Uživatel s deaktivovaným účtem

ellin
napsal(a):
Ahoj, mam problem...
moje kocka ma nejaky zanet v uchu. mam na to kapicky od veterinare ale moje kocka si je nenecha jen tak vycistit.skrabe me pri tom...nejde to nejak jinak udelat?
Zánět v uchu se dá léčit pouze léčbou samotného ucha, tzn. nepomůžou vám tabletky nebo tak. Takže to jinak udělat nelze.
Jestli máte vzteklinu, tak jí před čištěním zabalte do ručníku tak, aby koukala jen hlava. Buďte rychlá, ne hrubá, ale neoblomná.
ellin
napsal(a):
Je ji par mesicu. ja osobne 2mesicea je venkovni. uz si ten zanet prinesla od prvniho majitele.
A máte tedy někoho druhého k sobě? Opravdu se nejvíce doporučuje zavinutí kočky do ručníku či nějaké deky - udělat z ní "mumii", takže jeden ji takto drží a druhý kape do ucha nebo oka (podle nemoci). Vzpomínám si na praktiku jednoho již zemřelého veta, když náš pradávný kocour (to je opravdu desítky let zpátky) si nějak pochroumal nohu. Nechtěl spolupracovat a ten vet ho hodil hlavou do holínky, takže kocourovi právě čouhala jen zadní část těla a nemohl škrábat ani kousat a dr. mu v klidu prohlédl a ošetřil tu nohu. Ale že by se mi tato praktika líbila, to ne... Ještě si vzpomínám, že ten vet říkal něco v tom smyslu, že to je osvědčený (?) manévr na znehybnění koček...