Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2018 20:01
KvětaFialova

XXX.XXX.49.160

Dobrý den. Měla bych dotaz ohledně druhé snášky u hus a kachen, protože se v tom moc nevyznám. Tak zaprvé, musím pro druhou snášku udělat něco já jako chovatel nebo si husa/ kachna pořeší všechno sama. Někde jsem četla, že se po vysezení prvních housat musí housata odebrat a husa je nesmí slyšet, aby mohla husa/kachna znovu zasednout. Nebo nejdříve husa/kachna housata/ kachňata odvodí a až pak zasedne? A když ano tak to, odvodění" trvá do té doby netž housata/ kachňata přepeří? Děkuji za odpovědi a omlouvám se, že se ptám na tak asi pro vás hloupé otázky, ale chtěla bych začít s chovem českých hus a pižmovek, takže scháním všechny informace.

19.6.2018 21:43
ovecka

XXX.XXX.174.159

Pokud si husa nebo kachna nanese do konce února vejce a zasedne, je velká šance, že je vysedí a pokud je hned odeberete, tak se tzv. podnese a zasedne podruhé. Pokud ale sedí později a vylíhne třeba až v květnu, tak se nepodnese. Zato pižmovka vám sedne třeba i 3x do roka.
Pokud necháte husu vodit housata nesedne určitě, protože začne s housaty přepeřovat. Mají to tak nastaveno, když nemohou létat housata, tak přepeří i staré husy. Časově je to konec května - červen. Dana.

19.6.2018 22:12
KvětaFialova

XXX.XXX.49.160

ovecka napsal(a):
Pokud si husa nebo kachna nanese do konce února vejce a zasedne, je velká šance, že je vysedí a pokud je hned odeberete, tak se tzv. podnese a zasedne podruhé. Pokud ale sedí později a vylíhne třeba až v květnu, tak se nepodnese. Zato pižmovka vám sedne třeba i 3x do roka.
Pokud necháte husu vodit housata nesedne určitě, protože začne s housaty přepeřovat. Mají to tak nastaveno, když nemohou létat housata, tak přepeří i staré husy. Časově je to konec května - červen. Dana.

Mockrát děkuju.

20.6.2018 12:42
martin b

XXX.XXX.161.40

Tak to jsem asi udělal chybu. Housata, protože jich bylo jen 5 od třech hus, jsem husám sebral po 14ti dnech. Husy přepeřily a já teď čekám druhou snášku, ale asi tedy zbytečně?

Přidejte reakci

Přidat smajlík