Naše kočka na záchod umí, ale většinou tam nechodí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2015 20:00
natalka69

XXX.XXX.204.29

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se někdo setkal s tím, že jeho kočka na záchod chodila spíše /chodí ale míň a míň/.. Na denním pořádku, čurání na prodlužky, na pelíšek, na koberci (vypráno, vyoctováno a pod.), hovínka před dveřmi vedle záchodu, pod postelí prostě všude. Mysleli sme si, že to dělá naschával např. že neměl vodu, nebo že se mu nevěnujeme, nic nepomáhá, at má všechno (hrajeme si, jídlo pořád má, má spousty hraček,..), má dva záchody (jeden s pískem a druhý s krystaly..) Nechápeme to, že dřív na záchod normálně chodil a víc a víc si dělá kde chce. Je to 5 měsíční kocourek Egyptské Mau.. Nějaké typy rady? Už opravdu nevíme co dál. Děkuji

16.2.2015 20:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

natalka69 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se někdo setkal s tím, že jeho kočka na záchod chodila spíše /chodí ale míň a míň/.. Na denním pořádku, čurání na prodlužky, na pelíšek, na koberci (vypráno, vyoctováno a pod.), hovínka před dveřmi vedle záchodu, pod postelí prostě všude. Mysleli sme si, že to dělá naschával např. že neměl vodu, nebo že se mu nevěnujeme, nic nepomáhá, at má všechno (hrajeme si, jídlo pořád má, má spousty hraček,..), má dva záchody (jeden s pískem a druhý s krystaly..) Nechápeme to, že dřív na záchod normálně chodil a víc a víc si dělá kde chce. Je to 5 měsíční kocourek Egyptské Mau.. Nějaké typy rady? Už opravdu nevíme co dál. Děkuji

Například zkusit různě popřemísťovat záchody jste zkoušeli? Do WC zkusit dát kozlík, lidé tady radí kozlíkové kapky, já mám lepší zkušenost s kozlíkovým kořenem, který se dá sehnat v lékárně jako čaj (sušená droga) - většinou jej nemají skladem, ale objednají.
Zvláštní je, že kocour na WC už chodil a pak přestal. Takže přichází do úvahy i "klasika" - nějaký zdravotní problém (jsou tady o tom snad desítky příspěvků), kdy kočka nechodí na WC, protože si s ním spojuje bolestivé vyměšování (toto je ale typické hlavně pro močení).
Já řešila asi před 14 dny opak - nově vzatý kocourek z útulku chodil na velkou mně pod postel a až různým rozmísťováním WC, různými stelivy, zahrazením postele, aby pod ni nemohl, apod. se postupně naučil na WC (i když asi před týdnem měl zase "zatmění mysli" a udělal to pod postel; od té doby zase klid - oba mí kocouři chodí na WC. Docela Vás chápu. Bylo to martyrium stále uklízet a všichni víme, jak třeba kočičince smrdí . Ještě mě napadá, zda kocourek už nemohl dosáhnout puberty, předpokládám, že jej ještě nemáte kastrovaného, a hormonální změny v něm a teď zrovna probíhající mrouskací období, by podle mě také mohly způsobit změnu v jeho chování.

16.2.2015 21:04
lavacca

XXX.XXX.232.5

natalka69 napsal(a):

A neříjí se v okolí nějaká kočka, kterou by slyšel ? Přijde mi to jako značkování. Což by vyřešila kastrace...

Další možností je zdravotní problém, ale to se mi nezdá, že by čůral i kadil vedle...to spíš kočky čůrají jinde, protože si spojují bolest při čůrání s wc a myslí si, že když se vyčůrají jinde, tak je to nebude bolet.

16.2.2015 21:59
natalka69

XXX.XXX.204.29

Děkuji moc všem. Prostě chodí na oba záchody jen občas. Ví že když to udělá jinam je to špatně, dostaval pamlsky kdyz byl v zachodu a tak.. Dojedu snad k veterináři, snad se s tím dá ještě něco dělat. Je mu 5 měsíců, na značkování mi to příjde ještě brzy. No uvidíme, děkuji ještě jednou

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2015 07:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte krásnou kočičku Vypadá trochu jako Ocicat, co mám já.Jinak se přikláním k názoru, že kočička má nějaký zdravotní problém.nechte jí vyšetřit moč, pro jistotu.Stačí odebrat vzorek, domluvit se s veterinářem kdy, aby to poslali do laborky.Asi ho to při čůrání bolí, tak hledá jiné místo kde si myslí, že ho to bolet nebude...Držím palce krasavečkovismajlík

17.2.2015 11:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máte krásnou kočičku Vypadá trochu jako Ocicat, co mám já.Jinak se přikláním k názoru, že kočička má nějaký zdravotní problém.nechte jí vyšetřit moč, pro jistotu.Stačí odebrat vzorek, domluvit se s veterinářem kdy, aby to poslali do laborky.Asi ho to při čůrání bolí, tak hledá jiné místo kde si myslí, že ho to bolet nebude...Držím palce krasavečkovismajlík

Také se mi moc líbí - je krásný! (y).

17.2.2015 11:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Také se mi moc líbí - je krásný! (y).

Aha, chtěla jsem udělat klasickýho smajlíka - palec nahoru - a ono to nefunguje (mám na mysli to (y).

17.2.2015 11:13
natalka69

XXX.XXX.204.29

Děkuji :) bude pak možnost připuštění :P.

17.2.2015 11:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

natalka69 napsal(a):
Děkuji :) bude pak možnost připuštění :P.

Já mám obyčejné dva kocoury útulkáče, ale preferuji toto zbarvení a vždy jsem si říkala, že pokud bych někdy šla do nějakého plemene, asi by to byla právě egyptská mau...
Tak hlavně ať teď vyřešíte ten problém - já se s novým kocourem (také 5měsíčním) takto trápila asi 14 dní. Dennodenní uklízení po návratu domů - vždy pod mojí postelí, to bylo teda období... .

17.2.2015 11:17
natalka69

XXX.XXX.204.29

Právě ze taky nic jineho nedelam nez uklizim a porad kontroluju mista... Jinak uz me to taky napadlo obyc hezkou kocku jak by ty kotatka asi vypadaly, urcite krasne :) :D.

17.2.2015 11:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

natalka69 napsal(a):
Právě ze taky nic jineho nedelam nez uklizim a porad kontroluju mista... Jinak uz me to taky napadlo obyc hezkou kocku jak by ty kotatka asi vypadaly, urcite krasne :) :D.

Jo, to Vás chápu. A zkusila jste ty rady - psala jsem Vám jako první několik nápadů, které se doporučují...? A ten Váš to dělá všude možně nebo na jedno místo?

17.2.2015 12:26
natalka69

XXX.XXX.204.29

Ten kozlík jsem jeste nezkousela, chodí vetsinou na ta samá ale pořád přibyvaji.. prijde mi ze jak se mu chce. Pred dvermi a do prodluzky mi prijde jestli to nedela i naschval. pritom ma prvni posledni..

17.2.2015 14:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

natalka69 napsal(a):
Ten kozlík jsem jeste nezkousela, chodí vetsinou na ta samá ale pořád přibyvaji.. prijde mi ze jak se mu chce. Pred dvermi a do prodluzky mi prijde jestli to nedela i naschval. pritom ma prvni posledni..

U nás to bylo spíše proto, že se nově příchozí kotě bálo velkého kocoura. Těžko říct... Také u nás mají první poslední .

18.2.2015 18:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

natalka69 napsal(a):

Kočky to moc naschvál nedělají, i když výjimky se najdou. Ale většinou jsou to dost zásadní změny doma. A dělají to starší kočky zvyklé na svůj stereotyp. Ne takhle mladá koťata.

Byli jste už u veta?

18.2.2015 21:15
natalka69

XXX.XXX.204.29

Nebyli, pujdeme příští týden. Uvidíme co nám řekne:).

18.2.2015 23:12
papuchalk

XXX.XXX.96.38

natalka69 napsal(a):

Příští týden? Zvíře není auto, u kterého je jedno, jestli se opraví dnes, nebo za měsíc. Jestli je to opravdu infekce močových cest, tak za ten týden může vlézt i na ledviny, léčení pak bude mnohem delší, složitější a finančně nákladnější. Navíc zánět močových cest je hodně bolestivá záležitost. Jděte k vetovi hned, nenechte kocourka další týden trápit.

19.2.2015 19:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

natalka69 napsal(a):

Také se přimlouvám na řešení, co nejdříve. Pokud jsou to močové problémy, tak se vžijte do kocourkových pocitů, když jde na wc a řeže ho to, atd. Tohle opravdu nelze podceňovat! Čím déle to bude mít, tím více bude dráždit stěnu moč. měchýře a bude se to déle a obtížněji léčit.

Zítra máte pátek, ideální den na to případně něco už řešit a ohlídat kocoura přes víkend, zda se to lepší či ne, atd.

19.2.2015 19:29
natalka69

XXX.XXX.204.29

Jasne, to de nebojte. Já spis zapomnela napsat, ze kocourka sem mela u pritele doma. Prave kvuli temhlr vecem sem si ho musela vzit k nam. Mame tu sice starsiho kocoura. Ale uz 4. den je vse v poradku. Cura minimalne 2x denne do stejneho zachodu co mrl predtim, s "velkou" taky nema problem. Pritom ma porad ten stejny zachod. A navic nase veterinarka ma dovolenou. V pondeli tam zajdu, kdyz ke to takhle :) Urcite to s ni poresim:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík