Potřebuji pomoct, nemocná betta

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

cvejnova

9.3.2021 11:04
cvejnova

XXX.XXX.11.56

Dobrý den, potřebuji nutnou pomoc. Jde o mou bettu bojovnici. Mám ji cca 3 měsíce a najednou se ji slepily všechny ploutve a ztrácí barvu. Má 12l akvárium nové, zaběhlé se potřebným vybavením, akorát mi ještě nedošel ohřívač vody. Akvárium má 21 stupňů a já nevím jak akvárium ohřát na 27 stupňů. Lampičku nemám.
Prosím o radu.
Děkuju.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2021 12:26

cvejnova napsal(a):
Dobrý den, potřebuji nutnou pomoc. Jde o mou bettu bojovnici. Mám ji cca 3 měsíce a najednou se ji slepily všechny ploutve a ztrácí barvu. Má 12l akvárium nové, zaběhlé se potřebným vybavením, akorát mi ještě nedošel ohřívač vody. Akvárium má 21 stupňů a já nevím jak akvárium ohřát na 27 stupňů. Lampičku nemám.
Prosím o radu.
Děkuju.

Jak nedošel ohřívač vody? Zoo prodejny jsou přece otevřené. 21 stupňů je hodně málo.

9.3.2021 14:50

Bety z akvaristiky to občas nedají ani v dobrých podmínkách.
Ono teplota vody může vypadat jako banalita, ryba nepojde hned, ale časem onemocní a uhyne.
Betu máte 3 měsíce...3 měsíce bez topení, 3 měsíce v nevhodné teplotě vody.

Co na to říct, bylo napsáno výše...akvaristiky, zooshopy mají otevřeno a topítka jsou běžný sortiment.

Celkově to nemusí být jen tou teplotou...12-litrů je dle mého málo, chce to akvo alespoň 20-30 litrů, když pro nic jiného, tak takovýhle pidi objem je vyšší dívčí a udržet tam dobré podmínky, to se obávám, že není úplně challenge pro začátečníka.
Pochybuju, že to ta beta ustojí, nevím jestli by nebylo nejlepší jí humánně utratit.
Pořádně nastudovat, co taková ryba potřebuje, připravit odpovídající akvárium, nechat ho pořádně zaběhnout, s potřebnou technikou.
A pak teprve vyrazit koupit novou rybu...nejlépe od chovatele.

Jako někdy mi to přijde neuvěřitelné...bety nemám, nikdy jsem neměla, nikdy asi ani mít nebudu a přeci mám tak nějak pojem o tom, co ta ryba potřebuje a někdo, kdo už jí má doma a .......

Pokud se vám topítko rozbilo a čekáte na nové, tak to není, alespoň za mě omluva....pokud víte, že nejste schopná zajistit teplotu vody jinak, tak já osobně bych měla doma náhradní topítko....do takovýhle akváreček to stojí finančně nula nula prd.

9.3.2021 17:54

cvejnova napsal(a):
Prosím o radu.
Děkuju.

gratuluju k umučení ryby.

jo jo, ryba je jediný obratlovec, kterýho lidi úplně běžně utýrají k smrti a ani jim to nepřipadá blbé.

9.3.2021 18:15
juhaj

XXX.XXX.164.121

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
gratuluju k umučení ryby.

jo jo, ryba je jediný obratlovec, kterýho lidi úplně běžně utýrají k smrti a ani jim to nepřipadá blbé.

Přesně, nekřičí, nesténá, nijak neobtěžuje, tiše chcípne. Další stojí pár korun a může mít i jinou, hezčí barvu. No co, vždyť přeci jí chovají i v půl litrech, takže je to vlastně nevděčná ryba, chcípnout si.

9.3.2021 19:11

A tak co si budeme povídat, bety jsou obecně velmi spotřební zboží...kolik chudáků prodávaných v kelímcích v akvaristikách následně přežije víc jak 3 měsíce u nového majitele......ono všem asi připadá, že když v akvaristice žije v pohodě v kelímku, tak potom větší "flaška od okurek" je pro ně ráj....a tak co, když umře tak půjdeme a koupíme nového.
Někdy si říkám, že bych jednoho toho chudáka zachránila...mám doma nevyužitý akva 25 litrů, techniku bych taky dala dohromady, písku plnej kýbl, rostlinstvo bych naškubala z mých akvárek, ale.....jeden beťák, to by byla jen kapka v moři, neřku-li v oceánu .

9.3.2021 19:37
juhaj

XXX.XXX.164.121

Taky jsem přemýšlela o malém akváriu pro jednu betu, ale mě se bety zas tolik nelíbí, mám radši čichavce nebo rájovce, ale to je zas o něčem jiném.

10.3.2021 01:32
Dotaz

XXX.XXX.21.104

Navíc to pomůže jedné, její místo ale do pár dní obsadí jiná. Je to jako s množkami. I když se současná zvířata nemají dobře, je dlouhodobě lepší tu poptávku nevytvářet a nebrat je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík