Ahoj.
Mám 3 kočky(2x ragdoll a sphynx). Najmä v lete je mi dosť blbé byť vonku, užívať si slniečka a pritom ich vidieť ako pokukujú cez okno a snažia sa dostať na nejaký paprsok svetla, aby sa vyhrievali.
Chcela by som sa preto opýtať, mohla by som ich pustiť navoľno po záhrade(máme hladký,1,80cm vysoký betónový plot poctivo po celom pozemku-plotom je taktiež oddelená zadná časť domu od prednej, čiže by sa nedostali k bráne a k možnému úniku), alebo by bolo lepšie postaviť im, pavilón" ktorý bude mať pletivo aj zhora, a púšťať ich tam?(samozrejme mali by tam mnoho vyvýšených miest, skrývačiek a zábavných vecičiek :) aby sa nenudili. Ak by to mohlo byť, aké sú vhodné parametre pre tri kočky?
Ďakujem.
Na Vašem místě bych to zkusila. Sice zeď o výšce 1,80 m asi pro kočku není až takový problém, ale otázkou je, jestli zrovna vaše kočky budou mít vůbec snahu ji překonat. Kočky bych pouštěla jen pod dohledem a sama uvidíte. Pokud by se naučily utíkat, pak nezbyde, než jim udělat voliéru. Rozměry vám nikdo asi neporadí, samozřejmě, že čím větší, tím lepší. Záleží na dispozici vaší zahrady, kde by bylo místo. Aby tam bylo sluníčko i stín. Ideální je, když kočky mohou vylézat třeba nějakým oknem z domu přímo do voliéry kdy chtějí.
Myslím, že zde chybí úplně základní info - zda jsou kočky kastrované. Sice předpokládám, že ano, ale pokud náhodou ne, bála bych se je asi před kastrací vypustit.
Ostatně to stejné teď řeším s mnou mnohokrát zmiňovanou chalupou - konečně se snad po 6 týdnech chystám aspoň na 24hod na chalupu a pořád zvažuji, zda malého (asi půlroční, zatím nekastrovaný) nenechat raději doma. Což je také dilema, protože sám přes noc v bytě ještě nebyl. Chtěla bych odjet třeba navečer s velkým a zítra odpol. - navečer se vrátit. Co si o tom myslíte (hlavně vy, kteří znáte celou tu moji anabázi s kocoury; ale samozřejmě budu vděčná za všechny podněty)?
fikovnice
napsal(a):
Myslím, že zde chybí úplně základní info - zda jsou kočky kastrované. Sice předpokládám, že ano, ale pokud náhodou ne, bála bych se je asi před kastrací vypustit.
Ostatně to stejné teď řeším s mnou mnohokrát zmiňovanou chalupou - konečně se snad po 6 týdnech chystám aspoň na 24hod na chalupu a pořád zvažuji, zda malého (asi půlroční, zatím nekastrovaný) nenechat raději doma. Což je také dilema, protože sám přes noc v bytě ještě nebyl. Chtěla bych odjet třeba navečer s velkým a zítra odpol. - navečer se vrátit. Co si o tom myslíte (hlavně vy, kteří znáte celou tu moji anabázi s kocoury; ale samozřejmě budu vděčná za všechny podněty)?
Já bych nechala malého doma - zatím. Myslím, že ještě není tak úplně sžitý ani s Vaším bytem a ani není ještě úplný kamarád s vaším kocourem... To, že kocour nebyl ještě sám doma přes noc, bych vůbec neřešila. Ono se mu doma nic nestane a Vy si ušetříte spoustu nervů. To je můj názor, někdo může mít jiný.
Ďakujem všetkým za reakcie.
Dnes som to teda ráno skúšala s prvým adeptom, zväčša sa držal pri mne, bolo to vcelku okej, aj keď pár krát skúšal vyskočiť na plot, no bezúspechu. :)
Tento jediný je vykastrovaný, ostatné dve mačičky nie sú, tak to asi začneme skúšať až po kastrácií no :/ ale uvidíme. :).
koňadra
napsal(a):
Já bych nechala malého doma - zatím. Myslím, že ještě není tak úplně sžitý ani s Vaším bytem a ani není ještě úplný kamarád s vaším kocourem... To, že kocour nebyl ještě sám doma přes noc, bych vůbec neřešila. Ono se mu doma nic nestane a Vy si ušetříte spoustu nervů. To je můj názor, někdo může mít jiný.
Děkuji "Koňadro". Váš názor je jen potvrzením toho, k čemu jsem se klonila já.
Přeji hezký víkend!
Izaskt
napsal(a):
Ďakujem všetkým za reakcie.
Dnes som to teda ráno skúšala s prvým adeptom, zväčša sa držal pri mne, bolo to vcelku okej, aj keď pár krát skúšal vyskočiť na plot, no bezúspechu. :)
Tento jediný je vykastrovaný, ostatné dve mačičky nie sú, tak to asi začneme skúšať až po kastrácií no :/ ale uvidíme. :).
Právě... Bála bych se, že ne že Vaše kočky utečou, ale může se k nim třeba dostat nějaký ctitel a nakrýt je.
fikovnice
napsal(a):
Zatím bych ho tam nebrala. Ať se nezatoulá - je teď období říjí a určitě v okolí bude nějaká nekastrovaná kočka. Tak ať od ní něco nechytí či při cestě za ní s emu něco nestane (srážka s autem apod.).