Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2015 17:37
Pavluše

XXX.XXX.142.251

Náš nový kocour se vyhýbá kontaktu, nestojí o pohlazení ani hru.Vyskočí na lednici a celý den prospí."Aktivní"je asi 2h večer a pak zase spí celou noc.Mrzí mě, že je takový flegmatik, mohu ho třeba nějak povzbudit k hraní nebo mazlení, nebo mám jen čekat až sám přijde?Třeba se nedočkám možná takový prostě je?

26.4.2015 18:56
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pavluše napsal(a):
Náš nový kocour se vyhýbá kontaktu, nestojí o pohlazení ani hru.Vyskočí na lednici a celý den prospí."Aktivní"je asi 2h večer a pak zase spí celou noc.Mrzí mě, že je takový flegmatik, mohu ho třeba nějak povzbudit k hraní nebo mazlení, nebo mám jen čekat až sám přijde?Třeba se nedočkám možná takový prostě je?

Píšete nový kocour - chybí mi tu info, jak dlouho je u vás? a jak je starý? a odkud pochází (byl sám /s více kočkami, jak se mu páník věnoval, atd.)?

Pokud byl jen sám a nikdo ho ke hrám nelákal, tak je možné, že opravdu všechny vaše snahy s mávátky, apod. budou marné. Bohužel.

26.4.2015 20:23
Pavluše

XXX.XXX.142.251

Je mu již 17 měsíců, je u nás teprve přes týden.Nemyslím, že se mu předchozí majitelka nějak věnovala, byl celkem zanedbaný.
Myslíte, že dospělé zvíře se ještě, jak se říká, omazlí?

26.4.2015 20:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Pavluše napsal(a):
Je mu již 17 měsíců, je u nás teprve přes týden.Nemyslím, že se mu předchozí majitelka nějak věnovala, byl celkem zanedbaný.

Dobrý den, řešila jsem tu nedávno podobný problém. Nicméně u nás byl důvod jiný, kotě bylo vážně nemocné a muselo být asi za dva dny uspáno. Pak jsem pochopila, proč si nehrál, bylo mu zle . U Vás vidím trochu naděje v tom, že je ještě mladý a možná vlastně ani moc neví, co to je hrát si. Vy jste možná ta slečna/paní, co se tu ptala na rozčesávání strsti...? Pokud ano, psali jsme Vám - já i "Lavacca", že na to jdete dobře - mírně, laskavě. Takto bych přistupovala i k hraní si s ním. Uvidíte, časem. Je u Vás velmi velmi krátce, teprve se adaptuje na nové prostřeí.

26.4.2015 22:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Pavluše napsal(a):

Nechte mu čas, aby se pomalu, v klidu zabydlel.
Někomu to trvá déle.

26.4.2015 22:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pavluše napsal(a):

Tak to v klidu kocourkovi dopřejte čas. Je u vás velmi krátce, kočkám zvykání na nové prostředí trvá fakt déle a až po navyknutí na nové prostředí je začnou zajímat hry, atd. I koťata běžně 2-3 dny mají v hraní pauzu po přestěhování a dospělé kočky to nesou vždy hůře.

Navíc kocourek může být i zvyklý jen tak se povalovat a majitele ignorovat, takže bych mu teď nechala ještě aspoň týden klídku a pak pomalu zkusit sem tam mávnout udicí pro kočky ( u nás vyhrává při hraní tahle: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/udice/peri/122145 ) či si sem tam cvrnkejte po podlaze míček tak, aby to kocour viděl. Věřím že postupně se bude více a více osmělovat a nedá mu to a hrát si sem tam začne. A pak už to bude na tom budování vztahu, kdy si budete hrát spolu. :).

29.4.2015 08:24
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taky se přimlouvám, dejte mu čas. Maximálně si vemte nějakou atraktivní hračku /udice s peříčky, cinkající rolničky/ a "hrajte si jen tak sama. Když vydržíte pár minut, přitom si kočky jako vůbec nevšímáte, určitě časem přijde.
Já mám kocoura až od jeho devíti měsíců, taky si musel zvykat. Ale je pravda že po 3 dnech už jsme si celkem hráli.
Samozřejmě pořád zůstává možnost, že se vám kocour nevyhýbá, že by se ještě bál. Ostatně to by spíš zalezl pod postel než pospával nahoře na lednici /můj kocour na lednici polehává taky s oblibou, má tam i deku/ Možná to bude nakonec stejně jen tím, že váš kocourek není mazlicí typ. Moje sousedka má britskou modrou kočku, už roky, a nedávno si stěžovala že se nechce mazlit, ani na klíně ležet nechce.

29.4.2015 10:58
amiš

XXX.XXX.11.130

Přesně takového kocoura mám doma. Taky zanedbaného od předchozích majitelů, přišel k nám v půl roce, nějaké pokroky udělal, ale tak nestojí o kontakt, až jsme ho nechali být. Dnes je mu 8 let, žije si po svém (tedy ne někde volně, na dvoře, nikam jinam nejde) a vypadá spokekojeně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík