Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2018 19:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

...aneb co by Olympionik teplákovou soupravou, čelenkou a cvičkami dohodil.

(jsem si vždycky myslel, že První vznikla na Nový rok.
a vono né, už na Silvestra - podívejme ho, čiperu, hop hop...)

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3032608/zima-prvni-mraziky

1.1.2018 19:08
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vaše reakce jsou bleskové! Jen napíšu na Prsincovou a do dvou minut je to tady! Jste třída.

1.1.2018 19:15
honzapm

XXX.XXX.182.25

Moc se mi líbí ten váš kurník, Janinko, Hřích ho zbourat.
U té jablůňky mu to taak sluší, zasloužil by uchovávací bezbarvý nátěr
a jako bonus přikůpiť 2 černé rýnské soudružky a pro jistotu i dvě modré,
ať je nějaká sranda. Hop hop.

Navazujeme na Prsincovou:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3411798/prsincova

(hele, ale jinak - nemusíme mít Novou násilím každýho prvního, né?).

1.1.2018 19:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jéé děkuji, mám pár měsíců čas to vysvětlit manželovi. Že nechci ten unifikovaný, tady maj plno prostoru, jen předělat trošku je třeba, lézt pro vejce skorem po čtyřech mne neba. Jabůnka je jako slunečník, pravda, a vedle maj švestičku a taky třešeň. Mimochodem, máme v sadu třicet švestek, pravých starých.
A na rýnské soudružky se moc těším, slíbil mi je Olympionik, zjara nasadí, říkal. On má krásné rýnské soudružky, asi deset či kolik.
Sranda, ta je i z hybridkama, dvě nesou krásně tam, kam maj. Ale ta třetí se rozhodla, že ponese ovcím do krmelce, a jinam ani vejce. Ovce pro to nemaj pochopení a vejce smáznou z povrchu zemského. Tak maj holky arest ve výběhu do té doby než najdu tři vejce, a ona, chudina, vydrží běhat kolem plotu sem a tam, prostě do krmelce chce a chce. V kurníku maj rozličná snášítka. Běhá tu a tamhle, hop hop. No a nakonec přece snese. A pak je pustim volně do sadu. Sranda musí bejt.

1.1.2018 19:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

No pak nemají být ty oveny tak macaté, když je krmíte vajíčky, že?

Tak hlavní funkce kurníku je, aby ochránil drůbež proti predátorům.
Mezi ty patří například i potkan. U té králíkárny máte takové dřevěné
pódium, nebojím se ho nazvati Potkanáriem, pro tyto fuj hlodafce
jako dělané, vede to pěkně až pod králíkárnu a možná ještě někam dál,
což je pro ně uplně báječná schovka.
Takže jedna věc je krása a starobylost, druhá věc je předvídavost,
prevence a nedostatek úkrytů pro tuto pakage čili pakáž.

Ještě přidám Vaše fotky, ať čtenář nemusí dohledávat.

Kráse a Olympionikovým soudružkám zdar, nazdar.

1.1.2018 20:24
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak na potkany jsem nepomyslela! Potvory! Popravdě jsem ještě tady žádného nezahlédla. Máme dvě feny, kocoura. Na zahradě ponejvíce žijí hryzci. Mrchy. Kun, tchořů a lasiček se při tomto kurníku bojím, to jo. Právě to asi bude důvod k výstavbě nového bezpečnějšího příbytku.Taky mývalové hrozí.

1.1.2018 22:46
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, díky za novou teplákovku i za netopírky.

Kampak se nám poděla Bubko, Wyandotka zdrobnělá a další?

2.1.2018 10:03
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Hezký den.

javorka - díky za upozornění

První pracovní den v novém roce a kachna snesla první vajíčko Co s tím, ještě je brzo jim to nechat, není?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2018 10:15

Nirrti napsal(a):
Hezký den.

javorka - díky za upozornění

První pracovní den v novém roce a kachna snesla první vajíčko Co s tím, ještě je brzo jim to nechat, není?

Pokud máte místo kde je tepleji než venku a nehrozí, že tam bude mrznout a kachna tam bude moci snášet a sedět není to zase takový problém. Ale počítejte s tím, že budete muset přitápět třeba infralampou ale to až se káčata vylíhnou. Mě se takhl jednou "ztratila" pižmovka hned po vánocích. A kolem 4.2. se vrátila i s káčaty pěkně po sněhu . Vyseděla je někde ve stodole pod senem Tak dostala ohrádku ve chlévě kde byly 2 krávy a 3 telata a vše v pohodě.Bylo tam dost tepla i světla. Po 3 týdnech jsem je už nechal svému osudu a oni i s kačenou trajdala venku.

2.1.2018 10:25
Nirrti

XXX.XXX.63.116

C100 - děkuji. Jsou v kurníku + přilehlém chlívku - spolu se slepicema...Místa tam je dost. Ona začala kvokat i malá cemanka. Je tam teplo, nemrzne a přitopit infra se tam dá, to by nebyl problém. Ty vajíčka tam, když tak nechávat nebo sebrat a vrátit až jich bude víc? Jak dlouho vlastně bude snášet?

2.1.2018 13:32

Nirrti napsal(a):
C100 - děkuji. Jsou v kurníku + přilehlém chlívku - spolu se slepicema...Místa tam je dost. Ona začala kvokat i malá cemanka. Je tam teplo, nemrzne a přitopit infra se tam dá, to by nebyl problém. Ty vajíčka tam, když tak nechávat nebo sebrat a vrátit až jich bude víc? Jak dlouho vlastně bude snášet?

No já vejce raději sbíral. Teda pokud to někam nezanášeli, že ? Ale pokud to zanášeli tak si s tím vždy samy poradily. Ale pokud nesly do hnízda tak jsem první 2 vejce označil fixou a nechal je v hnízdě/většinou stejně nejsou oplozená/. a sbíral až ta další vejce. Pak když kachna měla vše snesené tak jsem jí vejce vrátil do hnízda a ta první 2 označená vyhodil. Pokud jich kachna senesla víc než se pod ní vešlo a neměl jsem jinou které bych je podstrčil tak jsem jí dal vždy ta čerstvější vejce a ta starší zkrmil. Že kachna zasedla poznáte tak, že pustí do hnízda prachové peří a zůstává na hnízdě. Kolik toho snese se neodvažuji odhadnout. Některá snese třeba jen 8-12 vajec a pak sedne jiná se podnese a snese třeba i 30

2.1.2018 14:29
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak se oteplilo, a holky tak nějak něco začaly produkovat od 67 slepic, díky bohu za ty dary 18-32 kousků.

2.1.2018 14:53

skodovak napsal(a):
Tak se oteplilo, a holky tak nějak něco začaly produkovat od 67 slepic, díky bohu za ty dary 18-32 kousků.

2.1.2018 16:15
cruyff

XXX.XXX.161.107

Oteplilo sa nám, sneh sa topí a holky sú hneď spokojnejšie na dvore

2.1.2018 16:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Cruyff krásné hejnko.

2.1.2018 16:36

cruyff napsal(a):
Oteplilo sa nám, sneh sa topí a holky sú hneď spokojnejšie na dvore

Moc pěkné. Pastva pro oči.

2.1.2018 16:43
cruyff

XXX.XXX.161.107

Ďakujem. Moje srdcovky - oravky a vlašky. Trošku ma mrzí kvalita fotiek

2.1.2018 20:02
dadu

XXX.XXX.61.94

skodovak napsal(a):

Dobrý večer, chci se zeptat, jestli vám wyandotky už aspoň trošku snáší? A ty mladé?

2.1.2018 20:10
cruyff

XXX.XXX.161.107

..

2.1.2018 20:16
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z Roudnicka Dnes bylo u nás trošku větrno, studeno. Škodováku, to je paráda, o tom se mi může jen zdát podobný počet holek a s bídou dnes 10 vajíček + 1-2 od perliček. Mám loňské tři breesky, líhnuté přesně před 7 měsíci a prd. Vlašky stagnují už od září. Asi je moc hýčkám, mrchy Jediné holky, co nepřestaly, byly araukanky. To jsou panečku ůdernice. Nedám na ně dopustit.

2.1.2018 20:18
skodovak

XXX.XXX.241.252

dadu napsal(a):
Dobrý večer, chci se zeptat, jestli vám wyandotky už aspoň trošku snáší? A ty mladé?

Dobrý den, mám již jenom mládé.. Ty nejstarší jednou za tři dny vajíčko dvě, jinak nic smajlík

2.1.2018 20:20
dadu

XXX.XXX.61.94

To mě mrzí. A mladé už něco cvrkají?

2.1.2018 20:20
skodovak

XXX.XXX.241.252

andreakiss napsal(a):
Ahojte z Roudnicka Dnes bylo u nás trošku větrno, studeno. Škodováku, to je paráda, o tom se mi může jen zdát podobný počet holek a s bídou dnes 10 vajíček + 1-2 od perliček. Mám loňské tři breesky, líhnuté přesně před 7 měsíci a prd. Vlašky stagnují už od září. Asi je moc hýčkám, mrchy Jediné holky, co nepřestaly, byly araukanky. To jsou panečku ůdernice. Nedám na ně dopustit.

Však taky jsem čekal snad od srpna. Z červených čísel se nedostanu do konce života
Zítra půjde 15 ks pryč.

2.1.2018 20:24
skodovak

XXX.XXX.241.252

dadu napsal(a):
To mě mrzí. A mladé už něco cvrkají?

No jak říkám, ty od vás už nemám žádné, mám od nich asi 8 holek jinak všechno byli kluci. A tyto potomci nejstarší jak píšu a mládé jsou ještě moc mládé.

2.1.2018 20:34
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Jo jo, červená čísla. Zrovna včera jsem dělala suma sumárum za minulý rok. Jasnačka červená jak prase
Ale co, říkám si, že bude lépe. Vždyť to dělám pro radost sobě, mým dětem, našim. Prostě nás to baví, ne ?

2.1.2018 20:56
skodovak

XXX.XXX.241.252

andreakiss napsal(a):
Jo jo, červená čísla. Zrovna včera jsem dělala suma sumárum za minulý rok. Jasnačka červená jak prase
Ale co, říkám si, že bude lépe. Vždyť to dělám pro radost sobě, mým dětem, našim. Prostě nás to baví, ne ?

Jinak by jsme neměli 67 slepic, no ne?
Nicméně čim dál více mně to začíná rozčilovat, malinko rentability by to chtělo z jistých os.důvodů nemohu dotovat takovýto chov možná pšenicí, ale na tu to nejede a že bude lépe si říkám u některých plemen 6 let. Pak kouknu což nemusím, na papír a okrasná plemena snesou více a sní méně. Třeba zítra po pěti letech končím s minorkami, byl jsem je zavřít, a koukám koukám, říkám si, když oni jsou tak hezký co když se dají do kupy? Pak jdu jinam a povídám si, vole, to říkáš pět let.. Ale jdou. Jen jsem na vahách nechat si tři pro jistotu a stále dokola no. Bude jaro, aby člověk začal šetřit na směsy pro kuřata a pak zjistil ze krmil kohouty lépe než sebe trochu začínám, musím, počítat.. Ale známe že, dopadne to jako vždycky.
Ještě že naštěstí (což nadávám že mne brzdí a omezuje) mám málo mista
to samé Počty jedinců v kmeni, stále říkám do šesti a Dobrý, vždycky ale je výsledek 10+ co když, to co když tamto

A tak no.

3.1.2018 08:05
Nirrti

XXX.XXX.63.116

C100 - děkuji.

3.1.2018 09:31
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím v Novém roce a takovéto mě dnes uvítalo ráááno.

3.1.2018 09:34
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Takhle to vypadalo minulý týden.

3.1.2018 09:40
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A pro kytičkáře toto jsou poslední vykvetlé amarylisy.

3.1.2018 10:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Přeji pěkný den.
U nás chumelí a chumelí...
Je na nule, tak to moc dlouho nevydrží, ale vypadá to moc pěkně. Než jsem obstarala slepice a kachny, byla jak sněhulák. Kočka se pořád nemůže rozhodnout, jestli má být venku, nebo doma. Chce ven, ale po několika minutách, už zase kouká, jestli ji pustím domů. Připadám si jak dveřník.
Ještě před Silvestrem na mě skočila nějaká choroba, tak se tu potácím mezi kuchyňskou linkou a gaučem. Asi jsem to chytla od vnučky.
Slepice zatím nesou, většinou tak 6 vajec (11 slepic) a to mě bohatě stačí.

