Domácí rum se dělá tradičně z obarvené, oslazené a dochucené vodky. Vodka se těžko nahrazuje alkoholem, který má vlastní chuť, protože pak se špatně dochucuje.
Průmyslovou výrobu netuším, jak byste v domácích podmínkách mohl napodobit, ale určitě to nepůjde s vínovicí.
Mně chutná vínovice, ve které jsou vylouhované rozinky. :)
Edit: Ještě jeden způsob, jak vyrobit rum; vínovice tam ale není: https://www.wikihow.cz/Jak-vyrobit-rum
Varaxi
napsal(a):
Domácí rum se dělá tradičně z obarvené, oslazené a dochucené vodky. Vodka se těžko nahrazuje alkoholem, který má vlastní chuť, protože pak se špatně dochucuje.
Průmyslovou výrobu netuším, jak byste v domácích podmínkách mohl napodobit, ale určitě to nepůjde s vínovicí.
Mně chutná vínovice, ve které jsou vylouhované rozinky. :)
Edit: Ještě jeden způsob, jak vyrobit rum; vínovice tam ale není: https://www.wikihow.cz/Jak-vyrobit-rum
Zdravím 🙂 mockrát Vám děkuji za odpověď a nápad s těma hrozinkama 😀 určitě vyzkouším moc děkuji. Jen bych se chtěl zeptat jestli tu vínovici nějak doslazujete a nebo do ní čistě jen nasypete ty hrozinky a necháte luhovat?
Já tam nasypu jen ty rozinky a dám uležet, ale samozřejmě někomu to chutnat nemusí.
Lze tam nakrájet na kolečka puškvorec a nechat uležet a taky tam lze nasypat čerstvé ovoce alá bowle (to se na zabíjačku asi nehodí, ale co), to pak stačí dát na pár hodin do chladu.
Všechno jsem to pila a chutnalo mi to. Doslazovanou jsem zas nepila nikdy, tak nevím.
Varaxi
napsal(a):
Já tam nasypu jen ty rozinky a dám uležet, ale samozřejmě někomu to chutnat nemusí.
Lze tam nakrájet na kolečka puškvorec a nechat uležet a taky tam lze nasypat čerstvé ovoce alá bowle (to se na zabíjačku asi nehodí, ale co), to pak stačí dát na pár hodin do chladu.
Všechno jsem to pila a chutnalo mi to. Doslazovanou jsem zas nepila nikdy, tak nevím.
Super, ok, vyzkouším nasypat jen hrozinky 😉🙂 mockrát Vám děkuji za radu👍🙂