Také bubláci se nepředvedli v Lysé n.L. na své Speciálce a tak dám alespoň pár fotek z mého chovu. Věřím, že se někdo přidá.
..začnem stylově, loňská Šampionka modrá tygra..
..nakonec pár modrých.
Asi jedna z nejpovedenějších a nejmilejších za mého holubáření..
..po ní se prošel...a pak už po mě vystartovala manželka..Zdeňku děkuji..a tady focení v teple skončilo...
Ahoj Míro, díky tvým krásným fotkám jsem zklamán ještě více ze zrušené Lysé. Moc jsem se na ni těšil a chtěl jsem si na ní zajed svůj nový foťák který má za sebou "zatím" pouze Kolín. Volno v práci jsem si zařídil a měl jsem být opět pá., so., bohužel . Jako vždy super přehlídka tvých svěřenců. Ať se ti daří příteli. Bohouš
mirafer
napsal(a):
Také bubláci se nepředvedli v Lysé n.L. na své Speciálce a tak dám alespoň pár fotek z mého chovu. Věřím, že se někdo přidá.
..začnem stylově, loňská Šampionka modrá tygra..
Jestli sem můžou i začátečníci, tak já se s dvolením trochu přidám, ale nemám je takhle parádně výstavně nafocené...jen normálně přírodně :).
Buqice
napsal(a):
Jestli sem můžou i začátečníci, tak já se s dvolením trochu přidám, ale nemám je takhle parádně výstavně nafocené...jen normálně přírodně :).
Někde jsem psal, že jsme malý Klub..pokud však do něj budou přistupovat takto zapálení chovatelé, nemám o něj a potažmo o české bubláky žádné obavy..
Všem děkuji za kladná hodnocení a tobě Bohoušku, až se rozhodneš, tak tento pár je tady pro tebe připraven...
..do obýváku jsem už nebyl vpuštěn, ale takto ti je manželka okrášlila..
Já teda o bubláky obavy mám...a bohužel ted i všechny ostatní opřence, protože zavřít všechno nemám šanci i kdybych se přeskočila...ale sem radši něco optimistického...tak třeba zimní mimina ☺.
Český svaz chovatelů
Ústřední odborná komise chovatelů holubů, Maškova 3,182 53 Praha 8 - Kobylisy
Tomáš Marušák 9.1.2017
Výzva chovatelům okrasných holubů
V souvislosti s výskytem vysoce patogenní aviární influenzy, tzv. ptačí chřipky, ve smíšených malochovech drůbeže na území České republiky, vyzýváme chovatele okrasných holubů k přijetí preventivního opatření, spočívajícího ve vedení uzavřeného chovu holubů, prostého styku s volně žijícím ptactvem a domácí drůbeží, a to po dobu nejméně tří měsíců.
Výzva se týká především chovatelů majících chovy v ochranném a dozorovém pásmu zjištěného výskytu aviární influenzy, ovšem zvážit by ji měli i chovatelé žijící v dosud bezproblémových lokalitách.
Chovatele okrasných holubů informujeme, že u holuba domácího nebyl virus aviární influenzy dosud zjištěn, naopak je i nyní, tedy po více jak deseti letech od první vlny výskytu ptačí chřipky v Evropě potvrzováno, že holub domácí nemá vůči tomuto viru jakkoliv vnímavé receptory. Uvedené opatření proto považujte výhradně jako krok preventivní.
Za ústřední odbornou komisi chovatelů holubů
Pavel Wieder, v.r.
předseda ÚOK chovatelů holubů
Informace za ÚOKCH při ČSCH poskytuje Mgr. Bc. Alexandr Veselý, tel.776700862, mail: ave.com@seznam.cz
K výzvě přikládáme odborné stanovisko autora knihy Holubi a ich zdravie a předního odborníka na veterinární problematiku v chovech holubů MVDr. Miloslava Struhára:
Vtáčia chrípka (Influenza avium) je ochorenie, ktoré postihuje hrabavú hydinu (drůbež): sliepky, morky, bažanty, pávy, ... a vodnú hydinu (zúbkozobce) kačice, husi, labute, ... Pôvodcom je RNA vírus, ktorý patrí medzi tzv. ortomyxovírusy (Orthomyxoviridae). Ich veľkosť je cca 9 nm. Sem patrí i pôvodca chrípky ošípaných a koní. Chrípkové vírusy sa rozdeľujú na základe tzv. vnútorného nukleokapsidového antigénu na A, B, C. Pre diagnostiku, resp. popísanie vírusu - pôvodcu chrípky sú dôležité dva povrchové antigény a to H (hemaglutinín) a N (neuraminidáza) a následne z ich kombinácií (je vedecky dokázané, že obidva povrchové antigény podliehajú na sebe nezávisle antigénnym zmenám) rezultujú subtypy influenzového vírusu, ako napríklad subtyp H5N8. Mimochodom H antigénov je vo svete popísaných 13 a N antigénov 9. Ich spomínanou kombináciou je viacej subtypov. Konkrétne tento subtyp nie je prenosný ani na človeka. Vírus influenzy vtákov zatiaľ nebol popísaný u holubov, pretože aspoň doposiaľ bunky tela holubov nemajú vnímavé receptory k tomuto vírusu, To znamená, že holuby nie sú vnímavé na túto infekciu. Ak by som to jednoducho vysvetlii "polopaticky" - je to tak ako na každý zámok "pasuje" iný kľúč.
MVDr. Miloslav Struhár.
HonzaH
napsal(a):
Český svaz chovatelů
Ústřední odborná komise chovatelů holubů, Maškova 3,182 53 Praha 8 - Kobylisy
Tomáš Marušák 9.1.2017
Výzva chovatelům okrasných holubů
V souvislosti s výskytem vysoce patogenní aviární influenzy, tzv. ptačí chřipky, ve smíšených malochovech drůbeže na území České republiky, vyzýváme chovatele okrasných holubů k přijetí preventivního opatření, spočívajícího ve vedení uzavřeného chovu holubů, prostého styku s volně žijícím ptactvem a domácí drůbeží, a to po dobu nejméně tří měsíců.
Výzva se týká především chovatelů majících chovy v ochranném a dozorovém pásmu zjištěného výskytu aviární influenzy, ovšem zvážit by ji měli i chovatelé žijící v dosud bezproblémových lokalitách.
Chovatele okrasných holubů informujeme, že u holuba domácího nebyl virus aviární influenzy dosud zjištěn, naopak je i nyní, tedy po více jak deseti letech od první vlny výskytu ptačí chřipky v Evropě potvrzováno, že holub domácí nemá vůči tomuto viru jakkoliv vnímavé receptory. Uvedené opatření proto považujte výhradně jako krok preventivní.
Za ústřední odbornou komisi chovatelů holubů
Pavel Wieder, v.r.
předseda ÚOK chovatelů holubů
Informace za ÚOKCH při ČSCH poskytuje Mgr. Bc. Alexandr Veselý, tel.776700862, mail: ave.com@seznam.cz
K výzvě přikládáme odborné stanovisko autora knihy Holubi a ich zdravie a předního odborníka na veterinární problematiku v chovech holubů MVDr. Miloslava Struhára:
Vtáčia chrípka (Influenza avium) je ochorenie, ktoré postihuje hrabavú hydinu (drůbež): sliepky, morky, bažanty, pávy, ... a vodnú hydinu (zúbkozobce) kačice, husi, labute, ... Pôvodcom je RNA vírus, ktorý patrí medzi tzv. ortomyxovírusy (Orthomyxoviridae). Ich veľkosť je cca 9 nm. Sem patrí i pôvodca chrípky ošípaných a koní. Chrípkové vírusy sa rozdeľujú na základe tzv. vnútorného nukleokapsidového antigénu na A, B, C. Pre diagnostiku, resp. popísanie vírusu - pôvodcu chrípky sú dôležité dva povrchové antigény a to H (hemaglutinín) a N (neuraminidáza) a následne z ich kombinácií (je vedecky dokázané, že obidva povrchové antigény podliehajú na sebe nezávisle antigénnym zmenám) rezultujú subtypy influenzového vírusu, ako napríklad subtyp H5N8. Mimochodom H antigénov je vo svete popísaných 13 a N antigénov 9. Ich spomínanou kombináciou je viacej subtypov. Konkrétne tento subtyp nie je prenosný ani na človeka. Vírus influenzy vtákov zatiaľ nebol popísaný u holubov, pretože aspoň doposiaľ bunky tela holubov nemajú vnímavé receptory k tomuto vírusu, To znamená, že holuby nie sú vnímavé na túto infekciu. Ak by som to jednoducho vysvetlii "polopaticky" - je to tak ako na každý zámok "pasuje" iný kľúč.
MVDr. Miloslav Struhár.
To jste měl dát na diskusi o ptačí chřipce a ne sem do tak pěkného vlákna odborně vedeného co se týče bubláků. Možná by jste tím schladil žáhu jednomu pánovi, který tam jen hloupě mele a utápí se ve slovní přesmyčce. Vleká škoda, ale díky už jen zato, že jste si dal tu práci s přepsáním textu, nebo zkopírováním formátu PDF ve kterém nám to bylo zasláno.
Tak jste mě, pánové, inspirovali...vyběhnout a vyfotit čerstvé :)
Rady a doporučení jsou vítané.
Díl 1.
Míro, děkuji za založení krásného vlákna s množstvím perfektních holubů. Kvalita chovu se pozná nejen z těchto fotek, ale především ze skutečnosti, jakou kvalitu je ochoten a schopen špičkový chovatel poskytnout jiným zájemcům a co vím, tak ve Tvém případě se snoubí oba tyto superlativy. Jen tak dále. Zdravím z Moravy. Saša.
5555
napsal(a):
Míro, děkuji za založení krásného vlákna s množstvím perfektních holubů. Kvalita chovu se pozná nejen z těchto fotek, ale především ze skutečnosti, jakou kvalitu je ochoten a schopen špičkový chovatel poskytnout jiným zájemcům a co vím, tak ve Tvém případě se snoubí oba tyto superlativy. Jen tak dále. Zdravím z Moravy. Saša.
Stoprocentní pravda, můžu jen potvrdit, o co jinak se začíná s chovem něčeho nového, když se na začátku narazí na dobrého člověka. Jsou chovatelé, kteří když vidí začátečníka, koukají s nim spíš vyběhnout a oškubat ho. U bubláků si ale v tomto směru připadám jako v ráji, protože jsem šťastnou nahodou padla nejen na skvělého zakladatele tohoto vlákna, ale i na pohádkového p.Bombalu. Díky tento dvěma se mi občas vrací i nékteré po ztrácené iluze o světě ☺.
Na Lysou bylo přihlášeno 16 ks jen kvůli tomu jsem je držel doma do chovu jich potřebuji jen půlku co ted s nimi? Asi zavolám Srstkovi do pořadu "CHCETE ME".
martibo
napsal(a):
Chtelo byto este jine barvy.
..ano, ale to je o chovatelích, kteří umějí, nebo chtějí fotit..určitě v našich chovech je plno krásných bubláků, nejen modrých a modrých tygrů..
..tak dám něco z dnešního dne..
martibo
napsal(a):
Chtelo byto este jine barvy.
..tak dnes byl holubářský svátek, navštívil jsem předsedu klubu Míru Červeného, nafotil a s jeho dovolením dávám pár fotek z jeho chovu.
...Míro říká, na černé si musíš nejdřív zvyknout, pak jim ale propadneš..
poty76
napsal(a):
Ahoj Ondro. Jen tak? Moc hezké bubláky máš. Na první fotce se mi líbí ten stříbrný v pravo. Pokud se pletu, oprav mě. Pokud se mi letos bude dařit, myslím na tebe. Nezapoměl jsem! Zdraví tě Bohouš P. do Jížních čech.
Stříbrný mám udělané dva páry snad se povedou letos sem je vystavil i v Lysé. Uvidíme co dají. teď se to tu všechno vaří tak doufám že něco bude. Sem rád že na mě myslíš to je dobře.
zdeněk66
napsal(a):
Taky troškou do mlýny.
..moc hezké a zvláště málo chované, musíte z nich mít radost.
Tímto bych chtěl pozvat na výroční členskou schůzi i chovatele bubláků mimo klub, třeba se vám u nás zalíbí, naleznete spřízněné duše a možná i posílíte naše řady..
Na všechny se těší,
Fér Miroslav,
jednatel klubu ČB.
..předloni tento pár odchoval 13 holoubat, nyní krmí a zítra holubička opět snáší..
mirafer
napsal(a):
...Bohoušku, z toho vašeho pěkného vlákna mi začli stavět i bubláci..
Parádní scénka Mirečku, však tohle vaše vlákno také nabírá na rozměru a hlavně. Má kvalitu. Milé překvapení v tomto vlákně je žena s nickem Buqice. Tady smekám klobouk. Neznám moc žen, které by chovali holubi.
Po pravdě neznám žádné
O to více to potěší.
poty76
napsal(a):
Parádní scénka Mirečku, však tohle vaše vlákno také nabírá na rozměru a hlavně. Má kvalitu. Milé překvapení v tomto vlákně je žena s nickem Buqice. Tady smekám klobouk. Neznám moc žen, které by chovali holubi.
Po pravdě neznám žádné
O to více to potěší.
Bohouši, pokud vezmu v úvahu, že toto vlákno je zřízeno pro propagaci klubu, tak mám písemný souhlas s uvedením osobních dat: Ano, je to žena, je pěkná a z fotek-Tygří chvilka poezie - člověk žasne, co dokázala za první chovnou sezonu..určitě k těmto výsledkům patří i její jistá zvídavost a časté otázky na různé detaily k vedení chovu, což u začátečníka je velice důležité.
..na fotce od zdeněk66 stříbřitá šupka, v levém rohu dole, má požadovaný zadní vrkoč..
-pro nejen začínající chovatele přikládám foto ukázkové hlavy českého bubláka.
..rovněž rous, má být vrstvený ve třech řadách, ne trčet do předu..ale jako tento modrý. Jeho postava však není ideální, je mírně vztyčená.
..dnes je ale i u bubláků z čeho vybírat, dám pár ukázek, i když z daleka ne všech..
..žlutěplavý žlutopruhý..nádherný silný holub, malinko by mohl mít kratší nohy..
..když se vám zadaří, přichází uspokojení, ale to zná každý chovatel.
Přeji všem chovatelům holubů plné holubníky kvalitních letošních odchovů.
Míra Fér.
TUR:TEXAN
napsal(a):
Zdravím pane Fér.
Velicé poučné, ale nedotknul jste se předního vrkoče a zvlášť u fotek (myslím )Zdeněk 66 je něco nedobrého ve statě Dánském.
Mnoho chovatelských úspěchů přeje Šlauer.
Příteli, děkuji až na severní Moravu..
K těm fotkám - s chovatelem jsem v kontaktu, stříbřitá šupka je v ohrožení a v této době není prostor na kritiku, ale vzájemnou pomoc. Chovatel se již dva roky urputně snaží sehnat protějšky a nedaří se. Není chovatel bubláků a proto mě na něm fascinuje to upřímné zaujetí zachovat tento ráz. Snad se nám to povede a zkrácení postav, zlepšení předního vrkoče i zmohutnění rousu už budou jen kroky následující..
Pane Šlauer, zdá se Vám něco závadného na tom, když lidi v pohodě chovají, vylepšují co můžou a nehádají se?
Ujišťuju Vás, že proti některým jiným spolků je to pŕíjemná změna.
Pane Fér, ruším souhlas s použitím dat pro potřeby klubu teď jsem ho mohla krásně tahat za fusekli ze jsem teplej chlap a ty bubláky nemám první rok...jen jsem první rok v klubu. Který je mimochodem jak oáza pohody mezi rozštěkanou chovatelskou veřejností a činnost klubu je, pane Šlauer, myslím nejlíp vidět na klubové výstavě.
mirafer
napsal(a):
..a bonbónek na závěr..
Mirečku, že by už skoro hotový černý běloštítný? Pokud ano, tak už jen dotáhnout křídla a vyčistit hlavu. Nó, velká šlechtitelská paráda. Jestli se nepletu, ještě jsem je neviděl a předpokládám, že je nikdo nedělá kromě př. Červeného. Tomu co tady předvádíte, lze jen zatleskat. Opravdu suprová propagace klubu bubláka.
žlutý běloštítný chov. př. S. Kopecký
Jo tak jsem asi doma Mirečku. Podíval jsem se konečně na profil Buqice a je mi jasné o koho že to jde. Modré a černé Maransky má u nás jedna paní kousek odemě. Potkávám se s ní v Lysé na výstavišti, má dceru a syna. Její syn chodí s mým do stejné třídy (truhlář) na učilišti v Cv. Jmenovat jí nebudu abych jí nerozbyl krytí
Bo když mi odepsala, že jsem to nedomyslel , samo vzal jsem to jako vtip. Ale nechci jí jmenovat abych to pak někde neodskákal. No a teď tady debatuji se synem a potvdil mi, že má české bubláky v těchto barvách. Tak že parádní bubláci na severu čech a já o tom ani nevěděl, že je mám "přes kopec"...
Mirečku, mám několik fotek z několika akcí, především z Lysé nad Labem. Již kdysi jsem je tady dával jako podporu jiného vlákna. Zde na tomto vlákně nejsou a když už tady děláte takovou propagaci klubu českého bubláka, myslím si, že by bylo dobré tu vaší aktivitu podpořit. Je dost pravděpodobné, že některé barvy či kresby tady ještě nejsou. Když už jsem si odskočil z našeho vlákna, tak ať to stojí za to....
Tak naváži na tu naší klubovou speciálku. Byť se nekonala, tak to tady tak vypadá.
Tak jdeme na to
No a tohle mě tenkrát úplně rozsekalo od mch
Jak to vypadá s těmito holubi, jsou ještě?
peparazak
napsal(a):
Ahoj Miro i vsichni priznivci ceskeho bublaka, uz se tesim na zitrejsi setkani.Pepa Razak
Tak to byla bomba kterou nikdo nečekal... Pepa Razák se tak těšil, že vstoupil do našeho Klubu a to nejen on, ale i HonzaH ze Severní Moravy. Máme z toho radost a věříme, že budou posilou pro náš klub...
Výročka se nesla v příjemném duchu, sice ze známých důvodů chybělo vyhodnocení Speciální výstavy, ale věříme, že situace z ptačí chřipky pomalu vymizí a jak je z fotek Buqvice patrné, sezona se rozjela a budem se těšít z nových odchovů..
Za předsednickým stolem předseda Míra Červený s úvodním projevem, pozorně poslouchají Míra Fér-jednatel a Jenda Vaník-pokladník klubu..
mirafer
napsal(a):
..také tento odchovává znamenitě..
..dočkal se a ani při focení nechtěl odletět..to je táta..
Tak teď něco strakatého... :) mě se líbí...asi zůstane doma a bude dělat mezi modrou barvou výjimku :).
mirafer
napsal(a):
..vybavení za x tisíc každý rok ignorují..
..a nedají si pokoj..
..tak na tato se těším až přepeří..zvláště na to v pravo.Asi to není tak vidět, ale křídla jsou krásně izabelová..
mirafer
napsal(a):
..jaká zas budou ?
..ten modrý kapratý je první odchov od šedohnědé tygry..
Přátelé, dnes se mi nepíše jen tak. Dnes nás zasáhla smutná zpráva, včera nečekaně odešel z našich řad dlouholetý předseda a čestný předseda Klubu chovatelů holubů českých bubláků, Jan Langr z Morašic u Litomyšle. Celý svůj život zasvětil zvláště chovu českých bubláků červených a žlutých běloštítných.
Čest jeho památce.
Za Klub chovatelů holubů českých bubláků,
Fér Miroslav- jednatel klubu.
Ahoj,
V poslední době se roztrhl se špatnými zprávami pytel. Honzu Langra jsem poznal více teprve letos, měli jsme v Litomyšli schůzi chovatelů brněnských voláčů a tak jsem ho oslovil, aby mi ukázal chov. Byl velmi ochotný. V poslední době se věnoval brněnským voláčům, měl sedlaté a žluté, hlavně ti žlutí se mi velmi líbili. Co ale bylo vidět zejména, to byla ta obrovská láska k holubům a plány. Přesto, že bylo vidět, že už je na světě nějaký pátek, chtěl budovat moderní holubník, bohužel mu osud nedopřál. Byl velkým milovníkem českých bubláků, o kterých dovedl vyprávět velmi srdnatě. Ukázal mi archív fotografií, na nichž znal čísla kroužků svých holubích šampionů a spoustu dalších věcí odborného rázu. Kromě holubů miloval i koně, takže netřeba pochybovat, že odešel dobrý člověk. Čest jeho památce. A. Veselý.
Dám sem dvě skoro stejné fotečky z velmi vydařené akce - přednášky o chovatelství, kterou zaštiťovala ZO ČSCH Podbořany a to výstavním fundusem. Přednášku provedl př. Laštovka a doplňoval jsem ho já pár věcmi o infrastruktúře ČSCH a krátkým projevem o chebské strace. Akce byla konaná za účelem představení chovatelství jako celku pro ŽŠ a MŠ Mašťov u nás v KD.
Článek o této akci vyjde v časopisech Svět holubů a předpokládám, že podobný v časopise Chovatel.
Autorem této nádherné fotografie je kamarád Zdeněk Laštovka. Z pohledu kvality a pestrosti kdy dal vedle sebe černého a žlutého bubláka jsem byl a stále jsem nadšen. Takže já
Přátelé, dnes jsem na přání syna zemřelého, našeho člena klubu, Pavla Šmejkala dovezl pozůstalost-40 párů černých bubláků,10 párů bílých bubláků a 10 párů černých tygrů a strak. Zvláště černí a bílí jsou velice pěkní a v dobré kondici. Pokud by měl někdo zájem, prosím volejte. Holubi jsou zdarma-pouze symbolická cena 50, - kč- za jakékoliv odebrané množství kusů, či párů (za dovoz a krmení)
Fér Miroslav,
Lysá nad Labem.
601 594 625.
mirafer
napsal(a):
Přátelé, dnes jsem na přání syna zemřelého, našeho člena klubu, Pavla Šmejkala dovezl pozůstalost-40 párů černých bubláků,10 párů bílých bubláků a 10 párů černých tygrů a strak. Zvláště černí a bílí jsou velice pěkní a v dobré kondici. Pokud by měl někdo zájem, prosím volejte. Holubi jsou zdarma-pouze symbolická cena 50, - kč- za jakékoliv odebrané množství kusů, či párů (za dovoz a krmení)
Fér Miroslav,
Lysá nad Labem.
601 594 625.
Přátelé, děkuji. Docela jsem se toho obával, ale vše je úspěšně rozebrané. Snad někomu udělají radost a Pavlova stopa nebude zavátá..
Dnes jsem také konečně něco nafotil, tak jen malá ukázka, než mě zahnal déšť..