Kočka je 4 týdny po porodu a pořád strašně hubená..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pandorka

17.6.2015 14:31
Pandorka

XXX.XXX.37.254

Mám britskou whiskas, která před 4 týdny porodila a je stále pořád hubená, vím že toho má hodně za sebou a stále také krmí (jen jedno kotě), ale mám o ni strach. Krmím Acanou doplňuji ji pořád misku, at si bere kolik potřebuje a k tomu ji davam i Beapharm mléko. Může někdo poradit čím krmit aby zmohutnila? Nebo počkat až dokojí? Přidávám foto, ale tam leží, tak to není tak vidět. Všem děkuji předem za rady

17.6.2015 15:53
loolucy

XXX.XXX.60.30

Maso, maso a maso! :)
Kvalitní kapsičky - smíchat s granulkami, aby z toho neměla průjem ;)

Nevím, jestli mléko je dobré, pokud na něj není zvyklá, určitě bych ho vyřadila. Kočky mléko pít nemají, možná je to právě proto, může po něm mít zažívací potíže.

17.6.2015 16:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Maso nezná ?

Pandorka

17.6.2015 17:16
Pandorka

XXX.XXX.37.254

Na zachod chodi pravidelne a problemy nema a je to Beapharm to je jak pro kotata kdyz nemaji matku, tak i pro kocky co koji. Maso nechce, jak varene i syrove. asi mam nejakou slozitou kocku a nebo se to srovna az nebude krmit

17.6.2015 18:06
loolucy

XXX.XXX.60.30

Pandorka napsal(a):
Na zachod chodi pravidelne a problemy nema a je to Beapharm to je jak pro kotata kdyz nemaji matku, tak i pro kocky co koji. Maso nechce, jak varene i syrove. asi mam nejakou slozitou kocku a nebo se to srovna az nebude krmit

No a ty kapsičky? Ty většinou voní více než maso ;).

17.6.2015 19:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Takže - dobře živená.

18.6.2015 10:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Tak jí zkuste maso upéct. A nabídněte různé druhy masa, hovězí je dobře přijímané. Některé kočky zbožňují ryby.
Moje osobní zkušenost s krmením Acanou je sice pozitivní, u kastrovaného kocoura, u kterého udržovala štíhlou linii spolehlivě. Tudíž podle mě po ní kočka nepřibere..

19.6.2015 09:19
HANELE77

XXX.XXX.30.183

20 let jsem chovala britky.
Po porodu byly všechny vždycky hubené (obzvláště po tom prvním , kdy nechtěli od miminek pryč, a tak jsem jim dávala krmení do porodní bedny).

Ale po odstavu koťat to rychle dohnaly.. Ono taky jak kočička po porodu splaskne a stahuje se zpátky děloha, tak najednou vypadá hodně hubená..

Rozhodně pořiďte kočce pastu CALOPET - mám vyzkoušenou. Je perfektní na stavy vyčerpanosti, po porodu, ve stresu...

A granule musí být pro kojící kočky nebo koťátka. Pokud krmíte jen "adultem" to je málo.
Je fakt, že moje kočky většinou syrové maso jedly, ale všechny taky ne..
To jsem pak doháněla hodně kvalitními konzervičkami.
Mléko bych nedávala - zbytečně jí zaplní žaludek a střeva a rozhodně po něm nepřibere. Navíc zrovna Beaphar není moc kvalitní, když už, tak bych dávala mléko ROYAL CANINE, na tom jsem odchovala dva vrhy, když maminy měly málo mléka.

19.6.2015 09:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ještě doporučuji třeba dvě lzíce zakysané smetany nebo plnotučného jogurtu. Na trávení mnohem víc v pohodě než mléko. moje kočka třeba mléko /ani obyč ani kočičí bez laktozy/ nechce, ale tohle si dá moc ráda. Zbožňuje i vanilkový pudink, ale to asi nebude nic zdravého, a je tam i cukr, tak to doporučovat nebudusmajlík

19.6.2015 09:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Co se týče granulek, doporučuji Orijen cat and kitten. Jestli je zvyklá na Acanu, bude ho žrát spolehlivě /stejný výrobce, ale výživnější/.

19.6.2015 15:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pandorka napsal(a):
Mám britskou whiskas, která před 4 týdny porodila a je stále pořád hubená, vím že toho má hodně za sebou a stále také krmí (jen jedno kotě), ale mám o ni strach. Krmím Acanou doplňuji ji pořád misku, at si bere kolik potřebuje a k tomu ji davam i Beapharm mléko. Může někdo poradit čím krmit aby zmohutnila? Nebo počkat až dokojí? Přidávám foto, ale tam leží, tak to není tak vidět. Všem děkuji předem za rady

Záleží na apetitu kočky, většina koček během odchovu koťat zhubne, protože cpe všechno do mléka. A to i kočky krmené kvalitně - maso, bezobilné kvalitní granule, sem tam mléčný výrobek, vajíčko, apod.

Nicméně pokud má jen 1 kotě, zas tak hubená by být neměla - to není takový nápor na organismus, britky mívají obvykle 4-8 koťat ve vrhu a to jsou teprve záhul na matčin organismus..ale při jedináčkovi to taková síla není, i když je to kočka od kočky. Kotě je ve věku vhodném na to začít přikrmovat, takže pokud už nepřikrmujete, začnete - tím kočka dost ulevíte, že nebude muset být "mlékárna na nožkách". ;) A a%ť má stále k dispozici pořádné krmení. Po odstavu se zas rychle vrátí na původní váhu.

20.6.2015 14:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Také se přidám s doporučením: plnotučný (nebo polotučný) tvaroh smíchat se žloutkem - výživné, ale ne každá kočka to sní, např. můj starší kocour se toho ani nedotkne. Mladší ano...

21.6.2015 09:34
saty

XXX.XXX.10.1

Nebojte ony kočky po porodu jsou prostě hubené, trvalo to skoro půl roku než se mi kočka po porodu dostala na relativně normální váhu, pravda měla 9 koťat teď po 8 měsících je to hrozní cvalík naopak jsem zase vysadila tučné a snažím se jí trochu srovnat.
Hodně zabírají různé druhy masa, kočka pře porodem se na maso moc netvářila ale po porodu je se něj vrhla + s koťaty začala zrát všechno.
U nás nejoblíbenější jsou srdíčka kuřecí a krůtí, pak tvaroh s vajíčkem, teď už i vajíčko samotné naučila se že když si připravím vajíčka na linku tak ho shodí protože pak ho může sežrat :-D
Do obliby se dostalo taky kvalitní mascarpone což teda nekupuju pravidelně.
Každá kočka má jiné chutě je potřeba to testovat.
Maso u nás začalo rozmixované kuřecí s vodou až na takovou tekutou kaši takže pomůže i změna konzistence
Mějte trpělivost a zkoušejte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík