a připravovala na nový kmen vlašek. Zabralo mi to celé odpoledne, uf , ale mám radost, holky už bydlí i s kohoutkem
Dnes jsem jim byla zase koupit mrkvičku, aby bylo do ranní míchanice. Vždy jsem jim vařila brambory a ty ráno míchala se šrotem, ale nějak se mi zdálo, že po nich pipky tloustnou. Tak teď jim strouhám syrovou mrkev, a míchám jim to se šrotem. Ještě že mám nedaleko zemědělce, co dělá právě mrkev
A pravda je, že od té doby, co k němu jezdím pro mrkvičku, jí sníme doma na kila budeme zdraví a oranžoví
Buďte pozdraveni přátelé. Koukám že nikomu se ani nechce psát, no bodejť, všude samé peří, vajíčko skoro žádné a krmení do těch potvor vypelichaných padá jak Němci do krytu. Tak jsem se těšil na první vajíčko od Češek stříbrných a ty si také zmyslely pelichat. Alespoň budou pořádně připraveny na snášku. Nechci šahat panu Žilincovi do svědomí, ale vlašky stříbrné, údajně rok a půl staré snesly zatím čtyři vajíčka a dneska je to zrovna měsíc co jsem je přivezl. Dneska jsem jednu odstavil do králikárny, protože nemůže na nohy. Vypadá to jako by ochrnula, pohybuje se jenom pomocí křídel a druhá je na jedno oko slepá. Je pravda že také pelichají proto nenesou. No ale aby ze šesti byly dvě (á 200 Kč) v čudu to nedělá dobrý dojem. No a deset leghornek za 150 kč/ks u kterých mi nesdělil ani věk je zatím vše v pořádku. Kohoutek byl navíc zdarma, ale moje poslední kuřata vylíhlá 12.8. je začínají dohánět vzrůstem.
Zato lítají s hrdličkami po plotech a podívejte se na foto kam až lítají, prevíti. Honzíku máte pravdu, že se babička postarala o vše jak je potřeba. Já ji musím občas i vynadat, aby to nepřekrmovala nebo budou samé sádlo. Nevím jak jste na tom vy, ale já jsem ještě nezažil takové pelichání jako letos. Peří obden vyhrabáváme z výběhů a je toho plné kolečko. Možná i to počasí k tomu přispívá a nepomáhá ani přikrmování bílkovinami. No počkáme si ještě nějaký týden. Pak zase začnou mrazy a některé plemena přestanou nést a tak ta pravá radost ze snášky asi příjde už jenom na jaře. Tak já se otočím k druhému počítači, kde sleduji fotbal, střídavě Spartu a Slovan, ale nejvíc mne bude zajímat naše Viktorka Plzeň. Tak hezkou dobrou noc.
honzapm
napsal(a):
My jsme připraveni, že jo?
Začátku, tak tenhle je přesně o/pro vás.
Dobré poledne, je zřejmé, že podobná vylepšení bramborou, taškou prostě fungující po celém světě. Ale jsou i jiné metody, které používají k odhalení mužské chlouby ženy .Kamarádka si stěžuje přítelkyni, zas jsem zbalila chlapa s malým, jak to děláš, že si vybereš co potřebuješ.Jednoduše sednu si tak, abych viděla na pánské WC a jak ho drží oběma rukama tak je to ten správný.Kamarádka jí poslechne uvidí ten správný úchop a milého pána posléze dostane do postele, ale je zase s klamaná.Nedá jí to a zeptá se pána, jak je možné, že má tak malé přirození a držíte si ho při čůrání dvěma rukama.Ne ne milá paní, já si ho nedržel, jen jsem si dělal žlábek, abych si nepočůral kalhoty. Ale jak je vidět na fotu níže, tak jinej kraj, jenej mrav.

No takže asi jsou všichni v říji a nemají na nové vlákno čas...

javorka
napsal(a):
Zdravím všechny,
i když už je říjen. Nové vlákno určitě bude, jen co se nám Honzík vrátí. Že!
Leda, že by založení ujal někdo jiný.
Co takhle:
Velká říjnová teplákovka
Dovolím si místo Honzíka uzavřít tuto teplákofku a hurá do nové na adrese:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3191153/velka-rijnova-teplakovka
Dana.