3.1.2018 13:32
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím všechny,
tak jsme Silvestra přejmenovali na Harapese,
prostě je to baleťák, nožku sem nožku tam, nahoru hop dopředu a tak pořád dokola, občas i s elegantním výskokem. Jsme z toho u vytržení.
Dnes jsem objednala opožděného Ježíška - thermály v Maďarsku na 4 dny. Už aby byl konec dubna a my se jeli pořádně prohřát.
Holky se snaží, už snáší 3 ze 6.
Jsem zvědavá kdy se přidají Začátečnice.
A nemůžu se dočkat, až vykouknout všechny ty nový narcisi, tulipány a ostatní kytičky se přidají v plné kráse. .

3.1.2018 17:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, dneska došlo na kohouta podle Vašeho receptu.
No tedy, mana... Děkujeme.

Věrka napsala:
Na kohouta mám velmi jednoduchý recept.
Naporcovat.
Smíchat hladkou mouku se lžičkou gyrosu a trocha soli, obalit v tom porce.
Na troše oleje orestovat silnější plátky anglické.
Na tom základu orestovat porce kohouta. A podlít bílým vínem.
Přiklopit, šoupnout na 1,5 hodiny do trouby dusit.
Kontrolovat a podlívat vínem (padne tam tak 3/4 lahve). S rýží fakt dobré.

Vynikající je i s pohankou a bulgurem.

3.1.2018 18:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak u nás odpoledne mračna a pršelo. Děsný vítr.
Jinak od asi 17ti hempšírek (z toho 5 mladých) se snáška zvýšila už na 7 vajec denně. Plus uvidíme, co orlovky.
Honzíku, díky za reakci.
A jinak jdu pročítat tipy na lov potkanů. Už to přehánějí a lezou do voliéry k hempšírkám :(.

3.1.2018 20:46
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Dobrý večer přeji Tak já dnes opět jen 10 vajíček od asi 70ti pipin. Fakt je už musím spočítat
A to mezi ně nepočítám oddělené kmeny vlašek, breesu a araukanek. Denně jim strouhám mrkev, míchám se šrotem z hrachu, pšenky a malounko kukuřice plus nutrimix, občas tvrdé rohlíky a odpoledne celé zrno. jsou to potvory.
Věrko, celý podzim jsem bojovala s potkany, chytal náš kocour, já do sklopce a pořád se mi podkani vysmívali a nakonec se i přestali bát a neutíkali přede mnou nakonec jsem koupila jed na podkany - takové polštářky a dala na místo, kudy chodí a do 3 týdnů bylo po podkanech. Doporučuji. Myslím, že se to jmenovalo Ratimor. Trochu jsem se bála, aby to nesezobly pipky, protože polštářek vždycky zmizel, já dala další, ale dobrý, pipky beze ztrát.Nedávat ale tam, kde by to mohly sezobat.

3.1.2018 21:11
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsme s manželem udělali protipotkanovou poradu. Taky jsme došli k tomu Ratimoru. Ale nejdřív zabezpečíme víc pletivem voliéru u hempšírek, aby se tam ty potv..y nedostávaly. A nemohly tam zatáhnout ten Ratimor.

3.1.2018 22:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

Andy, no tedy, tak to už je opravdu na zamyšlení.
Mně dnes vlašky udatnice nakladly krásných 19 vajíček.
Mám jich 24 (ve výkonu). Jsou to údernice.

Věrko, po Ratimoru pozor na jezevčíky, aby někde nenašli nějaký potk. kadáver.
Já v domě ve městě včera taky sledoval jednoho potkana, jak si to štráduje
u sousedů mezi nepořádkem. Se divím, že ho kuna, co tam bydlí, už dávno
nespápla.

Maroši, máte parádní dvorek. Ty bílé a žluté oravky se nádherně doplňují.
Ač jsem Vlaškosexuál, skoro bych řekl, že ty vlašky to těm oravkám tu krásu
a nádheru kazí. Nebo ne?
Budem se těšit na další fotky.

Od vás fšech.

4.1.2018 19:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer všem.
Tak mám na zítra objednaný ve veterinární lékárně Ivasan. A hádejte, co nastane pak ;) Hodlám vytáhnout ze zimoviště jednu rcomku a nasadit pár křepelčích vajíček

4.1.2018 20:49
skodovak

XXX.XXX.241.252

To už jsem vás předběhl.

Už mi jich pár běhá v odchovně, jak dlouho je nechat pod tepelným zdrojem?

4.1.2018 21:27
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer všem přeji a upozorňuji pány, na nutnost založení nové obálky pro letošní rok .Mám doma obálku, do které dávám vždy deset korun, za sex s manželkou. Na Vánoce jí pak za to koupím hezký dárek. Třeba v loni dostala Fidorku... A můžete hádat i třikrát co dědek sundal ze skříně., foto snad napoví.
Jeden developer postavil 3- poschodový obytný dom a hneď po dokončení ho aj prenajal.

Nájomníci po zistení, že v nájomných bytoch nie je WC, sa išli sťažovať na miestny úrad...

Úradník si predvolal majiteľa a žiadal vysvetlenie. Nuž, tak ten mu odpovedal:

Veď predsa nik z nájomníkov WC nepotrebuje?! Úradník, ako to?

Odpoveď majiteľa:

Na prízemí sú jasle, tak tam sa serie do plienok...

Na 1. poschodí sú obchodníci a títo každé “hovno” predaju...

Na 2. poschodí bývajú pre zmenu kňazi a tí majú predsa stolicu v Ríme...

No a na 3. poschodí bývajú politici a títo v konečnom dôsledku lietajú s každým “hovnom” rovno do Bruselu!

4.1.2018 21:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

skodovak napsal(a):
To už jsem vás předběhl.

Už mi jich pár běhá v odchovně, jak dlouho je nechat pod tepelným zdrojem?

Minimálně 5 týdnů, než se pořádně opeří. A pak snižovat opatrně a postupně teplotu - koukat, jestli se sdružují u zdroje nebo jsou v pohodě. Můžou se pak ušlapat pod zdrojem když jim bude zima nebo neprospívat. Záleží taky kde je odchovna, kolik je by tam byla teplota s vypnutým tepelným zdrojem. Podle toho bych to viděla. Ono jak tam bude zima, tak zase nezačnou snášet.

4.1.2018 21:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A já tady machruju, a začátek už peče

4.1.2018 22:10
skodovak

XXX.XXX.241.252

Všechno hezký, ale já už mám upečeno čtrnáct dní

dobře, nějak to provedu, opeřené již docela jsou a spíš vypadají že jim je hyc... teplota v okolí je kolem 20st, jsou ve sklepě...

4.1.2018 22:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No já bych teplotu snižovala, jestli když leží jsou po krajích odchovny, daleko od zdroje. Nebo extrém jestli se chladí otevřenýma zobáčkama (to už by tam musel být na ně fakt hic). Po vylíhnutí mám pod zdrojem teplotu 32, a pak snižuju právě podle chování (měním žárovku za slabší nebo zvedám zdroj). Po 5ti týdnech v pokojové teplotě dávám už jenom LEDku na světlo.
Většinou mám v odchovně víc zdrojů. Pak to i kombinuju. Jedna LED, druhá žárovka.

4.1.2018 22:41
skodovak

XXX.XXX.241.252

Víteco já to jedu na oko a neprofi, žárovky 60/40/25 + výška zdroje jinak nic, pak jen Ledka

na to že v šesti sedmi týdnech mají nést, tak mi pět týdnů přijde dlouho, ale jsem laik a proto se ptám, děkuji za rady.

5.1.2018 10:28
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak honem hop, hop vstávat a cvičit, je poledne.Jsem moc zvědav, jestli se tu letos ukáže Olymp a Nomád?Při nejhorším by tu mohli dát aspoň pár foteček. Muže se hodit, ://www.bylinkovo.cz/rymovnik-vyzrajte-na-rymu-a-dalsi-neduhy/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu Jendo přikládám recept na kohoutka na černo.Věrko peču až od dneška, je to ale jen pár vajíček od zdrobnělých velsumek oranžovokrkých na zkoušku a aspoň mě to snad donutí, zrychlit tempo příprav na letošní odchov kuřátek.

5.1.2018 13:56
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Mohu poprosit pana Jana honzapm, tuhle jste psal o nějakých nehodících se slípkách Vlaškách? Nebo z jara kdyby byly? Nabízím vlídné zacházení a dobré bydlo i bidlo.

5.1.2018 14:20

honzapm napsal(a):

nespápla.

a nádheru kazí. Nebo ne?

Od vás fšech.

Pane Honzopm nezvažoval by jste se zůčastnit : https://www.youtube.com/watch?v=XpiJ3UJVg_k
? Myslím, že Vaše slepičky by potěšili celou EU a možná i dál Jen ať Rakušáci vidí, že Vy by jste jim to s tou Vaší krásou střídající nádherou pěkně natřel!

5.1.2018 19:39
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z Polabí Dnes oblačno, ačkoli ráno slunko vytvořilo překrásnou červenou clonu, škoda jen, že jsem nestihla vyfotit. Bylo to opravdu famooooozní
Honzopm, no, co dodat. Tiše závidím. Dnes opět 10 vajíček a navíc se Růženka( kříženka ara+leghornka) rozhodla, že bude maminkou. NEBUDE Zítra půjde za trest do králíkárny.
Ještě že to zachraňují perličky, denně dají dvě vajíčka
Jinak to mám u pipin na holinky, bláto a zase bláto. Ani se nedivím, že jsou raději zalezlé v kurníku, než aby chodily v bahně.
Začátku, ten kohoutek načerno, je boží Taky umím takové dobroty

5.1.2018 20:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

skodovak napsal(a):
Víteco já to jedu na oko a neprofi, žárovky 60/40/25 + výška zdroje jinak nic, pak jen Ledka

na to že v šesti sedmi týdnech mají nést, tak mi pět týdnů přijde dlouho, ale jsem laik a proto se ptám, děkuji za rady.

Tak mě se podařilo loni sehnat i 10W žárovky :)
Osobně mi nesly nejdřív v 6ti týdnech, když byly celou dobu v teple. Ale většinou je pozdějc. Tak do 9tého týdne.

5.1.2018 20:58
skodovak

XXX.XXX.57.79

veraboskova napsal(a):
Tak mě se podařilo loni sehnat i 10W žárovky :)
Osobně mi nesly nejdřív v 6ti týdnech, když byly celou dobu v teple. Ale většinou je pozdějc. Tak do 9tého týdne.

No vidíte, to jsem snad ještě neviděl, jedu tedy velký závit. Taky mi nesly kolem 9 týdne, možná Déle
uvidíme, koupil jsem pět a dvacítku jak se na ni budou tvářit, ale asi dobře, mam teplé odchovny a ještě v teple.

5.1.2018 21:01
skodovak

XXX.XXX.57.79

Tak rychle rychle sbírat a nakládat, už se mi sbírají holky jedny, pec připravena, odchovny snad pojedou a k1 objednáno
jen kroužky nemám, a to mně bodá

5.1.2018 21:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Soudružko Jano, děkuji za zájem o soudružky údernice.
Pokud se v pátek dostanu do Lysé, tak už jsou zamluvené, čili nejsou.
Momentálně mi ale pod silnými opiáty ztuhnul i jazyk, takže nevím,
co bude za týden. Ještě mám dalšího zájemce a vy určitě sháníte ty rýnské, že,
a omylem jste se upsala s vlaškami.

Soudruhu Jane, děkuji. Video je to hezké, takové pohyblivé obrázky
a hovoří tam pán cizí řečí.
No, já bych asi měl zájem se zúčastnit, je přece potřeba družit se, že...
Nicméně spíš natočím poněkud odlišné popularizační video...
Ale musím se ještě hodně učit nimecky,
využívám zejména tento studijní materiál - mohu vřele doporučit...

https://www.youtube.com/watch?v=XjyUqZO6N0c

5.1.2018 22:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

skodovak napsal(a):
No vidíte, to jsem snad ještě neviděl, jedu tedy velký závit. Taky mi nesly kolem 9 týdne, možná Déle
uvidíme, koupil jsem pět a dvacítku jak se na ni budou tvářit, ale asi dobře, mam teplé odchovny a ještě v teple.

Tak jsem kecala, našla jsem obal a ne 10, ale je to 15W.

5.1.2018 22:43
skodovak

XXX.XXX.241.252

veraboskova napsal(a):
Tak jsem kecala, našla jsem obal a ne 10, ale je to 15W.

No i tak, díky za inspiraci, musím pohledat, u nás nemají...

každej watík dobrej, to je moderní...

6.1.2018 09:27
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Honzapm- Copak copak, někdo se vám podíval na zoubek? Nebo nač ty opiáty?Ať jste brzy fit.
Myslela jsem, že bych měla v sadu 4 soudružky vlašky a 4 soudružky rýnské. Takže se řadím do fronty na jaro. Cenu respektuji.

6.1.2018 11:25
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásné poledne máme dnes a tak jsem část dopoledne strávil na půdě, hledal a hledal a povedlo se a tak se zase potvrdilo pravidlo, že v bordelu se najde všechno, ale bohužel to trvá déle. Tak polská mrkvička konečně najde uplatnění, slepičky ji celou nepapají i když hlávku zelí sprdnou celou v pohodě za dva dny .Tak se dívejte a zírejte jak to v etě kdys uměli vyrobit a to tak, že to slouží i po padesáti letech.

6.1.2018 11:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tý vo.le, závidím. Etě a mrkvi zdar.

Janinko, vlašindy snášejí bílá, rýnské také, tak až vám zakvoká soudružka hybridka,
tak by se vám to při nasazování pletlo. Já bych zůstal u těch hybridek + rýnských.
Pak si nasadíte to správné a pomnožíte, co má k užitku vzejíti. Líbám. (Lumbágo).

6.1.2018 12:35
ovecka

XXX.XXX.180.37

Honzíku copak jste dělal? Pokud jste toužil po houserovi, tak by byl český spolu s husičkou určitě lepší než ten váš Lumbágový! No nezávidím.
Se zubem si užívám já, neboť jsem si ho 29.12.večer rozštípla šestku nahoře až do kořene.2.1. jsem naklusala k zubaři a zub jem fuč. Mám tam jen kráter jako Etna. Tak léčím bylinkami, ledem a klidem na gaučíku.
Líhnutí mne zatím nechává v klidu. Budu nasazovat až 3.3., kuřátka mám nejraději jarní. První odchov mám v kuchyni a po 14 dnech je mohu přelifrovat do odchovny ve voze, to už je docela teplo a vydrží tam pod žárovkou i lehké mrazíky.
Momentálně se začínám pomalu balit ve staré škole a už mne bere hrůza z toho, na co jsem to kývla od února.1.2. se nastěhuji do kanceláře na nové škole, pak máme jarní prázdniny, to se budu prokousávat legislativou a od 12.února jedu naostro jako zástupkyně plus další - správce počítačové sítě a metodik prevence. Manžel si myslí, že mi na stará kolena přeskočilo (a to to byl on, kdo mi říkal, že když mne práce ničí, ať dám výpověď) a dcera mi fandí a změnu mi přeje. Tak se nechám překvapit, jaké to bude.
Jinak na západě je dnes polojasno, vyjímečně neprší, teplota 7°C, mírný větřík a ve vzduchu je skoro cítit jaro. Na pastvině jsou obrovské louže a husy s kačkami se koupou a vyvádějí jako v létě. Jenom aby na ně to jaro nevlezlo, vajíčka by se mi zatím nehodila. Dana.

6.1.2018 13:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné popoledne.
U nás nádherně, sluníčko. Manžel a synové jedou na zahradu pokládat do voliéry pletivo proti potkanům. Neb se nám včera podařilo sehnat svařované pozinkované pletivo 19x19mm 10 metrů.
Paní Dano, změny se nebojte. Já jsem včera byla akorát v poslední práci 3 roky. A je to moje čtvrtá práce. A až na jednu výjimku jsem si vždycky polepšila. Hlavně když je dobrý kolektiv a šéf, který má pochopení.
Ivasan zatím nemám, nestihli jsme včas vyzvednout z lékárny. Tak zatím pouze sbírám násadovky křepelek. V lednu bych ráda, aby manžel předělil voliéru s orlovkami. A pak budu v únoru sbírat vejce od orlovek slepic líhnutých 2015 - mám 3 slepice. Zbytek jsou mladé, tak od nich sbírat nebudu. Můj plán je něco nalíhnout od orlovek v únoru a březnu. S vizí na podzim prezentovat orlovky na výstavě v Horní Stropnici. Tímto moje vize a přání končí. Uvidíme, jaká bude realita

6.1.2018 13:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jinak musím protřídit hempšírky. Mám je ze tří zdrojů. Jedny svoje se kterými jsem začínala, pak z koupených násadovek z dalších dvou zdrojů. A každá ta skupina slepic vypadá "podobně", ale přesto se dají na první pohled poznat, ke kterýmu gangu patří. Asi dotáhnu na zahradu nějakého hempšírkoodborníka. Aby mi tam udělal probírku.

6.1.2018 13:19

ovecka napsal(a):
Honzíku copak jste dělal? Pokud jste toužil po houserovi, tak by byl český spolu s husičkou určitě lepší než ten váš Lumbágový! No nezávidím.
Se zubem si užívám já, neboť jsem si ho 29.12.večer rozštípla šestku nahoře až do kořene.2.1. jsem naklusala k zubaři a zub jem fuč. Mám tam jen kráter jako Etna. Tak léčím bylinkami, ledem a klidem na gaučíku.
Líhnutí mne zatím nechává v klidu. Budu nasazovat až 3.3., kuřátka mám nejraději jarní. První odchov mám v kuchyni a po 14 dnech je mohu přelifrovat do odchovny ve voze, to už je docela teplo a vydrží tam pod žárovkou i lehké mrazíky.
Momentálně se začínám pomalu balit ve staré škole a už mne bere hrůza z toho, na co jsem to kývla od února.1.2. se nastěhuji do kanceláře na nové škole, pak máme jarní prázdniny, to se budu prokousávat legislativou a od 12.února jedu naostro jako zástupkyně plus další - správce počítačové sítě a metodik prevence. Manžel si myslí, že mi na stará kolena přeskočilo (a to to byl on, kdo mi říkal, že když mne práce ničí, ať dám výpověď) a dcera mi fandí a změnu mi přeje. Tak se nechám překvapit, jaké to bude.
Jinak na západě je dnes polojasno, vyjímečně neprší, teplota 7°C, mírný větřík a ve vzduchu je skoro cítit jaro. Na pastvině jsou obrovské louže a husy s kačkami se koupou a vyvádějí jako v létě. Jenom aby na ně to jaro nevlezlo, vajíčka by se mi zatím nehodila. Dana.

Paní Dano nebojte Vy to zvládnete

6.1.2018 13:57
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pane Jene dobrá tedy, dám na vaši radu, budu se držet rýnských slepiček. Mají malé hřebínky a přece jen u nás na České Sibiři bývá chladno. Dnes to tedy neplatí, je krásně slunečno, ve stínu 11stupňů, právě jsme přišly z psicema z dloooouhé prochajdy. Manžel se vrátil z kolojízdy,50km. Oveny maj před ovčínem bahnisko po kotníčky.

6.1.2018 16:22
javorka

XXX.XXX.98.207

Také přeji pěkné pozdní odpoledne.
I u nás kupodivu dnes nepršelo, chvíli dokonce i vylezlo slunce a je 7 stupňů. Slepice jsou puštěné na celé zahradě a moc si to užívají. Co se ještě dalo rozhrabat, tak je rozhrabané. Nevím, jestli to byl dobrý nápad. Listí, co bylo navršené na kytkách je na trávě a co bylo zahrnuto kompostem, už je odkryto. Potvory.
My jsme se nečekaně pustili do předělávání koupelny v chaloupce po rodičích. Přítel manželovy dcery (co původně chodil s mojí dcerou, ale to už je hodně dávno ), je bez práce, tak se nabídl, že se do toho pustí. Včera jsme jezdili a koukali po kachličkách. Netušila jsem, jaký to bude problém. Koupit obyčejné čtvercové kachličky, aby se hodily do roubené chalupy je nadlidský úkol. Prostě se skoro už nic takového nevyrábí, nebo to v těch prodejnách není.
Samé velké formáty, všechno podlouhlé a když něco je, tak k tomu už není žádná listela, nebo jiná ozdoba. Tak jsem nakonec vybrala místo modrých (které by se mi tam nejvíc líbily), pěkné zelené, které zakončíme proužkem mozaiky. Snad se to podaří a dobře to dopadne.
U nás už docela lezou kopřivy, to jsem koukala! Ale vykukují i sněženky a jiné kytičky. Snad to všechno nezmrzne. Ale kdyby trochu zmrzlo to příšerné bláto, to by bylo fajn. Jsem ráda, že alespoň zmizel rybník u slepic.
Marodi, přeji brzké uzdravení!
Já už se také cítím lépe, až na děsivý kašel. Je mi jasné jasné, že to bude trvat do jara, než se z toho dostanu. Ostatně to mám každý rok.

6.1.2018 16:50
javorka

XXX.XXX.98.207

Byla jsem právě zavřít slepice a venku tak pěkně švilořili ptáčci, že jsem z toho dostala úplně jarní náladu.
No, jo, ale ono je 6. ledna...

6.1.2018 19:30
cruyff

XXX.XXX.161.107

honzapm napsal(a):

nespápla.

a nádheru kazí. Nebo ne?

Od vás fšech.

Myslím, že vlašky oravkám krásu nekazia. Skôr sa krásne dopĺňajú a spoločne lahodia očiam. Ja mám rád všetko pestré takže asi by mi niečo chýbalo kebyže mám len oravky.
Dlhodobo rozmýšľam nad oravkami rodofarebnými a najnovšie nad vlaškami, buď tie oranžové alebo strieborné alebo jarabičie.

6.1.2018 19:57
javorka

XXX.XXX.98.207

Mě se zdá, ta barevná kombinace vašich slepic naprosto dokonalá.

6.1.2018 20:30
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z Roudnicka, tak u nás bylo též překrásně že nás to po obědě vyhnalo na procházku a dlouhou dokonce se dala přemluvit i naše skoro 16ti letá čubinka Julča
Ale abych řekla pravdu, tak se těším až začne mrznout a holky slepičí mi budou chodit po tvrdém a ne v bahně.

6.1.2018 20:30
dadu

XXX.XXX.61.94

Zdravím všechny teplákofce smajlík U nás dneska nádherně sluníčko a našla jsem rozkvetlý talovín, modřence rostou už od podzima, takže už mají asi 10 cm dlouhé listy a čemeřice se taky snažej.

6.1.2018 21:49
cruyff

XXX.XXX.161.107

javorka napsal(a):
Mě se zdá, ta barevná kombinace vašich slepic naprosto dokonalá.

Ďakujem
U nás bolo dnes slnečno, okolo 8 stupňov...hotová jar. Všetko by to bolo v poriadku keby už bol marec ale v januári je ešte priskoro. To bude pre holky šok keď nasneží a udrú mrazy

7.1.2018 09:45
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásný den přeji všem.Já to počasí včera přechválil a dnes tu máme pošmurno, sychravo, deštivo, mrholivo a u slepic bahna pod kolena, prostě nic moc, tak aspoň přidám něco pro zlepšení nálady.

7.1.2018 12:20
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobrý den,
zdravíme všechny v Novém roce. Přeji hodně zdravíčka a mooc chovatelských úspěchů. Ať se všem splní tajná přání...

Včera jsme zlikvidovali mladé kohouty, už začali pojímat slípky tak museli fuč. Bohužel se mi podařilo udat jen dva...
Tak šli chlapci k ledu a jeden dnes do trouby.(dle receptu p.Věry) :) Jsem na to zvědavá.

Dneska proběhne škatuklování slepic. Kohoutkovi musím vybrat ty nejlepší ať z toho něco máme.
Kolik můžu dát hempšírákovi slepiček? Mám v plánu tak 5 udatnic.

Mějte se krásně.

N.

7.1.2018 13:02
ovecka

XXX.XXX.180.37

Hempšírák zvládne v pohodě 10-12 slepic, já mám letos kmeny 1.8 a kohouti jsou nevyužití a prudí slepice. Pokud jich bude jen 5, budou od kohouta docela odrbané. Dana.

7.1.2018 13:28
skodovak

XXX.XXX.241.252

Já mám 1.14 tak mám trochu obavu.

7.1.2018 14:06

skodovak napsal(a):
Já mám 1.14 tak mám trochu obavu.

Přidávejte občas do vody HYDROVIT E FORTE AD. US. VET. a myslím, že budete spokojen.

7.1.2018 14:58
Ni+Pa

XXX.XXX.78.38

Tolik... tak to ja mu navybiram vice holek. Mam jich tam tak 14 :) Nektere jsou spatne ale nechavam si ne na vejce. Dekuji za radu

Pridavam foto kohoutka na vine. Bylo to moc dobre

7.1.2018 18:57
Olánek

XXX.XXX.84.35

Janinka napsala, lézt pro vejce skoro po čtyrech.Taky mám do menšího kurníčku takový malý, zdánlivě nepohodlný vstup a jsem tomu rád.Každodenně si tak testuji ohebnost a pružnost páteře.Pokud to zvládnu bez dotyku kolen, tak prohlásím, dědku stále máš na vysoké funkce
Dík za sobotní slunce, které odhalilo moje pochybení při rozdělení dospívajících holubů dle pohlaví.
Čim to je, že si při čištění uvnitř kachníku vzpomenu na ty co nepřežili pobyt v jímce.

8.1.2018 08:00
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánek děkuji za pozitivní náhled na nepohodlí hned to beru jinak, je to vlastně tělocvik.
Dnes Táborsko zataženo 2,5 stupně nad nulou.

8.1.2018 10:06
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré, lepší a ještě lepší dopoledne přeji všem.
Počet obyvatel měst ČR
https://www.obyvateleceska.cz
K našim cizincům je třeba se chovat také takto: slušně, ale rozhodně!
Arabský muslim nastoupil v Londýně do taxíku.
Důrazně požádal taxikáře, aby vypnul rádio, protože příkazem učení jeho náboženství je,
že on nesmí poslouchat takovou hudbu, když v Prorokových časech nebyla žádná západní
hudba, která je hudbou nevěřících. Taxikář zdvořile vypnul rádio a otevřel dveře.
Arab se otázal: "Co se děje?" Taxikář odpověděl: "Za časů Proroka nebyly žádné taxíky.
A proto vypadněte a počkejte si na velblouda!".

8.1.2018 17:56
ovecka

XXX.XXX.180.37

Začátku, tak ten fórek nemá chybu. Hned je mi veselo. Dana.

8.1.2018 21:23
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Dobrý večer přeji, dnes je tady koukám poklidno U nás bylo celý den zataženo, ale odpoledne se tak oteplilo, že jsem sundala čapku i šálu
A proč to píšu ? no padl rekord ve snášce - celých 14 vajíček a z toho první od vlašand, jupí jupí

9.1.2018 08:46
malaceskafarma

XXX.XXX.159.24

ovecka napsal(a):

Dano moc a moc Vám držím palce Určitě si s tím poradítea zvládnete to
Ať se daří. Honza.

9.1.2018 09:11
ovecka

XXX.XXX.171.70

malaceskafarma napsal(a):
Dano moc a moc Vám držím palce Určitě si s tím poradítea zvládnete to
Ať se daří. Honza.

Díky Honzo. Vás už jsem tu neviděla hodně dlouho. Tak ať se vám daří v novém roce jak v osobním životě, tak i chovatelsky a pracovně. Dana.

9.1.2018 13:08
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré po poledne přeji,
dnes se tu u nás ukázalo sluníčko ale zato je tam větrno. Teploměr ukazuje 9°C Aspoň nám tu oschne to pitomé bláto.

Tak mám teď chvilku času a koukám do velmi starého vzorníku drůbeže a našla jsem tam vlašky černé s růžicovým hřebenem. Existují ještě vůbec? Nikdy jsem o nich neslyšela a už vůbec jsem je neviděla.
Taková slepice to musí být turbo zásoba vajíček
Honzo, neběhá vám po dvoře?

Přidávám foto z knihy...

9.1.2018 15:54
Janinka Bosorka

XXX.XXX.121.31

Zdálky a když přimhouřím oči, vypadá trošku jako můj rýnský udatník.

9.1.2018 16:31

Tady u mě je teplo jak na jaře, je to super, při krmení ptáků si připadám až nepatřičně, ale oni si mršky už zvykly a mám taky hladové hejno. A slunečnice je dost...

Chocholky jsou líné, Bílá asi slyšela, že vejce šly do nudlí a řekla to pro jistotu i těm mladším kuřicím, takže tam se musí ještě čekat :D Ale ani němci žádná paduánčí vejce zatím neprodávají. Dneska tam ale byl soví vousáč, oooo, to by se mi líbilo taky, třeba časem. A krevkérku. A možná něco, co by oddřelo ty vejce? Když mě se prostě obyčejný hnědý strašně nelíbí... bych si pořídila zdrobnělé velsumky, ale nesměla bych se na ně dívat. Moožná stříbrokrké, ale kdopak to má? To je samý rost rebhuhnfarbig, ble.

9.1.2018 16:40

Tak jsem aspoň vyčistila morčata a z mužské a ženské části udělala opět harémy, ať to v březnu může vypuknout. Připouštím: jedinou bezpigmentovou buff samici, první výsledek mého novošlechtění, s největším samečkem ze všech čistých cuyů z minulého roku, plus k tomu největšímu samečkovi dvě starší samice, druhý největší sameček z minulého roku dostane největší ze starších samic a jediný bezpigmentový oranžový sameček, druhá první vlaštovka novošlechtění, dostal největší samici z čistých mláďat z minulého roku plus dvě nepříbuzné F1 samice štěpící na bezpigment a dvě jejich dcery které na 75% taky štěpí na bezpigment. Ou jé, množte se myši, potřebuju akutně víc bezpigmentových. Ideál s trošku vzdálenější příbuzenskou. V roce zkusím koupit nepříbuzného samce, ať se to zase trochu zamíchá, ale cizí zvíře je vždycky risk. Může být malý, dávat malé potomstvo, nebo delší srst, nebo přinese aspoň všenky... U svých přesně vím, na čem jsem.

9.1.2018 16:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak jsem aspoň vyčistila morčata a z mužské a ženské části udělala opět harémy, ať to v březnu může vypuknout. Připouštím: jedinou bezpigmentovou buff samici, první výsledek mého novošlechtění, s největším samečkem ze všech čistých cuyů z minulého roku, plus k tomu největšímu samečkovi dvě starší samice, druhý největší sameček z minulého roku dostane největší ze starších samic a jediný bezpigmentový oranžový sameček, druhá první vlaštovka novošlechtění, dostal největší samici z čistých mláďat z minulého roku plus dvě nepříbuzné F1 samice štěpící na bezpigment a dvě jejich dcery které na 75% taky štěpí na bezpigment. Ou jé, množte se myši, potřebuju akutně víc bezpigmentových. Ideál s trošku vzdálenější příbuzenskou. V roce zkusím koupit nepříbuzného samce, ať se to zase trochu zamíchá, ale cizí zvíře je vždycky risk. Může být malý, dávat malé potomstvo, nebo delší srst, nebo přinese aspoň všenky... U svých přesně vím, na čem jsem.

Paní Doktorko zkuste tento odkaz https://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/verkaufe-bruteier-von-meinen-spitzentieren-zwerg-welsumer-rostrebhuhn-und-silberfarbig-a83128391/.

9.1.2018 19:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer všem. Mě ten vítr cestou do práce málem odfouknul.
Jinak Ratimor mizí jak o život. Manžel nestačí doplňovat. Tak snad už bude za chvíli po myšácích. Janinko, co ty vaše ovečky, ještě nic?

9.1.2018 20:18
Janinka Bosorka

XXX.XXX.121.31

Věrko děkujeme za optání, funěj jak sentinelky, sotva chodej. Kontrolujeme i v noci, zatím nic, ale opravdu se to blíží, vemínka se zvětšují. Vítr byl i na české Sibiři, já dnes a zítra pracovně Radotín, tady slunko, další jarní dník.
Včera jsem špatně zavřela kotec, jeden králík se vydal na výlet. Po ránu jsem s Citkou pořádala hon, obě na čtyřech. Nezadařilo se, soupeř má prima schovku v takzvaném, dle pana Jana, Potkanáriu. Manžel byl odpolko naštěstí úspěšnější. Potkany tu tedy zatím nevidno. Přeji dobrý lov.

9.1.2018 21:08
ladd

XXX.XXX.88.242

Janinka Bosorka napsal(a):
Zdálky a když přimhouřím oči, vypadá trošku jako můj rýnský udatník.

Vždyť jo, na co vlašky s růžicovým hřebenem. K vlaškám patří velké hřebeny, komu se líbí vlašky a žije v podmínkách, že by hrozilo omrznutí hřebenů, tak pak chov rýnek je řešení. Stále se šlechtí nové barevné nebo jinak odlišné rázy plemen, navíc se dovážejí plemena z celého světa a chovatelská základna přitom klesá. Pak se lidé diví, že neseženou nepříbuzné zvíře. Nic se s tím nenadělá, ale je to tak.

10.1.2018 08:59
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Mám novinku , první samice se mi včera odpoledne okotila, nevím sice kolik jich má, ale jsou to letošní první micáčci a dnes ráno vypadali napapkaní, tak uvidíme

10.1.2018 18:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda začátku, dlouho jsem se tak nezasmála :) :).

10.1.2018 19:22
skodovak

XXX.XXX.241.252

No mně se to tu nějak plní...

králíci jak je vidno, křepelky dneska standartních 14ks od 18 soudružek

soudružky slepičí dnes 36ks od 54ks

Hempšírky jsou favoriti v těsném závěsu hybrid Lohman, následují maransky, vlašky a wyandoty, jednotlivkyně australka se řadí rovněž ke špičce.

10.1.2018 21:04
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Dobrý večer z Polabí
Tedy Začátku, vy jste mi dal jsem se chechtala půl hodiny
Dnes zase 14 vajíček a dvě od vlašek. Tak snad holky dostaly rozum a rozjedou se. V líhni se pečou araukanky a asi 130 křepelčích, vyskákat mají příští týden. V druhé líhni už mám opravené větráky, tak jen nasbírat a může se zapnout.

11.1.2018 16:49
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Vy už zase pečete? A já jsem zasejc pozadu... Ale ještě je dosti času, však ona ještě přijde zima a konečně to bláto zamrzne.

11.1.2018 17:02
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás bláto trošku oschlo a po včerejším dešti, je zase zpátky.
Mě se zbláznila kvočna, sedí v hnízdě, já jí pořád vyndavám a domlouvám jí, že je ještě brzo a ona si tam za chvilku zaleze a sedí. Tak nevím, doufám, že jí dojde, že opravdu není vhodná doba. Nechce se mi ji v zimě na noc někde zavírat samotnou, když je takhle chladno.
Kdyby byl už aspoň konec února, to by bylo něco jiného.
Hezký večer.

11.1.2018 19:30
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Dobrý večer z Roudnicka tak v papiňáku se vaří pštrosí krky na večeři, děti se koupou, zvířátka jsou poklizená, zabaleno na hory a já jsem utahaná jako kotě
Vlašky daly dnes dvě vajíčka, jedno 50 a druhé 52 gr a první vajíčko od Bressek - 50 gr, to je na prvotinu docela pěkný. Jupí jupí
Bahno je u nás také , se těším až to namrzne.
Jinak také mám jednu rádoby kvočnu - Růženku, už je od pondělka v králikárně a zatím je vytrvalá, potvora.

11.1.2018 20:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer.
Andreo, kde kupujete pštrosí krky? Od soukromníka nebo z nějakého obchodu? To by byla sranda koupit něco takové domů. Aspoň na ochutnání.

11.1.2018 20:43
javorka

XXX.XXX.98.207

Pštrosí krky?
Jak to chutná?

11.1.2018 21:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jako krůtí krky?

12.1.2018 08:13
Nirrti

XXX.XXX.63.116

javorka napsal(a):
Pštrosí krky?
Jak to chutná?

Jak chutnají krky nevím, ale maso chutná skoro jako divočina, řekla bych s lehkým, ale opravdu lehkým nádechem jater - no ale každý má ty chuťové buňky jiné, že. Koupit se to dá mrazené v Makru a nebo na pštrosí farmě. Tam se dají koupit i pštrosí uzeniny.

12.1.2018 09:26
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ranko, dnes zataženo mrholí 1°C.Jsem velice potěšen, že vás vtípek tolik rozesmál a proto přidám další.Jistě všichni víte, že až přijde náš čas a budeme tam u těch nebeských bran, tak se nás klíčník nezeptá na naše pracovní úspěchy, ale jen na to kolik lidí jsme rozplakali nebo rozesmáli a podle toho nám ukáže kudy pokračovat dále

12.1.2018 10:09
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

A druhá micka se okotila, začínám mít cukání nacpat těch 20 vajec od čínky do líhně. Ta co teď sedí je vykulí asi 15tého a za měsíc by mohly být další ach to je dilema

12.1.2018 10:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Kačíkačka Micka snáší vejce Tak šup s nimi do líhně, dvacet koťat najednou je prima.
U nás dnes mlhavo,2 nad nulou. Všechny ovce stále těhotné, ale já je znám, čekají, až dnes z manželem odjedem do města na celé odpoledne a pustěj se do toho, šibalky.
Hybridky mám čtyři, tři už snáší od prosince vejce denně, čtvrtá nic, posedá, je smutnější, asi vezmeme sekerku.

12.1.2018 12:04
ovecka

XXX.XXX.171.70

Janinko, Kačíkačka píše telegraficky. V překladu to znamená, že se okotila další ramlice a jak jsou ta mláďátka, tak má chuť dát do líhně i vejce od čínky. Jedna čínka už jí sedí a bude líhnout 15.1. Tak by za měsíc měla další z líhně.
Ale pochopila jste to stejně jako já, než jsem si přečetla příspěvky výše .
A nebojte se, oveny porodí jakmila nastane drastická změna počasí - začne mrznout a bude sněžit. U nás to bylo vždycky tak. Porody se konaly za větru, deště nebo bouřky. Ať jsme připouštěly o měsíc dříve, nebo později, vždycky rodily tehdy, když se zhoršilo počasí. Nebyly to šibalky, byly to čuriny! Dana.

12.1.2018 12:07
skodovak

XXX.XXX.241.252

Moje hybridy taky zlobí, jen tedy nevypadají nemocné, dvě prostě nesnesou nic, budu muset najít které to jsou
nicméně letos je asi beztak nahradí leghornky, hybridy zas nějaký čas nechci vidět. I když 80g vajíčka od slepice menší než vlaška je hezký. Taky to půl hejna stálo život.

12.1.2018 12:09
skodovak

XXX.XXX.241.252

Paní učitelka bude Mít zase pravdu mně kozy dělaly to samé.

12.1.2018 13:00
skodovak

XXX.XXX.241.252

Takhle u nás, kdyby někdo chtěl bláto, máme dost.

12.1.2018 13:21
Olánek

XXX.XXX.84.35

Jaké bahno, tomu říkám lednové sucho.Tak mám nejméně deset holubů navíc a stejné jedu pro jednoho zítra do Lysé, asi nějaká tajemná síla.že.
Jinak aktuálně, jaká je nejdelší délka březosti u králic?

12.1.2018 13:36
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ovečka ahá, jasan, Králice micka, tak to jo. Tak moje králice prvnička micka porodila v noci na druhého ledna. Hezky to zvládla napoprvé, jen jedno králíče bylo mrtvé. Má je teď jako buchtičky.
Oveny čuriny tak to jste mne pobavila! Už jim jinak neřeknu. Čuriny
Olánek mně roděj za 31 dní. Jak hodinky. Píšu si křídou na kotec datum skoku a pak datum porodu. Praktické.
A aktuálně- volím Marka Hilšera. Ať je aspoň na co koukat.

12.1.2018 13:47
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Skodovak - máte to boží. Ukazuju teď manželovi a ptá se, zda byste nemohl udělat detailnější fotky těch kurníků - chystá se k něčemu podobnému na jaře - výběhy + kurníky. A já se rovnou zeptám - ty slepice jsou tam i v zimě řekněme při minus 20 st., sněhu atd...? Nebo je dáváte při těchto teplotách někam do zděného?

12.1.2018 13:49
Olánek

XXX.XXX.84.35

Ovečka ahá, jasan, Králice micka, tak to jo. Tak moje králice prvnička micka porodila v noci na druhého ledna. Hezky to zvládla napoprvé, jen jedno králíče bylo mrtvé. Má je teď jako buchtičky.
Oveny čuriny tak to jste mne pobavila! Už jim jinak neřeknu. Čuriny
Olánek mně roděj za 31 dní. Jak hodinky. Píšu si křídou na kotec datum skoku a pak datum porodu. Praktické.
A aktuálně- volím Marka Hilšera. Ať je aspoň na co koukat.

Ještě.že manžel iF nesleduje.

12.1.2018 13:53
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nesleduje pravda

12.1.2018 14:05
Nirrti

XXX.XXX.63.116

A ještě vám ukážu našeho Damiana. Muž ho přinesl až domů.

12.1.2018 14:09
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak Damián, je krásnej, taky je na co koukat.

12.1.2018 14:13
Olánek

XXX.XXX.84.35

Novošlechtění, vlaška havraní

12.1.2018 14:54
skodovak

XXX.XXX.241.252

Nirrti napsal(a):
Skodovak - máte to boží. Ukazuju teď manželovi a ptá se, zda byste nemohl udělat detailnější fotky těch kurníků - chystá se k něčemu podobnému na jaře - výběhy + kurníky. A já se rovnou zeptám - ty slepice jsou tam i v zimě řekněme při minus 20 st., sněhu atd...? Nebo je dáváte při těchto teplotách někam do zděného?

Dobrý den, děkuji..

slepičky jsou tam celoročně plus mimo líhnoucí sezonu zahrada na volno.

kurníky jsou co kamarádi dali, latě ze střechy rám, a oprkněné palety, palubky atd...zkrátka improvizace...

12.1.2018 17:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, nemá náhodou zítra sněžit? Teplota má jít taky dolů. U nás se k porodům u ovcí taky už schyluje. Jedné ovci už začíná růst vemínko. A protože byl beran "přištižen", mělo by to být už brzo. Manžel je dva dny u voleb. Tak jsem lehce nervní. Zítra ráno to půjdu obhlídnout. Akorát to mám pěšky 2,5 km. Škoda, že to není u baráku. Vařím už len podle návodu z loňska od Honzíka.
Babička mě tuhle děsila, že jak trávíme potkany Ratimorem. Tak že můžou "běhat" připitoměle po zahradě. Tak musím kouknout po koutech zahrady, jestli neobjevím nějakou chcíplotinku. Téda, já se tak zítra těším na zahradu

12.1.2018 19:02
čapice

XXX.XXX.211.210

Zdravim teplakovce, novy kohoutek se zabydlel a starsi holky se mu samy nabizeji. Dneska 100% snaska.6 slepic 6 vajec. Az zacnou snaset Zacatecnice, tak to bude super. Staci to pro rodinu a obcas pro zname. Jsem zvedavo kdy se roznesou IB holky, kdyz je takove teplo.

12.1.2018 19:11
skodovak

XXX.XXX.241.252

Nirrti:

zhruba takto, zkrátka mlátit to do sebe jak to přijde pod ruku

12.1.2018 20:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Věrko jak vám rozumím. Jediné pro mne výhodné je, že ovce jsou v sadu u domu. Manžel má so i ne denní dvanáctku, potkany tedy hledat zatím nemusím. Také spoléhám na to, že čuriny roděj v noci, tak to bude manžel doma. Nejsou to prvničky, tak snad to půjde jako vloni. Lehce a samo. Lamb Aid už je doma, selen taky. Len jsem vařila jednou, ale nikdo ho nepil. Držím nám oběma palce.

12.1.2018 21:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak ono ten len udělá z vody takovej rosůlek. A pak to manžel přimíchá do šrotu.
Čapice to je super skóre
škodováku

12.1.2018 23:04
skodovak

XXX.XXX.241.252

veraboskova napsal(a):
Tak ono ten len udělá z vody takovej rosůlek. A pak to manžel přimíchá do šrotu.
Čapice to je super skóre
škodováku

Díky, ale zdaleka není hotovo a dávno nic nedám.

12.1.2018 23:26
skodovak

XXX.XXX.241.252

*nedělám.

13.1.2018 08:59
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Skodovak - děkujeme moc!

13.1.2018 14:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Hm, tak takhle dopadly nové stromky v sadu. A to jsem se ptala manžela, jestli jim kolem kořenového balu nedáme pletivo. Prý v sadu hryzci nejsou :(.

13.1.2018 14:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

veraboskova napsal(a):
Hm, tak takhle dopadly nové stromky v sadu. A to jsem se ptala manžela, jestli jim kolem kořenového balu nedáme pletivo. Prý v sadu hryzci nejsou :(.

Hryzce máme taky, jsou to bestie žravé, nezničitelné.

13.1.2018 15:23
javorka

XXX.XXX.98.207

No, to jsou potvory. Také s nimi bojuji, ale musím říct, že už jich není tolik, jako dřív. Jeden čas jsme jich plno nachytali do pasti. Ale pak jsem past vložila do chodbičky a nějak jsem zapomněla kam. Tak už nechytám.
Věrko, rozhodně se dá říct, že to na vaší zahradě žije! Já vím, nemuselo by to být až tak moc.

Já jsem se dnes vyhecovala k velkému úklidu u běžců. To se jim tam teď bude spinkat. Mají to voňavé, dolů jsem dala hobliny (jak tu někdo radil), na to slámu. Tak jsem zvědavá, jak to bude fungovat.
Slepice pořád celkem slušně nesou, kvočna stále kvoká...
Sleduji volby a zatím se to rýsuje dobře. Tak snad to druhé bude.

13.1.2018 19:25
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorka já dnes čistila ušáky, jako každý týden. Taky mám vždy radost, jak si hoví v čistém.
Do druhého kola vkládám naděje.

13.1.2018 19:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, snad se to podaří.

13.1.2018 21:21
andreakiss

XXX.XXX.47.39

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer.
Andreo, kde kupujete pštrosí krky? Od soukromníka nebo z nějakého obchodu? To by byla sranda koupit něco takové domů. Aspoň na ochutnání.

Dobrý večer, pštrosí krky kupuji na pštrosí farmě v Židovicích. Je to dobrota, uvařím to jako ovar - v papiňáku a pak obíráme. Masíčko je tmavě červené, jako hovězí. Vývar je luxusní.

14.1.2018 10:40
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Tak aby mi porozuměla i Janinka , včera se mi okotila poslední králice prvnička, sice pět králíčků studených , ale dalších pět pěkně v hnízdě . Tu líheň jsem už vytáhla ze sklepa a tuním, jinak by byla vajíčka moc stará . Manžela asi trefí až o ni náhodou zakopne, nebo si potom všimne až kačenek . No nejsem praštěná?

14.1.2018 11:38
skodovak

XXX.XXX.241.252

kačíkačka napsal(a):
Tak aby mi porozuměla i Janinka , včera se mi okotila poslední králice prvnička, sice pět králíčků studených , ale dalších pět pěkně v hnízdě . Tu líheň jsem už vytáhla ze sklepa a tuním, jinak by byla vajíčka moc stará . Manžela asi trefí až o ni náhodou zakopne, nebo si potom všimne až kačenek . No nejsem praštěná?

NE! Maximálně tak, jako my všichni zde, drůbeží povinní

14.1.2018 11:52
ančovička1

XXX.XXX.220.127

skodovak napsal(a):
NE! Maximálně tak, jako my všichni zde, drůbeží povinní

take budu tajne nasazovat vajicka do lihne, uz se tesim...proste drubezi postizeni a nejen drubezi...

14.1.2018 11:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jenom aby pro nás měly letos ty naše protějšky pochopení Já jsem se loni nechala ukecat od manžela, že budu líhnout pozdějc. A pak jsem neměla co vybrat z hempšírek na výstavu

14.1.2018 12:12
ančovička1

XXX.XXX.220.127

nedejte se!..ja zapinam lihen, ani o tom nevi, kdybych se ptala, tak ji nezapnu nikdy a nemela bych nic, ani mys..

14.1.2018 15:40
začátek

XXX.XXX.4.22

Http://edenik.elka.cz/otestujte-sve-logicke-mysleni/
Dnes celý den mrzlo -5 až -2°C zataženo, ale u slepic se nechalo chodit i bez gumáků.

14.1.2018 17:33
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobry vecer, zdravime vsechny drubezi postizene :) Konecne jsem videla kacera pojimat kachny tak uz to na ne asi taky jde. Odhaduju ze do 14dni bude prvni vajicko.
Hempsirky jsou prebrane, chlapak ma 8 udatnic tak uvidime jak se bude darit. Pojima je dostatecne.
Kralicata od dvou samic uz vykoukla z hnizda a jsou tak roztomile ze bych si je nastehovala domu. Myslim si ze Lenicka by byla pro
Horsi je to zeby to asi nedali...

Honzo byl jste na Lyse? Nejak se jim to tam nezaplnilo tak jako na podzim...

Preji krasny zbytek nedele.

Ps.: Omlouvam se ze pisi bez hacku a carek. Pisi z mob. tak by to bylo na dlouho.

14.1.2018 20:22
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Dobrý večer z Polabí
Tak já jsem postižená celý rok, líheň jsem ještě nevypnula, jen na chvíli, když se měnil netočící se větrák.
Nasazuji, pravda, tak po 14ti dnech, ale stále je co. Nepřestaly nést araukanky a křepelky nesou také statečně.
Dnes druhé vajíčko Bressu a 4 od vlašek. Ještě tak týden a zkusím i vlašky ohřát
Dnes bylo chladno, ale konečně je i tady skoro po blátě.

14.1.2018 20:26
ančovička1

XXX.XXX.220.127

gratuluji ke kralickum a hned jsem si vzpomela, kdyz jsme byly deti, vybraly jsme z hnizda malicke kralicky i s chlupama a vozily je v kocarku pro panenky...mamka se mohla zblaznit ..taky preji vsem krasny vecer

14.1.2018 20:26
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Všichni nasazujete, líhnete, ale rýnské slepičky nikde. Chováte někdo toto plemeno? Mám rýnského udatníka, ráda bych mu pořídila družky. Děkuji za příznivé zprávy.

14.1.2018 23:42
skodovak

XXX.XXX.241.252

Všichni nasazujete, líhnete, ale rýnské slepičky nikde. Chováte někdo toto plemeno? Mám rýnského udatníka, ráda bych mu pořídila družky. Děkuji za příznivé zprávy.

To teprve přijde smajlík v týdnu bych měl mít násadu.

Já zase sháním amroxky, a nějak zatím bez efektu, a ty prima inzeráty za 20 vajíčko, to neee..

14.1.2018 23:45
skodovak

XXX.XXX.241.252

Zná tu někdo inzerci z vaši zahrádky? Je to opravdu jen inzerce nebo se v tom kryje nějaký zakopaný pes.

15.1.2018 08:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Skodovak Jakože budete mít rýnské slepičky? Nebo že budete teprve dávat do líhně?
Z vaší zahrádky vypadá zajímavě, prostuduji.

15.1.2018 09:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

Budu teprve péct nikdy jsem je neměl ještě.

15.1.2018 10:05
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Skodovak, To vám závidím. Uvažuji, že snad koupím líheň. Je hodně těžké obstarat vajíčka rýnských k líhnutí?

15.1.2018 10:52
skodovak

XXX.XXX.241.252

Skodovak, To vám závidím. Uvažuji, že snad koupím líheň. Je hodně těžké obstarat vajíčka rýnských k líhnutí?

Já je sehnal úplnou náhodou a dokonce do 20km, narazil jsem na ně když jsem sháněl Housera
Horší bude kohout nebo vajíčka nepříbuzná.

15.1.2018 10:52
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, tak vy do toho taky chcete jít ve velkém?
Měla jsem pocit, že slepiček bude jen pár. Mě se líheň nevyplatí. Znamená to mít ještě odchovnu a tu fakt nemám kam dát. Všechno musím mít v kuchyni a (zároveň v obýváku) a už tak tu není místa nazbyt. Ale určitě by to bylo pěkné.

15.1.2018 10:53
javorka

XXX.XXX.98.207

skodovak napsal(a):
Já je sehnal úplnou náhodou a dokonce do 20km, narazil jsem na ně když jsem sháněl Housera
Horší bude kohout nebo vajíčka nepříbuzná.

Janinka kohouta má.

15.1.2018 11:14
skodovak

XXX.XXX.241.252

javorka napsal(a):
Janinko, tak vy do toho taky chcete jít ve velkém?
Měla jsem pocit, že slepiček bude jen pár. Mě se líheň nevyplatí. Znamená to mít ještě odchovnu a tu fakt nemám kam dát. Všechno musím mít v kuchyni a (zároveň v obýváku) a už tak tu není místa nazbyt. Ale určitě by to bylo pěkné.

Vyplatí nebo ne, je to o pocitu.. Když se s tím člověk mazlí nejde nikdy mluvit o výdělku.

15.1.2018 11:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné dopoledne. Tak hlásím první jehně je na světě. Od nejsplašenější ovce a je to kluk jako buk.

15.1.2018 11:18
Olánek

XXX.XXX.84.35

V sobotu jsem navštívil výstavu v Lysé a nevěříl jsem kolik se již nabízí minerálních a vitamínových doplňků a mnoho dalších chovatelských pomůcek.Tak si říkám, jak dokázali chovati naši předci.Moje babička měla starý vlhký hadr stočený u kurníku a z něj čas od času vysypala slepicím škvory, ty pak nesly.Ovšem syntetická afrodiziaka pro králíky jsem prozatím nesehnal.
Ohromující byl zájem zejména pohledných žen o volně poletující cvičené čistě bílé holoubky
zobající z ruček návštěvnic, že by konec hmyzích sbírek?
No a po cestě na D10 jsem konečně pochopil, že hlavním účelem oplocení kol komunikace není zábrana pro zvěř, ale zachycování odpadu z vozidel.

15.1.2018 11:19
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Věrko, veeeeliká gratulace, to se máte. My zatím nic, ale třeba se rozroděj až jim to řeknu.

15.1.2018 11:19
Olánek

XXX.XXX.84.35

veraboskova napsal(a):
Pěkné dopoledne. Tak hlásím první jehně je na světě. Od nejsplašenější ovce a je to kluk jako buk.

15.1.2018 11:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo a ještě fotky. Máma se jmenuje Klabonosá.

15.1.2018 11:30
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko ale ani nechci ve velkém, ale nemohu nikde obstarat rýnské kuřičky. Psala jsem Olympionikovi a neozval se. Odchovna, to nevím co je, musím to nastudovat. Budu ještě rýnské poptávat.
V obytném by to asi nešlo, máme také kuchyn a obývák dohromady a pak už jen koupelnu a ložnici. Ale máme mnoho prostor kolem.
Máme ale plotnu, tak v tom šuplíku by to asi šlo. :D.

15.1.2018 11:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jejda to je nunáček krásnej velikej. Co porod? V pohodě? Je to kus.

15.1.2018 11:33
javorka

XXX.XXX.98.207

skodovak napsal(a):
Vyplatí nebo ne, je to o pocitu.. Když se s tím člověk mazlí nejde nikdy mluvit o výdělku.

O výdělek v mém případě opravdu nejde. Vajíčka pouze rozdávám.
Na vylíhnutí pár kuřátek mi stačí kvočna (akorát by nemusela kvokat zrovna teď). Problém je prostor, který v malém domečku opravdu chybí. Nemáme ani garáž.

15.1.2018 11:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, to je nádhera.

Věrko veliká gratulace!
Ať se mu daří. Docela obřík, nebo se mi to jen zdá?

15.1.2018 12:46
ovecka

XXX.XXX.171.70

veraboskova napsal(a):
Jo a ještě fotky. Máma se jmenuje Klabonosá.

Nádherný beránek, odhaduji dobře 5-5,5kg. Pokud je ovečka klabonosá, je to typická suffolka Dana.

15.1.2018 13:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Rodila k ránu venku na pastvině bez naší asistence. A paní Dana má pravdu. Měla by být 100% suffolk. Zatím jsme jí s jehnětem nezavírali. Ona je totiž ovce povahou hodně divoká. Nalákat do boudy to je vždycky za trest. Na šrot se nenechá. A když se nám to občas podaří, tak v boudě jančí, že by vyrazila ze salaše prkna. Venku se o jehně stará, neutíká mu, nechá ho napít.

15.1.2018 15:02
ančovička1

XXX.XXX.220.127

skodovak napsal(a):

Presne tak chovatelstvi je hodne drahy konicek, ale ten nejkrasnejsi...

16.1.2018 12:07
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý den, teplota slabě nad nulou, tak doufám, že se zas nebudu brodit do pasu v bahně Slepičkám se dnes ven moc nechtělo, tak jsem je potěšil hlávkou zelí, podle jejich reakce jim přišla vhod. .Sebral jsem po ránu pár vajíček a je u nich celkem velký rozdíl, tedy mezi největším a nejmenším, jinak kolem 60 gramů.Jinak jak jste dopadli s posledním testem.

16.1.2018 15:32
Kutilka

XXX.XXX.243.152

To je úžasný 4 kohouti uvnitř kurníku a neperou se, jak to jde udělat? Zatím jsem nepřišla jak skamarádit 2 kohouty.

16.1.2018 17:43
začátek

XXX.XXX.4.22

Je to jednoduché, jsou spolu od vajíčka a nejsou 4 ale ještě jich mám 18ks.Pučil jsem známému v listopadu na týden škubačku a zatim jí nevrátil.

16.1.2018 20:13
Janinka Bosorka

XXX.XXX.121.31

Začátku vy máte krásnýho pejska! A co včelky, jak zimujou?

16.1.2018 20:54
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Přišla jsem domů a šla hned zkontrolovat kačenu a už máme tři vykulený kačeničky . A do líhně jsem ještě šoupla 35 slepičích vajec aby nebyla tak prázdná

16.1.2018 20:56
začátek

XXX.XXX.4.22

Začátku vy máte krásnýho pejska! A co včelky, jak zimujou?

Dobrý večer J:B., ale samozřejmě i ostatním.Pejsek je německý špic malý a je to asi nejmenší plemeno do 5kg co přežije na dvorku v boudě zimu.Je hrozně mazaný a zbavil mě i hryzců na zahradě, jeho zatím největší úlovek byla lasice kolčava a přitom je hrozně hodný k dětem.Můžu dětem říkat aby se sním nepusinkují, že před chviličkou žužlal chycenou myš a oni na mě, že jim to nevadí, tak to již raději nekomentuji a dívám se jinam.Co se týče včel, tak jsem odebíral nedávno měl a zatím to vypadá dobře.

16.1.2018 22:06
Janinka Bosorka

XXX.XXX.121.31

Jo až nám nedejbože umře Agneska, je jí skorem jedenáct, tak Citce musíme koupit nějakýcho takovýho parťáka. Je rozkošnej k zulíbání, hryzců máme taky dost. Nebude se nudit.

17.1.2018 14:08
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím teplákofce.
Taky vás včera zasypal sníh? U nás sněžilo celý den a dnes zase. Je konečně vidět něco jiného než bláto, což je fajn. Ale asi to moc dlouho nevydrží, je nad nulou.
U nás nic nového, slepice nesou, kvočna sedí. Jsem zvědavá, jak ji to dlouho vydrží.
Už chodí katalogy s kytkama, což je velmi příjemné. Jako by to jaro najednou bylo blíž.
Žádná nová jehňátka? Kuřátka?

Začátku, test dopadl dobře. Jen se příště při vyplňování nebudu bavit s manželem, pak by byl asi výsledek ještě lepší.
Hezký den.

17.1.2018 18:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u nás začalo padat dneska až tak kolem páté. Akorát jsme jeli z Budějc od doktora, takže jsme poslední kilometry jeli krokem. Totálně to klouzalo.
Nová jehňátka zatím žádná. Ale zdá se, že potkani jsou na počtu 0. Přestalo ubývat návnady.

17.1.2018 18:51
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak radost z chovu pokračuje z 16 narozených křepelek je 13 kohoutků

17.1.2018 18:53
veraboskova

XXX.XXX.0.235

skodovak napsal(a):
Tak radost z chovu pokračuje z 16 narozených křepelek je 13 kohoutků

A tak to já bych se radovala, že bude co na gril

17.1.2018 18:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No mě se podařilo v pondělí "vytipovat" kohoutka (mahagon). No samozřejmě slepice, a i snášela. Ale ta šla po ostatních, fakt agresorka. Takže mi jí vlastně ani není líto. Ale proč to ty slepice křepelky dělají?

17.1.2018 19:07
skodovak

XXX.XXX.241.252

veraboskova napsal(a):
A tak to já bych se radovala, že bude co na gril

Ty mrňata? já nemám ty bílé...a toto já nerad

18.1.2018 09:50
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, tak nám tu zase připadl další snížek, slípky nevystrčí ani zobák :) ale lepší než to bláto... Holkám jsem naservírovala snídani do kurníku tak se jim to velice líbilo.. Doufám že mi to nevytrousí všude.

Husky se tak těšily ven že jsem je pustila a koukaly co to tam zase přibylo. Ke krmení si raději sedly aby je nezábly nožky..

Hempšírky zatím jen dvě vejce, tak doufám že jim to drobné stěhování nepřekopalo plány...
Jsou přesunuté jen do vedlejšího kurníčku kde to znají tak uvidím. Abych měla vůbec co nasazovat

Přeji krásný den, a jezděte kolama dolů

18.1.2018 09:53
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

skodovak napsal(a):
Ty mrňata? já nemám ty bílé...a toto já nerad

To musíte chutnat, na grilu jsou nejlepčíííí

18.1.2018 11:24
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Takže podle mojí kačeny je březen . Včera se dovykulily všechny kačeničky, takže osm kousků. Sebrala jsem jim kukaň a umístila jim výhřevnou podložku pod nožku, přistrčila plivátko s vodou a granulkama, na tyč zavěsila žárovku a podestlala senem. Spokojenost veliká a ráno jsem je všechny našla spokojené na podložce a pak, že jsou blbé.

18.1.2018 11:57
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás se to sype a sype...
Už mi zase zapadaly cestičky ke slepicím. Právě sjel sníh ze střechy na cestičku k brance. Nezbývá než se jít prokopat, abych se dostala ke schránce.
Doufám, že mě tam konečně čeká katalog s kytkama Lukonu, prý už ho rozesílají. To bude napínavé odhrabávání.

Kačí, gratuluji k novým kačenkám.

18.1.2018 12:30
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Milé zlaté kolegynky a kolegové, včera jsem se vrátila z Práglu o půlnoci, celou cestu jsem jela praticky krokem, místy veliké návěje. U nás na sibiři padá a padá. Slípky na to koukaj a nevěřej vlastním očím, sněhu víc než po bříška. Jedna ovena ráno zaklíněná hlava v krmelci, čurina. Musela jsem vzbudit manžu po noční, nemohla jsem ji sama vyprostit ani uzvednout, jak je celá tlustě těhotná. No suffolka, s jehnaty má devadesát kil.
Teď kávičkujem a pak vyhrnem rukávy a vezmem hrabla.
Občas zkuste bosky proběhnout sněhem, je to vzrůšo.
Nenajde se tu někdo, kdo má svědčený receptík na výborný kváskový chlebík? Žitný?
Křepelky na grilu to je něco jako slavičí jazýčky ne?

18.1.2018 12:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, chlebík peče například naše Věrka.

Já jsem taky odhazovala a je to fuška. Sníh ze střechy je těžký a není kam dávat, máme tam úzkou uličku. Jen co se objeví manžel, tak předávám veslo, teda hrablo. Ale katalog přišel, už se těším na prohlížení u kafe.
Příště už nebudu odhazovat sníh s vajíčky v kapse, celou dobu jsem trnula, že je rozbiju.
Taky nosíte sebraná vejce po kasách, jako já? Sestra mi upletla parádní košíček, ale já si nějak nemůžu pomoct, kapsy jsou kapsy.

18.1.2018 13:04
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko dělám to přesně tak seberu vajíčka jako první a pak krmím všechno. Králíky ovce psice. Vejce po kapsách a trnu.
Verahubacova? Prosím předpis na chlebík. Peču taky, ale už bych ráda změnu. https://janaprochazkova1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=627411
Mouku si teď objednávám u rodinné farmy Požaha a musím říct, že je to fakt o něčem jiném než z obchodu.

18.1.2018 14:36
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Jo vajíčka v kapse, to je bomba. Nedávno se mi podařilo jedno rozbít když jsem šla dávat prasikům. Prostě jsem se bez váhání nahnula přes branku abych jim vyčistila koryto a ejhle najednou křup, no si dovedete představit jak jsem si nadávala... Jediné vajíčko a já ho rozbiju

Sníh odházený ale stále padá. Asi postavíme sněhuláka

Jinak jsem konečně něco nafotila tak doufám že se Vám budou naši ušáci líbit...

18.1.2018 15:26
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ni+Pa Krásný kousci! Burgundácci i míšenci roztomiloučký. Krmelce seno sláma jak kdyby jste fotila u mne.
Naklánění přes hrádě a branky, jo jo, to je nejvíc rizikový.
Slepičkám jsem odmetla trávníky, tak jsou spokojený. Dávám jim půlené cukety a maj to moc rády.

18.1.2018 15:56
faith68

XXX.XXX.66.183

Zdravim zo severovychodu Slovenska.Neda mi nereagovat, ked citam kolko je u vas snehu.Tu je večne blato.V decembri-prosinec trocha nasnezilo na nezamrznuty podklad, no nevydrzal ten sneh dlho.Teraz dva dni mrzlo a dnes je zasa blato.Tu sme zvyknuti na krutejšie zimy.

18.1.2018 16:08
javorka

XXX.XXX.98.207

On ten sníh dlouho nevydrží. Už odpoledne do něj začalo pršet a bláto bude zase i tady.

18.1.2018 18:03
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Hlásím 5 nad nulou a dokonalá obleva. Vichr jak v říjnu.

18.1.2018 19:34
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z Polabí u nás celý den popršávalo ( jsem vymyslela nové slovo ) a teď se přidala pěkná fujavice , no kuře bys nevyhnal
Skodovák, to znám, s křepelkama. Z posledního líhnutí mám asi 25 kohoutků a 3 slepičky . Většina je přírodně zbarvených, tam se to pozná lehce. Mám tam ještě asi 8 bílých, u nich se to pozná podstatně déle, cca v 6ti týdnech. naroste prdýlka a křičí, syčáci. Mám masný typ, tak mě to nevadí, ba naopak
Jinak ty moje tři pipi bressky dnes 2 vajíčka, jupí a navíc mám sehnaného kohouta na změnu krve. Jsem překvapená, že u třech slepiček mám dva kohouty a je klid, žádná rvačka.

18.1.2018 20:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já a chleba. Jsem pouze začátečník kvásek má jméno "Ježura". Zatím peču pšeničnožitný. To Horal má náskok, že.

18.1.2018 20:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

faith68 napsal(a):
Zdravim zo severovychodu Slovenska.Neda mi nereagovat, ked citam kolko je u vas snehu.Tu je večne blato.V decembri-prosinec trocha nasnezilo na nezamrznuty podklad, no nevydrzal ten sneh dlho.Teraz dva dni mrzlo a dnes je zasa blato.Tu sme zvyknuti na krutejšie zimy.

Tak jsem k vám koukla na profilové obrázky a zajímalo by mě, jakou barvu snáší ta "slepička" ve snáškovém hnízdě upředu

18.1.2018 22:09
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Já a chleba. Jsem pouze začátečník kvásek má jméno "Ježura". Zatím peču pšeničnožitný. To Horal má náskok, že.

Začátečník, ale šikovný. Nevěděla jsem, že je Janinka taková pekařka. To na sebe práskla až později. To já se se svým chlebem chlubit nemůžu, ale chtěla bych to ještě zkusit. Poslední pokus nedopadl zrovna nejlépe.
U nás taky řádí vichr z hor. Doufám, že se do rána uklidní, jinak mi odnese slepice.

19.1.2018 13:35
faith68

XXX.XXX.66.183

Ta sa zatial učí, ako sa to robí.

19.1.2018 16:54
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Je krásný polojasný podvečer, teplota kolem nuly, vítr velmi slabý, na obloze oblakové divadlo.
Moje čtyři hybridky dnes tři vejce. Odpolední kávu jsem si vypila v ovčíně, oveny, když ležej, už jim kouká něco jako konec dělohy, bude to brzy! Přežvykujou, funěj, už maj svoje chouly vybrané, když si chtěj lehnout, jinou ovenu vyženou. Sálá z nich klidné očekávání věcí příštích.

19.1.2018 17:52

Je krásný polojasný podvečer, teplota kolem nuly, vítr velmi slabý, na obloze oblakové divadlo.
Moje čtyři hybridky dnes tři vejce. Odpolední kávu jsem si vypila v ovčíně, oveny, když ležej, už jim kouká něco jako konec dělohy, bude to brzy! Přežvykujou, funěj, už maj svoje chouly vybrané, když si chtěj lehnout, jinou ovenu vyženou. Sálá z nich klidné očekávání věcí příštích.

Moje čtyři paduánky dnes tři vejce

19.1.2018 18:05
Olánek

XXX.XXX.84.35

Tak se moje slepičky dnes ráno mohly uchechtat, když jsem, snad ovlivněn ME v krasobruslení, předvedl sice jednoduchý Rittberger, bez odpíchnutí s lehkým pádem, ovšem bez bruslí a to zase není jen tak.

19.1.2018 19:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánek taky příznivec krasobruslení? Co jsme si včera prohrnuli, přes noc zmrzlo do hladké ledové plochy a lehce zasněžilo. Bylo to dobrodrůžo.

19.1.2018 19:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak to my měli ráno taky dobrodrůžo.4km od domova jsme zůstali trčet s autobusem před kopcem. Hodinu jsme čekali na silničáře, než to projedou s radlicí. A pak se jelo dál. Všude auta ve strouhách, uvíznutý kamiony.

20.1.2018 11:42
Olánek

XXX.XXX.84.35

Odborový kurníček, který obývají starší soudružky, nyní ve stávce za vyšší dávky.

20.1.2018 11:49
Olánek

XXX.XXX.84.35

Z nich se stávají revolucionářky, poslední slepičí rozhovor, i když padnem třeba všici, stanou noví bojovníci a proto jim říkám, bez něho to nejde.

20.1.2018 11:52
Olánek

XXX.XXX.84.35

Zmoklou slepici zná kdekdo, na foto je zmoklý kohout.

21.1.2018 11:32
cruyff

XXX.XXX.161.107

Hľadáme niečo pod zub spod snehu

21.1.2018 12:25
ovecka

XXX.XXX.180.37

Tak dneska ráno 10 cm těžkého sněhu. Strávila jsem 2 hodiny jako v posilovně. Odházela metráky sněhu, těče ze mne jako po sauně. A pak, že chovatelství nedělá krásná těla.
Teď místo vaření oběda si dávám kávu a větrník. Syn je po noční, oběd mu stačí na 2 hodinu a manžel bude muset počkat, nebo si ulovit něco sám. Kdo nepracuje, nejí (sedí u vysílačky a chytá spojení - taky blázen, ale jiného druhu).
Včera jsem oddělila kmeny, zlikvidovala rezervní kohouty a dala vitamíny na povzbuzení sexuálních funkcí (ale viagra to nebyla ). Dneska namíchám nějakou reprodukční směsku a dám klíčit oves. A budu doufat, že nezačne mrznout. Včera jsem načapala saského kačera, jak pojímá kachnu. Tak budu muset nachystat budníky na snášku. Všude je bahna po kotníky, no to bude lábuž. Dana.

21.1.2018 13:03

Já teda sexuální funkce povzbuzovat nebudu, už teď jsou holky nějaký špinavý. Ale roznášejí se pěkně, vejce Bílé už včera lízlo 41 g, takže brzy určitě minimální hmotnost dají:) Křikna a Pěkná vyrábí 35 g dietní a light, ale jsou to prakticky prototypy. Zlatá asi ještě nesnáší, před kohoutem utíká a obličej má zatím červený jen u zobáku.

No a stejně nemůžu dávat nic do líhně, protože v kleci, která je odchovna, jsou teďka morčata a v garáži je spoustu věcí, co se "musí vyhodit", takže není kam to dát :o

Pokud ale holky pojedou stávajícím tempem, tak bych v dubnu mohla něco vylíhnout.

21.1.2018 13:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Bodlinka pěkný jména
Ovečka šikulka Mohu se zeptat, co podporuje klíčený oves? A také v jaké formě podat červenou řepu.

21.1.2018 13:39
ovecka

XXX.XXX.180.37

Klíčený oves - vitamín E - podporuje pohlavní orgány (ovulace, vývoj a kvalitu spermií), oplozenost vajec, kvalitu vajec, životaschopnost zárodků, líhnivost (působí synergicky s vit. A a selenem).
Červenou čepu bych strouhala do míchanice. Pokud se dá syrová a přemrzne, způsobuje průjmy. Pozor na barvu trusu, je neobvykle rudá Dana.

21.1.2018 13:49
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Milá Dano děkuji za info. Tak oves klíčit nebudu, moje hybridky množit nehodlám naklíčím pšenici.
Barva trusu mne nepřekvapí, protože mnoho řepy jím i já Zatím ji slípkám vařím, spolu se slupkami brambor a celou bramborou, tak u toho, teď v mrazech, zůstanu.
Já ji tedy moc ráda syrovou.

21.1.2018 13:51
ovecka

XXX.XXX.180.37

Ono je to jedno jestli naklíčíte pšenici nebo oves, jen ten oves má toho vit.E trochu více. Ale působí stejně. Každopádně s naklíčeným obilím nic nepokazíte, naopak, dodáte vitamíny a látky, kterých je teď na jaře v krmivu málo. Dana.

21.1.2018 14:02
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dano jste veliká optimistka! Teď, na jaře Kéž by už to bylo

21.1.2018 14:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné odpoledne.3 hodiny venku to vám teda řeknu, stačilo mi to. Ale kachny, orlovky i hempšírky mají vyčištěno. Všude tuna sněhu a stále padá.
Přidávám pár fotek (i s manželem)
Dneska když to vyjde, tak vytáhnu líheň. Ale křepelčích vajec se mi podařilo nasbírat málo, tak je otázka, jestli to má vůbec cenu. Jestli radši neudělat chlebíčky

21.1.2018 14:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

U nás u Tábora je poněkud jasněji, ale sněhu taky kopce, moc pěkné slípky a beránek! Roste jak z vody! Je nádhernej.

21.1.2018 14:20
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Janinko a u vás ještě nic, žádný přírůstek?

21.1.2018 14:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Věrko jsme na nervy, holky nejsou prvničky a asi proto už před vánoci měly vidět vemínka a ochody jak po botoxu, břicha naducaná. Minulé dva roky začaly rodit 1.2. a už to tak vypadá, že i letos to bude stejné. Ale hlídáme už měsíc. Podáváte něco jehnátku po porodu?A čím přikrmujete?

21.1.2018 14:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

My jsme měli premiéru loni, tak mi tu hodně radila paní Dana a Honzík. Tak tu vlastně napíšu, co mám rady od nich a jak jsme to loni dělali a i letos to děláme. Nějakou dobu před porodem dáváme ovcím Hydrovit E+Se 5ml a Hydrovit AD3 5 ml na ovci jednorázově.
Po porodu stříkáme pupík Jodisolem sprayem. A druhý den po porodu dáváme jehněti 2 ml Hydrovit E+selen a 3 ml Hydrovit AD3. Po 14ti dnech opakujeme.
No a ovečky už nějakou dobu dostávají šrot z ječmene a do toho jim manžel zamíchá uvařený len (takovej ten šlemík). Máme ze starého okapu na šrot korýtko, ale teď přes zimu ho nepoužíváme. Manžel krmí ovce "z ruky". A právě v garáži vyrábí dřevěné, které chce připevnit pod krmelec.
Ocásky škrtíme ve 14ti dnech. A letos poprvé máme kluka, tak nevím, jestli ty kastrační gumičky nepoužít nejenom na ocásek

21.1.2018 15:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vloni jsme měli osm jehňat, sedm beránků a jednu jehničku oveny chováme 6 let a nikdy beránky nekastrujeme, suffolk má výborné maso, s minimální ovčí příchutí. Jíme po celý rok. Ocásky také škrtíme, ale jen jehničkám na chov.

21.1.2018 16:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak mě se do toho taky nechce, ale zase pak by se nemuselo řešit oddělování. Zvlášť když by byl jediný beránek.

21.1.2018 17:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Všichni se narodili v průběhu února, tři beránky jsme prodali ve třech měsících, jehnička byla s ostatními čtyřmi společně do konce října až začátku listopadu, všechno v pohodě.
Máte všechny holky těhotné?

21.1.2018 18:08
ovecka

XXX.XXX.180.37

Dano jste veliká optimistka! Teď, na jaře Kéž by už to bylo

Nebojte se Janinko, zima bude ještě zítra a v úterý a od středy se bude blížit jaro. Alespoň podle teplot. Dana.

21.1.2018 19:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ne, všechny nejsou. Jedno je 2017 jehně a nemělo by být. U kamarádky jsem viděla, že měla drůbež vedle salaše na ovce. Ona má teda kurník maxi, vlastně to vypadá jako stodola. A má tam "na spaní" přes 60 slepic a 7 kohoutů (pro Honzíka, ano vlašky). Ovečky běhaly mezi drůbeží. Tak mám takovou myšlenku že bych to taky zkusila. Jenže, co udělá s takovou slepicí ohradník? My máme ovčí pletivo a zvenku natažená tři lanka "pod proudem".
PS: Kde máme vlastně Honzíka?

21.1.2018 19:35
ovecka

XXX.XXX.180.37

Nevím přesně, ale neproběhla začátkem vlákna informace o nějaké cestě do zahraničí? Dana.
Tak jsem to proběhla a asi jsem měla nějakou vlčí mlhu a nebo halucinace. Poslední informace o Honzíkovi bylo, že je sjetý opiáty a na zádech mu sedí houser. Tak snad to přežil a zase se brzy ozve.
I když? V prosinci avízoval nějaké překvapení ve stáji a dělá hop, hop. Kdoví, co tam má a na nás nemá čas.

21.1.2018 20:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Na jaře budeme stavět také nový kurník, bude přilepený k ovčínu, už teď slípky žijí mezi ovcemi, a je to naprosto bez problémů. Jedině to, že nejradši snáší ovcím do krmelce. Takže i kolem nového kurníku bude voliéra a na volno půjdou mezi ovce do sadu až kolem poledne, až většina z nich snese tam, kam má.
Honzíka taky velice postrádám, je vtipálek. A jeho rady jsou nej.

21.1.2018 20:40
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky postrádám...

21.1.2018 20:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já bych to mu nevěřila že to řeknu, že mi tu chybí fotky vlašek (jdu si změřit teplotu jestli mi něco není)

21.1.2018 22:27
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z Polabí také si říkám, kdepak běhá Honzík ?
Dnes jsem nasadila asi stovku křepelek, bude masíčko, mňam.
Vlašandy se rozjely, už dávají 4 vajíčka, velikost dobrá, tak asi začnu sbírat. Musím omladit to moje hejno, takže asi 20 kuřiček na jaře potřebuji.
Sehnala jsem nového kohouta araukana, mladou krev, tak se těším.
Ovečky by se mi také líbily, ale bohužel na ně nemám místo.
Mějte pěkný večer

21.1.2018 23:02
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

To jablíčko je od zlé královny pro Sněhurku co? Tak to si nechte.

22.1.2018 10:30
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Jo jablíčka, samý vosk je to...

22.1.2018 12:58
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z Polabí
tak jablíčka z obchodu nic moc já už si leta jezdím k soukromníkům přímo do místa, kde je pěstují. Jsou sice někdy dražší, ale jsou mňam

22.1.2018 14:18
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý den.Jablka jsou supr, ale musí se calvádos správně udělat.

22.1.2018 14:42

Dnes dvě vejce 42 g každé. To půjde.

Stala se taky neobvyklá věc, došla mi černá slunečnice.35 kg za měsíc je asi nový rekord.

Ale vypadá to, že všichni ptáci jsou u mě, jedu na třech krmítkách najednou a jsou tady davy. Vypadá to, že zvonci zelení už se vzpamatovali z epidemie trichomonózy, stehlíci, co začali chodit minulý rok, přiletěli i letos a populace vrabčáků má konečně stoupající tendenci.

22.1.2018 20:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Bodlinko, tak webkameru nebo foťák. Ať se taky můžeme pokochat.
Na Andreu nemám, no na chlebíčky jsem je ale nedala. Šup s nima do líhně.

22.1.2018 21:02

veraboskova napsal(a):
Bodlinko, tak webkameru nebo foťák. Ať se taky můžeme pokochat.
Na Andreu nemám, no na chlebíčky jsem je ale nedala. Šup s nima do líhně.

Webcamera mi to nebere, to bych musela přidělat nějak na ten strom. foťák něco mám, ale chce si to s tím ještě pohrát. dát ho blíž ke krmítku, kratší objektiv a hlavně ubrat čas, protože ptáci v letu jsou trochu mázlí.

22.1.2018 21:15
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobrý podvečer ve spolek, tak sněhu už jsme si užili, postavili jsme sněhuláka a něco najezdili na saních.
Slepičkám se to moc nelíbí, odházela jsem jim cestičky ale moc se jim to nezamlouvá. Dokonce mají i kousek odhrnutého trávníku ale to by tam museli dojít...
Holky hempšírky snášejí ale stále celkem malé vejce. Většinou se to pohybuje od 40g-49g Násadová mají mít min.55g tak jsem zvědavá jak dlouho to bude trvat než se holky polepší na váze.
Mám jim nějak přilepšit? Krmím míchanici směs pro nosnice, kukuřice, ječmen, slunečnice, pšenice. Občas dostanou vařenou pšenici a něco zeleného.
Pomůže když jim budu naklíčovat pšenici či ječmen?

22.1.2018 21:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dnešní nadílka.4 orlovčí, zbytek hempšírky.

22.1.2018 22:09
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Takove pekne, velike hempsirske vejce... A ja mam jen male usmrkanky
To se bude nasazovat jedna radost Nebo jsou na papu?

23.1.2018 06:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Na jídlo. Do líhně půjdou, až oddělím mladé a tak někdy v březnu až.

23.1.2018 06:17
skodovak

XXX.XXX.241.252

Mně sice hempšírky již asi dva měsíce jedou jako kulomet možná déle, ale vajíčka taky malá, asi jsem něco po, co jedné dokážu říct, že i když jsem nechtěl a neměli směs ani jiné donucovací prostředky začali o 6 týdnů dříve.

23.1.2018 09:00
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Už jsem se na ifauně nějak dlouho nezasmála, nějaké odlehčení by to chtělo, asi se rozbil gaučík a tak teda nefunguje psaní, nebo, že by gaučík vzal Honzíka a Vlašindy na dovolenou do teplých krajin? Tak jen aby se brzy vrátili, už nám tady vícerým i těm co často nepíší chybí.

23.1.2018 09:24
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré oblevové ráno.U slepiček jsem zas po kolena v bahně a vůbec se jim nedivim, že se jim nechce ven.Co se týká Honzíka, tak je dost možné, že si po svátkách počítá letokruhy a nemuže se dopočítat, snad neskončí na stovce jako já.

23.1.2018 09:33
slovensko

XXX.XXX.178.6

Mne hempsirky zacinaju na 50 g. Zacinaju niest ale az v 7. mesiacoch. Aj to sa nejako nepretrhnu. Ale za mesiac maju uz hmotnost nasadovych vajec, ale ja nasadzujem az od rocnych a starsich sliepok ak maju vajicka minimalne 60 g.

23.1.2018 09:41

slovensko napsal(a):
Mne hempsirky zacinaju na 50 g. Zacinaju niest ale az v 7. mesiacoch. Aj to sa nejako nepretrhnu. Ale za mesiac maju uz hmotnost nasadovych vajec, ale ja nasadzujem az od rocnych a starsich sliepok ak maju vajicka minimalne 60 g.

No jo, roční a starší, to by bylo krásné, ale při 4, slovy čtyřech slepičkách si netroufám. Za rok se může stát leccos.

Je to stejný jako s morčaty, když jsem měla dvě samice, taky k tomu člověk přistupoval jinak, teď mám chovnejch samic asi dvanáct a to se panečku jinak dělá selekce. Z padesáti mladých člověk nechá třeba čtyři.

23.1.2018 10:25
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

No tak koukala jsem do kalendáře a hempšírky co jsou březnové tak začaly snášet v polovině října. Druhé hempšírky byli nalíhnuty v květnu a ty začaly se snáškou až v začátkem prosince. A to jsou asi ta malá vejce...

23.1.2018 10:26
slovensko

XXX.XXX.178.6

Ja som uz v tom stadiu, ze mam sliepky vsade, a uz mi to zacina prerastat cez hlavu. Uz sa nemam cas ani nimi kochat a uz len krmit a cistim. Mal by som z toho ubrat, ale je to ako droga.

23.1.2018 12:22
ovecka

XXX.XXX.171.70

slovensko napsal(a):
Ja som uz v tom stadiu, ze mam sliepky vsade, a uz mi to zacina prerastat cez hlavu. Uz sa nemam cas ani nimi kochat a uz len krmit a cistim. Mal by som z toho ubrat, ale je to ako droga.

Jj, to znám. Taky jsem se dopracovala k tomu, že všade byly slepice. Letos jsem si řekla dost a přistoupila k radikální selekci. Nechávám si kmeny max.1.8 s každoroční obnovou 4 slepiček. Hned je to znát, všade je čistěji, výběh se stíhá regenerovat, vajec je paradoxně v poměru více (krmivo je kvalitnější, nemusí se šetřit a vymýšlet pracné náhražky). Práce méně a více času na kochání.
Nasazovat místo 120 kusů budu 60-70 a budu si je užívat. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík