Kastrovaný agresivní kocour

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

problémový kocúr

16.4.2015 11:49
problémový kocúr

XXX.XXX.224.148

Zdravím všetkých milovníkov zvierat. Potrebujem poradiť. Už som zúfalá. Mám doma troch kocúrov, pribudol aj štvrtý - sú to všetko vyhodenci, čo boli na ulici. S tým posledným prírastkom nie sú žiadne problémy - je úplne super - bol už kastrovaný a nechápeme, prečo ho niekto vyhodil. Máme kastrovaných všetkých, minulý rok v októbri sme dali kastrovať tretieho kocúra. Týždeň bolo všetko v poriadku, ale po týždni začal napádať nášho druhého kocúra, ale úplne takým spôsobom akoby ho chcel zabiť. Aj ho tak nejako postláčal, že ten sa nevedel ani pohnúť. Máme ich oddelených, občas sa stane že jeden z nich sa k tomu druhému dostane a zasa je bitka. Trvá to už pol roka a sme v neustálom strehu aby sa k sebe tí dvaja nedostali. Boli sme aj u veterinára a ten povedal, že to je vraj normálne, že sa zmení povaha a že to tak už bude navždy. Prečítala som veľa článkov a všade sa píše, že sa povaha nezmení. Feliway nám síce bol odporúčaný ale s tým, že to nemusí zaúčinkovať. Ak mi viete poradiť ako ďalej tak vám budem veľmi povďačná.

16.4.2015 17:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

problémový kocúr napsal(a):
Zdravím všetkých milovníkov zvierat. Potrebujem poradiť. Už som zúfalá. Mám doma troch kocúrov, pribudol aj štvrtý - sú to všetko vyhodenci, čo boli na ulici. S tým posledným prírastkom nie sú žiadne problémy - je úplne super - bol už kastrovaný a nechápeme, prečo ho niekto vyhodil. Máme kastrovaných všetkých, minulý rok v októbri sme dali kastrovať tretieho kocúra. Týždeň bolo všetko v poriadku, ale po týždni začal napádať nášho druhého kocúra, ale úplne takým spôsobom akoby ho chcel zabiť. Aj ho tak nejako postláčal, že ten sa nevedel ani pohnúť. Máme ich oddelených, občas sa stane že jeden z nich sa k tomu druhému dostane a zasa je bitka. Trvá to už pol roka a sme v neustálom strehu aby sa k sebe tí dvaja nedostali. Boli sme aj u veterinára a ten povedal, že to je vraj normálne, že sa zmení povaha a že to tak už bude navždy. Prečítala som veľa článkov a všade sa píše, že sa povaha nezmení. Feliway nám síce bol odporúčaný ale s tým, že to nemusí zaúčinkovať. Ak mi viete poradiť ako ďalej tak vám budem veľmi povďačná.

Já se bojím, že pokud je tam opravdová nevraživost a napadání, že nějaké uklidňující prostředky typu obojků s uklidňujícími látkami apod. nepomohou. Jde o to, jestli tedy agresívní kocour toho druhého i zranil - kousl, drápl...? Jak ty souboje vypadají? Mám také kocoury, kteří se moc nemusí, ale není to taková hrůza. Špatné to je, když se dominantní/agresívní kocour začne vůči tomu druhému stavět bokem, naježí se a vyhrbí, může u toho i vydávat zvuky - vrčet, apod. - to pak značí, že útok je myšlen vážně a většinou pak i napadnutí druhého kocoura následuje. Je mi líto, že Vám asi nic moc neporadím, kromě dvou možností - dát někomu agresívního kocoura (což ale není moc fér a je potřeba pečlivě vybrat nové majitele), anebo tedy kocoury striktně oddělovat.

21.4.2015 19:57
nellisss

XXX.XXX.14.4

Občas si kocouři prostě nesednou, ti "silnější" se vždy budou předhánět v dominanci a upevňovat své postavení. Tím pak vznikají konflikty. Ten Felliway určitě zkuste je to dobrá věc, ve většině případech účinná. Je možné že se to usměrní. Jinak potom oddělovat, to se nedá nic dělat.

21.4.2015 20:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

Stane se, že si určití jedinci nesednou. U některých je to ve fázi nekomunikuji s tebou, ale toleruji tě /máme takovou čičinu, co přišla už jako dospělá a na naše kočky prvně dost prskala, atd....teď je schopná si sednout vedle nich, občas i oblíznout ucho, ale nějaké spaní společně? nikdy. to je pod její úroveň!/

U některých koček bohužel nepomůže nic jiného než oddělovat. A to se obávám máte právě doma...

Přidejte reakci

Přidat smajlík