Sametové listí opadává a má tepláky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2016 00:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Už je to tak.
Měsíc výstav a hrabání (listí) je tu. Ja by som vypichol tieto:

Chovatel - Lysá nad Labem - 18.-20.11.2016 pá-so-ne
- celostátní výstava drobného zvířectva

Speciální klubová výstava Vlašek - Nezvěstice u Plzně - 26.11.2016 so
- celostátní výstava vlašek

A kdyby nááhodou někoho nezajímaly výstavy, ale spíš naše stará
teplákofka, tak tu najdete prosím pěkně tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3191153/velka-rijnova-teplakovka#a3207416

.

1.11.2016 05:03
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré ráno přátelé, je to hrozné s tím letnim a zimnim časem. Budík v mé hlavě nemá automatické přepínání a dokonce ani ruční a tak mne budí po staru o hodinu dřív. To bude doba než se to srovná, to už to zasejc soudruzi popoženou o hodinu dopředu.

1.11.2016 05:10
jako001

XXX.XXX.109.93

Tak prijemnè utorkovè sviatocnè ràno, Pariz hlasi zimu brr 9 stupnou, pozdravujem vàs vsetkych, pre honzika este raz dakujem za info o ruziach.

1.11.2016 05:55
nomad72

XXX.XXX.234.48

PBJK a dobré ránko... u nás ešte tma, a mrholí, ja už mám statok obriadený, a teraz raňajkujem, to, čo mal Horal na večeru akurát, ja to nemám pokrájané, lebo mám zatiaľ zuby

1.11.2016 06:01
nomad72

XXX.XXX.234.48

A dnes na obed robím bravčovú panenku so slivkovou omáčkou, a zemiakovou kašou... a poobede, tradičný lov medveďov

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2016 06:10

Dobré ráno všem. Tak koukám máme tu zbrusu novou teplákofku, teda stejně ten náš Hozík z Gaučíku je prostě ten nejúžasnější, že ?
My na Teplicku máme aktuálně 5 C bez mlhy a zataženo. Ale včera jsme po ránu už škrábali okna u auta no fuj
Horal: Já taky nenávidím to věčné předělávání času a divím se, že když to vadí většině lidí proč to tedy už nezrušili?

No nic já si jdu udělat kávu a postavit brambory na plotnu. Až vyjedu na hřbitovy / protože zítra jsem v práci tak to nestíhám/ tak vezmu slepičkám trocha teplých brambor s kukuřičným šrotem a celé jim to zaliji syrovátkou která mi přes noc odkapala ze sýru. To se budou holky mít.
Krásný den všem!

1.11.2016 06:10
horal

XXX.XXX.202.176

Šeat v práci, na kopci u jihohápadní hranice je právě 5°C a na snídani mám sýrové korbáčiky, kafe dopito tak se psychicky připravuju na práci. Kamarádíčku nomade, já tě zdravím a přeju dobrou chuť. A neuváděj nás v omyl, tu cibuli nemáš pokrájenou proto že neni doma manželka a nemá ti to kdo nakrájet .

1.11.2016 06:11

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko... u nás ešte tma, a mrholí, ja už mám statok obriadený, a teraz raňajkujem, to, čo mal Horal na večeru akurát, ja to nemám pokrájané, lebo mám zatiaľ zuby

A už taky vím co si k té kávě udělám!

1.11.2016 06:12
horal

XXX.XXX.202.176

horal napsal(a):
Šeat v práci, na kopci u jihohápadní hranice je právě 5°C a na snídani mám sýrové korbáčiky, kafe dopito tak se psychicky připravuju na práci. Kamarádíčku nomade, já tě zdravím a přeju dobrou chuť. A neuváděj nás v omyl, tu cibuli nemáš pokrájenou proto že neni doma manželka a nemá ti to kdo nakrájet .

Zapoměl jsem je vložit.

1.11.2016 06:12

nomad72 napsal(a):
A dnes na obed robím bravčovú panenku so slivkovou omáčkou, a zemiakovou kašou... a poobede, tradičný lov medveďov

Tu omáčku k vepřovém jsem ještě nezkoušel ale může to být dobré!

1.11.2016 06:13

horal napsal(a):
Zapoměl jsem je vložit.

Krásné ! To vy sám?

1.11.2016 06:14
horal

XXX.XXX.202.176

nomad72 napsal(a):

No a nepopletl si si dny. Dneska neni neděle, a jak si mne kdysi sám upozorníl na medvědy se chodí jenom v neděli.

1.11.2016 06:14
nomad72

XXX.XXX.234.48

horal napsal(a):
Zapoměl jsem je vložit.

Ja vložím večer, keď manželka príde... ale fotky dávať nebudem

1.11.2016 06:15
nomad72

XXX.XXX.234.48

horal napsal(a):
No a nepopletl si si dny. Dneska neni neděle, a jak si mne kdysi sám upozorníl na medvědy se chodí jenom v neděli.

A vo sviatok... ! ja keby som dnes niečo robil, tak ma dedinčania budú ohovárať až v Moskve

1.11.2016 06:15
horal

XXX.XXX.202.176

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krásné ! To vy sám?

Bejvávalo, tak před třiceti lety, nyní už mám na to jiné zdroje.

1.11.2016 06:17
horal

XXX.XXX.202.176

nomad72 napsal(a):
Ja vložím večer, keď manželka príde... ale fotky dávať nebudem

No jo ty ještě můžeš, já už jsem to opravdu zapoměl

1.11.2016 06:19
horal

XXX.XXX.202.176

nomad72 napsal(a):
A vo sviatok... ! ja keby som dnes niečo robil, tak ma dedinčania budú ohovárať až v Moskve

Neboj na Urale už bude sníh, tak by tam nedošli.

1.11.2016 06:24
nomad72

XXX.XXX.234.48

No, poďme na druhú kávu a... kúsok roládky ku nej... keď je už ten sviatok

1.11.2016 06:28

horal napsal(a):
Bejvávalo, tak před třiceti lety, nyní už mám na to jiné zdroje.

Mě se tyhle typy sýrů nikdy nevedli. A to i v případě, že jsem na to koupil kultury přímo určené.
Nikdy mi to nešlo natahovat. Tak si je radši už taky jen a pouze kupuji.

1.11.2016 06:28

nomad72 napsal(a):

Krásné dobrou chuť!

1.11.2016 06:29
nomad72

XXX.XXX.234.48

Tu omáčku k vepřovém jsem ještě nezkoušel ale může to být dobré!

Aj je! nebíčko v papuľke... ak sa mi to podarí, dám fotku.

1.11.2016 06:30
horal

XXX.XXX.202.176

nomad72 napsal(a):

No prima, už zase. Ty jsi ale provokatér. Druhou kávu nemůžu - mám vysoký tlak, roládu nesmím - mám cukrovku, cigarety nechci - před jedenácti lety jsem je zahodil poté co mi vnučka řekla abych nekouři, že chce ještě dlouho mít dědečka (před měsícem ji bylo krásnych 16).

1.11.2016 06:31
horal

XXX.XXX.202.176

nomad72 napsal(a):

A čeho to nebíčko nebo to druhé.

1.11.2016 06:32

nomad72 napsal(a):

Já dělal o víkendu vepřové s šípkovou omáčkou a knedlíkem. Musím uznat, že to je jedlé. Ale někdo bude jistě namítat, že se to dělá z divočiny ale tu já nejím. Chudák tatínek myslivec ten se teď v hrobě obrací ale bohužel je to tak.

1.11.2016 06:35
nomad72

XXX.XXX.234.48

horal napsal(a):
A čeho to nebíčko nebo to druhé.

Však to ta panenka so slivkovou omáčkou... mäso mám rozmrazené, dopijem kávu a pôjdem ho napácovať...... ja to tedy beru, šéfe... výskumný ústav náboru pracovných sil... dobrý film, sa smejem

1.11.2016 06:41
horal

XXX.XXX.202.176

Jé jé druhý prpvokatér, jak může někdo nemít rád zvěřinu. Já bych kvůli ní klidně i pytlačil. Naštěstí mám ještě nějaké přátele, lovce a také mám možnost si na honě koupit levně čerstvě ulovenou zvěřinu.

1.11.2016 06:44

horal napsal(a):
Jé jé druhý prpvokatér, jak může někdo nemít rád zvěřinu. Já bych kvůli ní klidně i pytlačil. Naštěstí mám ještě nějaké přátele, lovce a také mám možnost si na honě koupit levně čerstvě ulovenou zvěřinu.

Omlouvám se ale je to tak. Z celé své duše jí nesnáším. Já na ní být závislí tak je ze mě vegetarián ale alespoň zbude více na ty co jí mají rádi a umí jí ocenit.

1.11.2016 06:45
nomad72

XXX.XXX.234.48

horal napsal(a):

Tak tak, horalko... ja tiež zjem všetko, z čoho tiekla krv... ja by som kľudne zjedol aj psa, ak by bol dobre pripravený

1.11.2016 06:49
horal

XXX.XXX.202.176

Já se s váma na chvíli loučím, jdu si vydělat na živobytí. Jóóóóóó školník ten tvrdý chleba máááá - protože na čersvý není.

1.11.2016 08:15
skodovak

XXX.XXX.241.252

To je tedy dost Honzíku že jsi se taky převlékl.

A vždycky jsem tě přepral, tak i teď tě přeperu

Jinak přeji dobré ráno všem.

1.11.2016 08:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dneska, Honzíku S., dneska bys mě nepřepral.

Docela koukám, jak je u vás fšech teplo, i u Horalka.
U nás ještě nyní mínus 0,3 st. a v noci opět mrzlo až praštělo.

https://www.youtube.com/watch?v=2LEPiQWuSqg

Má úcta.

1.11.2016 09:03
skodovak

XXX.XXX.36.107

Tak to necháme na zítra

Tady dneska bez mrazu i deště, možná ještě jednou nastartuji ještě

1.11.2016 13:02
nomad72

XXX.XXX.234.215

Tak, dnešný obed hotový... a chutí geniálne !

1.11.2016 13:34
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím zatím všechny pány na nové teplákovce. Dámy nějak poslední dobou zaostávají.
Já tedy také, asi jste si mysleli, že jsme odletěli do teplých krajin.
Takže jsem konečně měla trochu času na přelouskání starých příspěvků.
Také jste si možná všimli mého inzerátu na fauně - my prostě toho kouhouta od Ovečky nezabijeme, takže mu sháním nové slečny.
Z nových slepiček - 4 kusy, již 3 snášejí. Jedna šumavanka to bohužel napoprvé nezvládla, takže jsem si v neděli hrála na vete. Manžel držel, já myla pr..., vyndavala vajíčko z natržené kloaky a vracela orgán do těla. Dost krvácela, ale naštěstí ostatní holky jí daly pokoj, žádný kanibalismus se nekonal.
Včera už vesele běhala s ostatníma, tak uvidíme.
Loňské 2 kropenky přepeřují snad už 3 měsíce, vypadají jak holokrčky.
Běžci si ještě užívají zbytek vody v bazénu, ale jelikož utekl vzduch z okraje a oni se po něm rádi producírovali, tak skoro celý před týdnem vytekl, takže mají po potápění. Zatím kačky ještě nezačaly snášet.
Jinak co se týká pánové toho vašeho kuchařského umění, tak u nás se v sobotu chystá taková malá zabijačka. Jen ovárek a prdelačka. Dostaneme od známých krev.
V sobotu jsme měli na brigádu - kácení stromů, partu našich Nespeckých hasičů, tak byly k obědu srnčí stejky na grilu (5 dní naloženy jenom v soli), k sváčině chleba s domácím sádlem se škvarkama, cibulí a okurkou a samozřejmě basička pivka.
Ve foliovníku zůstavá ještě pár zelených rajčat a paprik, tak snad dozrají v kuchyni na okně.
Naše kočička si přinesla do obýváků živou myšku, asi si chtěla založit farmu. Což o to ta se za tři dny chytla do pastičky, ale zůstalo nám po ní pár (2) mrňousků a ty jsme objevili až po 2 dnech. když jsme se vrátili z chaty - vylezli z pod skříně a chcípli hlady na plovoučce. Dnes bude velké stěhování nábytku, jestli ještě někde nejsou nějaká zalezlá.
A nakonec - růže ještě kvetou, jinak vše ostříháno, okopáno a nachystáno na zimu.
A největší radost mám z nové dlažby v pergole - konečně po 4 letech HOTOVÁ.
Čápice.

1.11.2016 13:49
skodovak

XXX.XXX.7.235

Tak dneska pro jistotu jedno vajíčko zase. Já už to nechápu.

1.11.2016 15:20
nomad72

XXX.XXX.234.249

A říkaš jim to Karle ?
víš, že jim to říkame pořád, Karle...
tak já už to fakt nechápu, proč se tý podšálky strácejí...

1.11.2016 15:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

Říkám, hrozím a nic mně už zlobí snad od srpna.

1.11.2016 15:56
nomad72

XXX.XXX.234.249

Pár ich treba verejne popraviť, pre výstrahu ako to robil Jožino Stalin

1.11.2016 16:03
skodovak

XXX.XXX.241.252

No problém by byl v tom že jich moc není, ač Jožovi by to určitě nevadilo.

1.11.2016 16:09
skodovak

XXX.XXX.241.252

I inzerát na dominanty kousek ode mně za pár peněz jsem jim ukazoval, je jim to úplně jedno. Dostali šanci do jara, ale taky si to můžu ještě rozmyslet. vždyť ty nové by ve finále stáli méně.

1.11.2016 18:46
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký večer,
pánové to tu dnes rozjeli ve velkém.
Nestačím to číst, ale jak jdu kolem počítače, tak aspoň nakouknu. Jsem moc ráda, že se nám také ozvala čapice. Moc vás zdravím.
Já předpokládám, že nám ty kačenky budou nést až na jaře. Poslední vajíčko jsem sebrala 24.9. Až se k tomu dostanu, tak spočítám kolik jich vlastně bylo.
Moje slepice už týden nesnesly ani jedno vejce. Také přepeřují a už se na ně nedá koukat.
U nás dnes bylo docela pěkně, tak jsem konečně začala dělat podzimní práce. Děti jsem o víkendu pomohla dopravit domů a teď se musím snažit dohnat co se dá.
Dokonce jsem teprve sázela tulipány do květináčů!
Nedá se nic dělat, co nestihnu, udělám na jaře.
Ještě, že jsem včera manžela nezamkla do toho sklepa.
Odpoledne vzal sekačku a posekal největší část zahrady (co mají slepice výběh). Jsou tam dva obrovské ořešáky a listí už skoro všechno opadalo, tak je to teď na kompostě. Bohužel mi sebral i část listí, co jsem sušila. Ale mám ho hodně ve stodole, tak mi to snad bude stačit. Když se rozjede, tak není k zastavení.

1.11.2016 18:48
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Tak, dnešný obed hotový... a chutí geniálne !

Vypadá to moc dobře. Co to tam máte, pečenou cibuli?

1.11.2016 18:59
nomad72

XXX.XXX.234.203

javorka napsal(a):
Vypadá to moc dobře. Co to tam máte, pečenou cibuli?

Hej červenú. je to pečená panenka, so slivkovou omáčkou (dipom) a s čili omáčkou, pečenou červenou cibuľou a zem.kašou... keď sa prepoja tie chute, je to výborné... to som trocha experimentoval... výsledok super.

1.11.2016 19:02
horal

XXX.XXX.202.176

nomad72 napsal(a):
Pár ich treba verejne popraviť, pre výstrahu ako to robil Jožino Stalin

Já to dělám a nepomáhá to.

1.11.2016 19:05
horal

XXX.XXX.202.176

skodovak napsal(a):
I inzerát na dominanty kousek ode mně za pár peněz jsem jim ukazoval, je jim to úplně jedno. Dostali šanci do jara, ale taky si to můžu ještě rozmyslet. vždyť ty nové by ve finále stáli méně.

Jé to je nápad, ukradnu z vývěsky plakát na prode nosných kuřic, vlestně je to špatný nápad. Lidi si budou myslet že likviduju konkurenci.

1.11.2016 19:06
nomad72

XXX.XXX.234.203

horal napsal(a):
Já to dělám a nepomáhá to.

Mal si včera pozerať ten dokument, by si videl, ako sa to má správne robiť jožko bol iná trieda

1.11.2016 19:09
horal

XXX.XXX.202.176

nomad72 napsal(a):
Mal si včera pozerať ten dokument, by si videl, ako sa to má správne robiť jožko bol iná trieda

To myslíš Sakašviliho či ako sa volal?

1.11.2016 19:12
nomad72

XXX.XXX.234.203

horal napsal(a):
To myslíš Sakašviliho či ako sa volal?

Džugašvili... Saakašvili je včil na ukrajine, zradca jeden.

1.11.2016 19:18
horal

XXX.XXX.202.176

Mně je to jedo švili jako švili. A to ten Džuk je Saakov brat?

1.11.2016 19:20
nomad72

XXX.XXX.234.203

horal napsal(a):
Mně je to jedo švili jako švili. A to ten Džuk je Saakov brat?

To teraz si robíš prdel?

1.11.2016 19:24
horal

XXX.XXX.202.176

Ako inak. A to si hovoril že ťa len ta dačo nerozhodí.

1.11.2016 19:28
nomad72

XXX.XXX.234.203

horal napsal(a):
Ako inak. A to si hovoril že ťa len ta dačo nerozhodí.

Nie, len mi to prišlo divné... lebo keby som sa opýtal mojej 10 r. dcéry, tak ona tieto osobnosti vojnového obdobia pozná do detailov, počnúc tisom, (jeho životopis pozná perfektne, A.Machom, A.Hlinkom, E.Benešom, Hitlerom, Stalinom končiac.

1.11.2016 19:33
horal

XXX.XXX.202.176

To já jsem v dějepise vždycky plaval a jména, datumy a místa jsem si nikdy nepamatoval, tak promiň, já už jsem takovej rád si rejpnu.

1.11.2016 19:36
nomad72

XXX.XXX.234.203

horal napsal(a):
To já jsem v dějepise vždycky plaval a jména, datumy a místa jsem si nikdy nepamatoval, tak promiň, já už jsem takovej rád si rejpnu.

to nič... a moja dcéra ho miluje, a to sa ho ešte neučia... ale chodí na historický krúžok... nič... idem ja nejakú knihu kus počítať, tak sa maj fajn, kamarát

1.11.2016 19:40
horal

XXX.XXX.202.176

Já už jsem skousnul myslivce a tři kozly tak mám náladu provokovat. Zkouknu iFaunu a zkusím někoho na.. rozzlobit.

1.11.2016 19:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Super... nová teplákofka
Jinak ten posun času, to je děs. Ráno jsem už vzhůru ve 4 hodiny a přemlouvám se ještě chvíli usnout. V poledne se projdu cestou na oběd a zpátky na sluníčku. A večer jezdím domů za tmy
A vysvětlete to jezevčíkům, že se mají venčit o hodinu pozdějc

1.11.2016 20:05
horal

XXX.XXX.202.176

Věrko to já mám také problém s tim vstáváním, před půl pátou jsem vzhůru a pak né a né zabrat. Večer brzy tma a to také nevím co dělat, tak si dám tři čtyři lahváče a pak usnu u televize. Zimu nenávidím takhle se ze mne co nevidět stane alkoholik a pupík budu mít jak pivní sud.

1.11.2016 20:08
skodovak

XXX.XXX.241.252

horal napsal(a):
Věrko to já mám také problém s tim vstáváním, před půl pátou jsem vzhůru a pak né a né zabrat. Večer brzy tma a to také nevím co dělat, tak si dám tři čtyři lahváče a pak usnu u televize. Zimu nenávidím takhle se ze mne co nevidět stane alkoholik a pupík budu mít jak pivní sud.

To bude mít babička určitě radost.

Radil bych přisvěcovat

1.11.2016 20:21
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Také Vám přeji pěkný večer z Roudnicka
Dnes byl opravdu vydařený den tedy začal blbě - 2,5 hod na pracáku, pak se to ale rapidně zlepšilo - dojela jsem holkám slepičím pro 4 bedny mrkve a pak hurá do lesa na houby přinesla jsem na smaženici, jak říkával můj děda - hnědý mor - podoubáky krásné, mladé, nečervavé a můj mužíček si na nich právě pochutnává. Obětovala jsem do smaženice 4 vajíčka
Holky tedy také dost pokulhávají se snáškou, ale přeci jen se nějaké to vajíčko najde ale na olympiádu to fakt tedy není

1.11.2016 20:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Už 58 příspěvků! A hned první den

1.11.2016 20:36
skodovak

XXX.XXX.241.252

Téma roku no, to je jasné

1.11.2016 20:49
horal

XXX.XXX.202.176

skodovak napsal(a):
To bude mít babička určitě radost.

Radil bych přisvěcovat

Vzpomínam na ten den když k nám byl zaveden elekrický proud... na a na moji zahradu nedošel, škoda.

1.11.2016 20:53
skodovak

XXX.XXX.241.252

Když už teda není proud tak snad máme petrolejové lampy nebo svíčky, ale chápu došel petrolej

O centrále radši nemluvím, moc moderní a ještě k tomu ruší slepice a nejen je.

1.11.2016 21:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ještěže jsem si fčéra koupil novej prášek na praní (a Ježíšek loni donesl novou pračku),
jinak nevím nevím, milé děti, s tou vaší spotřebou.

Tedy Andy, vy jste obětovala celá čtyři vejce? Tomu říkám odhodlání.
Mě to tedy včera také lákalo na houby - jen tak na louku, na kozáky,
ale tady už čtvrtou noc silně mrzne, tak nevím, zda by do nich něco bylo,
kdybych tam třeba náhodou nějaké našel, že?
No ale asi se vykašlu na přílišné přemýšlení, pro mne tak typické,
a vyskočím z gaučíku a půjdu se přesvědčit na vlastní oči.

Niki, tak jsem se rozhodl - koupím si Doxygal a poreferuji, jak jsem dopadl.

Čapice, tedy, vy řádíte. Klidně ty hasiče pošlete příště k nám.

Javorko, no paráda, tu pokosenou zahradu vám přeju.
Taky jsem dneska přemýšlel o sekání, bylo nádherně, ale ještě jsem neměl
poslední dřevo pod střechou, tak jsem ho dovozil. Ale už to je hotové.
Hurá a uí.

Zítra se můžu pustit do hrabání nebo sekání - podle toho, na co bude počasí.

1.11.2016 21:17
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak jsem spočítala, že mé dvě kačenky běžců snesly letos dohromady 372 vajec. To je na jednu 186. Každý měsíc bylo tak 58 - 60 vajec, jen v červnu holky začaly zanášet, tak jsem sebrala jen 47. Pravděpodobně jsem všechna vejce neobjevila.
To je dobrý, ne?
Já jsem spokojená. Veliká vejce s nádhernými žloutky.
Počítal jste někdo, z vás, co máte běžce, vejce?

1.11.2016 21:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

javorka napsal(a):
Tak jsem spočítala, že mé dvě kačenky běžců snesly letos dohromady 372 vajec. To je na jednu 186. Každý měsíc bylo tak 58 - 60 vajec, jen v červnu holky začaly zanášet, tak jsem sebrala jen 47. Pravděpodobně jsem všechna vejce neobjevila.
To je dobrý, ne?
Já jsem spokojená. Veliká vejce s nádhernými žloutky.
Počítal jste někdo, z vás, co máte běžce, vejce?

To je víc než dobrý. Já vždycky začnu něco počítat a pak mně to naštve a končím. Buď nesou stále jinam, nebo vajíčka mizí, nebo se někde úklidí že ani nevím kam, pak jich najdu kýbl před výbuchem. A ve finale z toho nic není jen nervy. Do líhně něco bylo, pro kuřata taky, něco sami vyseděli, no pro tu srandu dobrý i bez vajíček, jen ti moji teda poměrně dost žerou.
No a nebýt věcné vody na hnědo všude, všude děr jak blázen hlavně po dešti tak spokojenost.

1.11.2016 21:35
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
Ještěže jsem si fčéra koupil novej prášek na praní (a Ježíšek loni donesl novou pračku),
jinak nevím nevím, milé děti, s tou vaší spotřebou.

Tedy Andy, vy jste obětovala celá čtyři vejce? Tomu říkám odhodlání.
Mě to tedy včera také lákalo na houby - jen tak na louku, na kozáky,
ale tady už čtvrtou noc silně mrzne, tak nevím, zda by do nich něco bylo,
kdybych tam třeba náhodou nějaké našel, že?
No ale asi se vykašlu na přílišné přemýšlení, pro mne tak typické,
a vyskočím z gaučíku a půjdu se přesvědčit na vlastní oči.

Niki, tak jsem se rozhodl - koupím si Doxygal a poreferuji, jak jsem dopadl.

Čapice, tedy, vy řádíte. Klidně ty hasiče pošlete příště k nám.

Javorko, no paráda, tu pokosenou zahradu vám přeju.
Taky jsem dneska přemýšlel o sekání, bylo nádherně, ale ještě jsem neměl
poslední dřevo pod střechou, tak jsem ho dovozil. Ale už to je hotové.
Hurá a uí.

Zítra se můžu pustit do hrabání nebo sekání - podle toho, na co bude počasí.

Díky, já jsem taky nadšená. Ještě tak kdyby se podařilo posekat ty další části, ale tahle byla nejhorší.
Houby by mě taky moc lákaly, prý už rostou i u nás, ale měla bych spíš pokračovat v práci na zahradě. Do lesa to máme dost daleko, tak uvidíme jestli přesvědčím pana manžela a zajedeme se do lesa podívat spolu. Aspoň na chvilku.
Tak napište, jestli na louce nějací mražení kozáci byly.

1.11.2016 21:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Práce na zahradě vám neuteče. Při mírné zimě můžete juchat pořád.
A cibuloviny do nádob - klidně i v lednu (při dobrém skladování, aby nevyschly).
Vyrostou a vykvetou taky.

1.11.2016 22:00
javorka

XXX.XXX.98.207

skodovak napsal(a):
To je víc než dobrý. Já vždycky začnu něco počítat a pak mně to naštve a končím. Buď nesou stále jinam, nebo vajíčka mizí, nebo se někde úklidí že ani nevím kam, pak jich najdu kýbl před výbuchem. A ve finale z toho nic není jen nervy. Do líhně něco bylo, pro kuřata taky, něco sami vyseděli, no pro tu srandu dobrý i bez vajíček, jen ti moji teda poměrně dost žerou.
No a nebýt věcné vody na hnědo všude, všude děr jak blázen hlavně po dešti tak spokojenost.

Ti moji začali poslední dobou taky dost žrát. Asi toho na zahradě už moc nenasbírají. Hlavně pšenice rychle mizí. Přikoupila jsem nedávno dvě kačenky, tak mám teď 6 běžců a ta větší spotřeba je dost znát. Klíčím slepicím pšenici a vždycky dám něco i kachnám, poslední dobou se na ní hned vrhnou. Dřív je moc nezajímala. Naopak slepice, jak nenesou, tak spotřeba krmení je mnohem menší.
Je potřeba při přepeřování dávat slepicím něco navíc?

1.11.2016 22:55
skodovak

XXX.XXX.241.252

javorka napsal(a):
Ti moji začali poslední dobou taky dost žrát. Asi toho na zahradě už moc nenasbírají. Hlavně pšenice rychle mizí. Přikoupila jsem nedávno dvě kačenky, tak mám teď 6 běžců a ta větší spotřeba je dost znát. Klíčím slepicím pšenici a vždycky dám něco i kachnám, poslední dobou se na ní hned vrhnou. Dřív je moc nezajímala. Naopak slepice, jak nenesou, tak spotřeba krmení je mnohem menší.
Je potřeba při přepeřování dávat slepicím něco navíc?

Já jich mám teď osm a tak čtyři přijdou sníst, už toho tolik nechci dokud nebudou odděleně od slepic. Minulou sezónu byli čtyři holky a dva kluci.

Co se týče žrádla určitě nejsem ten kdo může radit, naopak marně také hledám dobré informace na tohle téma. Letos ty slepice moc zlobí a já už nevím co S tím.
Když pominu ječmen při dietě na rozpeření, pšenice jako základu tak jsem četl že na peří je dobrá v malém množství slunečníce, jinak se do směsy dává i oves, třeba proso atd. Kukuřice na zimu, ale to je celkem jasné.
Ten oves kromě kohoutkum mi tam moc nesedí, ale....
Popravdě řečeno co si pamatuju a také jsem to tak léta dělal i sám pšenice byla vesměs vše co měli, nějaké zbytky, v zimě kukuřice.
Nikdy jsem nezažil kromě jednou, že by slepice nenesli nebo dlouho peřili jako letos tyhle, a to jsme, jsem, dříve měl převážně hybridky, kde bych to naopak čekal vše horší, ten průběh atd. V poslední době, přemýšlím čím dál víc že na vajíčka půjdou zpět tyto fujky.
Třeba něco dělám hodně špatně nebo jim něco nedejbože je, ale sám z toho ven fakt neumím. Nikdy jsem to nijak neřešíl, ale letos už mně je skoro líto i té pšenice atd..
No a k tomu vlastně ještě ten sk.. Ý čmelik letos.
Takže když nám někdo dá radu k nezaplacení nebo zkrátka nějakou rozumnou budeme z toho rádi čerpat oba dva.

2.11.2016 00:03
javorka

XXX.XXX.98.207

2.11.2016 07:34
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

javorka napsal(a):
Už 58 příspěvků! A hned první den

Nie je to ani tak veľa, keď má jeden 17 a druhý 20.

2.11.2016 07:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

mamkamaria napsal(a):

Centimetrů? Fíha, tak to se nedivím, že mají šťastné manželky.

Krásný den fšem a dneska je Středa, tak pozor na to, přátelé.

2.11.2016 08:12
horal

XXX.XXX.202.176

mamkamaria napsal(a):

Bacha nastupuje cenzůra. Abych nebyl nedejbože největší pisálek, to by tak scházelo.

2.11.2016 08:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pro ticháčky (nakukovačky kukačky):

Helena (Dresla), majitelka webu Krásné růže, zveřejnila svou nabídku
růžových sazenic pro tento podzim.
Takže kdo jste sháněli stolístky po babičce, ale i jiné rózy, tak neváhejte.

Ze stolístek má aktuálně 9 odrůd - např.:

CENTIFOLIA
centifolia
centifolia a Fleurs Doubles Violettes
Dometile Becard
Juno
parvifolia
Pompon de Bourgogne (ex Schultheis - není totožná s parvifolií)
Rose de Meaux
Spong
typ Kassel

Plus další tři mechovky.

Více hned na hlavní straně na:

http://www.krasneruze.cz/

Objednávat zde:

http://www.krasneruze.cz/index.php/kontakt

.

Má úcta.

ja

2.11.2016 08:30
ja

XXX.XXX.55.7

honzapm napsal(a):

A to ako viete? Azda sa vám zdôverujú?

2.11.2016 08:32
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):

To je fajn, se po ránu pořádně zasmát.
Že práce na zahradě neuteče, to vidím, když se podívám z okna. Pořád na mě čeká. Potvora.
My tu máme po dešti, tak ji asi ještě nechám čekat, ale do lesa se dostanu nejdřív v poledne. Tedy jestli se zadaří.
Hezký den.

2.11.2016 08:42
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Nebojte sa, horal nezáleží na veľkosti ale na kvalite ,.

2.11.2016 09:13
horal

XXX.XXX.202.176

ja napsal(a):
A to ako viete? Azda sa vám zdôverujú?

No a ne! Mi co se známe víme o sobě všechno.
A na velikosti také zéleží a jak.

2.11.2016 09:17
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré krásné u nás ubrečené ráno všem přátelům chlup a brk. Právě jsem se vrátil ze sportovní cyklistický dovolený, ale ženy už nic moc nevydrží, tak po dvěstě lahváčích jsme zas zamířili domu, ale je pravda i to, že mé prostatě to drncání nedělalo moc dobře. Tak přidám něco k dobrému ránu a zamyšlení. Jinak musím přiznat, že slepičky stále stávkují a vajíčko z nich vypadne asi jen omylem, tak nezbývá nežli doufat. Jinak co se nové teplákovky týče, tedy názvu tak by měl Jéňa asi přestat kupovat ten bílí prášek od Olánka, asi to nebude to pravé na dezinfekci kurníku a jinde to zřejmě jen šňupou.

2.11.2016 09:56
skodovak

XXX.XXX.241.252

Zdravím, také tu prší, naladění z dnů před opadlo rychle jako listí..
Slepice stále stejné, snad i horší..
Koza stále nic to zas to bude mít v krásném počasí, doufám že to nechá jako minulý rok.

Na velikosti určitě záleží, to musím taky přispět do hlasování. Ale když je to moc taky to prej není moc fajn

Tak hezký den.

2.11.2016 10:05
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jé, děda Začátek se nám vrátil. To se nám to ale stýskalo. Uí + hurá.

Tak já nevím, co se tady kdo diví.
Tady se přece vejce přeměřují a váží a počítají veřejně zcela běžně.

Má úcta.

2.11.2016 10:07
javorka

XXX.XXX.98.207

Myslíte velikost kurníku? Ten by se mi větší určitě hodil.

2.11.2016 10:24
skodovak

XXX.XXX.241.252

Každej tomu říká zřejmě jinak ale kurník slyším poprvé.

2.11.2016 10:32
javorka

XXX.XXX.98.207

2.11.2016 10:37
skodovak

XXX.XXX.241.252

Leda táto, seber ty vejce z té kukaně a něco s nima taky koukej už dělat. Nebo z nich bude záprdek jako z tebe

2.11.2016 11:32
horal

XXX.XXX.202.176

Nevím kde jsem to četl, jestli tady tak se omlouvám za krádež.
Jede si zajíc ve fereri po lese a předvádí se, najednou uslyší volání o pomoc. Zastaví jde se podívat a tam vlk zapadlý v díře. Zajíčku prosím tě vytáhni mne ven, slibuju že budu tvůj nejlepší kamarád a nikdy tě nesním. Zajíček vindal lano strčil jeden konec vlkovi do díry a druný přivázal k autu. Vlka vytáhl z díry a od té doby byli kamarádi. Jednou tkle jde vlk po lese a slyší volání o pomoc, tak se tam jde podívat a co nevidí. V díře je zajíc a nemůže ven. Neboj kamaráde já tě vytáhnu. Vlk strčil d díry ocas, zajíček se chytil a vlk ho vytáhl. A poučení. Nemusíš mít drahé auto stačí když máš pořádný ocas.

2.11.2016 11:35
skodovak

XXX.XXX.241.252

horal napsal(a):
Nevím kde jsem to četl, jestli tady tak se omlouvám za krádež.
Jede si zajíc ve fereri po lese a předvádí se, najednou uslyší volání o pomoc. Zastaví jde se podívat a tam vlk zapadlý v díře. Zajíčku prosím tě vytáhni mne ven, slibuju že budu tvůj nejlepší kamarád a nikdy tě nesním. Zajíček vindal lano strčil jeden konec vlkovi do díry a druný přivázal k autu. Vlka vytáhl z díry a od té doby byli kamarádi. Jednou tkle jde vlk po lese a slyší volání o pomoc, tak se tam jde podívat a co nevidí. V díře je zajíc a nemůže ven. Neboj kamaráde já tě vytáhnu. Vlk strčil d díry ocas, zajíček se chytil a vlk ho vytáhl. A poučení. Nemusíš mít drahé auto stačí když máš pořádný ocas.

jen jestli už není jiná doba.

2.11.2016 11:46
horal

XXX.XXX.202.176

skodovak napsal(a):
jen jestli už není jiná doba.

Je to možné, ale přišlo mi to takové trefné když pani Mariance na velikosti nezáleží.

2.11.2016 11:53
skodovak

XXX.XXX.241.252

horal napsal(a):
Je to možné, ale přišlo mi to takové trefné když pani Mariance na velikosti nezáleží.

Všechno jde uplatit

2.11.2016 12:35
horal

XXX.XXX.202.176

Brambory, špenát, králik, kozel. Panečku jak já ty zvířata zbožňuju.

2.11.2016 13:10
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

horal napsal(a):

Jedine, čo by som uznala, že záleží na veľkosti je dôchodok

2.11.2016 14:00
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré odpoledne dnes to tu teda žije...a nezbývá mi nic jiného než něco přihodit

U Nováků na zahradě přistane létající talíř.
Vyleze z něho jeden ufonský, ale celkem přijatelně vypadající pár, a tak je Novákovi pozvou domů a udělají mejdan.
Když už jsou trochu v náladě, tak chlapy napadne, že by si mohli zkusit trochu rozšířit obzory a prohodit si manželky. Udělají to, Nováková si odvede ufona do ložnice, tam se svlíknou, Nováková si ufona znechuceně prohlíží a myslí si: ?Takovej malinkej...?. Jenže ufon si trochu zakroutí ušima a pindík mu hned povyroste. Nastaví tu správnou velikost a pak si s Novákovou užívá až do rána. Ráno, když ufoni odletěli, tak Nováková celá růžová říká manželovi: "Já jsem to měla úplně nádherný! A co ty? ? A Novák na to: ?No teda, já ti řeknu, za moc to nestálo. Úplně jako obyčejně a navíc mně celou dobu hrozně kroutila ušima...

krásný den

2.11.2016 14:02
začátek

XXX.XXX.4.22

mamkamaria napsal(a):
Jedine, čo by som uznala, že záleží na veľkosti je dôchodok

No ani ne.U důchodu hlavně záleží jak dlouho ho bereš. Taťka ho bral 484 měsíců tak doufám, že ho trumfnu. Bohužel jsou i smolaři jako jeden můj kamarád, který měl jít v pondělí do důchodu a v sobotu zemřel.

2.11.2016 14:07
skodovak

XXX.XXX.241.252

A mně než ho dají tak dopadnu také bůh ví jak..

2.11.2016 18:40
nomad72

XXX.XXX.234.202

horal napsal(a):
Brambory, špenát, králik, kozel. Panečku jak já ty zvířata zbožňuju.

Keď ich tak zbožňuješ, prečo im ješ potravu? (myslené na králika, vidím, že kozel je pivo).

2.11.2016 18:42
nomad72

XXX.XXX.234.202

skodovak napsal(a):
A mně než ho dají tak dopadnu také bůh ví jak..

A poniektorí ho berú, a ver, že by boli radi, keby nemuseli...

2.11.2016 18:47
skodovak

XXX.XXX.241.252

nomad72 napsal(a):
A poniektorí ho berú, a ver, že by boli radi, keby nemuseli...

Můj případ..

2.11.2016 19:09
Olánek

XXX.XXX.96.246

Tak jsem se stavěl na hřbitově a zaznamenal na starém hrobě sošku truchlící holubičky nad mrtvým holoubkem, či obráceně, pohlaví se nedalo určit, a tak si kladu otázku, byli dříve holoubci věrnější, než ty současní moji.
Nahlédnutím shora jsem zpochybnil, co nastane nejdřiv, vykácení pralesů domorodci či zablombování rodné hroudy našimi vlastenci.
Věřit na duchy je pěkné, ale věda je věda a tak jsem si ustájil několik čmelíků a klíšťat v teráriu a dovnitř vložil letošní čerstvě spadlé ořechové listí a ponechal koridor případného úniku.Co bude ráno, asi nezamouřím oko.

2.11.2016 20:22
irulan

XXX.XXX.223.173

Ty brďo, ty vaše běžkyně jsou lepší nosnice, jak naše velsumky. Měla jsem doposud jen 2 kačery, takže jsem ještě vejce neviděla. Po ztrátě jednoho z nich mám teď 1 kačku a 2 kačouny. Jsem zvědavá na jaro a jestli budou stále tak dobrá parta. Taky jsou v poslední době neskutečně žraví, když ryju, zapomenou na plachost a motají se mi pod nohama, aby vybrali všechny žížaly. Slepičky nemají šanci. Ty jsou teď plonkové i ohledně snášky, staré přepeřují a mladé ještě nezačaly snášet. Musela jsem už 2x kupovat vejce, pač už 14 dní jsou hnízda prázdná...

2.11.2016 20:26
horal

XXX.XXX.202.176

nomad72 napsal(a):
Keď ich tak zbožňuješ, prečo im ješ potravu? (myslené na králika, vidím, že kozel je pivo).

Zbožňuju je jako potravu a to zelené proto aby se ani na talíři necítili blbě.

2.11.2016 20:31
skodovak

XXX.XXX.241.252

horal napsal(a):
Zbožňuju je jako potravu a to zelené proto aby se ani na talíři necítili blbě.

Dobře udělaný mladý králík to je věc, ano..

2.11.2016 20:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olí, já myslím, že to byla holubička.
Holub by asi zapíjel smutek v hospodě s kamarády a padl by na to ne1 Kozel.

Niki, tak jsem dnes u veterináře nabyl zajímavých informací.
Slepice prý nyní kašlou fšem a celá hejna fšude f okolí.
Tak to jsem na tom s těmi mými dvěma kousky z 22 jedinců docela dobře.
Toník posuzovatel prý chvíli přede mnou vykoupil všechen Doxygal,
takže moje soudružky a lásky gaučíkovky dostanou Floron.

Tak jsem zvědavson.

Jinak jsem bedlivým pozorováním vypozoroval, že mi z 19 slepic
nese 11 udatlifkyň. Sedm ještě nezačalo a loňská němá dokončuje přepeřovačku.
A od těch 11 kočand včera šest, dnes osm vajíček. Jsem spokojenson.

Fuj, ale ochladilo se. Asi si do sandálků zítra dám ponožky.
Má úcta.

2.11.2016 20:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Příklad přepeřování - 8. října vypadala Němá takto (1. foto),26. října (2. foto).
Ponese co nevidět. Angelína (stříbrně zbarvená vlaška) to vzala ještě rychleji,
ta touto dobou má na kontě již 6 vajec (nese obden, její vejce mají 80 g).

2.11.2016 20:59
skodovak

XXX.XXX.241.252

honzapm napsal(a):
Příklad přepeřování - 8. října vypadala Němá takto (1. foto),26. října (2. foto).

To budu muset ukázat těm naším opožďeninam. Dvě vypadají jak holé, a tři ještě nic, zbytek vypadá že už je, ale hřeben bledý jak.. A jedna jak kdyby hřeben zmizel.

3.11.2016 06:48
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré ráno, na kopci u jihozápadní hranice máme 1°C a chystá se to na jasný studený den, až k večeru se trochu zatáhne a teplota klesne do mínusvých hodnot no a noc už bude pěkně mrazivá až -5°C. Vypelichanci si snad alespoň pospíší s oblékáním. Přeju vám hezký den.

3.11.2016 07:07
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

honzapm napsal(a):
Olí, já myslím, že to byla holubička.
Holub by asi zapíjel smutek v hospodě s kamarády a padl by na to ne1 Kozel.

Niki, tak jsem dnes u veterináře nabyl zajímavých informací.
Slepice prý nyní kašlou fšem a celá hejna fšude f okolí.
Tak to jsem na tom s těmi mými dvěma kousky z 22 jedinců docela dobře.
Toník posuzovatel prý chvíli přede mnou vykoupil všechen Doxygal,
takže moje soudružky a lásky gaučíkovky dostanou Floron.

Tak jsem zvědavson.

Jinak jsem bedlivým pozorováním vypozoroval, že mi z 19 slepic
nese 11 udatlifkyň. Sedm ještě nezačalo a loňská němá dokončuje přepeřovačku.
A od těch 11 kočand včera šest, dnes osm vajíček. Jsem spokojenson.

Fuj, ale ochladilo se. Asi si do sandálků zítra dám ponožky.
Má úcta.

Dobréé ránko, Tišnovsko hlásí 5°C a zataženo.

Mockrát děkuji za rady a ještě se zeptám jak je to s vejci? jak dlouhou ochrannou dobu má ten doxygal, vyčetla jsem jen že není vhodný pro nosnice a doporučená porážka je po 7 dnech. Nezmiňoval se vet, jak to je? Nám bohužel kašle celé hejno

3.11.2016 07:09
Olánek

XXX.XXX.96.246

honzapm napsal(a):

Dovoluji se otázat, to kari pletivo na zemi u plotu má nějaký význam, popřípadě jaký.Mám totiž dvoustranné průniky na pozemek a tak tomu zamýšlím zabránit.

3.11.2016 08:12
horal

XXX.XXX.202.176

Na tohle vám mohu odpovědět i já. Nejedná se o KARI pletivo ale síto o různé síle drátu a velikosti ok.(viz stavební materiál) Může se použít dvěma způsoby. Rozstříhat síto s oky 10x10cm na pruhy se dvěma oky ned sebou a v místech kde hrozí podhrabání vykopat pod plote drážku a ty pruhy tam usadit na stojato tak by se vršek toho pruhu mohl zdrátovat se spodkem pletiva. Pak drážku zahrabat, liška tak hluboko hrabat nebude (i když stát se to může) a okem 10x10 se neprotáhne. Nebo druhý způsob méně pracný ale dražší. Síto rozstříhat na širší pruhy, minimálně 50cm a na ležato podložit pod pletivo a opět přivázat. Pokud se jedná o volieru, může se dát po celé volieře.

3.11.2016 12:04
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré poledne, tak konečně začali snášet letošní araukany líhnuté v květnu, březnové velsumky a dubnové vlašky rodobarvé. Tak bych jim mohl pořídit do kurníku ty vakuová okna jak to vychází cenově tak pozitivně.

3.11.2016 14:08
horal

XXX.XXX.202.176

Přihďte mi toho dealera, ty okna bych také bal když se do roka zaplatí.

3.11.2016 15:08
Olánek

XXX.XXX.96.246

začátek napsal(a):
Dobré poledne, tak konečně začali snášet letošní araukany líhnuté v květnu, březnové velsumky a dubnové vlašky rodobarvé. Tak bych jim mohl pořídit do kurníku ty vakuová okna jak to vychází cenově tak pozitivně.

Blondýnko, oni počkají na sklonek promlčecí doby a pak ty masné úroky.

3.11.2016 15:31
Olánek

XXX.XXX.96.246

A ještě upozornění pro Honzu, chov čínských holubů vzájemné vztahy s Čínou neutuží, pochází z Afriky či Španělska, ale Hrad to může zbaštit a dobře zadotovat

3.11.2016 17:08
skodovak

XXX.XXX.7.221

Tak jsem soudružkám do posledního kurniku natáhl proud tak jsem zvedav zda bude efekt při prodloužení dne. Jen musím sehnat slabší led žárovky.

3.11.2016 17:49
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Tak ja im prisvecujem už mesiac od 3,3 do 6,3. Neznášajú síce viac, ale aspoň ráno už sú vajíčka znesené v kuríne a nemusím ich hľadať po ich tajných skrýšach, ale tiež dúfam, že sa znáška zvýši.

3.11.2016 17:53
skodovak

XXX.XXX.7.221

Tak ono to asi prakticky nebude hned ten projev ale fungovat to snad musí. Alespoň trochu. Že tam mají zimu to hold nezměním. Mám malé prostory zavřít je tam nechci. I když to možná zkusím. Ale stěží jsem tam narval zrádlo.

3.11.2016 21:11
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, tak jedna kolegyně marodí se zádama, druhá s nervama, třetí má nemocné dítě. Já teda mám nemocného staršího syna. Ale kdo myslíte, že chodí do práce a má každej den službu? No přece já
Jinak všechny zdravím a už se těším na víkend, že se dostanu na zahradu. Konečně. Dneska přišel balík se stromky a rybízy. Já se tak děsně těším, až se budu hrabat v zemi.

4.11.2016 03:13
nomad72

XXX.XXX.234.217

PBJK a dobré ránko... tak u nás je už 3°C, uvidím, koľko to ešte klesne do 7-mej hodiny... v peci už horí ohník, tak že fajn teplo, v maštali sa pred chvíľkou rozsvietilo svetlo, kohúti už veselo kikiríkajú (susedia musia mať ohromnú radosť ) kávu som dopil, ešte doplním štatistiku znášky za včera a pôjdem sa ohliadnuť do maštale, nasypať sliepkam žranie, králikom hodiť suchý chlebík, a nakŕmiť ostatný zverinec...
Vierka, čo už ti zostáva... ja sa tiež už teším na jar, neznášam z duše zimu, ale už sa nebudem rýpať v zemi, nebudem sadiť nič... (zo zdravotných dôvodov) to vzdávam... už tak maximálne pokosiť, a hotovo... možno sliepky a králiky si nechám, ale to je tak maximálne všetko... robiť sa nikomu nechce, ja keby som aj chcel, tak nemôžem... čo už. a prajem pekný deň.

4.11.2016 03:41
nomad72

XXX.XXX.234.217

PS : mimochodom, jedna piraňa začala znášať takéto vajcia... jav pozorovaný už týždeň. a hore malo byť mínus 3°C.

4.11.2016 05:25
horal

XXX.XXX.202.176

Ahoj kamaráde a všichni nespavci. U nás -4 °C a už to začína ta milovaná zima, aby si ji čert vzal. Ale jo já vím, příroda musí také odpočívat. Buďme rádi že to s náma necloumá jako v Itálii.
Blíží se víkend a v neděli máme opět palety a junior říkal že ich je tam 36 a ještě dnes něco přibude, tak mám na pár dní o práci postaráno.

4.11.2016 05:31
nomad72

XXX.XXX.234.53

Ahoj kamarát... tak jak? ja už mám pokŕmené, takmer všetko hotové... aj manželské povinnosti splnené ... už len deti vystrojiť do školy... a dnes dobrý deň, výplata tak nech to rýchlo ubehne.

4.11.2016 05:45

nomad72 napsal(a):
PS : mimochodom, jedna piraňa začala znášať takéto vajcia... jav pozorovaný už týždeň. a hore malo byť mínus 3°C.

4.11.2016 05:48
nomad72

XXX.XXX.234.53

A Horal išiel k babke pod duchnu? beťár jeden

4.11.2016 05:56

Dobré ráno všem. Teplicko hlásí 0 C, zataženo a tmu.
Na plotně se opět vaří soudružkám brambory do míchanice a za oknem jim už i pšenice naklíčila. Takže jen co bude světlo hurá nakrmit. Snad nebude pršet a já stihnu ještě shrabat listí a přihodit na kompost. Za pomocí soudružek samozřejmě. Ty mrchy musí hrabat vždycky tam kde zrovna udělám hromadu nebo v nestřežené chvilce vlítnout na kolečko a shazovat to co jsem právě naložil.. Hezký den všem !

4.11.2016 05:57

horal napsal(a):
Ahoj kamaráde a všichni nespavci. U nás -4 °C a už to začína ta milovaná zima, aby si ji čert vzal. Ale jo já vím, příroda musí také odpočívat. Buďme rádi že to s náma necloumá jako v Itálii.
Blíží se víkend a v neděli máme opět palety a junior říkal že ich je tam 36 a ještě dnes něco přibude, tak mám na pár dní o práci postaráno.

Svatá pravda !

4.11.2016 06:02

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer, tak jedna kolegyně marodí se zádama, druhá s nervama, třetí má nemocné dítě. Já teda mám nemocného staršího syna. Ale kdo myslíte, že chodí do práce a má každej den službu? No přece já
Jinak všechny zdravím a už se těším na víkend, že se dostanu na zahradu. Konečně. Dneska přišel balík se stromky a rybízy. Já se tak děsně těším, až se budu hrabat v zemi.

Jééé paní Věrko to já znám s tou prací a neustálýma "záskokama" za nemoc, dovolenou, když někdo prostě jen tak nepřijde atd atd. A když pak chci volno já tak je to vždy problém. Na pásce se to také nějak extra neprojeví... Si tak říkám zda neděláme u stejné firmy

4.11.2016 07:28
Olánek

XXX.XXX.96.246

Jasné příklady, jak chovatelství utužuje zdraví, v případech odpovědnosti, povinným raním pohybem na čerstvém vzduchu.Z těch nepřímých vztahů mezi chovatelstvím a zdravím, patří například očkování proti chřipce, je prokázáno, že v případech onemocnění chovatele úroveň péče o chovance klesá.Tak a teď s pejskem těch pár kilometříků

4.11.2016 09:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Přeji hezký den.
Tady díky sluníčku už máme +1. Ale voda je ještě zmrzlá a vůbec je tam brrrr zima.

Věrko, já se taky těším, jak ještě budu pracovat na zahradě, ale pak mi stačí být chvilku venku a to nadšení mě rychle přejde. Aspoň musím zasadit česnek, svázat traviny, ostříhat a odvozit aspoň nějaké kytky a schrabat nějaké to listí...
Včera jsem ještě narychlo trhala nějaká jablka. Mrzlo až dnes, ale asi jen trochu, ani to není moc znát.
Budeme si muset na tu zimu aspoň trochu zvyknout. Už aby bylo jaro.

4.11.2016 10:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánek napsal(a):
Dovoluji se otázat, to kari pletivo na zemi u plotu má nějaký význam, popřípadě jaký.Mám totiž dvoustranné průniky na pozemek a tak tomu zamýšlím zabránit.

Olí, síť je v zemi jako nástroj proti hrabání, to je pravda.
Ale proti hrabání kura domácího.
Celá tahle část je na skále, takže je tam navezeno trochu zeminy
+ oseto travičkou zelenou, která je naším potěšením.
A aby to soudružky udatnice nerozhrabávaly, tak jim f tom zabránila kari síť.
Takové různé zbytky, co kde ležely. Postupem času fše pěkně zarostlo.
Jen f tom místě u plotu síť vyčuhuje, to proto, že po zpevněné (betonové)
ploše teče větší množství vody (já - kačer - vodou ten beton čistím,
je tam také přepad z kubíkové nádrže, plus srážky)
- v tom místě u plotu je to vyspádováno, a jak tam teče proudek vody,
tak se tam travička moc nedrží a zemina vlastně také ne.
Je to blbé třeba kvůli kroužkům - kroužkovaná drůbež se občas za síť
zachytí (1-2 případy ročně - a to to mají přímo u dveří do maštale).
Teď docela vystříhávám ten živý plot, tak snad tam bude více slunce
a třeba se i tráva chytí a síť už nebude vidět vůbec. Jinak jí je pod trávou několik
čtverečních metrů - a není to vůbec vidět. Doporučuji všem, kteří nechtějí mít
výběh - nebo jeho část - jako tankodrom.
Díky tomu proudu vody je tam travička pěkně zelená, i když je pod tím skála.
A taky díky tomu vůbec žije "živý" plot na druhé straně plotu, páč jinak nevím,
v čem a z čeho by tam rostl.
Tudíž jako podhrab toto neslouží, pod plotem je podezdívka a skála,
a to by se kmotra dost nahrabala.
Nehledě na to, že z druhé strany je oplocený dvůr-zahrada-pes.
Kolem plotů používám tahokov, hlavně proti okusování plotovek,
ty kmotra ráda hryže. Taky zabraňuje v hrabání. Mám kolem vlaškária
systém min. dvou plotů - tj. než se dostane k výběhu drůbeže,
musí zdolat alespoň dvoje plotoví nebo kamennou zeď od souseda.

Neřekl bych, na rozdíl od kolegy Horalka, že se kmotra neprotáhne
dírou 10 x 10 cm v kari síti. U nás se jí to v jednom místě podařilo,
ale kohout, kterého tudy táhla, se jí tam zapíchnul.

Tento kohout Vlašky koroptví s F1 růžicovým hřebenem kmotře dírou neprošel...

https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/805102/projde-mi

.

4.11.2016 12:30
horal

XXX.XXX.202.176

Honzíku, když je kari síť v zemi tak nemůže na druhé straně hrabat a tak nemá dostatek místa na protažení. Je něco jiného když je síť jako pllot.

4.11.2016 16:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):

Já to říkám pořád, že to nejsou vejce od piraň. To jsou normální kříženci s pštrosem

4.11.2016 16:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné odpoledne. Jo česnek, tak ten v zemi taky ještě nemám. Ale záhonek už na ně připravený mám. Jinak u nás ráno na jihu -3.

4.11.2016 16:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak jsem se nakonec v té hlíně taky hrabala.
Ale docela to šlo, včera byl studený vítr, tak to bylo hrozně nepříjemné. Záhon pro česnek je připravený. Plůtek, aby se tam nevrtaly kachny jsem opravila. Česnek se koupe v Sulce, tak teď jen zasázet. Nastříhala jsem plno natě petržele, aby bylo dost na zimu v mrazáku. Ještě to musím zpracovat.
Ale teď honem zavřít slepice a kachny, už se setmělo. A pak kafééé a na chvilku nohy na hórůůů.
Už se těším

4.11.2016 20:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

horal napsal(a):
Honzíku, když je kari síť v zemi tak nemůže na druhé straně hrabat a tak nemá dostatek místa na protažení. Je něco jiného když je síť jako pllot.

Máte pravdu, Horalku. Musím více číst a méně psát.

4.11.2016 21:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, letos můžete do lesa na pych f klidu.
Tedy (nejen já) doufám, že vydrží aspoň několik minut?

4.11.2016 21:59
skodovak

XXX.XXX.85.30

honzapm napsal(a):

no pěkný, fakt jak rádio

4.11.2016 23:11
horal

XXX.XXX.202.176

honzapm napsal(a):

No kanec vydrží snad nejdéle ze všech tvorů doma krmených (včetně divočáků). Ne nadamo se někteří frajeři chlubí, že to umí často jeko vrabec a dlouho jako kanec.

4.11.2016 23:15
honzapm

XXX.XXX.182.25

A jéje. Tak to bude hodně skolených stromků.

4.11.2016 23:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dneska se holky předvedly. Nakladly rovných deset kousků.
Bodejť by ne, když mají na plnění plánu bedlivý dozor od nového Erička
a ve dvéřích ještě dozoruje vrchní, Barbucha.

Ať mi někdo říká, že Vlašky jsou splašené a lekavé slepice.
Ty moje můry mi vlezou i do ruky, pro kousek vlašského oříšku.
A nechají se hladit při frontě na hnízdo i ledaskde jinde.

(mají vedle šest kukaní, ale tam tyhle mladé nevlezou a basta).

5.11.2016 06:33
skodovak

XXX.XXX.38.85

Přeji krásné sobotní ráno..
3st.

5.11.2016 06:35
skodovak

XXX.XXX.38.85

Honzíku nádhera střídá krásu a to upřímně

5.11.2016 08:53
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Zdravím, Honzíku pozerám už tretíkrát na tú Vašu nádheru. Tie hniezda máte vo výške?
Ja mám tiež takéto prepravky, ale sú na zemi na palete. Je lepšie keď sú hore?

5.11.2016 09:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hnízda ve výšce mají několik výhod.

1. Slepice je preferují.
2. Minimalizuje se "prozkoumávání" vajec ostatními slepicemi,
takže vejce zbytečně neleží "na zemi", kde by to nějakou píp
mohlo zajímat natolik, že by začala z nudy do vajec klovat.
3. Využití místa (dole pod hnízdy budou mít zimní/přepeřovací odpočívárnu
4. Snazší úklid
5. Kdo má psa, štěně, atd. Tak se nemusí bát, že by ho vajíčka zajímala.
6. Méně čmelíků

Normálně jsem léta používal kukaně. Ta přepravka se senem byla na paletě
jen jako mobilní minisklad sena, kterým jsem podestýlal kuřatům.
I udělal si tam kocour pelíšek, i uviděly to můry, i začaly tam snášet.
Dneska už nenesou jinam, jen do těch beden. Tak jsem musel udělat dvě.
Ještě udělám jednu. Začíná jich nést čím dál tím víc a dvě hnízda je málo.
A kukaně jim dám pryč, vyvápním a nechám odpočinout.

Jeníku, ranní brku, taky přeju krásný den a ještě krásnější víkend.
A pozor, kdyby náhodou...

5.11.2016 11:19
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte z Roudnicka, dnes trošku tepleji než včera, škrábala jsem sklo u auta Dnes oproti včera jen mrholilo, ale teplo, no teda teplo
Krásný vejce Nomádku, paráda.
Naše holky se také zlepšily ve velikosti vajec, ale takto obří nemají. Od cca 60 - 70slepiček( NEVÍM TO PŘESNĚ ) mám průměrně 15 vajíček denně, což je bída s nouzí, ale vydržím
Honzíku, mám 6 snášecích hnízd ve výšce a pravidelně najdu i 3, nebo i 4 pipky v jednom na sobě, jak pyramidu a ostatní jsou prázdná, jsou to prostě pipky

5.11.2016 11:26
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak jsem ráno začal kopat díry pro nové dva stromky, připravil jsem si dirky, vystlal koňským hnojem od Lusynky (čmb) zakryl hnůj vrstvou drnu aby nespálil kořínky, navrstvil pěknou hlínou a zasadil stomky smajlík jak vidno Holky Maranský řádně pomáhaly, ale jsou celkem hodný moc nehrabou, kohout je vzorně hlídal. po úklidu zbylé hlíny atd. přišlo na řadu ač nehezké tak ukotvení stromků proti větru a pletivo proti okusu ušáků.. a dílo bylo hotovo, řádně prolít a snad to klapne..

Následovalo běhání kolem zvířátek a taky běhání kolem lapení nežádoucích, včera jsem si přivezl od Tchána na zkoušku další sklopec, tak uvidíme, zatím jsem jim dal jen kukuřičku jako návnadu..

No a přidávám fotku terezky, která vzala podzimní uklízení také hned útokem a pomáhala svůj první den venku po delší absenci na zahradě a kolem zvířátek...

Teď to vidím chviličku na teplý čajík, jelikož je tam vážně dost kosa a fučí ledový vítr, a já vítr nemám rád... a po krátké pauze půjdeme něco zas vymyslet, aby práce nestála.

5.11.2016 13:11
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Jo, jo, také hned jak dopijeme kafíčko honem šupem vykopu ty moje chlapy na zahradu hrabat listí, musím dočistit jahody, nechala jsem si dovézt konťák, abych neběhala s kolečkem na bioodpad jak šílenec pořád bude toho hodně. Rychle, rychle, než zase začne pršet
Dnes už 10 vajíček jupí

5.11.2016 13:17
nomad72

XXX.XXX.234.62

Že 10 a jupí no, mrkva vykopaná, aj petržlen aj zeler, všetko pod strechou, králikárne vyčistené, králiky sú na voňavej podstielke, sliepočky, maštaľ vyčistená, orechové listy nastlané... inak kosa ako v... nebudem vulgárny ale u nás na východe tak duje... a sa opýtam, chcete fotky koreňovej zeleniny? neviem, či mám dať, že by vám sánka nespadla... a potom by som musel povedať, když se divíte, tak aspoň zavřete huby, Kelišová

5.11.2016 13:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nomáde, jen sem dej fotky. Já myslím, že to přežijem
Právě jsem taky přišla z té zimy do tepla. Na zahradě zasazené: Jubilejnaja kopanja černý rybíz keřový 2x, Losan červený rybíz stromkový 2x, jeden samec rakytníku. A rozdělený a přesazený jeden trs rebarbory. Zítra půjdou na řadu stromky. Ale to si snad nezapomenu vzít s sebou čepici, protože tam fouká fakt ledový vítr. Jdu hledat rum do čaje

5.11.2016 15:56
nomad72

XXX.XXX.234.62

Http://www.kohaplant.sk/2015070018-jubilejnaja-kopanja-ker... dobrý tip, Vierka... asi sa aj ja poobzerám po nich.

ja

5.11.2016 17:08
ja

XXX.XXX.55.7

nomad72 napsal(a):
Že 10 a jupí no, mrkva vykopaná, aj petržlen aj zeler, všetko pod strechou, králikárne vyčistené, králiky sú na voňavej podstielke, sliepočky, maštaľ vyčistená, orechové listy nastlané... inak kosa ako v... nebudem vulgárny ale u nás na východe tak duje... a sa opýtam, chcete fotky koreňovej zeleniny? neviem, či mám dať, že by vám sánka nespadla... a potom by som musel povedať, když se divíte, tak aspoň zavřete huby, Kelišová

Keď sme zvládli fotky Vierkiných výšiviek, Honíkových vlašiek, hydinu Pepu F-M, tak tvoju mrkvu iste zvládneme tiež

5.11.2016 18:04
Olánek

XXX.XXX.96.246

skodovak napsal(a):
Tak jsem ráno začal kopat díry pro nové dva stromky, připravil jsem si dirky, vystlal koňským hnojem od Lusynky (čmb) zakryl hnůj vrstvou drnu aby nespálil kořínky, navrstvil pěknou hlínou a zasadil stomky smajlík jak vidno Holky Maranský řádně pomáhaly, ale jsou celkem hodný moc nehrabou, kohout je vzorně hlídal. po úklidu zbylé hlíny atd. přišlo na řadu ač nehezké tak ukotvení stromků proti větru a pletivo proti okusu ušáků.. a dílo bylo hotovo, řádně prolít a snad to klapne..

Následovalo běhání kolem zvířátek a taky běhání kolem lapení nežádoucích, včera jsem si přivezl od Tchána na zkoušku další sklopec, tak uvidíme, zatím jsem jim dal jen kukuřičku jako návnadu..

No a přidávám fotku terezky, která vzala podzimní uklízení také hned útokem a pomáhala svůj první den venku po delší absenci na zahradě a kolem zvířátek...

Teď to vidím chviličku na teplý čajík, jelikož je tam vážně dost kosa a fučí ledový vítr, a já vítr nemám rád... a po krátké pauze půjdeme něco zas vymyslet, aby práce nestála.

To se to sází s takovým pomocníkem, má to super.

5.11.2016 18:49
skodovak

XXX.XXX.241.252

Olánek napsal(a):
To se to sází s takovým pomocníkem, má to super.

Myslíte malou?... ta u toho nebyla, ale v duchu ano tak princip je podobný

5.11.2016 19:11
Olánek

XXX.XXX.96.246

Koukám jak to máte vymakaný, slepičky z jámy vyzobou škůdce, pak se do ní vykálí a tak ji vyhnojí a ty odolné olovem zatížené pražské jabloňě pořádně zajistit

5.11.2016 19:17
skodovak

XXX.XXX.241.252

Olánek napsal(a):
Koukám jak to máte vymakaný, slepičky z jámy vyzobou škůdce, pak se do ní vykálí a tak ji vyhnojí a ty odolné olovem zatížené pražské jabloňě pořádně zajistit

Uvidíme jaké budou, když to zvládnou brzo nasají správný Železnohorský vzdoušek

přivezl mi je brácha, dělá tam v nějaké zahradnické firmě...byl někde nakupovat a věděl že je mám v plánu, tak pro radost smajlík

Jinak ano, přírodní technika je nejlepší..

5.11.2016 19:29
nomad72

XXX.XXX.234.62

Ty kokos, tak toto je fakt sila ! dobrá tráva

5.11.2016 21:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

Honzíku, tedy klobouk dolů. Parádní fotoreportáž.
A ty jámy, ty jsou teda velkorysé, to se to stromkům bude růst.
Terezka už je udatná pomocnice, to je dobře, co se v mládí naučí, že? :)
Tak ať máte brzo prima šampionů.
Kdo je Lusynka (čmb)? Já znám akorát tak Vlašky, krůty, pižmovky a české husy.
Tím končím. Ještě teda Fénixky, ale ty si koupím, až budu větší.

Holky dneska sedm kousků. A vtipné je, že tři vajíčka byla v jiném hnízdě,
kde ještě nikdy nesnesly - asi si to tu přečetly a chtěly být originální.

Olí, Olí, vedle jak ta jedle. Honzíkovy stromky nevyrostly v Praze,
nýbrž při rozlehlých černých lesích u Jevan. Je to tam velice krásné a přírodní
a eko a nóbl. A ta jejich nová cihlová hala s olivovými okny, a ty jižní svahy, ách.

Andy, moje Emilka má taky ráda pyramidální pod-snášení.

5.11.2016 21:46
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Jojo, je to sranda ty pyramidy a když je mám tendenci sundat a přendat do prázdného hnízda, tak ještě brblaj a jak odejdu, hned se vracejí

5.11.2016 22:02
skodovak

XXX.XXX.241.252

honzapm napsal(a):
Honzíku, tedy klobouk dolů. Parádní fotoreportáž.
A ty jámy, ty jsou teda velkorysé, to se to stromkům bude růst.
Terezka už je udatná pomocnice, to je dobře, co se v mládí naučí, že? :)
Tak ať máte brzo prima šampionů.
Kdo je Lusynka (čmb)? Já znám akorát tak Vlašky, krůty, pižmovky a české husy.
Tím končím. Ještě teda Fénixky, ale ty si koupím, až budu větší.

Holky dneska sedm kousků. A vtipné je, že tři vajíčka byla v jiném hnízdě,
kde ještě nikdy nesnesly - asi si to tu přečetly a chtěly být originální.

Olí, Olí, vedle jak ta jedle. Honzíkovy stromky nevyrostly v Praze,
nýbrž při rozlehlých černých lesích u Jevan. Je to tam velice krásné a přírodní
a eko a nóbl. A ta jejich nová cihlová hala s olivovými okny, a ty jižní svahy, ách.

Andy, moje Emilka má taky ráda pyramidální pod-snášení.

Děkuji smajlík nicméně vzal jsem jen telefon..

Jámy jsou údajně dobré průměrem kolem 1m a hluboké podle kořenu stromku, tak aby tam vyšlo to navrstvení. jen tu je od 30cm celkem jílovato, to se mi vubec nelíbí.

Zmíněné nepoznané zvířátko a dárce bobanů je Klisnička českomoravského belgika...

Terezka je fajn, ale je to lenoch a u ničeho nevydrží dlouho, někdy je i problém aby přešla zahradu, ale snad se to poddá, sama to hold nemá jednoduchý..ale je to prostě smysl života, to je málo platný..

Holky ti tak trochu "závidím" minimálně tím, že ti nesou, ale jak říkám jen v těch úvozovkách..

Pyramidální podsnášení znám, hroší bylo když základ pyramidy byla kachna a na ní slepice ve dvou řadách, samozřejmě nanesená vajíčka k zasednutí připravená byla najednou míchaná... no, ale pryč šly kachny...

dneska jsem byl u známého, má krásné nové letošní Hempšírky, baculky by se mi hodili k Maranskám smajlík ale je to lakomec, chce je všechny pro sebe

No a listí budeme hrabat růčo kompletně traktůreček "rider" zakukal a že prej dál nepojede... tak jsem ho vyčistil, připravil na reklamaci a při té příležitosti ještě vyměnil olej v ostatní technice, nééé teda zatím v jednoosáku, se zatím občas použije...

5.11.2016 23:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Teda Jeníku, ty jsi čipera. Ty máš i koně, jo? No to se teda musím přetočit na bok.

No a můj traktůrek na úklid listí a zároveň vertikutátor v jednom je toto...

6.11.2016 00:00
skodovak

XXX.XXX.241.252

honzapm napsal(a):
Teda Jeníku, ty jsi čipera. Ty máš i koně, jo? No to se teda musím přetočit na bok.

No a můj traktůrek na úklid listí a zároveň vertikutátor v jednom je toto...

Nene nemám, ale výhledově bych chtěl Haflinga zřejmě smajlík tohle je "tchána".

Jinak taky hrabu, jen třeba někdy ty jen poprášené plochy povyberu do čista sekačkou.

6.11.2016 06:14
Olánek

XXX.XXX.96.246

Tak to si teda nemyslete, že jsem nějaký ovocnářský laik.Před třiceti lety jsem si koupil knížku o ovocných stromcích a ještě dnes si pamatuji, že zasazená jabloň se zastříhne brzy zjara.Dle teorie má míti terminál a čtyry kosterní větve, tak a počítejte

6.11.2016 07:08

Dobré ráno Teplicko hlásí 2 C zataženo a po skoro celonočním dešti no je to hnus . Včera jsem si odvezl 4 ohromné pytle nasušeného ořechového listí. Tak dneska soudružkám hned vyčistím kurník a dostanou novou podestýlku. Nejvyšší čas založit jim hlubokou podestýlku. To zase bude ze začátku vajec všude po kurníku jenom ne v hnízdě Tak všem krásnou neděli!

6.11.2016 08:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Hezké ráno, u nás na jihu prší. A to se mi vůbec nelíbí. Dneska jsme měli sázet do stěny dvě jabloně. Rubinolu a Galu. A pak jsem chtěla ukecat manžela, aby k ovcím na pastvinu dal Jeřáb Moravský Sladkoplodý jedlý. Jenže to chce rovnou i oplotit, aby to ovečky neokousaly. A upřímně pochybuju, že to bude chtít manžel s beranem za zády a v pršce dělat.

6.11.2016 08:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

Ode mně taky hezké ráno, bohužel také zmoklé, prší už od večera a jak se píše nad, je to hnus. Ani ven se člověku nechce.

Co se týče střihu stromků, nerozumím tomu, ale ono i tak jak jsou minimálně kvůli vyrovnanosti koruny s kořeny by to chtělo střih. Ale budu muset s někým konzultovat asi, abych něco vyloženě nepo.
Ještě bych rád hrušeň a broskev, ale zatím jsem se neprovzdělal k tomu jakou..
Znám jen solanku, "máslovku" a už nevím. Meruo

No nic, peřina se odkryje, nasadí se montérky a jedeme sloužit zvěři.

6.11.2016 08:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak to tedy ne!

Peřinka se neodkryje a zvířata počkají.

Přece v takovém nečase nenechám gaučík o samotě?

Má úcta.

6.11.2016 08:56
Olánek

XXX.XXX.96.246

Zatím co se povalujete v pelechu, sousedi na Vás smolí žalobu k soudu pro hluk Vašich chovanců, zejména hus.Zamýšlím obložit husník protihlukovým Powerpanelem farmacell HD, to by scházelo, aby zvuky sekaček, motorových pil a křovinořezů rušily nějaké husy.

6.11.2016 09:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jo, včera jsem na to koukala ve zprávách. http://zpravyceskyraj.cz/hajha-popovicke-husy-nekejhejte-tak-hlasite/.

6.11.2016 09:46
Olánek

XXX.XXX.96.246

Jo to je téma aklimatizace sluchu současného venkovana.Nás Pražáky nějaké zvířecí projevy nepřekvapí.neboť jsem pravidelně zajíždí prodejci mléka a upoutavájí hlasitou nahrávkou bučícího stáda krav.Na vsi zase můj soused vyřezává motorovkou z obrovských kmenů opravdu hezké věci, traktor, lokomotivu, trpaslíky a já mu pořád říkám, vyřezávej akty, modelky ti seženu.Ani nevnímám tolik hluk pily, jako křik jeho manželky, já ti dám modelky.

6.11.2016 11:46
nomad72

XXX.XXX.234.72

Ahojte... tak sa pochváľte, čo ste varili na obed... ja

6.11.2016 11:51
skodovak

XXX.XXX.36.58

Neměl bych ty stromky náhodou ostříhat ještě teď? Abych usnadnil růst kořenům, které byli fakt miniaturní? Nemůžu to tedy udělat co kořen to koruna ale alespoň nějak. Nedokázal by prosímvás někdo poradit? Ono sice knížka dobrý ale zkušenosti jsou zkušenosti děkuji.

6.11.2016 11:57
nomad72

XXX.XXX.234.72

skodovak napsal(a):
Neměl bych ty stromky náhodou ostříhat ještě teď? Abych usnadnil růst kořenům, které byli fakt miniaturní? Nemůžu to tedy udělat co kořen to koruna ale alespoň nějak. Nedokázal by prosímvás někdo poradit? Ono sice knížka dobrý ale zkušenosti jsou zkušenosti děkuji.

Ani náhodou!naštuduj si letný a zimný rez ovocných drevín a aj podľa druhu ovocia... strom by si pokazil...

6.11.2016 11:59
skodovak

XXX.XXX.40.138

Děkuji za cennou radu.

6.11.2016 12:00
nomad72

XXX.XXX.234.72

Rast koreňov podporíš tým, že pozastrihuješ konce tých koreňov... a tam ako ich zastrihneš, pustí tie vlásočnicové korene, a neboj, on sa do mrazov zakorení.

6.11.2016 12:05
skodovak

XXX.XXX.241.252

Na kořenech nebylo právě moc co to byl úplně malinký bal s trochou vlásečnic.

6.11.2016 12:08
nomad72

XXX.XXX.234.72

skodovak napsal(a):
Na kořenech nebylo právě moc co to byl úplně malinký bal s trochou vlásečnic.

Z tých hrubších koreňov si mal cca 1 cm odstrihnúť, aby bolo vidno živé drevo a práve z tej akože rany si on pustí nové korene...

6.11.2016 12:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

No teď už to asi nechám osudu. Děkuji za odkaz.
Ještě nějaké v plánu jsou tak budu studovat a i se ještě zeptám, a příště to snad bude lepší. Baví mně to chtěl bych vědět co nejvíce od všeho. Zahrada je dar

6.11.2016 12:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jeníku, tak mi ty korunky obou stromků vyfoť - ideálně nějak proti obloze
z podřepu nebo proti nějakému pozadí (plachta, deska), abych na to dobře
viděl, a já ti pak odborně poradím. Máš štěpařský vosk? Zakrátit se určitě mají.

Honzík z gaučíku má k obědu brambory.
K nim povařené kuřátko, obalené v bylinkovém těstíčku a pak lehce osmažené,
á la KFC, okurkový salát a polífku z toho kuř. vývaru. A teda lahoda střídá jahodu.

Úcta + Neděli fšem.

6.11.2016 12:37
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak teď si vybrat kde je pravda vyfotit to za chvilku dojdu. Třeba bude něco vidět. Vosk zítra koupím, s tím se počítá.

6.11.2016 12:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pravda je na straně odborníka. Stromek při výsadbě má připomínat činku.
To jest - objem korunky a objem kořenů by měly být cca shodné,
případně ve prospěch kořenů (tj. korunka menší, kořínky větší objem).

Pošli mi SZ s fotkami, máš-li zájem.

Vosk není nutnost, na tak malé větvičky-ranky ti stačí kousek zeminy + plivanec
= blátová kašička.
Na větší plochy používá kolega docent Sus normálně latex.
Větší zásahy se ovšem v tuto dobu nedělají. To ale není příklad tvých stromečků.

http://wp.czu.cz/cs/index.php/?r=1067&mp=person.info&idClovek=2112

Snad ti jeho jméno něco málo řekne...

6.11.2016 13:11
skodovak

XXX.XXX.241.252

Pošlu něco, uvidíš zda uvidíš. Zrcadlo jsem i přes déšť vzal, ale batery end

To co píšeš jsem si myslel. Každopádně dle kořenů by tam nezbylo nic.

6.11.2016 13:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mám doma knížku Řez, tvarování a roubování ovocných stromů od Martina Stangla. Super kniha. Když sázíme stromky na podzim, tak jenom upravíme kořínky zakrácením. Až na jaře výchovný řez.

6.11.2016 13:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

veraboskova napsal(a):
Mám doma knížku Řez, tvarování a roubování ovocných stromů od Martina Stangla. Super kniha. Když sázíme stromky na podzim, tak jenom upravíme kořínky zakrácením. Až na jaře výchovný řez.

Díky za reakci, je to nerozhodně

6.11.2016 14:21
ruzicka

XXX.XXX.205.248

skodovak napsal(a):
Díky za reakci, je to nerozhodně

Teď na zimu nahoře (myslím větve)stejně nic neporoste, na to už je chladno.
, takže nevadí, že jste neřezal, ani nehrpzí, že budou pupen zasychat, je dost vlhko.Řez stačí až na jaře.Naopak to může být výhoda v tom, že když jsou nějaké větvičky málo vyzrálé a namrznou, je co zkrátit.Jen se toho tolik nebojte, příroda je mocná čarodějka.Stromky jste zasázel krásně a jestli jste je dostatěčně zalil, tak jste pro ně udělal dostatečně dost, aby se vám odměnili dobrým růstem.

6.11.2016 14:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

ruzicka napsal(a):
Teď na zimu nahoře (myslím větve)stejně nic neporoste, na to už je chladno.
, takže nevadí, že jste neřezal, ani nehrpzí, že budou pupen zasychat, je dost vlhko.Řez stačí až na jaře.Naopak to může být výhoda v tom, že když jsou nějaké větvičky málo vyzrálé a namrznou, je co zkrátit.Jen se toho tolik nebojte, příroda je mocná čarodějka.Stromky jste zasázel krásně a jestli jste je dostatěčně zalil, tak jste pro ně udělal dostatečně dost, aby se vám odměnili dobrým růstem.

Děkuji... ano každý 4 konve.dneska jednu a prší smajlík zalévat budu dál dle potřeby..

zasadil jsem je s nějakým klidným svým vědomím, nerad věci podcenuji...

6.11.2016 15:31
začátek

XXX.XXX.4.22

skodovak napsal(a):

Dobrý den ve spolek.No já stromky před výsadbou nechám jeden den v sudu s vodou, pak ostřihnu poškozené kořeny a jak píše nahoře Honzík zastřihnu a upravím korunku, na 3-4 očka nechávám na konci větvičky očko nahoru.Do vykopané díry nabouchám kůl a pak pokračuji jako Vy.Někdy stromky ostříhám později a větvičky použiji jako roub.

6.11.2016 15:55
nomad72

XXX.XXX.234.144

Škodovák, ja ti dám tiež profil jedného odborníka, ale dám ti link nie len na jeho fotku, ale si môžeš aj niečo prečítať o ňom... ja mám nejaké knihy od neho, a na základe toho, čo som sa v jeho knihách dočítal, som sa ti snažil aj poradiť... ja by som nerezal (stromy)... a to, že by som sám sebe (ako niekto) dal plusko za príspevok, neznamená, že mám pravdu.. ja som tu už poradil mnohým, aj cez súkr. správu, svojimi skúsenosťami, a stačilo mi, keď mi potom napísali, že tie rady fungujú, a nečakal som za to kladné hodnotenie príspevkov...ak máš záujem, vyhľadaj si o tom pánovi viac informácii a sám dospeješ k záveru, že väčšieho odborníka na ovocné stromy niet

http://zahradaweb.cz/prof-ing-ivan-hricovsky-drsc-dr-h-c-osmdesatnikem/.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Ivan_Hri%C4%8Dovsk%C3%BD.

6.11.2016 15:59
nomad72

XXX.XXX.234.144

PS: pár krát som tu písal, že majte sa fajn, idem čítať nejakú knihu... myslíš, že som čítal romány o Angelike?

6.11.2016 16:23
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím,
v tomto dost příšerném počasí.
Když tak všichni pěkně radíte, jak zastřihnout stromky, tak já to dělám, že větvičky zakrátím jen asi o čtvrtinu a na jaře doladím, podle potřeby. Ale odborník, opravdu nejsem. To nechám na Honzíka, ať odborným očkem z gaučíku, zasáhne.

Včera, mi volala dcera, co bych řekla na to, že by naše Eliška (6), mohla dostat k vánocům páva.
Samozřejmě by byl u nás na zahradě.
Tak jsem to zatrhla.
Nemám nic proti pávům, ale kdybych si mohla vybrat, tak bych raději nějaké nové slepičky a pěkný kurník a tak.
To nemám ani kohouta, aby nerušil sousedy a manžela. A mám tu mít uřvanýho, i když krásnýho páva a nejlépe dva, aby jim nebylo smutno.

6.11.2016 16:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No tak to je fakt, my máme stromky před sázením taky namočený v sudu. Ale já bych nestřihala teď ani z důvodu, že to může namrznout. Ale taky nejsem odborník. Člověk se pořád učí.
Jinak vážení, tak u nás akorát sněží. No jako fakt.
Já vám to chtěla vyfotit, ale jděte potmě fotit sněžení to jaksi nejde.

6.11.2016 17:05

Dovolím si reágovať, vzhľadom, na absolvovanie odborných predmetov ovocinárstvo a podobne veci, by som reágoval asi takto, je jedno či ten stromček ostriháte teraz alebo až na jar, základom je aby neuschol, a na to je najvhodnejšia skoršia výsadba, tak do polovice októbra, jedná sa totiž o to, že strom zakoreňuje cca 2-3 týždne na jeseň len v prípade, že má pôda teplotné optimum pre ten daný strom, preto sa napríklad kôskoviny ako marhule, broskyne a nektarinky nesadia na jeseň ( potrebujú vyššiu teplotu pôdy). Stromčeky majú aloríznu koreňovú sústavu, teda jeden hlavný koreň, ktorý má aj vyše 2-2,5m v prvých rokoch, keďže v škôlkách sa tieto stromy odsekávajú cca 30-50 cm pod zemou, dôjde k porušeniu hlavného koreňa a jeho funkciu musí nahradiť iný bočný, to má za následok spomalenie rastu. Ideálne je práve štepenie do semenáča na stanovišti, jedná sa tam o predĺženie veku stromu o niekoľko desiatok rokov. V zime je hlavným problémom nie tak to, či bol stromček ostrihaný na jar alebo na jeseň ale to, že do zimy nezakorenil( čo si myslím, že bude aj Váš prípad) a v prípade suchej zimy stromček uschne, v prípade priaznivej zimy, je stromček zakonzervovaný a proces zakoreňovania začína na jar, keď teplota pôdy a dĺžka svetla dosiahnú optimum.
Toto je také všeobecné pravidlo, stromčeky vysádzané začiatkom októbra majú vyššiu životnosť a zároveň skôr nastupujú do rodivosti a majú náskok naproti stromčekom sadeným na jar. Inak čo sa týka ovocných stromov, práve vyberanie sadby zo zeme sa uskutočňuje na jeseň a teda je jedno či si ten strom kúpite na jar alebo jeseň, bol vybratý v rovnakom termíne, len bol uskladnený do jari.
Ak som Vás vystrašil, tak sa nemáte čoho báť, sadili ste jablone a u nich je známe, že majú nižšie teplotné optimum na zakoreňovanie, teda ak by ešte došli teploty aspoň okolo 10-12 stupňov, stromček zakorení, ak nie doženie to na jar. Jabloň je čo sa týka tohoto veľmi prisôsobivá.
A ešte moja osobná skúsenosť, ja stromček tvarujem hneď po zasadení len z časových dôvodov, že v jarnom období, kedy sa rez ma vykonávať nie som prítomný a neskorší rez je horší ako žiadny
Tak hlavne nech sa darí, uvidíte to na jabloni, tam sa dá docieliť aj druhotné rozkonárovanie, takže nebáť sa strihať ani na jar, prípadne v skorom lete, kedy viete vytvoriť za jeden rok korunu, čo by sa vytvorila za 2 roky. U broskýň a marhulí, ktoré majú ešte vyššiu schopnosť rozkonárovania sa dá docieliť aj 2-3 ročná koruna za rok.

6.11.2016 17:09

Dovolím si reágovať, vzhľadom, na absolvovanie odborných predmetov ovocinárstvo a podobne veci, by som reágoval asi takto, je jedno či ten stromček ostriháte teraz alebo až na jar, základom je aby neuschol, a na to je najvhodnejšia skoršia výsadba, tak do polovice októbra, jedná sa totiž o to, že strom zakoreňuje cca 2-3 týždne na jeseň len v prípade, že má pôda teplotné optimum pre ten daný strom, preto sa napríklad kôskoviny ako marhule, broskyne a nektarinky nesadia na jeseň ( potrebujú vyššiu teplotu pôdy). Stromčeky majú aloríznu koreňovú sústavu, teda jeden hlavný koreň, ktorý má aj vyše 2-2,5m v prvých rokoch, keďže v škôlkách sa tieto stromy odsekávajú cca 30-50 cm pod zemou, dôjde k porušeniu hlavného koreňa a jeho funkciu musí nahradiť iný bočný, to má za následok spomalenie rastu. Ideálne je práve štepenie do semenáča na stanovišti, jedná sa tam o predĺženie veku stromu o niekoľko desiatok rokov. V zime je hlavným problémom nie tak to, či bol stromček ostrihaný na jar alebo na jeseň ale to, že do zimy nezakorenil( čo si myslím, že bude aj Váš prípad) a v prípade suchej zimy stromček uschne, v prípade priaznivej zimy, je stromček zakonzervovaný a proces zakoreňovania začína na jar, keď teplota pôdy a dĺžka svetla dosiahnú optimum.
Toto je také všeobecné pravidlo, stromčeky vysádzané začiatkom októbra majú vyššiu životnosť a zároveň skôr nastupujú do rodivosti a majú náskok naproti stromčekom sadeným na jar. Inak čo sa týka ovocných stromov, práve vyberanie sadby zo zeme sa uskutočňuje na jeseň a teda je jedno či si ten strom kúpite na jar alebo jeseň, bol vybratý v rovnakom termíne, len bol uskladnený do jari.
Ak som Vás vystrašil, tak sa nemáte čoho báť, sadili ste jablone a u nich je známe, že majú nižšie teplotné optimum na zakoreňovanie, teda ak by ešte došli teploty aspoň okolo 10-12 stupňov, stromček zakorení, ak nie doženie to na jar. Jabloň je čo sa týka tohoto veľmi prisôsobivá.
A ešte moja osobná skúsenosť, ja stromček tvarujem hneď po zasadení len z časových dôvodov, že v jarnom období, kedy sa rez ma vykonávať nie som prítomný a neskorší rez je horší ako žiadny
Tak hlavne nech sa darí, uvidíte to na jabloni, tam sa dá docieliť aj druhotné rozkonárovanie, takže nebáť sa strihať ani na jar, prípadne v skorom lete, kedy viete vytvoriť za jeden rok korunu, čo by sa vytvorila za 2 roky. U broskýň a marhulí, ktoré majú ešte vyššiu schopnosť rozkonárovania sa dá docieliť aj 2-3 ročná koruna za rok.

No a ten rez sa tam vykonáva len z toho dôvodu, že nadzemná časť dokáže dávať vysoké prírastky, v škôlke strom skrátia tak o 50 cm z vrchu, no naproti tomu koreň je zakrátený o 1-2 metre a tým pádom ten strom nemá pomer medzi nadzemnou a podzemnou časťou, je to preň stres a má zvýšené nároky na zakoreňovanie.

6.11.2016 18:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Zdravím Růžičku a dědu Začátka.

Věrko, jabloň je ve střední Evropě zcela otužilý druh.
U tak tenkých větviček riziko "namrznutí" otevřené ranky opravdu nehrozí.
Navíc ranka bude uzavřena štěpařským voskem, blátem či latexem.
V podstatě by stačila i vyžvýkaná žvýkačka.

Javorko, teda ale... tak pořiďte krůty a Elišce řekněte,
že to je specielní druh pávů.
Krocan tolik nehudruje a když, tak to nějak panu manželovi vysvětlíte.
A když je to to vnouče a když budou ty Vánoce, a když nesbíráte
žádná vajíčka, tak musíte panu manželovi politicky vysvětlit,
že bez nového krůtníkurníku to prostě nepůjde, a ať si vybere.
No a od nového kurníku je cesta k novým slepičkám už velice krátká.
Přece nenecháte tu novou, a jistě impozantní, stavu zejt prázdnotou,
že ano.

Dnes se holky předvedly, holt je ta neděle, nakladly 11 vajíček.

Takže za uplynulý týden mám od mých pár kousků rovných 60 vajec.

6.11.2016 19:35
javorka

XXX.XXX.98.207

To by bohužel asi neprošlo, protože Eliška moc dobře ví, jak má takový parádní páv vypadat. Dostala totiž právě k narozeninám páva plyšového, od maminky. Možná by ani mít živého nemusela, ten nápad se zrodil v hlavách rodičů. Podle toho, v kolik hodin mi ten úžasný nápad dcera včera večer volala, tak to neberu úplně vážně.
Já jsem jí dala papouška (plyšového) a je naprosto spokojená.

7.11.2016 05:27
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré pondělní ráno přátelé. To vstávání, to nme ničí, většina dědků si v pohodě dospává, ale já né. Moje palice mne vzbudí ve čtyři ráno ať je pátek, sobota, neděle či svátek. To né jako ten děda co večer říká " babička ráno ma zobuď, musím na vlak" babička ráno zatřese dědkem "vstávaj dedo" ale však hej zamumlá dedo a spí dál, za chvilku k němu příjde babka a opět ho budí " no tak vstávaj, vlak už ide" děda se otočí na posteli, přetáhne peřinu přes ramena a zamumlá "však nech ide, veď neležím na kľajniciach". Tak, tak, v době minulé bych se ve svém věku ráno probudil a pod polštářem bych měl svůj zasloužený důchod 500 Kčs. Preboha čo to táram. No to bych si dal, radši si ještě tři roky odbydu v pracovnim procesu a v lednu 2020 se kouknu pod polštář a důchod nejakých 12 tisíc tam ani nebude, protože politici utratí všechny prachy za každoroční kampaně do kdejakých voleb. Ale no tak huš, huš černý myšlenky. V klidu si dám kafíčko tak jako ten pán z jedné nekonečné povídačky " Ráno vstanem, drgnem starú, vstávaj stará variť kávu, kávu pijem, vlak už píská, šup do vlaku a bez lístka, príde pán konduktor, lístky prosím, nemám prosím, jak to prosím, no takto prosím, Ráno vstanem...
No a teď na naše téma. O víkendu u mne ukončilo své bytí hejno forverek. Od července ani jediné vajíčko a podle toho co jsem zjistil při kuchání tak bych se jic dlouho ano nedočkal, možá že vůbec. U dvou ani náznak nějakých vajíček a u jedné asi 3 cm dlouhé ostruhy. Kdybych si nebyl jist že v létě nesla tak bych s myslel že je to kohout, leda že snesl jenom ty dvě svoje vajíčka. Omladině se nějak do toho nechce a jen sem tam něco utrosí, i když v sobotu mne překvapili stříbrné češky. Od čtyřech kuřiček jsem našel v hnízdě tři vajíčka. Dokonce už i jedna mladá vlaška od Honzíka snesla dvě vajíčka, jenom zatím nevím ktará. Panečku to jsem se po ránu rozkecal, radši už dost ať zbyde místo pro vás. Takže přeju hezký pohodový začátek týdne, a těm co dojíždíte jedna rada. Když zapomenete si koupit lístek, zkuste na průvodčího nebo revizora tu odrhovačku, možná vám to projde. Hezký den.

7.11.2016 05:43
nomad72

XXX.XXX.234.218

Ahoj kamarát... kopla ťa múza? neboj, nie si sám, čo skoro vstáva bez budíka... len ja o čosi skôr... ja to mám nastavené tak na tretiu hodinu... ale zato, mne to nevadí, lebo kľudne ráno kávu vypijem, už mám všetko pokŕmené... a aby som ťa troha na...hneval, tak štatistika znášky za 6 novembrových dní je : 247 vajec o váhe 12,67 kg

7.11.2016 06:06
horal

XXX.XXX.202.176

Ahoj kamaráde, neboj nenaštveš. přeju ti to. Jenom že u nás je veliká sháňka po vajíčkách a já mám jenom tak pro sebe. V pátek jsem dal ceři tři maransky i s kohoutem a k tomu tři kříženky kalimera s araukánou a v sobotu už hlásili čtyři vajíčka. Já čekám každým dnem že už něco utrosí araukány, je jim přes šest měsíců. Celkem mám 35 kuřiček, tak jenom čekám až nastane jejich čas a když se k tomu přidá nejaký ten vypelichanec, tak to bude dobrý.

7.11.2016 11:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, tak jak to nyní vypadá s teplotami ve vašem pasivním domečku?
Docela by mě to zajímalo.

Dnes ráno tu poprvé ležel sníh.
Babička říkávala: "Jeníčku, jak slepice šlápne na sníh, tak nenese.."
Tak jsem zvědavson, co to udělá s mými dobrodružnými udatnicemi,
které vědí, že jejich páník má bílou rád, takže je nic jen tak nerozhodí.

Snášce zdar + Má úcta.

Přeji fšem krásné dny plné jen těch nejmilejších zpráf.

7.11.2016 12:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak dnes poprvé topíme.
Ráno bylo doma 20,6 a sluníčko moc nesvítí, tak jsme se do toho pustili. Děláme to tak, že v den topení, do krbu hrneme polena, co to dá, aby se co nejvíc ohřála nádrž, která je v suterénu.
Za den intenzivního topení padne třeba 6 banánovek velkých polen.
Pak se teplo pomalu odebírá do podlahovky. Vydržíme tak minimálně týden (i v mrazech), někdy i déle, podle počasí. Když svítí slunce, zvládáme to bez topení.
Před pár lety jsme na vánoce byli asi týden v Praze. Po příjezdu bylo v domě 19 stupňů. Což je dobré, protože tu vůbec nikdo nebyl. Nikdo nevařil, nebyli tu lidi, ani psi. To všechno zvedá teplotu. Stačí větší návštěva a je zatopeno.

Tady zatím ještě nesněžilo a dokonce dnes ani nemrzlo. Doufám, že na zahradě ještě něco udělám.
Hezký den

7.11.2016 13:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, díky za info.
No tak to je výborné, to je uplně něco pro Honzíka,
aby nemusel vstávat z gaučíku.

A kolik pater ten dům má? Pouze přízemí? Je zapuštěný?
Uplně by se nabízelo strhnout vlaškárium (metrové mokré zdi)
a do toho svahu zapustit jednopatrový (přízemní).
Ale to budu muset víc sázet Sportku :).

7.11.2016 13:43
javorka

XXX.XXX.98.207

Je zapuštěný. V suterénu jsou anglické dvorky, tak má manžel v dílně denní světlo. Má tam ještě kino a technickou místnost. V přízemí je obytná kuchyň, malá ložnice, koupelna a WC. V patře ložnice, koupelna pro návštěvy a velká místnost s kulečníkem, kde se fámovat až do rána. Když se sejde vícero lidí, tak se dají madrace na zem a je z toho noclehárna.
Jednou na Sivestra si můj syn přivezl z FAMU kamarády a v patře jich spalo asi 15, to bylo asi nejvíc. I s námi nás tu bylo 17 a 4 psy, ale už tohle moc nepodporuju. Přece jen, co je moc...
Domeček má asi 7,5m na 7,5m + malá předsíňka.

7.11.2016 14:09
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte z Roudnicka, chvilku slunko, chvilku zataženo. Přes poledne bylo docela fajn, tak odešlo do nebíčka pět kohoutků, polífkáčů Ráno ale byla zamrzlá okna u aut a mužíček startoval přes kabely Jo, jo, když je někdo línej koupit novou baterii do aute, tak pak škemrá o klíčky
Javorko, to vaše topení je super.
Holky včera nic moc, jen 19 vajíček, tak snad se dnes polepší No kdákaly jak o život, když jsem tam čistila ty kohoutky
Můžu se zeptat, co znamená hluboká podestýlka ? To je jako větší vrstva slámy ? To se pak čistí až na jaře ? Nevým, já jim to měním v zimě podle potřeby, spíš častěji, protože v kurníku tráví mnohem více času, než v létě, a aby seděly na suchém.

7.11.2016 14:19
čapice

XXX.XXX.216.126

Všechny zdravím, tak jsem právě učinila na inzerci druhý pokus o umístění kohouta.
Včera si začal dovolovat na manžela, tak jestli se neodstěhuje, nezbude nic jiného než vzít sekyrku. Pro vtipálky : samozřejmě nemyslím manžela smajlík
Včera jsem měla pracovní neděli, tak si dnes dovolím odejít dřív z práce a jestli nezačne lejt, jdu vytrhávat odkvetlé rostlinky, letničky a zeleninu. V sobotu jsem z foliovníku sebrala posledních 6 paprik a pár zelených rajčat.
Slepička z roztrženou kloakou je každý den lepší, tak snad to zvládne, uvidíme jestli zvládne další snášku až přijde.
Jinak pořád bída - od 7 slepiček 1-2 vajíčka denně.
Tento víkend odstartuji pečící maraton, na první adventní neděli chystáme s hasiči již tradiční zdobení a rozsvěcení stromku na návsi, tak musím pro dětičky i ostatní upéct aspoň perníky a linecké. Když přijde pár hasiček pomoc a otevřeme si k tomu pár lahviček dobrého vína, tak nám to půjde pěkně od ruky.
IČ.

7.11.2016 14:50

andreakiss napsal(a):
Ahojte z Roudnicka, chvilku slunko, chvilku zataženo. Přes poledne bylo docela fajn, tak odešlo do nebíčka pět kohoutků, polífkáčů Ráno ale byla zamrzlá okna u aut a mužíček startoval přes kabely Jo, jo, když je někdo línej koupit novou baterii do aute, tak pak škemrá o klíčky
Javorko, to vaše topení je super.
Holky včera nic moc, jen 19 vajíček, tak snad se dnes polepší No kdákaly jak o život, když jsem tam čistila ty kohoutky
Můžu se zeptat, co znamená hluboká podestýlka ? To je jako větší vrstva slámy ? To se pak čistí až na jaře ? Nevým, já jim to měním v zimě podle potřeby, spíš častěji, protože v kurníku tráví mnohem více času, než v létě, a aby seděly na suchém.

Dobrý den,
Já dávám hlubokou podestylku z důvodu lepší izolace. Smíchám ořechové listí, slamněnou drť a hobliny a nastelu asi tak do 20cm. A přes zimu pak jen přistýlám a vyměnuji hodě mokrá mista (pod napaječkama) a odklízím trus pod hřady.

7.11.2016 15:45
horal

XXX.XXX.202.176

Tak jsem se těšil na horor u Čápů a ono zasejc nic.

7.11.2016 16:29
javorka

XXX.XXX.98.207

Hurá! Podařilo se mi zastrkat česnek, sice jsem posledních asi 5 řádek sázela v dešti, ale je to hotové a tak aspoň jedno strašidlo jsem zlikvidovala.
Když jsem přišla domů, tak se spustil obrovskej slejvák a začaly padat kroupy. No, hrůza.

Ještě doplním, že náš domeček nemá garáž, ale jen kryté místo, což sice stačí, ale nějaký ten prostor, kam se dá cosi uložit, nám chybí. Také postrádáme úložné prostory, na které nezbylo místo. Domeček je tak malý, aby tu mohla být co největší zahrada. Původně to vypadalo, že budeme mít jen 600m2, ale nakonec používáme 2400m2. Můj spoluvlastník sem nejezdí a zahradu máme celou. Na pozemku je stará chalupa, která asi brzo spadne, ale má dobrou stodolu, tak je aspoň kam strčit sekačku apod.

7.11.2016 19:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, děkuju za doplnění. Jo jo, dům bez zázemí je nepraktický.

Já, vyhazovací typ, se postupně prokousávám neskutečným, ale opravdu
neskutečným mr.dníkem po mých předcích, zejm. otec a jeho bratr
měli jakousi představu, že vše, co někde najdou, se může hodit.
Bohužel se tak 85% těchto předmětů nikdy na nic nevyužilo.
Opravdu ale netuším, k čemu mám na seníku 27 ! plechových sudů,
když na obilí a další jich potřebuju tak 6. Dále jsou tam laminátové nádrže,
které tam v podstatě nechali zazdít, takže netuším, jak je dostanu ven.
Akorát se bojím, že do nich spadne kocourek a nebude moci ven,
takže jsem tam udělal a aplikoval speciální kočičí antizůstávací žbrdlení.
(v překladu to znamená, že jsem tam vrznul staré dřevěné necky, po kterých
vylezou) :)
Také jsou tam obří pneumatiky na různé typy traktorů (tak s tím si taky nevím
rady). Ostatní krámy snad nějak zvládnu v příští pětiletce vyházet.
Když strýc stopoval potkana, co "zmizel někde pod podlahou", tak dvě třetiny
podlahy rozebral a hnízdo s mladými skutečně našel. Ale tomu je tak 25 let pryč.
Přesně si to pamatuju, jak jsem je, junák, nametl smetáčkem na lopatku.
Nicméně od té doby zůstala po podlaze díra. Tak až ty krámy na jejím místě
vyhážu, tak se budu moci snad konečně pustit do podlahy nové, a to pak bude
úložných prostor do alelůja. Úplně si tam i dokážu představit školku pro kuřátka,
než povyrostou a budou chodit ven. Možná by krása mohla zkusit střídat nádheru.

No, to jsem se nějak rozplánoval.

Všechny moc zdravím, i našeho šikovného Jeníka 720, uplně mi ten popis
hluboké podestýlky udělal dobře, hnedle bych si tam čiperně sedl na hřad.
Tam musí být fajne.

Čápice, to jste tomu inzerátu na kohouta udělala super reklamu - kohout
útočí na pana manžela, tak si ho konečně někdo vezměte.

No a poslední hlášení do statistiky - dnes 9 vajíček.

Malé hruštičky ze staré hrušně krásně přemrzly a jsou teď měkkoučké a sladké,
no uplně jsem se jimi dneska ládoval. Zítra je snad posbírám a budu moštovat.
Taky jsem skoro doplotil pole, ale po něm netrajdaly ovce, vadí mi, když chodí
hlínou, nechci, aby měly náběh na hnilobu paznehtů, tak aplikuji prevenci.
Ještě mi chybí tak třetina a budu mít políčko oplocené celé.
Pak jsem rozebral kus plotu do stodoly, kde letos poprvé budu mít krmelec.
Ještě tam musím dotáhnout kárku, do které budu v zimě průběžně dávat
vytahané a poválené seno, právě proto, abych se vysoké podestýlce vyhnul,
k smrti ji nesnáším, teda její jarní čištění - to propletené a pročůrané seno je
pak děsně těžké, nacucané, spojené a je to prostě na zlomení vidlí a psychicky
mi to nedělá dobře, čili mě to deptá.
Ještě svařit nový krmelec a nechat do maštale znovuzavést vodu a budu
spokojenson.

Musím sebou zkrátka hodit. Zima už je skoro tady a jestli se mě zeptá,
co jsem dělal v létě, tak přece nemůžu odpovědít, že jsem si válel kulky
v Barčelóně.

Má úcta.

7.11.2016 19:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Někdy je asi lepší moc skladovacích prostor nemít. Aspoň člověk nemůže syslit zbytečné poklady.

Já bych lehce a rychle dokázala zaplnit cokoli.
Máme to v rodině. Ale držím se!

7.11.2016 20:04
andreakiss

XXX.XXX.34.131

No jéjé, o syslení by jsem mohla též vyprávět romány Myslím, že by naše rodina přežila v pohodě dvouletou vojnu, co mám nasyslíno

7.11.2016 20:58
horal

XXX.XXX.202.176

Honzíku tu káď bych opláchnul, samozřejmě vyndal ty necky a nacpal ji těma fajn sladkýma hruštičkama. Nahoru bych dal igelit a přes to velké víko které bych vyrobil z prkrn. Za pár týdnů bych to povařil a pak nechal dozrát a vlétě pozval pár známich, za kterého se také považuju a protože vím, že destiláty nered, tak bych dával ochutnávat a samozřejmě i nějakou výslužku na cestu. Jé to by bylo.

8.11.2016 06:52
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, hop hop hop, vstávat a cvičit, nebo se tady všeci snad chystají na zimu či co ?
Jak tak koukám česnek v zemi spousta plánů...
Neděle nám celá propršela tak se na zahradu nedá šlápnout. Listí mokré, česnek nezasazený, ten snad budeme sadit s kulichem na hlavě
Co se týče ovocných stromků, tak těch jsme minulý týden zasadily krásných 18 kousků. Mužíčkuj kamarád pracuje v zahradnictví, to vám teda povím to je nebezpečné, vždy od tama něco dotáhneme. No a letos dostali nádherné stromky... Tak máme meruňky, broskve, švestky, hrušky letní-zimní, jablka letní-zimní, třešně (srdcovky)...od každého něco odrůd Řez nám byl doporučen až zjara aby větvičky nepomrzli. Naše malá Lenička bude mít krásných 18 stromů, až bude větší, tak přes stromy k nám ani sousedé neuvidí :)

Počasí na Tišnovsku je dnes ošklivé, zima a mráz -4°C No co se dá dělat, letím na tu ranní rozcvičku než se mi to naše maličké probudí...

Přeji krásný den

8.11.2016 06:53
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

PS: omlouvám se za špatně otočené foto, ten PC si dělá co chce...

8.11.2016 08:30

Teď již pěkné dobré rano všem. Teplicko hlásí mlhu a 2C. Ale rano kolem 4.30 hod to byla hrůza mrzlo a bylo pěkně hnusné náledi, cesta do prace jindy 10 min dnes 45 min
Silnice jedno velké zrcadlo a to dokonce i hlavní tahy na Most a Prahu. Cestou 2 bouračky a SINIČÁŘÍ OPĚT N I K D E ! Hezký den všem a hlavně dávejte na sebe pozor nejen na silnici

8.11.2016 08:30
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré ranko z Roudnicka, tady sice jen -1 stupeň, ale zima pořádná až jsem se rozhodla dát holkám míchanici až v poledne a teď dostaly pšenici s kukuřicí, aby se zahřály. No letěly ven z kurníku, jako by bylo léto, i teď courají, zatímco já jsem zalezlá Je vidět, že jim to neva
Kdepak máme školníky ? Nejsou přeci prázdniny ?

8.11.2016 20:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ni+Pa napsal(a):
Dobré ránko, hop hop hop, vstávat a cvičit, nebo se tady všeci snad chystají na zimu či co ?
Jak tak koukám česnek v zemi spousta plánů...
Neděle nám celá propršela tak se na zahradu nedá šlápnout. Listí mokré, česnek nezasazený, ten snad budeme sadit s kulichem na hlavě
Co se týče ovocných stromků, tak těch jsme minulý týden zasadily krásných 18 kousků. Mužíčkuj kamarád pracuje v zahradnictví, to vám teda povím to je nebezpečné, vždy od tama něco dotáhneme. No a letos dostali nádherné stromky... Tak máme meruňky, broskve, švestky, hrušky letní-zimní, jablka letní-zimní, třešně (srdcovky)...od každého něco odrůd Řez nám byl doporučen až zjara aby větvičky nepomrzli. Naše malá Lenička bude mít krásných 18 stromů, až bude větší, tak přes stromy k nám ani sousedé neuvidí :)

Počasí na Tišnovsku je dnes ošklivé, zima a mráz -4°C No co se dá dělat, letím na tu ranní rozcvičku než se mi to naše maličké probudí...

Přeji krásný den

Pěkný večer. To pletivo, to mě notně zajímá? Protože tuším, že to je proti nějakým škůdcům? Myšoidním?

8.11.2016 20:59
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky přeji hezký večer.
To bude proti hryzcům, ne? Taky jsem ho dávala na na dno vyvýšených záhonů a stejně mi tam ty mrchy vlezly. Ale tohle vypadá hodně důkladně.

8.11.2016 21:07
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobry vecer, ano pletivo tam davame proti hryzcum a ostatnim nicitelum.
Vsichni sousede porad mluvi o tech bestijich ze jim zlikvidují vsechny keriky a stromky. Letos nam hryzec okousal brambory, nerad jede. Kocour se je snazi poctive lovit ale jsou to potv
Urky kousave.

8.11.2016 22:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Niki, já zase koukám, jaké tam máte sucho.
Tak tfuj, tfuj, tfuj, zaklepávám na zuby, ať vám Lenička i stromky krásně rostou.
Co rýma u slepic, je to lepší?

Doufám, že nejen Honzík 720 dojel v pořádku tam, kam potřeboval.

Já mám před sebou momentálně poslední začátku směr gaučík, uí, hop hop.

Dneska holky daly krásných 10 kousků. Ráno jsem tři větší vajíčka informativně
zvážil, tak od letošních vlašek už mám i 55 g vajíčka. No nádhera.

Úcta.

9.11.2016 06:46
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, Tišnovsko hlásí opět -4°C a azuro tak snad brzo vyjde sluníčko,
Honzíku gaučíku, sucho tu bylo jen do té doby jež jsme zasadily stromky, druhý den začalo pršet a napršel celkem dost. Listí a slepičí výběh je stále mokrý..
Jinak slepičky mi dělají radost, vypadá to že pomohlo důkladné odčervení celého dvorku.
Nevím zda to donesli kachny nebo husky a je možné že ty to chytili na potoce od ostatních sousedních či divokých kachen. Dokonce naše šumavanská oumladina začala snášet, trousí mi vajíčka kde je napadne. Doufám že se budou brzo trefovat aspoň do kurníku Jinak jim hold nastane domácí vězení aby si ty snášecí budky pořádně prohlédli.

Dnes nás čeká práce a to oplocení nového výběhu pro husy landeské. 'Už se těším až je tam vypustíme...

Přeji krásný den, ať vám t v práci uteče.

9.11.2016 18:35
Olánek

XXX.XXX.96.246

Jaký krámy, jaké haraburdí za rok za dva nebo za tři budete rádi, že je máte a říkejte jim poetičtěji jako J Suchý roztodivné věci.
Teprve dnes v souvislosti z volbou za mořem jsem pochopil, dárek a proč zrovna páv? V očích minulosti pyšný páv, pyšná princezna a současný pohled sebevědomý páv, zdravě sebevědomá vnučka.
Dá se koupit ovocný strom, ale ne nějaký polokmen, zakrslík či bezekmen?
Ještě, že jsem nepodcenil vakcinaci proti chřipce, slepičky nechtěly

9.11.2016 19:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, Olánku, my jsme před pár lety zakládali sad u ovcí. A kupovala jsem vysokokmeny na http://www.prodejstromku.cz/. Podnož A2.

10.11.2016 05:19

Všem pěkné dobré ráno. Tak na Teplicku máme 0 C a padá nám směs sněhu s deštěm
Včera ale bylo docela hezky tak jsem chtěl něco podělat na zahradě ale moc toho nebylo jelikož je všude bláto, bláto a zase bláto. Ani soudružky si moc neužívali vypuštění po celé zahradě a raději se stály frontu před hrabaništěm a začali se tam pošťuchovat. Asi něco jako důchodci ráno před Kauflandem Asi to sem nepatří ale jsem zvědavý na letošní vánoce..až bude po oba svátky zavřeno. To se den před a den po ty lidi snad povraždí mezi sebou!?! Bože vždyť jinde mají o svátcích také zavřeno a lidi žijou a v dobách ne zase až tak dávno minulých se obchody taky zavřeli v sobotu v poledne a jsem to všeci dodnes. Navíc nevím sice jak je to ve zbytku republiky ale to, že je otevřené od nevidím do nevidím, mi je stejně k ničemu neboť pokud přijdu do krámu po 14 hodině, tak ze zeleniny, masa a pečiva už se dá jen paběrkovat. A trávit tam víkendy jak je dnes v módě čuměním do regálu tak to mě teda fakt neužije! No nevím...Citlivějším jedincům mezi námi se omlouvám za příspěvek mimo téma. Všem pěkný a úspěšný den!

10.11.2016 05:38
nomad72

XXX.XXX.234.171

Plný súhlas...

10.11.2016 06:05
horal

XXX.XXX.202.176

Já vás také zdravím, u nás je to na nule a napadlo pár centimetrů sněhu. Nádvoří mám už odklizeno a tak si dopřávám ranní kafíčko. Naštěstí jsem palety vyměníl za slámu, takže jsem nemusel rozebírat. Pěkne bych asi vymrznul. Včera jsem ještě stačil jeden balík sklidit do seníku a druhý jsem posadil na paletu a přikryl plachtou. Je drobnější tak bude dobrá i pro slepice na stlaní. Pomalinku se roznáší omladina, včera sedm vajíček a mládky co jsem dal ceři meli pět vajíček. Jen tak dál. Ženský začnou péct a bude scháňka po vajíčkách. Kamaráde nomade, tady by ti ženský ruce utrhali s těmi vajíčky. No nic, březnová kuřata zůstanou přiští rok doma a už mne nikdo neukecá. Hezký zasněžený den přeji.

10.11.2016 06:14
nomad72

XXX.XXX.234.171

Horalko, kamarát, po tých vajíčkach je taký dopyt... ja už beriem objednávky na vianoce, a neviem, či budem mať dosť... oj, keby bolo ešte raz toľko piraní...

10.11.2016 07:11
Olánek

XXX.XXX.96.246

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer, Olánku, my jsme před pár lety zakládali sad u ovcí. A kupovala jsem vysokokmeny na http://www.prodejstromku.cz/. Podnož A2.

Děkuji za informaci, nejde mě o užitkovost, ale rád se na něco celoročně, zdravě hezkého koukám.Když dojíždím k chalupě, tak u málo frekventované silničky je řada ovocných stromů a ani nemusím žadonit foukej, foukej větříčku a občas nějakou hruštičku seberu pro sebe a papoušky, zatím z bidla nespadli.V té nabídce mě zaujal javor stříbrný, ale to holoubkům nemůžu udělat, bojí se totiž sokola, jenž na javor sedává a probírá rád i cizí peří.
K těm roztodivným věcem, nedávno jsem dozdíval cosi ve sklepě a ve snaze ušetřít drahou maltu, počal jsem hledati v širokém okolí kus cihly, betonové tašky, marně.Manželčin smysl pro pořádek holt něco stojí
Dříve mě bahno ani tak nevadilo, až do doby, kdy v nějakém televizním pořadu četli dopis ze zákopů první světové vojny francouzského vojáka rodičům do Paříže, bahno, bahno všude samé bahno.Od té doby hledám obuv s podrážku odpuzující bláto a ani její potření prosoleným sádlem nepomáhá.Zrovna včera po vyčištění holubníku nastalo smíšení trusu s bahnem a to je pro stavebnictví opravdová výzva.

10.11.2016 08:23
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Zdravím, no tak je to už aj tu, sneží, hneď sa topí na ceste je čľapkanica. Kmotričky sa vrátili do kurína, ešteže som im dala včera čerstvú trávu, tak dúfam, že aj znesú nejaké to vajíčko

10.11.2016 08:31
ruzicka

XXX.XXX.205.248

U nás též asi 5cm sněhu, asi jako všude.Ráno jsem se pěkně nasmála, když jsem otvírala kurníky.Husy zůstali stát mezi dvěrmi a ne a ne ven, pak kousek popošli do sněhu a zas hned zpátky o chlívku.A mladé čínky to samé.Jindy vyletí ven a hrnou se na rybník a neska couvali.Asi by potřebovali botičky.

10.11.2016 09:14
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ráno, u nás je také pocukrováno. Zvěřinec na to kouká jak tele na nová vrata. No lepší už to nebude holt si musí zvyknout. No nic jde se něco dělat. Včera večer jsme poráželi svatomartinské husy tak je to tu jak po boji. A dnes nanovo už jen 4 kousky a je to.

Přeji krásný den.

10.11.2016 09:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

No jo, Olí, jenže betonová taška nebo cihla jsou STAVEBNÍ MATRYJÁL.
Nejsou to žádné krámy.
I když je fakt, že kolega Horalek by určitě využil i papundeklové dveře na vécé
ze socialistického bytu po tetě, s nalepenou soškou čůrajícího chlapečka.
Halt asi nemám to správné budovatelské nadání.

Jinak fšem vinšuji krásné až nádherné ránko.

PS: Jendo 720, já myslím, že jim to nové nařízení brzy vezme za své

10.11.2016 09:28
horal

XXX.XXX.202.176

Tak, tak Honzíku. Všechno najde uplatnění dokud se to nerozpadne.

10.11.2016 11:07
javorka

XXX.XXX.98.207

Všechny zdravím, u nás v Bělohradě je taky bílo a pořád padá.
Aspoň nebude vidět to neshrabané listí.
Je mám trochu strach o nesvázané trávy. Ty největší trsy jsem nestihla, tak se to snad hned nerozvalí.
Některé jabloně mají ještě listy i jablka. Mám na zahradě většinou jen staré veliké stromy, které se ani očesat nedají. Ale jsou krásné a doufám, že ještě nějaké ty roky na zahradě zůstanou. Jsou to staré odrůdy např. Holovouský a Hornokrajský malináč, nebo Ontrio, které vydrží až do léta.

Nemůžu dál psát kočička mě tahá za myš, potvůrka jedna

10.11.2016 11:23
Olánek

XXX.XXX.96.246

To páv nedělá

10.11.2016 11:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

To je fakt. S pávem by Javorka zabavila kočindu velmi snadno. Hop hop.

https://www.youtube.com/watch?v=C3nEjN0Pg9Q

A nejenom kočindu, že?

https://www.youtube.com/watch?v=v6fsbRMwJMA

.

10.11.2016 11:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký! To by se určitě líbilo i naší Kačence (westíkovi). Když nesu, táhnu něco dlouhého (třeba vrbové větvičky) na kompost, moc ráda konce chytá a nakonec tánu i Kačenku.
Páva by určitě patřičně ocenila i když kočička je hračka nejmilejší.

10.11.2016 15:08
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte z Roudnicka zataženo, poprchává, ale ráno bylo také bílo a teď je čvachtanice
Dnes jsem si dovezla 20 beden mrkvičky pro holky slepičí, aby měly v zimě vitamíny Nějak zjišťuji, že mrkvička je lepší než brambory.
Nomádku, taky už mám pořadník na vajíčka na vánoce a druhej pořadník na teď a tam mám 12 čekajících lidiček a pipiny stále ne a ne to rozjet , zase ale jsou vajíčka velká. Dnes jsem počítala, že podle velikosti hřebínku, tam mám asi ještě 12 letošních stříbrnokrkých vlašek, co začne snášet počítám tak do konce ledna a to potom bude fofr
To zas bude nadbytek a budu muset válet a válet a krájet a krájet NUDLE

10.11.2016 15:28

honzapm napsal(a):
No jo, Olí, jenže betonová taška nebo cihla jsou STAVEBNÍ MATRYJÁL.
Nejsou to žádné krámy.
I když je fakt, že kolega Horalek by určitě využil i papundeklové dveře na vécé
ze socialistického bytu po tetě, s nalepenou soškou čůrajícího chlapečka.
Halt asi nemám to správné budovatelské nadání.

Jinak fšem vinšuji krásné až nádherné ránko.

PS: Jendo 720, já myslím, že jim to nové nařízení brzy vezme za své

Taky si myslím když vidím jak to všechny kolem tak šíleně pobuřuje, skoro od každého člověka v mém okolí slyším jak moc je to štve, že bude ve svátek zavřeno No fakt to nechápu. Furt každej brečí jak nemá peníze ale v obchodech stále narváno.Asi tam dávají věci zadarmo ne ?

10.11.2016 17:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Tady u nás zatánou rolety v 5 (v sobotu mají do 11h.). Klidně by mohli zavírat i dřív, protože už ve 3h. odpoledne chleba stejně většinou nemají. Výběr mizerný, ale co se dá dělat, člověk si musí udělat zásoby. Ve svátek je zavřeno vždy. Nakonec to zachraňují vietnamci.

10.11.2016 19:05
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak přátelé jen v rychlosti pozdravím, aby se neřeklo, že na to prdím a běžím...
Máme tu hnusně sychravo sra čkovo, ale dělat se musí i tak..

ořezal jsem ořech, vyčistil kozy, vyčistil králíky, něco málo kolem slepic, kterým jsem mimo jiné koupil na zkoušku směs, včera sklidil 5 vajíček dneska 4 od 13 slepic...maransky krásně pomalu ale jistě dospívají, už se holkám rapidně zvětšují a nalévají hřebínky, netrpělivě prohlížím hnízda
Uklizené nějaké sezoní věci, další co se týče vody musíme poklidit, pomalu rychtovat zvířatům zimní napáječky atd..ach jo..to bude zase tisíce litrů nošení z koupelny...

no a tak dále letí to, čas není, malá je u maminky o ruku méně zas...smajlík alespoň že tu mám momentálně velkou, ve dvou se to lépe táhne...

tak se tu mějte krásně přátelé a zase někdy...

PS: stromky jsem zatím nechal bez řezu..

10.11.2016 21:04
andreakiss

XXX.XXX.34.131

JOJOJ zimní napaječky. Musím nandat protizámrzové kabílky do kyblíků. Voda v nich sice nezamrzla, ale niply jo, v těch velkých mrazech, tak jsem stejně dávala vodudo misek a vyměňovala. Ale ty topné kabely dost pomohly. Mám jich pět.

10.11.2016 21:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dobrý večer, čiperky a čiperkové a čiperčata.

Martin to s tím koněm vzal nějak zhurta, dneska jsem hodinu odhazoval sníh.

Holky nakladly 9 kousků, včera 7, takže za listopad mám sklizeno 86 bělásků.
Dneska jedno vajíčko mělo 60 gramů. Ještě uvidím, jestli přitunily letošní děvy
nebo se po přepeření dala do snášky ta soudružka, jejíž převlékací proměnu
jsem tu presentoval nedávno.

Dneska jsem odházel kolem maštale a cestičky, tak se pásly a v maštali jsem udělal
zimní výběh z léta prázdného prasečího chlívku. Konečně se mi podařilo majzlíkem
sundat malá zrezivělá dvířka, ke krmení do koryta. Vystlal jsem to pěkně senem
a doplnil jsem jim tam písek na popelení se, no a Barbucha to soudružkám hnedle
čiperně ukázal a do toho sena se tam i zahrabal, to zase bylo pozdvižení na fsi.
Ještě jim tam umeju vokna a dodám záclonku a zimní wellness budou mít hotovo.

Andy, v čem vám mrkev vyhovuje víc, než brambory?
Nebo ne kvůli vám, ale kvůli soudružkám?

Zrovna včera mi kamarád vyprávěl, jak si dovezl z Polabí kvanta levné,
a že je výborná kvůli vitamínu A, na to jejich pčíkání.
No já strouhám denně. Ještě jim to posypu Bílkovinným koncentrátem
a jak papkají. Brambory jsou na dlouhý lokte - vařit a tak...

To já si raději uvařím dýňový krém + křupavoučké krutonky a k tomu
zapečeného lososa se žlutou paprikou a brambůrky.
Včera krém pro změnu pórkový a lazaně.
Se musím trochu rozmazlovat, když mám v sobě ještě to trauma z toho,
jak jsem asi pět ! dnů dojídal ten krůtí segedín.

Fakt je, že mou oblíbenou zimní pracovní bundu už zapnu jen při vydechnutí.
Uí.

10.11.2016 21:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Tedy Honzíku, vy jste se do toho pustil! Co tomu říká opuštěný gaučík?

U nás je jen břečka, sníh skoro roztál, ale blátíčko je výživný. Musím přiznat, že jsem se dnes práci venku trochu vyhýbala. Brrr.

Ale dýňový krém s krutonky byl dnes i u nás

10.11.2016 21:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, to jsem zatajil, jak řádím ve stodole, dřevo a úklid, a tak dále.

No z gaučíku jsem dnes musel oprášit pár pavučin. Naštěstí ho Mája celkem
zaměstnává. Mému mladšímu kocourkovi se Mája nelíbí, trochu jí kouše,
takže je Mája hezky pěkně doma a hajá a roste.

Také jsem vám zatajil, že jsem dneska v tom sněhu vyryl deset růží,
co byly moc nahňahnané nebo se mi nelíbily a spolu se třemi novými
jsem je vyexpedoval ke kamarádovi. No stihnul jsem to na poštu tak tak.
Zlé jazyky tvrdí, že mě dokonce i viděly běžet.

No to tedy Má úcta + Dýňokrému zdar.
(u nás byl se zázvorem, tak byl moc nóbl a zdravý).

10.11.2016 21:59
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, jo. Se zázvorem je nejlepší. Jiný už ani nedělám

Naše Emilka je taky nejraději doma. Někdy uteče před Kačenkou, když už má dost její péče.

Lht

11.11.2016 07:40
Lht

XXX.XXX.51.27

Mrkev je urcite dobra ale nezapominejte, ze ma v sobe vitaminy rozpustne v tucich. Takze pridat aspon syrovatku, mleko nebo pokud bude nejhur par lzic jedleho oleje. Hezky den.

11.11.2016 08:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dobré ránko fšem, hop hop, fstávat a cvičit.

A všem Martinům bych rád vyřídil privátní varování - nezapomeňte,
že Honzík, momentálně von neGaučík, ještě nezahájil podzimní zahradní
práce. Tak to jen tak na úvod.

11.11.2016 10:05
javorka

XXX.XXX.98.207

Já to vyřídím! To se můžete spolehnout

11.11.2016 18:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

To je dobře Javorko, musíme si pomáhat.

Dneska jsem si dal moc dobrej rýžovej nákyp, ze švestek,
aby jste tedy neřekli, že plody nezpracovávám. No a taky z malin.
A to ho učinilo naprostým gastronomickým zážitkem,
že to sem honem hop hop musím jít napsat.
Ofšem do fáze focení a sdílení jídla jsem ještě nedozrál.
Dokonce jsem na zahradě objevil i dalších pět čerstvých malin,
které vesele unikaly mrazíkům a sněhu.
No, tak teď už vesele odpočívají v nejmenovaném bříšku
a žádná zima je netrápí.

Kladení - 9 kousků, takže 95 celkem za SametovýListíOpad.

Holky dneska svůj nový zimní vnitřní výběh obrátily nohama vzhůru,
no to byly zákopy.
A Barbík začíná honit jednoho mladého kohouta, přitom s druhým
klidně sedí vedle sebe nebo tráví den, takže už jsem rád, že se blíží
Nezvěstice, kde ho čiperně udám. A bude klid. Možná...

11.11.2016 20:23
incas

XXX.XXX.13.29

honzapm napsal(a):
To je dobře Javorko, musíme si pomáhat.

Dneska jsem si dal moc dobrej rýžovej nákyp, ze švestek,
aby jste tedy neřekli, že plody nezpracovávám. No a taky z malin.
A to ho učinilo naprostým gastronomickým zážitkem,
že to sem honem hop hop musím jít napsat.
Ofšem do fáze focení a sdílení jídla jsem ještě nedozrál.
Dokonce jsem na zahradě objevil i dalších pět čerstvých malin,
které vesele unikaly mrazíkům a sněhu.
No, tak teď už vesele odpočívají v nejmenovaném bříšku
a žádná zima je netrápí.

Kladení - 9 kousků, takže 95 celkem za SametovýListíOpad.

Holky dneska svůj nový zimní vnitřní výběh obrátily nohama vzhůru,
no to byly zákopy.
A Barbík začíná honit jednoho mladého kohouta, přitom s druhým
klidně sedí vedle sebe nebo tráví den, takže už jsem rád, že se blíží
Nezvěstice, kde ho čiperně udám. A bude klid. Možná...

Zdravím,
a co nějaké vlašky vystavit? Sice už je po uzávěrce, ale katalog teprve dávám dohromady, takže žádný problém... Myslel jsem, že uvidíme nějaké lososky, ty ještě tady určitě vystaveny nikdy nebyly. Nebo z nich nic nebylo?

11.11.2016 23:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jiří, díky za pobídnutí i nabídku výjimky.
Ke stříbrným nemám kohouta, samotné slepice vystavovat nemá smysl,
tento ráz tam bývá zastoupen dobře.
Oranžovokrké slepičky zatím nedorostly, a to, co mám, střežím jako oko v hlavě.
Kohouti k výstavě dva, ale viz. výše. Jednoho tam povezu pro J.Š. z T.
Hejno pčíká, takže ani zdravotní stav nejsem sto garantovat, očkování dtto.
Snad příští rok.

"Lososové" jsem měl ze tří kmenů, vylíhly se ale jen 4 slepičky (15 kohoutů),
z toho dvě lososové a dvě pšeničné. Jedna lososová padla za oběť kokcidioze,
druhá (z jiného kmene) nebyla typická vlaška.
Nechávat tuto jedinou a střežit ji jako oko v hlavě, a kvůli ní držet deset nepříb.
kohoutků a čekat, zda nějaký bude schopný, letos nebylo lze.
Její bratr byl už v adolescentním věku obří a těžký - nedošlechtěno.
Druhý kmen byl o poznání "lehčí", "vlaškovitější", ale barevně silně nestálý.
Ze třetího kmene lezla černá kuřátka. Možná by z nich něco kloudného vyrostlo,
kdo ví, nenechával jsem je - každé kuře bylo jiné - a opět samý kohout.
Zrovna včera jsem si říkal, že ty lososové ještě zkusím a vypiluji.
Uvidíme, zda budou letos v Lipsku.
Pomohlo by mi, pokud by Vojtěch K. mohl na web klubu dopsat genotyp lososu,
nejsem schopný si to nikde najít.
Chci si je udělat po svém, lehké, vlaščí, bělovaječné. Jednou...

http://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz/barevne-razy/

Ať se vám výstava vydaří.
Snad za mne stačí aspoň virtuální propagace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík