Granule Greenwoods - zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2015 17:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ahoj kočkaři! Prosím, jaký je váš názor na tyto granule? Já jsem spíše odpůrkyně granulí. Objednávala jsem kocourům tunel na hraní a abych měla dopravu zdarma, tak jsem přiobjednala ještě různé druhy granulí. Jen fakt tak namátkou, malá balení. No a nabídla jsem jim tedy teď tuto značku (má jít o britské hypoalergenní granule) a nějak si nevybavuji, že bychom se zde o nich bavili... Rozhodně nechci přejít na krmení granulemi, ale zase pokud je někdo znáte a řeknete, že jsou OK, tak proč jim je nenabízet k jejich ostatnímu krmení (maso, pak kapsičky, občas konzervička). Děkuji za vaše případné názory!
P.S. Teď mají rybí příchuť a je tedy pravda, že mají nejen rybí příchuť, ale také echt rybí smrádek!

8.6.2015 17:36
Tina125

XXX.XXX.12.95

Já je tedy neznám, ale přijde mi, že obsahují opravdu hodně rýže, je tam kukuřice a as aji brambory. To už mi v součtu přijde jako docela dost. A co myslíte o ND granulích? Těch Grain Free? Taky jsou tam ale ty brambory.

8.6.2015 17:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

A co myslíte o ND granulích? Těch Grain Free? Taky jsou tam ale ty brambory.

Nic moc - asi chuťově, dlouho je nekoupím.

8.6.2015 17:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Granule Greenwoods

- a chutnají ?

8.6.2015 17:47
Tina125

XXX.XXX.12.95

rapotacka11 napsal(a):
A co myslíte o ND granulích? Těch Grain Free? Taky jsou tam ale ty brambory.

Nic moc - asi chuťově, dlouho je nekoupím.

No u nás jsou jediný, které je kočka ochotná jíst krom RC. Snažili jsem se jí převést na jíné. Zkoušeli jsme Orijeny, TOTW, Applaws, Acanu, Brit Care Im... a nic. Zkoušela jsem různé příchutě, ale nedonutili jsme ji. Já myslela spíš složením. Granulky máme jen jako doplňkové.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2015 19:34

Greenwoods jsem vzala pytlík za body. Nakonec to byly jediné granule (všechny příchutě), které vzal náš kocour (v době nechutenství) "na milost" a to jsem vyzkoušela kde co. Na můj "vkus" obsahují hodně rýže na úkor masa, takže pomalu přecházím na Meowing Heads...

Ano, lepší je syrové maso! Ale to už jsem zkoušela nezčetněkrát bez úspěchu...

8.6.2015 21:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

Za tu cenu nijak neoslnily složením...

9.6.2015 05:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Granule Greenwoods

- a chutnají ?

Jj, právě že až moc a to bývá podezřelé - že jsou moc nasolené nebo tak něco... .

9.6.2015 05:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Greenwoods jsem vzala pytlík za body. Nakonec to byly jediné granule (všechny příchutě), které vzal náš kocour (v době nechutenství) "na milost" a to jsem vyzkoušela kde co. Na můj "vkus" obsahují hodně rýže na úkor masa, takže pomalu přecházím na Meowing Heads...

Ano, lepší je syrové maso! Ale to už jsem zkoušela nezčetněkrát bez úspěchu...

Hmm, takže máte stejnou zkušenost jako já! Moji kocouři jsou spíš granuloví nežravci (za což jsem ráda), ale když jsem třeba déle pryč, tak holt granule to jistí. Vzala jsem je fakt náhodně, vlastně mi je poradil operátor ze ZOOHITU - já objednávala dva tunely , no a pořád chyběly ještě nějaké penízky, aby doprava byla zdarma. Tak jsem se jej zeptala, co by tak cenově doporučil a řekl tyto. Je fakt, že OBA kocouři je fakt žerou až hltavě a to jsem u žádných jiných granulí u nich nezažila. Narovinu - na složení jsem se nedívala, jde jen o vzorky, spíš mě zajímal názor chovatelů zde...
Jo, a také mám ještě jakousi jinou příchuť než rybí (pořád chyběly peníze do dopravy zdarma), tak jsem včera udělala "pokus" - rozdělala i to druhé balení - a stejný zájem jako o to první...

9.6.2015 05:51
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Za tu cenu nijak neoslnily složením...

Jak jsem už psala, vzala jsem je tak nějak namátkou a abych pravdu řekla - tak teď ani nevím za jakou cenu. Platila jsem vše dobírkou - vše dohromady, fakturu nemám, tak ještě kouknu na stránky ZOOHITU kolik teda stojí. A ve stejné cenové relaci co je teda lepší - jestli Vás něco napadá?

9.6.2015 07:40

2 kg cca 150, - Kč. Samozřejmě čím větší balení, tím levnější...
Já tedy granule ochutnávám :-D Tyto nemají tolik výraznou chuť a vůni jako např. Apllaws, N&D, Purizon nebo třeba Porta 21 a takový druh krmiva naši kocouři preferují. V minulosti měli rádi třeba Nutram grain free. Také jsou méně výrazné.
A jak jsem se zmínila, nyní přidávám "Mňoukavky" - Meowing Heads. Ty jsou také takové "mdlé" smajlík

9.6.2015 08:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Já kupuji malá balení a střídám.
Takže zkusíme.

9.6.2015 08:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nezkoušela jsem ho. Jak čtu složení je tam maso, ale zároveň fakt hodně rýže, dál ve složení je i kukuřičný lepek.

Ovšem cena za 4 kg jen 499.

Nikde jsem se nedočetla, že by měly být britské. Zato na zoohitu vidím, že se prodávají pouze u nich, což chápu tak, že se vyrábí speciálně pro ně /jako třeba oblíbená značka krmiva Cosma/.

9.6.2015 08:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Rýže je tamv součtu 39 procent, masa jen 30, a to část masa v čerstvé formě /s vodou/

blazice: balení 2 kg stojí 299.
149 Kč je přepočtená cena na 1 kg granulek.

9.6.2015 09:47

joanne.s napsal(a):
Rýže je tamv součtu 39 procent, masa jen 30, a to část masa v čerstvé formě /s vodou/

blazice: balení 2 kg stojí 299.
149 Kč je přepočtená cena na 1 kg granulek.

Ano, správně! Děkuji. Špatně jsem to uvedla...

U 2 kg je cena 299, - Kč.

Těch cca 150, - Kč je za kilo granulí...

9.6.2015 10:28
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jak koukám na granule, co distribuuje jen zoohit. Lepší co do složení jsou Feringa. Top složení mají Purizon.

9.6.2015 13:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Nezkoušela jsem ho. Jak čtu složení je tam maso, ale zároveň fakt hodně rýže, dál ve složení je i kukuřičný lepek.

Ovšem cena za 4 kg jen 499.

Nikde jsem se nedočetla, že by měly být britské. Zato na zoohitu vidím, že se prodávají pouze u nich, což chápu tak, že se vyrábí speciálně pro ně /jako třeba oblíbená značka krmiva Cosma/.

Jj, myslím, že se vyrábějí specielně pro ně, proto mi je ten jejich operátor i vnutil... !

9.6.2015 13:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Takže zkusíme.

Tak jsem zvědavá, co řeknou Vaše kočky...

9.6.2015 21:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Jak jsem už psala, vzala jsem je tak nějak namátkou a abych pravdu řekla - tak teď ani nevím za jakou cenu. Platila jsem vše dobírkou - vše dohromady, fakturu nemám, tak ještě kouknu na stránky ZOOHITU kolik teda stojí. A ve stejné cenové relaci co je teda lepší - jestli Vás něco napadá?

Při ceně 150, - kg máte ty lepší - Applaws, Acana, Brit I´m, TOTW, atd. atd.

9.6.2015 21:11
joanne.s

XXX.XXX.59.48

Lavacco,150 kč na kilo vychází u dvoukilovky. větší balení vychází samosebou výhodněji.

Ze zoohiťáckých produktů granule Purizon se mi složením líbí o hodně víc. Ale cenově vychází už na úrovni bezobilné Acany, Orijen apod., výhodnější mi to nepřipadá.

11.6.2015 13:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ještě pro "Joanne": kocouři žerou tyto granule jak diví, a já se znovu dívala a fakt je na pytlíku napsáno jednak "Made in UK" a na jiném místě je zase "Proudly sourced in the UK". Myslím, že jste to byla Vy, co jste psala, že nevidíte nikde, že by byly britské. Tak fakt jsou...smajlík.

1.7.2015 19:23
Dondi

XXX.XXX.252.144

Dobrý den, v našem "zkusíme vše, co aspoň trochu dobře vypadá = má aspoň trochu dobré složení" Greenwoods turkey and rice zpočátku ragdollovi chutnaly, poté již než, zbytku smečky též ne. Ostatní druhy bylo zbytečné zkoušet, i když jsem to samozřejmě udělala... Jinak N&D jsme vyzkoušeli snad všechny druhy druhy a všechny byly obejity všemi čtyřmi kočinami hodně velkým obloukem...
Nyní se však již konečně chystám objednat doporučovanou Portu 21 Zelenou Grain free a jsem zděšená - na Heuréce snad jen 1 recenze a na Zoohitu je sice recenzí více, ale příšerných... Tak opravdu nevím...

5.7.2015 17:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):
Dobrý den, v našem "zkusíme vše, co aspoň trochu dobře vypadá = má aspoň trochu dobré složení" Greenwoods turkey and rice zpočátku ragdollovi chutnaly, poté již než, zbytku smečky též ne. Ostatní druhy bylo zbytečné zkoušet, i když jsem to samozřejmě udělala... Jinak N&D jsme vyzkoušeli snad všechny druhy druhy a všechny byly obejity všemi čtyřmi kočinami hodně velkým obloukem...
Nyní se však již konečně chystám objednat doporučovanou Portu 21 Zelenou Grain free a jsem zděšená - na Heuréce snad jen 1 recenze a na Zoohitu je sice recenzí více, ale příšerných... Tak opravdu nevím...

Máte pravdu - u nás je to také jakési divné. Když jsem měla malé balení Greenwoods, tak kocouři šíleli a snad by to snědli na posezení. Tak jsem objednala velké balení (a stejnou příchuť!) a už jim to skoro nejede! Myslím, že je mám hodně zpovykané = rozmazlené .

5.7.2015 18:31
Dondi

XXX.XXX.252.144

O "zpovykanosti" našich čičin bych mohla vyprávět story... Ale raději ne, vlastně se za to stydím - je to moje "výchovná" chyba ...

5.7.2015 18:54

Dondi: výchovná chyba u koček neexistuje A co se týká vybíravosti v jídle. Až na výjimky to známe všichni

5.7.2015 20:00
Dondi

XXX.XXX.252.144

Výchovná chyba u koček neexistuje

Vidíte, a já myslela, že joo, aspoň částečně... Třeba takový ragdoll - kočkopes. U toho jsem doufala, že jakási "výchova" bude moci proběhnout . Ale moc to neklaplo...
Ale zas na druhou stranu, když ti pacholci vidí, že se fakt zlobím, tak to poslouchají, že se můžou přetrhnout.
Ale abych je jen nepomlouvala, někdy mají opravdu své "dobré" dny, když běhají na zavolání jako pejsek (a ani nešustím lišputkou v ruce ).

5.7.2015 20:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):

Vidíte, a já myslela, že joo, aspoň částečně... Třeba takový ragdoll - kočkopes. U toho jsem doufala, že jakási "výchova" bude moci proběhnout . Ale moc to neklaplo...
Ale zas na druhou stranu, když ti pacholci vidí, že se fakt zlobím, tak to poslouchají, že se můžou přetrhnout.
Ale abych je jen nepomlouvala, někdy mají opravdu své "dobré" dny, když běhají na zavolání jako pejsek (a ani nešustím lišputkou v ruce ).

Já bych si nic nevyčítala! Maximálně, že jste jako jejich personál ihned nevyhověla žádostem Jejich veličenstva koček... !

5.7.2015 20:29
Dondi

XXX.XXX.252.144

Maximálně, že jste jako jejich personál ihned nevyhověla žádostem Jejich veličenstva koček... !

Tak to je krásně, vtipně a hlavně pravdivě řečeno

6.7.2015 11:26

Dondi: všechny kočky jsou určitým způsobem chytré, "rozumí" nám. Vnímají naše emoce. Když máme radost, radují se s námi. Když se zlobíme, spojují si to s něčím konkrétním a uvědomují si, že se nám to nelíbí. Ale to pro ně nic neznamená. Dělají vždy to, co je pro ně výhodné. Například třeba chápou (když jim to dáme najevo), že se nám nelíbí, když lezou na stůl. Ale udělají to znovu, protože tam něco dobrého najdou smajlíkTo jim říká instinkt. Kočky žijí přítomností.
Ragdool je společenská kočka a tím pádem je jinak "chytrá" než myšilovka, která je spokojená venku na seně a lidskou společnost příliš nevyhledává. Vždy je to o tom, co je pro konkrétní kočku výhodné

6.7.2015 12:04
Dondi

XXX.XXX.252.144

To blazice:
Ragdool je společenská kočka a tím pádem je jinak "chytrá" než myšilovka, která je spokojená venku na seně a lidskou společnost příliš nevyhledává. Vždy je to o tom, co je pro konkrétní kočku výhodné...

Ano, máte naprostou pravdu a začínám si připadat jako nejsrandovnější chovatel v republice :
Náš ragdoll s PP totiž 100% odpovídá popisu z citovaného úryvku výše !
S jedinou výhradou - náš ragdoll je spokojen výhradně v přírodě - konkrétně tedy v lese, my jsme mu naprosto fuk (tudíž je zde i shoda s vyhledáváním lidské společnosti pouze za účelem stravy a postele na spaní - ideálně na šírku, aby zabral co nejvíc místa ). A to pouze proto, protože on není jen "myšilovec" - on loví vše, co se pohne a že je toho v lese hojně... Ale nikterak to nekonzumuje! (zaplať pán bůh) - u myši v 99% přípradů vůbec netuším, jak ji zamordoval - vypadá, jako byl lehla a spala ... Ne že by mi vadilo, že nám likviduje myši! A naštěstí má dobré vychování, není vychloubačné, proto nám ty hrůzné kořišti nenosí domů ukazovat - nechá to ležet na zahradě - díky bohu! Ale na to máme ve smečce zase jiné experty - kteří nám to domů přinesou i živé - asi na hraní

6.7.2015 13:45

Dondi: tak to je jiná, když se Ragdool promenáduje po lese Sto koček, sto přirozeností Ať žijou kočky!
Naši birmáci jsou zásadně jen doma. Ne, že by se nebyli podívat venku (pod dozorem), ale při představě, že by mi je někdo odnesl nebo nedej bože něco jiného se o mě pokoušejí mrákoty

6.7.2015 14:45
Dondi

XXX.XXX.252.144

Dondi: tak to je jiná, když se Ragdool promenáduje po lese Sto koček, sto přirozeností Ať žijou kočky!
Naši birmáci jsou zásadně jen doma. Ne, že by se nebyli podívat venku (pod dozorem), ale při představě, že by mi je někdo odnesl nebo nedej bože něco jiného se o mě pokoušejí mrákoty

Dobrý den paní/slečno Blazice, Vy máte i birmy?! My taky! A hnedka dvě! Holku a kluka s PP - tyto rasy asi bez PP nemá cenu kupovat. I když naši nalezenou "obyčejnou" kočinku milujeme asi absolutně nejvíc !
Jo, náš ragdoll - to je éro - právě chrápe v posteli s sbírá síly na noční toulky. Ale někdy chodí i přes den, hlavně dopoledne - prostě jak "ho to chytne"... Sousedi loni čuměli jako puci (letos ho už máme druhým rokem) - nechápali, co za obrovské bílé zvíře lítá po lese .. Loni jsme měli ještě pejska, tak s námi chodil na vycházky - tedy lítal kolem nás šíleným tryskem a každou chvíli na strom a dolů... Letos už ho všichni znají, tak mu všichni lezou kamsi... - on si to náležitě užívá (on rád, když se mu pochlebuje...). Ale hladit se nenechá, jenom doma. Ty nejvíce oblíbené sousedy i navštěvuje - tedy zejména jejich altány - aby všem ukázal, jaký je chudák, který nemá kde spočinout ... V chovatelské stanici samozřejmě nevědí, že je venku (od dubna do října na chatě), ti by zešíleli, ale co s ním? Mám ho trápit zavřeného v chatě? Sousedi mají norskou a sibiřskou a dělají totéž - volný pohyb. Mají letité zkušenosti, tak jsme to riskli taky. Musím říct, že kocour NECHYBĚL ANI JEDINOU NOC DOMA! A opravdu spí v posteli. Je velký, tak mi nepřišel vhod žádný pelech... Faktem ale je, že strachu o něj mám kopec a jeho příchody jsou jako u pubescenta (mezi dvanáctou a třetí ráno...). Ale mají kočičí dvířka, tak ať ukážou, že si ten pobyt venku zaslouží! Bez problémů venku je i naše nalezená kočička. Birčmičky (teď červenec mají 1 rok) už taky chodí ven, ale ty jsou hodné, takoví truhlíčkové - drží se NAŠTĚSTÍ na zahradě. Doufám, že jim to vydrží! Ale evidentně to není rasa - buď klidně venku, když je hezky. Ragdoll, ten nemá problém, ba naopak by nepřišel, kdyby nebyl puštěn. Ale birmy jsou trošku trdlíci, prostě asi jako když máte extrémně sportovně nebo jakkoliv nadané dítě a to druhé "jen normální", tak je vidět, že birmičky, jsou takové "normální domácí typy . Ale tím líp, aspoň není tolik strachu! I když načipovaní jsou všichni a vzteklina samozřejmostí. Takže moje pokojové kočiny pobývají půl roku v divočině . A myslím, že jim ten venek moc svědčí - jsou vylítané na čerstvém vzduchu, poznají spoustu nových věcí, mají skvělou kondici, srst i váhu, myslím, že je to fajn. Až na ten můj strach o ně! A že by je někdo odnesl? Tady jsou sousedi, kteří mě znají, když jsem ještě "tento" do plenek...Ale z toho "nedej bože něco jiného" - mám hysterický strach každý den, to přísahám

6.7.2015 15:06

Dondi: kočky jsou venku šťastné! smajlík A pokud máte prima sousedy, nejste u cesty a kočky chodí na noc domů, tak je riziko minimální...

6.7.2015 15:25
Dondi

XXX.XXX.252.144

Dondi: kočky jsou venku šťastné! smajlík A pokud máte prima sousedy, nejste u cesty a kočky chodí na noc domů, tak je riziko minimální...

Všechny výše uvedené předpoklady splňujeme, lidi jezdí pomalu - jsou tu kromě té naší smečky i pejskové a malé děti, kočky spí jedině a zásádně doma, úlovky nežerou, ale stejně umírám hrůzou!. Nejhorší bude, jak je dostaneme na podzim do paneláku... Předpokládám, že budu vyčuraně kočičákově nesnesitelní . Snad je do vánoc spacifujeme

7.7.2015 15:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):
Maximálně, že jste jako jejich personál ihned nevyhověla žádostem Jejich veličenstva koček... !

Tak to je krásně, vtipně a hlavně pravdivě řečeno

No jo, vždyť u nás to tak chodí... !

7.7.2015 15:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):
Dobrý den paní/slečno Blazice, Vy máte i birmy?! My taky! A hnedka dvě! Holku a kluka s PP - tyto rasy asi bez PP nemá cenu kupovat. I když naši nalezenou "obyčejnou" kočinku milujeme asi absolutně nejvíc !
Jo, náš ragdoll - to je éro - právě chrápe v posteli s sbírá síly na noční toulky. Ale někdy chodí i přes den, hlavně dopoledne - prostě jak "ho to chytne"... Sousedi loni čuměli jako puci (letos ho už máme druhým rokem) - nechápali, co za obrovské bílé zvíře lítá po lese .. Loni jsme měli ještě pejska, tak s námi chodil na vycházky - tedy lítal kolem nás šíleným tryskem a každou chvíli na strom a dolů... Letos už ho všichni znají, tak mu všichni lezou kamsi... - on si to náležitě užívá (on rád, když se mu pochlebuje...). Ale hladit se nenechá, jenom doma. Ty nejvíce oblíbené sousedy i navštěvuje - tedy zejména jejich altány - aby všem ukázal, jaký je chudák, který nemá kde spočinout ... V chovatelské stanici samozřejmě nevědí, že je venku (od dubna do října na chatě), ti by zešíleli, ale co s ním? Mám ho trápit zavřeného v chatě? Sousedi mají norskou a sibiřskou a dělají totéž - volný pohyb. Mají letité zkušenosti, tak jsme to riskli taky. Musím říct, že kocour NECHYBĚL ANI JEDINOU NOC DOMA! A opravdu spí v posteli. Je velký, tak mi nepřišel vhod žádný pelech... Faktem ale je, že strachu o něj mám kopec a jeho příchody jsou jako u pubescenta (mezi dvanáctou a třetí ráno...). Ale mají kočičí dvířka, tak ať ukážou, že si ten pobyt venku zaslouží! Bez problémů venku je i naše nalezená kočička. Birčmičky (teď červenec mají 1 rok) už taky chodí ven, ale ty jsou hodné, takoví truhlíčkové - drží se NAŠTĚSTÍ na zahradě. Doufám, že jim to vydrží! Ale evidentně to není rasa - buď klidně venku, když je hezky. Ragdoll, ten nemá problém, ba naopak by nepřišel, kdyby nebyl puštěn. Ale birmy jsou trošku trdlíci, prostě asi jako když máte extrémně sportovně nebo jakkoliv nadané dítě a to druhé "jen normální", tak je vidět, že birmičky, jsou takové "normální domácí typy . Ale tím líp, aspoň není tolik strachu! I když načipovaní jsou všichni a vzteklina samozřejmostí. Takže moje pokojové kočiny pobývají půl roku v divočině . A myslím, že jim ten venek moc svědčí - jsou vylítané na čerstvém vzduchu, poznají spoustu nových věcí, mají skvělou kondici, srst i váhu, myslím, že je to fajn. Až na ten můj strach o ně! A že by je někdo odnesl? Tady jsou sousedi, kteří mě znají, když jsem ještě "tento" do plenek...Ale z toho "nedej bože něco jiného" - mám hysterický strach každý den, to přísahám

Také jste to moc pěkně napsala a je vidět, že u Vás se kočky mají úplně suprově! Jen bych měla tedy o Ragdola obrovskej strach. Asi bych také zašla za místními myslivci s prosbou, aby jej "náhodou" neodstřelili. Vím, že to tak někdo dělá. Když má nějakou "specifickou" kočku (plemeno, zbarvení), které mohou myslivci rozpoznat, tak se s nimi dá domluvit, aby takovou kočku nechali na pokoji. No a pak bych měla strach, že mi Ragdola někdo odnese. Já mám dva "obyčejňáky - útulkáče", a také mám o ně strach. I když ven chodí zatím jen ten starší a jen občas.

7.7.2015 15:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):
Všechny výše uvedené předpoklady splňujeme, lidi jezdí pomalu - jsou tu kromě té naší smečky i pejskové a malé děti, kočky spí jedině a zásádně doma, úlovky nežerou, ale stejně umírám hrůzou!. Nejhorší bude, jak je dostaneme na podzim do paneláku... Předpokládám, že budu vyčuraně kočičákově nesnesitelní . Snad je do vánoc spacifujeme

Jj, panelák vs. volnost v přírodě - potvrzuji, že to je fakt hrůza, tak na to se asi připravte.

7.7.2015 15:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Takže zkusíme.

Dobrý den "Rapotacko", už jste zkusila ty granule "Greenwoods". U nás po prvotním obrovském zájmu chuť kocourů na tyto granule skoro zmizela. Tak by mě zajímala Vaše zkušenost.
A když těm mým tak chutnala ta malá balení, tak jsem objednala dvě velké - no budou to ty potvory vybíravý postupně muset sníst !

7.7.2015 15:32
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):
Také jste to moc pěkně napsala a je vidět, že u Vás se kočky mají úplně suprově! Jen bych měla tedy o Ragdola obrovskej strach. Asi bych také zašla za místními myslivci s prosbou, aby jej "náhodou" neodstřelili. Vím, že to tak někdo dělá. Když má nějakou "specifickou" kočku (plemeno, zbarvení), které mohou myslivci rozpoznat, tak se s nimi dá domluvit, aby takovou kočku nechali na pokoji. No a pak bych měla strach, že mi Ragdola někdo odnese. Já mám dva "obyčejňáky - útulkáče", a také mám o ně strach. I když ven chodí zatím jen ten starší a jen občas.

Souhlas, měla bych obavy. Mojí sousedce /pravda, bydlíme ve městě/ dvakrát! ukradli ragdolla, kterého pouštěla do zahrady, ale vždy šel max. k sousedům.
Teď má třetího a tomu nechává dlouhý obojek, aby mu vyšel jen po vlastní zahradě..

7.7.2015 15:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Souhlas, měla bych obavy. Mojí sousedce /pravda, bydlíme ve městě/ dvakrát! ukradli ragdolla, kterého pouštěla do zahrady, ale vždy šel max. k sousedům.
Teď má třetího a tomu nechává dlouhý obojek, aby mu vyšel jen po vlastní zahradě..

Právě! Dovedu si představit, že by jej někdo ukradl, aby jej následně prodal a vydělal si peníze. To jsme to jako národ dopracovali !

7.7.2015 15:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):

"...a ani nešustím lišputkou v ruce..."

Můžu se zeptat, co je to lišputka?

7.7.2015 15:52
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):
"...a ani nešustím lišputkou v ruce..."

Můžu se zeptat, co je to lišputka?

Taky jsem se chtěla zeptatsmajlík).

7.7.2015 15:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

Tak uvidíme, jestli to je na jezení nebo na hraní!

7.7.2015 17:24
Dondi

XXX.XXX.252.144

Milé konzultantky a průvodkyně diskuzí, ani nevíte, jakou máte pravdu, pokud jde o strach:

Máme taky strach - děsný strach! Sousedi o ty své také! Ale někde jsem četla, že kočka má malý akční rádius (výzkum někde v Anglii) - líná jde 50 metrů od baráku, akční 100 metrů, největší borec byl 350 metrů od domova (měřili to na GPS). A já doufám, že tím, že je tady ta osada, tak tu snad myslivci nechodí - hraje si tu tolik dětí v lese, je tu tolik borůvkářů a houbařů, že by nás snad už všechny museli postřílet... Ale tím to nechci zlehčovat!
A klepu, samozřejmě! Gabriel sice k nikomu nejde, je fixován jen na rodinu, má rád jednu sousedku, nechal by se pohladit, kdyby zrovna ležel. Chytit by se ale nenechal a nikdo bych ho nechytil (doufám, že i mezi stromy dost těžko třeba do sítě...).
My jsme fakt chata na rohu u lesa - tady nemůže být na vodítku na zahradě - uškrtil by se. A co další tři kočky...? Musíme doufat, že jsou i dobří lidé a dobré konce! Než aby ležel smrtelně znuděn 20 let v bytě, tak ať si to užije, jak to jen jde! Koneckonců je strašně šťastný a já mu to nedokážu vzít, i za cenu toho rizika. Pejska jsme nosili na rukou a zabili na nám ho dvěma narkózami (jedna úterý, jedna čtvrtek - tentýž týden). A to byl klinicky naprosto zdráv - jen zlomená nožka. Takže - vše je v rukou osudu. Já si svou smůlu snad již vyčerpala. Pejska jsem totiž skoro nepřežila a to nechci přehánět. Kdyby to bylo věkem, tak chápu. Ale tohle byl šílený šok... Vím, že je na hlavu, takto "chovat" šlechtěné kočky, ale třeba nám štěstí bude přát!
Moc to přeji hlavně těm kočinám - ať mají krásný a dlouhý život

7.7.2015 17:26
Dondi

XXX.XXX.252.144

joanne.s napsal(a):

LIŠPUTKA - pardon, já to přehlédla - to je přeci nějaká mlsotka - mlska - mlsání - tyčinka či nějaký kočičí snack - já ráda používám takové "silně počeštilé zdrobněliny", že jim koukám není ani rozumět - omlouvám se!

7.7.2015 21:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dondi napsal(a):
Milé konzultantky a průvodkyně diskuzí, ani nevíte, jakou máte pravdu, pokud jde o strach:

Máme taky strach - děsný strach! Sousedi o ty své také! Ale někde jsem četla, že kočka má malý akční rádius (výzkum někde v Anglii) - líná jde 50 metrů od baráku, akční 100 metrů, největší borec byl 350 metrů od domova (měřili to na GPS). A já doufám, že tím, že je tady ta osada, tak tu snad myslivci nechodí - hraje si tu tolik dětí v lese, je tu tolik borůvkářů a houbařů, že by nás snad už všechny museli postřílet... Ale tím to nechci zlehčovat!
A klepu, samozřejmě! Gabriel sice k nikomu nejde, je fixován jen na rodinu, má rád jednu sousedku, nechal by se pohladit, kdyby zrovna ležel. Chytit by se ale nenechal a nikdo bych ho nechytil (doufám, že i mezi stromy dost těžko třeba do sítě...).
My jsme fakt chata na rohu u lesa - tady nemůže být na vodítku na zahradě - uškrtil by se. A co další tři kočky...? Musíme doufat, že jsou i dobří lidé a dobré konce! Než aby ležel smrtelně znuděn 20 let v bytě, tak ať si to užije, jak to jen jde! Koneckonců je strašně šťastný a já mu to nedokážu vzít, i za cenu toho rizika. Pejska jsme nosili na rukou a zabili na nám ho dvěma narkózami (jedna úterý, jedna čtvrtek - tentýž týden). A to byl klinicky naprosto zdráv - jen zlomená nožka. Takže - vše je v rukou osudu. Já si svou smůlu snad již vyčerpala. Pejska jsem totiž skoro nepřežila a to nechci přehánět. Kdyby to bylo věkem, tak chápu. Ale tohle byl šílený šok... Vím, že je na hlavu, takto "chovat" šlechtěné kočky, ale třeba nám štěstí bude přát!

S kočkami, jež chodí i ven, je to vždy risk. Ale zas ta jejich nadšená očka, když se vrátí z běhání po venku...copak jim to člověk může zakázat?

Ale máte pravdu, že já bych se nejvíc asi bála těch zlodějů, ale zas pokud k nikomu cizímu nejde, tak si myslím, že dobrý.

Jinak já mám teda info, že kočka má rádius v průměru 1 km. I když naše kočky to moc nepotvrzují - 2 se nehnou ze zahrady vůbec (mají k dispozici pro sebe cca 3500 m2), další 2 jdou jen kousek za plot na pole a ta poslední, co běhá i venku, tak ta chodila dřív i daleko na pole směrem k lesu přes silnici /známý- myslivec, dostal upozornění, že je to naše kočka, i když ona fakt přímo k lesu nikdy nešla, většinou došla cca do půlky pole a tam vesele myškovala/. Po kastraci jsem ji za silnicí na tom poli k lesu neviděla... chodí na pole za nás, tam jde i dost daleko, ale za silnici už ji to netáhne. Což jsem jedině ráda. :).

12.7.2015 05:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):

Dobrý den "Dondi", máte opravdu kočky moc rádi (vím, že se opakuji), tak Vám moc přeji, ať s nimi zažijete ještě mnoho a mnoho let radosti. Jak píšete o tom osudu, tak něco na tom bude. Ztráta mého minulého kocoura mě úplně odrovnala, ale rok nato naprosto nečekaná ztráta maminky - to je bolest, která už nikdy nezmizí. A opravdu to bylo nečekané a máma, ač byla v bezvědomí, tak bojovala - asi tu chtěla ještě nějaký čas pobýt a pomáhat mi (ona měla takový smysl života)... A omlouvám se za příspěvek, který sem asi nepatří, ale je to pořád tak těžko uvěřitelné a bolestné...vlastně mám pocit, že je to pořád horší a horší.

15.7.2015 07:53

Vracím se k původnímu tématu. Na Grenwoods granulích jsou kocouři půl roku, mám doma všechny tři druhy a dlabou je pořád bez výkyvů. Občas zkusím nabídnout i jiný druh grain free granulí, protože je nechci nechávat dlouhodobě na těchto, ale ještě toho našeho anorektika (jeden z kocourů je hrozný "výmysl" a dle něj se upravuje jídelníček) nic tak neohromilo, abych mohla pomalu přejít na něco lepšího...

15.7.2015 19:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Vracím se k původnímu tématu. Na Grenwoods granulích jsou kocouři půl roku, mám doma všechny tři druhy a dlabou je pořád bez výkyvů. Občas zkusím nabídnout i jiný druh grain free granulí, protože je nechci nechávat dlouhodobě na těchto, ale ještě toho našeho anorektika (jeden z kocourů je hrozný "výmysl" a dle něj se upravuje jídelníček) nic tak neohromilo, abych mohla pomalu přejít na něco lepšího...

Tak to jsem jaksi úplně přehlédla, že Vy máte "Blazice" kocoury na Greenwoods. Moji kocouři jsou divní - nejdříve jim chutnaly až moc, pak zas vůbec, a teď je zase vzali na milost a jedí je...

15.7.2015 20:04

Jeden kocour začal trpět nechutenstvím a Grenwoods byli jediné granule, které byl kocour ochoten jíst. A to jsem mu je nabídla už v nouzi, protože vše co jsem koupila nechtěl. A že toho nebylo málo.

Přispívala jsem i někde zkraje tohoto vlákna smajlík

15.7.2015 23:31
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Jeden kocour začal trpět nechutenstvím a Grenwoods byli jediné granule, které byl kocour ochoten jíst. A to jsem mu je nabídla už v nouzi, protože vše co jsem koupila nechtěl. A že toho nebylo málo.

Přispívala jsem i někde zkraje tohoto vlákna smajlík

Aha, tak to se omlouvám. Už jsem to psala - jak je nás tu teď víc - tak se občas už ztrácím v tom, kdo co psal .
Ty Greenwoods ale pořádně zapáchají, viďte? Já mám pro ně teď rybí a fakt je to smrádek!

16.7.2015 05:32

Ty rybí mají intenzivnější "aroma" (ale vnímám u nich opravdu tu rybinu), kachní i krůtí méně.

16.7.2015 23:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ty rybí mají intenzivnější "aroma" (ale vnímám u nich opravdu tu rybinu), kachní i krůtí méně.

Ano, také to takto vnímám. I mám pocit, že rybí šmakují kocourům víc.

13.8.2015 14:17
JanulaM

XXX.XXX.239.210

Dondi napsal(a):

Dobrý den,

chci se zeptat jak jste dopadla s tou Portou 21? Jedly to kočky, sedly? Chtěla bych je objednat kočce na zkoušku, ale též se bojím kvůli celkem špatným recenzím na zoohit. Navíc mají jen 2 kg balení, tak je to celkem risk.
Naše kočka je dost vybíravá co se granulí týče, tak zkouším které jí budou chutnat.

14.8.2015 01:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

JanulaM napsal(a):
Dobrý den,

chci se zeptat jak jste dopadla s tou Portou 21? Jedly to kočky, sedly? Chtěla bych je objednat kočce na zkoušku, ale též se bojím kvůli celkem špatným recenzím na zoohit. Navíc mají jen 2 kg balení, tak je to celkem risk.
Naše kočka je dost vybíravá co se granulí týče, tak zkouším které jí budou chutnat.

Já zkušenost nemám, ale spíš se mi nezdá, že by 2kg balení bylo až tak velké. To mně teď možná bude ležet doma 10kg balení granulí. I když už zase začínají zobat a snad jak poleví ta vedra, bude to s jídlem ještě lepší.

14.8.2015 17:30
JanulaM

XXX.XXX.239.210

fikovnice napsal(a):
Já zkušenost nemám, ale spíš se mi nezdá, že by 2kg balení bylo až tak velké. To mně teď možná bude ležet doma 10kg balení granulí. I když už zase začínají zobat a snad jak poleví ta vedra, bude to s jídlem ještě lepší.

No sice jsem se ptala na neco jineho, ale ano je mi lito i tech vic jak dvou stovek. Hodne znacek ma testovaci baleni 300-400 gr. tak skoda ze ne tahle znacka.

14.8.2015 18:06

Synovu kocourovi Porta21 grain free šmakuje. Ale on sežerynká všechno

14.8.2015 19:22
JanulaM

XXX.XXX.239.210

No mi kocka nezere takove ty drahe znacky - Orijen, Applaws atd, ale porta neni nejak draha a ma celkem slusne slozeni, tak snad ji pojede. I ta cena se celkem da. Ale koupim to a uvidim, kdyz tak to bude zrat pul roku . Ted je na Smilla, ale slozeni nic moc a uz se na to taky moc netvari. Ona by nejradeji zrala jen marketovky, ale uz ji to nechci davat.

14.8.2015 19:26

JanulaM: našemu kocourovi Porta21 nejela, tak skončila u syna. Podotýkám, že je kocour dost vybíravý. Ale složení má opravdu dobré. Je trochu tvrdší.

14.8.2015 20:24
joanne.s

XXX.XXX.47.43

JanulaM napsal(a):
No mi kocka nezere takove ty drahe znacky - Orijen, Applaws atd, ale porta neni nejak draha a ma celkem slusne slozeni, tak snad ji pojede. I ta cena se celkem da. Ale koupim to a uvidim, kdyz tak to bude zrat pul roku . Ted je na Smilla, ale slozeni nic moc a uz se na to taky moc netvari. Ona by nejradeji zrala jen marketovky, ale uz ji to nechci davat.

Já bych zkusila koupit nějaké přechodové, což bezobilná řada porta21 není. nějaké už masové, s trochou obilí. klidně obyč premium od Britu. pořád stokrát lepší, než marketovky.a testovací balení maj, i vyšší řada brit care.

14.8.2015 20:25
joanne.s

XXX.XXX.47.43

Nebo tu portu riskněte. když kočka granule nechce, dávám dál potřebným. vždy se někdo najde, a uděláte dobrý skutek.

17.8.2015 13:16
Dondi

XXX.XXX.252.144

JanulaM napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den, Portu 21 Grain free Sensible určitě zkuste! Koupila jsem ji hned a už jsem tu určitě psala, že se ujala naprosto skvěle! Už jedeme druhý pytel!. Je opravdu velmi kvalitní a tím pádem je za naprosto bezkonkurenční cenu! Kde seženete 2 kg takto kvalitních granulí za dvě stovky? Někde mají necelé dvoukilovky za pět stovek!
Ale k Portě 21 (ale fakt ta zelená! = Grain free): Kočky jí žraly okamžitě. Ne že by se přetrhly, ale ony mají k dispozici více druhů granulí, takže nemůžu říct, že by vymetly misku, kdyby vymetly všechny, tak bouchnou ! Složení je opravdu velmi velmi kvalitní. Recenze jsou špatné zejména z hlediska "odéru", taky jsem se toho bála, ale to byste měla vidět (teda spíš cítit) některé "věhlasné" značky - tohle fakt prakticky nesmrdí, nebo spíš "není cítit" - naprosto v pohodě. Granulky jsou menší, mají hezký tvar, všechny je pěkně křupou .
Já měla taky problém, že mi kočky nechtěly žrát kočičí "superfood", jak je teďka moderní říkat lidským potravinám. Zde tím myslím samozřejmě věhlasné kočičí značky . I když jsem jim nikdy marketové granule nedala ani čuchnout! Proto mi zde poradili Portu - že to žerou i mlsné kočky. Zbavila jsem se tím zatraceného Royal Caninu, a to že ze dne na den - nekompromisně. Tím proboha nikdy nekrmte, na to je snad návyk, nebo nevím, ale myslím, že mi to tu někdo skutečně psal. Já vlastně řešila tento problém - krmila jsem cca třemi luxusními granulemi + k tomu RC, protože náš kocourek "byl zvyklý". A já netušila, že mu tím škodím a dávala jsem mu to, protože - jsem mu zkrátka lezla do zádele - to je celá směšná pravda! A jak mě potom naučili zde, tak to byla fatální a nejhorší chyba, co jsem mohla udělat. Ale zmákli jsme to!
Poslední k balení: Někdo (firma) nabízí startovací balíčky 300-400 g - kašlete na to, tak holt dáte dvě stovky, za zdraví kočky ta Porta stojí. A nebojte - ten pytlík - tak nemůžu říct "pytel" - ten pytlík 2 kg je opravdu malý! A když tak - jak zde píšou zkušení diskutující - věnujete známým, na dobré účely, nakrmíte venkovní kočičky - možností je spousta! A hodně štěstí Vám přeji! A určitě se pochlubte! Věřím, že bude čím !

17.8.2015 22:44
JanulaM

XXX.XXX.172.155

Dondi napsal(a):
Dobrý den, Portu 21 Grain free Sensible určitě zkuste! Koupila jsem ji hned a už jsem tu určitě psala, že se ujala naprosto skvěle! Už jedeme druhý pytel!. Je opravdu velmi kvalitní a tím pádem je za naprosto bezkonkurenční cenu! Kde seženete 2 kg takto kvalitních granulí za dvě stovky? Někde mají necelé dvoukilovky za pět stovek!
Ale k Portě 21 (ale fakt ta zelená! = Grain free): Kočky jí žraly okamžitě. Ne že by se přetrhly, ale ony mají k dispozici více druhů granulí, takže nemůžu říct, že by vymetly misku, kdyby vymetly všechny, tak bouchnou ! Složení je opravdu velmi velmi kvalitní. Recenze jsou špatné zejména z hlediska "odéru", taky jsem se toho bála, ale to byste měla vidět (teda spíš cítit) některé "věhlasné" značky - tohle fakt prakticky nesmrdí, nebo spíš "není cítit" - naprosto v pohodě. Granulky jsou menší, mají hezký tvar, všechny je pěkně křupou .
Já měla taky problém, že mi kočky nechtěly žrát kočičí "superfood", jak je teďka moderní říkat lidským potravinám. Zde tím myslím samozřejmě věhlasné kočičí značky . I když jsem jim nikdy marketové granule nedala ani čuchnout! Proto mi zde poradili Portu - že to žerou i mlsné kočky. Zbavila jsem se tím zatraceného Royal Caninu, a to že ze dne na den - nekompromisně. Tím proboha nikdy nekrmte, na to je snad návyk, nebo nevím, ale myslím, že mi to tu někdo skutečně psal. Já vlastně řešila tento problém - krmila jsem cca třemi luxusními granulemi + k tomu RC, protože náš kocourek "byl zvyklý". A já netušila, že mu tím škodím a dávala jsem mu to, protože - jsem mu zkrátka lezla do zádele - to je celá směšná pravda! A jak mě potom naučili zde, tak to byla fatální a nejhorší chyba, co jsem mohla udělat. Ale zmákli jsme to!
Poslední k balení: Někdo (firma) nabízí startovací balíčky 300-400 g - kašlete na to, tak holt dáte dvě stovky, za zdraví kočky ta Porta stojí. A nebojte - ten pytlík - tak nemůžu říct "pytel" - ten pytlík 2 kg je opravdu malý! A když tak - jak zde píšou zkušení diskutující - věnujete známým, na dobré účely, nakrmíte venkovní kočičky - možností je spousta! A hodně štěstí Vám přeji! A určitě se pochlubte! Věřím, že bude čím !

Děkuji za vyčerpávající odpověď, objednám a dám vědět jak jsem uspěla. RC nikdy koupit nehodlám tolik peněz za pytel obilí - nikdy. Jinak kočka udělala pokrok, přimíchávám smillu s applaws a sežere všechno, nevybírá tak možná pokud bude žrát portu budu střídat s applaws, cena je sice někde jinde, ale co bych pro tu moji potvoru neudělala

Ctenar

18.8.2015 00:01
Ctenar

XXX.XXX.235.219

Dondi dekuji za odpoved.

21.8.2015 23:34
JanulaM

XXX.XXX.172.155

Tak hlásím, že moje kočka Portu žere a celkem s chutí. Uvidíme co na to zažívání a kožich. Všimla jsem si, že po nějakém čase co přimíchávám ke smilla applaws se jí kožíšek krásně zhebčil, tak snad to tak zůstane.

22.8.2015 05:50

JanulaM napsal(a):
Tak hlásím, že moje kočka Portu žere a celkem s chutí. Uvidíme co na to zažívání a kožich. Všimla jsem si, že po nějakém čase co přimíchávám ke smilla applaws se jí kožíšek krásně zhebčil, tak snad to tak zůstane.

Skvělé!

Přidejte reakci

Přidat smajlík