Čeští bubláci jen tak...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2018 10:19
mirafer

XXX.XXX.144.74

Jednou mi říkal přítel Drba z Roudnice nad Labem: pane Fér, almondi bubláci, to by bylo něco. Trochu jsem o tom přemýšlel a pak si řekl, proč ne..tříletou práci mi manželka zdokumentoval..ta modrá je jen ilustrační foto(původní byla velice tmavá), takže jsem na konci, či na začátku?

No a máme po volbách, kdo se zajímá o práci v Klubu, tak na našich stránkách(www.bublaci.webnode.cz) v rubrice Diskusní fórum si můžete najít nový výbor klubu..

M.F.

9.3.2018 14:23
peparazak

XXX.XXX.162.50

Ahoj Miro, moc pekny holuby.Rad je uvidim nazivo ale nevim kdy to bude.Nejak nejsem panem sveho casu.Blahopreji k funkci na dalsich pet let.Ja si v te funkci nikoho jineho stejne nedovedl predstavit nez tebe.Pepa Razak.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2018 12:53

mirafer napsal(a):
Jednou mi říkal přítel Drba z Roudnice nad Labem: pane Fér, almondi bubláci, to by bylo něco. Trochu jsem o tom přemýšlel a pak si řekl, proč ne..tříletou práci mi manželka zdokumentoval..ta modrá je jen ilustrační foto(původní byla velice tmavá), takže jsem na konci, či na začátku?

No a máme po volbách, kdo se zajímá o práci v Klubu, tak na našich stránkách(www.bublaci.webnode.cz) v rubrice Diskusní fórum si můžete najít nový výbor klubu..

M.F.

Zdravím p.Fer přítel Pavel Drba ma tuhle barvu velmi rád je to jen takový můj postreh ale nebylo by lepší místo mondena použít parukare?

13.3.2018 17:47
mirafer

XXX.XXX.124.26

Přátelé, dnes se mi opět nepíše..jen tak. Zdá se, že těch smutných zpráv je někdy více než těch příjemných. Dnes zemřel Jaroslav Petrovický z Klamoše. Náš velký kamarád, milovník myslivosti, koní, drůbeže, holubů českých staváků a bubláků, velký milovník lidí. O své radosti se s námi dělil na svých stránkách www.jarute.wbs.cz
Věnujte mu prosím tichou vzpomínku.

Fér Miroslav
jednatel klubu.

13.3.2018 18:06
Ondřej K.

XXX.XXX.58.20

Obrovská škoda

13.3.2018 18:26
poty76

XXX.XXX.145.250

Čest jeho památce. Jarda byl člověk s velkým srdcem a znalec, nejen holubů, několikrát jsem s ním mluvil již během jeho nemoci po telefonu, ale i to už bylo pro něj velmi složité aby zvládl třeba jen dvou minutový hovor. Nikdy na Jardu nezapomenu. Stále si ho budu nosit ve svém srdci. Jardo opatruj se tam na hoře. Tvůj kamarád Bohouš Potůček.

18.3.2018 10:00
faha

XXX.XXX.36.124

Pro ty kteří ho neznali měl PAN Petrovický svoje stránky.https://www.jarute.wbs.cz Je tam vidět jeho obrovský záběr koníčků a jeho šlechtitelská práce obnovit a vyšlechtit zapomenuté barevné rázy českého staváka a samozřejmě i českého bubláka
čest jeho památce Franta.

25.3.2018 20:02
poty76

XXX.XXX.145.250

Zdravím všechny bubláčkáře, sezona začala i u Potůčka, jen je musím všechny ještě ostříhat . No ke kadeřníkovi je nepustím, to by to dopadlo viď Mirečku?

Pohled na bubláka

Jo jak mi to tady vaří, dneska do nich bouchlo sluníčko a neskutečný koncert kolegové a kolegyně. Ale to vy znáte, já jsem teprve smrádě které si to osahává! Tak si to užívám.

2.4.2018 11:34
mirafer

XXX.XXX.149.183

2.4.2018 11:35
mirafer

XXX.XXX.149.183

2.4.2018 11:41
mirafer

XXX.XXX.149.183

KRÁSNÉ VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ

přeje,

Míra Fér.

2.4.2018 11:48
kouták

XXX.XXX.168.33

mirafer napsal(a):
..otevírá se nový pohled..

Míro paráda.Krásněj holubník a ještě hezčí žluťasové.Zdeněk.

2.4.2018 21:03
Ondřej K.

XXX.XXX.58.20

mirafer napsal(a):
KRÁSNÉ VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ

přeje,

Míra Fér.

Moc pěkný p.Fér koukám spoustu světla. Mandlový se daří vypadá to parádně.

25.4.2018 15:24
Buqice

XXX.XXX.146.42

26.4.2018 12:50
Buqice

XXX.XXX.189.113

Jarní kontrola mých bubláků provedena, můj osobní poradce chovu nenadával :).

26.4.2018 15:42
peparazak

XXX.XXX.162.50

Takoveho poradce chovu Vam trochu zavidim.Pan Bombala je opravdovy holubar srdcar.Jsem rad ze jsem takoveho cloveka poznal.Pepa Razak.

26.4.2018 18:07
Buqice

XXX.XXX.189.113

To já taky :) jsem moc ráda a závidím si ho sama sobě :).

26.4.2018 19:20
mirafer

XXX.XXX.149.183

Také by mohl zavítat do Lysé a poradit..

Jinak po smutných odchodech, máme nového člena klubu a je to ženská..(:- pokud bude nadšená jak Buqice, pro náš klub jen dobře!
Kdo se chce dozvědět více tak na: www.bublaci.webnode.cz v rubrice Seznam chovatelů.. a ať vám to bublá.

Jednatel klubu.

1.5.2018 19:11
TUR:TEXAN

XXX.XXX.90.4

Letošní dorostencí.

Snad mě chovatele českých bublaků neukamenují-ale to jsou také bubláci.

6.5.2018 21:23
poty76

XXX.XXX.145.250

Zdravím všechny bubláčkáře, především ty které znám osobně. Takže pánové prominou, první zmíním Janu, Míru, Standu, Milana a př. M. Červeného. Mám za sebou dvoudenní zkušenost z pouštěním bubláků na volno a pokud mi někdo tvrdil, resp. pokud si někdo myslí, že je to typický voliérový holub, tak má dvoudenní zkušenost to silně vyvrací. To, co mi na vlastní oči předvedli, mě víc než nemile překvapilo. První den holubice zalétla až za hustý porost stromů a keřů, cirka 50m od holubníku. Průser byl ten, že jsem jí zde měl jen jednu noc, nová frajerka pro lichého štítníka. Cestu si našla a zdárně zalétla. Ale druhý den ze so./ne. mě roštípala žlutá holubice, která navíc sedí na vejcích. Nevím jak a kdy se dostala stejně jako ta den předtím za to stromořadí u souseda z levé strany, ale v podvečer kdy jsem čekal až zalezou staváci se mi za zády něco začalo plácat a probíjet touto džunglí.Po 20h se z poza tohoto bordelu krs který se již několik let se sousedem přu aby to vyřezal, vynořila ona frajerka, která vylétla na věžičku k sousedovi, cirka 15m na horu. Po půl hodinovém volání se mi jí podařilo stáhnout na okap, kde do rána přespala. Naivně jsem si myslel, že ráno hned zavítá na dvůr a bude se tlačit na střídání se samcem. Jj, začala létat po vrchní části obce, krásně se vyhřívala a vegetila cirka 200m od holubníku na domově důchodců. Frajerka se vrátila až kolem 16h. Takže bubláci mi pěkně pustili žilou

6.5.2018 21:26
poty76

XXX.XXX.145.250

Zde ta džungle a v pozadí na krámu nová holubička. je jemnější, hezký dlouhý rous ale ne tak vrstvený.

6.5.2018 21:27
poty76

XXX.XXX.145.250

No a myslím si, že slušně zachycený let bubláka, především s tím sluníčkem

6.5.2018 21:30
poty76

XXX.XXX.145.250

Mirečku a tohle je ta nová holubička, žlutá není, spíše do plavé. Nic jiného jsem nesehnal, bohužel se mi ze štítničky udělal štítník. Jsem rád za ní, hlavně že ho nebudu mít plonkového.

8.5.2018 09:19
mirafer

XXX.XXX.148.230

poty76 napsal(a):
No a myslím si, že slušně zachycený let bubláka, především s tím sluníčkem

..hlavně z nich nedělej staváky.. (:-

Ta žlutěplavá je hezká, oživí ti krev a uvidíš, co z nich vypadne. Já s tímto zkušenosti nemám..
Doufám, že jsi již něco nakroužkoval a ukážeš..

Míra.

16.5.2018 18:37
mirafer

XXX.XXX.149.183

26.5.2018 14:24
Buqice

XXX.XXX.133.77

Volám SOS... nemáte někdo nějaké kroužky navíc ? Něco mezi 10-20 ks ? Já jsem to letos nějak podcenila...

3.6.2018 17:02
mirafer

XXX.XXX.124.26

..kontrola chovu po příjezdu z dovolené..

17.6.2018 21:00
mirafer

XXX.XXX.124.26

Přátelé,9.6.2018 odešel z našich řad přítel Ladislav Černý z Žiretické Podstráně 62,544 01 Dvůr Králové. Vzpomínku na něj najdete na našich stránkách www.bublaci.webnode.cz

Pozůstalá rodina nabízí české bubláky černé, černé tygry a straky.

Fér Miroslav.

23.6.2018 09:37
mirafer

XXX.XXX.124.26

..včera, to bylo ještě léto..Bédo, že ten pohled z okna..Sl. olé..

8.7.2018 22:20
mirafer

XXX.XXX.124.26

..nedělní poetické odpoledne v Polabí..

8.7.2018 22:29
Ondřej K.

XXX.XXX.58.20

mirafer napsal(a):
...

Pěkné pokoukání.

9.7.2018 11:20
pavko

XXX.XXX.213.38

Kolikrát za rok se ta střecha mění

9.7.2018 18:08
faha

XXX.XXX.2.28

Ahoj Míro ti se nemůžou do toho holubníčku přeci vejít.Měl bys něco přistavět

3.8.2018 11:15
mirafer

XXX.XXX.124.26

..ve vyprahlém Polabí, alespoň malá oáza..

24.8.2018 14:06
mirafer

XXX.XXX.155.202

Přátelé, již zítra 25.8. jste zváni na svátek všech bubláčkářů do Osinalic. Rozmýšlíte se ještě, kam na výlet, Osinalice jsou dobrá volba a nejen pro bubláčkáře..

Srdečně zve výbor klubu.

26.8.2018 22:05
mirafer

XXX.XXX.124.26

Takže přátelé, pro ty, kteří se nemohli zúčastnit, pár poznatků z letošních Osinalic. Opět musím říct, byli jsme spolu rádi. Po mém zahájení a přivítání přítomných, se slova ujal předseda klubu Míra Červený. Nejdříve vyjádřil radost nad tím, že jsme klub, kde mezi námi vládne přátelství, dobrá pohoda a ne nějaká zášť, což je v dnešní době poměrně vzácná skutečnost. Také projevil radost nad tím, že když odchází starý výbor, tak nový nezačne s tím: jó, to my to začnem takhle..ale pokračuje v dobrém duchu předchozího.Výtka však zazněla nad tím, že Evropskou výstavu obesílají pouze dva členové klubu a to s bubláky pouze jeden, určitě zamyšlení do budoucna. Velmi hezky jsme si zavzpomínali na ty, kteří prakticky stáli u vzniku klubu, i na ty, kterým bubláčci dělali radost a starali se o jejich rozkvět, a že jich bylo..až je nám nějak smutno, že nás v posledních letech dost často opouštějí..na druhou stranu, zase máme naději, objevuje se nová zájemkyně o vstup do klubu..

..tradiční roubenka v Osinalicích se vstupem za kterým se vše odehrává..

26.8.2018 22:16
mirafer

XXX.XXX.124.26

..uvnitř vládla příjemná pohoda..

26.8.2018 22:20
mirafer

XXX.XXX.124.26

mirafer napsal(a):
..uvnitř vládla příjemná pohoda..

..doma to bylo horší, zapomněl jsem tam plech od cukroví..

26.8.2018 22:24
mirafer

XXX.XXX.124.26

..jako vždy společné foto..

..letos to bylo eldorádo pro děti, ty si koníčky užívaly..

9.10.2018 20:19
poty76

XXX.XXX.145.250

Po delší odmlce je třeba oživit vlákno o českém bublákovi. Tak s jedním slušným holoubkem ze červených štítníků
A Mirečku jedna už s klukem

9.10.2018 20:41
mirafer

XXX.XXX.92.191

poty76 napsal(a):
Po delší odmlce je třeba oživit vlákno o českém bublákovi. Tak s jedním slušným holoubkem ze červených štítníků
A Mirečku jedna už s klukem

..tak když u nich zůstane, tak mu pomůžu.

Míra.

20.10.2018 21:24
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Míro, tady ti posílám rodící se nový holubník pro bubláky. Dnes byla vybetována základová deska, myslím, že to bude plně dostačující. Chvilku s klukem počkáme a pustíme se do konstrukce. Ještě před to bude velká a prostorná voliéra z travnatým povrchem. Bude lépe ahoj kluci Potůčkovi

25.10.2018 18:28
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Mirečku, tady mám z toho mála jednu myslím si, že hezkou holubičku. Nechám si ji na holoubka kterého mám plonkového. Ještě jí lezou rousy, ocasní brka také nejsou ve stejné rovině, ale..... mám radost.

25.10.2018 18:29
poty76

XXX.XXX.145.250

No a tady nemám zatím 100% jistotu, ale vypadá to také na slečnu

27.10.2018 21:09
poty76

XXX.XXX.145.250

Něco promě suprového ze včerejší návštěvy kamaráda M. Féra. Jsem si šmáknul

27.10.2018 21:11
poty76

XXX.XXX.145.250

No prostě jsme si chvilku zaholubařili.

27.10.2018 21:13
poty76

XXX.XXX.145.250

A náš nový přírůstek do žlutých řad

Ještě mládě, pravděpodobně holubička ale ten roooooous

31.10.2018 21:07
poty76

XXX.XXX.145.250

Tento pohled se mi zamlouvá stále víc a víc. A v letních měsících když sem si posedával na lavičce před holubníkem, tak to bublání bylo naprosto úchvatné

No a dnešní koupání .... to milují

18.11.2018 17:45
faha

XXX.XXX.33.34

na šesté fotce krásná žlutě plavá kapračka nemá chybu

18.11.2018 19:27
mirafer

XXX.XXX.92.191

poty76 napsal(a):
No prostě jsme si chvilku zaholubařili.

..a co tato uprostřed, ta už je tvoje a ještě o tom nevíš...

21.11.2018 13:15
poty76

XXX.XXX.145.250

faha napsal(a):
na šesté fotce krásná žlutě plavá kapračka nemá chybu

Františku, myslím si, že ta pobídka od Míry byla pro vás. Aspoň jsem to tak pochopil z dnešního společného telefonátu. Takže o co jde? Asi vám nechá tuto štramandu na fotografii č. 1 no a mě se optal na tu moji žlutě plavou. Předpokládám, že až budu dávat bubláky do hromady, tak mi tady zůstane navíc. A jelikož vím, že Míra se velmi snaží udržet barevné a kresebné rázy v rukou těch, kteří se zaobírají chovem a šlechtěním konkrétní barvy, tak s radostí vám tuto holubičku ponechám pro rozvoj chovu žlutě plavých. Ve vašem klubu jsem zatím poznal jen samé dobré lidi, takové, kteří vás rádi přijmou a dokonce i na úkor sebe samých vypomohou chovným materiálem. No a já se chci věnovat čb. modrým / tygrům, dále červeným běloštítným a jedné novince která mě zaujala. Míra už ví! Syn chce dělat žluté a žluté běloštítné. No a pokud by je nedělal syn, tak je budu dělat já, protože štítníci jsou naprosto úžasní. Když to celé shrnu, předpoklad je 7 párů modrých / tygrů, 4 - 5 párů červených štítníků, to samé ve žlutých štítných a 3 - 4 páry žlutých + 2 páry novinka. Během prosince či začátkem ledna tady bude růst nový komoráček pro bubláky. Takže pokud bude holubička v kondici, tak fotografie č. 2 bude pro rozvoj chovu odemě. Zdravím na západ. S pozdravem Bohouš P.

22.11.2018 10:10
faha

XXX.XXX.33.34

Ahoj Poty díky za reakci pár let dělam ty plaváky,přešel jsem na ně z černých kterých je dost a každá cizí krav je dobrá.Mírovi jsem dnes napsal zprávičku že tam na CV jedu v neděli pro zvířata tak se tam možná potkáme. zatím ahoj Franta

22.11.2018 23:29
5555

XXX.XXX.212.193

Na národní výstavě v Lysé se koná speciálka bubláků, na které se sešlo ohromné množství českých i jiných bubláků. Výstava je velmi pečlivě vyzdobená, zvu Vás tedy k návštěvě a pořádnému zaholubaření. S.

23.11.2018 06:02
poty76

XXX.XXX.133.245

Ano, Míra mě už informoval. Momentálně sedím ve vlaku na cestě do Lysé. Vyrazil jsem ve 4h, foťák, karta a 2 nabité baterie už jsou připravené. Letos budu dělat pouze bubláky a staváky na oboje stránky klubu. To je dostačující! Rád bych z té výstavy také konečně něco měl. Takže v Lysé na viděnou Bohouš

24.11.2018 20:39
poty76

XXX.XXX.145.250

faha napsal(a):
Ahoj Poty díky za reakci pár let dělam ty plaváky,přešel jsem na ně z černých kterých je dost a každá cizí krav je dobrá.Mírovi jsem dnes napsal zprávičku že tam na CV jedu v neděli pro zvířata tak se tam možná potkáme. zatím ahoj Franta

Zdravím Františku, holubičku máte u Míry. Já už jsem doma, pár fotek se povedlo, bohužel jsem se tomu moc nepověnoval. Trošku jsem si nesedl se světlem a tak nějak jsem neměl chuť spousty holubů letos přemlouvat když se mi rvali hlavou do klecí a stále na mě vystrkovali zadní partie. Tak jsem si řekl, kluci letos se svámi opravdu nemíním přetahovat. Takže v poklidu. Zítra si to užijte Bohouš

Něco z těch opravdu málo povedených!

26.11.2018 17:56
poty76

XXX.XXX.145.250

Něco málo ze speciálky českého bubláka.

26.11.2018 17:58
poty76

XXX.XXX.145.250

Plnit se musí na 100% i když letos jsem se moc nepochlapil

Novinka AOC = novošlechtění = český bublák mandlový

26.11.2018 18:05
poty76

XXX.XXX.145.250

Bohužel, nedařilo se mi je přemluvit na postoj

26.11.2018 18:07
poty76

XXX.XXX.145.250

Červený štítník .............. mňamka

26.11.2018 18:10
poty76

XXX.XXX.145.250

26.11.2018 18:49
nimels

XXX.XXX.200.29

Pod každým příspěvkem této diskuse je možnost jej označit jako Kvalitní příspěvek. Právě u techto předcházejících příspěvků bych se asi za kvalitu asi uklinkal. Moc pěkné fotky a krásní holubi. Dalo to hodně trpělivosti a času nejen s focením, ale i s kompletací a vložením do DF.
Děkuji i pořadatelům a vystavovateli za Červené štítníky - Nemoriál Jana Langra.

PS.
Myslím si, že krásu holubů a práci spojenou s ukázkou a propagací těchto holubů by výrazně umocnilo,( zejména pro laické návštěvníky ), vložení např. krátkého textu s vzorníkovým názvem barvy, kresby příp. jiné zajímavosti.
Vy na to máte !
Děkuji za pochopení. Bublákům a jejich chovatelům Z D A R !
p.š.

26.11.2018 21:28
mirafer

XXX.XXX.92.191

nimels napsal(a):
Pod každým příspěvkem této diskuse je možnost jej označit jako Kvalitní příspěvek. Právě u techto předcházejících příspěvků bych se asi za kvalitu asi uklinkal. Moc pěkné fotky a krásní holubi. Dalo to hodně trpělivosti a času nejen s focením, ale i s kompletací a vložením do DF.
Děkuji i pořadatelům a vystavovateli za Červené štítníky - Nemoriál Jana Langra.

PS.
Myslím si, že krásu holubů a práci spojenou s ukázkou a propagací těchto holubů by výrazně umocnilo,( zejména pro laické návštěvníky ), vložení např. krátkého textu s vzorníkovým názvem barvy, kresby příp. jiné zajímavosti.
Vy na to máte !
Děkuji za pochopení. Bublákům a jejich chovatelům Z D A R !
p.š.

Vážený příteli, moc nás těší váš příspěvek a pochvala, jsme za to rádi. Zároveň bych chtěl poděkovat všem vystavovatelům bubláků na naší Speciální výstavě, nejen členům klubu. Vystavených 168 bubláků, k přihlédnutím k tomu, že někteří přední chovatelé z klubu, z důvodu nemoci nemohli vystavovat, je pro nás povzbuzující. Rovněž děkuji Potymu za přiblížení těm, kteří se nemohli zúčastnit této přehlídky. Osobně mám velkou radost z předvedených bubláků na této vrcholové přehlídce. Není vše dokonalé, ale myslím, že se snažíme jít k vytčenému cíli a to mě těší.
A ještě jedna věc, u bubláka není až takový důraz na barvu, či kresbu, ale na TYP a bublání, tomu se musíme do budoucna více věnovat.
Poděkování patří i posuzovatelům, př. Erlichovi a Sašovi Veselému.

Miroslav Fér-jednatel klubu.

26.11.2018 22:20
poty76

XXX.XXX.145.250

Zdravím vás, máte pravdu, mohl jsem ke každému snímku napsat i barevný, popřípadě kresebný ráz. Tato speciální výstava klubu byla velmi dobře a to jak kvalitou,tak počty obsazena! Bylo zde na 171ks bubláků + -, z toho 147ks Českých bubláků, Altenburských žlutě plavých 4ks, Arabských bubláků 8ks, Bernburských bubláků 4ks, Německý dvojvrkočatý bublák bílý 2ks a Německý jednovrkočatý bublák modrý pruhový 6ks.Věřím, že příznivci bubláků si na Cv Lysá přišli po právu na své. Potkal jsem se tam s přáteli, dovezl nějaký chovný materiál a posbíral zase spousty informací okolo klubu a především plemene český bublák. Považuji se totiž za naprosté mládě v oblasti bubláčkářů. Učím se za pochodu, ale snažím se být velmi učenlivým žákem a poctivě jdu krůček po krůčku za vytouženým cílem a metami které jsem si dal. Návštěvy u Míry mi dávají hodně, je to ta nejlepší škola pro mě samotného. Ostatní toliko neznám jako Míru který je mi takovým tím až bubláčkářským otcem. Stará se tam o mě jako o svého.

Každopádně jsem se ve svých začátcích od loňska obalil hned dobrými lidmi a to Standou Kopeckým, Janou Mestekovou, Milanem Maruškou, Mírou Férem a osobní setkání s předsedou klubu př. Miroslavem Červeným v Podbořanech při naší výstavě mi ukázalo na velmi kultivovaného člověka - předsedu klubu. Po mé nabídce a požádání kdy jsem poprosil jednatele klubu o možnost převzetí a vedení stránek klubu českého bubláka mám prostor pro vytvoření webových stránek, které bych rád přivedl do nového kabátu někdy tak do konce února, počátku března. Zatím sbírám materiály, dávám si do kupy věci ze Zpravodajů od roku 2007. Je a bude to pracné, protože vše musím přepsat. Vše budu konzultovat s jednatelem klubu, popřípadě i s předsedou, pokud bude potřeba. Rád bych dostal českého bubláka ještě do většího povědomí lidí formou internetové sítě, webové presentace která bude samozřejmě doplněna o barevné fotografie ( z výstav a chovů). Tam bych rád uděal sekci s popiskem všech barevných a kresebných rázů které vlastním. Toto je jedna z mých hlavních priorit, druhou je vytvoření svého vlastního a pokud možno kvalitního chovu pro rok 2019 a dále. Kdo mě zná, ví, že spravuji ne jedny webovky a není to snad nejhorší. Je potřeba poděkovat všem co připravovali a pracovali na tak hezké výstavě jako Lysá nad Labem je. A to od organizátorů, přes garanty bez kterých by to nešlo. A hlavně je zapotřebí poděkovat všem vystavujícím. Děkuji a přeji všem klidné zimní období a klidnou ruku při výběru pro novou chovnou sezonu, sezonu roku 2019. Dále zdravím všechny členy klubu a všechny chovatele bubláků a pokud budete mít chuť, přijďte mezi nás do klubu. Zdraví vás ze severozápadních čech Bohouš Potůček.

Fota z výstavy v Podbořanech 22.9.2018 - chovatel př. Jan Předota

26.11.2018 22:26
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak se omlouvám, špatně jsem to sečetl. Naše příspěvky se překrili, psal jsem to delší dobu. Proto jsem psal + -.. ! Mirečku až to budeš mít spracované zašli mi všechny ohodnocené a to jak Čc, tak P v Memoriálech pro článek. Snad to jako mládě ZVLÁDNU!!! To víš, ve stavákovi už jsem jinde, ale dvě holubí plemena pro mě nejsou žádnou neznámou. Holubí říše je můj život a polikám to rychleji než rychle. Díky Bob

30.11.2018 16:45
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak něco ze žlutých které jsem dovezl počátkem října, pro karanténoval a dal je již dolů k baráku abychom s klukem udělali důkladný výběr 5 - 7 párů + něco k mým na dolní holubárně. Štítníky máme vesměs vybrané, ale mlhy a mrazy nejsou dobrým časem pro temperament holubů. Tak zatím studujeme zda jsou to opravdu vše páry. Proč tomu tak je, nebudu popisovat. To se stalo našim, resp. mým problémem v momentě kdy jsem to přivezl. Jen musím říci, že s tímto jsem se ještě nikdy ve svém holubářském životě nesetkal. Bohudík a doufám, že už nikdy nesetkám!!! Každá zkušenost se po sléze stává dobrou byť je špatná!

30.11.2018 16:49
poty76

XXX.XXX.145.250

Tento pár se mi zamlouvá, holoubek má slabší rous. Pravdou je, že ho ještě nemá plně vyvinutý byť je už konec listopadu.

30.11.2018 16:55
poty76

XXX.XXX.145.250

Tady je má letošní modrá tygra. Slušel by jí lepší rous. Uvidíme dál. No a ta žlutá štítnička je to holoubě dovezené 26.10. a to bylo ještě zcela žluté.

30.11.2018 17:06
mirafer

XXX.XXX.92.191

poty76 napsal(a):
Tady je má letošní modrá tygra. Slušel by jí lepší rous. Uvidíme dál. No a ta žlutá štítnička je to holoubě dovezené 26.10. a to bylo ještě zcela žluté.

Ahoj Poty, ta modrá, (na začátečníka) je pěkná a ten rous tam je, jen je polámaný a ti žlutí mají pěkné pěšinky a holubička je úžasná, jak v typu, tak v rousu, jen se uč..(:-

Míra.

30.11.2018 21:18
poty76

XXX.XXX.145.250

mirafer napsal(a):
Ahoj Poty, ta modrá, (na začátečníka) je pěkná a ten rous tam je, jen je polámaný a ti žlutí mají pěkné pěšinky a holubička je úžasná, jak v typu, tak v rousu, jen se uč..(:-

Míra.

Ahoj Míro, ano je to taková moje POPELKA v modrých tygrech. Teď jí dám toho frajera z modrých od tebe, té mé druhé letošní štramandě dám jednoho z těch říjnových mlaďochů. Ta nemá takovou tygrovatost, ale je slušná v typu. Ano, učím se a rád bych to hltal a pochytil rychle. Jinak na večer jsem sedl a před hodinou zkončil z prvním Zpravodajem roku 2007. Mám to v počítači. Rád bych to, co nejdříve opsal a založil do složek, poté zřídím web. No, ten přepis je záhul, ale aspoň bude možnost posouzení jak se klub vyvíjel a vyvíjí ve všech směrech. Představ si, že tady mám teď s těmi kluka na 62ks ČB ...... to jsem tomu dal viď? Ale do sezony to bude zredukované. Ahoj Bob

5.12.2018 18:28
poty76

XXX.XXX.145.250

Mirečku, ta krasavička už se u mně zabydlela. Pořád spolu kecáme

9.12.2018 13:11
poty76

XXX.XXX.145.250

Buqice napsal(a):
Lipsko 2.část

Jani super, děkujeme za super ukázku

9.12.2018 14:10
Buqice

XXX.XXX.32.196

Bubláci v Lipsku čast 7.
...už vás někdy někdo zavalil fotkama :) :) :) ???

9.12.2018 19:05

Móóóóc pěkné!!!!Postrádám altenburské bubláky....muselo to dát dost práce ,na tomto vlákně máte hezčí bubáķy ,ty co mate všichni doma!!!!! S pozdravem A.E

9.12.2018 20:11
bublák77

XXX.XXX.90.4

Takovýáma fotkama bych se nechal zavalovát každy den. Bublak 77

30.12.2018 20:22
Buqice

XXX.XXX.32.62

I v tomto končícim roce mi bylo potěšením býti mezi mezi vami 🙂

31.12.2018 00:32
faha

XXX.XXX.33.34

Také Vám všem přeji mnoho chovatelských úspěchů,rodinnou i profesní pohodu a hlavně hodně štěstí a zdraví roce 2019 Franta

20.2.2019 18:19
mirafer

XXX.XXX.92.191

Po článku o bublácích v Svět holubů 1/2019 a některých reakcí, malinko popichujících, jako: četl to Fér..?
Ano četl a netěší mě to. Pravdou je, že málo bubláků bublá, ale není to křížením, ale naší pohodlností. Bublák to v sobě má zakódované, to si pište. Bublání je třeba rozvíjet. Proč myslíte, že staří bubláčkáři měli v holubnících klícky, no trénovali je. Já to nedělám, ale při příchodu na holubník na ně mluvím, povídám si s nimi. Když pak přijdu na výstavu a už z dálky slyší můj hlas, začnou bublat-stres, ne stres. Přestěhovali jsme se dolů, okno blízko holubníku a můžu vám říci, to jsou rána a s blížícím se jarem to velice sílí..to jsou doslova koncerty.
Nebudu nikomu jejich názory vymlouvat, já to mám takto a na bubláky nedám dopustit.

https://www.youtube.com/watch?v=i4o0VDERGGA&feature=youtu.be

Fér Miroslav
Lysá nad Labem.

22.2.2019 17:23
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat můj děda když byl malí choval polní bubláky černé existuje toto plemeno mám ho i ve vzorníku plemen holubů (od havlína) Obracím se proto na vás odborníky na bubláky jestli ještě tento atraktivní bublák existuje.

22.2.2019 18:59
kouták

XXX.XXX.168.33

"Altenburáku" je zde otázka na Tebe.Bublákem polním se nazýval Altenburský bublák a já než Eda odpoví,napíši co jsem o něm četl ve staré knize vydané rfoku 1898."Pěkný podhled poskytuje bublák velkoplemenný,je-li jednobarevný černý neb měděný.Jest masitý i chutný".

Musím ještě pochválit M.Féra za krásnou prezentaci bublajících bubláků.Strašně rád vzpomínám,když jsem v noci hlídával naší vystavu jak bublali při každém vstupu do haly.

22.2.2019 19:03
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Díky moc.

22.2.2019 19:09
M.stehno

XXX.XXX.71.179

a nevíte náhodou kdo tyto krásné bubáky v černé barvě chová ?nemůžu nikoho najít

22.2.2019 21:12

kouták napsal(a):
"Altenburáku" je zde otázka na Tebe.Bublákem polním se nazýval Altenburský bublák a já než Eda odpoví,napíši co jsem o něm četl ve staré knize vydané rfoku 1898."Pěkný podhled poskytuje bublák velkoplemenný,je-li jednobarevný černý neb měděný.Jest masitý i chutný".

Musím ještě pochválit M.Féra za krásnou prezentaci bublajících bubláků.Strašně rád vzpomínám,když jsem v noci hlídával naší vystavu jak bublali při každém vstupu do haly.

Zdravím,ano Altenburský bublak připomíná holuba polního typu a je možné ,že se v některých oblastech mu tak přezdivalo jelikož je to velice shančlivý holub ,s oblibou rád polaří a je absolutně odolný vůči dravcům!!!!Co se týče jatečni vytežnosti a pro kuchyňské zpacovani je vhodný pouze na vyvar i přes zmasnělou postavu (vzhled) zdáni klame...v ruce je to lehky holub od toho pramení proč je tak obratný a dokáže se ve vzduchu otočit jako helikoptéra chová se nepředvídatelně ve vzduchu a jestřáb často zaplače!!!Bohužel jsem chov po třech letech ukončil,důvodem bylo podpořit české plemeno a splnit jsi klukovský sen,Altenbu.b se u nás moc nechová,znám pouze 2 chovatele a získat něco cizího do chovu a pokecat o tomto plemeni je problém .Zároveň jsem u nej postrádal jiste životní projevy na které jsem byl navyklý 17 let u pošťaku ..co dodat mrzí mě to,rád na ně vzpomínám.Dva měsíce jsem se rozhodoval a nespal.....Propadl jsem chovu slezskych barevnohlavků modrých, nechci aby podlehlo době zkracování a pochopitelně pracuju v režii volného chovu za přítomnosti selekce dravců a bez léčiv .....hezký večer Adamčik E

22.2.2019 21:15

M.stehno napsal(a):
a nevíte náhodou kdo tyto krásné bubáky v černé barvě chová ?nemůžu nikoho najít

NĚMECKO tam není problém v inzercich je jich tam spousta......

11.3.2019 19:37
mirafer

XXX.XXX.92.191

mirafer napsal(a):
..a tunel opravdu mizí..

..a tunel opravdu zmizel, konečně..

11.3.2019 19:42
mirafer

XXX.XXX.92.191

..a dnes samci, navečer, po celodenní směně relaxovali..

12.4.2019 10:35
mirafer

XXX.XXX.92.191

..dalo by se říct : ..je čas vyhánět na pastvu..

12.4.2019 10:42
mirafer

XXX.XXX.92.191

...letošní mandlový se docela povedl ( v pravo)
...další-sourozenci..a že by předzvěst Velikonoc?

12.4.2019 18:30
kouták

XXX.XXX.168.33

Míro paráda.Chutnají jim kytičky?Už se těším až přijedeš.Musíme probrat to mandlové zbarvení,protože to moje hlava nebere.Zdeněk

7.6.2019 20:39
mirafer

XXX.XXX.92.191

Po zrušení tunelu a zřízení zahrádky se mě Kouťák ptal? A co na to bubláci, jak hospodaří??
Zahradničí, to ano..pod dohledem dobrý..

7.6.2019 20:44
mirafer

XXX.XXX.92.191

..jen nevím, zda je salát geneticky upraven, nebo jej upravil nějaký bublák..

7.6.2019 20:46
mirafer

XXX.XXX.92.191

..letošní výletci, popravdě řečeno, broskvím se daří líp..

7.6.2019 20:51
mirafer

XXX.XXX.92.191

..ale z některých mám opravdu radost..Zdeňku, co říkáš tomu vpravo a pak vlevo, letošní první, je to holoubek a má následovníka teprve nyní kroužkovaného, mezitím 3 hnízda jen tmaví...

7.6.2019 21:10
kouták

XXX.XXX.168.33

mirafer napsal(a):
..ale z některých mám opravdu radost..Zdeňku, co říkáš tomu vpravo a pak vlevo, letošní první, je to holoubek a má následovníka teprve nyní kroužkovaného, mezitím 3 hnízda jen tmaví...

Míro neboj,broskve ti nesežerou a místo salátu si dej maso.
Na to Tvé mandlové zbarvení se mě raději neptej,to už bych ve svém věku těžko pochopil.Bubláky máš ale krásné a přeji mnoho úspěchů.Zdeněk

25.6.2019 14:53
mirafer

XXX.XXX.20.217

Jarní kola Soběslav a nestavit se v Přehořově, to snad ani není možné. Už při příjezdu se kamarádi ptali : tady nebude žádný holubář?
Již druhý den, po domluvě s Bédou, byla návštěva v Přehořově. Neskrývaný obdiv nejen mých kamarádů, ale i můj. Nejen z chalupy, ale i z udržovaných veškerých prostor kolem domu, chovatelského zařízení na vás dýchne klid, pohoda a pohlazení po duši. Nejen to, hospodář s námi vyrazil i na celodenní etapu, jako doprovodné vozidlo..Bédo děkujeme, bylo u vás moc hezky. Škoda, že nemohl dorazit Kouťák, nejspíš se bál o kunu, aby mu ji některý barevnohlávek nezakous..
Míra.

25.6.2019 18:57

mirafer napsal(a):
Jarní kola Soběslav a nestavit se v Přehořově, to snad ani není možné. Už při příjezdu se kamarádi ptali : tady nebude žádný holubář?
Již druhý den, po domluvě s Bédou, byla návštěva v Přehořově. Neskrývaný obdiv nejen mých kamarádů, ale i můj. Nejen z chalupy, ale i z udržovaných veškerých prostor kolem domu, chovatelského zařízení na vás dýchne klid, pohoda a pohlazení po duši. Nejen to, hospodář s námi vyrazil i na celodenní etapu, jako doprovodné vozidlo..Bédo děkujeme, bylo u vás moc hezky. Škoda, že nemohl dorazit Kouťák, nejspíš se bál o kunu, aby mu ji některý barevnohlávek nezakous..
Míra.

nejspíš se bál o kunu, aby mu ji některý barevnohlávek nezakous..😂😂😂😂Dlouho sem se takhle nezasmal 😀😀

17.7.2019 22:34
poty76

XXX.XXX.145.250

Něco málo z letošních. Ten modrý se mi míro líbí! Jinak zdravím všechny bubláčkáře.

17.7.2019 22:44
poty76

XXX.XXX.145.250

18.7.2019 06:48
mirafer

XXX.XXX.20.217

poty76 napsal(a):
Letos už je to mnohem veselejší

..a velice hezcí v typu..

Míra.

18.7.2019 19:10
M.stehno

XXX.XXX.241.244

poty76 napsal(a):
Letos už je to mnohem veselejší

krásní

18.7.2019 20:42
mirafer

XXX.XXX.92.191

..také něco přidám..pár letošních..ten už podruhé zasedl..černý, také z mandlových a moc hezký v typu, ale začíná jim být těsno.

18.7.2019 20:47
mirafer

XXX.XXX.92.191

..tak z tohoto, ale mám docela radost, na slunci jen září..jeho rodiče s dalším potomstvem..

19.7.2019 21:26
poty76

XXX.XXX.145.250

mirafer napsal(a):
..a velice hezcí v typu..

Míra.

Mirečku děkuju. Strašně se mi líbí ti modří kapratí. Vypadl mi tady pár a nechám si je zpátky do modrých. Ten mandl nemá zadní vrkoč, ale zařadím si ho do chovu. Máš to tam hezky našlapané a ta plocha bez toho tunelu je hodně luxusní. Ať se ti daří.

5.8.2019 21:00
mirafer

XXX.XXX.92.191

5.8.2019 21:32
kouták

XXX.XXX.168.33

Míro,máš je parádní.Budu muset přijet poslechnout bublání.Už jsem to dlouho neslyšel.Zdeněk

5.8.2019 22:04
mirafer

XXX.XXX.92.191

kouták napsal(a):
Míro,máš je parádní.Budu muset přijet poslechnout bublání.Už jsem to dlouho neslyšel.Zdeněk

Zdeňku, díky. Soběslav 2019..Propagační výstava českých bubláků.
Míra.

7.8.2019 17:49
petrkabele

XXX.XXX.39.35

Zdravím, taky přidám letošní holuby.

9.8.2019 12:22
machy43

XXX.XXX.150.168

Tak co z něj bude? Slitě šupkatý? Mramorový? Nebo jiný? 🙂

9.8.2019 13:58
mirafer

XXX.XXX.92.191

machy43 napsal(a):
Tak co z něj bude? Slitě šupkatý? Mramorový? Nebo jiný? 🙂

..hlavně z něj budeš mít radost. Nejspíš mramorový..

10.8.2019 14:04
machy43

XXX.XXX.253.57

mirafer napsal(a):
..hlavně z něj budeš mít radost. Nejspíš mramorový..

Radost z něj mám velikou. Na střeše jen svítí. 🙂

12.8.2019 16:49
mirafer

XXX.XXX.20.217

Milí přátelé, je již tradicí, že v poslední srpnovou sobotu se scházíme na přátelském posezení našeho klubu v Osinalicích, na statku chovných koní, našeho přítele Bohumila Pauzra. Statek se nachází v překrásném prostředí Kokořínského údolí. Pokud si někdo uděláte čas, jste srdečně zváni.

za výbor klubu,

Fér Miroslav
jednatel

28.8.2019 00:25
poty76

XXX.XXX.145.250

28.8.2019 00:31
poty76

XXX.XXX.145.250

Vážení chovatelé českého bubláka a bubláků jako takových. Dovoluji si vám oznámit, že dne 24.8.2019 ve 12h na Vintířovské kapli jsem vstoupil do svazku manželského s ženou, která je mému koníčku - chovatelství nakloněna a mám v ní velkou oporu. Váš přítel a kamarád Bohouš Potůček

28.8.2019 22:43
poty76

XXX.XXX.145.250

28.8.2019 23:09
mirafer

XXX.XXX.92.191

poty76 napsal(a):
Bublák je opravdu nádherný holub

..a když se to dělá s láskou a nyní i s láskou...blahopřeji !!

Míra.

29.8.2019 13:17
mirafer

XXX.XXX.20.217

machy43 napsal(a):
Radost z něj mám velikou. Na střeše jen svítí. 🙂

..také já mám radost z tohoto, zatím vylezl z hnízda, tak se budu těšit až přepeří.
A ještě připomínka..Osinalice již tuto sobotu.

Míra.

30.8.2019 16:56
poty76

XXX.XXX.145.250

mirafer napsal(a):
..a když se to dělá s láskou a nyní i s láskou...blahopřeji !!

Míra.

Mirečku moc ti děkujeme .......

23.9.2019 15:42
mirafer

XXX.XXX.92.191

..a bylo jaro..
..a bylo léto..
..a byl podzim.

30.9.2019 21:34
mirafer

XXX.XXX.92.191

Milí přátelé v klubu, ale i ostatní. Chtěl bych vás seznámit s propagací českého bubláka na zahraniční výstavě. Od středy 26.9. do neděle 29.9.2019 jsme s Milanem Maruškou navštívili, ale i přivezli české bubláky(32 ks) do městečka Gbely na Slovensku. Po celou dobu výstavy se o nás starali Juraj Cintula a Milan Miča u kterého jsme i spali. Nádherná výstava, pěkné počasí, Gbelské hody-tedy i velká účast na výstavě, úžasní lidé. Co nás však nejvíce překvapilo bylo to, že Juraj Cintula před námi utajil celkový počet vystavených bubláků, kterých bylo 70. Z toho 51 českých, 4 němečtí,4 altenburští, 11 arabů. Jedním slovem nádhera. Slovenští přátelé to pojali ve velkém a naší expozici přidělili zvláštní místo a při vyhlašování výsledků dokonce prezentovali jako Speciální výstavu českých bubláků na Slovensku. Čestné ceny předával sám primátor Gbel ing. Jozef Hazlinger. Cesta tam i zpět byla dobrodružná, ale to je již jiný příběh...

Fér Miroslav, jednatel klubu

5.10.2019 07:37
faha

XXX.XXX.20.13

Ahoj Míro krásně jste to zpropagovali u bratrů

5.10.2019 19:31
gary

XXX.XXX.5.190

A stejně úspěšně vystavené kolekce v Soběslavi 4.-6.10.2019 !

8.10.2019 21:19
mirafer

XXX.XXX.92.191

gary napsal(a):
A stejně úspěšně vystavené kolekce v Soběslavi 4.-6.10.2019 !

Díky, přidám pár fotek.
Voliéra upozorňující na české bubláky, ale i každá voliéra v řadě měla visačku se jménem vystavovatele. Vše dílo našeho příznivce Bédy Autraty. Bédo děkujeme !!!

8.10.2019 21:23
mirafer

XXX.XXX.92.191

..červení tygři Jaroslava Horky, měl se čím pochlubit, nádhera..

8.10.2019 21:37
mirafer

XXX.XXX.92.191

..něco z mého chovu..

..ten mandlový mě překvapil (F3) doma nic a tady se snad chtěl ukázat a začíná už bublat..

8.10.2019 21:45
mirafer

XXX.XXX.92.191

..červení Milana Marušky a modří černopruzí Fandy Kouby..

8.10.2019 22:33
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.
Nádherná expozice českých bubláků.Všem,kdo se zasloužili o tuto propagaci při Soběslavské výstavě patří veliký dík.Míro,vím,že nechceš chválit,ale pro mě jsi PAN HOLUBÁŘ.Zdeněk FRANTA

10.10.2019 21:00
poty76

XXX.XXX.145.250

mirafer napsal(a):
..červení tygři Jaroslava Horky, měl se čím pochlubit, nádhera..

Téda, tak to smekám. Konečně jsem se dostal k počítači a otevřel si tu neskutečnou parádu kterou jste předvedli jak na Slovensku, tak v Soběslavi. Z těch červených tygrů jsem naprosto odvařený. A z ostatních čb jak by smet. Díky pánové.

23.10.2019 23:18
mirafer

XXX.XXX.92.191

..tak Slávia opět bez snajpra a tak trochu něco barevného..
..bubláci jak kytice květů..

30.10.2019 11:03
Buqice

XXX.XXX.178.229

Zdravím , po hodně dlouhé době jsem se sem zase dostala, v novem mobilu už se mi fauna daří otevřít , tak sláva , koukám co se všechno událo a už se těším do Lysé

30.10.2019 11:15
mirafer

XXX.XXX.20.217

Buqice napsal(a):
Zdravím , po hodně dlouhé době jsem se sem zase dostala, v novem mobilu už se mi fauna daří otevřít , tak sláva , koukám co se všechno událo a už se těším do Lysé

..no to byla doba. Radost pohledět.

30.10.2019 11:38
mirafer

XXX.XXX.20.217

Milí přátelé, špatně se mi to píše, ale v minulých dnech naše řady opustil přítel Jiří Schauer z Všehrd u Chomutova. Jirka byl dlouholetý klubista, chovatel českých bubláků. Choval bílé, černé, ale modří kapratí byla jeho srdeční záležitost. Jednou mi nechal krásného modrého tygra, který po usazení však stále hledal cestu domů a asi 3 dny kroužil nad holubníkem i kolem celé Lysé, než se vrátil, určitě doma lítal i s pošťáky, které Jirka rovněž choval. Klidný, rozumný přátelský a nekonfliktní člověk. Také posuzovatel holubů.
Jirko, budeme na tebe s láskou vzpomínat.

za výbor klubu chovatelů českých bubláků,

Fér Miroslav.

30.10.2019 11:42
mirafer

XXX.XXX.20.217

mirafer napsal(a):
Milí přátelé, špatně se mi to píše, ale v minulých dnech naše řady opustil přítel Jiří Schauer z Všehrd u Chomutova. Jirka byl dlouholetý klubista, chovatel českých bubláků. Choval bílé, černé, ale modří kapratí byla jeho srdeční záležitost. Jednou mi nechal krásného modrého tygra, který po usazení však stále hledal cestu domů a asi 3 dny kroužil nad holubníkem i kolem celé Lysé, než se vrátil, určitě doma lítal i s pošťáky, které Jirka rovněž choval. Klidný, rozumný přátelský a nekonfliktní člověk. Také posuzovatel holubů.
Jirko, budeme na tebe s láskou vzpomínat.

za výbor klubu chovatelů českých bubláků,

Fér Miroslav.

..Jirka ještě při jedné návštěvě v Osinalicích. Uprostřed dole.

30.10.2019 12:50
Buqice

XXX.XXX.178.229

Od něj jsem měla taky pár bubláků do začátku ...ať mu to nahoře bublá

16.11.2019 22:14
poty76

XXX.XXX.145.250

Dnešních pár fotek Čb ze speciální výstavy v Lysé.

17.11.2019 00:38

Dobry večer .
Mám sestavený pár bubláků českých rousných .
holub černý celobarevný jeho otec byl stříbrný
holubice červená celobarevná ale pohází z červených tygrů .
Jáké barvy to může házet ?

20.12.2019 16:54
poty76

XXX.XXX.145.250

Jen tak něco pro oživení vlákna. U Potůčků zatím doba klidu

22.12.2019 23:20
poty76

XXX.XXX.145.250

mirafer napsal(a):
U Férů doba neklidu..

To je jiná liga

22.12.2019 23:23
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Pěkné svátky vánoční a do nového roku hodně chovatelských úspěchů.... Zdraví a Štětí samozřejmostí....

11.1.2020 21:06
poty76

XXX.XXX.145.250

Oprášil jsem starého Olympuse a udělal pár fotek v Lysé.

11.1.2020 21:07
poty76

XXX.XXX.145.250

Aperly mezi českými bubláky - Červení štítníci

22.1.2020 19:11
poty76

XXX.XXX.145.250

Něco málo pro oživení vlákna. Holubi už mám po hromadě, ale cukají mně.

25.2.2020 20:30
kouták

XXX.XXX.168.33

poty76 napsal(a):
Něco málo pro oživení vlákna. Holubi už mám po hromadě, ale cukají mně.

Míro,Bohouši, už v neděli bude březen.Konec zimního spánku!Já vám oživovat vlákno nebudu.Já ty krásné bubláky nemám.Zdraví.Kouťák

25.2.2020 21:09
mirafer

XXX.XXX.20.217

kouták napsal(a):
Míro,Bohouši, už v neděli bude březen.Konec zimního spánku!Já vám oživovat vlákno nebudu.Já ty krásné bubláky nemám.Zdraví.Kouťák

Zdeňku, ty provokatére..ale bylo to moc milé.

Přátelé, ano bude březen a tradičně první březnovou sobotu 7.3. se koná v Lysé nad Labem Výroční členská schůze našeho klubu. Jste srdečně zváni příznivci i zájemci o vstup do klubu českého bubláka. Pro vás: místo konání zjistíte na mob.601594625.
Stěžejním bodem programu bude příprava výročí 100 let od založení klubu.
Těším se na vás,

Fér Miroslav,
jednatel klubu

10.3.2020 09:43
mirafer

XXX.XXX.20.217

Opět po roce jsme se sešli na Výroční členské schůzi klubu chovatelů holubů českých bubláků. I přes nepříznivou všeobecnou zdravotní situaci se nás sešlo poměrně dost a jak je poznat z fota, tak stále vysmátí.
Běžný program obohacen o poutavé vyprávění přítele Bukovského k přípravovanému překvapení ke stému výročí našeho klubu v roce 2021..

Míra Fér.

10.3.2020 12:52
jo012810

XXX.XXX.101.35

mirafer napsal(a):
Opět po roce jsme se sešli na Výroční členské schůzi klubu chovatelů holubů českých bubláků. I přes nepříznivou všeobecnou zdravotní situaci se nás sešlo poměrně dost a jak je poznat z fota, tak stále vysmátí.
Běžný program obohacen o poutavé vyprávění přítele Bukovského k přípravovanému překvapení ke stému výročí našeho klubu v roce 2021..

Míra Fér.

Ať vám to všem krásně bublá...Z fotky také sraz důchodců, ale i mladší ročníky jsou zastoupeny, takže nějaké pokračovánío se rýsuje....

16.3.2020 19:16
poty76

XXX.XXX.145.250

jo012810 napsal(a):
Ať vám to všem krásně bublá...Z fotky také sraz důchodců, ale i mladší ročníky jsou zastoupeny, takže nějaké pokračovánío se rýsuje....

No není to žádná novinka. Je to tak všude, ať v ZO, tak v klubech. Ale to vám neříkám žádnou novinku. Většina mladších ročníků bohužel nevydrží na plné obrátky fungovat v holubářství po celou dobu. Když to pěstujete v mladém klukovi nebo dívce, většinou se to zlomí s dospíváním kdy jsou tady úplně jiné zájmy a málokdo se z nich přenese bez nástrahy aniž by neutrpěl ten koníček. S dospíváním to často končí, přijdou první lásky a jde to jiným směrem. Příroda je příroda.

Modrý trpaslík

16.3.2020 20:22
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

To já nechovám bublaky jsou to nádherní holuby když bych mněl možnost tak bych je bral hned. Ale je mi 13 a neumím si představit to abych ráno vstal a nešel nakrmit holuby a
Nepozoroval bych je při letu já např. Dnes když čejka bojovala s jestřábem vyhrála čejka přilétla do holubníku a má jen trochu potrhané peří ale holubařina je koníček který asi nejde popsat slovy to se musí zažít to když se vám vylíhnou první holoubata a když vám to vyvádí první holoubata to musí být paráda já si na to ještě chviličku počkám ale také to snad brzy zažiju a už se nemůžu dočkat nebo pozorovat holuby jak se nahoukavaji na hnízdo jak vrkání jak se pojímání nebo třeba když krmí holoubata. A třeba pozorovat jak anglický pávik starého typu nádherné léta po celé vesnici je také paráda nádherné tleskají a jak holuby orluji nebo staví hnízdo ale tohle všechno nepochopí člověk který holuby vživotě nechoval

17.3.2020 13:01
peparazak

XXX.XXX.67.216

Ahoj Miro, hezký začátek sezóny. 👍Pepa

17.3.2020 19:20
mirafer

XXX.XXX.112.69

mirafer napsal(a):
..něco z dnešního dopoledne..

..a také něco z dnešního večera..

17.3.2020 19:24
maxichov

XXX.XXX.146.1

KLIMEK PETR napsal(a):
To já nechovám bublaky jsou to nádherní holuby když bych mněl možnost tak bych je bral hned. Ale je mi 13 a neumím si představit to abych ráno vstal a nešel nakrmit holuby a
Nepozoroval bych je při letu já např. Dnes když čejka bojovala s jestřábem vyhrála čejka přilétla do holubníku a má jen trochu potrhané peří ale holubařina je koníček který asi nejde popsat slovy to se musí zažít to když se vám vylíhnou první holoubata a když vám to vyvádí první holoubata to musí být paráda já si na to ještě chviličku počkám ale také to snad brzy zažiju a už se nemůžu dočkat nebo pozorovat holuby jak se nahoukavaji na hnízdo jak vrkání jak se pojímání nebo třeba když krmí holoubata. A třeba pozorovat jak anglický pávik starého typu nádherné léta po celé vesnici je také paráda nádherné tleskají a jak holuby orluji nebo staví hnízdo ale tohle všechno nepochopí člověk který holuby vživotě nechoval

pokud bys chtěl tak ti mohu nechat 2 páry českých bubláků černých zdarma

18.3.2020 04:44
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

maxichov napsal(a):
pokud bys chtěl tak ti mohu nechat 2 páry českých bubláků černých zdarma

A odkud jste

18.3.2020 13:03
maxichov

XXX.XXX.146.1

KLIMEK PETR napsal(a):
A odkud jste

znojemsko

18.3.2020 14:03
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

maxichov napsal(a):
znojemsko

Aha tak to mám 170 km do Znojma to jediné že by jste jel někdy kolem Zaloňova okres Náchod Královéhradecký kraj

18.3.2020 17:53
jo012810

XXX.XXX.101.35

KLIMEK PETR napsal(a):
Aha tak to mám 170 km do Znojma to jediné že by jste jel někdy kolem Zaloňova okres Náchod Královéhradecký kraj

Jako mladý, můžeš zajet do Znojma z Jaroměře vlakem a tam a zpět za cca 220 Kč. Takže jeden pár příjde na cca 110 Kč. Je to hodně??

18.3.2020 20:52
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

jo012810 napsal(a):
Jako mladý, můžeš zajet do Znojma z Jaroměře vlakem a tam a zpět za cca 220 Kč. Takže jeden pár příjde na cca 110 Kč. Je to hodně??

Ne to není ale mamka by mne nepustila

18.3.2020 21:14
M.stehno

XXX.XXX.71.179

KLIMEK PETR napsal(a):
Ne to není ale mamka by mne nepustila

Mamka může jet s tebou

19.3.2020 07:01
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

M.stehno napsal(a):
Mamka může jet s tebou

Ta by se mnou nejela takovou dálku

19.3.2020 07:03
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Tak to 170 bylo vzdušnou čarou tak po silnici je to 220 takže 3h a půl

19.3.2020 09:24
mirafer

XXX.XXX.20.217

KLIMEK PETR napsal(a):
A odkud jste

..přátelé, cením si nabídky MAXICHOV, ale nebylo by vhodnější myší ťuknout na obálku za vaší přezdívkou a dopisovat si po této linii?

19.3.2020 10:11
poty76

XXX.XXX.145.250

mirafer napsal(a):
..přátelé, cením si nabídky MAXICHOV, ale nebylo by vhodnější myší ťuknout na obálku za vaší přezdívkou a dopisovat si po této linii?

Míro, děkuji že jsi se k tomu vyjádřil! Já už to měl rozepsané večer, ale nakonec jsem to smazal. Řešit tady kam můžu nebo nemůžu. U mně zatím pomalý rozjezd, mandle dva páry sedí. Něco málo mám od modrých, žluté barvy zatím také nic světoborného nepředvádí. Čekal jsem lepší nástup o sezony, protože jsou napárovaní od ledna. Ale je začátek sezony a určitě se to zvedne. Zdravím k tobě domů, přeji zdraví a úspěšný rok ne jen na holubníku. Bohouš

23.3.2020 21:07
poty76

XXX.XXX.145.250

Ták jsem dnes udělal nějakou tu fotečku. Tři malý dorostenčíci do ruky.

23.3.2020 21:36
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

poty76 napsal(a):
Ták jsem dnes udělal nějakou tu fotečku. Tři malý dorostenčíci do ruky.

Tři nádherní dorosteničci

13.4.2020 18:10
mirafer

XXX.XXX.112.69

..pár fotek z dnešního svátečního dopoledne..jen tak..

2.5.2020 13:42
mirafer

XXX.XXX.112.69

..blíží se výsadba zeleniny a tak se prolety bubláků omezí jen na smutné výhledy..

8.6.2020 10:25
Buqice

XXX.XXX.145.59

Bubláčkáři, co je , jak to že nikdo nefotíte žádný dorost ???

8.6.2020 21:00
mirafer

XXX.XXX.112.69

Buqice napsal(a):
Bubláčkáři, co je , jak to že nikdo nefotíte žádný dorost ???

..nefotím tak dobře jako ty, ale něco z letošních mohu dát..

17.6.2020 19:22
mirafer

XXX.XXX.112.69

mirafer napsal(a):
..blíží se výsadba zeleniny a tak se prolety bubláků omezí jen na smutné výhledy..

15.6. přišlo uvolňování..

17.6.2020 19:58
kouták

XXX.XXX.168.33

Míro,buď v klidu.Nevím sice jak bubláci,ale barevnohlávky zeleninové záhony nezajímají.Musíš jim udělat po zahradě bojovku a krmit do trávníku. Zdeněk

7.7.2020 19:17
faha

XXX.XXX.34.118

Ahoj kluci a holky něco pro oživení.Ti moji milují drcené suché pečivo hlavně v době holoubat.Občas jim ho dopřeju a to je frmol jak se slítnou staří i mladí

21.7.2020 21:12
mirafer

XXX.XXX.112.69

..letošní modří mi dělají radost..

21.7.2020 21:19
mirafer

XXX.XXX.112.69

..až ve čtvrté generaci se přiznala k barvě svého prapředka. Samec Modena byl přesně v této barvě...

21.7.2020 21:42
mirafer

XXX.XXX.112.69

..a kruh se snad uzavírá. Letošní výletek-F4 už bublá..hurá, ještě ani nepřepeřil.
Někdo na ifauně psal, že křížení, nebo nějaké šlechtění nových rázů, či variet je k ničemu, že příští generace se tím stejně nebude zabývat a zase se to ztratí. . Nevyvracím to, ale mě tato čtyřletá-pětiletá práce bavila a naplňovala mne radostí a očekáváním.
Doba je taková, jak psal Kouták, týden jsem jezdil na kole po Jižních Čechách-nádherný kraj, máme to tam rádi, Borkovice-Blatský dvůr, Dynín, Krajem rybníků až k Třeboni, nádherná stavení, přilehlé zahrady..od malička se vždy koukám na střechy a pohledem hledám holuby, za celý týden jsem viděl jediný pár Prácheňských káníků někde na pile při cestě...

..a to je ON..

21.7.2020 22:35
kouták

XXX.XXX.168.33

mirafer napsal(a):
..a kruh se snad uzavírá. Letošní výletek-F4 už bublá..hurá, ještě ani nepřepeřil.
Někdo na ifauně psal, že křížení, nebo nějaké šlechtění nových rázů, či variet je k ničemu, že příští generace se tím stejně nebude zabývat a zase se to ztratí. . Nevyvracím to, ale mě tato čtyřletá-pětiletá práce bavila a naplňovala mne radostí a očekáváním.
Doba je taková, jak psal Kouták, týden jsem jezdil na kole po Jižních Čechách-nádherný kraj, máme to tam rádi, Borkovice-Blatský dvůr, Dynín, Krajem rybníků až k Třeboni, nádherná stavení, přilehlé zahrady..od malička se vždy koukám na střechy a pohledem hledám holuby, za celý týden jsem viděl jediný pár Prácheňských káníků někde na pile při cestě...

..a to je ON..

Míro,mistrovské dílo jako vždy.Slibuji až přijedeš příště do našeho kraje,tak na těch střechách už toho uvidíš víc.Snažím se jak mohu a rozšiřuji holuby po kraji,aby jsi se mohl kochat,protože nevidět je na střechách je smutné.Před pěti lety v Koutech také na střeše nic nesedělo.Vzpomínáš? Zdeněk

29.7.2020 10:54
mirafer

XXX.XXX.112.69

kouták napsal(a):
Míro,mistrovské dílo jako vždy.Slibuji až přijedeš příště do našeho kraje,tak na těch střechách už toho uvidíš víc.Snažím se jak mohu a rozšiřuji holuby po kraji,aby jsi se mohl kochat,protože nevidět je na střechách je smutné.Před pěti lety v Koutech také na střeše nic nesedělo.Vzpomínáš? Zdeněk

..pár fotek jen tak ze střechy v Polabí..

4.8.2020 13:40
mirafer

XXX.XXX.20.217

Zdravím a zvu,

Fér Miroslav,
jednatel klubu

5.8.2020 14:47
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Mirečku, koukám že jsi od Franty dovezl páru Slezských barevnohlávků. Nebo se pletu? Koukám na to v mobilu, tak kdybych minul. Omluv mě. Kamarád tady odemě 15km by rád získal 2 páry čb červených štítníků. Tak jsem mu řekl že oslovím prvního tebe a že uvidíme. U mně se nic nezměnilo! Letos jsem dostal lekci kterou za celý svůj holubářský život nepamatuji. Nic na tom nemění fakt, že to má spousta kamarádů okolo mně i v jiných plemenech. Těch aspektů může být spousty. Nic, pozdravuj doma a měj hezký den. Bohouš

30.8.2020 09:28
faha

XXX.XXX.107.146

Ahoj klucííííí jak bylo v Osinalicích Míra měl určitě čočku tak udělal pár obrázků.Asi jsem zvědavej ale já se tam nedostal(bohužel) Franta

2.9.2020 13:44
mirafer

XXX.XXX.20.217

faha napsal(a):
Ahoj klucííííí jak bylo v Osinalicích Míra měl určitě čočku tak udělal pár obrázků.Asi jsem zvědavej ale já se tam nedostal(bohužel) Franta

Ahoj Fando i ostatní. Stavil jsem se v Osinalicích cestou z dovolené a neměl ani foťák. Bylo to jako vždy milé setkání, leč dosti komorní, škoda, chtěli jsme se více pobavit o přípravách na 100 let klubu v příštím roce. Jistě na účast měla vliv i obava z nastalé zdravotní situace.
Tak alespoň posílám foto z dovolené. Někdy i ta modrá se nevydaří a elektro nestíhalo pomáhat..

Míra.

4.9.2020 09:34
faha

XXX.XXX.107.146

No ja se ani nedivím podle toho obrázku

20.10.2020 21:57
poty76

XXX.XXX.145.250

25.10.2020 20:58
poty76

XXX.XXX.145.250

Modrá mě nakonec pohltila nejvíce, zdravím všechny chovatele bubláků. Držte se přátelé a dobře vybírejte na další rok

26.10.2020 18:39
mirafer

XXX.XXX.112.69

poty76 napsal(a):
Modrá mě nakonec pohltila nejvíce, zdravím všechny chovatele bubláků. Držte se přátelé a dobře vybírejte na další rok

Bohoušku, jsem za to rád, ale i za Janu M. i Honzu H. Mohu se tak věnovat i jiné barvě. Dva až tři páry modrých tu však létat musí, vždyť jsem se jim věnoval celý můj chovatelský život..
Dnes jsem chtěl nafotit nějaké pěkné fotky, ale jak jsem přišel z práce a oni mě zaslechli, bylo po výstavních postavách. Začalo to bublat a bublat..

26.10.2020 18:51
mirafer

XXX.XXX.112.69

..říkáš něco do příští sezony? Tak jo..

Letošní je ten napravo, má krásné oko, Sašo a nádherný rous. Nejspíš dostane tu tmavou holubičku, je také z mandl.

Červení až příště..

Zdravím vás a držte se.

Míra.

27.10.2020 17:43
kouták

XXX.XXX.168.33

Míro,ten samostatný modrý na koupadle je fantastický a je radost se na něho podívat.Zdeněk

27.10.2020 18:19
jo012810

XXX.XXX.101.35

kouták napsal(a):
Míro,ten samostatný modrý na koupadle je fantastický a je radost se na něho podívat.Zdeněk

U tohoto chovatele bubláků jsou všichni jedinci naprosto neskuteční, dalo by se říci, že působí jako jakési plyšové hračky, ale s úžasným temperamentem...

27.10.2020 19:15
mirafer

XXX.XXX.112.69

mirafer napsal(a):
Po článku o bublácích v Svět holubů 1/2019 a některých reakcí, malinko popichujících, jako: četl to Fér..?
Ano četl a netěší mě to. Pravdou je, že málo bubláků bublá, ale není to křížením, ale naší pohodlností. Bublák to v sobě má zakódované, to si pište. Bublání je třeba rozvíjet. Proč myslíte, že staří bubláčkáři měli v holubnících klícky, no trénovali je. Já to nedělám, ale při příchodu na holubník na ně mluvím, povídám si s nimi. Když pak přijdu na výstavu a už z dálky slyší můj hlas, začnou bublat-stres, ne stres. Přestěhovali jsme se dolů, okno blízko holubníku a můžu vám říci, to jsou rána a s blížícím se jarem to velice sílí..to jsou doslova koncerty.
Nebudu nikomu jejich názory vymlouvat, já to mám takto a na bubláky nedám dopustit.

https://www.youtube.com/watch?v=i4o0VDERGGA&feature=youtu.be

Fér Miroslav
Lysá nad Labem.

Přátelé děkuji. U tohoto modrého je však přednost jeho neskutečně nádherné a dlouhé bublání. Kdykoliv přijdeš na holubník, tak začne, i na hnízdě. Má stále dobrou náladu, nám to někdy trochu chybí..

27.10.2020 19:27
mirafer

XXX.XXX.112.69

mirafer napsal(a):
Přátelé děkuji. U tohoto modrého je však přednost jeho neskutečně nádherné a dlouhé bublání. Kdykoliv přijdeš na holubník, tak začne, i na hnízdě. Má stále dobrou náladu, nám to někdy trochu chybí..

..možná jsem měl napsat: příspěvek na tomto vláknu dne 20.2.2019 Krása bublání.

3.11.2020 14:07
mirafer

XXX.XXX.20.217

Koncem měsíce října přišel do našich schránek časopis Chovatel č.11. Na přední straně hlava okrasného holuba, dle mého nějaký rejdič. Při letmém prolistování i nadpisu Okrasní holubi na císařském dvoře, jsem si řekl, toto spojení patří k sobě. Jaké překvapení pak bylo, když po důkladnějším přečtení jsem zjistil, že ta hlava na titulní straně je Český bublák žlutý. Nemohu si pomoct, ale mě to opravdu připomíná nějakého rejdiče. Snad více Justovi..ať již vzezřením, strukturou peří, okem, přední vrkoč..
Doslechl jsem se, že na facebooku probíhá k tomuto tématu diskuze (nemaje facebook-jako bych nebyl), proto bych chtěl napsat jen pár slov k tomuto tématu na našem vláknu.
Český bublák je nádherný holoubek, ale musí mít vše tak, jak vyžaduje vzorník. Nechci být kacířem, ale pokud je č. bublák dlouhý, úzký, s krátkým řídkým rousem, z pod předního vrkoče trčí na všechny strany podpěrná pírka, u zadního vrkoče růžice..a tak bych mohl v negativech pokračovat, je to holub nelíbivý, řekl bych až nehezký. Dne 16.6.2016 na ostrově Sv.Klimenta, nedaleko Roudnice nad Labem, se sešla komise, která vypracovala pro členy klubu Doporučení na odstraňování nežádoucích vad v jeho šlechtění.
Nevím, pokud je na čelní straně časopisu český bublák, čemuž nevěřím, pak odborný časopis, jako je Chovatel by měl uvážit jaké foto představitele daného plemene dát na titulní stranu časopisu. Takováto prezentace č. bubláka naší podpoře šlechtění nepřispívá.

Fér Miroslav,
jednatel klubu českého bubláka.

foto č.1. typická hlava českého bubláka, ideál..
foto č.2. Chovatel č.11..český bublák žlutý..

3.11.2020 21:05
Buqice

XXX.XXX.32.68

Míro dík za názor a za podporu

4.11.2020 06:05
Buqice

XXX.XXX.32.68

...a přidávám kousek podzimní romantiky

23.11.2020 13:20
Ondřej K.

XXX.XXX.82.8

Jen tak výběr na r.2021.

Děkuji Milanovi Marušků za doplnění a pomoc.

21.12.2020 08:59
mirafer

XXX.XXX.20.217

Všem přátelům a chovatelům přeji krásné bezcovidové Vánoce a vše dobré do nového roku.

Míra Fér.

21.12.2020 19:17
poty76

XXX.XXX.150.23

Ahoj Míro, tak tady ti posílám ochutnávku toho jak pokračuji s novým holubníkem pro Čb. Včera jsem fotil ještě nenatřenou kostru voliéry, dnes už jsem natřel. Chybí mi to oběhnout pletivem a dveře do holubníku a voliéry. Budníky mám složené a připravené na párování. Bohužel, budu mít méně holubic, tak že to vypadá max. na 8 párů. Je to samý holub. Poté už budou lítat na volno.

9.1.2021 01:47
igor

XXX.XXX.141.160

Díky Milanovi Jaborníkovi mám od podzimu něco bubláčků, a červení štítníci nám nadělili tříkrálová holoubata. Zatím se zdárně starají bez ohledu na zimu. Doufám, že ostatní páry to odloží až na únor

18.1.2021 17:29
mirafer

XXX.XXX.112.69

..dnes je prý nejdepresivnější den v roce, na holubníku je však klid a vládne pohoda,
u holubníku taky..a to vám všem přeji.

Míra Fér.

19.1.2021 10:03
Buqice

XXX.XXX.171.4

mirafer napsal(a):
..dnes je prý nejdepresivnější den v roce, na holubníku je však klid a vládne pohoda,
u holubníku taky..a to vám všem přeji.

Míra Fér.

Jj, máš pravdu , není nad duševní vyrovnanost holubů :)

4.2.2021 11:11
poty76

XXX.XXX.150.23

Tak bubláci jsou již v novém. Momentálně už sedí 4 páry z 8. Včera si užívali venkovní déšť protože voliéra ještě není zastřešená. A możná ani nebude, čas ukáže.

4.2.2021 19:38
igor

XXX.XXX.141.160

Teda, tichá závist

8.2.2021 07:09
mirafer

XXX.XXX.20.217

..CV nebyla, Speciálka nebyla, chtěl jsem se malinko pochlubit, ale co, dělá mi radost i tak, v dnešní době je to také potřeba. Jo a má již nakroužkovaného potomka.

Míra F.

25.3.2021 19:21
mirafer

XXX.XXX.112.69

Tak snad i dnes dorazilo jaro do Polabí..
Rodičovský pár č.1.-mandlový to nijak nepřekvapilo. První holoubata 26.12.20(nechávám světlé, tmavé jdou do kuchyně)-hezký holoubek
10.2.21 druhé líhnutí-líbí se.
13.3.21 třetí líheň-vylíhlé holoubě podsazeno, chovný pár zasedá 29.3.-velice temperamentní samec,

25.3.2021 19:32
mirafer

XXX.XXX.112.69

Nově sestavený pár.
chovný holoubek (2018)
2.1.21 - 1x úhyn, druhé nechal-pěkná holubička, nekroužkoval, škoda..
17.2.21 - foceny spolu
22.3.21 - holubička s mláďaty..(2018)

Většina párů první i druhá líheň, ale nejhezčí tygra..ne a ne zasednout..

11.5.2021 13:44
mirafer

XXX.XXX.20.217

Včera bylo nádherně a jelikož se blíží konec jejich jarního rozvolňování, předpokládal jsem jak bubláci budou opět řádit na zahradě. Jen pár výletků, i ti stačili oklovat brambory, ostatní ani nevylétli. Dnes budu vysazovat rajčata a tak ani netuší dočasný lockdown..jakoby toho bylo málo, opět na něčem pracuji..

11.5.2021 13:56
mirafer

XXX.XXX.20.217

..tak ještě dva párky mandlových holoubat, jen tak..

Zdraví,

Míra Fér.

14.6.2021 21:52
mirafer

XXX.XXX.112.69

mirafer napsal(a):
..tak ještě dva párky mandlových holoubat, jen tak..

Zdraví,

Míra Fér.

.. pár výletků mandlových, jen tak, ti se letos daří..

Zdraví,

Míra Fér.

29.7.2021 21:11
mirafer

XXX.XXX.112.69

..někomu polaří, Kouťákovi loukaří, mně zahradničí..

30.7.2021 17:48
arara777

XXX.XXX.250.59

Dobrý den, chtěl jsem se jen zeptat, letos bych si rád založil chov českých bubláků. Pro začátek tak 4 až 6 párů. A po získání nějakých zkušeností nevylučuji ani vstup do klubu. K chovu holubů se vracím po dvanácti letech už to nějak bez holubů nemohu vydržet snad mi po rozvodu pomohou najít chuť do života a přivedou mě na jiné myšlenky. Naši bubláci se mi vždy líbili, ale nikdy jsem neměl odvahu do nich jít. Jen nevím do jakého rázu jít, líbí se mi žlutí plnobarevní, tygři černí i modří, plavé rázy jsou taky pěkné a jsou u nás nebo dali by se vyšlechtit andaluzští? Jinak se jmenuji Martin a jsem z Kryr u Podbořan.

31.7.2021 09:11
mirafer

XXX.XXX.112.69

Pro arara777..určitě, jsme otevřeni pro každého zájemce o chov bubláků a budeme jen rádi.

Pro osobní jednání kontakt: fer.lysa@volny.cz tel. 601 594 625.

Přidejte reakci

Přidat smajlík