Dobrý večer, prosím, poraďte mi.
Máme kočičí páreček - oba jsou kastrovaní, posteloví kočičáci.
Žili s námi několik let v paneláku, teď jsme přestěhovaní od min. podzimu v novém domečku. Aklimatizace proběhla překvapivě dobře, oba chodí ven, brání si svoje teritorium a LOVÍ.
Musím podotknout, že v rámci možnosti volného pohybu jsme jim pořídili dvířka do domu, takže si chodí jak chtějí.
Začali lovit myši opravdu ve velkém, po ránu odklízím venku každý den několik myší. Jenže myši nejsou jen venku, ale po celém domě a občas i u nás v posteli v různém stupni "zpracování".
Myslíte, že se dá nějakým způsobem zabránit číčám v nošení myší domů?
Tedy kromě uzavření průchodu do domu.
Ústně to fakt nejde, čím víc naříkám, vysvětluju, tím dřív je mi donesena nová myš a žádost o pochvalu. Máme je moc rádi a za nic na světě je nedáme, ale přece jenom bez myší v posteli by to bylo ještě lepší.
Díky. Lenka.
Souhlasím s tím, že pokud mají kočky volný přístup z domu a ven, žádným způsobem jim nezabráníte, aby Vám do bytu nosily myši v různém stupni "zpracování" - jak jste to trefně nazvala. Tedy včetně těch živých (občas nějaká uteče pod nábytek...). Jedině dvířka zavřít a kočičákům dělat dveřníky - vstup povolen jen s prázdnou tlamou. Holt by to pro ně nebylo tak pohodlné, předpokládám, že nejste stále 24 h doma, takže by musely čekat, až je někdo pustí. Ale, upřímně: já se myší štítím, takže bych také neskákala radostí, kdybych doma nějakou našla (ať živou, či mrtvou), natož v posteli!
Přesně tak, nedá se tomu zabránit jinak, než je nepouštět domů, jen s kontrolou tlamičky. Mně to kočky nedělávají, jen zřídka, raději si myš někde sežerou v klidu (kromě rejsků, ty musím odklidit, když se je nepodaří zachránit). Ale taky to bude tím, že to tu mají docela vychytané.
Jedině co bych mohla poradit, uzavřete si ložnici, aby se tam kočičáci s myší nedostali. Přece jen myši přenáší nemoci a myš v posteli není zrovna hygienická.
fikovnice
napsal(a):
Tak mně kocour jako dárek přinesl do baráku živou myš, a o ulovení doma neměl minimální zájem, myš samozřejmě hned zalezla, no byla to kovbojka - ji vůbec najít. Kocour si asi myslel, že mi nese harčku - tak ať si také pohraju jako on !
Oprava: samozřejmě hračku, a ne harčku .