Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2016 13:08
lefalo

XXX.XXX.13.17

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně výměny vody.Založila jsem nové akvarium 112 l, po cca 17 dnech provozu(s osázenými kytkami a nepřetržitým provozem filtru), jsem koupila 6 rybek (3 black molly a 3 gold molly) na rozjetí akvaria a nitrifikačních bakterií.16.1. jedu na burzu do Olomouce koupit zbytek rybek které bych chtěla a nevím jak s výměnou vody.Dočetla jsem se, že cca každý týden by se mělo měnit 20-30 procent vody.Mám ji vyměnit po týdnu s molly v akvariu-což je těsně před nákupem a vložením nových rybek, nebo počkat a vyměnit ji až po týdnu s novými rybkami (a po 14 dnech s molly).Voda je hodnotově v pořádku, bez zákalu, rybky vypadají spokojeně.Děkuji za rady a přeji hezký den

9.1.2016 13:23
linduš

XXX.XXX.79.4

Jaké máte hodnoty NO2?

9.1.2016 20:06
lefalo

XXX.XXX.13.17

Dobrý večer, hodnoty NO2 před vpuštěním rybek na nule, po třech dnech s rybkami hodnota 0,1 (měřeno před cca 20 minutami .Omlouvám se za pozdní odpověď, s dětmi se k počítači moc nedostanu .

9.1.2016 20:17
atika

XXX.XXX.213.155

Musí být nulové, tak měnit klidně i častěji. Jinak vyměnila bych část vody určitě před nákupem a vypuštěním nových rybek. Dala jste je tam dost brzy (ideál je až po měsíci) tak hlídejte NO2 a jak se zvednou měňte.

9.1.2016 20:19
linduš

XXX.XXX.79.4

Souhlasím s atikou.
předtím určitě vyměnit.

9.1.2016 21:33
lefalo

XXX.XXX.13.17

Dobrý den, děkuji, určitě vyměním.Já chtěla nechat akvarium alespoň tři týdny jen s rostlinkami a filtrem, ale v akvaristice mi poradili, že po těch 14 dnech tam mám dát pár rybiček na rozjetí -kvůli nitrifikačním bakteriím, protože jen rostlinky mi je tam neutvoří..., dala jsem na ně

9.1.2016 22:16
linduš

XXX.XXX.79.4

Namnoží se i bez ryb. jen to chce ten čas. někdo přisypává ždibíček krmení, někdo hodí šnečka a někdo to zkusí s rybama. prodavačům moc nevěřit, už bývají školení, ale kolikrát se opravdu nevyznají a hlavně prodávají
kdyby ryby jakkoliv lapaly na hladině po vzduchu, nebo byly skleslejší, okamžitě "vyvětrat" výměnou části vody.

9.1.2016 22:24
lefalo

XXX.XXX.13.17

No, tak se šneky jsem to chtěla zkusit i já, jenže měli (pokud měli, zkoušela jsem jejich koupi v Olomouci a i v Přerově), tak jen Neritiny a ty bych tam prozatím utrápila hlady, řasu tam nemám.Rybky pozoruji, u hladiny se pohybují jen pokud se přiblížím k akvariu, myslí si, že jim jdu něco dobrého nasypat , jinak si rejdí spokojeně v celém akvárku.Mám nakoupené testry na NO2, takže to budu hlídat a tu výměnu vody určitě udělám.Děkuji za rady a přeji hezký večer

Přidejte reakci

Přidat smajlík