Šanta kočičí a kozlík lékařský - Jak podávat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2015 22:16
Tina125

XXX.XXX.12.95

Dobrý den,

naše kočičky tyhle dvě ''drogy'' milují. Jestli je zde někdo používá, jak je kočinám dáváte? My jim to dáváme do igelitových sáčků se zipem, ale to je beznadějný. Je to okamžitě rozervaný...

3.7.2015 22:51
joanne.s

XXX.XXX.35.31

Já dávám jen šantu. donesu domů pár čerstvých kousků ze zahrady, kocour to hned sežere a je to vyřešenésmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2015 08:14

Zašít do látkového pytlíčku. Pokud "nevládnete" šicímu stroji, zvládnete pidi polštářek i v ruce

4.7.2015 20:26
Tina125

XXX.XXX.12.95

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zašít do látkového pytlíčku. Pokud "nevládnete" šicímu stroji, zvládnete pidi polštářek i v ruce

Taky jsme si říkali, že nějaký látkový pytlíček by byl ideální. Ale nejlíp nějaký třeba na zip, aby se to dalo měnit a ne pokaždý dělat nový. :o).

5.7.2015 09:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):
Taky jsme si říkali, že nějaký látkový pytlíček by byl ideální. Ale nejlíp nějaký třeba na zip, aby se to dalo měnit a ne pokaždý dělat nový. :o).

Já jim kupuju pytlíčky od depozit, apod. - peníze jdou na dobrou věc a čičiny mají radost. Cenově je to kolem 30-50, - /ks dle velikosti, atd.

Ty pytlíčky dělají vždy tak, že se konec zavazuje - tj. dá se obsah dosypat či vyměnit. ;) Viz foto naší unešené Lucinky. :).

5.7.2015 10:54
Tina125

XXX.XXX.12.95

lavacca napsal(a):
Já jim kupuju pytlíčky od depozit, apod. - peníze jdou na dobrou věc a čičiny mají radost. Cenově je to kolem 30-50, - /ks dle velikosti, atd.

Ty pytlíčky dělají vždy tak, že se konec zavazuje - tj. dá se obsah dosypat či vyměnit. ;) Viz foto naší unešené Lucinky. :).

Anebo, to je super, děkuji za tip. Kočinda je moc roztomilá. Jsou to naši roztomilí feťáci, viďte.

5.7.2015 11:33

Když jsme u těch kočičích "feťáků" Nezkoušeli jste někdo dřívka Aktinídie stříbrné? Někdy se označuje jako mini kiwi.

5.7.2015 12:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):
Anebo, to je super, děkuji za tip. Kočinda je moc roztomilá. Jsou to naši roztomilí feťáci, viďte.

Jj, Lucinka je z pytlíčků unešená a ráda s nima usíná. :) Bico se je zas snaží většinou rozcupovat zadníma nohama. :D A jeden se jí už povedlo roztrhnout, ale je fakt, že ten už měly déle a byl fakt vytížený (rády ho i žužlají, atd.). A taky je objeví, i když jsou zabalený ve 2 pytlících a ještě daný v proutěným košíku. Ostatní se jich většinou chytí až když jsou vybalené, ale ona je horší jak policejní pes. A pak takhle odpadne vedle...

5.7.2015 12:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

Když jsme u těch kočičích "feťáků" Nezkoušeli jste někdo dřívka Aktinídie stříbrné? Někdy se označuje jako mini kiwi.

Tak to neznám, se přiznám. Ale vypadá to zajímavě... že by další velmi potřebná kytí na zahrádku? :)

5.7.2015 13:27

Lavacca: máte krásné kočičáky smajlík Smím se zeptat, kolik takových šťastlivců máte?

S mými zahrádkářskými "úspěchy" bych pěstování aktinídie neriskovala... Ale ráda se přiučím smajlík

5.7.2015 13:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

Lavacca: máte krásné kočičáky smajlík Smím se zeptat, kolik takových šťastlivců máte?

S mými zahrádkářskými "úspěchy" bych pěstování aktinídie neriskovala... Ale ráda se přiučím smajlík

Díky. :) no, "jen" 10.

Taky nejsem úplně úspěšná zahradnice, ale třeba šáchoru se u nás daří. Ten kočeny taky rády - na okus.

5.7.2015 13:54

Deset chlupačic To je skvělé... Umíte jim vytvořit podmínky, takže se všechny nějak porovnaly...
Šáchor - podařilo se mi koupit (moc u nás není k mání), no takové chúdě, ale rozesadila jsem ho a obrazil. Žel žádná velká sláva. Kočičáci mu dali zabrat a teď sice obrůstá, ale má kratinké lístky. I ta růžice je na krátké stopečce. Dala jsem ho ven do polostínu a čekám co na to "řekne"... Máte, prosím nějaký tip, jak mu ještě pomoci?

5.7.2015 14:12
lavacca

XXX.XXX.164.49

Deset chlupačic To je skvělé... Umíte jim vytvořit podmínky, takže se všechny nějak porovnaly...
Šáchor - podařilo se mi koupit (moc u nás není k mání), no takové chúdě, ale rozesadila jsem ho a obrazil. Žel žádná velká sláva. Kočičáci mu dali zabrat a teď sice obrůstá, ale má kratinké lístky. I ta růžice je na krátké stopečce. Dala jsem ho ven do polostínu a čekám co na to "řekne"... Máte, prosím nějaký tip, jak mu ještě pomoci?

Jj, byla to občas trochu dřina s novým členem, aby byl klid, ale srovnaly se. :)

jj, já ho koupila náhodou na výstavě útuláčků, jinde jsem ho zatím neviděla. U nás se do něj taky čičiny tak pustily, že mu zbyly snad jen 3 stonečky s okousanýma listama... bála jsem se, aby přežil. Tak jsem ho kočkám dala z dosahu a vzpamatoval se. Teď tu z něj mám menší džungli (sedí na východním oknu, tam se mu líbí, jak se dopoledne sluní a pak má od slunce klid), tak uvažuju, že ho zase rozdělím (takhle mám z 1 už 2 květináče), abych měla vždy nějaký mimo dosah koček a nepřišla o něj úplně. Faktem je, že taky dost pomohlo pravidelně sít obilí, že se vyřádí dost na něm samém a šáchor mají spíš jako "zákusek". :)

No a podpořit ho můžete přihnojením - hnojivem na list. A uvidíte. U nás trvalo docela dlouho než se začalo něco dít - až jsem si říkala, že snad uhyne. :( A najednou vyjely nové lístky a krásně obrostl během krátké doby.

5.7.2015 18:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Dobrý den,

naše kočičky tyhle dvě ''drogy'' milují. Jestli je zde někdo používá, jak je kočinám dáváte? My jim to dáváme do igelitových sáčků se zipem, ale to je beznadějný. Je to okamžitě rozervaný...

Jo, tak s kozlíkem mám opravdu letité zkušenosti!
Všem našim kočkám voněl a chutnal podstatně víc než šanta. Už jsem to tu psala - v normální lidské lékárně čas od času jdu koupit rostlinnou drogu, tj. usušený kořen kozlíku - lékárny to mají v papírových sáčcích - kořen je nasekaný na malinké kousíčky. Kocouři mají podložku a na ni vždy čas od času toho trochu nasypu - začnou to pojídat a následně se v tom válet. Starší kocour dokonce někdy tu podložku hlídá - před mladým !

5.7.2015 20:55
Tina125

XXX.XXX.12.95

Tak jsem dnes spatlala pytlíček a vypadá to, že se líbí. Kocourek si vyhrál a kočindu zkusím později. Až se stydím, že mě nenapadlo samotnou udělat malý obyčejný pytlík na zavázání. Ale svedu to na to šílený vedro. Jinak tam má kozlíka. Oni reagují na obojí, ale je pravda, že na toho kozlíka přeci jen trochu víc.

Jinak pro fikovnice: ani to nemusíte kupovat v lékárně, koupili jsme ho ve Světlušce. To jsou takový ty obchody, kde mají svíčky a olejíčky a různý čaje a spoustu dalšího...

7.7.2015 15:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Tak jsem dnes spatlala pytlíček a vypadá to, že se líbí. Kocourek si vyhrál a kočindu zkusím později. Až se stydím, že mě nenapadlo samotnou udělat malý obyčejný pytlík na zavázání. Ale svedu to na to šílený vedro. Jinak tam má kozlíka. Oni reagují na obojí, ale je pravda, že na toho kozlíka přeci jen trochu víc.

Jinak pro fikovnice: ani to nemusíte kupovat v lékárně, koupili jsme ho ve Světlušce. To jsou takový ty obchody, kde mají svíčky a olejíčky a různý čaje a spoustu dalšího...

"Tino", kolik je teď přesně Tomíkovi měsíců a kolik váží? V jiném vlákně píšu, že mám pocit, že můj mladší kocour se jaksi zasekl v růstu a je i jakýsi lehký .

7.7.2015 16:10
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
"Tino", kolik je teď přesně Tomíkovi měsíců a kolik váží? V jiném vlákně píšu, že mám pocit, že můj mladší kocour se jaksi zasekl v růstu a je i jakýsi lehký .

Někdy teď během července mu bude 9 měsíců. Naposledy u vetky vážil 3,1 kila. Teď jsem se s ním vážila já a odečítala to a vyšlo mi 3,4 kila. Ale zítra jedeme k vetce, tak ho převážím přesně. Myslím ale, že je nemůžete srovnávat. Byl plný parazitů a stále je. Měl škrkavky a ještě něco(nemůžu si vzpomenout na název). Teď tám má k tomu ještě měchovce, takže pořád léčíme. Ale pomalu se spravuje:o).

7.7.2015 16:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Někdy teď během července mu bude 9 měsíců. Naposledy u vetky vážil 3,1 kila. Teď jsem se s ním vážila já a odečítala to a vyšlo mi 3,4 kila. Ale zítra jedeme k vetce, tak ho převážím přesně. Myslím ale, že je nemůžete srovnávat. Byl plný parazitů a stále je. Měl škrkavky a ještě něco(nemůžu si vzpomenout na název). Teď tám má k tomu ještě měchovce, takže pořád léčíme. Ale pomalu se spravuje:o).

Tak držím pěsti!
Každopádně já o návštěvě vetky uvažuji také. Přinejmenším aby byl mladej odčervený a event. celkově prohlídnutý. Fakt se mi zdá jaksi malý. Škoda, že nemám ten foťák.

7.7.2015 21:34
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Tak držím pěsti!
Každopádně já o návštěvě vetky uvažuji také. Přinejmenším aby byl mladej odčervený a event. celkově prohlídnutý. Fakt se mi zdá jaksi malý. Škoda, že nemám ten foťák.

A vy nemáte doma váhu? Že by jste se zvážila s ním? Ono je to těžký, nám už trochu vyrostl. Je vidět, že se hodně pomalu dává do pořádku, ale bude to na dlouho. Do očí pořád kapeme, písek má stále taky a ještě ty měchovce. No a ty od něj bohužel lapla aji naša druhá kočinda. Ale může taky klidně zůstat malý. Vím je to kočka, ale ta naše druhá má taky 3 kila a to jí bude 10 let. Prostě je malinká:o) Myslím, že se zas nedá úplně zaškatulkovat přesně vhodná váha v určitím věku, ale možná se pletu. Minulý kocourek měl 8 kilo a byl fakt hodně velikej. Holčička jak jsem psala má 3 kila a kocourek taky okolo 3, alespoň zatím, ale taky nevypadá na nějakýho velikána.

12.7.2015 05:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
A vy nemáte doma váhu? Že by jste se zvážila s ním? Ono je to těžký, nám už trochu vyrostl. Je vidět, že se hodně pomalu dává do pořádku, ale bude to na dlouho. Do očí pořád kapeme, písek má stále taky a ještě ty měchovce. No a ty od něj bohužel lapla aji naša druhá kočinda. Ale může taky klidně zůstat malý. Vím je to kočka, ale ta naše druhá má taky 3 kila a to jí bude 10 let. Prostě je malinká:o) Myslím, že se zas nedá úplně zaškatulkovat přesně vhodná váha v určitím věku, ale možná se pletu. Minulý kocourek měl 8 kilo a byl fakt hodně velikej. Holčička jak jsem psala má 3 kila a kocourek taky okolo 3, alespoň zatím, ale taky nevypadá na nějakýho velikána.

No já mám váhu, ale začala nějak blbnout a ukazovat nesmyslná čísla, myslím, že docházejí baterky a já vždy zapomenu koupit nové. Ale zkusím pohledat ještě v mamčiných zásobách - blbý je, že ona někdy smíchala už vybité baterie s novými...
Větší kocour teď strašně nabral - tak doufám, že to na chalupě vylítá. Mladší žere mnohem víc než starší, ale je podstatně lehčí. Starší, jak je velký a hodně těžký a někdy v noci si mi vyleze třeba na břicho, tak je sranda, jak ho ta jeho váha někdy překulí, obzvlášť když tvrdě usne. Ale on je celkově mohutný, příbuzní i sousedi se o něm vyjadřují jako o "pořádném mackovi". Mladej bude mít určitě jinou konstituci - je mnohem přízemnější (starší kocour má fakt hodně vysoké nohy) a asi bude i štíhlejší. Další rozdíl je v ušiskách - starší kocour je má normální, mlaďoch má poněkud plachťáky .

Přidejte reakci

Přidat smajlík