Vícečetný vrh - mainská mývalí kočka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2015 12:57
exbubu

XXX.XXX.202.194

V noci mi kočička - mainská mývalí - porodila osm koťat. Máte někdo zkušenosti s větším počtem koťat ve vrhu? Zvládne to kočka sama odkojit pokud bude mít kvalitní stravu? Je zkušená, koťata už měla, ale ne v tomto počtu.
Díky.

22.5.2015 13:58
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Koťátka pravidelně DENNĚ važte, měla by přibírat každý den něco.
Že koťátka nemají plná bříška poznáte tak, že se budou ozývat, lézt po pelíšku, budou neklidná.
Jedna z mých britek odchovala 7 koťátek. Odcházeli ve 13 týdnech jako 3kg puclíčci
Je však důležitá opravdu velice kvalitní strava.
Kvalitní syrové zadní maso, nebo kuřecí prsa (pokud je kočka zvyklá), opravdu špičkové granule, můžete zakoupit od RC i sušené mléko, můžete podávat mamině nebo pak i kotískům, jak poporostou, nebo jim nebude stačit mlíčko. Pokud se budou tvářit spokojeně a budou přibírat, dávala bych jim (abych ulevila kočce) třeba od 2-3 týdnů trošku třeba ze stříkačky.
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/royal-canin-babycat-milk-300-g/
To je skvělá věc.

Dále bych poradila skvělou pastu CALOPET, taky super věc.

Mohu se zeptat, čím kočičku krmíte?

23.5.2015 14:37
saty

XXX.XXX.10.2

exbubu napsal(a):
V noci mi kočička - mainská mývalí - porodila osm koťat. Máte někdo zkušenosti s větším počtem koťat ve vrhu? Zvládne to kočka sama odkojit pokud bude mít kvalitní stravu? Je zkušená, koťata už měla, ale ne v tomto počtu.
Díky.

Na podzim jsem odchovala u adoptované kočky 9 koťátek, opravdu denně vážit označit si je a váhy důsledně si psát
po třech dnech bylo třeba začít mamině pomáhat s dokrmením tak jsem 5x denně ještě asistovala s lahvičkou mám teda skvělou zkušenost s mlékem od gimpetu, odchovali jsme na něm v práci i fretčata, pomohlo nám i u králíčků :-D
mezi 3-4 týdnem jsem pak začala i s příkrmy
tím vážením jsem chtěla říct že jsem se mi objevili dvě kotátka která přibírala velmi pomalu nebo skoro vůbec a poté co jsem se na ně víc zaměřila i při dokrmování rychle sourozence dohnala ;-)
rozhodně nejdůležitější je ta super výživná strava matky a i hlídat maminu ať se nestrhne, lepší trochu pomoct než odrovnat mámu
Všech šest kteří odcházeli mělo při 3 měsících něco přes 2,5 Kg dneska ti co mám doma mají 7 měsíců a táhnou na 7kg

24.5.2015 16:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Na podzim jsem odchovala u adoptované kočky 9 koťátek, opravdu denně vážit označit si je a váhy důsledně si psát
po třech dnech bylo třeba začít mamině pomáhat s dokrmením tak jsem 5x denně ještě asistovala s lahvičkou mám teda skvělou zkušenost s mlékem od gimpetu, odchovali jsme na něm v práci i fretčata, pomohlo nám i u králíčků :-D
mezi 3-4 týdnem jsem pak začala i s příkrmy
tím vážením jsem chtěla říct že jsem se mi objevili dvě kotátka která přibírala velmi pomalu nebo skoro vůbec a poté co jsem se na ně víc zaměřila i při dokrmování rychle sourozence dohnala ;-)
rozhodně nejdůležitější je ta super výživná strava matky a i hlídat maminu ať se nestrhne, lepší trochu pomoct než odrovnat mámu
Všech šest kteří odcházeli mělo při 3 měsících něco přes 2,5 Kg dneska ti co mám doma mají 7 měsíců a táhnou na 7kg

Tak to jsou teda pěkní cvalíci, gratulace!

Přidejte reakci

Přidat smajlík