Milí přátelé v klubu, ale i příznivci našeho krásného bubláka. Srdečně vás zvu na přátelské chovatelské setkání do Osinalic. Jako již tradičně poslední sobotu v měsíci srpnu pořádáme DEN ČESKÉHO BUBLÁKA. Sejdeme se tedy v Osinalicích 28.8.2021 v 9,30 hod. v příjemném prostředí Pauzrovic roubenky. Určitě bude možné nakoupit, či vyměnit chovný materiál, setkat se s přáteli, navázat další chovatelské kontakty a nebo jen tak odpočinout v nádherné krajině kokořínského údolí.
Těšíme se na vás,
Fér Miroslav,
jednatel klubu ČB.
Zdravím všechny chovatele a příznivce Klubu chovatelů holubů českých bubláků. Jen připomínám sobotní setkání v Osinalicích. Těšíme se, že si zas po dlouhé době spolu zaholubaříme.
Fér Miroslav.
V sobotu 28.8. 2021 proběhlo setkání bubláčkářů a jejich příznivců v Osinalicích. Byl to opravdu DEN ČESKÉHO BUBLÁKA, jak má být. Hlavním tématem setkání byla informace předsedy klubu Míry Červeného o přípravě stého výročí založení klubu, rovněž velice pěkné zavzpomínání na chovatele bubláků průřezem staletím a obšírná informace vzdělavatele klubu přítele Aleše Bukovského o připravované knížce k stému výročí založení klubu. Po pětiletém bádání a jistě vyčerpávající Alešově práci jde knížka do tisku, moc se na ni všichni těšíme. Setkání jako vždy provázela dobrá nálada, radost ze setkání, samozřejmostí výměna či prodej holubů ať již z klecí, nebo u aut z kufru do kufru a nezbytné předvedení nádherných koní s odborným výkladem přátel Pauzrových. Byl to hezký den, díky.
Fér Miroslav.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Dobrý den všem bubláčkářům,
chtěla bych Vám moc poděkovat za úžasné sobotní setkání v Osinalicích.
Výklad pana Bukovského byl krásný. Ráda čtu jeho články na Zoofarmě. Jeho neuvěřitelné nadšení pro holubářskou historii mě uchvacuje v každém z nich. Je to úžasné, že prohledává dvě stě, tři sta let staré historické prameny a hledá různé podrobnosti z historie našeho holubářství a pak o tom napíše krásný článek, který poučí, ale často i pobaví nebo překvapí. články píše svým specifickým spisovatelským stylem a s obdivuhodnou lehkostí, takže výsledek je nahony vzdálen suchým výkladům z učebnic dějepisu. Knížku si určitě koupím, protože mě samotnou to zajímá a mám se ještě co učit.
I koně byli nádherní a překvapily mě slepice Anglické bojovnice, chodila tam kvočna s několika kuřaty. Roubenka je krásná a je to svým způsobem romantika. Sedíte v přízemí, posloucháte vyprávění o bublácích a lidech kolem nich a nad vámi v prvním patře je holubník s bubláky. Holubi občas přeletí a atmosféra je úžasná.
A s tou společnou fotkou na setkání. No, co Vám budu povídat, trochu jsem se styděla. Vybaví se mi při téhle chvíli jedna scéna z pohádky Tři oříšky pro Popelku, kdy se princ ptá Popelky, kam zmizel ten zázračný střelec, který trefil kuší káni v letu a ještě sestřelil šišky z nejvyšší špice smrku. A Popelka mu odpoví, že ho neviděla, protože v celém lese nikdo není, jenom jedna cácorka, neopeřený kuře, pískle. A přesně tak si připadám já vedle Vás. Samí Pánové holubáři a na celé schůzi jenom jedna cácorka, pískle. Dokonce se mi pletou i ta zájmena. Nevím, jestli psát vaší schůzi nebo naší. A taky nevím, jestli vlastně můžu mít tolik drzosti a mezi Vás se počítat, když mi po dvorku nepoletuje zatím ani věžák, natož pak bublák.
Opravdu Vám všem moc děkuji. Nelituji, že jsem tam byla, opravdu jsem si to užila, krásný dárek k svátku, který jsem včera oslavila.
Díky moc. Se srdečným pozdravem E. Bláhová
..krása barev.., vlašťovičko, díky za krásný příspěvek, zahřál u srdíčka, moc potěšil a dveře u nás máš kdykoli otevřené..
Míra.
V Osinalicích jsme prosím nebyli , ale tohle setkání u holubů bylo taky bezva 😉
Buqice
napsal(a):
Roudnice dnes , oslava 100 let výročí , křest a autogramiáda knihy
Díky Janě Mestekové, která přiblížila atmosféru jednání ke stému výročí založení Klubu chovatelů holubů českých bubláků, jsme nahlédli do prostor Hotelu Magnolia v Roudnici nad Labem, kde se toto setkání konalo.
Přidám pár řádek pro ty, kteří se z různých důvodů nemohli zúčastnit.
Po akademické čtvrthodince jednatel klubu Miroslav Fér v 10,15 hod. přivítal klubisty i se svým doprovodem, zástupce ČSCH př. Václava Krůtu, Romana Kučeru i jako zástupce Klubu chovatelů holubů českých čejek a lysek, předsedu Klubu chovatelů strukturových holubů Pavla Drbu a v neposlední řadě zástupce města Roudnice nad Labem pana starostu Františka Padělka a další hosty. K tomuto kraji mám velice blízký vztah, zavzpomínal jsem má dětská léta, kdy jsem do tohoto kraje pod Řípem jezdil na prázdniny a na řipské poutě, maminka se narodila totiž v nedaleké vesničce Libkovice pod Řípem. Předseda klubu Miroslav Červený nejprve poutavě představil město Roudnici nad Labem i s jeho historií. Poté následovala jeho zpráva o činnosti klubu za posledních 25 let. Zároveň přečetl pozdravný dopis k našemu setkání od Ondřeje Matouše-předsedy Ústředního výkonného výboru ČSCH, který se z našeho setkání omluvil.
Následovala zpráva jednatele klubu Miroslava Féra o činnosti klubu v uplynulém období, vyzdvihl korektní až přátelské vztahy v rámci klubu. V současné době má klub 42 členů, kteří chovají na 610 párů bubláků v 31 rázech, či varietách. Ocenil možnost scházet se každoročně na Den českého bubláka v Osinalicích, každou poslední sobotu v měsíci srpnu. Setkávání je nejen o setkání přátel z klubu či příznivců, dosti se i naplánuje činnost na příští období, naposledy příprava výročí klubu. Poděkoval přátelům Pauzrovým za možnost se u nich setkávat. Poděkoval za příteli Bukovskému za několikaletou mravenčí a vyčerpávající práci nad knihou o bublácích, na kterou se již nemůžeme dočkat. Zároveň poděkoval předsedovi klubu za zdařilou přípravu dnešního zasedání. Zprávu pokladní přednesl Jirka Mach, jeho čísla docela potěšila. Následovala prezentace knihy Aleše Bukovského-Do českého holubářství patří bublaví muzikanti s podtitulem ,,Sto let s českým bublákem". Následoval křest knihy.
Člen ÚOK chovatelů holubů Roman Kučera pak předal Svazové vyznamenání chovatelům navrženým klubem, kteří se zasloužili o rozvoj a propagaci českého bubláka. Jsou to: Karel Smola, Emanuel Pangrác, Bohuslav Pauzr, Ivan Janoušek a Aleš Bukovský. ČESTNÉ PODĚKOVÁNÍ za propagaci českého bubláka při příležitosti 100 let trvání , předali všem členům předseda klubu a jednatel Mírové Červený a Fér. Starosta města František Padělek vyzdvihl práci a prospěšnost naší práce, popřál klubu co nejvíce mladých do zapojení aktivit spojených s přírodou, zvláště v dnešní přetechnizované době. Popřál k tak významnému výročí a popřál, aby klub takto slavil i další desetiletí. Poděkování i pozdravy připojili přátelé Václav Krůta, Roman Kučera i Pavel Drba.
Po obědě za zvuků známých písniček dvou harmonikářů Aleš Bukovský podepisoval nově vydanou knihu. Slavnostní fanfára na trubku Jirky Macha zakončila velice zdařilý, pro bubláčkáře sváteční den a poslala Klub chovatelů holubů českých bubláků do dalšího chovatelského storočí..
Miroslav Fér, jednatel klubu ČB.
jo012810
napsal(a):
V tom vašem KLUBU to vypadá asi velmi dobře. Držím vám i vašim následníkům palce do dalších 100 let....
Sto let se neslaví každý den, tak ještě pár fotek s dodatkem
1- jeden z oceněných. Ivan Janoušek vzpomíná na přední chovatele časů minulých.
2- jednatel klubu blahopřeje př. Pangrácovi k obdrženým ocenění.
3- radost jednatele klubu z nově přihlášeného člena.
4- vnitřní trio..zprava-předseda, jednatel, pokladník.
5- přítel Krůta při projevu.
6- jednatel klubu předává ocenění Janě Mestekové
7+8 pak už Jana stíhá vše zdokumentovat pro příští generace.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Dobrý večer,
To je škoda, že jsem u toho nemohla být. Chystala jsem se, ale nevyšlo mi to.
Tak snad někdy jindy někde jinde. Muselo to být úžasné setkání.
P.S. Knížku už mám a ráda si ji přečtu.
mirafer
napsal(a):
Sto let se neslaví každý den, tak ještě pár fotek s dodatkem
1- jeden z oceněných. Ivan Janoušek vzpomíná na přední chovatele časů minulých.
2- jednatel klubu blahopřeje př. Pangrácovi k obdrženým ocenění.
3- radost jednatele klubu z nově přihlášeného člena.
4- vnitřní trio..zprava-předseda, jednatel, pokladník.
5- přítel Krůta při projevu.
6- jednatel klubu předává ocenění Janě Mestekové
7+8 pak už Jana stíhá vše zdokumentovat pro příští generace.
Dobrý deň. Len Vám chcem vyjadriť obdiv a uznanie za prácu pre holubárstvo ako v klubovej činnosti, tak tu na iF. Je vidieť, že ste v klube všetci pre svoje plemeno zapálení a držíte spolu.
Orgány iných špecializovaných klubov si môžu z Vás brať príklad ako na iF propagujete české bubláky. Sám nie som zástanca modernej doby, ale cez internet sa dnes reklama, v prípade holubárstva nábor nových záujemcov robí najefektívnejšie. A nových, resp. mladých ludí potrebuje československé holubárstvo bezodkladne.
Prajem vela zdaru
Columba livia
napsal(a):
Dobrý deň. Len Vám chcem vyjadriť obdiv a uznanie za prácu pre holubárstvo ako v klubovej činnosti, tak tu na iF. Je vidieť, že ste v klube všetci pre svoje plemeno zapálení a držíte spolu.
Orgány iných špecializovaných klubov si môžu z Vás brať príklad ako na iF propagujete české bubláky. Sám nie som zástanca modernej doby, ale cez internet sa dnes reklama, v prípade holubárstva nábor nových záujemcov robí najefektívnejšie. A nových, resp. mladých ludí potrebuje československé holubárstvo bezodkladne.
Prajem vela zdaru
Díky za podporu, platí i pro jo012810 vždy to potěší a dodá síly, vždyť se na ně podívejte jak jsou vysmátí..
gary
napsal(a):
Nádherná ukázka aktivity klubu a jeho vedení , toto právě chybí téměř všem klubům- dokumentování svých aktivit a propagace chovatelství svého plemene pro širokou veřejnost , foto vítězných holubů i chovatelů i života klubu
díky JH
, díky.
Ještě jeden příspěvek vážící se k oslavám 100 let založení klubu. Když si dáte do vyhledávače webové stránky města Roudnice nad Labem, po otevření na pravé straně kliknete na TV MIS, je tak medailonek předsedy klubu Míry Červeného a od času 13,32 jsou záběry ze setkání v Hotelu Magnolia.
mirafer
napsal(a):
, díky.
Ještě jeden příspěvek vážící se k oslavám 100 let založení klubu. Když si dáte do vyhledávače webové stránky města Roudnice nad Labem, po otevření na pravé straně kliknete na TV MIS, je tak medailonek předsedy klubu Míry Červeného a od času 13,32 jsou záběry ze setkání v Hotelu Magnolia.
Kéž by takto pracovaly i jiné kluby původních národních plemen , a třeba , aby i na výstavě ke 100. výročí založení klubu moravského pštrosa v r. 2023 promluvil primátor města Brna...
Jste vzorem pro ostatní v propagaci vašeho plemene !
Díky a pevné zdraví a radost z vašeho chovu !
JH
K všem krásným fotografiím ze 100 výročí. K všem krásným komentářům toho jak pracuje klub Čb si dovolím přidat zase nějakou fotku modrých muzikantů. Mrzí mě, že mám takové zaměstnání které mi zatím doposud vždy zhatilo se zúčastnit jakékoliv akce klubu. Srdcem klubu je jak jednatel klubu př. M. Fér, tak předseda klubu př. M. Červený. Členská základna je úžasná, klub pracuje na velmi dobré a vysoké úrovni. Ročně vychází 1-2 čísla klubového zpravodaje který tvoří jednatel klubu. Nově vyšla kniha kterou napsal př. A. Bukovský. Zakoupit se dá jak u něj tak na svazových stránkách v e - shopu. Výbor klubu pracuje na víc jak 100%, snaží se o stále sjednocování čl. základny. Máme velmi kvalitní fotografku pí. J. Mestekovou kdy její fotografie vykazují vysokou kvalitu napříč všemi spektry ( ať fotí cokoli). Za to vše je třeba poděkovat. A já přeji klubu Českého bubláka do další stovky spousty krásných zážitků a radosti se vašimi holubi. Dále spousty nových zájemců aby klub vzkvétal a neměl nouzi o chovatele. Takže přátelé, hurá do další 100 🍷🍻
Jj, pravda, tento klub má naprosto antidepresivní účinky. V této společnosti nemůžete být nasraní, i kdybyste původně nasraní být chtěli 😉 Takových spolků u nás moc není , což ...?
Přátelé, jak jistě víte, tak 19.11.-20.11. 2021 v Lysé nad Labem proběhne CV Chovatel. Součástí výstavy je i Klubová speciální výstava chovatelů holubů českých bubláků. Tímto vás zveme i k zastavení u naší expozice.
Fér Miroslav, jednatel klubu.
incas
napsal(a):
Zdravím bubláčkáře,
krásné fotky krásných holubů, díky.
Bohužel vystavovat rousná plemena holubů bez podestýlky v klecích, je znevážení práce chovatelů s předvýstavní přípravou. Po třech dnech v klecích, aby šli do kýble s vodou znovu.
JS
Jj...taky doma hned naskákali do bazénků . Bubláky se mi bohužel podařilo fotit až v sobotu , a je fakt že už ten rozdíl byl fakt vidět . Nešlo tam začít fotit , ve čtvrtek dopoledne na ně svítilo sluníčko , byli by všichni pruhovaní....
..před ještě v Koutech. Po, již doma a pod kontrolou. Díky Milanovi Maruškovi absolvovali ještě výstavu v Lysé (letošní modrý 97b.Šamp.Klubu) a díky vzornému ošetřování mou manželkou se jim daří dobře.
Míra.
Ahoj Mirečku, jsem moc rád že už jsi doma a dle tvého psaného se i hezky dáváš do pořádku. Jenom dobře, tak ať to tak pokračuje i nadále a tvá rekonvalescence pokračuje správným směrem. Pozdravuj doma paní, ta je totiž úžasná
poty76
napsal(a):
Ahoj Mirečku, jsem moc rád že už jsi doma a dle tvého psaného se i hezky dáváš do pořádku. Jenom dobře, tak ať to tak pokračuje i nadále a tvá rekonvalescence pokračuje správným směrem. Pozdravuj doma paní, ta je totiž úžasná
Bohoušku děkuji, holubník ti i na dálku voní novotou a bubláčci, moc pěkné.
Také jsem se dnes dobelhal do holubníku, v Polabí kalamita , napadlo 5 cm sněhu, pro bubláky nevšední zážitek..nejdříve jsem však něco nafotil v holubníku.
Zdravím Míro, to je prostě nádhera, krásný chov, pro mě nedostižný vzor, kterému bych se chtěl někdy v budoucnu alespoň trochu přiblížit. Holubářem se musí člověk narodit a jiný jako já se může snažit jak chce a ničeho takového nedosáhne, ale pokusím se. Zvláště mě zaujali ti modří bělopruzí, modří tygři a červení štítníci, krásný kontrast červené a bílé. Pohled na tak krásný a vyrovnaný chov zahřeje u srdce. Ať se pořád takhle daří a hlavně zdravíčko ať slouží.
Martin
arara777
napsal(a):
Zdravím Míro, to je prostě nádhera, krásný chov, pro mě nedostižný vzor, kterému bych se chtěl někdy v budoucnu alespoň trochu přiblížit. Holubářem se musí člověk narodit a jiný jako já se může snažit jak chce a ničeho takového nedosáhne, ale pokusím se. Zvláště mě zaujali ti modří bělopruzí, modří tygři a červení štítníci, krásný kontrast červené a bílé. Pohled na tak krásný a vyrovnaný chov zahřeje u srdce. Ať se pořád takhle daří a hlavně zdravíčko ať slouží.
Martin
Martine, děkuji, ale proč tak poraženecky a hned od začátku? Jedno z mých 9-ti vnoučat začalo nyní v první třídě chodit do hudebky. Učí ho špičkový hudebník. První věta vnoučka byla, že chce být lepší jak pan učitel..a vo tom to je.
Holub je velice tvárné zvíře. Někdo chová holuby dlouhé roky a nikam se neposunul. Chce to trochu citu. Jak říkal přítel Bálek, kterého jsem v mládí navštívil: Bublák je holub typu. Toho je třeba se držet a v ostatních aspektech vybírat do páru vždy takového, který tu určitou vlastnost, která chybí, dodá. Např. rous-v druhé generaci již výrazně posílí. Koukni na logo a toho se drž, já to dělám také..
Míra
Včera a dnes (14.1. a 15.1.2022) proběhla v Lysé výstava CHOVATEL 2022. Bubláčků tam tentokráte nebylo tolik, ale již podruhé se Klub prezentoval propagačním stánkem, kde to ovšem žilo. Propagační klubový materiál, kniha Aleše Bukovské a stále plno a příjemná nálada. Jiří Mach a jeho táta sotva stačili vařit kávu a občas nalít něco na zahřátí a utužení vztahů. Patří jim za to velké poděkování.
Tak vzhůru do nové chovné sezóny a ať vám to bublá..
Míra Fér.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Zdravím,
také přispěji svojí troškou do mlýna. Výstava byla pěkná, bubláků sice méně, ale i tak stála za návštěvu.
Tak ať se vám fotky líbí.
..já myslím, že i dnes bubláci bublají.
https://www.youtube.com/watch?v=SnOID1i8wWk
mirafer
napsal(a):
..já myslím, že i dnes bubláci bublají.
https://www.youtube.com/watch?v=SnOID1i8wWk
Parádní představení, o tom žádná 👏👏👏
Tak toho fešáka dám i sem na ifaunu, ne každý má Fb. 😉
Zdravím klubisty a příznivce českých bubláků. Jen připomínám, že příští sobotu 12.3. se koná v Lysé nad Labem na tradičním místě Výroční členská schůze, zájemci o vstup do Klubu srdečně vítáni. Kontakt: 601 594 625.
Těším se na vás,
Fér Miroslav, jednatel klubu ČB.
mirafer
napsal(a):
Zdravím klubisty a příznivce českých bubláků. Jen připomínám, že příští sobotu 12.3. se koná v Lysé nad Labem na tradičním místě Výroční členská schůze, zájemci o vstup do Klubu srdečně vítáni. Kontakt: 601 594 625.
Těším se na vás,
Fér Miroslav, jednatel klubu ČB.
..a bylo jaro..
Fotky ze sobotní vydařené schůze klubu v Lysé nad Labem. Nic se nedá dělat , vždycky stojí za to se tam vydat, dálka nedálka.
U bubláčkářů je svět ještě normální . Málokde se vyskytující jev....chovatelé se v tom klubu k sobě chovají jako přátelé.
Ahoj Míro, taky se mi něco rýsuje u pomoranu, zatím jeden měsíčkový a 4 plnobarevni...ahoj
5555
napsal(a):
Ahoj Míro, taky se mi něco rýsuje u pomoranu, zatím jeden měsíčkový a 4 plnobarevni...ahoj
Vypadá dobře, jahodový? Ten můj je od starého osvědčeného páru, na videu je otec, co hned z kraje bublá. Toto holoubě má již hodně, jak říkám, mozaiky a po přepeření i ztmavne. Ten druhý pár (mandl x tmavá bronzovoštítná) má dvě hol., hodně tmavá, sice s náznakem mědi v křídlech, (do polévky)ale již opět sedí..uvidíme, když tak po 2-3 hnízdění dodám žlutou, nebo červenou štítnou..
Hezké jarní dny i na holubníku, kde to řádí..
přeje všem Míra.
mirafer
napsal(a):
..a bylo jaro..
.a už není..
-meruňka hezky nakvetla, prognóza však není přívětivá, tak snad ??
-brambory jsem ani nestačil ukulit, zvládli to za mně.
-školka na vycházce
-slitěšupkatí se činí, dnes se dere na svět třetí letošní líheň, na střeše lednový výletek, pár holoubat z konce února a dnes se derou na svět další dvé..
Jen pár fotek z dnešního krásného dne a hezké Velikonoce všem.
Přeje Míra Fér.
mirafer
napsal(a):
..na sklonku jara, nový chovný pár mandlových..
Na první fotce jejich odchov. Léto pak budiž požehnáno..
Uživatel s deaktivovaným účtem

bubláků mám 3 páry . ten modrý bezpruhý je kříženec bublák x lyska je v páru s čistou bublačkou .

Bubláky mám pestry .
pár 1
holub červený s bílém štítem , holubice bílá žlutě stříkaná
pár 2
holub červený celobarrevný , holubice dun
pár 3
holub modrý bezpruhý kříženec bublák x lyska , holubice červená celobarevná bublačka .
napsal(a):
Bubláky mám pestry .
pár 1
holub červený s bílém štítem , holubice bílá žlutě stříkaná
pár 2
holub červený celobarrevný , holubice dun
pár 3
holub modrý bezpruhý kříženec bublák x lyska , holubice červená celobarevná bublačka .
ta žlutá vypadá velice pěkná v typu i pěkné vrkoče. Možná by ji slušel žlutý plnobarevný..ať ti to bublá..

mirafer
napsal(a):
ta žlutá vypadá velice pěkná v typu i pěkné vrkoče. Možná by ji slušel žlutý plnobarevný..ať ti to bublá..
Vám at to taky bublá .
Můj další koníček je hledač s detektorem louky ,pole , les . Mezi detektoráři se říká At ti to pípá .
Toho žlutého zkusím sehnat . Dobrý nápad .
napsal(a):
Vám at to taky bublá .
Můj další koníček je hledač s detektorem louky ,pole , les . Mezi detektoráři se říká At ti to pípá .
Toho žlutého zkusím sehnat . Dobrý nápad .
..mohu dodat, není problém, teď je tam jeden velice pěkný, snad jen dálka? Pod farmou(u Lysé n.L.) stále chodí po polích a hledají. Díky, alespoň vím, jak je zdravit. Ať vám to pípá..

mirafer
napsal(a):
..mohu dodat, není problém, teď je tam jeden velice pěkný, snad jen dálka? Pod farmou(u Lysé n.L.) stále chodí po polích a hledají. Díky, alespoň vím, jak je zdravit. Ať vám to pípá..
Já bydlím 9 km jížně za Moravskou Třebovou . Měsíc zpět jsem byl u Lysé nad Labem se 3 kolegama detektorářema to tam prohledat . Škoda jinak bych se stavil .

A tohle je ten třetí pár . holub modrý bezpruhý kříženec bublák x lyska Holubice červená bublačka
Srdečně zveme přátele českých i ostatních bubláků.
Fér Miroslav,
jednatel Klubu č.b.
mirafer
napsal(a):
Srdečně zveme přátele českých i ostatních bubláků.
Fér Miroslav,
jednatel Klubu č.b.
..dodatek k Pozvánce do Osinalic 27.8...pár fotek mandlových..
Vrků

XXX.XXX.8.204
mirafer
napsal(a):
Dnes pár fotek pro štítníčkáře a zítra směr Osinalice..
Jsou nádherní,jsou po výstavní úpravě?
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Tak letos má první sezóna s bubláky byla fiasko jen sedm výletků, ale nevadí, nevzdám to. Přikládám pár fotek letošního snažení.
POZVÁNKA na Speciální výstavu Klubu chovatelů holubů českých bubláků při CV Lysá nad Labem ve dnech 18.11.-19.11.2022.
Koukám, ani čárka k Celostátní výstavě v Lysé. Trochu zklamání? Nebo je to dobou, nejistotou v současné době? Pravda, také jsem důchodce a s přáním, aby se Klub dobře prezentoval jsem vystavil 24 ks, z celkového počtu 40-ti českých bubláků, zaplatil asi 2 300,-kč. Co dodat. Snad je to jen přechodné, není to stěžování, ale z 42 členů klubu, vystavili české 3 členové. Další 2 altenburské a francké. Jako jednatel Klubu mohu říci, že kvalita velice pěkná, ale co dál..
Pár fotek mých bubláčků, po vrácení z výstavy, doma, poslední dva již nee.
Já se teda omlouvám , já ty fotky z Lysé naházela na fb, tak ještě dodatečně sem taky 🙂
Přátelé, přeji všem chovatelům, nejen bubláků, požehnané vánoční svátky a do nového roku vše jen to dobré, hlavně pevné zdraví. S atmosférou letošních Vánoc fota moc nekorespondují, ale jsou z dnešního odpoledne.
Míra Fér.
Někde zima ještě vystrkuje růžky, ale v Polabí se otevírá chovná sezona. Přeji všem chovatelům úspěšný rok, na holubníku plná hnízda zdravého odchovu.
A bylo jaro..dnes ještě netuší, že na nějaký čas se budou dívat jen přes výlet. Dvě holoubátka pózují s vínem od Koutáka..daří se obojí.