Smilla Adult kachna s brambory - co na ně říkáte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2015 10:17
lednacek8

XXX.XXX.192.99

Složení
21, 5 % Kachna (sušená a jemně mletá), škvarky, rýže (sušená a jemně mletá), kukuřice, kukuřice (sušená a jemně mletá), 6, 5 % bramborové vločky, drůbeží tuk, hovězí tuk, jaterní hydrolyzát, melasa z cukrové řepy, jablečné výlisky, lněné semínko, 0, 4 % pomerančový džus (sušený), chlorid sodný, droždí (extrahované), 0, 05 % yucca schidigera (sušená).
Doplňkové látky:
Nutriční doplňkové látky:

Vitamíny na kg: Vitamín A 13.000 IE, vitamín D3 1.300 IE, vitamín E (vše rac-alfa-tokoferol-acetát 3a700) 100 mg, vitamín B1 (thiamin mononitrát) 5 mg, vitamín B2 (riboflavin) 5 mg, kyselina pantothenová (D-pantothenát vápenatý) 12 mg, niacin 45 mg, vitamín B6 (Pyridoxin) 4 mg, biotin (D(+)-biotin) 700 mcg, vitamín B12 (cyanoccobalamin) 75 mcg. Antioxidační směs tokoferolů bohatá na extrakty přírodního původu.
Stopové prvku na kg:
Železo (železo (II) sulfát, monohydrát) 125 mg, měď (měď (II) sulfát pentahydrát) 12 mg, zinek (oxid zinečnatý) 100 mg, mangan (mangan(II)-oxid) 15 mg, jod (jodičnan vápenatý, bezvodý) 1, 5 mg, selen (seleničitan sodný) 0, 15 mg.
Aminokyseliny na kg:
DL-Methionin 4.500 mg, Taurin 1.000 mg.

bílkovina tuk vláknina popel/popelovina vápník fosfor vlhkost sodík
32.0 % 15.0 % 3.0 % 6.5 % 1.25 % 0.85 % 10.0 % 0.3 %.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2015 11:16

Nechápum když píšou "kachna s brambory" že tam cpou drůběží tuk, hovězí tuk...to je výborný pro všechny alergiky...Složení podle mého nic moc.Masa je tam málo.Podívejte se na granule N&D nebo Taste of Wild.

9.2.2015 21:29
peggi16

XXX.XXX.33.240

Kukuřice v granulích také není dobrá, možný alergen. Bylo tady dobré téma ohledně granulí, nevím, jak se přesně jmenovalo, ale bylo tam hodně příspěvků (snad Granule pro kočky - nejlepší poměr cena/kvalita...tak nějak). Psal tam pan Miloš, rozebíral granule docela dobře, pomohlo mi to při výběru granulí. Do Smilly bych nešla.

9.2.2015 22:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

peggi16 napsal(a):
Kukuřice v granulích také není dobrá, možný alergen. Bylo tady dobré téma ohledně granulí, nevím, jak se přesně jmenovalo, ale bylo tam hodně příspěvků (snad Granule pro kočky - nejlepší poměr cena/kvalita...tak nějak). Psal tam pan Miloš, rozebíral granule docela dobře, pomohlo mi to při výběru granulí. Do Smilly bych nešla.

A pak také bylo dobré téma "Kdo je pan Miloš?" smajlík

10.2.2015 07:16

Zde je diskuze, kde přispívá i "pan Miloš", který porovnával složení granulí:

https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/1714840/granule

10.2.2015 12:31
lavacca

XXX.XXX.37.252

Hodně záleží, jak jste finančně limitován (např. Ty N&D jsou už jiná liga oproti cca 75-80, -/kg dle velikosti balení u Smilly)... Nicméně u té Smilly neodpovídá moc cena x kvalita. Kouknu-li na to, tak je to pytel plný kukuřice, rýže a škvarků doplněný něco málo kachny, aby to dobře vypadalo...což pro kočku, jakožto masožravce, vskutku nic moc.

10.2.2015 14:42
peggi16

XXX.XXX.33.240

fikovnice napsal(a):
A pak také bylo dobré téma "Kdo je pan Miloš?" smajlík

A kdo je pan Miloš podle Vás? Téma jsem nějak nenašla...

10.2.2015 15:18

peggi16 napsal(a):
A kdo je pan Miloš podle Vás? Téma jsem nějak nenašla...

V této diskuzi jsou i příspěvky "pana Miloše", který hodnotí granule na základě jejich složení...

10.2.2015 20:33
peggi16

XXX.XXX.33.240

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V této diskuzi jsou i příspěvky "pana Miloše", který hodnotí granule na základě jejich složení...

Na tyto stránky jsem přece upozornila, nedala jsem přímo odkaz, ale jen název. Podle toho by to neměl být problém najít. A samozřejmě, nepsal tam jen pan Miloš...Asi nějak nechápu, co chcete říct ohledně p. Miloše...

11.2.2015 13:16

peggi16 napsal(a):
Na tyto stránky jsem přece upozornila, nedala jsem přímo odkaz, ale jen název. Podle toho by to neměl být problém najít. A samozřejmě, nepsal tam jen pan Miloš...Asi nějak nechápu, co chcete říct ohledně p. Miloše...

Nechci říct nic ohledně pana Miloše, ani o nikom jiném. Byl to jen univerzální příspěvek pro snazší hledání. . . Bohužel jsem tuto reakci nedala jako samostatný vstup. Tato diskuze mě oslovila a určitě zkopírované "vlákno" pomůže s výběrem krmiva i jiným.

11.2.2015 13:26

Už chápu o čem byla řeč. . . Našla jsem to až teď
Jak tady píše fikovnice: "A pak také bylo dobré téma "Kdo je pan Miloš?" smajlík

http://www. ifauna. cz/psi/nemodforum/r/detail/1735025/kdo-je-pan-milos

11.2.2015 14:31
peggi16

XXX.XXX.33.240

Jak tady píše fikovnice: "A pak také bylo dobré téma "Kdo je pan Miloš?" smajlík

Jo, tak to bylo na psech. . . díky za odkaz.

12.2.2015 22:50
ditus

XXX.XXX.140.17

lavacca napsal(a):
Hodně záleží, jak jste finančně limitován (např. Ty N&D jsou už jiná liga oproti cca 75-80, -/kg dle velikosti balení u Smilly)... Nicméně u té Smilly neodpovídá moc cena x kvalita. Kouknu-li na to, tak je to pytel plný kukuřice, rýže a škvarků doplněný něco málo kachny, aby to dobře vypadalo...což pro kočku, jakožto masožravce, vskutku nic moc.

To jste s tou cenou trošku vedle, Smillu kupuju za cca 60Kč/kg, podle akcí...kachnu jsem koupila taky v akci...kočkám moc nejela, obyčejně jedí Smillu snad všechn druhů, kachna je nějaká novinka, jinak Adult, kitten, Sensible, drůbeží hvovězí...všechno v pohodě...a co se týká kvality, zřejmě to bude dost kvalitní krmení, můj kocour blil po všem vyjma Acany, Orijenu, Taste of The Wild...jiné jsem nezkoušela neb mě to přestalo bavit a jelikož se zhoršila i moje fin. situace, hledala jsem levnější a bez konzervantů s dobrým obsahem masa, což Smilla splnila a jelikož kocour je po ní fit, nezvrací a chutná mu, tak jí jedí i všichni ostatní...krmím s ní víc jak rok a spokojenost maximální:) Třeba na Brit Care začaly kočky mít po roce problémy- ošklivá srst, vrátilo se zvracení jak kocoura tak dokonce začaly i ostatní. Kocour má autoimunitní poruchu, je hluchý- čistý albín...myslím, že má v sobě asi to nejhorší, co albíni mohou mít a proto jsem velmi vděčná za tyto granule. Konzervy mají taky moc dobré...i chuťově(chutnala jsem:).

13.2.2015 10:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

ditus napsal(a):
To jste s tou cenou trošku vedle, Smillu kupuju za cca 60Kč/kg, podle akcí...kachnu jsem koupila taky v akci...kočkám moc nejela, obyčejně jedí Smillu snad všechn druhů, kachna je nějaká novinka, jinak Adult, kitten, Sensible, drůbeží hvovězí...všechno v pohodě...a co se týká kvality, zřejmě to bude dost kvalitní krmení, můj kocour blil po všem vyjma Acany, Orijenu, Taste of The Wild...jiné jsem nezkoušela neb mě to přestalo bavit a jelikož se zhoršila i moje fin. situace, hledala jsem levnější a bez konzervantů s dobrým obsahem masa, což Smilla splnila a jelikož kocour je po ní fit, nezvrací a chutná mu, tak jí jedí i všichni ostatní...krmím s ní víc jak rok a spokojenost maximální:) Třeba na Brit Care začaly kočky mít po roce problémy- ošklivá srst, vrátilo se zvracení jak kocoura tak dokonce začaly i ostatní. Kocour má autoimunitní poruchu, je hluchý- čistý albín...myslím, že má v sobě asi to nejhorší, co albíni mohou mít a proto jsem velmi vděčná za tyto granule. Konzervy mají taky moc dobré...i chuťově(chutnala jsem:).

Nevím kde kupujete, koukala jsem na aktuální cenu na zoohitu. Pokud ji kupujete za 60, -/kg, tak je to ok cena na to složení.

Jak asi každý ví, granule se musí zkoušet - ne každé kočce sedne to, co jiné. A i u psů se stává, že jim bezobilné receptury nesednou a musí mít aspoň třeba s rýží, atd.

A k tomu obsahu masa - máte ho tam 21,5% což pro masožravce nic moc... pak je to doháněné škvarkami (no, co tak asi krom tuku kočce dají?), drůbežím a hovězím tukem. A zbytek už jen rýže, kukuřice (velmi vtipně psaná 2x po sobě, aby neposkočila ve složení dopředu), brambory a zbytek. Nicméně za ty peníze rozhodně lepší než Whiskas a podobný barevný marketovky.

13.2.2015 12:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ano, ano, nějaký čas jse zde nebyla a koukám, že z mé nevinné poznámky se stala téměř detektivka . Jinak práce pana Miloše si cením!

13.2.2015 18:46

fikovnice napsal(a):
Ano, ano, nějaký čas jse zde nebyla a koukám, že z mé nevinné poznámky se stala téměř detektivka . Jinak práce pana Miloše si cením!

Jak se říká "řeč je pramenem nedorozumění" a na netu to platí docela často. V dobré víře dobře poradit, jsem se do toho nějak zamotala. Ale nakonec se to vysvětlilo. Tedy alespoň z mého úhlu pohledu.

14.2.2015 03:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jak se říká "řeč je pramenem nedorozumění" a na netu to platí docela často. V dobré víře dobře poradit, jsem se do toho nějak zamotala. Ale nakonec se to vysvětlilo. Tedy alespoň z mého úhlu pohledu.

Z mého taktéž .

4.5.2015 09:02
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já věřím v chovatelské heslo co ušetřím nyní na krmivu, vydám později u veterináře. Raději investuji do prevence a kupuji granule kvalitní, a není mi líto kupovat kocourovi orijen cat /kdo vyzkouší vidí že krmná dávka je opravdu směšně nízká, takže spotřeba opravdu malá a kocourek ve skvělé kondici/. Tudíž cena 152 Kč za kilo mě opravdu netlačí.
místo smilly s kukuřicí a škvarky bych doporučila raději taste of the wild /na heuréce od 735 Kč/6,8 kg/ nebo aspoň Brit care bezobilná řada I´m /i´ve/ na heuréce od 689 Kč/7 kg.

4.5.2015 09:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jinak oproti smille je určitě kvalitnější i řada brit premium cat. za 439 Kč 8 kg granulí, sice je to jen obyč řada s kukuřicí, ale alespoň obsahuje opravdové maso.

Přidejte reakci

Přidat smajlík