Obojky se vyplatí finančně, protože jejich účinek je dlouhodobý, řádově měsíce. Mám u svých zvířat dobrou zkušenost s obojkem s přírodními oleji. Neobsahuje žádnou chemii, příjemně voní a odpuzuje blechy, klíšťata i komáry, takže nehrozí přenos onemocnění. Je vhodný i pro koťata, takže bych Vám ho určitě doporučila.
Obojek je skvělí co se týče doby učinosti a pod. Je třeba počítat že levnější nemají propracované " bezpečnostní" spony a hrozí primárně uškrcení kočky pokud se někde zahákne a to i doma napr. pod gaučem
Dražší varianty např zminované foresto mají skvěle propracovaný bezpečnostní systém na druhou stranu hrozí ztracení obojku hlavně venku a tak už je otázka té ekonomické stránky
tj. jeden obojek za cca 500 s účiností 8 měsíců když ho kočka po měsícu ztratí - nebo roztrhne a tak že nepůjde nasadit tak je velký otazník i u té ekonomické stránky.
Je to spíš o vašich preferencích a podobně hodně se u koček využívají spot-ony formou kapky mezi lopatky učinost 4 týdny proti klíštatům 8 týdnů proti blechám
Pokud budete chtít obsáhlejší info stačí si o něj napsat tady nebo do zpráv
Mám kompletní zákonné zkoušky k prodeji antiparazitik tak se nebojte i odbornějších dotazů
Monča.h
napsal(a):
Dobrý den,
mám doma tři měsíce staré kotě. Je to naše první zvíře, jaký typ antiparazitik by jste nám doporučili? Každý říká něco jiného a já nevím, jestli by byl vhodnější postřik, nebo obojek.
Děkuji.
Pokud je kotě pouze doma, tak moc reálné využití antiparazitik nevidím. Pokud by chodilo i ven, kde je možné nějaké ty potvůrky chytit, tak já osobně volím spot on. Na obojky pozor co se týče zaháknutí, apod.
A postřik - ten má krátký účinek a u koček bacha na to, aby byl ok - kočka to slízne ze srsti a nemusí ji to zrovna sednout..
A já myslela automaticky, že tím postřikem myslela zadavatelka spot-on. Kdo by stříkal na kočky postřik, proboha? když si všechno olížou.
To mně zní jako předsudek. Tyhle obojky mají bezpečnostní sponu, pokud vím. Pokud se zahákne, povolí. jiný bych nepořizovala.
spíš vidím jako nevýhodu, když takhle o obojek přijdete po týdnu, ale co se dá dělat. Pak bych pořídila spot-on. Ale obojek mi zní jaké méně invazivní, méně chemická metoda.
joanne.s
napsal(a):
A já myslela automaticky, že tím postřikem myslela zadavatelka spot-on. Kdo by stříkal na kočky postřik, proboha? když si všechno olížou.
To mně zní jako předsudek. Tyhle obojky mají bezpečnostní sponu, pokud vím. Pokud se zahákne, povolí. jiný bych nepořizovala.
spíš vidím jako nevýhodu, když takhle o obojek přijdete po týdnu, ale co se dá dělat. Pak bych pořídila spot-on. Ale obojek mi zní jaké méně invazivní, méně chemická metoda.
No, třeba frontline prodává antiparazitní sprej a píše na něm, že je vhodný pro psy i kočky...
Tak vzhledem k tomu, že se nám zvládlo před lety oběsit kotě i bez toho, aby mělo obojek, tak pro mě jsou obojky s bezpečnostním zavíráním stejně něco, čemu nelze 100% věřit..
lavacca
napsal(a):
No, třeba frontline prodává antiparazitní sprej a píše na něm, že je vhodný pro psy i kočky...
Tak vzhledem k tomu, že se nám zvládlo před lety oběsit kotě i bez toho, aby mělo obojek, tak pro mě jsou obojky s bezpečnostním zavíráním stejně něco, čemu nelze 100% věřit..
Ano sprej frontline dělá vhodný pro kočky a psy je třeba 2-3 "zmáčknutí" na kilo váhy zvířete stříká se na linii páteře a deklarovaný účinek je stejně jako u spotu 4 týdny... výhoda spreje je že není spodní hmotnostní hranice jako u spot-onu a použitelné je to i na kotata a štěnata zhruba od 3-4 dnů (oficiálně je psáno od 2dnů ale proč to pokoušet).
milan78

XXX.XXX.194.50
Nám dala veta pilulku BRAVECTO. Je určena pro štěňata, ale prý se používá i pro koťata.Účinek 100% a polomrtve blechy jsme vyklepavali z kozichu do vany už po dvou hodinách. Účinek je až 12 týdnů.
Jiřka

XXX.XXX.32.128
To záleží na konkrétním jedinci.
milan78
napsal(a):
Nám dala veta pilulku BRAVECTO. Je určena pro štěňata, ale prý se používá i pro koťata.Účinek 100% a polomrtve blechy jsme vyklepavali z kozichu do vany už po dvou hodinách. Účinek je až 12 týdnů.
Zajímavé, na internetu se tedy píše jen o psech. Kolik jste za něj zaplatili?
milan78

XXX.XXX.17.197
mesič
napsal(a):
Zajímavé, na internetu se tedy píše jen o psech. Kolik jste za něj zaplatili?
Stalo to 200, - Kč, ale jak říkám, do dvou hodin byl bez blech.A tak nějak se mě nikdo neptal, jestli to chci, nebo ne.A popravdě tomu ani nerozumím.Doufám ze veta vi, co dělá.Jsme s ni velice spokojeni.