Zdravím, mám dvě gaučové kočky a k nim štěně psa. Často, většinou po návštěvě příbuzných, co mají další psy, si přes svého psa přitáhnu blechy na kočky.
Naposledy to bylo po vánocích. Kočky dostaly pouze frontline, pes ho dostal dvakrát (před i po vánocích) - zrovna nebylo nic lepšího k dostání.
Ačkoliv se snažím kočky vyčesávat, pořád na nich nacházím bleší trus, hlavně na zádech a u kořene ocasu. Není to nějak extra zamoření, hodně je po večerech drbu a vybírám jim to. Pes se drbe každé ráno intenzivně, přes den méně. Netuším, jestli je to blechami ( pečlivě srst kontroluji a pes nic nemá) nebo je to tím, že je to pes a psi se občas drbou.
Přemýšlím, za jak dlouho trus z koček vymizí, jestli je to jen pozůstatek předchozího zamoření, nebo jestli mají znovu blechy. Nechci jim opět aplikovat odblešovač dokud to nebude určitě přes měsíc od poslední aplikace a šla bych do Strongholdu nebo něčeho lepšího než je Frontline.
Co myslíte? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

beastije
napsal(a):
Zdravím, mám dvě gaučové kočky a k nim štěně psa. Často, většinou po návštěvě příbuzných, co mají další psy, si přes svého psa přitáhnu blechy na kočky.
Naposledy to bylo po vánocích. Kočky dostaly pouze frontline, pes ho dostal dvakrát (před i po vánocích) - zrovna nebylo nic lepšího k dostání.
Ačkoliv se snažím kočky vyčesávat, pořád na nich nacházím bleší trus, hlavně na zádech a u kořene ocasu. Není to nějak extra zamoření, hodně je po večerech drbu a vybírám jim to. Pes se drbe každé ráno intenzivně, přes den méně. Netuším, jestli je to blechami ( pečlivě srst kontroluji a pes nic nemá) nebo je to tím, že je to pes a psi se občas drbou.
Přemýšlím, za jak dlouho trus z koček vymizí, jestli je to jen pozůstatek předchozího zamoření, nebo jestli mají znovu blechy. Nechci jim opět aplikovat odblešovač dokud to nebude určitě přes měsíc od poslední aplikace a šla bych do Strongholdu nebo něčeho lepšího než je Frontline.
Co myslíte? Děkuji.
Jestli po měsíci pořád nacházíte bleší trus, znamená to prostě, že mají pořád blechy.
Frontline prakticky nefunguje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

beastije
napsal(a):
Nemuzu najit nikde v obchode ani stronghold ani advocate
Nasla jsem jen Fipron, Fypryst, Flevox a ani jeden neznam a nemam s nim zkusenosti
Jak jste na tom vy?
Dekuji.
Stronghold a Advocate jsou vyhrazenými léčivy a prodává je pouze veterinář.
Fipron, Fypryst, Flexox... Je to jedno, uvnitř pipetky je frontline, liší se to jen značkou a proti blechám je to všechno stejně nanic.
beastije
napsal(a):
Co myslíte? Děkuji.
Pokud tam je pořád trus, tak prostě ty blechy mají dál. Hodně lidí neví, že až 95% blech je v prostředí, takže to, že ji na kočkce /psovi nenajdete při česání neznamená, že tam není.
Osobně si nemůžu vynachválit Stronghold (ano, k dostání pouze u veterináře, stojí kolem 300, -).
Přivezla jsem si s kocourem blechy, dostal tendy kapku Flevoxu, ale drbal se dál. Tak jsme po týdnu dávali Stronghold. Veterinář říkal, že ten měsíc je ochranná doba, kdy by měl přípravek působit, ale ne že se dá dát další dávka až za ten měsíc, když to nefunguje.
Tak, dneska aplikovan Advocate na kocky a Advantix na psa.
Chtěla jsem se zeptat, jestli stačí pelech a povlečení a peřiny vyprat na 40°? Mám program na 40 co pere 45 minut, takž bych za večer zvládla snad vše co je potřeba vyprat a vystříkat postel a gauč, že bych to měla za sebou
Pak už jen vytřít a snad budeme blech zbaveni
Děkuji.
beastije
napsal(a):
U nas zatim vse ok, ale musim opet sehnat Advantix. Budu odblesovat jen psa, nema se to pak jak dostat na kocky. Schvalne se na tu Vectru zeptam ;)
Dekuji.
Hlavně prosím nedávej ten Advantix, ten je pro kočky jedovatý. Většina lidí jej tady zaměňuje za Advantage - ten je pro kočky. Při anlické výslovnosti navíc znějí ještě více podobně.