Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2015 22:46
serafima

XXX.XXX.251.110

Pred 6 rokmi sme zachránili dve malé mačiatka, odvrhla ich matka tak sme si ich vzali s tým že ich odchováme mali 10 dní. Jedno nám o dva dni zomrelo ale to druhé prežilo. Už je tomu 6 rokov, vyrástla z nej agresívna mačka ktorá sa nechá pohladiť tak na 5 sekúnd ale čo už zvykli sme si, rozškrabala komplet nábytok, šťala kade prišlo. Nedokázali sme ju dať preč, vstávala som k nej viac krát v noci keď bola ešte malinká, kŕmila ju, upratovala. Pravdu povediac bola mi ako dieťa aj keď to znie smiešne ale dať ju preč by mi zlomilo srdce. Tak sme takto žili, ona už zavretá len v predsieni predtým mala prístup do celého bytu ale všetko zničila, všade sa vyčúrala. Pred dvoma rokmi sme sa presťahovali a ja som sa rozhodla že si ju vezmem k sebe a skúsim pár vecí, bývame v dome ja mám pre seba tri izby takže mačka je so mnou ale do ostatných častí domu chodí len tak raz denne. Vymenila som jej piesok za jemnozrný fakt micro fresh, dokúpila ďalší záchod, vyrobili sme jej s manželom veľké škrabadlo. A fungovalo to, prestala škrabať, normálne chodila na záchod, síce mojkacia nebola ale prišla k nám a ľahla si. Pred asi rokom som kúpila koberce pod kancelárske stoly a všetko bolo v pohode asi 3 mesiace. Potom začala na manželov čúrať. A ja už som zúfalá, robí to stále :( Manžel medzi časom odišiel za prácou čiže už doma ani nieje, je to už viac ako pol roka. V momente keď koberec vyčistím je tam znova. Opäť začala škrabať nabýtok. Čo by ste robili vy s takou mačkou? Čo môžem ešte skúsiť?

21.7.2015 23:18
fikovnice

XXX.XXX.240.1

serafima napsal(a):
Pred 6 rokmi sme zachránili dve malé mačiatka, odvrhla ich matka tak sme si ich vzali s tým že ich odchováme mali 10 dní. Jedno nám o dva dni zomrelo ale to druhé prežilo. Už je tomu 6 rokov, vyrástla z nej agresívna mačka ktorá sa nechá pohladiť tak na 5 sekúnd ale čo už zvykli sme si, rozškrabala komplet nábytok, šťala kade prišlo. Nedokázali sme ju dať preč, vstávala som k nej viac krát v noci keď bola ešte malinká, kŕmila ju, upratovala. Pravdu povediac bola mi ako dieťa aj keď to znie smiešne ale dať ju preč by mi zlomilo srdce. Tak sme takto žili, ona už zavretá len v predsieni predtým mala prístup do celého bytu ale všetko zničila, všade sa vyčúrala. Pred dvoma rokmi sme sa presťahovali a ja som sa rozhodla že si ju vezmem k sebe a skúsim pár vecí, bývame v dome ja mám pre seba tri izby takže mačka je so mnou ale do ostatných častí domu chodí len tak raz denne. Vymenila som jej piesok za jemnozrný fakt micro fresh, dokúpila ďalší záchod, vyrobili sme jej s manželom veľké škrabadlo. A fungovalo to, prestala škrabať, normálne chodila na záchod, síce mojkacia nebola ale prišla k nám a ľahla si. Pred asi rokom som kúpila koberce pod kancelárske stoly a všetko bolo v pohode asi 3 mesiace. Potom začala na manželov čúrať. A ja už som zúfalá, robí to stále :( Manžel medzi časom odišiel za prácou čiže už doma ani nieje, je to už viac ako pol roka. V momente keď koberec vyčistím je tam znova. Opäť začala škrabať nabýtok. Čo by ste robili vy s takou mačkou? Čo môžem ešte skúsiť?

No a tak není tedy kočka ve stresu právě z toho, že Váš manžel, tzn. člověk z její tlupy, tam najednou není? To je velká změna! A kočky jak známo jsou velmi konzervativní a změny nesou těžce...

Píšete ale také věc, která mě celkem šokovala, a to je toto:
"Tak sme takto žili, ona už zavretá len v predsieni predtým mala prístup do celého bytu ale všetko zničila, všade sa vyčúrala."

To fakt chuděra žila nějaký čas (jak dlouho?) takto izolovaná v jakémsi vyhnanství? To si vůbec nedovedu představit jak se mohla cítit...

22.7.2015 06:15
serafima

XXX.XXX.251.110

Bohužiaľ žili sme 5 v menšom byte a ako som písala všetko všade zdevastovala, všade sa vyčúrala, všetko smrdelo. Nikdy sa nesprávala ako normálne mačka. Videli ste niekedy "Moja pekelná mačka" či "My cat from hell? Pozerávala som to dosť často ani raz tam nemali náš extrém. V tom byte vyrastala a nič sa tam nestalo, naučila sa chodiť ako mačiatko bez problémov na záchod a v momente keď na ňu prišla ja neviem asi puberta tak to bol horor, skúšali sme samozrejme niečo už vtedy ale proste nič nefungovalo. Jedno čo bol dosť problém nebolo možné nikam umiestniť druhý záchod na to proste nebol priestor. Áno izolovali sme ju. Mali sme ju radšej vyhodiť na ulicu? Alebo snaď žiť v smrade?
Na ten koberec teraz sa vyčúrala už predtým ešte keď tu manžel bol a býval viackrát v priebehu troch mesiacov než odišiel. Potom v tom proste pokračovala Viem že mačky berú veci dosť hystericky ale nemám pocit že toto je prípad. A ja som už zúfala z nej. Manžel mi povedal že kým tu bude tak sa so mnou rozvedie. Čo by ste robili vy? Rozviedli by ste sa s manželom kvôli mačke? Dávam jej poslednú šancu a vyskúšam čokoľvek ale neviem čo budem robiť potom. Toto si domov nikto nevezme nemám šancu ju ani niekomu darovať.

22.7.2015 07:01
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Serafima: Bohužel souhlas s fikovnici. nechávat kočce k pohybu jen předsíň je nepřípustné, to hraničí s týráním. Neberte si to osobně. Něco podobného, jako byste ji zavřela do klece. Pak už ani nelze posuzovat chování kočky objektivně, při tomto fungování /a možná i roky po něm/ se žádná kočka nemusí chovat normálně.
Pokud vám připadalo neúnosné, zpřístupnit jí byt, jediná další možnost je dát ji někomu jinému. I kdyby to nebylo do bytu, ale k domu, kde dostane jen nažrat a pohladit, jinak si bude lítat venku.

Ale to je minulost, jak jsem pochopila. Takže máte šestiletou kočku, tedy seniorku, je kastrovaná? Žijete ve městě nebo na vesnici?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2015 07:39

Zkuste se podívat na stránky: http://www.ceska-kocka.cz/

A zvažte, zda by nestálo za to, využít tuto poradnu.
Mám osobní zkušenost a můžu doporučit...
Každopádně by paní Petra Žallmannová s Vámi celou situaci rozebrala. Poté bude pátrat po příčině a nabídne řešení. Je to tak trochu detektivní práce, bude se ptát na různé podrobnosti, aby mohla správně vyhodnotit situaci. Každopádně nedoporučí jen obecné rady, ale řeší případ od případu. Já využila e-mailovou korespondenci, což je finančně únosné.

22.7.2015 08:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Pouštíte ji ven ?

22.7.2015 08:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Blazice
Já využila e-mailovou korespondenci, což je finančně únosné.

I za to chce peníze ?

22.7.2015 08:53

rapotacka11 napsal(a):
Blazice
Já využila e-mailovou korespondenci, což je finančně únosné.

I za to chce peníze ?

Nedivte se. Dnes zadarmo ani kuře nehrabe Je to poradna jako každá jiná. S tím jsem do toho šla. Pokud se problém vyřeší, splnilo to účel.

Našla jsem například veterinární poradnu na stránkách jistého e-shopu. Podmínkou vložení dotazu a jeho zodpovězení bylo, že je tazatel pravidelným zákazníkem...

Je to na osobním rozhodnutí, zda toho člověk využije či nikoliv. Nikdo nikoho do toho nemůže tlačit smajlík

Spoustu rad a příkladů se dá najít i v knize "Kočka detektiv".

22.7.2015 09:18
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Blazice: Kniha bohužel nikde není v prodeji, aspoň na internetu ne. Můžete mi poradit, kde jste Kočka detektiv koupila vy? případně dáte tip, kde koupit jde? děkuji.

22.7.2015 09:30

Knihu už mám delší dobu. Objednávala jsem ji na Kosmas, ale taky koukám, že je všude vyprodaná Pak zkusit ještě osobně v nějakém knihkupectví...

22.7.2015 09:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

776 764 176, zkuste zde.

22.7.2015 09:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

rapotacka11 napsal(a):
776 764 176, zkuste zde.

To je číslo na koho?

22.7.2015 10:00

Rapotacka11: Vašich rad si cením, jste skvělá ;-) Ale někdy mě doháníte k "šílenství".

22.7.2015 11:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Nemohu za to . ( z některých dotazů šílím...)
Teď už se nezměním...

22.7.2015 11:24

rapotacka11 napsal(a):
Teď už se nezměním...

To chápu smajlík Už Vás znám. Ale také jste si mě jednou vzala "na paškál" a já se potom cítila pod psa. Chválabohu, už je to pryč...

22.7.2015 16:01
serafima

XXX.XXX.251.110

Na prechádzky po dome chodieva ale mama sa proste bojí. Kým bola v predsieni jej správanie bolo únosné. Ona sa správala nepríčetne predtým než sme jej zamedzili prístup do celého bytu nie potom. Kastrovaná je nechceli sme ju trápiť rujou každý mesiac tak sme ju vykastrovali,2 roky sme v dome na dedine. Zo začiatku asi prvých pár týždňov bolo v dome všetko rozhádzané tak chodievala aj von, ale predtým žila od skoro narodenia celý život vo vnútri von nechodila len na balkón. A keď som ju tri krát našla na ceste pred domom tak sme jej zamedzili chodenie von. Nieje na to zvyknutá o jednu vonkajšiu mačku sme už tak prišli a to tam kocúrik žil od mačiatka a nedožil sa ani roku :( A verte mi ani predtým ju nikto nechcel čiže ak by bolo lepšie riešenie ako ju nechať byť len v predsieni tak by to bolo ale nič iné sa robiť nedalo. Ako nevravím tu a tam mala kontrolované výlety po byte a keď som sa ja odsťahovala z bytu tak bola v mojej izbe samozrejme koberce všetky ošťaté. Ale boli miestnosti kam nemohla ísť vôbec. Ja som jej dala druhú šancu a zo začiatku sa fakt správala úplne ukážkovo.

22.7.2015 16:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Umožněte kočce přístup ven. Není jiné řešení. Ano, je to risk. Ale tohle není život, jaký byste chtěla ani pro kočku, ani pro sebe. Kočka je doma nešťastná.

22.7.2015 16:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Ven ! Ven ! Ven !
Trápí se...
Nechte otevřený dům, aby se mohla vrátit, kdyby se něčeho lekla...
Bože, je léto. Kdy jindy jí to umožnit ?! Zvykne si.
Chtěla byste žít ten její prázdný život ?
Dala jste jí druhou šanci ?
Udělala jste z ní Kájínka...
Jak už vám má říct, že je nešťastná ?

22.7.2015 17:20
koňadra

XXX.XXX.128.31

Přesně tak - ven! Vy bydlíte na vesnici v domě a ptáte se, co s kočkou? Vždyť máte ideální podmínky, aby mohla být šťastná a spokojená kočka i vy. Jistě, je tady riziko všech venkovních koček - že ji přejede auto. Ale to riziko stojí za to, že alespoň do té doby bude žít spokojený kočičí život.

22.7.2015 17:55
serafima

XXX.XXX.251.110

Mal už niekto z Vás doma mačku odchovanú ručne bez matky (prisahám ani poriadne mňaukať nevie) v byte v dome v rodine a pustil ju potom von? Toto nieje normálna mačka to ako keby ste 6 rokov mali doma divého vtáčika a potom si poviete že to tak bude lepšie keď bude lietať voľne. Vonku mám dvoch psov a ešte jedného kocúra. Kocúr a psy sú na seba zvyknuté ale na ňu nie čiže ani náhodou nemám ideálne prostredie.
Určite ju tam nevypustím len tak, dvere v noci určite otvorené ostať nemôžu a zas nestojím o krik z rodiny a následné platenia nových drahých dverí lebo moja mačka ich doškrabala.
Ale zaujímavé že práve moja mačka je taká hrozne nešťastná ale milión iných mačiek to nerobí žijú v byte a všetko je super alebo žijú v dome a tiež je všetko super. Hlavne moja mačka je nešťastná a preto ju mám pustiť von. Nevravím že sa mi niečo nesnaží povedať skôr si myslím že si pýta moju pozornosť je pravda že nemám toľko času sa s ňou hrať ako sa hrával môj manžel ale to aj tak nevysvetluje to prečo na ten koberec šťala už aj predtým. Ďakujem zas za skvelé rady asi to tu naozaj nemá zmysel :D Vyriešim si to sama.
A jasné spravila som z nej Kajínka no to je úžasná fráza.
Po preštudovaní tohto fóra som našla info že mačky radi štia na koberce kvôli tomu že je to mäkké či čo čiže koberce pôjdu preč. Inak bežne otvorím dvere hlavné a mačka zostane tam kde je, chce ísť sa poprechádzať len večer a aj to sa potom vracia domov po preštudovaní vnútra domu, vonku chodí tak max. na terasu ďalej si netrúfne ma voľný pohyb po streche kde v priebehu dňa sleduje vtáčikov a zlostí sa lebo žiaden ku nej nechce prísť. Vôbec to nieje typ mačky čo by stále utekal lebo chce ísť von mala som také a nechala som ich tam ale ona nieje. Nechce žiť vonku tak ju tam mám akože na silu vyhodiť a povedať jej ale neškrab mi na dvere máš byť šťastná tam?

22.7.2015 18:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

Mám takové kočky - a rovnou dvě. Vychované na flašce. A žijí venku. S jinými kočkami i psy. Taky si musely zvykat - všichni. Jde to, ale kdo nechce, hledá důvody. Vaše kočka má sice 6 let, ale určitě by si taky zvykla - jen jí dát víc času.

22.7.2015 18:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Ano, měla jsem kocourka - moje první kočka (1987).
Odchované mimino na sunaru, v paneláku. Neskutečný, kontaktní, komunikativní.
Nebyly žádné náplně do WC, nebyly granule...a nic. Nepochybujte, že vím o čem mluvíte.
To vy nevíte o čem píšu.. Kde píši nechat kočku v noci venku ? Hloupě jsem předpokládala,
že teda ten čas té kočce dáte a ven ji pomalu, pod dozorem vyvedete. Jasně, že jsem...
se mýlila. To byste sem asi nepsala, že trápíte zvíře. Ještě poradím: už se to tu nejednou
probíralo. Naše druhá kočka, nebyla sice dokrmená, ale byla taky panelák
ová, venku do té doby nikdy nebyla. Dostala jsem ji 10 měsíční, takže jsem ji to taky učila.
Samozřejmě, že kočky "ožívají" hlavně večer. Po zahradě chodí cizí kočky, perou se a proto mám kočky večer doma. Kočky jsou zvědavé, ven se jistě rychle osmělí.
Pozorují mouchy, motýly, ptáky, číhají, hrají si s vodou po dešti, atd.
Bydlím ve městě, druhý barák od hlavní silnice.
Nečistotnost bývá zpravidla formou protestu.

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/?q=pustit+ko%C4%8Dku+ven%3F&sort=1.

22.7.2015 18:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

A ještě něco: nechtěla bych žít ve smradlavém bytě a neobětovala bych manžela. Tedy pokud pro vás vůbec má (manžel) cenu a kočka není jen záminkou jak se ho zbavit - ale to sem nepatří. Takže já bych to vyřešila tak, že bych kočce někde u domu udělala voliéru (zastřešenou) a tam bych ji zavřela - se záchodkem, pelíškem, hračkami, krmením, vodou... Je léto, zima jí nebude. Kočka by měla možnost se přes pletivo seznamovat s okolím, ostatními psy a kočkami. Po nějakém čase, řekněme 14 dnech, bych jí nechala voliéru otevřenou - bylo by na ní, kdy si troufne ven a kdy uteče zpět se schovat, když se venku něčeho poleká. Kontakt se psy bych zpočátku řešila pod dozorem. A až z ní bude "normální" kočka (no, ona určitě normální je, jen vy v ní pořád vidíte chudinku opuštěnou), pouštěla bych ji třeba do bytu na návštěvu. Pokud by se tam nechovala slušně, prostě by žila jen venku. Někteří lidi se nechají zvířaty přímo zotročit - a to nechápu. Myslím, že se zlobíte tady na nás přispěvatele zbytečně. Když všichni, kteří vám tady radili, mají stejný názor, asi by bylo spíš na místě se nad ním zamyslet. Ale vy zřejmě jen hledáte důvody proč dál trápit kočku doma a nechat si zbytečně zničit byt i rodinné vztahy.

22.7.2015 19:36
serafima

XXX.XXX.251.110

Rapotacka11- naučte sa jednať s ľuďmi alebo prestaňte radšej radiť, lebo od Vás dostávať "rady" ta mám chuť sa radšej odstreliť alebo rozbiť notebook aby som to nemusela čítať. Nieže by som sa tak cítila z Vás pod psa ale je to hrozné. Empatia nula bodov, sa čudujem že vôbec máte zvieratá ja by som určite ušla. To ako vy niečo myslíte ja neviem, nevidím vám do hlavy, to je čo tajomstvo sveta. Rada v štýle "Ven! Ven! Ven!" neznie zrovna voďte mačičku pomaly vonku aby si zvykala na okolitý svet. Či? Vy to tak asi chápete. Ale jasné ja to nechápem ja týram každé zviera čo mám lebo pre neho chcem normálny život a nie rok a koniec.
Ku ostatnému sa ani nevyjadrujem. A s touto diskusiou končím lebo vidím že veľa normálnych ľudí už nieje. Ktorý dokážu s ostatnými jednať a nie im nadávať že týrajú zvieratá lebo žijú vo vnútri. Proste WOW! Odkážem známej ktorá ma doma depozit mačiek niektoré sa tam zdržia aj roky že ich týra a nech ich radšej pustí naspäť na ulicu.

22.7.2015 19:39
joanne.s

XXX.XXX.50.85

Serafima: mít polovenkovní kočku neznamená nic špatného. A ta vaše po tom velmi touží. škoda, že vy jí odmítáte naslouchat, i když my se přimlouváme všechny

22.7.2015 20:11
koňadra

XXX.XXX.128.31

Je to marné, je to marné, je to marné. A mimochodem: já rapotacku ve většině případů uznávám. Dokáže sice sarkasticky (což - jak vidět - někteří lidi prostě nepoberou), někdy s nadsázkou, ale stručně a přesně vystihnout o co jde.

22.7.2015 20:14
joanne.s

XXX.XXX.50.85

Koňadra: ovšem zrovna v této diskuzi mi nepřipadá, že by rapotacka až tak provokovala sarkasmem. to jindy byly větší zápichy.
ven ven ven trápí se, tato slova byla na místě, žádná ironie, sarkasmus.

22.7.2015 20:39
koňadra

XXX.XXX.128.31

joanne.s napsal(a):
Koňadra: ovšem zrovna v této diskuzi mi nepřipadá, že by rapotacka až tak provokovala sarkasmem. to jindy byly větší zápichy.
ven ven ven trápí se, tato slova byla na místě, žádná ironie, sarkasmus.

To máte pravdu. A někdy se dokonce při jejích reakcích i zasměji, ona dokáže být i vtipná.

22.7.2015 21:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Serafima
Rapotacka11- naučte sa jednať s ľuďmi alebo prestaňte radšej radiť

- víte, ono mi to nedá, mám zvířata ráda

- mám chuť sa radšej odstreliť
- blbost
- kvůli cizí babě ? Kdoví, co je to zač ?

Zkuste to s tou zahradou - dvorkem.
Některé kočky fakt nemohou být jen v bytě. I takové jsem měla.
Asi by zešílely ony nebo my.

23.7.2015 03:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Teď už se nezměním...

No tak to z některých dotazů šílíme dvě, ba možná je nás i víc... .

23.7.2015 03:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

serafima napsal(a):
Mal už niekto z Vás doma mačku odchovanú ručne bez matky (prisahám ani poriadne mňaukať nevie) v byte v dome v rodine a pustil ju potom von? Toto nieje normálna mačka to ako keby ste 6 rokov mali doma divého vtáčika a potom si poviete že to tak bude lepšie keď bude lietať voľne. Vonku mám dvoch psov a ešte jedného kocúra. Kocúr a psy sú na seba zvyknuté ale na ňu nie čiže ani náhodou nemám ideálne prostredie.
Určite ju tam nevypustím len tak, dvere v noci určite otvorené ostať nemôžu a zas nestojím o krik z rodiny a následné platenia nových drahých dverí lebo moja mačka ich doškrabala.
Ale zaujímavé že práve moja mačka je taká hrozne nešťastná ale milión iných mačiek to nerobí žijú v byte a všetko je super alebo žijú v dome a tiež je všetko super. Hlavne moja mačka je nešťastná a preto ju mám pustiť von. Nevravím že sa mi niečo nesnaží povedať skôr si myslím že si pýta moju pozornosť je pravda že nemám toľko času sa s ňou hrať ako sa hrával môj manžel ale to aj tak nevysvetluje to prečo na ten koberec šťala už aj predtým. Ďakujem zas za skvelé rady asi to tu naozaj nemá zmysel :D Vyriešim si to sama.
A jasné spravila som z nej Kajínka no to je úžasná fráza.
Po preštudovaní tohto fóra som našla info že mačky radi štia na koberce kvôli tomu že je to mäkké či čo čiže koberce pôjdu preč. Inak bežne otvorím dvere hlavné a mačka zostane tam kde je, chce ísť sa poprechádzať len večer a aj to sa potom vracia domov po preštudovaní vnútra domu, vonku chodí tak max. na terasu ďalej si netrúfne ma voľný pohyb po streche kde v priebehu dňa sleduje vtáčikov a zlostí sa lebo žiaden ku nej nechce prísť. Vôbec to nieje typ mačky čo by stále utekal lebo chce ísť von mala som také a nechala som ich tam ale ona nieje. Nechce žiť vonku tak ju tam mám akože na silu vyhodiť a povedať jej ale neškrab mi na dvere máš byť šťastná tam?

"Zo začiatku asi prvých pár týždňov bolo v dome všetko rozhádzané tak chodievala aj von..."

"Ale zaujímavé že práve moja mačka je taká hrozne nešťastná ale milión iných mačiek to nerobí žijú v byte a všetko je super alebo žijú v dome a tiež je všetko super. Hlavne moja mačka je nešťastná a preto ju mám pustiť von."

Tak jednak jste psala, že Vaše kočka už venek poznala - a myslím, že to každou kočku poznamená - vidí, že je i něco jiného než jen byt. Pokud má někdo kočku v bytě celoživotně, no tak ten venek a svobodu nezná.
Vím moc dobře, co píšu, protože aktuálně řeším podobný problém. A pokud bych měla možnost jako Vy - co já bych za to dala. I do risku, že kočku přejede auto nebo zadáví pes bych šla. Bohužel, když chci, aby kocouři poznali venek - obyvlášť teď v létě, tak musím jet na 50km vzdálenou chalupu... A jestli Vy máte tu možnost rovnou u baráku, tak do toho běžte. Už se tu také milionkrát psalo, že každý má svůj styl psaní - někdo píše tak, jiný onak. Ale obsahově je to stejné a na formu se můžete vykašlat, ne? Zrovna výše máte příspěvek od "Blazice", že platila za poradenství mailem. Tady máte rady zadarmo a pokud se shodují od všech, tak na nich ani něco bude, ne?

Mě ale od začátku vážně vadilo to vyhnanství kočky do předsíně, to bych tedy svým kocourům neudělala a můžu Vám sdělit, že mladší kocour mi tak 5týdnů (už si to přesně nepamatuji) kadil pod postel. To teprve byla "lahůdka" to denně i několikrát uklízet.

A ještě mě napadá - kdybyste just nechtěla kočku dát ven, tak máe možnost zasíťovat nějakou terasu či balkón?

23.7.2015 04:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
A ještě něco: nechtěla bych žít ve smradlavém bytě a neobětovala bych manžela. Tedy pokud pro vás vůbec má (manžel) cenu a kočka není jen záminkou jak se ho zbavit - ale to sem nepatří. Takže já bych to vyřešila tak, že bych kočce někde u domu udělala voliéru (zastřešenou) a tam bych ji zavřela - se záchodkem, pelíškem, hračkami, krmením, vodou... Je léto, zima jí nebude. Kočka by měla možnost se přes pletivo seznamovat s okolím, ostatními psy a kočkami. Po nějakém čase, řekněme 14 dnech, bych jí nechala voliéru otevřenou - bylo by na ní, kdy si troufne ven a kdy uteče zpět se schovat, když se venku něčeho poleká. Kontakt se psy bych zpočátku řešila pod dozorem. A až z ní bude "normální" kočka (no, ona určitě normální je, jen vy v ní pořád vidíte chudinku opuštěnou), pouštěla bych ji třeba do bytu na návštěvu. Pokud by se tam nechovala slušně, prostě by žila jen venku. Někteří lidi se nechají zvířaty přímo zotročit - a to nechápu. Myslím, že se zlobíte tady na nás přispěvatele zbytečně. Když všichni, kteří vám tady radili, mají stejný názor, asi by bylo spíš na místě se nad ním zamyslet. Ale vy zřejmě jen hledáte důvody proč dál trápit kočku doma a nechat si zbytečně zničit byt i rodinné vztahy.

"A ještě něco: nechtěla bych žít ve smradlavém bytě a neobětovala bych manžela. Tedy pokud pro vás vůbec má (manžel) cenu a kočka není jen záminkou jak se ho zbavit..."

Omlouvám se zadavatelce, ale toto mě dostalo!

23.7.2015 04:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkuste se podívat na stránky: http://www.ceska-kocka.cz/

A zvažte, zda by nestálo za to, využít tuto poradnu.
Mám osobní zkušenost a můžu doporučit...
Každopádně by paní Petra Žallmannová s Vámi celou situaci rozebrala. Poté bude pátrat po příčině a nabídne řešení. Je to tak trochu detektivní práce, bude se ptát na různé podrobnosti, aby mohla správně vyhodnotit situaci. Každopádně nedoporučí jen obecné rady, ale řeší případ od případu. Já využila e-mailovou korespondenci, což je finančně únosné.

"Blazice", kdo to je ta P. Žallmannová? Vážně Vám pomohla v nějaké závažné věci? Vy asi víte, s čím se potýkám já (ohledně mých kocourů). Protože oni jsou teď moje dvě bytosti, pro které se snažím dělat to nejlepší, tak jsem snad ochotná vyzkoušet všechno. Je však pravdou, že teď mám, a asi budu mít, dost finanční výdaje, tak nevím...

23.7.2015 05:24
joanne.s

XXX.XXX.38.237

Fikovnice:
už jsem se na to Blazice ptala také, koukněte

http://zallmannova.blog.idnes.cz/

http://www.ceska-kocka.cz/kontakt.html.

23.7.2015 08:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Serafima:
Empatia nula bodov - to mě zdrtilo .
Někdo je holt "cíťa,
ale především sám k sobě. Já bych zvíře trápit na chodbě nedokázala...

Zvíře má nárok na to, aby mu chovatel vytvářel předpoklady pro zabezpečení vyššího stupně uspokojení jeho životních potřeb.
Welfare zvířat požaduje pro chovaná zvířata dosažení určité spokojenosti,
pohody, komfortu.
Tento požadavek je zdůvodněný eticky.
Možnost projevů normálního chování – zajištění dostatečného prostoru, vhodného vybavení
a možnosti sociálních kontaktů s jedinci téhož druhu.

Zvíře má nárok na to, aby mu chovatel vytvářel možnosti k
uspokojení jeho životních potřeb !

23.7.2015 08:57

Serafima: každý problém u koček je hodně individuální, protože vždy záleží na povaze kočky, na prostředí, kde se narodila a na prostředí kde žije. Tudíž univerzální "recept" neexistuje.
Je potřeba prostě něco vyzkoušet a pokud to nefunguje, zkusit něco jiného. Jiná možnost není. Je to náročné jak pro kočku tak pro majitele, chce to hodně trpělivosti a někdy i času. Ale kolikrát zafungují docela jednoduché věci smajlík Zkuste si ještě načíst nějaká doporučení, zkuste zajít do knihkupectví. Na internetu najdete spoustu info.

Odkaz na MVDr. Hanu Žertovou, také se zabývá problémovým chováním koček:
http://www.hanazertova.cz/.

23.7.2015 10:10
saty

XXX.XXX.10.1

Rapotacka11: vaše příspěvky mě vždy donutí k úsměvu, stručné trefné někdy s pěknou dávkou sarkasmu.

Pro zadavatelku: Asi takhle život v předsíni 00prd na 00prd je pro každou kočku strašný trauma.
útulek který jste tu zmiňovala jako argument je pro kočku trauma také trochu zmírněno většinou velkou členitostí prostoru, schovávačkami někdy venkovní voliérou a přítomností ostatních koček ale dost často hledají lidé z útulku místo pro kočku která to tam prostě nezvládne a trpí.

To že byt smrdí jako bolavá noha tak to už tu kočku jen podporuje v tom že může kamkoli, Udělejte jí z předsíně krásné místo s pelíškem, škrabadlem, krmením atd. berte ji ven když jste tam vy postupně ji nechávejte venku i bez dozoru.
Riziko života polovenku v tuhle chvíli převažuje situaci kterou máte doma, manžela v tahu šílenou kočku, smrad se kterým nelze žít atd.
Sama mám kočky domácí - ty které se tak rozhodli a jinak polovenkovní.

24.7.2015 04:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Fikovnice:
už jsem se na to Blazice ptala také, koukněte

http://zallmannova.blog.idnes.cz/

http://www.ceska-kocka.cz/kontakt.html.

Děkuji "Joanne", už jsem také něco z "Blazice" vyzvěděla ...

6.8.2015 09:39
serafima

XXX.XXX.251.110

Veľa ľudí ani poriadne nečítali čo som písala ale len medzery medzi riadkami. Ale nevadí, mačka žila v predsieni asi 2 roky aj to ale chodila samozrejme po byte, na balkón keď sme tam boli, ak sme doma neboli alebo bol iba niekto a v noci bola zavretá v predsieni, predtým mala prístup do celého bytu a potom sme sa presťahovali, teraz býva u mňa má k dispozícii vyše 100 m2 môže chodiť kam chce a púšťame ju aj po dome ale mama sa dosť bojí aby sa jej niekam nevyčúrala. Jediný čas keď chce ísť von je večer po čas dňa nikdy môžem nechať dvere dokorán a ona zostane dnu ak chce ísť pozrieť von proste vylezie na strechu.
Odstránila som koberce a na rady tu radiacich som začala mačku púšťať ale tak ako píšem vylezie len večer čo teda si nemyslím že je dobrý nápad. Vonku žiť nechce čo mi verte by som jej mile rada dopriala ale nestojím o platenie nových dverí pretože tie nové ktoré máme doškriabe v zúfalstve dostať sa dnu- nieže by som ju tam vymkla ale stalo sa že večer vyšla a kým sa vrátila tak sme išli spať veď nebudem na jednu mačku čakať kým sa vráti, nereagovala na volania nič. O hodinu neskôr sa niekto kto spí dole zobudil na šialený škrabot čiže nie ďakujem nestojím o platenie 2000 € dverí.
To že jej problém je v tom že chce žiť vonku je hlúposť na entu.
Nič nepomohlo, mačka ští ďalej tam kam šťala podlaha už je vydutá a ja zúfalá.
A to čo Rapotacka robí to nieje cynizmus, len si hlúpo domýšľa veci čo ani nie sú pravda. Nepozná situáciu nepozná mňa ani moju prekliatu mačku ale ja ju týram takéto reči ma vedia riadne vytočiť. Inak komukoľvek kto si myslí že si s touto mačkou poradí ju kľudne osobne donesiem a môže si ju nechať, pretože je jedno ako ju mám rada aj ja mám niekde dno. info pre budúceho majiteľa: Bojí sa psov a nenávidí iné mačky.

6.8.2015 09:46

Bohužel některé kočky jsou problémové a nedaří se u nich najít příčinu takového chování Možná ji celkově vadí prostředí, kde se nachází. Nemusí to být jen jedna konkrétní věc. To, že byste kočce našla nový domov je také řešení. Přeji hodně štěstí

6.8.2015 10:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

No, to je fakt.
Beru zpět...
- a pěkné léto .

Bojí sa psov a nenávidí iné mačky.
- - - - - - -
- to jde odstranit, ale....

6.8.2015 17:12
fikovnice

XXX.XXX.240.1

serafima napsal(a):
Veľa ľudí ani poriadne nečítali čo som písala ale len medzery medzi riadkami. Ale nevadí, mačka žila v predsieni asi 2 roky aj to ale chodila samozrejme po byte, na balkón keď sme tam boli, ak sme doma neboli alebo bol iba niekto a v noci bola zavretá v predsieni, predtým mala prístup do celého bytu a potom sme sa presťahovali, teraz býva u mňa má k dispozícii vyše 100 m2 môže chodiť kam chce a púšťame ju aj po dome ale mama sa dosť bojí aby sa jej niekam nevyčúrala. Jediný čas keď chce ísť von je večer po čas dňa nikdy môžem nechať dvere dokorán a ona zostane dnu ak chce ísť pozrieť von proste vylezie na strechu.
Odstránila som koberce a na rady tu radiacich som začala mačku púšťať ale tak ako píšem vylezie len večer čo teda si nemyslím že je dobrý nápad. Vonku žiť nechce čo mi verte by som jej mile rada dopriala ale nestojím o platenie nových dverí pretože tie nové ktoré máme doškriabe v zúfalstve dostať sa dnu- nieže by som ju tam vymkla ale stalo sa že večer vyšla a kým sa vrátila tak sme išli spať veď nebudem na jednu mačku čakať kým sa vráti, nereagovala na volania nič. O hodinu neskôr sa niekto kto spí dole zobudil na šialený škrabot čiže nie ďakujem nestojím o platenie 2000 € dverí.
To že jej problém je v tom že chce žiť vonku je hlúposť na entu.
Nič nepomohlo, mačka ští ďalej tam kam šťala podlaha už je vydutá a ja zúfalá.
A to čo Rapotacka robí to nieje cynizmus, len si hlúpo domýšľa veci čo ani nie sú pravda. Nepozná situáciu nepozná mňa ani moju prekliatu mačku ale ja ju týram takéto reči ma vedia riadne vytočiť. Inak komukoľvek kto si myslí že si s touto mačkou poradí ju kľudne osobne donesiem a môže si ju nechať, pretože je jedno ako ju mám rada aj ja mám niekde dno. info pre budúceho majiteľa: Bojí sa psov a nenávidí iné mačky.

Dejte kočku někomu se zahradou, kdo kočkám rozumí. Nenapadám Vás, píšu Vám to jako dobře míněnou radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík