Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2015 02:57
ssuchos

XXX.XXX.255.114

Dobrý den,
mám dotaz, plánuji si pořídit kocourka z útulku, kotě, nebo dospělého na tom mi až tak nezáleží, kočky máme nějaké venkovni, vždycky když jsme zkoušeli je "zdomácnět" dopadlo to zničeným vybavením a spokojenou číčou zase venku , problém je ten, že máme doma fenu Yorka, která venkovní kočky nesnáší, doma máme taky králíka a andulky a s těma je v pohodě, s králíkem dokonce hraje na honěnou a navzájem si pojídají z misky dobroty, myslíte, že bude problém s kočkou doma? Není nijak nevychovaná, poslechne na slovo a respektuje, co po ní chceme, jen nechci abychom se nakonec trápili všichni, díky Zdeněk.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2015 08:39

ssuchos napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz, plánuji si pořídit kocourka z útulku, kotě, nebo dospělého na tom mi až tak nezáleží, kočky máme nějaké venkovni, vždycky když jsme zkoušeli je "zdomácnět" dopadlo to zničeným vybavením a spokojenou číčou zase venku , problém je ten, že máme doma fenu Yorka, která venkovní kočky nesnáší, doma máme taky králíka a andulky a s těma je v pohodě, s králíkem dokonce hraje na honěnou a navzájem si pojídají z misky dobroty, myslíte, že bude problém s kočkou doma? Není nijak nevychovaná, poslechne na slovo a respektuje, co po ní chceme, jen nechci abychom se nakonec trápili všichni, díky Zdeněk.

Dost záleží na výběru povahy kočky, k psovi spíš kotě nebo dospělou kočku, která je na psy zvyklá. Prostě kočka musí být aspoň trochu v pohodě a pokud máte psa ovladatelného, tak mu to vysvětlíte, že domácí kočka je něco jiného.

S čím ale bude problém, bude soužití kočka x andulky. Andulka je pro kočku jídlo, to se nedá odnaučit, můžete pouze činit opatření, aby se kočka s andulce nedostala.

4.3.2015 10:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Ssuchos:
Kočka to u vás vyloví komplet .

4.3.2015 10:39
valeri

XXX.XXX.46.93

ssuchos napsal(a):
Dobrý den,

Spiš bych si vzala koťe aby si na psa v pohodě zvyklo a jestli vam pes naháni kočky tak by to s dospělou bylo stejně ale na kotě si zvykne přece jenom to taky vypadá jak malý králik
Když bude kotě tak bych kni pouštěla často toho králika aby poněm v dospělosti nešla. Pro vás by byl nejlepší nějaky ten pecivál aby nechtěl andulky :-D.

4.3.2015 11:33
ircza

XXX.XXX.68.103

ssuchos napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den, zrovna seznamujeme naší fenku s kocourkem. Kocourovi je deset měsíců a už je po kastraci, Míně - feně je už před deset let, přesně nevím, je to nalezenec-lovec. Musím říct, že jsme byli až překvapení, jak jim to spolu jde. Mína venkovní kočky taky loví, nicméně je naučená, že kočky, co se pohybují doma, honit nesmí - rodiče mají kočky. I tak je občas prožene, ale s tím se počítá, nechce jim ublížit...Nám se velmi osvědčilo naučit Mínu heslu: "Naše kočička".
Musím vás upozornit, že jsem nejdřív musela psa odvézt pryč - na radu tady zkušených chovatelů-protože kocour se strašně bál a nechtěl ani jíst. Po cca dvou dnech, kdy byl pes pryč, začal žrát, mazlit se a objevovat barák. Po týdnu jsem psa opět přivezla a pomalu jsme je začali seznamovat. Psa jsem odvelela na místo, při jakémkoliv pokusu vyjet na kočku jsem ho usměrnila povelem zůstaň nebo nesmíš a pořád jsem opakovala, že je to naše kočička. Ejhle je to týden a ti dva už jsou v pohodě...kocour je teda ještě trochu hysterický pokud se se psem potkají, ale to už půjde. Budete se asi muset připravit, i když neznám vaší povahu, že vám bude chvíli psa líto - mě bylo. Protože kocour je pěknej zmetek a provokuje ho. Pes musí poslouchat a ležet na místě, zatímco kocour si lehne před něj a začne se mejt, protahovat, mňoukat...takže je potřeba psa také odměňovat za to, že to takhle zvládá a je okřikovaný ;-) Držím vám palce.

4.3.2015 21:30
ssuchos

XXX.XXX.207.233

No andulky jsou v kleci na chodbě, nebyl by extra problém zavírat prostě dveře z kuchyně do chodby, pes je trošku hysterka, ale poslouchat umí na slovo, je to už starší fenka, která je tak trochu pecivál taky, takže si myslím, že pokud nebude kocour lozit na její místečko na gauči, mohl by být klid, jinak taky bych asi upřednostnil kotě, nebo třeba do roka věku, nejdůležitější pro mě je, aby už uměl na kočkolit, jinak snad zvládnu i pár katastrof :D
Díky za rady Zdeněk.

4.3.2015 22:29

ssuchos napsal(a):
No andulky jsou v kleci na chodbě, nebyl by extra problém zavírat prostě dveře z kuchyně do chodby, pes je trošku hysterka, ale poslouchat umí na slovo, je to už starší fenka, která je tak trochu pecivál taky, takže si myslím, že pokud nebude kocour lozit na její místečko na gauči, mohl by být klid, jinak taky bych asi upřednostnil kotě, nebo třeba do roka věku, nejdůležitější pro mě je, aby už uměl na kočkolit, jinak snad zvládnu i pár katastrof :D
Díky za rady Zdeněk.

Kočka není pes, na kočkolit umí zcela automaticky a odjakživa, totiž od chvíle, kdy je kotě schopné vylézt z pelíšku a chodit na záchod, chodí na záchod. Nehody se kočkám nestávají, jakože nikdy. Pokud dojde k nečistotnosti, příčinou není, že by kočka na kočkolit neuměla chodit, ale má zdravotní problém, nabídnutý záchod nesplňuje její požadavky, či máte problém vy.

5.3.2015 14:08
ssuchos

XXX.XXX.207.233

Aha, tak to jsem nevěděl, myslel jsem, že kočka se to musí naučit třeba od matky, tím pádem, že když si vezmu třeba nějakého nalezence z ulice, tak to umět nebude. Děkuji za osvětlení.

5.3.2015 19:11
lavacca

XXX.XXX.164.49

ircza napsal(a):
Dobrý den, zrovna seznamujeme naší fenku s kocourkem. Kocourovi je deset měsíců a už je po kastraci, Míně - feně je už před deset let, přesně nevím, je to nalezenec-lovec. Musím říct, že jsme byli až překvapení, jak jim to spolu jde. Mína venkovní kočky taky loví, nicméně je naučená, že kočky, co se pohybují doma, honit nesmí - rodiče mají kočky. I tak je občas prožene, ale s tím se počítá, nechce jim ublížit...Nám se velmi osvědčilo naučit Mínu heslu: "Naše kočička".
Musím vás upozornit, že jsem nejdřív musela psa odvézt pryč - na radu tady zkušených chovatelů-protože kocour se strašně bál a nechtěl ani jíst. Po cca dvou dnech, kdy byl pes pryč, začal žrát, mazlit se a objevovat barák. Po týdnu jsem psa opět přivezla a pomalu jsme je začali seznamovat. Psa jsem odvelela na místo, při jakémkoliv pokusu vyjet na kočku jsem ho usměrnila povelem zůstaň nebo nesmíš a pořád jsem opakovala, že je to naše kočička. Ejhle je to týden a ti dva už jsou v pohodě...kocour je teda ještě trochu hysterický pokud se se psem potkají, ale to už půjde. Budete se asi muset připravit, i když neznám vaší povahu, že vám bude chvíli psa líto - mě bylo. Protože kocour je pěknej zmetek a provokuje ho. Pes musí poslouchat a ležet na místě, zatímco kocour si lehne před něj a začne se mejt, protahovat, mňoukat...takže je potřeba psa také odměňovat za to, že to takhle zvládá a je okřikovaný ;-) Držím vám palce.

Přesně to je ono.. Musí se na to s trpělivostí, dát prostor kočce, aby se se psem pomalu seznámila a zároveň i pes si ujasnil, že číča je člen domácnosti a nežere se. :).

5.3.2015 19:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Pes to zřejmě pochopí .
Ale ona může malého psa "šikanovat" i kočka .
Naše obsadí pootevřené dveře (nebo schody) a malý pes ?
Neprojde.

5.3.2015 20:01

rapotacka11 napsal(a):
Pes to zřejmě pochopí .
Neprojde.

U nás neprojde ani velký pes

6.3.2015 01:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Pes to zřejmě pochopí .
Neprojde.

Jj, to dělal s velikánskou oblibou předminulý kocour! Vyloženě provokoval. Sedl si do dveří a začal se třeba v klidu mýt, ale psa projít v žádném případě nenechal...smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík