Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně výměny vody.Založila jsem nové akvarium 112 l, po cca 17 dnech provozu(s osázenými kytkami a nepřetržitým provozem filtru), jsem koupila 6 rybek (3 black molly a 3 gold molly) na rozjetí akvaria a nitrifikačních bakterií.16.1. jedu na burzu do Olomouce koupit zbytek rybek které bych chtěla a nevím jak s výměnou vody.Dočetla jsem se, že cca každý týden by se mělo měnit 20-30 procent vody.Mám ji vyměnit po týdnu s molly v akvariu-což je těsně před nákupem a vložením nových rybek, nebo počkat a vyměnit ji až po týdnu s novými rybkami (a po 14 dnech s molly).Voda je hodnotově v pořádku, bez zákalu, rybky vypadají spokojeně.Děkuji za rady a přeji hezký den
Namnoží se i bez ryb. jen to chce ten čas. někdo přisypává ždibíček krmení, někdo hodí šnečka a někdo to zkusí s rybama. prodavačům moc nevěřit, už bývají školení, ale kolikrát se opravdu nevyznají a hlavně prodávají
kdyby ryby jakkoliv lapaly na hladině po vzduchu, nebo byly skleslejší, okamžitě "vyvětrat" výměnou části vody.
No, tak se šneky jsem to chtěla zkusit i já, jenže měli (pokud měli, zkoušela jsem jejich koupi v Olomouci a i v Přerově), tak jen Neritiny a ty bych tam prozatím utrápila hlady, řasu tam nemám.Rybky pozoruji, u hladiny se pohybují jen pokud se přiblížím k akvariu, myslí si, že jim jdu něco dobrého nasypat , jinak si rejdí spokojeně v celém akvárku.Mám nakoupené testry na NO2, takže to budu hlídat a tu výměnu vody určitě udělám.Děkuji za rady a přeji hezký večer