Prosím kdo ví jak úspěšně léčit už jsme ztratili jedno kotě ted od jiné kočky kotě 7,5týdne jí má taky, je moc droboučká na svůj věk, vlastně třetinová než její sourozenec, pije od maminky, papá konzervy ale je takové bez života, ospalé, apatické, dnes dostala u veta atb.prý na 14dní a pokud se zlepší tak pak přijít a zkusit něco na imunitu, prosím kdo máte zkušenost, co pro ní můžu udělat, jak jí mám zachránit, poraďte léčbu, moc prosím díky.
Léčbu máte od veta, teď můžete jen malé pomoci posílit klidně bych koupila náhražku kočičího mléka, Royal na něj má dobré recenze já mám zkušenost s gimpet mlékem pro koťata je tučnější a už jsme na něm odkojili lecos, fretky králíky atd. Osobně bych do něj třeba ještě přidávala glukopur. Pokud má snahu bašit tak maso klidně si ho doma rozemlít ale taky něco vyžuvnějšího, hovězí kuřecí srdíčka atd.
saty
napsal(a):
Léčbu máte od veta, teď můžete jen malé pomoci posílit klidně bych koupila náhražku kočičího mléka, Royal na něj má dobré recenze já mám zkušenost s gimpet mlékem pro koťata je tučnější a už jsme na něm odkojili lecos, fretky králíky atd. Osobně bych do něj třeba ještě přidávala glukopur. Pokud má snahu bašit tak maso klidně si ho doma rozemlít ale taky něco vyžuvnějšího, hovězí kuřecí srdíčka atd.
Ona pije od mámy, v tom bude asi mít i nějaký protilátky, potřebovala by přibrat, je jak chrastítko, přitom žere jak divá, snad ted přibere když jsme jí odčervili.
MaBa
napsal(a):
Tady u nás v depozitech dávají nemocným kočičkám jako doplněk sirupy a další přípravky na posílení imunity např. VET-P-IM, Animex kapky pro kočky, Immunovet. S léčením kočičí rýmy mají velké zkušenosti i u malých koťátek.
Prosím a nemohla byste se zeptat jich konkretně na náš případ, potřebovala bych konkrétní postup včetně dávkování, nechci jí ublížit a s tímto nemám zkušenost a jedno koťátko už nám umřelo, děti ještě nepobraly odchod první kočičky a ted je nemocná další, je jí 7,5 týdne a váží jen 277g její sourozenec 597g.
Adanaja1
napsal(a):
Prosím a nemohla byste se zeptat jich konkretně na náš případ, potřebovala bych konkrétní postup včetně dávkování, nechci jí ublížit a s tímto nemám zkušenost a jedno koťátko už nám umřelo, děti ještě nepobraly odchod první kočičky a ted je nemocná další, je jí 7,5 týdne a váží jen 277g její sourozenec 597g.
Na 7,5tydne mi i váha většího sourozence přijde dost malá nemůžete hodit fotku?
Když si představím koťata s porodní váhou 85-112g když jich ve vrhu bylo 9. Po týdnu ty větší měli k 250g menší kolem 180g ve 12-ti týdnech měli všichni 1,1-1,3 Kg.
Tak to není potěšující zpráva maminka byla v hrozném zuboženém stavu když jsme jí našli v příkopu, byla podvyživená, dehydrovaná a březí tak to bude asi tím.Nabíjím baterky do foťáku, pak sem dám fotky, fotila jsem nějaké oblečení a boty abych mohla dát na bazar a měla na léčbu a veta, je léto žabky a jedny tenisky mi stačí, hlavně aby byly v pořádku.
Adanaja1
napsal(a):
Tak to není potěšující zpráva maminka byla v hrozném zuboženém stavu když jsme jí našli v příkopu, byla podvyživená, dehydrovaná a březí tak to bude asi tím.Nabíjím baterky do foťáku, pak sem dám fotky, fotila jsem nějaké oblečení a boty abych mohla dát na bazar a měla na léčbu a veta, je léto žabky a jedny tenisky mi stačí, hlavně aby byly v pořádku.
Může to všechno souviset, vzhledem ke svému stavu nemusela mít třeba tak vyživné mléko.
Držím palce, ale bohužel se může u koťátka jednat i o nějaký vrozený problém, pokud je takhle maličké odmala... nebo začala nějak strádat později od porodu díky té rýmě?
Od veta určitě ATB, držet kotě v teple a klidu, co možná nejčastěji, ať má možnost se pořádně najíst - mleté maso rozmíchat s vodou na kaši, ať se jí to dobře jí, klidně bych nabídla i to kotěcí mléko. Do vody glukopur, ať ji to "nakopne".
Co se týče protilátek v mléku od matky - pokud není očkovaná, tak jim moc protilátek bohužel nepředá.
Tak tohle je ted náš střed vesmíru, bohužel mimískovi se asi přitížilo nevím jestli těmi vedry ale i se počůral v leže nevim co dělat, jsem zoufalá, asi nemůže jíst bolí ho pusinka asi jak bývají ty afty k té viroze, papal kapsičku uplně pomaličku a z těžka a od mámy se ted nenapil, má suchý nosánek a teplý mi příde, ty atb. než zaberou tak bude asi pozdě
Adanaja1
napsal(a):
Tak tohle je ted náš střed vesmíru, bohužel mimískovi se asi přitížilo nevím jestli těmi vedry ale i se počůral v leže nevim co dělat, jsem zoufalá, asi nemůže jíst bolí ho pusinka asi jak bývají ty afty k té viroze, papal kapsičku uplně pomaličku a z těžka a od mámy se ted nenapil, má suchý nosánek a teplý mi příde, ty atb. než zaberou tak bude asi pozdě
Podle fotek je slaba a kost a kuze ale věřit ze šanci porad ma.. dat do tepla dat glukopuru... a jídla co sni.
Adanaja1
napsal(a):
Čím můžu nahradit glukopur, nikdo ho v ulici nemá
Nejste y většího města? V lékárně, která by byla NON-STOP, by Glukopur měli. Anebo ještě bývá hroznový cukr v dětských bonbónech - tuším LIPO nebo tak něco - tak kdybyste třeba měli doma, ttak mě napadá je roztlouct a rozpustit...
lavacca
napsal(a):
Držím palce, ale bohužel se může u koťátka jednat i o nějaký vrozený problém, pokud je takhle maličké odmala... nebo začala nějak strádat později od porodu díky té rýmě?
Od veta určitě ATB, držet kotě v teple a klidu, co možná nejčastěji, ať má možnost se pořádně najíst - mleté maso rozmíchat s vodou na kaši, ať se jí to dobře jí, klidně bych nabídla i to kotěcí mléko. Do vody glukopur, ať ji to "nakopne".
Co se týče protilátek v mléku od matky - pokud není očkovaná, tak jim moc protilátek bohužel nepředá.
Já myslím, že i neočkovaná kočka předává kotěti protilátky. Soudím tak dle novorozenců lidských - též v mateřském mléce přijímají protilátky. Tady ta čičina jako venkovní zubožená, ale přesto živá a schopná zabřeznout, se asi s řadou nemocí potkala a překonala je, a tím si protilátky vytvořila.
fikovnice
napsal(a):
Já myslím, že i neočkovaná kočka předává kotěti protilátky. Soudím tak dle novorozenců lidských - též v mateřském mléce přijímají protilátky. Tady ta čičina jako venkovní zubožená, ale přesto živá a schopná zabřeznout, se asi s řadou nemocí potkala a překonala je, a tím si protilátky vytvořila.
Manžel pro něj jel rovnou z práce do tesca, ale obávám se že je už pozdě, lapá po dechu, nemůže dýchat, to je hrozné pane bože
Adanaja1
napsal(a):
Manžel pro něj jel rovnou z práce do tesca, ale obávám se že je už pozdě, lapá po dechu, nemůže dýchat, to je hrozné pane bože
Ach jo, tak to Vám asi odejde. Hlavně jej nenechte trápit - nemáte veta na pohotovosti?
Upřímně - po přečtení Vašich příspěvků jsem příliš nevěřila v dobrý konec .
Chtěla bych vám všem poděkovat že jste mi pomáhali mimíska zachránit, bohužel v noci zemřel Moc všem děkuji za pomoc.Dělám vše proto abych vydělala na vakcíny pro všechny 3 včetně maminy a nechám je naočkovat, snad to pomůže.Mamina je hubená.musím udělat něco aby přubrala, má 2,4 kg, je smutná taková asi jí taky chybí mimísek, nevím, máme doma smutek, mimísek odpočívá u jezírka u těch dvou, snad mu tam bude hezky.Glukopur už máme, ale už je nám k ničemu.Myslím že problém byl v těch aftech v pusince a na jazyku jak bývají k té viroze, amuselo ho to bolet když pil od mámay a nšpatně se mu polykalo a nemohl už pak dýchat.To je tak svinská nemoc tohle ta beznaděj když nemůžete nic udělat pro něj, je to šílený.Děti vím jak léčit ale kočičí chřipku ne.Moc všem děkuji, byli jste skvělé
Tak to je mi líto. Ale taky jsem nevěřila moc v to, že to zvládne, dle stavu, v jakém bohužel byl. Nic si hlavně nevyčítejte, udělali jste pro něj maximum.
Já před 2 lety piplala malou kočičku - nalezenečka, byla hrozná vedra a náhodou jsem ji našla při venčení psa vyhozenou na silnici - obsypanou vajíčkama much, dehydratovanou, kost a kůže. Bojovali jsme 2 dny, ale v noci na 3.den nás opustila. A to žrát v pohodě mohla, jen byla prostě už tak zesláblá, že měla nejspíš už poškozené vnitřní orgány. Taky jsem z toho byla špatná, toho kdo jí tam vyhodil jsem dost proklela...ale víc s tím člověk bohužel nenadělá no. :(
Teď hlavně vykrmit ty ostatní, ať mají sílu případně bojovat a co nejdříve je naočkovat, ať mají už nějakou imunitu.
lavacca
napsal(a):
Tak to je mi líto. Ale taky jsem nevěřila moc v to, že to zvládne, dle stavu, v jakém bohužel byl. Nic si hlavně nevyčítejte, udělali jste pro něj maximum.
Já před 2 lety piplala malou kočičku - nalezenečka, byla hrozná vedra a náhodou jsem ji našla při venčení psa vyhozenou na silnici - obsypanou vajíčkama much, dehydratovanou, kost a kůže. Bojovali jsme 2 dny, ale v noci na 3.den nás opustila. A to žrát v pohodě mohla, jen byla prostě už tak zesláblá, že měla nejspíš už poškozené vnitřní orgány. Taky jsem z toho byla špatná, toho kdo jí tam vyhodil jsem dost proklela...ale víc s tím člověk bohužel nenadělá no. :(
Teď hlavně vykrmit ty ostatní, ať mají sílu případně bojovat a co nejdříve je naočkovat, ať mají už nějakou imunitu.
Tak to je mi líto vaší kočičky.Já je rodila, otírala ručníkem, pomáhala jí a ted jsem je musela i pochovat, je to hrozný.Kdyby jste viděla jak bojvali o ten život, je to děs vidět je trápit.Doufám že zachráníme ten zbytek.koupila jsem ted v obchodě aspoň kuřecí hřbety tak jim to vařím.Čim je mám ted krmit i mámu aby měli sílu a přežili, mamča a ten malej poslední potřebujou přibrat.Kočička má průjem po normálním mlíku s piškoty, což prý je vždy.Koupím jim ten gel, jen co budou peníze ted hlavně naočkovat všechny.
Adanaja1
napsal(a):
Tak to je mi líto vaší kočičky.Já je rodila, otírala ručníkem, pomáhala jí a ted jsem je musela i pochovat, je to hrozný.Kdyby jste viděla jak bojvali o ten život, je to děs vidět je trápit.Doufám že zachráníme ten zbytek.koupila jsem ted v obchodě aspoň kuřecí hřbety tak jim to vařím.Čim je mám ted krmit i mámu aby měli sílu a přežili, mamča a ten malej poslední potřebujou přibrat.Kočička má průjem po normálním mlíku s piškoty, což prý je vždy.Koupím jim ten gel, jen co budou peníze ted hlavně naočkovat všechny.
Upřímně, když jsem ji na té silnici viděla, myslela jsem, že ji někdo srazil...až když jsem ji chtěla dát stranou ze silnice a už jsem na ni skoro šahala, prskla na mě. Tak začal boj, který bohužel prohrála. :( To chápu, o to je to horší, když je člověk piplá odmala.. :(
Osobně bych byla nejvíc pro krmení masem. Pokud by měly po syrovém průjem, tak uvařit. Zkuste kouknout po vašem okolí, zda některý zverimex nenabízí tzv. "krmné maso či maso pro psy - prostě mražené maso pro zkrmení zvířatům.Dá se sehnat za lepší cenu než to pro lidskou spotřebu. Osobně takhle beru krásné hovězí od firmy Krmiva Nýřany, ryby od Nýřan a od Vetamixu a vejdu se do 30,.-/kg za krásné maso.
A čím dosud krmíte? Základ by mělo být maso + k tomu kvalitnější kotěcí granule. Mléko ne, spíš nabídněte tučný tvaroh či tučný jogurt. Tvaroh namíchat s trochou převařené vody, ať není tak tuhý. Pokud by koťata měla problém s tvrdostí granulí, lze je zalít vývarem či teplou vodou, aby změkly.
Na přibrání můžete zkusit lososový olej, calopet pastu a doplnit výživu o nějakou vitamínovou pastu, případně zkusit podpořit zdraví ještě nějakým tím sirupem na imunitu. Dávkování je prý vždy napsáno na přípravku. S tou chřipkou u těch koťátek je to prý vždycky takový boj, některé se z toho dostane, jiné i když už se mu začne dařit to najednou nezvládne a následuje velký obrat k horšímu. Je to nevyzpytatelné. Udělala jste vše co jste mohla, hlavně, že nemuselo někde umírat samo, ale bylo v bezpečí a milováno.
MaBa
napsal(a):
Na přibrání můžete zkusit lososový olej, calopet pastu a doplnit výživu o nějakou vitamínovou pastu, případně zkusit podpořit zdraví ještě nějakým tím sirupem na imunitu. Dávkování je prý vždy napsáno na přípravku. S tou chřipkou u těch koťátek je to prý vždycky takový boj, některé se z toho dostane, jiné i když už se mu začne dařit to najednou nezvládne a následuje velký obrat k horšímu. Je to nevyzpytatelné. Udělala jste vše co jste mohla, hlavně, že nemuselo někde umírat samo, ale bylo v bezpečí a milováno.
Na ten lososový olej bych byla opatrná, když občas průjmují. A navíc je spíš na zkvalitnění srsti než na přibrání jako takové. Na to spíš zařadit do jídelníčku tučnější masa - vepřové (ne divočáka), ryby, atd.
lavacca
napsal(a):
Na ten lososový olej bych byla opatrná, když občas průjmují. A navíc je spíš na zkvalitnění srsti než na přibrání jako takové. Na to spíš zařadit do jídelníčku tučnější masa - vepřové (ne divočáka), ryby, atd.
Já s ním zkušenosti nemám, jen vím, že se dává podvyživeným kočičkám na přibrání (případně jiné rybí tuky). Plus energeticky bohatá a tučnější strava jak píšete :).
Děkuju holky, obrala jsem jí ty hřbety kuřecí ale moc tomu nedala, ráno měla konzervu a baští s koťaty whiskas junior, přídou mi mastnější než ty obyč tak jí je dávám taky.průjem měla jen ona po tom mlíku s piškoty, tak dostávala dva dny jen granule a je to zase v poho.Je taková unavená, furt spí a poléhává a ted hledá mimíska, chodí a hledá ho a mňouká a toho posledního co jí zbyl tak hlídá a olizuje.Asi si řeknete že sem blázen ale já si s ní povídám, říkám jí že to bude zase dobrý, že to zvládneme, že bude zase dobře a ona se na mě tak oddaně podívá s takovým smutným výrazem prosícím o pomoc.Koťata lítaj jak rakety a baštěj, teď teda všichni spěj půjdu na chvíli taky, bylo to v noci náročný., potřebuju taky nabrat sílu na ty moje koťata člověčí.Moc děkuju za všechno, bez vás bych to holky nezvládla
lavacca
napsal(a):
Upřímně, když jsem ji na té silnici viděla, myslela jsem, že ji někdo srazil...až když jsem ji chtěla dát stranou ze silnice a už jsem na ni skoro šahala, prskla na mě. Tak začal boj, který bohužel prohrála. :( To chápu, o to je to horší, když je člověk piplá odmala.. :(
Osobně bych byla nejvíc pro krmení masem. Pokud by měly po syrovém průjem, tak uvařit. Zkuste kouknout po vašem okolí, zda některý zverimex nenabízí tzv. "krmné maso či maso pro psy - prostě mražené maso pro zkrmení zvířatům.Dá se sehnat za lepší cenu než to pro lidskou spotřebu. Osobně takhle beru krásné hovězí od firmy Krmiva Nýřany, ryby od Nýřan a od Vetamixu a vejdu se do 30,.-/kg za krásné maso.
A čím dosud krmíte? Základ by mělo být maso + k tomu kvalitnější kotěcí granule. Mléko ne, spíš nabídněte tučný tvaroh či tučný jogurt. Tvaroh namíchat s trochou převařené vody, ať není tak tuhý. Pokud by koťata měla problém s tvrdostí granulí, lze je zalít vývarem či teplou vodou, aby změkly.
Muselo to být hrozné s tou kočičkou, muselo jí to hodně bolet chudáka a Vy jste velká bojovnice, jak já, dokud vím že je šance aspoň minimální tak jedu na 100% a nic není nemožné.je mi kočičky moc líto, muselo to být hrozné.
Adanaja1
napsal(a):
Chtěla bych vám všem poděkovat že jste mi pomáhali mimíska zachránit, bohužel v noci zemřel Moc všem děkuji za pomoc.Dělám vše proto abych vydělala na vakcíny pro všechny 3 včetně maminy a nechám je naočkovat, snad to pomůže.Mamina je hubená.musím udělat něco aby přubrala, má 2,4 kg, je smutná taková asi jí taky chybí mimísek, nevím, máme doma smutek, mimísek odpočívá u jezírka u těch dvou, snad mu tam bude hezky.Glukopur už máme, ale už je nám k ničemu.Myslím že problém byl v těch aftech v pusince a na jazyku jak bývají k té viroze, amuselo ho to bolet když pil od mámay a nšpatně se mu polykalo a nemohl už pak dýchat.To je tak svinská nemoc tohle ta beznaděj když nemůžete nic udělat pro něj, je to šílený.Děti vím jak léčit ale kočičí chřipku ne.Moc všem děkuji, byli jste skvělé
Ach dostala jsem se sem až teď, je mi to kvůli vám i koťátku moc líto opravdu jste se moc snažila.
Zkuste to brát tak že je mu lépe už ho nic nebolí netrápí a hraje si za duhovým mostem.
Tohle je vždycky moc těžké prostě nemůžeme zachránit vždy a všechno. Měla jsem spoustu úspěchů v záchraně životů které mi všechno bohatě vynahradili ale měla jsem i spoustu nezdarů které bolí.
Jinak jak říkají děvčata předemnou pokud průjmůjí zastavit průjem klidně i řýží s mrkví, potom pořádnou výživnou stravu, maso, tvaroh, vajíčka a doplnit kvalitními granulemi - Z běžně koupitelných v obchodě jsem ted skvělé Brit Care I´m.. Docela se mi svědčila i Bozita ale tu nemají všude určitě se vyhnout tomu co běžně koupíte v supermarketu jako whiskas atd...
Dávejte průběžně vědět jak je ostatním moc nás to zajímá.
Adanaja1
napsal(a):
Děkuju holky, obrala jsem jí ty hřbety kuřecí ale moc tomu nedala, ráno měla konzervu a baští s koťaty whiskas junior, přídou mi mastnější než ty obyč tak jí je dávám taky.průjem měla jen ona po tom mlíku s piškoty, tak dostávala dva dny jen granule a je to zase v poho.Je taková unavená, furt spí a poléhává a ted hledá mimíska, chodí a hledá ho a mňouká a toho posledního co jí zbyl tak hlídá a olizuje.Asi si řeknete že sem blázen ale já si s ní povídám, říkám jí že to bude zase dobrý, že to zvládneme, že bude zase dobře a ona se na mě tak oddaně podívá s takovým smutným výrazem prosícím o pomoc.Koťata lítaj jak rakety a baštěj, teď teda všichni spěj půjdu na chvíli taky, bylo to v noci náročný., potřebuju taky nabrat sílu na ty moje koťata člověčí.Moc děkuju za všechno, bez vás bych to holky nezvládla
Mlíko a piškoty rozhodně nedávat. Ani matce, ani kotěti.
Držím palce
Adanaja1
napsal(a):
Ty granule bych vyměnila za kvalitnější - Whiskas je pytel obilí, to jim nic nedá. Z těch levnějších zkuste Brit (vychází kolem 55,60-/kg dle toho, kde byste je sehnala) a je to o dost lepší než Whiskas. Nejlépe vyjde 8 kg pytel. Pokud byste brala 1,5 kg balení, tak vyjdou kolem 85, -/kg.
Piškoty vhodné nejsou - je to samý cukr, z toho si nic nevezmou. Opravdu nejlépe to maso a lepší granulky. Měla jsem z útulku kocourka z průjmem - stačilo 2 dny dávat jen vařené maso (/můžete případně uvařit kuřecí maso s trochou rýže a rozmixovat na kaši) a už byl klid. Pak začal baštit syrové maso i granule a dneska je to krasavec.
Ohledně financí mě ještě napadlo, že bych se zkusila spojit s nejbližším útulkem, zda by nepomohl. Některé mají i tzv. "depozita", kdy přispívají človíčkovi, co se o kočky stará, na krmení a léky, apod. Za zkoušku nic nedáte. ;) A pomohli by vám is nalezením nových domovů, atd.
lavacca
napsal(a):
Ty granule bych vyměnila za kvalitnější - Whiskas je pytel obilí, to jim nic nedá. Z těch levnějších zkuste Brit (vychází kolem 55,60-/kg dle toho, kde byste je sehnala) a je to o dost lepší než Whiskas. Nejlépe vyjde 8 kg pytel. Pokud byste brala 1,5 kg balení, tak vyjdou kolem 85, -/kg.
Piškoty vhodné nejsou - je to samý cukr, z toho si nic nevezmou. Opravdu nejlépe to maso a lepší granulky. Měla jsem z útulku kocourka z průjmem - stačilo 2 dny dávat jen vařené maso (/můžete případně uvařit kuřecí maso s trochou rýže a rozmixovat na kaši) a už byl klid. Pak začal baštit syrové maso i granule a dneska je to krasavec.
Ohledně financí mě ještě napadlo, že bych se zkusila spojit s nejbližším útulkem, zda by nepomohl. Některé mají i tzv. "depozita", kdy přispívají človíčkovi, co se o kočky stará, na krmení a léky, apod. Za zkoušku nic nedáte. ;) A pomohli by vám is nalezením nových domovů, atd.
Jen bych ještě dodala v původní příspevku jsem ten whiskas překoukla a dala ho jen jako blbý příklad ale měla jsem trochu tušení.
Možná to řeknu ošklivě ale na rovinu.
S tím množstvím soli, barviv éček atd. co to obsahuje kočkám jen ničíte ledviny, játra a žaludek.
Poradím vám základní poučku kočka je primární masožravec takže cokoli co nemá na první místě ve složení maso je jen vtip.
To co má pšenici a kukuřici nedejbože soju na více místech než jednom je dobré tak leda pro slepice.
Rozhodně zkuste ten brit i premiova řada je v pohodě, navíc vyjde to lépe než ten příšerně drahý obilný šrot.
Zde je odkaz, kde koupit výhodně:
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/brit-premium-cat-kitten-8-kg/
obecně pro kočky doporučuji verzi granulí adult. Ale ve vašem případě, momentálně by nebylo od věci vzít výživnější, kitten.
A až budete trochu při penězích, rozhodně přejít na bezobilné Brit care Im/ Ive.
Děkuji moc za rady museli jsme k vetovi, mamina má oteklou pusinu a je apatická a mimísek její má na jazýčku otekliny na bocích, bohužel virus mají všichni 3 ale máme prý velkou šanci, mimísky ovočkoval a mamině dal injekci Atb.a v prášcích domů na 6 dní, maminu očkovat nemohl, její stav tomu neodpovídal.Je skvělé že se mi podařilo prodat dvoje boty takže po víkendu se mi připíšou peníze na účet takže jsem si ted pujčila abychom mohli jet hned když se zhoršují a měli větší šance, nechtěla jsem nechat nic náhodě tato nemoc má rychlý spád a jde tu fakt o minuty protože v jednu chvíli si koťátka hrála a jedla a za chvíli konec.Moc Vm všem děkuji bzudeme bojovat ať to stojí co to stojí, bez boje to nevzdám. Budu průběžně psát jak jsme na tom, všem veliké díky holky
Adanaja1
napsal(a):
PS:Byli jsme u jiného veta, ordinaci má doma takže tomu odpovídají i ceny očkování 3komb 230kč a sakumprdum s atb.jen 740kč krásná práce
Taky mám takového věta ordinaci doma, přes den dela hlavně hospodářska zvířata po večerechkkočky a psi... zná, oo ji dobročinnou činnost tak mam vse za naklady jen větší operace(jen sítí a drobnosti + kastraci kocoura děláme u něj v ordinaci a Já si hraju na sestru) a specializovane vyšetření děláme na klinice u jeho známého.. je to příjemný věci říka narovinu a bez obalu + se věnuje homeopatii
držím vam palečky ať to zvladnete.
Adanaja1
napsal(a):
Děkuji moc za rady museli jsme k vetovi, mamina má oteklou pusinu a je apatická a mimísek její má na jazýčku otekliny na bocích, bohužel virus mají všichni 3 ale máme prý velkou šanci, mimísky ovočkoval a mamině dal injekci Atb.a v prášcích domů na 6 dní, maminu očkovat nemohl, její stav tomu neodpovídal.Je skvělé že se mi podařilo prodat dvoje boty takže po víkendu se mi připíšou peníze na účet takže jsem si ted pujčila abychom mohli jet hned když se zhoršují a měli větší šance, nechtěla jsem nechat nic náhodě tato nemoc má rychlý spád a jde tu fakt o minuty protože v jednu chvíli si koťátka hrála a jedla a za chvíli konec.Moc Vm všem děkuji bzudeme bojovat ať to stojí co to stojí, bez boje to nevzdám. Budu průběžně psát jak jsme na tom, všem veliké díky holky
Držím palce, ať to zvládnou.
Tak mamina se zlepšila po atb. snědl plnej talířek vařenýho kuřete a chtěla si hrát, koťata lítaj jak rakety a průjem nemá nikdo, já se ale bojím radovat, u týhle chřipky se vše mění z hodiny na hodinu, tak snad to zvládneme s těma atb.máme dát první prášek, nevím do čeho jí to dám asi do tvarohu, má ještě oteklou pusinu tak v kousku masa by to našla asi, ale zlepšuje se, bože holky jak pookřála
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je skvělé. S tím práškem to bude možná boj. Jen se nesmíte nechat odradit. Možná ji ho budete muset strčit do tlamičky, jinak to nedá. Když, tak si ji zkuste zavinout do ručníku. Ideálně nacvičit první na plyšákovi. Pomalu ručník přes záda, z jedné strany, z druhé strany pod kočku, aby měla ťapky schované. Ale přeji, aby to snědla v tom tvarohu. To by bylo úplně nejlepší. Kocour sestry po prášku strašně slintal, kdyby náhodou ať se neleknete, co se děje. Museli tedy na injekce. Hodně zdaru!
Prášek strčte do něčeho mazlavého, co víte, že žere. Doporučuji kus taveného sýra nebo paštiky.
Až pokud to nesežere, zkuste jí to dát do tlamy. Na internetu lze vygooglit i návod existuje i aplikátor prášku pro ty jejichž kočka event. kousne do prstu.
Pokud je možno koupit léčivo v pastě, koupím v pastě a máznu na packu. Pokud není, strčím pilulku do tlamky, musíte rychle, znenadání, žádné dlouhé chystání -to kočka pozná a uteče. pilulku musíte prstem strčit do tlamy až dozadu, ať to nevyplivne. Nepustit kočku hned, ať nemá šanci vyplivnout.
Balení do ručníku si nechte až jako poslední možnost. Větší stres pro kočku i pro vás, vyšší riziko, že se kočka naštve a kousne a taky to chce lidi dva.
Http://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2896852/kote-nechce-spolknout-tabletku#a2897000
skvělý návod popsal autor: ladd
Kotě si posaďte na klín v poloze hřbetem vzhůru. Pokud jste pravák přidržujte si ho pravým předloktím u těla. Pak mu otevřete tlamičku, palec a ukazováček pravé ruky mu dáte mezi stoličky, aby nemohlo tlamičku zavřít a levou rukou mu dáte prášek co nejdál na jazyk. Tlamičku mu pak zavřete a zvrátíte lehce dozadu. Tak podržíte dokud nepolkne. Vše samozřejmě s citem, i když trošku síly je potřeby použít, kočkám se to většinou nelíbí. Ideální je, když Vám kotě někdo podrží.
Pokud prášky nemají odpudivou chuť, tak je dobré je dát do kousku taveného sýra. Co nejmenšího, aby to celé kočka snědla najednou, ale musí ho být tolik, aby se do něj prášek celý vešel. Je lepší ho rozdrtit na několik menších kousků, snáze ho v tom “přehlédnou” a nevyplivnou.

Určitě dodržte postup od méně stresujícího, viz joanne.s. Tu jednodušší cestu jsem "přeskočila" ;-).
Holky moc děkuju ale my asi máme vyjímečnou kočku dali jsme jí to do tvarohu, tvaroh snědla a prášek na dvě půlky snědla pak samotnej, takže díky bohu žádný násilí je to vzorná pacientka manžel jí přinesl večer hovězí tak jsem jí ho uvařila a dnes jí koupim nákej kus masíka a ty smetanový věci.Dokonce si chce už hrát trošku, já jsem tak šťastná, už se začíná sbírat ze dna a já si moc přeju aby to nebylo jen na chvíli ale aby to bylo den ode dne lepší.Kotě odčervit týden po očkování vidte, jsem se zapomněla zeptat veta.Maminu prý mám nechat 2-3dny a pak jí fouknout na červíky.Jedem na nákup a pro dobroty čičině, je moc statečná chce bojovat.

Tak to je úplně super! Mám upřímnou radost, jen tak dál!
Adanaja1
napsal(a):
Uff, je mi nějak zle, tak ani nemám sílu to vše číst.
Jste silná, že jste tak o koťátka bojovala! Ale napadá mě, že ta váha kočky - maminy je fakt alarmující. Bála bych se i o ni. Přilepšujte jí, možná bych jí též zkoušela dávat ten Glukopur, když jej již máte - obzvlášť jestli je čičina zesláblá, tak Glukopur dodává rychle energii. Dává se i lidem, když potřebují cukr, který je tzv. rychlý a nemusí se v těle složitě štěpit...
A pak také maso, plnotučný tvaroh se syrovým žloutkem, Calopetku...ale předpokládám, že to už Vám tu psali jiní. Přeji hodně síly a s financemi - to je tragédie dnesšní doby .
joanne.s
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2896852/kote-nechce-spolknout-tabletku#a2897000
skvělý návod popsal autor: ladd
Kotě si posaďte na klín v poloze hřbetem vzhůru. Pokud jste pravák přidržujte si ho pravým předloktím u těla. Pak mu otevřete tlamičku, palec a ukazováček pravé ruky mu dáte mezi stoličky, aby nemohlo tlamičku zavřít a levou rukou mu dáte prášek co nejdál na jazyk. Tlamičku mu pak zavřete a zvrátíte lehce dozadu. Tak podržíte dokud nepolkne. Vše samozřejmě s citem, i když trošku síly je potřeby použít, kočkám se to většinou nelíbí. Ideální je, když Vám kotě někdo podrží.
Pokud prášky nemají odpudivou chuť, tak je dobré je dát do kousku taveného sýra. Co nejmenšího, aby to celé kočka snědla najednou, ale musí ho být tolik, aby se do něj prášek celý vešel. Je lepší ho rozdrtit na několik menších kousků, snáze ho v tom “přehlédnou” a nevyplivnou.
Omlouvám se - vážně nečtu diskusi celou - za event. opakování rady. Tady k příspěvku "Joanne" bych jen dodala, že při vsunutí tabletky rukou či aplikátorem na kořen jazyka, tak kočky jsou mršky - myslíte si, že kočka tabletku má, ale ta ji vzápětí vyplivne - náš exkocour ji vždy nějak šikovně schoval za tvář. Takže po vsunutí tabletky kočce zlehka masírovat krk, event. sáhnout na čumáček, aby kočka se olízla a hlavně polkla...
fikovnice
napsal(a):
Uff, je mi nějak zle, tak ani nemám sílu to vše číst.
Jste silná, že jste tak o koťátka bojovala! Ale napadá mě, že ta váha kočky - maminy je fakt alarmující. Bála bych se i o ni. Přilepšujte jí, možná bych jí též zkoušela dávat ten Glukopur, když jej již máte - obzvlášť jestli je čičina zesláblá, tak Glukopur dodává rychle energii. Dává se i lidem, když potřebují cukr, který je tzv. rychlý a nemusí se v těle složitě štěpit...
A pak také maso, plnotučný tvaroh se syrovým žloutkem, Calopetku...ale předpokládám, že to už Vám tu psali jiní. Přeji hodně síly a s financemi - to je tragédie dnesšní doby .
No právě, zaměřujeme se ted na maminu, mimískové vypadají v poho, lítaj jak rakety, baštěj, bez průjmu, takže mamina je ted středem.ten glukopur kolik asi a do čeho?třeba do toho tvarohu?
Adanaja1
napsal(a):
No právě, zaměřujeme se ted na maminu, mimískové vypadají v poho, lítaj jak rakety, baštěj, bez průjmu, takže mamina je ted středem.ten glukopur kolik asi a do čeho?třeba do toho tvarohu?
Klidna i do tvarohu do čehokoli co sni klid ne čajovou lžičku na balení tvarohu proste od oka tim se nedá předávkovat kočku při rekonvalescenci klidném i 6xdenne.
Adanaja1
napsal(a):
Glukopur buď do tvarohu nebo i do vody. U nás víc chutná ve vodě, když je nějaké zvíře po operaci a chci, aby rychle nabralo energii.
Kočka je zvyklá na postupné krmení - tj. menší dávky v průběhu dne. Určitě se nebojte, že by se nějak přejídala až by jí bylo špatně. To udělá max. kočka z ulice, když se dostane z nenadání k jídlu, ale kočka, jež ví, že zase dostane, se přecpávat nemusí a nedělá to.
saty
napsal(a):
Klidna i do tvarohu do čehokoli co sni klid ne čajovou lžičku na balení tvarohu proste od oka tim se nedá předávkovat kočku při rekonvalescenci klidném i 6xdenne.
Přesně tak - Glukopuru se, zadavatelko, nebojte. Já jej tedy rozpouštěla minulému kocourkovi ve vodě, moc to pít nechtěl, ale on už byl velmi vážně nemocný. Kdyby kočka-mamina se nějak horšila, tak kromě návštěvy veta, bych doporučila jí občas dát něco i "násilím" - asi víte jak to myslím - ne silou, ale přes její nechuť. S tou Calopetkou já osobně zkušenosti nemám, tak nevím jak moc kočkám chutná a jak jsou ochotné ji pozřít.
lavacca
napsal(a):
Glukopur buď do tvarohu nebo i do vody. U nás víc chutná ve vodě, když je nějaké zvíře po operaci a chci, aby rychle nabralo energii.
Kočka je zvyklá na postupné krmení - tj. menší dávky v průběhu dne. Určitě se nebojte, že by se nějak přejídala až by jí bylo špatně. To udělá max. kočka z ulice, když se dostane z nenadání k jídlu, ale kočka, jež ví, že zase dostane, se přecpávat nemusí a nedělá to.
Přecpávání dělal náš minulý chalupově-víkendový kocour. Naučil se režimu, že zase budeme muset na pár dní odjet, tak se strašně, ale fakt strašně přežíral. Úplně se stydím napsat, kolik toho na posezení snědl (třeba i 4 kapsičky!). Pak odešel s břichem vybouleným jak březí kočka a trávil a zase čekal na nás. Vím, že to samozřejmě není ideální, ale věřím, že měl hezký život. Dožil se 12 let, byl to typický venkovský kocour (a jako nekastrát si myslím, že se dožil docela hezkého věku), v paneláku byl opakovaně až v posledním roce jeho života. Někdy na jaře jsem jej ještě zachránila, když mi jej soused přinesl v náručí polomrtvého a tak zesláblého, že se neudržel na nohou. To, že to zvládl (tedy i s mojí pomocí), byl velký zázrak. O pár měsíců se bohužel už ten zázrak nezopakoval.
Tím chci říct, že opravdu kočky s pravidelným přídělem jídla se obvykle nepřejídají, výjimkou jsou případy jako byl ten náš kocour.
fikovnice
napsal(a):
Přesně tak - Glukopuru se, zadavatelko, nebojte. Já jej tedy rozpouštěla minulému kocourkovi ve vodě, moc to pít nechtěl, ale on už byl velmi vážně nemocný. Kdyby kočka-mamina se nějak horšila, tak kromě návštěvy veta, bych doporučila jí občas dát něco i "násilím" - asi víte jak to myslím - ne silou, ale přes její nechuť. S tou Calopetkou já osobně zkušenosti nemám, tak nevím jak moc kočkám chutná a jak jsou ochotné ji pozřít.
K tomu krmení přes nechuť - mám dobrou zkušenost, že si s kočkou aktivně hraju, aby se vylítala, v průběhu si kolikrát vezme sama od sebe i to, co půl dne osamocena nesežrala.
Když se mi zdálo, že moc nežere (po očkování), hustý jogurt, smetanový nebo zakysanou smetanu jsem mázla na tlamku, čumák, nebo na packu, to vždy kocour olíže. Kdysi mi to poradil vet, i jsem takto aplikovala odčervovací pastu, a úspěšně.
Pro Adanaja: kupte kotěti v lékárně normálně sirup imunoglukan pro děti.Mám s tím výborné zkušenosti co se týče imunity.Moje kočky měly obě ošklivou chřipku, do toho zánět v očíčkách, braly 5 neděl antibiotika, a stále se to vracelo, a toto mi poradil jeden chovatel a opravdu to neskutečně zabírá! Kočky se o situp perou, normálně na něj čekají frontu když řeknu"vitamínek"Není sladký a má spousty betaglukanů, které podporují i nemocná střeva a sliznice.Výborná věc.Kočky to samy bez problémů pijí z kávové lžičky.Dávám jednu kávovou lžičku denně.I u tak malého kotěte dávejte jednu kávovou lžičku a když to nebude chtít za lžičky, tak to dávejte stříkačkou, opatrně z boku do tlamičky...
Nám to strašně pomohlo, už po 14ti dnech jsme měly velké zlepšení a teď jim ho dávám preventivně vždy na podzim a na jaře.Nemo když mi kočka slabá na imunitu začně kýchat, nasadím imunoglukan a za dva dny je po kýchání.Ještě je moooc dobré podávat chlorellu-tableky, kočky u mě je jí samy, mají to jako pamlsek.Kupuji chlorellu 90 tablet-800mg.Stačí jim půlka ale oni sní jednu a chtěly by další...Taky se podává na imunitu jak kočkám tak lidem...Toto jsem kombinovala když byla moje kočka hodně nemocná a kam se hrabou antibiotika...Zkuste to, budu vám držet palce...
Zdravím,
nemám teď čas to číst celé.
Ale kočičí chřipka je fakt svi.a. Chovala jsem ušlechtilé britky opravdu řadu let, bohužel ani nám se to nevyhnulo a to jsem měla kočky očkované!
Donesla jsem si to tehdy s novým kocourkem od jiné chovatelky. Jaksi mi "zapomněla" říct, že její chov toto prodělal
Kocourek byl zcela zdráv, bez příznaků. Doma týden v karanténě. Stejně mi kočky nakazil. Nejfatálnější to bylo u gravidní kočky, (v té době 2 týdny před porodem. Miminka potratila Není nic horšího, než se dívat, jak kočka rodí v bolestech mrtvá (již zcela vyvinutá) koťátka. I přes lékařskou péči pak již nikdy nezabřezla a musela být kastrována.) a za dzhový most mi odešla tehdy 13-ti letá perská kočička, zakladatelka chovu
..to bolelo hodně...
Jen Vám mohu doporučit, kupte CALOPET PASTU! Je perfektní a v době nemoci a rekonvalescence asi to nejúčinnější co je na trhu. Nám tehdy opravdu pomohl..!
Držím pěsti, ať vše zvládnete...!
Janaaa
napsal(a):
Pro Adanaja: kupte kotěti v lékárně normálně sirup imunoglukan pro děti.Mám s tím výborné zkušenosti co se týče imunity.Moje kočky měly obě ošklivou chřipku, do toho zánět v očíčkách, braly 5 neděl antibiotika, a stále se to vracelo, a toto mi poradil jeden chovatel a opravdu to neskutečně zabírá! Kočky se o situp perou, normálně na něj čekají frontu když řeknu"vitamínek"Není sladký a má spousty betaglukanů, které podporují i nemocná střeva a sliznice.Výborná věc.Kočky to samy bez problémů pijí z kávové lžičky.Dávám jednu kávovou lžičku denně.I u tak malého kotěte dávejte jednu kávovou lžičku a když to nebude chtít za lžičky, tak to dávejte stříkačkou, opatrně z boku do tlamičky...
Nám to strašně pomohlo, už po 14ti dnech jsme měly velké zlepšení a teď jim ho dávám preventivně vždy na podzim a na jaře.Nemo když mi kočka slabá na imunitu začně kýchat, nasadím imunoglukan a za dva dny je po kýchání.Ještě je moooc dobré podávat chlorellu-tableky, kočky u mě je jí samy, mají to jako pamlsek.Kupuji chlorellu 90 tablet-800mg.Stačí jim půlka ale oni sní jednu a chtěly by další...Taky se podává na imunitu jak kočkám tak lidem...Toto jsem kombinovala když byla moje kočka hodně nemocná a kam se hrabou antibiotika...Zkuste to, budu vám držet palce...
Děkuji moc, akorát jsem chtěla jsem psát, kočička se zlepšila ale kotě se od včera zhoršuje z ničeho nic, začíná to jak u ostatních, včera měl slepené jedno očíčko kápla jsem kapku-dnes už ok a furt spí asi příjdeme i o něj, já už to nepřežiju mamina bere atb.tak jsem si naivně myslela že mlékem bude chráněn i on ale najednou se zhoršil, nechápu to, je naočkovanej, pije od mámy jak je to možný?Mamina bere po 12h Synulox ale veta ví že malej od ní pije, nemůže to být po těch atb.z mlíka od maminy?Pomůže mu ten imunoglukan?jsme zase tam kde jsme byli, jeden den naděje a ted zase zoufalství
HANELE77
napsal(a):
Zdravím,
nemám teď čas to číst celé.
Ale kočičí chřipka je fakt svi.a. Chovala jsem ušlechtilé britky opravdu řadu let, bohužel ani nám se to nevyhnulo a to jsem měla kočky očkované!
Donesla jsem si to tehdy s novým kocourkem od jiné chovatelky. Jaksi mi "zapomněla" říct, že její chov toto prodělal
Kocourek byl zcela zdráv, bez příznaků. Doma týden v karanténě. Stejně mi kočky nakazil. Nejfatálnější to bylo u gravidní kočky, (v té době 2 týdny před porodem. Miminka potratila Není nic horšího, než se dívat, jak kočka rodí v bolestech mrtvá (již zcela vyvinutá) koťátka. I přes lékařskou péči pak již nikdy nezabřezla a musela být kastrována.) a za dzhový most mi odešla tehdy 13-ti letá perská kočička, zakladatelka chovu
..to bolelo hodně...
Jen Vám mohu doporučit, kupte CALOPET PASTU! Je perfektní a v době nemoci a rekonvalescence asi to nejúčinnější co je na trhu. Nám tehdy opravdu pomohl..!
Držím pěsti, ať vše zvládnete...!
Tak to muselo být opravdu hrozné je mi to moc líto co se stalo vašim kočičkám.Já jsem právě ted hodně omezená finančeně, jsem na nemocenský a jelikož jsem měla na pásce psanou min.mzdu tak mám 4860kč ale snažim se na to sehnat prostředky.Nejhorší je, že něco uděláte a máte pocit že už nad tím vyhráváte a pak zas bum a jste na začátku.Bojujeme ale už ztrácim víru i naději
Http://doplnky-stravy.heureka.cz/imunoglukan-p4h-sirup-120-ml/
Imunoglukan v lékárně koupíte za dvě stovky.
Vet je vůbec neměl očkovat KRISTOVA NOHO!
muselo mu být jasné, že v sobě ten virus už musí mít a takhle jim ještě přidal!
Očkují se přece JEN ZDRAVÁ KOŤATA!
Očkování je samo o sobě velmi zatěžující, obzvláště pro kočičáky, ti jsou citlivější než psiska.. a když ještě malé tělíčko bojuje se nemocí, dát mu očkování, je fakt prasárna
Opravdu se nedivím, že u něj nemoc taky propukla..hlavně, že vet shrábnul penízky...
Podle Vámi popisovaných příznaků se jedná o kaliciviróru, příp. v kombinaci s herpesiverem - tj. o virovou infekci (známou též jako komplex kočičí rýmy). Antibiotika se nasazují na sekundární bakteriální infekce, na samotný virus neúčinkují a kotě ani matku před ním nechrání.
Taktéž očkování nechrání proti onemocnění jako takovému, pouze zmírňuje jeho průběh. Nezabrání však další infekci či vzniku chronické infekce a vylučování viru. Navíc je doporučeno očkovat pouze zdravá zvířata - podání vakciny a její účinnost při už probíhajícím onemocnění je víc než diskutabilní.
Imunoglukan není lék - je to pouze prostředek na podporu imunity. Virus nevyléčí, ale pomůže organismu vypořádat se s ním. Podáním určitě nic nezkazíte. Dále pečujte o to, aby kotě přijímalo dostatek potravy a tekutin - bude-li to nutné, krmte jej stříkačkou. Zbytek je už v rukách přírody...
Na herpesvirozu je podpůrná léčba toto:
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/vetinnov-easy-pill-cat-l-lysine-30-ks/.
Byla jsem v lékárně, kamarádka mi na to pujčila, objednala jsem tu chlorellu a ten imunoglukan, ale bude to tam až ráno já říkala vetovi že mají ten virus a že už nám dvě na to umřely a on že malý jsou v poho, že žerou jsou čilý, nemají rýmu zánět očí tak že to chce naočkovat, tak já nevim už, každej krok co myslím že je do předu je zpátky
Fakt nemáte nikoho mezi známýma, ani sousedama, kdo by vám už dnes daroval dvě tabletky chlorelly? berte i spirulinu, příp. zelený ječmen, l-lysin.
Chlorellu fakt dneska bere kdekdo, hlavně ženský, poptejte se. jinak u nás ve městě je chlorela běžně skladem, v lékárnách i ve zdravé výživě.
Adanaja1
napsal(a):
Byla jsem v lékárně, kamarádka mi na to pujčila, objednala jsem tu chlorellu a ten imunoglukan, ale bude to tam až ráno já říkala vetovi že mají ten virus a že už nám dvě na to umřely a on že malý jsou v poho, že žerou jsou čilý, nemají rýmu zánět očí tak že to chce naočkovat, tak já nevim už, každej krok co myslím že je do předu je zpátky
Vaše chyba to není, nemáte zkušenosti.
Jen mne vždycky rozčílí, když VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÝ ČLOVĚK, který by měl mít rád zvířata, měl by na prvním místě ve svém žebříčku hodnot mít ZVÍŘETI POMOCI a pak přemýšlet o zisku..
Ne prvně prachy a pak se uvidí..
Bohužel, žijeme ve špatné době, peníze až na prvním místě
Prosím, nepřehánějte to! Rozhodně nemá smysl začít teď do nebohých koťat cpát horem dolem všechno možné jen kvůli pocitu, že "něco dělám".
Pokud má matka dost mléka, nechte to být a nenuťte je do jídla násilím. Nucené krmení představuje pro zvíře obrovský stres a ten, jak je známo, snižuje imunitu. Navíc pokud s tím nemáte zkušenosti, může také dojít ke vdechnutí potravy a následnému zápalu plic.
Počkejte na ty objednané přípravky z lékárny. Jak jsem psala výše, jedná se pouze o potravní doplňky ke zvýšení imunity. Nic z toho není vysloveně lék a tudíž pár hodin navíc nic zásadního neznamená.
Pamatujte, že příroda ví, co dělá! Je-li imunitní systém koťátek alespoň částečně funkční, s Vaší pomocí se s virózou popere. Pokud však došlo k vážným a nevratným změnám, je lepší nechat věcem volný průběh. Přineslo by to Vám i koťatům jen zbytečné trápení.
Ještě jsem sehnala KOLOSTRUM 400mg a mám doma Fenistil kapky, dávám dětem když mají laringitidu aby jim neotek hrtan a neudusili se, když mají záchvat kašle a dusí se, tohle zabrání otoku hrtanu, jestli ten virus je jako chřipka a otýká jim pusinka a nemohou pak dýchat, polykat, mohly by ty kapky fenistil zabrat A taky ten rakytník řešetlákový si myslím že má účinky podobné jako ta chlorella, podle toho co píšou na krabičce.
Balisek: jasně, že bych kotěti nedávala vícero přípravků. jen jeden osvědčený, doporučovaný Imunoglukan je dostupný, dnešní maminy ho mají doma pro děti docela běžně.
Pokud dnes není, dala bych něco jiného, jen dnes. třeba tabletu chlorelly.
násilné krmení bych nedělala, ne v tomto případě. jen dodat tekutiny, případně něco na imunitu a šlus.
Adanaja1:
ještě mě napadlo, jestli nezavolat veta. že má negativní příznaky způsobené očkováním. Přijede ho, zkontroluje, a vymyslíte společně co dál.
Já jsem tehdy nedávala krom CALOPETu a opravdu kvalitní stravy nic. Taky bych nekombinovala všechno možné, obzvláště u koček.
Pokud dáte CALOPET je tam všechno a udrží to zvíře při životě, i když nejí..Mám to za 17 let fakt mockrát vyzkoušeno. Není to zase tak drahé, většinou to kočkám i chutná, tak to pro ně nění takový stres, jako krmení stříkačkou...
Já vím, že pije, jen jsem tím chtěla říct, jak je tenhle výrobek skvělý a myslím, po zkušenostech co mám, i lepší, než doporučované léky na imunitu.
Navíc, když by to nejedlo kotísko, ale podařilo by se to dostat do mámy, tak to drobek vypije s mlékem...
U této nemoci mají kočky opravdu šílené boláky v tlamičce (vypadá to jako hluboká rána, nebo spálenina) a tak kolikrát odmítají jíst a pít, protože je to bolí...
Calopet je formou gelu, lehce se mázne do tlamky, když by to zvířátko samo nechtělo..
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/calopet-pasta-120-g/specifikace/#section.
Volala jsem mu, ještě než jsem četla tyto reakce.řekl přijedte s ním a já že na to nemám tak co mu můžu dát a on že mu mám dát půlku toho atb.co bere mamina také po 12h a že mu můžu dát 3kapky toho fenistliu, ten zabrání tomu aby nemohl dýchat a otoku tlamičky, dávám mu stříkačkou 5ml glukopuru co hodinu a zdá se mi že nepatrně ožil po tom glukopuru, kapičky mu dám 2h od ATB.aby se netlouklo a představ te si snědl mi trošku z ruky vařenou rybu, v přestávce mezi soustem jsem mu nabídla půlku toho atb. a jak mi byly cítit prsty od tý rybiny tak to slupnul.Budu zkoušet na co by měl chuť, budu zavodňovat a uvidíme.Ten fenistil je na alergie, štípance atd.mohlo by ho po tom přestat bolet i ta pusinka a mohl by sám začít pít vodu a mít hlad, od mámy zatím pije.Snažím se aby měl klid a chodím ho kontrolovat a hladit.Ale moc nevěřím že vydrží do rána, raději počítám s tím horším.Pokud ráno bude živ nasadím hned ten imunoglukan a budu střídat s tou chll.Jak mám pak u kočiček střídat ten sirup a půlku tý tablety?Jako obden?Holky moc děkuju že jste se mnou, já už ani nemůžu manželovi říct že jsem si pujčila a objednala další léčbu, jsme ted na tom špatně a on by mi řek a co budem jíst my když dáš vše za čičiny, vím že má na jednu stranu pravdu ale já už odmítám kopat další hrobečky, musíme to nějak zvládnout přece když budeme bojovat.
Adanaja1
napsal(a):
Děkuji moc, akorát jsem chtěla jsem psát, kočička se zlepšila ale kotě se od včera zhoršuje z ničeho nic, začíná to jak u ostatních, včera měl slepené jedno očíčko kápla jsem kapku-dnes už ok a furt spí asi příjdeme i o něj, já už to nepřežiju mamina bere atb.tak jsem si naivně myslela že mlékem bude chráněn i on ale najednou se zhoršil, nechápu to, je naočkovanej, pije od mámy jak je to možný?Mamina bere po 12h Synulox ale veta ví že malej od ní pije, nemůže to být po těch atb.z mlíka od maminy?Pomůže mu ten imunoglukan?jsme zase tam kde jsme byli, jeden den naděje a ted zase zoufalství
Mohu se prosím zeptat jak jste kombinovala tu chll s tim sirupem?Díky.
HANELE77
napsal(a):
Vaše chyba to není, nemáte zkušenosti.
Jen mne vždycky rozčílí, když VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÝ ČLOVĚK, který by měl mít rád zvířata, měl by na prvním místě ve svém žebříčku hodnot mít ZVÍŘETI POMOCI a pak přemýšlet o zisku..
Ne prvně prachy a pak se uvidí..
Bohužel, žijeme ve špatné době, peníze až na prvním místě
Bonus aegroti suprema lex!
Bohužel kdo se tím dnes řídí stoprocentně?!
Čtu to vše až teď. Je to smutné čtení, i pokud je v tom takto negativně zainteresován vet!
Ale přidala bych se k názoru - nechat větší díl boje přírodě. Vy se vydáte ze všech peněz - co když budou zapotřebí ještě pro léčbu maminy?
Teď kotě dostává ATB, do toho antihistaminikum Fenistil - takže je to pro ně i záhul na játra a ledviny...
Držím Vám moc pěsti, ale věřte, že přírodu nepřemůžete - nazná-li, že je kotě neživotaschopné a vysílené, tak kotě nepřežije. Možná se Vám zdá, že to píšu moc tvrdě. Ale já se spíš snažím, abyste fakt nevynakládala úplně všechny své síly a finance...
joanne.s
napsal(a):
Osobně bych něco na imunitu určitě dala, ještě dnes.
Ale to nasazení antibiotik v tomto stavu, a Fenistilu, tedy nechápu. Snad je to tím, že nejsem vet s jeho zkušenostmi.
Já nevím, jestli by takovouto medikaci doporučil každý vet, to je fakt těžko říct. Jen se mi zdá, že na to zesláblé tělíčko je to další chemie, která jeho organismus zatíží. Navíc dávku ATB vet po telefonu ordinuje "by voko", tj. půl tbl., i když kotě samozřejmě neváží polovinu hmotnosti co kočka...
fikovnice
napsal(a):
Já nevím, jestli by takovouto medikaci doporučil každý vet, to je fakt těžko říct. Jen se mi zdá, že na to zesláblé tělíčko je to další chemie, která jeho organismus zatíží. Navíc dávku ATB vet po telefonu ordinuje "by voko", tj. půl tbl., i když kotě samozřejmě neváží polovinu hmotnosti co kočka...
Třeba sem koukne "Bodlinka"...
fikovnice
napsal(a):
Ano, taky to na mě nepůsobí dobře. U každého léčiva vet vždy velmi řeší hmotnost kočky, i u blbého odčervení,
natož u nasazení antibiotik, tam mě jednou dokonce vyslýchal, jestli kocour nemá místo 4,5 kg jen 4, že se mu to nezdá..
joanne.s
napsal(a):
Ano, taky to na mě nepůsobí dobře. U každého léčiva vet vždy velmi řeší hmotnost kočky, i u blbého odčervení,
natož u nasazení antibiotik, tam mě jednou dokonce vyslýchal, jestli kocour nemá místo 4,5 kg jen 4, že se mu to nezdá..
Přesně tak! Sice chápu, že některé tbl. nejde čtvrtit, natož třeba naosminkovat, ale...prostě se mi to nezdá...
Jo a ještě pro zadavatelku. Náš minulý těžce nemocný, vlastně už umírající kocour si též dal říct syrové rybě - konkrétně tuším filé z tresky - a to už jinak nejedl prakticky nic. Tak pokud zadavatelka má zkušenost, že rybina kotěti šmakuje, tak bych mu ji zkoušela nabízet (i přesto, že pije mlíko od maminy).
fikovnice
napsal(a):
Čtu to vše až teď. Je to smutné čtení, i pokud je v tom takto negativně zainteresován vet!
Ale přidala bych se k názoru - nechat větší díl boje přírodě. Vy se vydáte ze všech peněz - co když budou zapotřebí ještě pro léčbu maminy?
Teď kotě dostává ATB, do toho antihistaminikum Fenistil - takže je to pro ně i záhul na játra a ledviny...
Držím Vám moc pěsti, ale věřte, že přírodu nepřemůžete - nazná-li, že je kotě neživotaschopné a vysílené, tak kotě nepřežije. Možná se Vám zdá, že to píšu moc tvrdě. Ale já se spíš snažím, abyste fakt nevynakládala úplně všechny své síly a finance...
Já vím jak to myslíte, děkuji Vám, on byl v pořádku než to u něho propuklo, lítal baštil vše prostě jako zdravé kotě a ted se mi ztrácí před očima, ta beznaděj je šílená.
Adanaja1
napsal(a):
Já vím jak to myslíte, děkuji Vám, on byl v pořádku než to u něho propuklo, lítal baštil vše prostě jako zdravé kotě a ted se mi ztrácí před očima, ta beznaděj je šílená.
Věřím Vám - odešlo mi před mýma očima strašně moc blízkých - a nehezkým způsobem (a nemám na mysli jen zvířata). Beznaděj je opravdu jedna z nejhorších emocí - souhlasím s Vámi!
joanne.s
napsal(a):
Trochu ho podezírám, že je to takové hop anebo trop. prostě šance malá, tak to riskne, a hotovo.
Já si říkám, že pokud by byl fakt slušňák a ctil heslo, které jsem napsala někde výše, tak by za paní přijel (pokud to není třeba 50km) a aspoň dal radu, event. i takovou koťátko uspat - pokud by naznal, že boj je zbytečný a kotě by se už jen trápilo. K nám veti přijeli již několikrát, na chalupě i z dost velké dávky, a žádnou šílenou sumu si neúčtovali. Jako všude, je to prostě o lidech...
fikovnice
napsal(a):
Já si říkám, že pokud by byl fakt slušňák a ctil heslo, které jsem napsala někde výše, tak by za paní přijel (pokud to není třeba 50km) a aspoň dal radu, event. i takovou koťátko uspat - pokud by naznal, že boj je zbytečný a kotě by se už jen trápilo. K nám veti přijeli již několikrát, na chalupě i z dost velké dávky, a žádnou šílenou sumu si neúčtovali. Jako všude, je to prostě o lidech...
Taky si myslím, že by měl za ní dojet. zvlášť pokud zavalil tak, že naočkoval kotě, o kterém věděl, že není zdravé.
A pokud bude na místě eutanazie, tak to by měl přijet on k ní tuplem. Ještě aby se nemocné chuďátko harcovalo autem v přepravce, a nemohlo ani umřít v klidu doma, hrůza.
joanne.s
napsal(a):
Taky si myslím, že by měl za ní dojet. zvlášť pokud zavalil tak, že naočkoval kotě, o kterém věděl, že není zdravé.
A pokud bude na místě eutanazie, tak to by měl přijet on k ní tuplem. Ještě aby se nemocné chuďátko harcovalo autem v přepravce, a nemohlo ani umřít v klidu doma, hrůza.
Jj, mám sice s eutanázií doma naprosto šílenou zkušenost (někde jsem to zde psala), ale určitě je lepší umřít doma - jak pro zvíře, tak tuplem pro člověka - jen odbočka - přeje si to cca 80-90% lidí a podaří se to tak max.20-30%...
Holky já nevím čím to je, asi tím glukopurem, protože atb.mu ještě zabrat nemohly, ale po tom co celý den spal tak ted se probral a snědl lžičku rozemletý ryby s vodou a glukopurem a dvě lžičky pom.másla a te´d si hrál, sice jen v leže ale mám chuť žít musela jsem vám to vyfotit.

Bojuj Mumísku, snaž se! A Vám Adanaja1 posílám hodně energie! Jste skvělá!
Adanaja1
napsal(a):
Holky krásnej večír vám přeju a když bude něco novýho, píšu, zatím pa
Dobrý večer "Adanajo"! Kotě vypadá na fotkách hezky, spokojeně, vím, že fotky mohou zkreslovat, ale - prostě se mi to teď jeví jinak než odpoledne. Že s Vaší velkou pomocí to ten malej vyhraje (boj se zubatou) - moc Vám to za Vaši obrovskou snahu a úsilí přeji!
Adanaja1
napsal(a):
Holky já nevím čím to je, asi tím glukopurem, protože atb.mu ještě zabrat nemohly, ale po tom co celý den spal tak ted se probral a snědl lžičku rozemletý ryby s vodou a glukopurem a dvě lžičky pom.másla a te´d si hrál, sice jen v leže ale mám chuť žít musela jsem vám to vyfotit.
Ještě dodám - asi jste to už četla - ale můj minulý kocour se také chytal na rybí maso. Tak je fajn, že také už znáte chutě malého - co mu šmakuje. No a s tím Glukopurem jste mu navíc vlila energii do těla. Určitě se nebojte s Glukopurem pokračovat - i třeba kočce-mamině, pokud by byla zesláblá.
Tak konečně v tomto vlákně nějaká hezká a pozitivní zpráva!
fikovnice
napsal(a):
Ještě dodám - asi jste to už četla - ale můj minulý kocour se také chytal na rybí maso. Tak je fajn, že také už znáte chutě malého - co mu šmakuje. No a s tím Glukopurem jste mu navíc vlila energii do těla. Určitě se nebojte s Glukopurem pokračovat - i třeba kočce-mamině, pokud by byla zesláblá.
Tak konečně v tomto vlákně nějaká hezká a pozitivní zpráva!
Dobrý večer Fiki, já mám taky ten pocit že jsme se zase vyškrábali na kopec ale bojím se z toho radovat, nechci to zakřiknout.Večer mi dokonce z tý stříkačky ten glukopur pil jak z cecíku, peru ho do všech, maj ho ve vodě, v tvarohu prostě ve všem, nevím u koho to zase propukne tak ať maj nabitý pušky, já bych šla tak spát ale nemůžu, mimísek má ve 2 další atb.a vím že bych nevstala na budíka tak tu budu čumákovat a taky peru ještě pelíšek protože se malej počural jak dnes ležel a furt sem ho zavodňovala, tak aby nespal v čurankach.Přidám něco úsměvného, jak jsem mimískovi dávala tu stříkačku tak mamina mi packama stiskla tu stříkačku a očuchávala to co jako mu to dávám lízla si a pak pustila takže mi dala svolení, no nasmáli jsme se.mimísek spinká spokojeně tak uvidím co na mě bude čekat ráno, mám strach si jít lehnout abych ho nenašla ráno napůl v bezvědomí jak Chikinku první, první oběť tý prašivý chřipky.Ale třeba budu překvapená a bude líp, kdo ví raději si nic nemaluju.Malej večer došel z kuchyně až do předsíně ale hrozně ho to unavilo tak uvidíme.Mamina je přecpaná už, honí jí mlsná ale už si vybírá co by si dala ted jen přibrat a máme to.Moc Vám děkuji za pomoc, jsem cizí a přesto mi pomáháte s mojim trápením.Všechny tady jste naprosto úžasný bytosti který mi pomáhaj je zachránit, moc si toho vážím a z celého srdce moc děkuji
Adanaja1
napsal(a):
Dobrý večer Fiki, já mám taky ten pocit že jsme se zase vyškrábali na kopec ale bojím se z toho radovat, nechci to zakřiknout.Večer mi dokonce z tý stříkačky ten glukopur pil jak z cecíku, peru ho do všech, maj ho ve vodě, v tvarohu prostě ve všem, nevím u koho to zase propukne tak ať maj nabitý pušky, já bych šla tak spát ale nemůžu, mimísek má ve 2 další atb.a vím že bych nevstala na budíka tak tu budu čumákovat a taky peru ještě pelíšek protože se malej počural jak dnes ležel a furt sem ho zavodňovala, tak aby nespal v čurankach.Přidám něco úsměvného, jak jsem mimískovi dávala tu stříkačku tak mamina mi packama stiskla tu stříkačku a očuchávala to co jako mu to dávám lízla si a pak pustila takže mi dala svolení, no nasmáli jsme se.mimísek spinká spokojeně tak uvidím co na mě bude čekat ráno, mám strach si jít lehnout abych ho nenašla ráno napůl v bezvědomí jak Chikinku první, první oběť tý prašivý chřipky.Ale třeba budu překvapená a bude líp, kdo ví raději si nic nemaluju.Malej večer došel z kuchyně až do předsíně ale hrozně ho to unavilo tak uvidíme.Mamina je přecpaná už, honí jí mlsná ale už si vybírá co by si dala ted jen přibrat a máme to.Moc Vám děkuji za pomoc, jsem cizí a přesto mi pomáháte s mojim trápením.Všechny tady jste naprosto úžasný bytosti který mi pomáhaj je zachránit, moc si toho vážím a z celého srdce moc děkuji
Já zase děkuji, a věřím, že i za ostatní, za pozitivní zprávy od Vás! Takovéto příspěvky se čtou moc hezky, ale máte pravdu - jen to nezakřiknout!
Držím pěsti a všechny tlapky těch mých kocouřisek!
fikovnice
napsal(a):
Já zase děkuji, a věřím, že i za ostatní, za pozitivní zprávy od Vás! Takovéto příspěvky se čtou moc hezky, ale máte pravdu - jen to nezakřiknout!
Držím pěsti a všechny tlapky těch mých kocouřisek!
A že je to něco tlapek děkuji, každý další palec i tlapka se hodí Krásnou dobrou noc
Krásný den všem noc jsme zvládli, malej už se začíná víc a víc pohybovat akorát je ještě slabej na velký kočičí dovádění tak musíme malou od něj trošku držet zpátky ale ten glukopur je zázrak fakt, má v sobě už druhý atb.tak dnes třetí dávka už snad zabere.Jen tak dál, už aby lítal zas po zahradě a po bytě, ven ho nepouštím, je tam veliké vedro tak aby se zase nezhoršil, uvnitř v baráčku je příjemně pár foteček už né ležícího

Výborně! Jen tak dál :-*.

Dnes jdu koupit Imunoglukan, když je to takový zázrak jsou z toho horka unavení. Trošku posílíme imunitu. Cvaknu si taky
Blazice: Teď jsem se s chutí zasmála Já kupuji jkočkám IMUNOGLUKAN a sobě Imunactiv - tabletky.je to to samé ale pro dospělé.Opravdu to pomáhá, když jde na vás chřipka, začne vás bolet v rku už vytahuji tyto tabletky a dávám si je 2x denně.Za tři dny je mi dobře.Něco na tom bude..
Mimochodem u nás v karlovarském kraji je dneska na padnurtí.Ve stínu koukám je 36st.Chudáci kočky..asi je dneska trochu namočím a vykartáčuju.To mají rády, potvory rozmazlený

Kopíruji :Fyziologická tělesná teplota koček je do 39 stupňů. Siamské a orientální kočky mají fyziologicky nižší teplotu, obvykle kolem 38 stupňů. U rexů a sfinxů je teplota spíše vyšší, kolem 39,5.

A my máme příjemně chladivou dlažbu! A se na ní rozvalují
Adanaja1
napsal(a):
Krásný den všem noc jsme zvládli, malej už se začíná víc a víc pohybovat akorát je ještě slabej na velký kočičí dovádění tak musíme malou od něj trošku držet zpátky ale ten glukopur je zázrak fakt, má v sobě už druhý atb.tak dnes třetí dávka už snad zabere.Jen tak dál, už aby lítal zas po zahradě a po bytě, ven ho nepouštím, je tam veliké vedro tak aby se zase nezhoršil, uvnitř v baráčku je příjemně pár foteček už né ležícího
Supééééér! Kocourek už vypadá spokojeně, i se zájmem o hračku! Jen tak dál!
Krásný den holky kocourek od rána začal běhaaaaaaaaaaat ještě je teda na něm víidět že si nechává rezervy ale už není ležící lazar kouše maminu a kotě druhý takže má zase čertíky v očíčkách no super prostě.Akorát ještě nechce moc baštit mno ale to vypilujeme ještě.Já sem tak štastná holky, neumím to ani popsat A taky si představte že mamina přijala to druhé kotě za své, dala mu i napít a meje ho a tak.Asi se chuděrce stýská po těch dvou umřelých tak si adoptovala toto.Je na ně krásnej pohled.Pošlu fotky jen co nabiju baterky Moc vám všem holky děkuju, je to vaše zásluha, to vaše pomoc a rady mi je zachránili

Skvělá zpráva! Dál držím palce!
Krásný večer děvčata, posílám pár foteček našich bojovníků Máme už plnou výbavu:granulky brit, pastu Calopet a Imunoglukan, takže ted už snad zubatá odtáhne.
Adanaja1
napsal(a):
Krásný večer děvčata, posílám pár foteček našich bojovníků Máme už plnou výbavu:granulky brit, pastu Calopet a Imunoglukan, takže ted už snad zubatá odtáhne.
Ježiši to jsem tak ráda že se všechno pohnulo správným směrem jste fakt bojovnice jsem za to fakt ráda. Moc to vám i kočičákům přeju.
saty
napsal(a):
Ježiši to jsem tak ráda že se všechno pohnulo správným směrem jste fakt bojovnice jsem za to fakt ráda. Moc to vám i kočičákům přeju.
Děkujeme, stal se fakt zázrak, veliké štěstí bylo že jsem objevila tyto stránky a že všichni tu nahlédli a pomohli co mohli, vážně bych nečekala že až takové pomoci se nám odtud dostane Jen mne mrzí že jsem to tu neobjevila dřív, mohla jsem zachránit i ty dvě co už jsou na kočičím obláčku. Těm už pomoci nemohu, ale budu je mít pořád v srdíčku a nikdy nezapomenu

Užívám si to s Vámi! Hodně štěstí!

Na odměření malé dávky léku (hustého sirupu) se dá velmi dobře použít tato inzulinová stříkačka. Ale je potřeba kleštěmi sejmou "čepičku" s jehlou. Není to napevno, takže to jde celkem snadno

Výborně!
napsal(a):
Na odměření malé dávky léku (hustého sirupu) se dá velmi dobře použít tato inzulinová stříkačka. Ale je potřeba kleštěmi sejmou "čepičku" s jehlou. Není to napevno, takže to jde celkem snadno
Jj, to jsou jednokubíkovky. Ale myslím, že by se měly dát v lékárnách sehnat i takové, které nemají jehlu napevno, resp. úplně bez jehly.

fikovnice
napsal(a):
Jj, to jsou jednokubíkovky. Ale myslím, že by se měly dát v lékárnách sehnat i takové, které nemají jehlu napevno, resp. úplně bez jehly.
Nabídli právě jen tuto, ale jak jsem psala, jde to bez problému upravit a sirup se tím dá dobře natáhnout. Vyzkoušeno
napsal(a):
Nabídli právě jen tuto, ale jak jsem psala, jde to bez problému upravit a sirup se tím dá dobře natáhnout. Vyzkoušeno
Tak to se divím... Schválně zapátrám jak jsou v tomto ohledu vybaveny brněnské lékárny. Je však pravdou, že když jsem takto kdysi stříkačky kupovala, tak na mě hleděli jak na feťačku a v některých "profláknutých" non stop lékárnách mají přímo na dveřích nápis "Jehly a stříkačky neprodáváme!". Slézala se jim tam prý feťácká havěť, takže to chápu.

fikovnice
napsal(a):
Tak to se divím... Schválně zapátrám jak jsou v tomto ohledu vybaveny brněnské lékárny. Je však pravdou, že když jsem takto kdysi stříkačky kupovala, tak na mě hleděli jak na feťačku a v některých "profláknutých" non stop lékárnách mají přímo na dveřích nápis "Jehly a stříkačky neprodáváme!". Slézala se jim tam prý feťácká havěť, takže to chápu.
Také to chápu.
Vysvětlila jsem lékárnici, že bych potřebovala nějakou stříkačku na odměření velmi malého množství sirupu. Nabídla mi tuto s tím, že si není jista, zda to ten sirup natáhne. Vzala jsem ji, protože jsem si všimla, že má jakoby čepičku. Doma jsem to zkusila sundat a ono to těmi kleštičkami, jak jsem psala, docela dobře šlo dolů
napsal(a):
Také to chápu.
Vysvětlila jsem lékárnici, že bych potřebovala nějakou stříkačku na odměření velmi malého množství sirupu. Nabídla mi tuto s tím, že si není jista, zda to ten sirup natáhne. Vzala jsem ji, protože jsem si všimla, že má jakoby čepičku. Doma jsem to zkusila sundat a ono to těmi kleštičkami, jak jsem psala, docela dobře šlo dolů
Jj, já právě ty jedno- nebo dvojkubíkovky jsem radila v některém z mých předešlých příspěvků - myslím, že dokonce v tomto vlákně. A opravdu, až budu v lékárně, jen tak pro zajímavost se zkusím zeptat. Blbý je, že vedoucí lékárny, kterou mám nejblíž a která je mojí velmi dobrou kamarádkou, odešla na mateřskou. Ostatní tam znám také, sice si netykáme, ale doufám, že u nich stigma feťačky mít nebudu .
čoki

XXX.XXX.46.2
Měla jsem stejné problémy s koťátky. Základ je dobré odčervení /spot Advocate/, běžná antibiotika nezabrala a tak doktor vyzkoušel CONVENIA - 1 kotě za 2- 3 dny v pořádku, druhé stejné a tak dal DOXYCYKLIN - a to 2 x denně -Za 2 dny zlepšení, za 5 dnů v pořádku. Ale musela jsem mu to dávat myslím 3 týdny.

Adanaja1: a nebylo by nějaké nové foto?
saty
napsal(a):
Ta první fotka jak jí kouše do nosu je boží, všechny jsou krásné jsem ráda že se po těch peripetiích daří.
No on jí vlastně lízal na nos, ale foták to nezabral se mnou se tak nemazlej páč já dělám ty násilný podávání calopetky a sirupu ale ted večer když jsem jim dávala večeři vařený masíčko tak to jo, to sem si je mohla i pohladit Já tak ráda sedim na zahradě a pozoruju je jak lítaj a hrajou si, to je tak krásnej pohled na ně, i mamina se zapojuje do her akorát ta je hubená stále a přitom jí podstrkuju co můžu, nevím jestli je to tím že furt kojí ale odčervená je, tak nevím proč nepřibírá, třeba po tý kastraci přibere jako naše tulačka Tigr, která chodí jen na věču a nosí nám hraboše z pole na oplátku A ted řešíme blešky mno, jsou po pipetách ale 3 týdny po nich a blechy jak blázen, nechápu to.Ale lepší to než viroza, s blechama nějak zatočíme snad, hledám nějaký pudr ale ten Bolfo už nedělají, prý byl výborný.Díky Blazi

Adanaja1: jsem moc ráda, že se Vám daří (mno, bez blech to bud ještě lepší ) A děkuju i za ty vložené fotečky Krásné...
Ale stejně tomu nemůžu pořád uvěřit a ted se mi to příde že to byl snad jen zlej sen, už bych to nechtěla zažít znovu, fuj rači nevzpomínat.Tak já letim na tu marmeládu, ještě dvě várky a je to letos se naše meruně zbláznila a sklidili jsme metrák a půl meruní, teda mraky se toho vyhodilo ale asi letos nezavřu dveře od sklepa a to mi ještě soused přines 10 kilo nakládaček
Adanaja1
napsal(a):
No on jí vlastně lízal na nos, ale foták to nezabral se mnou se tak nemazlej páč já dělám ty násilný podávání calopetky a sirupu ale ted večer když jsem jim dávala večeři vařený masíčko tak to jo, to sem si je mohla i pohladit Já tak ráda sedim na zahradě a pozoruju je jak lítaj a hrajou si, to je tak krásnej pohled na ně, i mamina se zapojuje do her akorát ta je hubená stále a přitom jí podstrkuju co můžu, nevím jestli je to tím že furt kojí ale odčervená je, tak nevím proč nepřibírá, třeba po tý kastraci přibere jako naše tulačka Tigr, která chodí jen na věču a nosí nám hraboše z pole na oplátku A ted řešíme blešky mno, jsou po pipetách ale 3 týdny po nich a blechy jak blázen, nechápu to.Ale lepší to než viroza, s blechama nějak zatočíme snad, hledám nějaký pudr ale ten Bolfo už nedělají, prý byl výborný.Díky Blazi
Ano, většina koček kojením ubere na váze a dokud nepřestanou kojit, tak nepřiberou. Takže pokud je jinak ok (chová se normálně, pravidelně jí, chodí na wc, atd.), tak bych se tím vůbec neznepokojovala.
Co se týče blech, je to jasné - až 95% blech je v prostředí, nikoli na samotném zvířeti. A inkubační doba vajíček blech je právě 3 týdny, tj. se vám zrovna nalíhly nové blešky a je třeba s nimi znovu zatočit. Takže nejen dát spot on samotným kočkám, ale chce to vydezinfikovat i prostředí - co jde vyprat, tak vyprat, zbytek pořádně vyluxovat a vytřít - když jsem si s kočkou přivezla blechy, zabralo na vajíčka, apod. nejlépe použití hodně zředěného sava, čímž jsem vše postříkala a pak setřela.
lavacca
napsal(a):
Ano, většina koček kojením ubere na váze a dokud nepřestanou kojit, tak nepřiberou. Takže pokud je jinak ok (chová se normálně, pravidelně jí, chodí na wc, atd.), tak bych se tím vůbec neznepokojovala.
Co se týče blech, je to jasné - až 95% blech je v prostředí, nikoli na samotném zvířeti. A inkubační doba vajíček blech je právě 3 týdny, tj. se vám zrovna nalíhly nové blešky a je třeba s nimi znovu zatočit. Takže nejen dát spot on samotným kočkám, ale chce to vydezinfikovat i prostředí - co jde vyprat, tak vyprat, zbytek pořádně vyluxovat a vytřít - když jsem si s kočkou přivezla blechy, zabralo na vajíčka, apod. nejlépe použití hodně zředěného sava, čímž jsem vše postříkala a pak setřela.
Jj jinak je v poho i si hraje dokonce ale je jak reklama na hlad teda.V jakém poměru to savo ředit?A co na koberce?Někdo tu radí Biokill ale to bude asi drahý oproti savu, je ho hodně a za pár korun.
Adanaja1
napsal(a):
Ale stejně tomu nemůžu pořád uvěřit a ted se mi to příde že to byl snad jen zlej sen, už bych to nechtěla zažít znovu, fuj rači nevzpomínat.Tak já letim na tu marmeládu, ještě dvě várky a je to letos se naše meruně zbláznila a sklidili jsme metrák a půl meruní, teda mraky se toho vyhodilo ale asi letos nezavřu dveře od sklepa a to mi ještě soused přines 10 kilo nakládaček
Nádherné fotky!
A také tomu skoro nemůžu věřit, že jste vyhráli nad chřipkou, když kotě si už málem sebrala zubatá. Ale o to víc Vám teď přeju to pohodu a až zatočíte s blechami, tak už to bude úplně paráda! Mimochodem, také asi budu muset odblešit - větší kocour se nějak podezřele často škrábe.
fikovnice
napsal(a):
Nádherné fotky!
A také tomu skoro nemůžu věřit, že jste vyhráli nad chřipkou, když kotě si už málem sebrala zubatá. Ale o to víc Vám teď přeju to pohodu a až zatočíte s blechami, tak už to bude úplně paráda! Mimochodem, také asi budu muset odblešit - větší kocour se nějak podezřele často škrábe.
Děkujeme Fiki, je to pro nás stále zázrak a ted už snad jen zlý sen kterej je pryč.Je na ně ted opravdu krásný pohled když si hrajou a baštěj a tak.
Adanaja1
napsal(a):
Jj jinak je v poho i si hraje dokonce ale je jak reklama na hlad teda.V jakém poměru to savo ředit?A co na koberce?Někdo tu radí Biokill ale to bude asi drahý oproti savu, je ho hodně a za pár korun.
Zkuste zařadit i tučnějí maso /teď mi to nemyslí, tak nevim, zda už jsem to jednou nepsala či kočka vůbec to syrové jí/ - např. vepřové.
Já se přiznám, že jsem to brala dle popisu na lahvi - tam píšou nějaký poměr na mytí podlah, apod. Takže jsem dávala dle toho.
Ten Biokill je dost drahý, to máte pravdu. Bohužel no. Jinak na koberce jsem vzala normálně tep a drhla, nechala na slunci uschnout a do druhého kolečka úklidu jsem koberce schovala, abych to nemusela dělat znovu (protože jich máme fakt hodně a velkých - kusových).
Zdravíme z kočičákova tak mamina je od čtvrtka po kastraci takže pokračujeme v calopetce
koťátka jsou přeočkovaná, dostali jsme pochvalu od pana doktora že vypadají moc hezky a mají krásnou srst
a blechy už začínáme mít pod kontrolou, takže konečně si můžeme začít užívat trošku toho kočičího štěstí
ted máme v plánu výrobu dvířek aby mohli chodit ven a domu kdy se jim zachce a taky jim chceme udělat škrábadlo s nějakou prolejzačkou aby si mohli hrát a lumpačit
vše v pořádku holky, až se to bojím říct na hlas.Pošlu fota až nějaké nafotím, ted jsem trošku polehávala takže jsem nebyla moc ve formě.Tlapkám zdar holky
Přeji všem krásný večer,
Je mi líto, že jsem až dnes četla celou diskuzi... ano chvíli to trvalo celé to přečíst, ale stálo to zato.
Musím říct v první řade, že Adanaja1 jste opravdu velká bojovnice a zpříjemnila jste mi celý večer. Věřím, že jste musela vydat mnoho sil a nervů, ale díky bohu, mělo to smysl. Kéž by bylo daleko více takových lidí jako jste vy !
A mnoho uživatelů zde jako blazice, saty, fikovnice, lavacca a mnoho dalších jsou opravdu úžasní, díky nim jsem i já zjistila co je pro moje kocoury to nejlepší a vždycky mi dají ty nejlepší rady... ještě, že vás mi obyčejní smrtelníci máme ! Děkuju
Je tu skvělá parta skvělých lidí, kteří ví, co dělají a co píší... Jé, to mám zase hezkej večer. Mějte se krásně a podrbejte svoje kočičáky... ! Ať se vám všem daří.
miru.m
napsal(a):
Přeji všem krásný večer,
Je mi líto, že jsem až dnes četla celou diskuzi... ano chvíli to trvalo celé to přečíst, ale stálo to zato.
Musím říct v první řade, že Adanaja1 jste opravdu velká bojovnice a zpříjemnila jste mi celý večer. Věřím, že jste musela vydat mnoho sil a nervů, ale díky bohu, mělo to smysl. Kéž by bylo daleko více takových lidí jako jste vy !
A mnoho uživatelů zde jako blazice, saty, fikovnice, lavacca a mnoho dalších jsou opravdu úžasní, díky nim jsem i já zjistila co je pro moje kocoury to nejlepší a vždycky mi dají ty nejlepší rady... ještě, že vás mi obyčejní smrtelníci máme ! Děkuju
Je tu skvělá parta skvělých lidí, kteří ví, co dělají a co píší... Jé, to mám zase hezkej večer. Mějte se krásně a podrbejte svoje kočičáky... ! Ať se vám všem daří.
Dobrý večer, děkuji miru víte tohle mně naučila babička, sice jsem rodilá pražačka ale vyrůstala jsem na venkově u babičky a dědy a byla to právě babička která mě naučila si vytvořit vztah ke zvířatům a zachraňovat ať to byli králíčci které piplala kapátkem po úmrtí samice nebo kočičky atd.a já k tomu vedu svoje děti a dcera chce být veterinářka a já doufám že jí to vydrží a budu jí v důchodu nejen hlídat děti ale pomáhat třeba i v její praxi Zažili jsme si ted opravdu horor a moc mne mrzí že jsem to tu neobjevila dřív, protože jsme jich mohli zachránit víc, ale zároveň mám takový krásný vnitřní hřejivý pocit že kodoušek který už jen ležel a spal a nic se z toho dostal a lítá ted jak raketa po zahradě a ted mi tu vrní na židli u PC je to tak krásný pocit když vidíte že jste dokázala zvrátit osud a pomoci a odměnou je ten jejich oddaný pohled a příjdou se pomazlit a složit hlavičku do klína, je to úžasný a za toto stojí bojovat a nespat noci.Jsou tak bezbranní a potřebují chránit, opečovávat a cítit lásku, oni to pak vrací každý den těmi spokojenými výrazy a bezstarostným dováděním na zahradě nebo doma, je to krásné je pozorovat jak jsou spokojení.A musím Vám také dát za pravdu že blazi a spol jsou opravdu hvězdy tohoto vebu protože bez nich by jsme byli ztracený v temnotách, děkuju že jste holky Přeji všem krásný večer a posílám pohlazení všem kočičákům

Miru.m: normální lidi se vždycky nějak domluví
Krásný den přeji, posílám pár foteček od nás z kočičákova kočičky mají novou hračku, děcka jim dala tunel od stanu, vydrží v něm lítat celý den
Jsem moc ráda, že se rodince daří. Jen tak dále.
Jinak nevím, jak to má číča se stehy, zda má nějakou ochranu (límec, košilku, apod.), ale pozor dejte kolem 7.-8.dne po operaci. kdy začnou číču ty stehy "tahat" a ona sama je pak chce s velkou vervou dostat ven. U nás musela mít mladá límec přidělaný obojkem ke kšírám, aby si ty stehy nevyndala. (poprvé se ji povedly 2 vyndat, pak měla další ATB a stejně jsme skončili na přešití, tak ať nemusíte řešit něco podobného. ;).
lavacca
napsal(a):
Jsem moc ráda, že se rodince daří. Jen tak dále.
Jinak nevím, jak to má číča se stehy, zda má nějakou ochranu (límec, košilku, apod.), ale pozor dejte kolem 7.-8.dne po operaci. kdy začnou číču ty stehy "tahat" a ona sama je pak chce s velkou vervou dostat ven. U nás musela mít mladá límec přidělaný obojkem ke kšírám, aby si ty stehy nevyndala. (poprvé se ji povedly 2 vyndat, pak měla další ATB a stejně jsme skončili na přešití, tak ať nemusíte řešit něco podobného. ;).
Děkuji lavacc, to mě vůbec nenapadlo, má samovypadnoucí, nejdeme už na stehy, budu hlídat jste hodná, díky
Adanaja1
napsal(a):
Děkuji lavacc, to mě vůbec nenapadlo, má samovypadnoucí, nejdeme už na stehy, budu hlídat jste hodná, díky
Právě proto to píšu, nás to taky nenapadlo, když předešlé kastrované kočky po operaci stehy netahaly, že bude problém. A pak to byly nervíky.. tak radši už upozorňuji, kde se dá, že se toho občas nějaká číča chytá a vyndavá je.
lavacca
napsal(a):
Právě proto to píšu, nás to taky nenapadlo, když předešlé kastrované kočky po operaci stehy netahaly, že bude problém. A pak to byly nervíky.. tak radši už upozorňuji, kde se dá, že se toho občas nějaká číča chytá a vyndavá je.
Tak to je překvápko co, ty čičiny předtim taky v poho, tak snad to tahat nebude a tady je vidět že co číča to jiná povaha
díky lavacc
Adanaja1
napsal(a):
Tak to je překvápko co, ty čičiny předtim taky v poho, tak snad to tahat nebude a tady je vidět že co číča to jiná povaha
díky lavacc
Jj, je fakt, že ty předešlé byly kastrované jako dospělé. Kdežto tohle bylo půlroční hravé kotě /chodí ven, tak jsem nechtěla, aby donesla malá překvápka/ a stehy jí prostě zajímaly no.
lavacca
napsal(a):
Já třeba mám tu zkušenost že si to netahala ta kočka ale ostatní a nakonec jí stehy vytrhal pes(velikostí čivava) Od té doby nikdy límec jen "oblečky".
saty
napsal(a):
Já třeba mám tu zkušenost že si to netahala ta kočka ale ostatní a nakonec jí stehy vytrhal pes(velikostí čivava) Od té doby nikdy límec jen "oblečky".
No vidíte to, to mě nenapadlo, že by si to vyndavaly navzájem. Předtím jsme kastrovali i 2 kočky najednou a ani jedna stehy nevynadala - ani sobě, ani kamarádce.
Za to mladá si je vyndala sama - byla oddělena sama, protože je to hrozný čert a ráda se s ostatníma při hře pere a bála jsem se, aby ji do toho nějak nesekly, atd.
Zdravím z Kočičákova posílám pár foteček aby jsme se ukázali jak už jsme vyrostli schválně jestli poznáte kterej byl pacient
říkáme mu Lucky...myslím že je to na místě toto jméno
Všem se daří dobře, rostou jak z vody a máme už i kočičí dvířka, mějte se krásně děvčata
A hlavně jak dohnal tu váhu, né jen že dohnal ale už je větší než to zdravý kotě taky teda už je vybíravej v jídle takže ho rozmazlujeme ale on si to zaslouží, oni všichni protože jsou to hrozný zlatíčka a čestní členové naší rodiny, což je asi vidět na fotkách mamina taky přibrala po tý kastraci takže už není kost a kůže

Děkujů Vám Adanaja1 za zprávy. Mám radost!