Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2015 19:38
winieu

XXX.XXX.168.109

Dobrý den,

zítra mi dojede 3 měsíční koťátko, které ale majitelka krmí krmivem Whiskas. Jak jsem se všude dočetla, tak to není kvalitní krmivo a proto z něj chci co nejrychleji přejít na jiné. Budu kupovat Brit care im kitten, protože je to cenově pro mě přijatelné a zdá se mi, že to je v pohodě krmivo. Moje otázka zní, kdy mám kočku začít přeučovat, jestli hned od prvního dne nebo nějakou dobu počkat? Samozřejmě vím, že se musí postupně přimíchávat krmivo. Máte někdo nějaké tipy, jak předejít odmítání kotěte nového krmiva? Napadá mě, že nebude nadšené, že mu ochucené granule měním za nějaké, které nejsou tam naprané chemií a bojím se, že mu nebudou chutnat.
Děkuji všem za příspěvky.

11.1.2015 20:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):
Dobrý den,

zítra mi dojede 3 měsíční koťátko, které ale majitelka krmí krmivem Whiskas. Jak jsem se všude dočetla, tak to není kvalitní krmivo a proto z něj chci co nejrychleji přejít na jiné. Budu kupovat Brit care im kitten, protože je to cenově pro mě přijatelné a zdá se mi, že to je v pohodě krmivo. Moje otázka zní, kdy mám kočku začít přeučovat, jestli hned od prvního dne nebo nějakou dobu počkat? Samozřejmě vím, že se musí postupně přimíchávat krmivo. Máte někdo nějaké tipy, jak předejít odmítání kotěte nového krmiva? Napadá mě, že nebude nadšené, že mu ochucené granule měním za nějaké, které nejsou tam naprané chemií a bojím se, že mu nebudou chutnat.
Děkuji všem za příspěvky.

Osobně bych šla rovnou do Brit Care I´m crazy kitten (je oproti klasickému bc kitten už bez obsahu kukuřice a přitom za stejnou cenu).

S přechodem pomalu - nechala bych ho pár dní (cca ten týden) na granulích, na které je zvyklé a poté bych mu je začala míchat. Každý den zvyšovat pomalu dávku bc granulí do stávajících. Uvidíte, jak mu to bude chutnat + jak na to bude reagovat, co se týče trávení. Pokud by to snášel dobře, můžete brzy přejít jen na bc granule. Pokud hůře, tak vytrvat ve smíchávání.

Je dobré si uvědomit, že už přesun bude pro kotě zátěž, takže mu do toho hnedka ještě měnit stravu ideální není. Popř. Je taky možnost ho převést skrz maso - svalovinu. To jsem udělala u kocourka z útulku, který byl zvyklý na podobně "kvalitní" stravu. První 2 dny měl vařené masíko, poté syrové a cca po týdnu jsem mu nabídla i kvalitní granulky. A v pohodě - dokonce měl při příchodu průjem a tímto jsme to zastavili. ;).

11.1.2015 20:17
winieu

XXX.XXX.168.109

Děkuji moc za odpověď. Já bych moc ráda přešla na bc I´m crazy kitten, ale bohužel v žádném zverimexu jsem je nenašla, takže je budu muset objednat po netu a prozatím jsem chtěla koupit aspon klasický bc.

Myslela jsem si, že bude lepší zůstat první dny na těch whiskaskách, jen když vím co to je, tak se mi to moc nelíbí. Takže když mu první dny budu vařit krůtí maso, tak by to bylo asi lepší ano? Mám to maso přepražené, takže by ho potom mohl dostat i syrové? :).

11.1.2015 21:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Syrové normálně. Dávám už mnoho let nepražené i nemražené.
Je to to nejlepší. Granule k tomu.
Kočka bude chodit i ven ?
Nejlepší, dokonalé a ideální je pořídit si koťata 2.
Mají lepší, veselejší a krásný život.
Jen jedno bych si už nikdy nepořídila.

11.1.2015 21:11
winieu

XXX.XXX.168.109

rapotacka11 napsal(a):
Syrové normálně. Dávám už mnoho let nepražené i nemražené.
Je to to nejlepší. Granule k tomu.
Kočka bude chodit i ven ?
Nejlepší, dokonalé a ideální je pořídit si koťata 2.
Mají lepší, veselejší a krásný život.
Jen jedno bych si už nikdy nepořídila.

Jééé já jsem napsala přepražené.. chtěla jsem napsat přemražené.:)
Kočička chodit ven nebude, bydlíme v paneláku. Právě proto si nemůžu vzít dvě, nájemní smlouva. Jsem ráda, že můžu mít tu jednu.:) Já jsem ale pořád doma, takže kotě nebude samo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2015 07:51

Zkuste si koupit nejdříve vzorečky granulí pro kotě, a pak je promíchávat do těch ošklivých whiskas..U nás byl Brit Care totální propadák, moje kočky ho nechtěly, tak skočil celý pytel u kamarádky.Od té doby zkouším vždy nejdříve vzorky a když vidím, že jim to jede, tak jim koupím velký pytel..U nás jedou N&D, je tam 80% ryb a výborné složení...Mají více druhů ale moje kočka je alergická na kuřecí a jehněčí, takže musím hodně opatrně vybírat...

12.1.2015 09:12
winieu

XXX.XXX.168.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkuste si koupit nejdříve vzorečky granulí pro kotě, a pak je promíchávat do těch ošklivých whiskas..U nás byl Brit Care totální propadák, moje kočky ho nechtěly, tak skočil celý pytel u kamarádky.Od té doby zkouším vždy nejdříve vzorky a když vidím, že jim to jede, tak jim koupím velký pytel..U nás jedou N&D, je tam 80% ryb a výborné složení...Mají více druhů ale moje kočka je alergická na kuřecí a jehněčí, takže musím hodně opatrně vybírat...

Už mám objednaný 400 g balení.:) Nic menšího jsem nenašla, tak snad ji to pošmakuje. Je to úplně normální čičina, tak by si nemusela vybírat. :d Ale pochybuju.. Nikdy jsem kočku neměla, tak je tohle pro mě premiéra, tak doufám, že se jí u nás bude líbit.

12.1.2015 09:40

Když tak se ptejte, pokud jste kočičku nikdy doma neměla, tak pro vás některé věci nebo chování může být divný co je pro nás kočkaře úplně normální věcsmajlíkA stěmi granulkami, nikdy nekupujte v supermaketech ty jejich krmiva, je dost dobrých internertových obchodů, kde máte i poštovné zdarma při nákupu do cca 800 Kč.Já nakupuji většinou v www.zoohit.cz, granule německé, které nikde jinde neseženete, zdravější a právě bez kuřecího...dále hlavně pelíšky, třeba na parapet, závěsný na topení-to všechny kočky mulují...atd.A pokud si tam objednáte více vzorečkú, pak vás pytel 8-10kg vyjde i na 800Kč, a máte vystaráno s granulemi na půl roku.Je tam opravdu veliký výběr...Tady jsou dva pelíšky, které tam odsud kočky milují...

12.1.2015 09:46

A pelíšek na parapet, přidělává se zespodu.levný a taky si ho kočky nemůžou vynachválitsmajlík

12.1.2015 09:48
winieu

XXX.XXX.168.109

Když tak se ptejte, pokud jste kočičku nikdy doma neměla, tak pro vás některé věci nebo chování může být divný co je pro nás kočkaře úplně normální věcsmajlíkA stěmi granulkami, nikdy nekupujte v supermaketech ty jejich krmiva, je dost dobrých internertových obchodů, kde máte i poštovné zdarma při nákupu do cca 800 Kč.Já nakupuji většinou v www.zoohit.cz, granule německé, které nikde jinde neseženete, zdravější a právě bez kuřecího...dále hlavně pelíšky, třeba na parapet, závěsný na topení-to všechny kočky mulují...atd.A pokud si tam objednáte více vzorečkú, pak vás pytel 8-10kg vyjde i na 800Kč, a máte vystaráno s granulemi na půl roku.Je tam opravdu veliký výběr...Tady jsou dva pelíšky, které tam odsud kočky milují...

Ze zoohitu jsem objednávala všechno.:) Škrabadlo, záchod, misky, stelivo atd..Navíc větší škrabadlo si budu vyrábět, jen se k tomu musím dostat Granule v supermarketu bych nikdy nekupovat, to jsem si dost načetla, jen se chci zeptat vzorečkem se myslí jaká gramáž, těch 400g?:) Je to sice moje první kočka, ale úplně kočkou nepolíbená nejsem. Babička má kočky 4, takže trošičku se snad budu chytat. Nad tím závěsným jsem přemýšlela, jen si nemyslím, že mám na to vhodný radiátor, ten jako vy nemám.:) Chci se jen zeptat, jak jste to myslela s tím, že pak pytel granulí vyjde třeba na 800 Kč? Děkuju.

12.1.2015 10:45

Já to napsala špatně.ale pokud kočičce koupíte třeba granulky "TASTE of wild" což je výborná značka, vyjde vás pytel cca 7 kilo na 779Kč - krásná cena při té kvalitě.U nás jely granule Porta 21 Feline Finest Sensible - Grain Free, výborné složení 10kilo za 899Kč-to je super cena.Navíc jich mají hodně druhů.Kočkám mooc chutnaly než jsme časem přišly na to, že moje kočka je alergická na kuřecí.Tak už je bohužel nemůžeme

12.1.2015 10:46

Jo a ten závěsný pelíšek jse zavěsit i na normální topení tedy na tu takovou placku, úplně bez problémů

12.1.2015 10:53

Gramáž 400g je dostatečná na to, aby jste viděla, jestli kočičce granule chutnají nebo jestli z nich třeba nemá průjem...Takhle jsem já vyzkoušela spousty vzorků když jsem zjistila, že je alergická na kuřecí a tak jsem pro jistotu brala jen tyhle vzorečky a když po nich začala mít velký průjem tak jsem hned věděla, že ten "živočišný tuk" jak tam píšou je tuk kuřecí a proto má průjem.Taky jsem zjistila, jestli chutná oběma kočkám a nakonec jsme zůstali u granulí ze zoohitu - kachna s banánem, krůta s lososem-jsou to takové neznámé firmy.přímo německé a hlavní granule mají N&D - rybí - 2 druhy, tam je kvalita zaručena i když jsou šíleně drahý 10 kilo vyjde na 2000Kč

12.1.2015 11:02
winieu

XXX.XXX.168.109

No můžu Vám říct, že výrobci granulí si z nás občas dělají legraci a zneužívají neznalosti zákazníků.. No věřím, že vy jste s tím musela mít hrozně moc práce, než jste našla takové granule, které vám sedí..:) Mě dneska teda přijdou ty Britky crazy, tak je zkusíme za týden dát a uvidíme. Pak jsem se dívala, že zkusím Taste nebo Applaws se mi moc líbil a ty Porta taky vypadají dobře.:) Jste moc hodná, že mi tak radíte.:) Ten závěsný pelíšek asi koupím, nechtěla jsem kupovat nějaký šíleně drahý pelíšek, protože vím, že kočka si stejně vybere místo a věci sama, kde bude odpočívat. No a ještě k těm granulí, já si nějak šíleně drahý granule dovolit nemůžu, takže se musím držet takové té střední cesty.

12.1.2015 13:28

No já mám taky co dělat když jí musím kupovat takhle drahý granule ale hlavně, že je zdravá a že za ní nemusím utíkat s hadříkem a utírat jí věčně zadeček.Teď má konečně bobíky Jinak ty pelíšky na parapet mě fakt překvapily, jak si je hned kočky oblíbily.Lehnou na teplý a ne studený parapet a koukají z okna.Mám ještě jeden, ten si kocour sám přenáší kam chce, má to i jako hračku, je měkkoučký, jemný, s protiskluzovou úpravou a na zip, dá se vyprat a ten milují oba.Příští měsíc koupím ještě jeden, protože tenhle se vyplatí i na balkon v létě...tady je odkaz
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/pelisky_polstare/odpocivadla/parapety/275225.

12.1.2015 13:46
winieu

XXX.XXX.168.109

No já mám taky co dělat když jí musím kupovat takhle drahý granule ale hlavně, že je zdravá a že za ní nemusím utíkat s hadříkem a utírat jí věčně zadeček.Teď má konečně bobíky Jinak ty pelíšky na parapet mě fakt překvapily, jak si je hned kočky oblíbily.Lehnou na teplý a ne studený parapet a koukají z okna.Mám ještě jeden, ten si kocour sám přenáší kam chce, má to i jako hračku, je měkkoučký, jemný, s protiskluzovou úpravou a na zip, dá se vyprat a ten milují oba.Příští měsíc koupím ještě jeden, protože tenhle se vyplatí i na balkon v létě...tady je odkaz
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/pelisky_polstare/odpocivadla/parapety/275225.

Máte krásného kočičáka. Doufám, že se mi taky podaří vychovat, tak krásnou kočku. Už mám pro ni všechno nachystaný, tak snad se ji tu bude líbit. Nějaký rady do začátku? Jak se k ní chovat a tak? Mám toho načtený hodně, ale třeba máte nějaké postřehy

12.1.2015 13:53
winieu

XXX.XXX.168.109

Navíc začali rekonstruovat byt vedle nás, ale to jsem netušila, takže doufám, že to kočka zvládne Jinak posílám fotku čičiny

12.1.2015 14:17

Ta je miloučká Fakt pěkná. No já chtěla orientálky, krátkosrsté, s těma velkýma ušima, jsou uecané, chovají se jako psi a i tak poslouchají.Puntíkatá byl můj sen, tady toho Sejšelského kocourka jsem koupila omylem(a dneska jsem za to ráda)jela jsem si na druhý konec republiky pro siamského kocoura a tady toho paní odřekla(oni měli více chovů) a mě se tak zalíbil, vypadal, jak malinkej panda, když mu byly 3 měsíce, celý bílý a největší z vrhu.Tak jsem neodolala a dobře jsem udělala.Ony tyhle kočky nemůžou být sami, strašně mňoukají, když je jen jedna sama doma.To mi říkala sousedka, že moje kočka celý den řve když jsem v práci.Takže jsem pořídila kamaráda a dobře jsem udělala.Dneska když odejsu i na noc, tak kočky spí spolu, hrajou si a už tak nesmutní...
Jinak já když měla jen jednu kočku a navíc byla petiměsíční kotě, musela jsem se jí z práce věnovat cca 2-3 hodiny denně.Tahat šňůrky, házet míčky-ona aportuje-musela jsem si s ní pořád hrát.A hned první noc spala u mě a to tak zůstalo až dodnes.Už je to 6 let.Teď jsou dva a stejně se oba nacpou ke mě do postele, jakmile si jdu lehnout.Tak s tím počítejte, že se bude chtít mauzlit a spát u vás..Je dobrý koupit kozlíkové kapky(v lékárně) a nakapat jí tím třeba myšku, kočky milují ten smrad a hlavně je to zklidní, pokud někde vedle vás bude probíhat rekonstrukce...Jinak se v průběhu klidně ptejte a posílejte foto, ráda Vám poradím...

12.1.2015 15:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):
Děkuji moc za odpověď. Já bych moc ráda přešla na bc I´m crazy kitten, ale bohužel v žádném zverimexu jsem je nenašla, takže je budu muset objednat po netu a prozatím jsem chtěla koupit aspon klasický bc.

Myslela jsem si, že bude lepší zůstat první dny na těch whiskaskách, jen když vím co to je, tak se mi to moc nelíbí. Takže když mu první dny budu vařit krůtí maso, tak by to bylo asi lepší ano? Mám to maso přepražené, takže by ho potom mohl dostat i syrové? :).

Jj, ona je to nová řada, tak ji asi ještě moc po kamenných obchodech nemají. Tak snad budou čičině chutnat. :)

Jasný, to chápu. Ale bylo by toho na ni moc, takže raději chvilku počkat.

Určitě, uvidíte, jak bude maso brát. Nám ze začátku kocourek syrové nechtěl a i jsem se bála díky tomu průjmu, aby toho na něj nebylo moc. Takže proto měl ty první 2 dny vařené a až potom syrové. U vašeho koťátka bych se přidání syrového masíčka nebála od začátku. Uvidíte, jak mu bude chutnat, ale tipuji, že se na granulky vybodne a bude se dožadovat rovnou masíka. ;).

12.1.2015 16:31
winieu

XXX.XXX.168.109

Tak teď mi přijela domů..:) Je krásná, jen mi plače pod gaučem a nechce ven. Tak snad si brzo zvykne..:).

12.1.2015 16:33
winieu

XXX.XXX.168.109

Tak teď mi přijela domů..:) Je krásná, jen mi plače pod gaučem a nechce ven. Tak snad si brzo zvykne..:).

12.1.2015 19:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Už vylezlo ?
Nebylo venkovní ?

12.1.2015 20:16
winieu

XXX.XXX.168.109

Teď je schované za gaučem, ale chviličku jsem ji chovala a v pohodě. Chtěla jsem ji ukázat záchodek, ale to se ji nelíbilo, tak zase utekla. Nechá se, ale za gaučem hladit, jen se ji nechce ven. Venkovní nebyla, byla venku jen párkrát byla, ale jinak byla jen vevnitř.

12.1.2015 21:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Je to prtě, nemělo by to dlouho trvat (ne hodiny).
Nechá se vylákat na provázek, na prádlovou gumu, dá se do hry, zabaví se rádo.
Co mám zkušenost, spíš zalézalo, když to v bytě neznalo - bylo plaché, venkovní.

12.1.2015 21:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):
Teď je schované za gaučem, ale chviličku jsem ji chovala a v pohodě. Chtěla jsem ji ukázat záchodek, ale to se ji nelíbilo, tak zase utekla. Nechá se, ale za gaučem hladit, jen se ji nechce ven. Venkovní nebyla, byla venku jen párkrát byla, ale jinak byla jen vevnitř.

Ideální je dát kotě již po příjezdu do záchoda a pak ho nechat se pomalu rozkoukávat. Bojácnější jedinci se někam schovají, jiní začnou pomalu zkoumat pokoj. Osobně doporučuji, pokud to lze, nechat kotě 2-3 dny jen v 1 pokoji, aby se naučilo, kde má wc, kde jídlo, atd. A až poté pustit po celém bytě. Ať nejsou zbytečně nehody, protože to kotě nedoběhlo. :)

Na noc se většinou už přijdou přitulit k člověku, protože hledají kontakt, tak uvidíte.

13.1.2015 07:41

Moje kamarádka když si domů dovezla britské koťátko s pp, tak udělala první noc to samé.Zalezlo pod skříň a nevylezlo až druhý den..Chce to čas..kočička si musí zvyknout...

13.1.2015 08:18
winieu

XXX.XXX.168.109

Tak ja jsem ji nakonec z tama dostala a mazlila se s nama, vrnela a tak jsem s ni spala v obyvaku, aby tam nebyla sama. Usinala mi v naruci, pak lezela vedle me, takze jsem unsnula. V noci jsem se probudila snad stokrat jestli jsem ji nezalehla ale vsechno v pohode. Pak najednou v noci cosi boucho, tak jsem rozsvitila a kocka v kuchyni zacala jancit, vsude skakat a pak zase zalezla pod gauc odkud uz nevylezla. Navic se mi vycurala na koberec, kdyz ji dam do zachoda tak zacne jancit.

13.1.2015 09:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Zavřít po nakrmení (do např. Koupelny) na malý prostor i se záchodkem.

13.1.2015 09:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):
Tak ja jsem ji nakonec z tama dostala a mazlila se s nama, vrnela a tak jsem s ni spala v obyvaku, aby tam nebyla sama. Usinala mi v naruci, pak lezela vedle me, takze jsem unsnula. V noci jsem se probudila snad stokrat jestli jsem ji nezalehla ale vsechno v pohode. Pak najednou v noci cosi boucho, tak jsem rozsvitila a kocka v kuchyni zacala jancit, vsude skakat a pak zase zalezla pod gauc odkud uz nevylezla. Navic se mi vycurala na koberec, kdyz ji dam do zachoda tak zacne jancit.

A na jaký záchod byla zvyklá? Myslím tím, zda nebyla zvyklá jen na misku a pokud ji dáváte do krytého záchoda, je tam nejistá. Pro začátek bych jí určitě sundala ty lítací dvířka, většina koťat je moc nemusí. A pokud byla zvyklá jen na misku, tak sundat pro začátek i horní díl. Plus svůj díl může dělat i stelivo - jaké máte a na jaké byla zvyklá? Zvlášť přechod z hrudkujícího na silikagel by byl pro kočku dost veliký rozdíl a právě proto se jí na wc nemusí líbit...

Jinak bych jí nechala čas, ona určitě až bude klid zase vyleze a bude zkoumat. ;).

13.1.2015 10:07

Něčeho se lekla.Všechno je pro ní nové.Určitě bych jí nezavírala samotnou někam do koupelny..

13.1.2015 11:01
winieu

XXX.XXX.168.109

Ona neni nikde zavrena☺ je se mnou v obyvaku. Mela jsem ji ted i u sebe. Vytahla jsem ji, byla tam uz strasne dlouho. Zase se nechala hladit a vrnela, ale zalezla zpatky. Tak ji tam necham, nechci ji porad vytahovat kdyz nechce. Zachodek mela krytej, ale oddelany napul dil, pak jsem ji to oddelala cely, chvilku v tom byla a zase cela vyjancena utekla, nejak se ji to nelibi. V puvodni domove mela hrudkujici, u nas ma taky ale jemnejsi. Tak nevim. Me nevadi ze je pod gaucem, jen mam strach aby se nazrala a napila. At se ji nic nestane.

13.1.2015 13:48

Zkuste jí nakapat do záchůdku kozlíkové kapky-to kočkám hodně voní a chodí na to místo rády...
A stím zavřením jsem to psala protže tady nade mnou v diskusi to psala "rapotacka11" a to by se mi nelíbilo, novou kočičku takhle zavírat, byla by ještě ve větším stresu.na všechno si zvykne.Chce to čas, Já když domů donesu něco nového, třeba velkou krabici, nebo jen položím deštník rozevřený aby uschnul a kočky na to nejsou zvyklé, tak se k tomu deštníku plíží třeba i půl hodiny, protože neví co to je, jestli to nááhodou není živý... to se vždycky musím smát, plašanismajlík
Jinak zkuste vzít šňůrku (osvědčená metoda) a tahejte s ní okolo gauče.Každá kočka se chytí a bude si chtít se šňůrkou hrát...u nás jede krejčovský metr...Kočka a to už jí je 6 let, když si s ním chce hrát, tak mi ho dotáhne třeba do kuchyně a začně mňoukat a když se jí zeptám "CO chceš?", i když dobře vím, že si chce hrát a ona mi packou mlátí do toho metru abych už to konečně pochopila, že jí ten metr mám tahat po bytě

13.1.2015 15:07
winieu

XXX.XXX.168.109

No můžu vám říct, že mám asi divný kotě na provázky nereaguje, naprosto ji to nechává chladnout.. Ale nechá se pod tím gaučem hladit, to pak vrní jak stroj, a aji jsem ji tím způsobem nakrmila, protože jsem byla nervozní že ještě nic nejedla. Prostě pod tím gaučem se ji líbí..tak asi jsme našla místo pelíšku Pochybuju že někdy vyleze.

13.1.2015 16:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):
No můžu vám říct, že mám asi divný kotě na provázky nereaguje, naprosto ji to nechává chladnout.. Ale nechá se pod tím gaučem hladit, to pak vrní jak stroj, a aji jsem ji tím způsobem nakrmila, protože jsem byla nervozní že ještě nic nejedla. Prostě pod tím gaučem se ji líbí..tak asi jsme našla místo pelíšku Pochybuju že někdy vyleze.

Nebojte, ona se osmělí. Asi bude trochu rezervovanější povahy, takže ji to bude trvat déle, ale určitě brzy už vyleze a budete mít motůrek ležící v posteli či na gauči. ;).

13.1.2015 18:16
winieu

XXX.XXX.168.109

Chci se zeptat s tím záchodkem to může trvat dlouho než se naučí že? protože teď se mnou mazlila, hrála, ale pak přišel přítel domů a ona se ho tak lekla že se počůrala a když jsem ji dala do záchodu, tak mi utekla a ještě se pokakala. Vím, že bych si měla poradit, ale fakt moc nevím, jak ji vysvětlit, že se nemusí bát..Teď spinká na gauči.

13.1.2015 19:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

winieu napsal(a):
Chci se zeptat s tím záchodkem to může trvat dlouho než se naučí že? protože teď se mnou mazlila, hrála, ale pak přišel přítel domů a ona se ho tak lekla že se počůrala a když jsem ji dala do záchodu, tak mi utekla a ještě se pokakala. Vím, že bych si měla poradit, ale fakt moc nevím, jak ji vysvětlit, že se nemusí bát..Teď spinká na gauči.

Neumožňujte ji znečisťovat byt !

13.1.2015 19:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):

Na záchod by měla jít normálně. Pokud na něj byla zvyklá z minulého domova. Nestalo se mi, že by kotě či dospělá kočka, co se zabydlovala, vyčůrala či vykadila mimo wc. Ač se vylézt přes den první dny dospělá číča ze schovávačky (pod postelí, v boudičce škrabadla, apod.) bála, tak v noci si normálně došla pro jídlo a i šla na záchod. Je sice fakt, že kotě je jako dítě, takže to zas tak dlouho nevydrží, ale aby čůrala mimo wc je prostě divné... Navíc pokud bylo odmala socializované, tak by mělo už 2.den normálně fungovat - tj. Dojít si na wc, dojít se najíst, atd. Sice opatrněji a v době, kdy třeba nikdo v pokoji není, ale aby se strachy počůrala a pak ještě pokadila...to vypadá jakoby doma zvyklá nebyla...

13.1.2015 20:12
winieu

XXX.XXX.168.109

Ona se hrozně lekla přítele, když přišel..no paní mi tvrdila, že na záchodek umí. Tak nevím. Několikrát jsem ji záchod ukázala, tak třeba to pochopí. Dneska už s ní nebudu spát v pokoji, tak třeba se osmělí a bude vědět kam má jít. Taky se mi nelíbí, že se mi potentila jinde než na wc, ale přijde mi taková hodně roztěkaná. Papat, ale papala, takže aspon to. Chci se zeptat paní: rapotačka11, jak to mám teda udělat? protože napsat to, je hrozně jednoduchý.

13.1.2015 20:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

rapotacka11 napsal(a):
Zavřít po nakrmení (do např. Koupelny) na malý prostor i se záchodkem.

Takhle !
Není to složitý.
Normální bytové kotě nezalézá, nebojí se v bytě, je hravé. A umí na wc.
Měla jsem koťata a nezažila jsem jedinou "nehodu".
Do záchodka kotě nedávejte. Až budete mít pocit, že by mohlo wc potřebovat,
buďte spolu zavřené v té koupelně a prstama prohrabujte náplň wc.

13.1.2015 20:39
winieu

XXX.XXX.168.109

rapotacka11 napsal(a):
Takhle !
Není to složitý.
Normální bytové kotě nezalézá, nebojí se v bytě, je hravé. A umí na wc.
Měla jsem koťata a nezažila jsem jedinou "nehodu".
Do záchodka kotě nedávejte. Až budete mít pocit, že by mohlo wc potřebovat,
buďte spolu zavřené v té koupelně a prstama prohrabujte náplň wc.

Dobře děkuju za radu. Ona už taky nikam nezalézá, leží na gauči a spinká a předtím si hrálo. Mělo to být normální domácí kotě, jen nebylo v bytě, ale v baráku měli s ostatními svou místnost. Paní mi říkala, že na záchod umí. To, že se ji to nelíbí, tak za to já nemůžu. Proto jsem prosila o radu. Nevím teda, jestli poznám jestli se ji chce na wc, ale třeba to poznám.

13.1.2015 20:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):
Ona se hrozně lekla přítele, když přišel..no paní mi tvrdila, že na záchodek umí. Tak nevím. Několikrát jsem ji záchod ukázala, tak třeba to pochopí. Dneska už s ní nebudu spát v pokoji, tak třeba se osmělí a bude vědět kam má jít. Taky se mi nelíbí, že se mi potentila jinde než na wc, ale přijde mi taková hodně roztěkaná. Papat, ale papala, takže aspon to. Chci se zeptat paní: rapotačka11, jak to mám teda udělat? protože napsat to, je hrozně jednoduchý.

No právě, takhle lekavé by bytové kotě být nemělo...to by mělo být zvyklé, že kolem něj lidi chodí, atd. Prvních pár hodin bývají sice trochu vyjukaná z nového prostředí, ale brzy se nechají pomazlit, nakrmit, chvíli si pohrát a normálně si dojdou na wc.

Mně se teda nejvíc osvědčilo je dovézt domů a rovnou je posadit do wc, aby věděla, zde je. Pak už šla vždy prozkoumávat zbytek pokoje, kde jsem je nechala cca 2-3 hoďky samotné, aby měla čas se seznámit s prostředím. A pak už běžně šla na gauč či postel a mazlila se a usnula tam. A dál už fungovala "normálně" - tj. Se došla najíst, pohrála si, došla si na wc, spala, a tak pořád dokola. :)

A jak to vůbec máte doma? Myslím kam všude může, atd. Osvědčená metoda je, je nechat první 2-3 dny v 1 pokoji, aby si zafixovala, kde je wc, kde jídlo, /pokud takhle stávkuje s chozením na wc a máte větší koupelnu, kam jde denní světlo, tak bych ji zatím dala tam, a až poté pustit po celém bytě/domě.

13.1.2015 20:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

No, třeba nepoznáte, odhadněte to...
Hlavně ať si nezvykne znečisťovat !

13.1.2015 20:55
winieu

XXX.XXX.168.109

lavacca napsal(a):
No právě, takhle lekavé by bytové kotě být nemělo...to by mělo být zvyklé, že kolem něj lidi chodí, atd. Prvních pár hodin bývají sice trochu vyjukaná z nového prostředí, ale brzy se nechají pomazlit, nakrmit, chvíli si pohrát a normálně si dojdou na wc.

Mně se teda nejvíc osvědčilo je dovézt domů a rovnou je posadit do wc, aby věděla, zde je. Pak už šla vždy prozkoumávat zbytek pokoje, kde jsem je nechala cca 2-3 hoďky samotné, aby měla čas se seznámit s prostředím. A pak už běžně šla na gauč či postel a mazlila se a usnula tam. A dál už fungovala "normálně" - tj. Se došla najíst, pohrála si, došla si na wc, spala, a tak pořád dokola. :)

A jak to vůbec máte doma? Myslím kam všude může, atd. Osvědčená metoda je, je nechat první 2-3 dny v 1 pokoji, aby si zafixovala, kde je wc, kde jídlo, /pokud takhle stávkuje s chozením na wc a máte větší koupelnu, kam jde denní světlo, tak bych ji zatím dala tam, a až poté pustit po celém bytě/domě.

Tak my máme jen 2+1, kde mám obyvák společně s kuchyňkou, kde ji máme. Koupelnu máme hrozně maličkou, tak nevím jestli ji tam dávat. Je pravda, že to kotě ještě nebylo úplně samo, takže ji chci nechat tuhle noc samotnou, at si to prozkoumá. Ona nebyla úplně bytová, byla v baráku, kde měla jednu místnost s ostatními kočkami, nevím jak často se ji věnovali lidi. Tak je prostě trochu plašší, myslím si, že když to zvládly jiné kočky, tak na naše to tak dokáže. Vím, že nejspíš vypadám jako blbka a omlouvám se, že s tím otravuju.:) a ona si celý odpoledne hrála, mazlila se, vrněla, byla miloučká a i se nažrala. Teď spí a je v klidu.

13.1.2015 20:58
winieu

XXX.XXX.168.109

rapotacka11 napsal(a):
No, třeba nepoznáte, odhadněte to...
Hlavně ať si nezvykne znečisťovat !

Já se pokusím, aby to nedělala.! Jen ji nemůžu zavřít do koupelny, která je tak maličká.

14.1.2015 18:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):
Tak my máme jen 2+1, kde mám obyvák společně s kuchyňkou, kde ji máme. Koupelnu máme hrozně maličkou, tak nevím jestli ji tam dávat. Je pravda, že to kotě ještě nebylo úplně samo, takže ji chci nechat tuhle noc samotnou, at si to prozkoumá. Ona nebyla úplně bytová, byla v baráku, kde měla jednu místnost s ostatními kočkami, nevím jak často se ji věnovali lidi. Tak je prostě trochu plašší, myslím si, že když to zvládly jiné kočky, tak na naše to tak dokáže. Vím, že nejspíš vypadám jako blbka a omlouvám se, že s tím otravuju.:) a ona si celý odpoledne hrála, mazlila se, vrněla, byla miloučká a i se nažrala. Teď spí a je v klidu.

Aha, takže přímo v rodině nebyla...tak to se pak dost vysvětluje no. Pokud byla takhle zvlášť, tak na lidi moc zvyklá nebude, tudíž budete muset pracovat na ochočování.

Jo, tak to bych ji tam taky nezavírala. Zas musí mít prostor. :).

20.1.2015 12:23
winieu

XXX.XXX.168.109

Tak Meggie je u nás už týden a na všechno si krásně zvykla. Chodí na záchodek, krásně papká. Je to miláček. :) Bohužel se mi z ničeho nic projevila alergie a tak jsme byla na testech a čekám na výsledky (nikdy jsem na nic alergická nebyla)..:( Bojím, se že bych ji musela dát pryč. :(.

20.1.2015 18:45
pidla

XXX.XXX.106.11

winieu napsal(a):
Tak Meggie je u nás už týden a na všechno si krásně zvykla. Chodí na záchodek, krásně papká. Je to miláček. :) Bohužel se mi z ničeho nic projevila alergie a tak jsme byla na testech a čekám na výsledky (nikdy jsem na nic alergická nebyla)..:( Bojím, se že bych ji musela dát pryč. :(.

Dát pryč? Proč, proboha? Žijete, dýcháte, na internet píšete, takže ta alergie zřejmě nebude akutní a život ohrožující. Prostě tomu dejte čas, však on si organizmus zvykne.
(dodávám, že mám sama silnou alergii na kočky i psy, přesto mám naprosto bez problémů dva labradory v posteli).

20.1.2015 18:54
winieu

XXX.XXX.168.109

pidla napsal(a):
Dát pryč? Proč, proboha? Žijete, dýcháte, na internet píšete, takže ta alergie zřejmě nebude akutní a život ohrožující. Prostě tomu dejte čas, však on si organizmus zvykne.
(dodávám, že mám sama silnou alergii na kočky i psy, přesto mám naprosto bez problémů dva labradory v posteli).

Promiňte, ale vím o čem mluvím.:) Tady nejde o to, že by ta alergie nešla ztlumit práškama atd., ale o to, že mi bylo řečeno, že si můžu takto vytvořit astma a toho máme v rodině dost, takže predispozice na to mám. :) Bohužel, nechci se jednou dusit (užila jsem si toho dost se sestrou). Takže pokud mi doktorka, řekne, že by bylo lepší ji dát pryč, tak nad tím hold budu uvažovat. :).

20.1.2015 20:29
pidla

XXX.XXX.106.11

winieu napsal(a):
Promiňte, ale vím o čem mluvím.:) Tady nejde o to, že by ta alergie nešla ztlumit práškama atd., ale o to, že mi bylo řečeno, že si můžu takto vytvořit astma a toho máme v rodině dost, takže predispozice na to mám. :) Bohužel, nechci se jednou dusit (užila jsem si toho dost se sestrou). Takže pokud mi doktorka, řekne, že by bylo lepší ji dát pryč, tak nad tím hold budu uvažovat. :).

Ještě tam máte málo veselých smajlíků...
Nojo, na rozdíl od vás já holt po desetileté léčbě alergie a lehčího astmatu vůbec nevím, co mluvím. Blábolím z cesty, nevšímejte si mě - přece každý prvňák ví, že kočka je pro alergika smrtelně nebezpečná, organizmus si na alergen nikdy nezvykne a alergie se bude jen zhoršovat. Kotě klidně vyhoďte k popelnicím, on si ho někdo třeba vezme.

20.1.2015 21:20
winieu

XXX.XXX.40.108

pidla napsal(a):
Ještě tam máte málo veselých smajlíků...
Nojo, na rozdíl od vás já holt po desetileté léčbě alergie a lehčího astmatu vůbec nevím, co mluvím. Blábolím z cesty, nevšímejte si mě - přece každý prvňák ví, že kočka je pro alergika smrtelně nebezpečná, organizmus si na alergen nikdy nezvykne a alergie se bude jen zhoršovat. Kotě klidně vyhoďte k popelnicím, on si ho někdo třeba vezme.

Prominte, ale nevim proc na me utocite, kdyz jsem ic spatnyho neudelala.! Za prve bych nikdy kote k popelnicim nedala! Jak si muzete dovolit me takhle urazet.! Neznate me, nejsem zadna hyena! Zvirata miluju, proto jsem si jedno poridila! Proste pro me je moje zdravi prednejsi. Tak me za to ukrizujte! Nechci proste za par let resit to, ze se to natolik zhorsi, a pak uz bych tu kocku vubec nedala pryc. Uz ted premyslim, ze si ji necham a to mi to okoli rozmlouva. Tak vas zadam nedovolujte si me nejakym zpusobem osocovat, uz jsem to nekolikrat obrecela, a to ze jsem tam napsala smajliky bylo proto, aby jste nemela pocit, ze jsem na vas hnusna. Opravdu ne hapu, cim jsem si to zaslouzila.

20.1.2015 23:18
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):
Prominte, ale nevim proc na me utocite, kdyz jsem ic spatnyho neudelala.! Za prve bych nikdy kote k popelnicim nedala! Jak si muzete dovolit me takhle urazet.! Neznate me, nejsem zadna hyena! Zvirata miluju, proto jsem si jedno poridila! Proste pro me je moje zdravi prednejsi. Tak me za to ukrizujte! Nechci proste za par let resit to, ze se to natolik zhorsi, a pak uz bych tu kocku vubec nedala pryc. Uz ted premyslim, ze si ji necham a to mi to okoli rozmlouva. Tak vas zadam nedovolujte si me nejakym zpusobem osocovat, uz jsem to nekolikrat obrecela, a to ze jsem tam napsala smajliky bylo proto, aby jste nemela pocit, ze jsem na vas hnusna. Opravdu ne hapu, cim jsem si to zaslouzila.

To chce klid a nohy v teple, jak se říká. ;)

I pro tyhle případy je nejlepší si nechat udělat testy na alergii ještě před pořízením daného zvířete, ale samozřejmě se i tak může stát, že na zvíře bude tělo reagovat přehnaně a ani léky to nezvládnou. Navíc ne vždy bych to lámala přes koleno. Kotě je ještě mladé a snadno si zvykne jinde, horší to mají s přizpůsobením už starší kočky, které už měl svůj zažitý stereotyp.

Být vámi, tak to prostě zkusím - buď to půjde či ne. Zas chápu, že dusit se kvůli kočce, se kterou se v tomhle stavu asi těžko budete moct mazlit, což ona vyžadovat bude, je nic moc situace. A nedá se to dělat do nekonečna.

21.1.2015 09:17
winieu

XXX.XXX.168.109

lavacca napsal(a):
To chce klid a nohy v teple, jak se říká. ;)

I pro tyhle případy je nejlepší si nechat udělat testy na alergii ještě před pořízením daného zvířete, ale samozřejmě se i tak může stát, že na zvíře bude tělo reagovat přehnaně a ani léky to nezvládnou. Navíc ne vždy bych to lámala přes koleno. Kotě je ještě mladé a snadno si zvykne jinde, horší to mají s přizpůsobením už starší kočky, které už měl svůj zažitý stereotyp.

Být vámi, tak to prostě zkusím - buď to půjde či ne. Zas chápu, že dusit se kvůli kočce, se kterou se v tomhle stavu asi těžko budete moct mazlit, což ona vyžadovat bude, je nic moc situace. A nedá se to dělat do nekonečna.

Vim, ze jsem si ty testy mela udelat jeste predtim, ale vubec me nenapadlo ze bych byla alergicka.

21.1.2015 09:24
winieu

XXX.XXX.168.109

Jejda zmizela mi polovina zpravy. Takze pokracovani: nikdy jsem se zviraty nemela zadny problem. Kocky, psy, kone. Takze me to ani nenapadlo. Samozrejme dat ji pryc, je az posledni reseni.

21.1.2015 09:47

Nechte si udělat testy přímo na kočky.Já protože jsemc silný alrgik, jsem si je nechala dělat na imunologii 2x abych měla jistotu.Dosta často jsem natékala a nikdo do dnes nepřišel na to z čeho to vylo.Co mám kočky, tak zatím nic, testy vyšly na výbornou...Hodně lidí žije doma s kočkami i dkyž mají alergii.Dostanete nějaké léky a tělo si časem na "alergen zvykne".Já mám i astma ale kočky bych nedala o kdybych se měla udusitsmajlíkKdyž se mi špatně sdýchá, Samíček si mi lehne na hruď a hned je mi lípsmajlík

22.1.2015 13:43
winieu

XXX.XXX.168.109

Teď mi došly výsledky. Alergie na kočky je potvrzená. :( Upřímně nevím, co mám dělat. I když beru prášky, tak prosmrkám celý den, svědí mě oči..:( Máme malý byt, takže se malé vůbec nevyhnu, aji kdybych chtěla (což nechci). Navíc se chce pořád mazlit, takže se o mě otírá jak divá. :( Četla jsem komentáře, že se to dá zvládnout zvýšenou hygienou. Takže záclony, koberce pryč (to by ještě šlo), ale máme gauč, na který se nachytá uplně všechno a ten fakt pryč nedám. Každý den vysávat a vytírat atd. Jenže na to nemám čas, abych piglovala celý den (hodně školy, teď k tomu zkoušky). Navíc kočičí záchod mám v pokoji a čistím ho většinou já (nikam jinam ho nemám kam dát). Prostě nevím, jak to mám udělat..:( Kdybych tu alergii neměla tak by nic nebylo problém..:( Bojím se, že když to na měsíc zkusím ještě, že se to zhorší a pak už se mi bude těžko kočky vzdávat a vím, jaký je problém udat starší kotě..( i teď se ji nechci vzdát)...

23.1.2015 00:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

winieu napsal(a):
Teď mi došly výsledky. Alergie na kočky je potvrzená. :( Upřímně nevím, co mám dělat. I když beru prášky, tak prosmrkám celý den, svědí mě oči..:( Máme malý byt, takže se malé vůbec nevyhnu, aji kdybych chtěla (což nechci). Navíc se chce pořád mazlit, takže se o mě otírá jak divá. :( Četla jsem komentáře, že se to dá zvládnout zvýšenou hygienou. Takže záclony, koberce pryč (to by ještě šlo), ale máme gauč, na který se nachytá uplně všechno a ten fakt pryč nedám. Každý den vysávat a vytírat atd. Jenže na to nemám čas, abych piglovala celý den (hodně školy, teď k tomu zkoušky). Navíc kočičí záchod mám v pokoji a čistím ho většinou já (nikam jinam ho nemám kam dát). Prostě nevím, jak to mám udělat..:( Kdybych tu alergii neměla tak by nic nebylo problém..:( Bojím se, že když to na měsíc zkusím ještě, že se to zhorší a pak už se mi bude těžko kočky vzdávat a vím, jaký je problém udat starší kotě..( i teď se ji nechci vzdát)...

No vidíte...a já na vedlejší diskusi urgentně sháním kočku . Tedy raději kocoura.
Je tedy pravdou, že jak tady někdo psal, já bych taky raději brala prášky, než dát pryč mého miláčka (mám rok a tři čtvrtě starého kocoura; předtím jsem měla postupně už dva kocoury). Jsem těžký alergik, naštěstí hlavně na pyly. Alergie je otravná, ale prostě jsou mnohem horší nemoci (bohužel píšu z vlastní zkušenosti).
Musíte se stejně rozhodnout sama - od jiných kolem Vás bych si do toho nenechala kecat. Ale pokud se kloníte k tomu dát kočičku pryč, tak to udělejte co nejdříve - už tak by měla takto malinká třetí domov .

23.1.2015 07:54

Ono to taky trvá, než prášky začnou zabírat...počítejte cca 3 týdny.měla by vám alergoložka dát i kapičky do očí.Znám chovatele-chlapa, který má veliký chov koček a je na ně alergický, má astma ale sám píše, že když dostane dobré léky, nemá skoro žádné problémy...

23.1.2015 09:43
winieu

XXX.XXX.168.109

Já vím, že to jde práškama utlumit. Mě jde spíš o to, abych si časem neuhnala nějakou těžší formu nebo astma. Vím, co to obnáší a fakt se toho bojím. Kapky do očí mám od doktorky i sprej do nosu. Budu se muset rozhodnout..

23.1.2015 10:30

Vůbec vám nezávidím...

23.1.2015 11:00
winieu

XXX.XXX.168.109

Já sobě taky ne..:( Nakonec ji asi vrátíme původní majitelce, dokud to ještě jde..:( Protože, až by byla starší, tak by si ji už nikdo nevzal a já chci, aby měla šanci být v rodině, která ji bude mít ráda..

23.1.2015 11:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

winieu napsal(a):
Já sobě taky ne..:( Nakonec ji asi vrátíme původní majitelce, dokud to ještě jde..:( Protože, až by byla starší, tak by si ji už nikdo nevzal a já chci, aby měla šanci být v rodině, která ji bude mít ráda..

Odkud jste?

23.1.2015 11:31
winieu

XXX.XXX.168.109

Z Olomouce.

23.1.2015 11:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

winieu napsal(a):
Z Olomouce.

Já z Brna, to nemáme až tak daleko...
Nečetla jste diskusi "Kocour sám doma?" Popisuji tam, co se událo za poslední týden.
A urgentně sháním parťáka/parťačku pro mého kocoura. Jenže to mám teď rozjednané v jednom depozitu a přijde mi nevhodné to rozjednat na více frontách a pak odříkat něco, co jsem slíbila. Kočička bude asi otestována - ale to vše - pokud budete mít chuť a čas - najdete v té vedlejší diskusi.

23.1.2015 12:01
winieu

XXX.XXX.168.109

No ona Meggie, ještě není očkovaná. Měla by jít na začátku dalšího týdne, pan doktor říkal, že to nespěchá. Vedlejší diskuzi si přečtu.

23.1.2015 12:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

winieu napsal(a):
No ona Meggie, ještě není očkovaná. Měla by jít na začátku dalšího týdne, pan doktor říkal, že to nespěchá. Vedlejší diskuzi si přečtu.

No ona ta dikuse je dost dlouhá , a také je tam dost smutný příběh, ale myslím, že je to poučné. Tak když budete mít chuť a čas, tak si to přečtěte.

23.1.2015 12:08
winieu

XXX.XXX.168.109

fikovnice napsal(a):
No ona ta dikuse je dost dlouhá , a také je tam dost smutný příběh, ale myslím, že je to poučné. Tak když budete mít chuť a čas, tak si to přečtěte.

No je to opravdu dlouhé, ale jak jsem pochopila, tak jste si vzala kocourka z depozita a on vám umřel na FIP..:( To mě moc mrzí..:( Já jsem psala původní majitelce, že pokud by to šlo, tk že bych jim ji vrátila (sama mi to nabízela). Takže asi půjde zpátky k nim..:( Trhá mi to srdce :(.

23.1.2015 12:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

winieu napsal(a):
No je to opravdu dlouhé, ale jak jsem pochopila, tak jste si vzala kocourka z depozita a on vám umřel na FIP..:( To mě moc mrzí..:( Já jsem psala původní majitelce, že pokud by to šlo, tk že bych jim ji vrátila (sama mi to nabízela). Takže asi půjde zpátky k nim..:( Trhá mi to srdce :(.

To Vám věřím!
Ano, u nás to bylo tak, jak píšete. A domácí kocour teskní, resp. Nutně potřebuje druhou kočku na hraní si.

23.1.2015 12:18
winieu

XXX.XXX.168.109

Tak záleží na Vás, já se zatím poptávám ve svém okolí, kdo by nechtěl kočičku.

23.1.2015 15:16
winieu

XXX.XXX.168.109

Pokud byste naší malou chtěla, tak budu moc ráda. :) Je to 4-měsíční kočička, říkáme ji Meggie a docela na to slyší.:) Je černobílá, vypadá jak plyšová..:D:) Je milá, hodná, strašně hravá a mazlivá. Ze začátku byla teda hodně bázlivá a pár dní jsme ji nemohli dostat zpod gauče, ale jakmile si zvykla, tak je naprosto bombastická.! Je odčervená. Byla u veterináře a dělala se ji mikroskopie na svrab a byl negativní. Jinak vet říkal, že má nádherný kožíšek a to fakt má! Krmím ji masem a má granule (zatím whiskas, protože na to byla zvyklá od původní majitelky, teď jsem chtěla ji přeučovat na brit care i´m). Umí chodit na krytý záchod a jinak je čistotná. Fakt je úžasná...).

24.1.2015 14:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

winieu napsal(a):
Pokud byste naší malou chtěla, tak budu moc ráda. :) Je to 4-měsíční kočička, říkáme ji Meggie a docela na to slyší.:) Je černobílá, vypadá jak plyšová..:D:) Je milá, hodná, strašně hravá a mazlivá. Ze začátku byla teda hodně bázlivá a pár dní jsme ji nemohli dostat zpod gauče, ale jakmile si zvykla, tak je naprosto bombastická.! Je odčervená. Byla u veterináře a dělala se ji mikroskopie na svrab a byl negativní. Jinak vet říkal, že má nádherný kožíšek a to fakt má! Krmím ji masem a má granule (zatím whiskas, protože na to byla zvyklá od původní majitelky, teď jsem chtěla ji přeučovat na brit care i´m). Umí chodit na krytý záchod a jinak je čistotná. Fakt je úžasná...).

Je krásná! Udělejte to, prosím, tak, že na mě se teď nevažte. Dnes by měla být na kastraci ta čičina, o níž píšu na vedlejší diskusi a po právě proběhlém telefonátu s mojí vetkou, půjde pak na testy. Pokud bude negativní, tak si ji vezmu. Tak ať Vás teď neblokuji. Pokud by byla pozitivní, tak až pak se zas budu poohlížet po jiné čičině (nebo kocourovi). Takže Vaše čičina by pro mě přicházela v úvahu až za těchto podmínek.

24.1.2015 16:13
winieu

XXX.XXX.40.70

Mala uz je u novych majitelu☺ preju hodne stestu pri hledani vhodne kocicky.

24.1.2015 17:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

winieu napsal(a):
Mala uz je u novych majitelu☺ preju hodne stestu pri hledani vhodne kocicky.

Děkuju a ať se malé daří co nejlépe!

Přidejte reakci

Přidat smajlík