Prodej bylinných čajů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katja385

18.4.2023 15:08
Katja385

XXX.XXX.216.138

Zdravím vespolek,

jsme nadšená bylinkářka, která se rozhodla zkusit si splnit svůj bláznivý sen a prodávat ručně míchané směsi. Jsem domluvená s jedním místním obchůdkem, že bych cca 1x za půl roku namíchala cca 100 pytlíků bylinných čajů a oni by je prodali.

Na SZPI se registrovat nemusím, jelikož se jedná o "zanedbatelnou kontinuitu" i "zanedbatelný stupeň organizace". SZPI mi však poslala odkaz na hygienické požadavky na provozovnu. S hygienou jsem mluvila a upřímně podstupovat to neskutečné martyrium ve složení hygiena-stavební úřad-hasiči v současné době určitě kvůli 2 zakázkám nebudu. Navíc v příslušném nařízení EP a Rady č. 852/2004 je napsáno, že se nevztahuje na případy, kdy výrobce dodává malá množství vlastních produktů z prvovýroby místnímu maloobchodu.

Když to bude takto v omezené míře, mělo by asi jít i bez živnosti?

Máte prosím někdo zkušenost?

Děkuji předem

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2023 17:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Katja385 napsal(a):
Zdravím vespolek,

jsme nadšená bylinkářka, která se rozhodla zkusit si splnit svůj bláznivý sen a prodávat ručně míchané směsi. Jsem domluvená s jedním místním obchůdkem, že bych cca 1x za půl roku namíchala cca 100 pytlíků bylinných čajů a oni by je prodali.

Na SZPI se registrovat nemusím, jelikož se jedná o "zanedbatelnou kontinuitu" i "zanedbatelný stupeň organizace". SZPI mi však poslala odkaz na hygienické požadavky na provozovnu. S hygienou jsem mluvila a upřímně podstupovat to neskutečné martyrium ve složení hygiena-stavební úřad-hasiči v současné době určitě kvůli 2 zakázkám nebudu. Navíc v příslušném nařízení EP a Rady č. 852/2004 je napsáno, že se nevztahuje na případy, kdy výrobce dodává malá množství vlastních produktů z prvovýroby místnímu maloobchodu.

Když to bude takto v omezené míře, mělo by asi jít i bez živnosti?

Máte prosím někdo zkušenost?

Děkuji předem

obávám se, že nikoliv. český právní řád zná jedinou výjimku z hygienického balíčku EU, totiž to dodávání malých množství do místního maloobchodu a to jest "prodej ze dvora"

a tam jsou jasně definované ty produkty a čaj to není.

Přidejte reakci

Přidat smajlík