Bude se držet baráku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2015 14:42
mgtka

XXX.XXX.92.148

Chci si poridit kocku kvuli eliminaci mysi kolem domu, napadlo me poridit uz dospelou z utulku(vetsinou i byvaji vykastrovane coz je pro me plus), ale nauci se takova kocka ze je u naseho domu doma? Pomohlo by ji zavrit na par dnu/tydnu do sklepa a krmit ji tam a chodit za ni?
Nebo holt budu muset poridit kote, v tomto pripade lepe dve kotata?

7.4.2015 15:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mgtka napsal(a):
Chci si poridit kocku kvuli eliminaci mysi kolem domu, napadlo me poridit uz dospelou z utulku(vetsinou i byvaji vykastrovane coz je pro me plus), ale nauci se takova kocka ze je u naseho domu doma? Pomohlo by ji zavrit na par dnu/tydnu do sklepa a krmit ji tam a chodit za ni?

Počítejte s tím, že Vám v žádném útulku pravěpodobně ne(pro)dají kočku, která má sloužit jen jako myšilovka. Některé útulky to mají psané už na svých webovkách.

7.4.2015 15:57
mgtka

XXX.XXX.92.148

Tak to me nenapadlo...
Ale kdyby tam to omezeni nebylo neni mozne ji naucit byt u domu? Nebo je to prave kvuli toho, ze uz si dospela kocka nezvykne jinak nez zavrena v byte?

7.4.2015 16:19
macomb

XXX.XXX.200.100

mgtka napsal(a):
Tak to me nenapadlo...
Ale kdyby tam to omezeni nebylo neni mozne ji naucit byt u domu? Nebo je to prave kvuli toho, ze uz si dospela kocka nezvykne jinak nez zavrena v byte?

Naše kočky jsou jak doma tak je pouštíme ven, když chtějí.Máme je taky z azylku a ze začátku jsme je ven nepouštěli cca tak měsíc-dva aby si zvykly, že u nás jsou doma smajlík

7.4.2015 18:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Kočka, které doma nic nechybí, se doma drží.
Jen myši, ji k životu nestačí.
Krmit budete muset. Pak se bude doma držet.
Nebojte se, ji dopřát i nějakou lahůdku, kousek masa.
Znám z ulice i kastrované "trajdy".
Chodí na dvorky, kde krmí svoje kočky. Rvou se s domácími a přiživují se u nich.
Takže, dobře krmit!
Vezmete-li si kočku z útulku, upřímně Vám radím, vemte si 2, které jsou na sebe zvyklé.
Dále. Ne každá kočka loví.

7.4.2015 18:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

mgtka napsal(a):
Tak to me nenapadlo...

Myslím, že by pár dní, měla zůstat zavřená, aby si na Vás zvykla,
poznala Vás a nebála a neděsila se.
Zjistí, že u vás je v bezpečí a kvalitně krmena.
Kočky si hlídají "svůj pozemek" a bojují o něj.
Určitě si to u vás nárokuje nějaká cizí kočka, nového (vašeho) vetřelce
bude - budou vyhánět, rvát se...než si zvyknou na "nový pořádek".
Uděláte - li ten krok, vemte si 2.
Nám chytal myši kocour a 2 kočky.
Další kočky ne - nenaučily se to.

7.4.2015 18:27
mgtka

XXX.XXX.92.148

Rapotacka: Samozřejmě, že si nemyslíme, že se nají myší:)
Jinak koukala jsem na útulek v Havířově, mám to kousek a mají tam i kočky do jednoho roku, asi tam budeme muset zajet.

7.4.2015 18:46
Žanetka

XXX.XXX.142.245

Kočičku nechte pár dní doma at se otrká vše doma si prohlédne dělejte jí společnost a pak jděte klidně s ní na procházku po zahradě pozemku at ví že je s vámi v bezpečí.také sem to tak dělala a v pořádku krmím granulky konzervy a loví je šikovná -ale nemá omezení jako pes takže přeleze plot a loví i u sousedů k mé nelibosti neb mají psa co nerad kočky ale je ostražitá a už ví kdy může a kdy psa pouštějí a nejde tam a raději se drží u domu.Jinak když chce je doma, když chce tak venku se vyhřívá na sluníčku.

7.4.2015 18:49
mgtka

XXX.XXX.92.148

No já mám taky psy, ale jsou v domě, když jsou venku neublížili by jí, jen by ji s rachotem prohnali, kdyby se ohnala ona s brekem by utekli:)
Navíc máme všude po zahradě dostatek prostor, kde může vyskočit(balíky sena, hosp. budova, dřevo).

7.4.2015 19:07
Žanetka

XXX.XXX.142.245

Já měla psa který každou kočku hnal přes celou zahradu né aby ublížil ale jen vyhnal -jako hru a tak sem nechtěla kotě že to nepůjde a?pointa je jsem si kotě donesla domů, a pak jak kotě dospívalo a měnilo se v kočku tak jí napadl velký kocour a měla opravdu trauma že ani zamnou nechtěla jít a jediný byl pes od té doby spolu usínají čistí se a hrají si a jsou spokojeni dokonce chodí na procházky bok po boku po zahradě, takže nebojte to půjde bude se držet doma ale také bude chodit mimo ale má na zavolání příjde když ji vidím za plotem tak to mám snažší.

8.4.2015 05:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

mgtka napsal(a):
No já mám taky psy, ale jsou v domě, když jsou venku neublížili by jí, jen by ji s rachotem prohnali, kdyby se ohnala ona s brekem by utekli:)
Navíc máme všude po zahradě dostatek prostor, kde může vyskočit(balíky sena, hosp. budova, dřevo).

No, že by neublížili, to ona neví.
Bude v cizím prostředí, zvykat si na nový domov.
Psy bych k ní rozhodně nepouštěla.
Stačí, když je bude zatím jen cítit.
A psi ji taky nemusí třeba 3 (?) dny vidět.
Ucítí ji. Nechávala bych jim (kočce i psovi)
očichat místa, kde se pohyboval ten druhý.
Dopřála bych ji na seznamování s novým domovem
absolutní klid.
Kočka může být citlivější, takže ji psi nemusí
prohnat, ale vyděsit a vyhnat.

8.4.2015 05:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mgtka napsal(a):
Tak to me nenapadlo...

Tak ono také záleží na tom, jak ta kočka doposud žila v útulku, resp. v depozitu. Jestli byla od mala pouze bytová, teda "vnitřní", anebo jestli mohla ven - některá depozita to např. takto mají; anebo mají třeba útulky s venkovními voliérami.Tam naopak by byl problém kočku zavřít jen do bytu, pokud byla zvyklá i na venek. Může protestovat třeba čůráním mimo WC, atd. Ale Vy ji chcete ven...každopádně co vím od lidí z okolí, kočku (dospělou) na nový domov zvykali řádově týdny (jedni až měsíce - pořád měla tendenci utíkat - vracela se ob asi tři vesnice tam, odkud ji vzali). Takže určitě bych počítala s tímto, no a podle mých zkušeností s útulky (celkem nedávnými) neuspějete ani s tvrzením, že kočka bude na zvyknutí si ze začátku např. ve sklepě. Zkrátka jsou útulky a depozita, která si vymiňují např. to, že kočka bude bytová nebo bude "kombinovaná" - bytová s přístupem ven. Já jsem z JM kraje, sháněla jsem kocoura do bytu a některé ty podmínky někt. útulků byly hodně náročné... Teda pro mě ne...ale kdybych jim řekla to, co píšete Vy, vím jistě, že by mi kocoura neprodali. Ale to Vám teď píšu neutrálně - čili berte to jako fakt u některých depozit a útulků.

8.4.2015 08:01
mgtka

XXX.XXX.92.148

Takže by bylo asi lepší vzít dvě koťata a mít je "od začátku"?
Sice nebudou myši lovit hned, ale když budou dvě samy by se to formou hry mohly naučit ne?
Samozřejmě bych psy na ně nepouštěla, jen by si musely zvyknout když jdou ven si před nimi někde vyskočit.

8.4.2015 08:50
macomb

XXX.XXX.49.25

mgtka napsal(a):
Sice nebudou myši lovit hned, ale když budou dvě samy by se to formou hry mohly naučit ne?
Samozřejmě bych psy na ně nepouštěla, jen by si musely zvyknout když jdou ven si před nimi někde vyskočit.

My jsme si brali dva sourozence a super, vyhráli si spolu, nevymýšlejí žádné kraviny, že by něco demolovali a myši nám nosí taky.

8.4.2015 09:59
pipet

XXX.XXX.71.103

Myslím, že už pomalu začíná "sezona koťat" , bude jich všude plno.
Určitě seženete dva sourozence obyčejné micky.
Nechala bych je třeba měsíc "zavřené" - na zahradu s dozorem - a postupně se naučí, kam se vracet, kde mají mističky a podrbání.
Ve vhodném věku vykastrovat.
Přímo lovit asi hned nebudou, ale samotná jejich přítomnost nedovolí myšičkám klidné žití.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2015 18:41

mgtka napsal(a):

Dospělá kočka musí být zavřená minimálně měsíc, jinak uteče. Po té době už by mohla místo vzít za své, pokud se jí tam bude líbit, ovšem.

Vzít si koťata jako venkovní v naprosté většině případů nedopadá, ztratí se.

9.4.2015 06:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dospělá kočka musí být zavřená minimálně měsíc, jinak uteče. Po té době už by mohla místo vzít za své, pokud se jí tam bude líbit, ovšem.

Vzít si koťata jako venkovní v naprosté většině případů nedopadá, ztratí se.

Jak jsem psala výše, ze zkušenosti známých vím, že museli mít kočku zavřenou řádově měsíce (tuším 3měsíce), než pochopila, že teď má domov tam. Šlo ale o dospělou kočku.

9.4.2015 06:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mgtka napsal(a):

No já jsem tím spíš chtěla říct, že některé útulky a depozita mají kritéria a měřítka pro nové majitele nastavené strašlivě přísně. Pokud řeknete, že chcete myšilovku, kočku nedostanete. Pokud řeknete, že kočka bude zavřená v garáži, ve sklepě, ve stodole, apod., tak také neuspějete. Respektive to píšu o zkušenosti z JM útulků. Zde prodávali vesměs kočky do bytu, což jsem já potřebovala. Ale asi budete muset projít i ty jejich webovky, anebo tam zavolat. Ono je logické, pokud mají kočky třeba dosud jen zavřené např. v bytě (depozita), že Vám ji teď nedají do Vašich podmínek. Tím ale nechci říct, že třeba ve finále se ty kočky budou u Vás mít hůře. Jen to tak je někde nastaveno a musel(a) byste lhát a to bych třeba já nedokázala. Kamarád si vzal dvě koťata - měl je právě zavřené ze začátku ve sklepě - a stejně to dopadlo jaksi špatně - jedno to kotě záhy po vypuštění ven zajelo auto (má blízko silnici) a to druhé už ani nevím - nějak se toulalo či co. Ale myslím, že "rapotacka11" Vám radila vzít dvě koťata najednou a k tomu se také přikláním. Když budou mít u Vás lásku a dobré krmení, je větší šance, že se Vás budou držet než když si vezmete jednu vystreslou kočku/kotě. Já mám dva kocoury - útulkáče a mám je vzité postupně; kdyby tehdy byl byt můj, vzala bych hned napoprvé dvě koťata zaráz. Teď to probíhá takovým komplikovanějším způsobem - rozhodně si kocouři "nepadli kolem krku". Sice noční honičky pořádají...ale ten menší je taková s odpuštěním sviňka, která chodí kadit pod postel, ale která hlavně je hrozně uzurpátorská - furt je jen u mě, staršího kocoura honí, atd.

9.4.2015 07:39

No, kočka na lovení myší...moje kočky taky loví myši a nosí mi je domů, některé zakouslé, některé živé... ... a pak si zalovím já

9.4.2015 09:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, kočka na lovení myší...moje kočky taky loví myši a nosí mi je domů, některé zakouslé, některé živé... ... a pak si zalovím já

Jj, jednou jsem lovila od 5h od rána do 11h dopoledne. Kocour mi přinesl do kuchyně živou myš a přestal o ni jevit zájem...zřejmě, abych si také zalovila!

9.4.2015 12:17
ladd

XXX.XXX.34.51

Vezměte si z útulku dvě mladé kočky, nebo odrostlá koťata /tohle dobou už to nejspíš budou hodně odrostlá koťata/. Řekněte, že budou doma i venku a chtějte takové kočky, které původně venku žily. Doma je mějte ve sklepě tak měsíc /toto je fakt zvíře od zvířete/, s tím, že za nimi budete často chodit. Nebo ideálně jim umožníte přístup ze sklepa za Vámi do baráku. Ideální kdyby sklep měl okno, aby kočky viděly ven a mohly si obhlížet své budoucí teritorium. Až budou kočky na nový domov a na vás zvyklé, budou se k Vám chodit mazlit, můžete je vzít na ruku a projít se s nimi okolo domu, případně na chvíli je dát i na zem před tím oknem kudy koukají ven nebo přede dveřmi kudy budou vycházet, aby si to místo prohlédly a očichaly. Pak pár dní je pouštějte jen přes den, když jste také venku, Když pak budou několik dní se již vracet domů a uvidíte že jsou zabydlené a zahradu mají prozkoumanou, můžete je nechat venku i v noci.
Na psy je musíte zvykat postupně. První si musí u Vás zvyknout, pak teprve je můžete začít seznamovat. Kočka neví, že pes, který k ní běží jen proto aby ji očuchal, jí nechce napadnout. Ideální když si zabydlenou kočku vezmete na klín a psovi dovolíte, aby se s kočkou očuchali. Ale ne moc dlouze. Kočka uvidí, že se nic nestalo, příště je můžete nechat trochu déle. Kočka by také měla vědět, že má možnost pse před psem schovat, lépe do výšky. Hlavně pak pozor, až budete kočky pouštět ven aby se něčeho nelekly a neutekly příliš daleko, odkud by netrefily zpět.
Jestli chcete, aby kočky Vaše okolí zbavily myší a potkanů, musíte jim umožnit TRVALÝ přístup do všech objektů a na místa kde se hlodavci vyskytují. To znamená otevřené dveře, otvory ve dveřích, skříně, bedny se šrotem dále ode zdi, aby se tam kočka protáhla….

10.4.2015 10:38
mgtka

XXX.XXX.92.148

Tak tak koukám tady: http://www.utulek-ostrava.estranky.cz/clanky/kocky.html

v úvahu by pro mě připadali: Elza 1,5roku, Fido 1rok, Fox 1,5roku, Rory 2roky

vybírat je z čeho a jak se znám, jak bych tam vlezla odcházela bych se všema čtyřma:) ne-li i s těma 12-ti letýma.

11.4.2015 02:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mgtka napsal(a):
Tak tak koukám tady: http://www.utulek-ostrava.estranky.cz/clanky/kocky.html

v úvahu by pro mě připadali: Elza 1,5roku, Fido 1rok, Fox 1,5roku, Rory 2roky

vybírat je z čeho a jak se znám, jak bych tam vlezla odcházela bych se všema čtyřma:) ne-li i s těma 12-ti letýma.

To vypadá zajímavě. Kromě té Elzy ti ostatní 3 byli odchyceni od jakéhosi statku. Takže plno výhod - tyto kočky se spolu znají, žily venku, žily na statku, kde stopro lovily myši... Tak ať Vám to dobře dopadne a máte šťastnou ruku při výběru!

2.6.2015 23:02
mgtka

XXX.XXX.22.106

Tak máme doma už týden číču útulkáčku, vypadá docela mladá cca 1 rok. Mám ji už týden ve sklepě, zezačátku bylo dílo ji vůbec najít, pak jsem postupně vylákávala hlazením z úkrytu ven. Teď už většinou na zavolání přiběhne, protože ví, že ji nejspíše nesu kapsičku. Ač byla první dny velmi nedůvěřivá a taková vyděšená, už je velmi přítulná, sotva se k ní natáhnu jede jak motor:)
Teď jak ji naučit venku, aby se vracela do sklepa a pohybovala se poblíže?

2.6.2015 23:25
ladd

XXX.XXX.22.9

Má ten sklep okno? Bylo by dobré, aby si to prvně okoukla přes sklo. Taky by bylo dobré ji ze sklepa pouštět do bytu, aby si na vás zvykla a případně si to obhlédla z okna z přízemku. Pak jí to okno a dveře otevřete a necháte aby si to obhlédla z venkovního parapetu nebo prahu. Musíte hlavně hlídat, aby ji něco nevyplašilo, než si obhlédne zahradu a začne se vracet. Můžete ji vzít i na ruku a zahradu s ní projít. Hlavně ze začátku ji radši zavírat na noc. Pustit ven má ale čas, máte ji týden, to bych se bál.

3.6.2015 09:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ven bych ještě nepouštěla. Zato do bytu ano. Jinak si na vás těžko zvykne, když vás vidí jen když jí nesete do sklepa kapsičku.

3.6.2015 09:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pokud teda netrávíte ve sklepě 8 hodin denně. Ale i tak, jistě tam nemá dost světla, nevidí ven..

3.6.2015 18:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

mgtka napsal(a):
Tak máme doma už týden číču útulkáčku, vypadá docela mladá cca 1 rok. Mám ji už týden ve sklepě, zezačátku bylo dílo ji vůbec najít, pak jsem postupně vylákávala hlazením z úkrytu ven. Teď už většinou na zavolání přiběhne, protože ví, že ji nejspíše nesu kapsičku. Ač byla první dny velmi nedůvěřivá a taková vyděšená, už je velmi přítulná, sotva se k ní natáhnu jede jak motor:)
Teď jak ji naučit venku, aby se vracela do sklepa a pohybovala se poblíže?

Já bych ještě s pouštěním ven počkala - mně se osvědčilo otevřít až po 3 týdnech u nás - první týden je kočka většinou ještě vyplašená a až ty další 2 týdny se teprve sžívá s novým páníkem a prostředím. A po těch 3 týdnech už bývá sebejistá, připravená na průzkumy okolí. Jinak souhlasím s tím, že ideální by bylo ji postupně otevřít přes den, ať může jít zkoumat, ale na noc ještě zavírat doma. Ono jsou kočky noční tvorové a je tam větší možnost toho, že ji přejede auto, apod. pokud by vyběhla v rámci zkoumání ven... jak ji oslní, je to konec. :/ Takže fakt pomalu zvykat a uvidíte, jak to čičině půjde.

3.6.2015 21:36
mgtka

XXX.XXX.22.116

Okna má sklep na všechny strany a do bytu ji pouštět nemůžu, tam jsou psi. Posedím s ní při krmení, chvíli po krmení, je velmi lísavá:)
Ještě alespoň ten týden minimálně ji nechám a pak uvidím...
Mělo by smysl na první venčení vzít ji na vodítko? Mě to teda přijde, že by to mohla brát osobně takové omezování a naopak se vzpouzet, ale zase mám strach jak poprvé vyjdeme, že se rozběhne a já už ji nestačím chytit...
No to budou manévry:).

3.6.2015 23:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Vodítko ne.
Zajistěte psy doma (aby někomu nevyběhli !).
KLIDNĚ kočce otevřete sklep, aby mohla jít na průzkum a buďte tam sama s ní
Buďte trpělivá a klidná.
Na vodítku mějte v prvních dnech psy.

3.6.2015 23:29
ladd

XXX.XXX.6.8

Na vodítko bych ji nebral, spousta koček to špatně snáší, chápe to jako ubližování. Až se rozhodnete pustit ji ven, sedněte si s ní před okno ze sklepa, odkud se dívá ven a nechte ji prozkoumat nejbližšší okolí, pak ji třeba vemte na ruku, a ukažte jí jak to vypadá za rohem a kousek hlouběji v zahradě. Nedělal bych kolečko kolem baráku, ale stejnou cestou bych se vrátil. Když uvidíte, že je klidná, dejte ji na zem a nechte prozkoumávání na ní, jen hlídejte. Když se Vám bude zdát, že je daleko, nasměrujte ji zpět, případně doneste zpět. možná by něměla být nakrmená a mohla by jste jí zkusit na jídlo nalákat zpět k oknu, kudy bude chodit ven. Až se trochu rozkouká, udělejte ji pelíšky i v jiných budovách, kde by třeba mohla i nocovat a ukažte jí je. Aby, když ji něco vyplaší, neběžela nekam nazdařbůh ale tam, kde se cítí v bezpečí.
O jakou rasu psů se jedná? Ideální by bylo rozdělit barák, kde budou psi a kde kočka a časem je na sebe zvykat. Pokud máte důvod to neudělat, musíte důsledně psům zakazovat, aby kočku honili. To je právě to nebezpečí, že se kočka, která nezná okolí zaběhne a nenalezne cestu zpět, případně, pokud se se psy nesžije, se odstěhuje. Každopádně až bude kočka venku, tak psy by bylo ze začátku dobré venčit mimo váš pozemek za plotem. Dále před vypuštěním psů kočku dát do nějakého objektu, aby o nich věděla, a kde by měla pocit bezpečí, že psi za ní nemohou. V žádném případě nesmíte dopusti, aby ji psi prohnali, třeba jen ze zvědavosti. To ona absolutně neví, že si ji chtějí jenom očuchat. Taky by bylo dobré, pokud se z nich nestanou přátelé, když psy vypustíte, vždy na to kočku upozornit. -Ne pokaždé budete vědět, kde zrovna je, tak třeba zapískáním.

3.6.2015 23:49
mgtka

XXX.XXX.22.116

Ladd dík za konstruktivní příspěvek, jak jsem psala, taky se mi vodítko pro kočku nezdá, ale radši se zeptám:).

4.6.2015 07:10
koňadra

XXX.XXX.128.31

Naše kočky mají svoji místnost - volně přístupnou z venku. V ní mám takovou menší voliéru, pro případ, že potřebuji nějakou kočku zavřít - po operaci, po porodu s koťatama apod. Když donesu nové kotě, zavřu je do té voliéry tak na týden. Za tu dobu se přes pletivo seznámí s ostatními kočkami, které se tam chodí nažrat a hlavně přes noc, protože to kočky zavírám. Po týdnu na noc otevírám voliéru, takže jsou přes noc všechny dohromady zavřené v té místnosti. Přes den místnost otevřu, aby kočky mohly jít ven, nové kotě zavřu do voliéry, tak to praktikuji taky asi týden. A pak jednoho dne ráno prostě místnost otevřu a nechám kočky (včetně toho kotěte), ať si dělají, co chtějí. Určitě u kotěte nestepuji, ani nové kotě nepřesvědčuji, aby vylezlo, ani s ním v náručí nedělám exkurzi po okolí - to stejně nemá smysl. Prostě si ho nevšímám a jdu pryč, občas se podívám z okna bytu, co nové kotě dělá. Obvykle vidím jen hlavu, jak vykukuje z místnosti (nechávám ji pootevřenou na zarážku). Po nějaké době (třeba i po několika dnech) se odváží vylézt před dveře, ale jakmile se něco šustne, mizí v místnosti. Postupně se odvažuje dál a dál. Nikdy to není tak, že by nová kočka vypálila a už bych ji nikdy neviděla. A přesně takhle se chovala i 7 měsíční kočka, která do té doby neznala nic jiného než byt. Většinou tak do 3 týdnů je nová kočka začleněna do "smečky" a chodí volně po venku aniž by měla snahu utéct. Ale záleží hlavně na té kočce - co má za sebou a v jakém stáří si ji vezmete. Stará a plachá kočka by možná opravdu utekla. Obecně bych doporučila pořídit si 2 koťata (třeba i starší) spíše než dospělé kočky. A já bych určitě nešla pro kočku do útulku. Ty jejich nenormální podmínky mne totiž urážejí a jestli se jim nelíbí, že by kočka žila normálně u domu a chytala myši tak, jak to bylo po generace normální, tak ať si ji nechají. Naštěstí na ifauně nebo na bazoši je dost inzerátů na koťata zdarma. Samozřejmě bych zajistila, aby se psi nedostali ke kočce - přinejmenším do doby, než si sama zvykne v novém domově a potom bych psy seznamovala postupně (na vodítku).

4.6.2015 09:54
ladd

XXX.XXX.34.51

Psal jsem o dospělé kočce, ne o kotěti. Že se kotě s okolím seznamuje postupně, tak jak roste, odvažuje se stále dál vím. Tady jde o dospělou kočku, Tak si myslím, že je zapotřebí opatrnosti, kdyby se něčeho lekla a zaběhla se dříve, než se seznámí s okolím a než si to tam zafixuje jako domov. Píšu to takto, protože zadavatelka toho zřejmě o kočkách moc neví. Já sám bych možná až takhle opatrně nepostupoval, s kočkam jsem vyrost a máme je stále, takže dokážu spoustu věcí odhadnout dle konkrétního zvířete, situace.
Zadavatelko, z toho sklepního okna nemá určitě moc přehled, dejte ji k němu pro začátek ven nějakou židli, aby si mohla okolí z větší výšky obhlédnout. Případně ji přisttavte pod okno v patře, aby mohla ještě víš. Když na to dáte hadr, bude mít pro začátek rozhlednu/odpočívadlo hned u baráku, Časem si určitě najde i jiná, naše jsou ale nejčastěji na lavičce hned u domu, i když mají možností spoustu.

4.6.2015 17:07
mgtka

XXX.XXX.92.148

Koňadro vy máte výhodu, že vám suplují průvodce ostatní vaše okolí znalé kočky, u mě to musím být já:).

4.6.2015 17:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

mgtka napsal(a):
Koňadro vy máte výhodu, že vám suplují průvodce ostatní vaše okolí znalé kočky, u mě to musím být já:).

To je pravda, ale jen do určité míry. Když ráno kočky vypustím, obyčejně se stejně rozprchnou do okolí, takže to nové kotě (kočka) zůstává samo. Samo se rozkoukává a postupně se zvyšuje jeho akční rádius, ve kterém se vydává na průzkum okolí.

5.6.2015 21:41
mgtka

XXX.XXX.22.78

Dneska byla kočka taková strašně zlatá, tak jsme to s přítelem zkusili ji pustit ven, čekali jsme kousek ode dveří, ona sama opatrně došla až k nám a snažila se nás umazlit k smrti, během toho se nenápadně rozhlížela a zpátky šla hned poslušně za mnou, takže asi to nejlepší jak to moho proběhnout, zítra se půjdeme podívat trochu dále:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík