Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2015 16:44
winieu

XXX.XXX.168.109

Dobrý den,

mám dotaz ohledně toho, čím omýváte kočkám zadečky, když ho mají špinavý po potřebě? Dneska má naše malá trochu řidší hovišo, a trochu ji zůstalo na srsti, tak jsem ji to omyla vlažnou vodou. Pořád mám ale pocit, že trochu smrdí. Doporučíte nějaký dobrý přípravek na omývání? Děkuji moc.:).

20.1.2015 23:11
canis lupus

XXX.XXX.210.131

Mám dlouhosrstou kočku a té se to stává dost často. Mytí nemá ráda a není to úplně snadné- tak má chlupy na zadku prostě udržované ostříhané nakrátko a je to.
U výstavní kočky bych to vzala běžným šamponem pro kočky.

20.1.2015 23:13
lavacca

XXX.XXX.164.49

winieu napsal(a):
Dobrý den,

mám dotaz ohledně toho, čím omýváte kočkám zadečky, když ho mají špinavý po potřebě? Dneska má naše malá trochu řidší hovišo, a trochu ji zůstalo na srsti, tak jsem ji to omyla vlažnou vodou. Pořád mám ale pocit, že trochu smrdí. Doporučíte nějaký dobrý přípravek na omývání? Děkuji moc.:).

No, většina koček by si mělo zadek udržovat v čistotě samo. :)

Nicméně pokud už zasahovat, tak bych použila asi spíš suchý šampon (dělá se přímo pro kočky) než vodu. Ta zbaví nečistoty, ale ne zápachu, což by šampon právě měl.

21.1.2015 09:01
winieu

XXX.XXX.168.109

Dekuji moc za odpovedi☺.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2015 09:51

Já tím.že má moje kočka nemocné tlusté střevo, tak už za její nemoci kdy to měla fakt hodně, jsem jí musela utírat zadeček třeba i 20x denně, protože jí to teklo ze zadečku samo.Kočička si na to tak zvykla, že když jí řeknu"ukaž prdelku" tak zvedne ocas a když je špinavá tak jí řeknu, pojď umejeme prdelku a běží za mnou do kuchyně kde má svůj jenmý hadřík, dám ho vždy do dost teplé vody a ona to bere jako že jsem její mám, tak si lehne na bok a zapře příst a nechá si ten zadeček omývatsmajlíkTo teplo jí asi připomíná mámu, když jí myla zadeček...

21.1.2015 19:24
winieu

XXX.XXX.168.109

No já nevím moc co s tím. Prostě po záchodě, ji tam maličko zůstane a pak je cítit. Takže ji budu muset utírat asi pořád.

22.1.2015 21:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já tím.že má moje kočka nemocné tlusté střevo, tak už za její nemoci kdy to měla fakt hodně, jsem jí musela utírat zadeček třeba i 20x denně, protože jí to teklo ze zadečku samo.Kočička si na to tak zvykla, že když jí řeknu"ukaž prdelku" tak zvedne ocas a když je špinavá tak jí řeknu, pojď umejeme prdelku a běží za mnou do kuchyně kde má svůj jenmý hadřík, dám ho vždy do dost teplé vody a ona to bere jako že jsem její mám, tak si lehne na bok a zapře příst a nechá si ten zadeček omývatsmajlíkTo teplo jí asi připomíná mámu, když jí myla zadeček...

Fíííha, to je teda čičina dobrá, že si nechá od člověka dělat intimní hygienu. A můžu se zeptat, co za nemoc čičina má? Nějaký nespecifický zánět, jako je třeba u člověka colitis ulcerosa (ulcerózní zánět tlustého střeva)?

23.1.2015 08:20

Ona chudinka dostala zánět tlustého střeva díky granulím Royal Canin-které před tím jedla dva roky až z toho dostala alergii na kuřecí maso a granule změnily výrobce a místo ve Francii se začaly vyrábět v Polsku a pak to začalo, Zvracela, drbala se a hlavně neudržela stolici.Jen mi bylo divný, že i když hubne, chová se jako zdravá kočka.Trvalo to rok, než jsem na to přišla protože veterinář jí chtěl poslat do Prahy na kolokoskopii za 18 tisíc?Blbec!A ona to byla alergie.To jsem si musela sama vyčíst na netu.Nakonec jsem našla jiného veterináře, který mi řekl, že má už trvalé následky na tlustém střevě.Začala jíst jenom granule TROVET králí s rýží- a světe div se, za tři týdny to byla úplně jiná zdravá kočička.Tak jsem jí dala kousíček kuřecích prsou syrových a hned za hodinu průjmovala.Takže jsme skoro rok hledali granule na netu, ¨kupovali jsme spousty vzorečků kde není ani kousek kučecího tuku, protože skoro ve všech granulích i když tam píšou rybí, kachní atd...všude je kuřecí...Nakonec jsme našli N&D rybí-dva druhy, ty jí sedí a hlavně nemusí jíst dietu i druhý kocour, který je zdravý.Ještě jsem našla v německu jen čistě krůtí a losos bez kuřecího.takže toto dáváme a má krásné bobíky.

23.1.2015 11:59
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ona chudinka dostala zánět tlustého střeva díky granulím Royal Canin-které před tím jedla dva roky až z toho dostala alergii na kuřecí maso a granule změnily výrobce a místo ve Francii se začaly vyrábět v Polsku a pak to začalo, Zvracela, drbala se a hlavně neudržela stolici.Jen mi bylo divný, že i když hubne, chová se jako zdravá kočka.Trvalo to rok, než jsem na to přišla protože veterinář jí chtěl poslat do Prahy na kolokoskopii za 18 tisíc?Blbec!A ona to byla alergie.To jsem si musela sama vyčíst na netu.Nakonec jsem našla jiného veterináře, který mi řekl, že má už trvalé následky na tlustém střevě.Začala jíst jenom granule TROVET králí s rýží- a světe div se, za tři týdny to byla úplně jiná zdravá kočička.Tak jsem jí dala kousíček kuřecích prsou syrových a hned za hodinu průjmovala.Takže jsme skoro rok hledali granule na netu, ¨kupovali jsme spousty vzorečků kde není ani kousek kučecího tuku, protože skoro ve všech granulích i když tam píšou rybí, kachní atd...všude je kuřecí...Nakonec jsme našli N&D rybí-dva druhy, ty jí sedí a hlavně nemusí jíst dietu i druhý kocour, který je zdravý.Ještě jsem našla v německu jen čistě krůtí a losos bez kuřecího.takže toto dáváme a má krásné bobíky.

Aha, díky za odpověď. No hlavně, že už čičina problémy nemá... Tak to vypadá, že spousta, ne-li většina krmiv je narvána kdečím a to, že tam je nějaký (jakýkoli) produkt (odpad) z kuřete už se výrobce "nepochlubí".

KrisNeko

6.9.2020 00:46
KrisNeko

XXX.XXX.104.140

Mně se to také stává. Když má zadek špinavý jen trochu, tak chvíli počkám, aby si to umyl sám, ale když to má řidší tak mu toho na chlupech zůstane hodně jelikož je dlouhosrstý. Plánuju, že mu to kolem zadečku budu stříhat, ale nebyla jsem si jistá jestli není třeba nemocný. Když jsem si to tady přečetla, ulevilo se mi, že nejsem jediná komu se to stává.

6.9.2020 08:42

Máme kočky s delší srstí a když mají měkkčí bobek, tak si kolikrát zašpiní chlupy kolem. Naše ragdollka je na to expert, už nám jednou rozsedla ho*no i v posteli ...každopádně stříhám kolem zadku, ať se jí to tam nelepí...když měla průjem a zes.rala si s prominutím zadní nohy, tak jedině koupel s kočičím šamponem...to se jinak nedá (a to bylo štěstí, že se to stalo zrovna, když jsem byla doma, nechtěla bych vidět tu spoušť třeba po návratu z práce ).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík