Krmivo Nuevo - zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2015 13:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dobrý den, zdravím vás kočkaři!
Včera jsem na výstavě psů, koček a dalšího zvířectva v Brně na BVV koupila asi 3 kapsičky tohoto krmiva. I když krmím převážně syrovým masem, tak kapsičkami nebo konzervami občas také. Jedná se o superprémiové krmivo s deklarovaným obsahem masa 72%. Zbytek tvoří vývar (?), což jsem ještě u jiných krmiv nezaznamenala. Dále 0,5% lososového oleje. Narovinu píšu, že jsem krmivo nějak extra zatím nestudovala a vás se ptám jen, zda s ním někdo nemáte zkušenost? A pak také co ten vývar (z čeho, co obsahuje)...zda jste se s tím setkali třeba u jiných krmiv. Kocourům kapsička šmakovala!

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2015 16:52

Vývar je vývar. Do některých konzerv před sterilováním dávají jen vodu. Ale zajímalo by mě jakou má konzistenci maso v kapsičce smajlík

28.6.2015 18:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vývar je vývar. Do některých konzerv před sterilováním dávají jen vodu. Ale zajímalo by mě jakou má konzistenci maso v kapsičce smajlík

Víte, že teď Vám to ani neumím popsat, krmila jsem dvěma kapsičkami (různými) a nějak si teď tu konzistenci neuvědomuji. Právě jsem se vrátila z dnešní návštěvy BVV opět s těmito kapsičkami, tak v nejbližší době nějakou kocourům dám a pak písnu.
S tím vývarem...nějak mě to překvapilo - tuším, že zatím jsem to na žádných jiných kapsičkách nečetla, ale nesleduji to nijak podrobně. Vy víte o jiných značkách, kde přidávají vývar? Já bych si tipla, že přidávají spíš tu vodu jak píšete, nebo se pletu...?

28.6.2015 20:31
joanne.s

XXX.XXX.62.165

Koukám na naše oblíbené kočiči kapsičky a konzervičky. Shiny cat vývar neobsahuje, Cosma thai kapsičky i konzervičky obsahují, Cosma original zelené konzervičky také vývar mají. Animonda vom feinsten select také vývar má.

S krmivem Nuevo zkušenost nemám, příležitostně vyzkouším koupit, co na to kocourek řekne. Složení dle popisu se mi líbí. Ale na pravidelné krmení to moc nevidím, cena v e-shopu! 27-50 kč za jednu minikonzervičku 85 g. nechci vidět, za kolik by toto prodával kamenný petshop..

29.6.2015 01:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Koukám na naše oblíbené kočiči kapsičky a konzervičky. Shiny cat vývar neobsahuje, Cosma thai kapsičky i konzervičky obsahují, Cosma original zelené konzervičky také vývar mají. Animonda vom feinsten select také vývar má.

S krmivem Nuevo zkušenost nemám, příležitostně vyzkouším koupit, co na to kocourek řekne. Složení dle popisu se mi líbí. Ale na pravidelné krmení to moc nevidím, cena v e-shopu! 27-50 kč za jednu minikonzervičku 85 g. nechci vidět, za kolik by toto prodával kamenný petshop..

Ano, máte pravdu - cena je vysoká - dala jsem na veletrhu za jednu kapsičku 27, - Kč...

29.6.2015 01:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

A děkuji za doplnění informací ohledně vývaru v jiných krmivech! Je vidět, že jsem to jen nepozorně četla...

29.6.2015 07:10

fikovnice napsal(a):
Víte, že teď Vám to ani neumím popsat, krmila jsem dvěma kapsičkami (různými) a nějak si teď tu konzistenci neuvědomuji. Právě jsem se vrátila z dnešní návštěvy BVV opět s těmito kapsičkami, tak v nejbližší době nějakou kocourům dám a pak písnu.
S tím vývarem...nějak mě to překvapilo - tuším, že zatím jsem to na žádných jiných kapsičkách nečetla, ale nesleduji to nijak podrobně. Vy víte o jiných značkách, kde přidávají vývar? Já bych si tipla, že přidávají spíš tu vodu jak píšete, nebo se pletu...?

Prima smajlík Zajímá mě, jestli je obsah mletý nebo jsou drobné kousíčky...
Vývar už rozebrala joanne.s, tak se nebudu opakovat...

29.6.2015 08:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):
Ano, máte pravdu - cena je vysoká - dala jsem na veletrhu za jednu kapsičku 27, - Kč...

Když kouknu na heureku, tak je to opravdu nejnižší cena, co vidím.
Pak pisněte, jestli to jsou krásné kousky masa, taky mě to zajímá.
Příliš paštikovitá konzistence u nás doma neprojde..

škoda že neprodávají nějaké multibalení, to je vždy o hodně výhodnější.
Třeba kapsa Animonda vom feinsten select má cenu za kus podobnou, taky vysokou. Ale když koupím na zoohitu balení 24 ks, vychází na jednu už "jen"18.71 Kč.

29.6.2015 17:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tak mám špatnou zprávu. Další kapsička kocourům již nechutná, z toho usuzuji, že bude asi zdravá , protože samozřejmě čím více je ochuceno, tím větší mají chuť to jíst (už jsem třeba někdy zhřešila i s Felixem a ten jim "jel"). No a konzistence - také špatná zpráva - právě spíše paštiková. Takže kapsičky zřejmě dostanou tetiny kočky (má jich asi 6!)...

29.6.2015 17:46
joanne.s

XXX.XXX.41.173

Fikovnice: a co ostatní kvalitní konzervičky, např. Shiny cat, to vám kočky žerou?

Jestli je tato spíše paštikové konzistence, tak to asi nebudu zkoušet. Mám zkušenost, že paštikovité kapsičky u nás zůstávají v misce pokaždé. Až na první jedno, max. dvě sousta, než to kocourovi dojde.

29.6.2015 17:53

U nás paštika také není v kurzu...

29.6.2015 18:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: a co ostatní kvalitní konzervičky, např. Shiny cat, to vám kočky žerou?

Jestli je tato spíše paštikové konzistence, tak to asi nebudu zkoušet. Mám zkušenost, že paštikovité kapsičky u nás zůstávají v misce pokaždé. Až na první jedno, max. dvě sousta, než to kocourovi dojde.

Právě, že Shiny cat se ani nedotknou. Dříve - s odporem - snědli, teď už jsem si je tak rozmazlila, že už ne.
A nejhorší je, že starší kocour mi teď asi 2x odmítl sníst i syrovou rybu, přičemž to dříve miloval. Asi dostanou naordinovanou hladovku... .

29.6.2015 19:12
joanne.s

XXX.XXX.41.173

A co Cosma thai kapsa? Tunáčková u nás boduje moc.

Brit care? U mého mlsouna oblíbený velmi, až na pražmu /přitom jiné rybí kapsy miluje/

Ovšem jestli vám žerou syrové ryby, tak to vám závidím. O to vedu s kocourkem už delší dobu boj, zatím kocour nade mnou těžce vedesmajlík

29.6.2015 20:03

Mezi nevhodné potraviny pro kočky patří i (vkládám):

Syrové ryby, mušle, ústřice, krevety - obsahují enzym thiamináza, který rozkládá vitamín B1 (thiamin), jehož nedostatek vede od ztráty chutě k jídlu až neurologickým poruchám.

Docela "mazec" Náš jeden kocour začal trpět před časem nechutenstvím (někteří ví), viděli ho nezávisle a s odstupem dva veterináři. Nic neshledali. Všechno O.K. Trpí i na bezoáry, což se nesmí také nesmí podceňovat. Ale jak jsem tak pátrala po informacích, narazila jsem i na tohle.
Je pravda, že kocour miloval ryby s mořskými plody. Animonda carny - mořský koktejl, Cosma s krevetami, s rakem apod... Dopřávala jsem mu je
Nezjistím, zda i tohle mohlo příčinou, ale za úvahu to stojí...

29.6.2015 20:18
joanne.s

XXX.XXX.44.33

Už jsem to někde viděla. Osobně si z toho beru, že rybu syrovou dvakrát týdně max. Ryb tepelně zpracovaných bych se nebála, ale pravda je, že jsem pro střídat všechny běžně dostupné druhy masa / i když kocour preferuje druhy jen dva/

Otázka je, jestli množství ryby, které kočce reálně dáte, je opravdu v takovém množství, aby významně ohrozilo hladinu B1 v organismu..

Podle mě to bude něco jako dilema, zda krmit syrové vejce celé, nebo jen žloutek.

29.6.2015 23:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mezi nevhodné potraviny pro kočky patří i (vkládám):

Syrové ryby, mušle, ústřice, krevety - obsahují enzym thiamináza, který rozkládá vitamín B1 (thiamin), jehož nedostatek vede od ztráty chutě k jídlu až neurologickým poruchám.

Docela "mazec" Náš jeden kocour začal trpět před časem nechutenstvím (někteří ví), viděli ho nezávisle a s odstupem dva veterináři. Nic neshledali. Všechno O.K. Trpí i na bezoáry, což se nesmí také nesmí podceňovat. Ale jak jsem tak pátrala po informacích, narazila jsem i na tohle.
Je pravda, že kocour miloval ryby s mořskými plody. Animonda carny - mořský koktejl, Cosma s krevetami, s rakem apod... Dopřávala jsem mu je
Nezjistím, zda i tohle mohlo příčinou, ale za úvahu to stojí...

Tak to je zvláštní a zajímavá info. Zkusím pohledat v hlavě - a když to nepomůže , tak v moudrých knihách, proč by tomu tak nebylo i u člověka. Obecně nedostatek thiaminu skutečně vede nejčastěji k neurologickým poruchám. Ale proč by tedy tyto potraviny (ryby apod.) byly u lidí tolik doporučovány a u koček byly nevhodné...? Vitamín B1 i thiaminkináza z ryb - budou, předpokládám, chemicky i enzymaticky stejné u člověka i třeba u kočky. Ale zkusím se nad tím ještě zamyslet nebo něco pohledat .

29.6.2015 23:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
A co Cosma thai kapsa? Tunáčková u nás boduje moc.

Brit care? U mého mlsouna oblíbený velmi, až na pražmu /přitom jiné rybí kapsy miluje/

Ovšem jestli vám žerou syrové ryby, tak to vám závidím. O to vedu s kocourkem už delší dobu boj, zatím kocour nade mnou těžce vedesmajlík

Jsou hrozní ti moji chlupatci! Brit care taky nee. Animondy jak kdy a jak kterou...
Takže asi zbývá z těch kvalitnějších už jen ta Cosma - tu jsme ještě nezkoušeli.

30.6.2015 06:01

joanne.s napsal(a):
Už jsem to někde viděla. Osobně si z toho beru, že rybu syrovou dvakrát týdně max. Ryb tepelně zpracovaných bych se nebála, ale pravda je, že jsem pro střídat všechny běžně dostupné druhy masa / i když kocour preferuje druhy jen dva/

Otázka je, jestli množství ryby, které kočce reálně dáte, je opravdu v takovém množství, aby významně ohrozilo hladinu B1 v organismu..

Podle mě to bude něco jako dilema, zda krmit syrové vejce celé, nebo jen žloutek.

Vařených ryb se nebojím, nehledě na to, je kocouři preferují... Co je fakt, že když pominu kočku rybářskou, pro kterou jsou ryby přirozenou potravou, tak kočkám se začalo rybí maso dávat za války, kdy byl nedostatek čehokoliv... A kočkám to tak chutná smajlík

30.6.2015 07:51
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já to řešit ani nemusím. Mně kocourek sežere syrové ryby stejně jen kousek, a to výhradně lososa. Ostatní jen tepelně zpracované. hovězí syrové mu nechutná, vařené miluje /kromě kližky, rozmazlínek. syrové kuřecí a vepřové ani nenabízím, nemám k tomu důvěru.

30.6.2015 10:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):
Jsou hrozní ti moji chlupatci! Brit care taky nee. Animondy jak kdy a jak kterou...
Takže asi zbývá z těch kvalitnějších už jen ta Cosma - tu jsme ještě nezkoušeli.

S tou Animondou souhlas. Vychvalovaná konzerva Animonda Carny u nás naprostý propadák, prostě kvalitní, ale pořád paštika, kocour přivoněl, stáhl ocas otočil se na patě a odešel.
Zato drahá Animonda vom Feinsten, řada Select kapsička u nás velmi velmi zabodovala, ale cena za kus je příšerná.
Pokud budete zkoušet Cosmu, jednoznačně top je řada Thai. Cosma original o poznání menší nadšení. Cosma Glory nadšení žádné, sežrané jen napůl - konzistence trochu paštikovitá je.
Cosma nature jsem nezkoušela, novější řada, a je o kus dražší.
Já Brit care doma udám. Ale jen dva druhy: tunáček a kuře se sýrem/ve skutečnosti s vajíčkem.

30.6.2015 10:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dodatek: Animonda Rafiné Soupé je taky chutná, ale složení nic moc.

30.6.2015 11:00

Ještě dodám, že Animonda carny klasické si ani nečuchli. Jediná, co byla O.K. byla Animonda carny ocean. Jsou to kousky masa + různé přídavky:

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/konzervy/animonda_rafine_carny/ryby/300493.

30.6.2015 11:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Blazice: super tip, neznám, vyzkouším. Ale cena klasické Animondy Carny /i díky velikosti jednoho balení/ je úplně někde jinde.

30.6.2015 14:06

joanne.s napsal(a):
Blazice: super tip, neznám, vyzkouším. Ale cena klasické Animondy Carny /i díky velikosti jednoho balení/ je úplně někde jinde.

Cena je "odstrašující"... Doporučuji k Vánocům nebo narozeninám

1.7.2015 11:06
kavka

XXX.XXX.142.66

Hezký den,
konzervy a kapsičky Nuevo máme v obchodě, prodávají se dobře - resp. hlavně konzervy, kapsičky jsou novinka.
Zákazníci se pro ně vrací.
Ale jako asi všichni kočičáři víte, že nejde doporučit...musíte vyzkoušet. I sebe lepší konzerva je k ničemu, když nechutná...

5.7.2015 17:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kavka napsal(a):
Hezký den,
konzervy a kapsičky Nuevo máme v obchodě, prodávají se dobře - resp. hlavně konzervy, kapsičky jsou novinka.
Zákazníci se pro ně vrací.
Ale jako asi všichni kočičáři víte, že nejde doporučit...musíte vyzkoušet. I sebe lepší konzerva je k ničemu, když nechutná...

A napíšete, odkud jste a jakou máte u tohoto krmiva cenu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík